JOVENTUT

QUÈ ÉS TORRELLES JOVE?

Torrelles jove, és el servei de joventut de Torrelles. Aquest servei vol oferir diferents serveis, recursos i activitats adreçades als i les joves de Torrelles de Foix. Està ubicat al Casal de Joves al Carrer Ronda 2 i està obert els dilluns i els divendresde 16h a 20h.

QUÈ ÉS EL CASAL DE JOVES?

El projecte del Casal de Joves es desenvolupa en el marc del Pla Mandat 2016-2019, que entre els seus compromisos contempla l’ampliació dels recursos de les polítiques de joventut.

Esdevé un equipament de proximitat gratuït per a totes les persones joves del municipi d’entre 12 i 29 anys.

L’equipament compta amb la figura professional de la Tècnica de joventut, que realitza la intervenció socioeducativa i la gestió interna del servei. Té un horari d’atenció de 10 hores setmanals: de 16:00 a 20:00 h els dilluns i divendres.

Mitjançant un espai relacional, el suport a l’estudi i la dinamització socioeducativa, el Casal de joves promou la plena ciutadania i la igualtat d’oportunitats dels joves, esdevé un altaveu de les seves iniciatives i opinions, i en promou el seu desenvolupament personal integral. S’ofereixen activitats en els àmbits del lleure, la cultura, la salut, la informació, la formació, el treball i la participació per tal de promoure el desenvolupament personal integral de les persones usuàries.

Les noves instal·lacions

L’equipament compta amb els següents espais principals:

– Sala de treball intern de l’equip educatiu del Servei de Joventut de Torrelles de Foix, per realitzar les tasques tècniques i administratives de la gestió diària.

– Sala polivalent, que s’utilitzarà com a punt de trobada i espai relacional, i per a la realització de tallers, assemblees, espai de jocs, projeccions audiovisuals, xerrades i altres actes.

– Sala d’estudi i d’informàtica, que estarà equipada amb 1 ordinadors amb accés a Internet i mobiliari.

Persones usuàries i activitats establertes

Més enllà de la programació d’activitats, tallers o sortides, el Casal de Joves disposa d’uns espais d’activitats que funcionen de forma estable i que són de lliure accés per a totes les persones joves que desitgin fer-ne ús. Les principals activitats estables que s’hi realitzen s’adapten al perfil de la població jove del territori i a les persones usuàries de l’equipament. Són les següents:

Punt d’informació i assessorament juvenil. (PIAJ)

Acadèmic i professional

 • Opcions educatives i formatives
 • Beques i ajuts a l’estudi.
 • Homologació d’estudis realitzats a l’estranger.*
 • Acreditació de competències professionals * 

Laboral i d’emprenedoria

Salut

Associacionisme

 • Associacionisme juvenil: estatuts, subvencions, etc.
 • Suport a entitats
 • Informació de recursos culturals d’interès juvenil

Cultura i oci

 • Programació anual amb cursos, tallers, exposicions, espectacles, campionats…

Igualtat

 • Assessorament en temes de violència masclista
 • Assessorament en temes jurídics*

Consum

 • Informació i assessorament sobre els teus drets com a persona consumidora*
 • Gestió de tràmits de queixa, reclamació o denúncia. *

Mobilitat internacional

Habitatge

Punt de trobada 

Espai lúdic, d’acollida i d’interacció mitjançant el joc autònom, amb el qual es procura incidir en els processos de sociabilitat, tot donant sortida a les inquietuds i necessitats dels i les joves a través d’un treball d’aprenentatge de la participació.

Sala d’estudi  

Suport a l’estudi: suport a l’escolarització i a les famílies en el procés d’acompanyament en l’educació i formació dels seus fills i filles. Un dels objectius és establir un espai estable per a fer deures adaptat a les necessitats dels i les joves usuaris/àries de l’equipament.  Sala està equipada amb accés a Internet i formació en noves tecnologies: accés dels i les joves a les noves tecnologies en igualtat de condicions, facilitant un acompanyament per a un bon ús de les mateixes. S’ofereixen recursos per a qüestions quotidianes com la cerca d’informació d’interès, gestions en línia o la impressió de treballs.

Trobada Jove  

Espai que tenen les persones joves usuàries per comunicar, proposar i consensuar les seves demandes i necessitats, aquesta és una activitat que té per objectiu facilitar canals, eines i espais per fomentar la cultura democràtica i participativa i l’autogestió. (trobada semestral).

Atenció a les famílies  

El servei de joventut ofereix l’oportunitat d’atendre a les famílies, per a consultes d’aquestes i per a realitzar reunions de seguiment en determinats casos. Aquest espai serveix per fer un acompanyament a les famílies del procés socioeducatiu dels joves.

Espai de dinamització juvenil  

El servei de joventut  destina una franja horària a activitats i accions socioeducatives que responguin a les necessitats de les persones usuàries i que estiguin vinculades a la planificació pedagògica del Casal de Joves. En aquest espai s’hi inclouen tallers, xerrades i altres activitats.

 

Pots accedir al servei de manera presencial (durant la obertura del servei jove) o ens pots enviar la teva consulta de manera mitjançant l’adreça electrònica [email protected] o a través del Facebook del servei jove (@torrellesjoves) o al telèfon 628264480. (el matí de dc de 9h a 13h i tardes de dll a dj de 16h a 20h) https://www.facebook.com/torrellesjoves.

Si ets jove, vius a Torrelles de Foix i tens propostes per fer, vine al Servei Jove i en parlem! Volem que totes les activitat que realitzem siguin del teu interès, i per això la teva participació és fonamental!

* Servei que s’ofereix a l’Oficina Jove de l’Alt Penedès (http://www.dinamo.cat/ ).  Aquest és un servei d’assessories amb diversos/es professionals especialitzats/ades  del Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

** Servei que s’ofereix de CAP alt Penedès. Servei d’Assessorament Familiar d’Alcohol i altres Drogues (SAFAD) que realitza una professional especialista i cal demanar cita prèvia.