turisme

Torrelles de Foix és un poble envoltat sobretot per l’entorn natural, a l’oest hi trobem la riera de Pontons, afluent del riu Foix que passa per la localitat.
També hi trobem Les Dous, unes fonts amb 35 dolls a prop de les quals, en època de pluges hi trobem un salt d’aigua,  i un berenador on poder dinar i passar el dia.
El punt més alt del terme és el Turó dels Quatre Termes on cada 11 de setembre s’hi renova una senyera.
Endinsant-nos cap a altres indrets del terme municipal, podrem visitar el Pèlags de Les Valls de Foix: un indret privilegiat envoltat de natura i gran bellesa paisagística.

Al municipi s’hi troba el Santuari de Santa Maria de Foix, patrona del Penedès.
Com a llocs d’interès a tenir en compte en una visita a Torrelles, cal fer esment a l’Església de Sant Genís, situada al mig del nucli i on s’hi troba el patró Sant Genís, els carrerons del casc antic, l’antiga Capella del Roser, i l’edifici de l’antic ajuntament.

les DOus

Les Dous és el nom amb el que es coneix aquest indret situat enmig de la natura i amagat entre boscos. El nom li donen els 35 sortidors que en són la seva imatge més representativa.

La riera de Pontons discorre pel bell mig donant-hi frescor, i en èpoques de pluges o de molta abundància d’aigua, s’hi pot veure el salt d’aigua.

Des de fa uns anys, ha estat arreglat i condicionat gràcies a l’Associació Torrelles Net i Punt. Actualment compta amb una petit bar i algunes taules on s’hi pot prendre un refresc, o un magnífic vermut, tot gaudint del fantàstic entorn en el que es troba.

L’espai disposa de servei de guingueta, wc (en horari de guingueta), servei de lloguer de barbacoes i taules. Consulteu els detalls a: http://netipunt.blogspot.com/p/normativa-tenir-en-compte-quan-vingueu.html

S’hi pot arribar en cotxe, però aquells qui puguin els hi recomanem anar-hi tot fent una passejada pel Camí de Les Dous que s’inicia al casc antic del poble.

ATENCIÓ

Informem que la zona de bar, picnic i barbacoa de Les Dous a l’estiu només obrirà els  diumenges de 10 a 13 hores mentre es mantingui el nivell 2 de risc forestal.

Per a més informació sobre la situació forestal i els avisos de protecció civil podeu consultar el següent enllaç

 

El Camí de les Dous

Per anar-hi a peu, hi ha un agradable passeig de 1.300 metres, al costat de la riera de Pontons fins arribar a Les Dous.
La caminada comença a la Plaça de les Moreres tot vorejant els horts de Torrelles. Al arribar a l’encreuament de la Font Fresca, si voleu, podeu anar a visitar la Font de l’Omeda per desprès retornar cap al sender deixat. Pel camí de Les Dous, passarem per la Font d’Encovens. Trobareu la ruta més detallada a la pàgina de senderisme i BTT, o la nostra pàgina de rutes de Wikiloc.

Com arribar en cotxe?

Podeu accedir a aquest bonic espai seguint la carretera BV-2122 que passa pel mig de Torrelles de Foix. Un cop passat el poble, seguint en direcció Pontons per la mateixa carretera, hi ha un desviament de terra a mà esquerre indicat amb el nom de “Les Dous” a través del que es pot accedir a una esplanada on deixar el vehicle. Si veniu de Pontons la desviació és abans d’arribar al poble a la dreta.

Si veniu amb cotxe, aparqueu-lo a les zones habilitades.

Per arribar a les fonts s’ha de creuar un bonic i estret pont de pedra que et porta a una part més endinsada en el bosc.

Normes generals de l’espai

 • No està permès entrar petards, bengales ni jugar a pilota a la explanada ni a la zona de barbacoes.
 • Els animals de companyia hauran d’anar sempre lligats i, els de raça perillosa, amb morrió. Sempre s’han de recollir les deposicions.
 • Hi ha una barrera per accedir amb cotxe que restarà oberta durant el mateix horari que la guingueta. Podeu consultar-nos per whatsapp l’horari actiu.
 • Les deixalles es dipositaran als contenidors de l’entrada evitant deixar-les a les papereres de l’esplanada. Aquestes papereres són per petites deixalles de les persones que estan de passeig.
 • La música d’ús particular només serà possible en la part alta de la muntanya o amb auriculars personals per no molestar el benestar dels altres usuaris.
 • No està permès portar decoracions per penjar dels arbres, globus, catifes, inflables etc.
 • No està permès entrar recipients de vidre
 • No està permès de fer pícnic i banyar-se a la zona de la cascada
 • No ocupeu les fonts amb menjar i beure
 • Les Dous és un espai lliure de plàstics i estarem molt contents si vosaltres tampoc l’utilitzeu en les vostres trobades. Actualment hi ha al mercat plats, gots i coberts de cartró compostable, encara que el més recomanable es evitar estris d’un sol ús.
 • Per seguretat i prevenció de risc d’incendi, en cas d’activar-se el Pla Alfa 2, depenent de la climatologia, quedarà prohibit d’ús de les barbacoes, i en cas d’activació del Pla Alfa 3, no es podrà accedir a l’espai, ja que queda prohibit l’accés als espais naturals.