938 97 10 01 torrellesf@diba.cat

Inscripcions obertes a la Marxa 7 Cims

19 de març de 2019

Aquest setmana s’ha obert el període d’inscripció per a l’edició 2019 de la Marxa 7 Cims, aquesta cita de resistència ja tradicional en el calendari i puntuable per la Copa Catalana de Marxes de Resistència que se celebrarà el proper 5 de maig i que té sortida i arribada a Torrelles de Foix.

El termini per fer la inscripció es mantindrà fins al 28 d’abril o fins arribar als 700 inscrits. La sol·licitud es troba via online al següent enllaç:

Inscripció

La Marxa de Resistència 7 Cims és una prova no competitiva de resistència individual per camins de muntanya que té per objectiu efectuar aquest recorregut en un temps limitat. El recorregut actual, senyalitzat i amb sortida i arribada a la població de Torrelles de Foix, té una distància de 59,0 Km. i 4.746 m. de desnivell acumulat que transcorre per la serralada prelitoral, on es troben les muntanyes i cims més emblemàtics de la zona.

Durant el trajecte s’enllacen set cims, el Clapí Vell, Puig de l’Àliga, el Montmell, Puig Formigosa, Puig Castellar i Puig de les Agulles que estan repartits per quatre comarques, Alt Penedès, Baix Penedès, Alt Camp i Anoia, tot passant per les poblacions de Torrelles de Foix, Pla de Manlleu, Aiguaviva i Pontons, a més dels municipis del Montmell, Querol i la Llacuna.

Caminada popular El Foix

Coincidint amb la Marxa 7 Cims, s’organitza també la 13a edició de la Caminada popular El Foix, que s’adreça especialment a familiars i acompanyants, però també a aquells que vulguin afrontar un recorregut menys exigent. Amb sortida a les 9 del matí des de la plaça Nova de Torrelles, es cobrirà un circuit de 12 quilòmetres, és gratuïta i només es recomana portar beguda i esmorzar. La caminada serà guiada per Toni Inglada.

7cims2019

El dimarts 19 de març ple municipal

14 de març de 2019

El dimarts 19 de març, a les 21 hores, el saló de plens de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, celebrarà una nova sessió del ple corporatiu municipal.

L’ordre del dia de la sessió és la següent:

A) Part resolutiva
1. Aprovació de l’acta de la sessió anterior
2. Expedient 1132/2018. Tancament i Liquidació del Pressupost 3. Expedient 254/2019. Reconeixement Extrajudicial de Crèdits

B) Activitat de control
4. Pla d’Ajust
5. Donar compte al ple dels decrets de l’alcalde
6. Donar compte al ple dels acords de la Junta de Govern Local 7. Informacions de la Presidència
8. Mocions i/o propostes de resolució dels Regidors.

C) Precs i preguntes
9. Precs i Preguntes

El ple corporatiu el podreu seguir en directe a través de Ràdio Foix al 107.9 FM i via online des de l’enllaç que es pot trobar al web municipal

Xerrada informativa sobre el reciclatge i la recollida selectiva

El proper dimarts 26 de març, a les 20 hores, a la sala d’actes de l’Ajuntament de Torrelles de Foix se celebrarà una xerrada informativa sobre el reciclatge dels residus i la recollida selectiva.

L’acte compta amb el suport de la Mancomunitat Penedès-Garraf. En acabar, es lliurarà a tots els assistents bosses de ràfia per a la recollida selectiva domèstica.

xerradareciclatge

La fibra òptica arribarà l’any vinent a Torrelles de Foix

13 de març de 2019

L’Ajuntament de Torrelles de Foix s’ha reunit aquesta setmana amb l’empresa XTA (Xarxes de Telecomunicacions Alternatives), proveïdora de serveis d’internet, telefonia i mòbil 4G, per tal d’avançar en el desplegament de serveis de telecomunicacions al municipi.

L’any 2020 l’empresa XTA ha adquirit el compromís de fer arribar la fibra òptica a Torrelles de Foix.

A finals del 2017 l’Ajuntament de Torrelles de Foix ja va signar un acord amb aquest proveïdor per tal de millorar el servei d’accés a internet i va impulsar una inversió de 16.000 euros per instal.lar antenes a diversos punts del poble per reforçar la cobertura.

xta

Servei de transport gratuït a l’ambulatori de Torrelles de Foix

7 de març de 2019

Aquest mes de març es posa en marxa un servei de transport gratuït per als veïns i veïnes dels veïnats i urbanitzacions que s’hagin de desplaçar a l’ambulatori de Torrelles de Foix.

S’adreça a aquelles persones que per la seva situació personal i/o familiar no tenen la possibilitat de desplaçar-se per anar a les visites mèdiques concertades. El departament de Serveis Socials, conjuntament amb el servei de Salut, avaluarà i derivarà cada cas, per tal de coordinar el servei.

El transport es realitzarà a través d’un servei de taxi. L’acord cobrirà tot l’any 2019.

Carnaval a Torrelles de Foix

4 de març de 2019

Torrelles de Foix celebrarà aquest dissabte 9 de març la seva festa gran de Carnaval. A partir de les 10 del vespre, la gresca començarà a la plaça de la Vila. La rua es dirigirà cap a l’Ajuntament vell, on es pronunciarà el pregó del rei Carnestoltes.

Després, al Casal Torrellenc, es prolongarà una festa que comptarà amb animació musical amb un DJ, amb premis a les millors disfresses individuals i de grup, per a grans i petits. Hi haurà també servei de bar amb preus populars i la festa dels paperets.

carnavaltorrelles

Taller participatiu per a dones

26 de febrer de 2019

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora, l’àrea d’igualtat i Ciutadania del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, l’Ajuntament de Torrelles de Foix i l’Associació de Dones de Torrelles organitzen el dimecres 20 de març el taller Dona i Autoestima.

L’activitat es farà a les 18 hores al Casal d’Avis. És un taller participatiu adreçat a dones, en què es plantejaran dinàmiques i exercicis que afavoreixin la reflexió per una millora de l’autoestima. Les places són limitades.

Més informació i inscripcions adreceu-vos a l’oficina de l’Ajuntament de Torrelles de Foix.

autoestima

Es presenta la nova aplicació mòbil de Torrelles de Foix

14 de febrer de 2019

Aquest dimecres el saló de plens de l’Ajuntament de Torrelles de Foix va acollir la presentació de la nova aplicació mòbil de Torrelles de Foix. Prop d’una vintena de veïns i veïens es van acostar per conèixer de primera mà aquest nou canal de comunicació i interacció amb l’Ajuntament i van poder provar ja algunes de les seves funcions, com la de notificar alguna incidència i rebre avisos informatius.

L’aplicació Comunicat-i, desenvolupada per AGBAR, és gratuïta i ja es pot descarregar tant per a dispositiius mòbils Android com iOS. Aquesta eina permet informar a l’Ajuntament d’avaries o desperfectes a la via pública, entre d’altres, a través d’una funció que permetrà també enviar una fotografia o imatge i geolocalitzar la incidència.

Comunicat-i també permet visualitzar el Twitter oficial de #torrellesdefoix fins i tot sense ser-ne usuari, rebre tota mena d’informació així com alertes Push que, donat el seu enviament immediat, facilita la transmissió de comunicats urgents, situacions d’emergència, notificacions de darrera hora permanentment actualitzades, etcètera.

Opinió i participació ciutadana

Així mateix, Comunicat-i disposa d’una innovadora funció perquè la ciutadania pugui expressar la seva opinió sobre els projectes o les iniciatives que l’Ajuntament consideri, implicant d’aquesta manera als veïns i veïnes en processos de consulta per entendre millor des del consistori les seves necessitats.

Una de les primeres oportunitats en què  l’Ajuntament de Torrelles utilitzarà aquesta nova aplicació serà a la consulta ciutadana que celebrarà en breus setmanes per decidir el futur del solar que es troba al costat de l’Ajuntament, i oferirà a la ciutadania l’oportunitat de votar a través de l’app Comunicat-i.

L’Ajuntament de Torrelles de Foix vol reforçar la seva aposta per una administració oberta i transparent amb una APP que, per primera vegada en l’administració local, combina les avantatges dels telèfons intel·ligents i dels nous sistemes de gestió col·laborativa en les anomenades smart cities.

Els veïns i veïnes ja poden descarregar-se de manera gratuïta aquesta aplicació des dels seus dispositius Android com IOS als següents enllaços:

iOS

Android

presentacioapptorrelles

Nota informativa sobre la plaga d’eruga processionària

13 de febrer de 2019

Degut a la important plaga d’eruga processionària que afecta els pins del bosc públic i de les finques particulars del nostre municipi, el Departament de Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, ens informa de les següents obligacions i consells :

• Amb molta precaució, o a ser possible per part d’una empresa especialitzada, fer algun tractament per combatre aquesta plaga amb productes fitosanitaris.

• Cal tenir la màxima prudència evitant el contacte amb aquestes bosses d’erugues (especialment infants) de persones i animals, degut a que poden ocasionar problemes de greus reaccions al•lèrgiques.

• En un termini no superior a dues o tres setmanes (depenent de les condicions meteorològiques) les erugues iniciaran el procés d’enterrament a la terra i les bosses aniran desapareixent dels pins.

S’inaugura el nou enllumenat del Santuari de Foix

11 de febrer de 2019

El president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, juntament amb l’alcalde de Torrelles de Foix, Sergi Vallès, va inaugurar aquest dissabte al matí el nou enllumenat del Santuari de Foix.

L’acte es va iniciar amb un esmorzar popular i, posteriorment, es va dur a terme l’acte d’inauguració oficial del nou enllumenat a l’interior del santuari, amb un torn de parlaments en què també van intervenir-hi el regidor Jordi Torné; Jaume Bel, president de l’Associació Cívica del Santuari de Foix, encarregada de vetllar per la preservació i conservació de la construcció, i el mossèn Xavier Aymerich.

La Diputació de Barcelona ha atorgat a l’Ajuntament de Torrelles de Foix una subvenció de 44.924 euros per finançar íntegrament el projecte d’enllumenat del Santuari de Foix que ha permès renovar la xarxa elèctrica, instal·lar una nova il·luminació interior i reforçar la il·luminació exterior per tal de millorar l’impacte visual i estètic del santuari. En total, més d’una cinquantena de nous punts de llum que realcen aquest patrimoni penedesenc.

La corporació, a través del Servei de Patrimoni Arquitèctonic Local (SPAL), ja va fer-hi, entre els any 1981 i 1987, una excavació arqueològica per documentar la història de l’edifici i una restauració completa del santuari, així com l’adequació de l’entorn (on hi ha una torre, una cova i un recinte emmurallat), amb un cost superior als 19 milions de pessetes.

Sergi Vallès va agraïr la tasca, esforç i estima de totes les persones que al llarg d’aquests anys han contribuït a la millora i restauració del santuari i va subratllar el bon treball realitzat en la instal.lació d’aquesta nova il·luminació. L’alcalde de Torrelles de Foix va insistir en l’aposta per aquest patrimoni que suposa un fantàstica plataforma per a la promoció del municipi i el seu entorn natural.

Marc Castells va remarcar en la seva intervenció que “ara, tres dècades després, la Diputació segueix compromesa amb el santuari i amb Torrelles i vetlla perquè un edifici tan valuós i tan representatiu es conservi en bon estat”. El president de la Diputació de Barcelona va afegir que “endreçar el patrimoni amb els recursos actuals és una manera més de treballar per la gent, de fer atractius els nostres pobles i ciutats i de consolidar un territori carregat d’iniciatives i orgullós dels seus valors”.

Molts veïns i veïnes, així com alcaldes de municipis de la comarca o el president del Consell Comarcal, també es van desplaçar fins al Santuari per participar en aquest acte

santuari

Taller formatiu “Troba la teva ruta” per a dones que tenen un projecte

8 de febrer de 2019

L’Ajuntament de Torrelles de Foix, amb el suport de la Fundació Coca-Cola i el Fòrum Dona Activa, orgaitza un taller formatiu per a dones amb ganes d’emprendre, tinguin un negoci o no, o es trobin en situació d’atur però s’hagin plantejat l’autoocupació.

Es una formació gratuïta que consta de dues sessions de cinc hores que es farà els dies 25 de febrer i 4 de març a Torrelles de Foix.

El taller s’adreça principalment a dones amb idees de negoci en activitats potencialment relacionades amb el sector alimentari, agrícola, industrial, de distribució i logística.

La sol•licitud de preinscripció s’ha de fer a través del següent enllaç

preinscripcion.giramujeres.com/dona

Posteriorment a taller, hi haurà la possibilitat de seguir la formació via online per madurar la idea de negoci.

Per a més informació podeu trucar al telèfon 656 51 35 73 o enviar un correu electrònic a giramujeres@forumactiva.cat

girafoundation

Enquesta sobre salut i l’ús dels serveis sanitaris

6 de febrer de 2019

NOTA INFORMATIVA

Per part del Departament de Salut i l’Institut d’Estadística de Catalunya (IDESCAT) s’està realitzant l’Enquesta de salut de Catalunya per tal d’obtenir informació poblacional sobre l’estat de salut i la utilització dels serveis sanitaris.

Aquesta enquesta és una activitat estadística de caràcter oficial, la qual cosa comporta el deure de respondre per part de les persones seleccionades, i una garantia de confidencialitat de les dades, protegides pel secret estadístic. Les respostes que es proporcionen s’emmagatzemen de forma anònima .
L’empresa contractada pel Departament de Salut per realitzar les entrevistes als domicilis, és IPSOS.

Aquesta enquesta consisteix en una entrevista personal que es realitza en el domicili de les persones seleccionades; un enquestador degudament acreditat per part del Departament de Salut fa les preguntes amb l’ajuda d’un ordinador portàtil.
Les persones seleccionades reben prèviament una carta informativa del Departament de Salut; en aquesta carta s’informa sobre l’enquesta i se li comunica que el telèfon 061 CatSalut Respon està a la seva disposició per aclarir dubtes o rebre més informació, així com també la web del Departament de Salut http://salutweb.gencat.cat/esca.

Inauguració del nou enllumenat del Santuari de Foix

2 de febrer de 2019

El proper dissabte 9 de febrer al matí l’Ajuntament de Torrelles de Foix i la Diputació de Barcelona conviden a la ciutadania a l’acte d’inauguració del nou enllumenat del Santuari de Foix.

L’acte comptarà amb la participació del president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells; l’alcalde de Torrelles de Foix, Sergi Vallès, a més d’altres representants del consistori. A les 10 del matí s’oferirà un esmorzar popular i a les 10:30 hores tindrà lloc la inauguració oficial del nou enllumenat.

La Diputació de Barcelona ha atorgat a l’Ajuntament de Torrelles de Foix una subvenció de 40.000 euros per al projecte d’adequació i posada en valor del Santuari de Foix. Amb aquesta injecció econòmica s’ha renovat la xarxa elèctrica, s’ha instal.lat nova il.luminació a l’interior i també s’ha reforçat la il.luminació exterior per tal de realçar i millorar l’impacte visual i estètic del santuari.

Així mateix, també s’han previst properament diversos treballs de paleteria per arranjar diversos desperfectes a la construcció ocasionats pel desgast i el pas del temps. Totes aquestes millores tenen com a objectiu seguir avançant en la revalorització del Santuari de Foix com a patrimoni històric i cultural i reclam promocional i turístic del municipi.

cartell (1)

L’Ajuntament de Torrelles de Foix incorpora l’aplicació mòbil Comunicat-i per establir una relació més directa amb els ciutadans

L’APP permet a la ciutadania comunicar incidències geolocalitzades de #torrellesdefoix, rebre alertes, estar al corrent de la informació municipal i opinar sobre projectes i iniciatives locals

L’aplicació ja està disponible per a mòbils IOS i Android en català, castellà i anglès

Els veïns i veïnes de Torrelles de Foix ja poden descarregar-se gratuïtament als seus mòbils l’aplicació Comunicat-i, una nova APP per gaudir d’una millor i eficient relació i comunicació amb l’Ajuntament. Comunicat-i de #torrellesdefoix és una nova aplicació que porta a l’àmbit local la revolució col·laborativa que està transformant la societat i que facilita que la ciutadania s’impliqui i participi en el dia a dia de la gestió de cada població.

L’APP Comunicat-i compta amb nombroses avantatges. Entre d’altres funcions permet als veïns poder notificar de manera molt senzilla, i amb una fotografia geolocalitzada de mòbil, qualsevol incidència del municipi com ara un contenidor d’escombraries ple a vessar; un semàfor avariat o un fanal que no funciona. D’aquesta manera, el serveis municipals rebem tota la informació en temps real, la qual cosa permet gestionar millor la seva resolució. La notificació de l’avís és totalment anònima.

Comunicat-i també permet visualitzar el Twitter oficial de #torrellesdefoix fins i tot sense ser-ne usuari, rebre tota mena d’informació així com alertes Push que, donat el seu enviament immediat, facilita la transmissió de comunicats urgents, situacions d’emergència, notificacions de darrera hora permanentment actualitzades, etcètera.

Així mateix, Comunicat-i disposa d’una innovadora funció perquè la ciutadania pugui expressar la seva opinió sobre els projectes o les iniciatives que l’Ajuntament consideri, implicant d’aquesta manera als veïns i veïnes en processos de consulta per entendre millor des del consistori les seves necessitats.

L’Ajuntament de Torrelles de Foix vol reforçar la seva aposta per una administració oberta i transparent amb una APP que, per primera vegada en l’administració local, combina les avantatges dels telèfons intel·ligents i dels nous sistemes de gestió col·laborativa en les anomenades smart cities.

A més d’una aplicació mòbil per al ciutadà, el sistema, desenvolupat per AGBAR dins el seu programa d’innovació, inclou un portal web exclusiu perquè l’Ajuntament pugui gestionar de forma àgil les incidències rebudes, fer enquestes de satisfacció i visualitzar en temps real estadístiques i informes.

Els veïns i veïnes ja poden descarregar-se de manera gratuïta aquesta aplicació des dels seus dispositius Android com IOS als següents enllaços:

iOS

Android

Image-3

Dimarts 22 de gener primer ple municipal del 2019

17 de gener de 2019

El proper dimarts 22 de gener, a les 21 hores, se celebrarà el primer ple municipal del 2019 de l’Ajuntament de Torrelles de Foix. La sessió tindrà lloc a la sala de plens de l’Ajuntament i també la podreu seguir en directe des de Ràdio Foix, al 107.9 FM i via online al següent enllaç

Ràdio Foix per internet

ORDRE DEL DIA

1. Aprovació de l’acta de la sessió anterior 7/2018 de 30 d’octubre de 2018
2. Aprovació de l’acta de la sessió anterior 8/2018 de 20 de novembre de 2018
3. Expedient 817/2018. Creació, Modificació o Supressió de Mancomunitats i
altres Entitats Locals
4. Expedient 1208/2018. Nomenament Jutge de Pau Titular i Substitut
5. Expedient 33/2019. Moció de l’AMI i l’ACM per denunciar el bloqueig jurídic
del Tribunal Constitucional i de suport als presos polítics que fan vaga de fam
6. Donar compte al ple dels decrets de l’alcalde
7. Donar compte al ple dels acords de la Junta de Govern Local
8. Informacions de la Presidència
9. Mocions i/o propostes de resolució dels Regidors

La roda de teatre amateur visita Torrelles aquest cap de setmana

El proper diumenge 20 de gener el grup teatral L’Escorça presenta al Casal Torrellenc “Quan a l’escola ens donaven llet en pols” d’Andrés Sopeña. La representació començarà a 2/4 de 7 de la tarda.

Aquesta obra forma part de la 28a edició de la Roda de teatre amateur de l’Alt Penedès, que recorre diversos municipis de la comarca

escorça

Curs intensiu d’anglès subvencionat al 100%

11 de gener de 2019

Aquest mes de febrer s’iniciarà un curs intensiu d’anglès, subvencionat al 100%, que anirà a càrrec d’una professora nadiua i que s’adrecen a persones majors de 16 anys.

Es realitzarà una prova de nivell, amb dia a concretar. Les clases es faran els dimarts a la tarda o el divendres al matí.

Les places són limitades i s’ompliran per ordre d’inscripció. Les sol·licituds es poden presentar a les oficines de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, fins al 18 de gener de 2019.

cartell angles

Els veïns de Torrelles decidiran en una consulta el futur del solar del costat de l’Ajuntament

9 de gener de 2019

El govern de l’Ajuntament de Torrelles de Foix impulsarà en els propers mesos un procés participatiu per decidir el futur de l’estructura constructiva i el solar que està situat al costat de l’Ajuntament. La iniciativa culminarà a l’abril amb una consulta ciutadana en què podran participar totes les persones empadronades al municipi majors de 16 anys, que escolliran la seva proposta entre una llista de projectes.

La votació es podrà fer tant amb el sistema tradicional d’urna com via online des de qualsevol dispositiu mòbil.

En les properes setmanes es constituirà una comissió organitzadora, formada per representants dels grups polítics, teixit associatiu i veïns, que s’encarregarà de fer el seguiment d’aquest procés participatiu, avaluar i seleccionar les propostes que es sotmetran a la consulta ciutadana.

Una de les possibilitats que es plantegen des del govern és finalitzar la construcció de l’edifici per tal de destinar-lo a un equipament municipal; d’altres opcions poden ser enderrocar l’estructura i fer-hi una plaça amb zona infantil; o també posar el terreny a disposició d’algun inversor, entre d’altres.

Com es pot participar

En aquesta primera fase, totes aquelles persones interessades poden enviar la seva sol·licitud per participar a la comissió organitzadora i també per presentar d’altres iniciatives i propostes d’ús del solar, adreçant-se a les oficines de l’Ajuntament de Torrelles de Foix o bé enviant un correu electrònic a torrellesf@diba.cat. El termini finalitza el 31 de gener.

solartorrelles

Portar neumàtics a la deixalleria municipal

2 de gener de 2019

A partir de l’1 de gener de 2019, els particulars que portin pneumàtics en desús a la deixalleria municipal, hauran de deixar les seves dades personals, i presentar la factura de compra dels pneumàtics nous pels quals s’ha fet el canvi, que ha d’anar al mateix nom de la persona que fa l’entrega.

Sense aquesta documentació l’Ajuntament no pot admetre aquest residu atès que desprès ha de ser recollit i gestionat per un centre autoritzat.

Per a més informació sobre la deixalleria municipal, cliqueu aquí

El 12 de gener recollida solidària d’ampolles buides de cava

El dissabte 12 de gener se celebrarà la tradicional recollida solidària d’ampolles buides de cava, que enguany destinarà els beneficis a la Fundació l’Espiga.

Es demana a les veïnes i veïns que deixin les ampolles a la porta de casa en horari de MATÍ.

La Fundació L’Espiga és una entitat que vetlla per les persones amb discapacitat i les seves famílies, ajudant en la promoció humana, l’assistència, ensenyament i formació per la seva inclusió social.

recollidampollestorrelles

Nou número del butlletí municipal La Veu de Foix

27 de desembre de 2018

Aquesta setmana es farà la distribució en paper del darrer número del butlletí municipal La Veu de Foix. La revista inclou diversos articles sobre esdeveniments i notícies destacades dels darrers mesos al municipi, com la inauguració de l’escola Guerau de Peguera per part del president de la Generalitat, Quim Torra, la celebració de la Fira i el Festival Clownic, o els principals projectes i millores de la via pública, a banda de la salutació de l’alcalde i articles dels grups municipals, entre d’altres.

També podeu consultar el número de La Veu de Foix en format digital al següent enllaç

La Veu de Foix

portadalaveu

Tens el carnet d’aplicador de productes fitosanitaris?

17 de desembre de 2018

Des de l’Ajuntament de Torrelles de Foix estem organitzant el curs per a l’obtenció d’aquesta acreditació al mateix municipi.  Els únics requisits impresicindibles són:

Estar donat d’alta en el règim especial agrari.
• Ser un mínim de 15 persones inscrites.

Si hi estàs interessat/da, adreçat a l’oficina municipal de l’Ajuntament de Torrelles de Foix abans del 15 de gener de 2019.

L’Ajuntament tanca els comptes del 2016 amb superàvit

12 de desembre de 2018

El govern de l’Ajuntament de Torrelles de Foix continua endreçant i sanejant les finances municipals. Aquests dies s’ha completat el tancament de l’exercici 2016, deixant un superàvit de 397.239 euros, amb un romanent de tresoreria de 67.228 euros.

Amb aquest rigor i esforç de contenció, en els darrers anys l’Ajuntament ha aconseguit revertir la situació econòmica municipal, ajustant la despesa i reduïnt el deute – tal i com fixa la llei -, per tal d’enfortir la salut de l’administració.

Decidim entre tots el futur del solar del costat de l’Ajuntament

El govern de l’Ajuntament de Torrelles de Foix impulsarà a principis del 2019 un procés participatiu per decidir el futur de l’estructura constructiva i el solar que està situat al costat de l’Ajuntament. 

La iniciativa culminarà amb una consulta ciutadana en què podran participar totes les persones empadronades al municipi majors de 16 anys, que escolliran la seva proposta entre una llista de projectes. La votació es podrà fer tant amb el sistema tradicional d’urna com via online des de qualsevol dispositiu mòbil.

En les properes setmanes es constituirà una comissió organitzadora, formada per representants dels grups polítics, teixit associatiu i veïns, que s’encarregarà de fer el seguiment d’aquest procés participatiu, avaluar i seleccionar les propostes que es sotmetran a la consulta ciutadana.

Una de les possibilitats que es plantegen des del govern és finalitzar la construcció de l’edifici per tal de destinar-lo a equipament municipal; d’altres opcions poden ser enderrocar l’estructura i fer-hi una plaça amb zona infantil; o també posar el terreny a disposició d’algun inversor, entre d’altres.

Com puc participar

En aquesta primera fase, totes aquelles persones interessades poden enviar la seva sol·licitud per participar a la comissió organitzadora i també per presentar les seves iniciatives i propostes d’ús del solar, adreçant-se a les oficines de l’Ajuntament de Torrelles de Foix o bé enviant un correu electrònic a torrellesf@diba.cat. El termini finalitza el 31 de gener.

El proper dimarts ple municipal

16 de novembre de 2018

El proper dimarts 20 de novembre, a les 21 hores, se celebrarà el ple corporatiu municipal de l’Ajuntament de Torreles de Foix, a la sala de plens.

La sessió s’iniciarà a les 21 hores i la podreu seguir en directe per Ràdi oFoix al 107.9 FM i via online des del web de l’Ajuntament

L’ordre del dia serà el següent:
A) Part resolutiva
1.Aprovació de l’acta de la sessió anterior 6/2018 de 18 de setembre de 2018
2.Aprovació de l’acta de la sessió anterior 7/2018 de 30 d’octubre de 2018
3.Expedient 1081/2018. Padró Municipal d’Habitants (Revisió Anual)
4.Expedient 1082/2018. Moció de l’AMI de suport a la Resolució 92/XII del Parlament de Catalunya
5.Expedient 1083/2018. Moció de l’ACM amb motiu del primer aniversari de l’1 d’octubre
6.Expedient 1084/2018. Moció de l’ACM i l’AMI a favor de l’absolució dels presos polítics
7.Expedient 1110/2018. Moció d’ERC per l’arranjament del Camí de Mas Bertran
8.Expedient 698/2018. Aprovació o Modificació de Disposició Normativa

B) Activitat de control
9.Donar compte al ple dels decrets de l’alcalde
10.Donar compte al ple dels acords de la Junta de Govern Local
11.Informacions de la Presidència
12.Mocions i/o propostes de resolució dels Regidors.

C) Precs i preguntes
13.Precs i Preguntes

Beques per activitats esportives

8 de novembre de 2018

La regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament de Torrelles de Foix obre una convocatòria de beques per activitats esportives per infants amb risc d’exclosió social, per al curs 2018/19.

El termini per presentar la sol·licitud finalitza el 7 de desembre i caldrà estar empadronat al municipi com a mínim des de fa un any.

Podeu consultar les bases i la documentació que cal aportar al següent enllaç

Beques activitats esportives

 

Per presentar la sol·licitud i més informació us podeu adreçar a l’Ajuntament de Torrelles de Foix, a la plaça Lluís Companys s/n

bequesextraescolars

Aquest dissabte 10 de novembre no t’oblidis del “Mini Clownic”!

5 de novembre de 2018

Aquest dissabte 10 de novembre el Festival Clownic celebra una versió reduïda però molt intensa per arrodonir una programació que es va veure afectada a finals d’octubre per la pluja i el mal temps.

A partir de les 12 del migdia, amb les actuacions de Planeta Trampolí i Papanatas Band. A continuació, cercavila de balls populars i a les 14 hores se celebrarà l’acte solidari de llançament de globus contra el càncer infantil. La jornada, que comptarà amb parades d’artesania i alimentació, food trucks i cervesa artesana, es clourà amb el concert de Noelia Molina.

Us hi esperem!

clownic2018

El Festival Clownic se sobreposa al mal temps i brinda una altra edició d’alt nivell

29 d'octubre de 2018

Torrelles de Foix va ser escenari aquest cap de setmana de la cinquena edició del Festival Clownic, certamen d’arts de carrer, i que una vegada més va acompanyar la tradicional Fira d’Artesania del municipi penedesenc. Les pluges i també el fred que va deixar-se notar amb intensitat a partir de la tarda de diumenge van esdevenir un important contratemps que va obligar a canviar d’ubicació part de la programació i fins i tot suspendre algunes actuacions.

L’organització va moure’s amb agilitat i eficàcia per tal de sobreposar-se a la meteorologia i oferir al públic assistent i visitants la millor versió possible del Festival. Dissabte el Casal Torrellenc es va omplir a vessar amb més de 400 persones per riure i gaudir amb Tortell Poltrona i el seu meravellós PostClàssic, i també va registrar una molt bona entrada la comèdia teatral Ruth i Mercè, separades…i què?, única proposta de pagament del festival.

Les acrobàcies, la fantasia  i l’humor van marcar la jornada de diumenge, amb espectacles de gran factura, com Do not disturb, dels andalusos Vaivén Circo; Hats, de JAM; i Lady, Frank & Stein de la companyia Moviments.

Els concerts musicals i la zona de food trucks i cervesa artesana van ser, una vegada més, uns magnífics aliats al llarg de tot el cap de setmana.

L’acte inaugural de la Fira d’Artesania i el Festival Clownic va comptar dissabte al matí amb la participació de la Consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Àngels Chacon, i el president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, a més d’una important representació d’alcaldes, regidors i representants comarcals i territorials.

Mini Clownic el 10 de novembre

Les cancel.lacions i suspensions d’algunes cites de la programació han motivat l’organització del certamen a celebrar una jornada especial, batejada com a “Mini Clownic”, el proper dissabte 10 de novembre. Comptarà amb diversos dels espectacles que no es van poder representar durant el cap de setmana, a més de concerts de música, foodtrucks, i també es durà a terme l’acte solidari del llançament de globus per la lluita contra el càncer. En pocs dies es confirmarà l’horari i la programació.

tortellpoltrona

Inauguració de la Fira d’Artesania i el Festival Clownic

27 d'octubre de 2018

Aquest dissabte al matí s’ha inaugurat la centenària Fira d’Artesania i la cinquena edició del Festival Clownic de Torrelles de Foix, en un acte que ha comptat amb la presència de la consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Àngels Chacon; el president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, així com l’alcalde de Torrelles, Sergi Vallès, i els regidors de la Corporació; el diputat del Parlament, Eduard Pujol; el diputat de la Diputació i alcalde de Subirats, Pere Pons, així com d’altres representants, alcaldes i regidors de la comarca. Abans de la inauguració, la consellera i el president de la Diputació de Barcelona s’han acostat a l’Ajuntament per participar a la recepció institucional i han signat el Llibre d’Honor.

Malgrat la pluja, l’acte ha comptat amb una lluïda actuació de la Coral Foix, que ha donat la benvinguda als assistents. Sergi Vallès ha posat en valor l’esforç del municipi i de totes les persones implicades en l’organització de la Fira i el Festival Clownic, que permeten al poble tenir un gran aparador per a la promoció econòmica i turística i ha assenyalat el potencial en Turisme rural i la riquesa natural de Torrelles. Marc Castells, per la seva banda, ha subratllat el gran treball realitzat per l’Ajuntament als darrers anys per tal de revertir la difícil situació financera i urbanística i ha assegurat el suport i compromís de la Diputació amb el municipi.

Chacon ha tancat els parlaments i ha aplaudit el treball de tots els agents implicats en l’organització de l’esdeveniment i ha encoratjat a seguir avançant en aquesta línia. Després d’una passejada per visitar i saludar els estands de la fira artesana, s’han desplaçat fins a l’Ajuntament on han pogut recórrer diverses exposicions organitzades per entitats i col·lectius locals.

El mal temps ha obligat a alterar algunes activitats d’aquesta primera jornada, com l’espectacle de Tortell Poltrona, un dels més esperats d’aquesta edició, que tindrà lloc a les 7 de la tarda i que es traslladarà al Casal Torrellenc.

IMG_9189

El proper dimarts ple municipal d’ordenances fiscals

25 d'octubre de 2018

El proper dimarts 30 d’octubre se celebrarà un ple extraordinari de l’Ajuntament de Torrelles de Foix en què es portaran a aprovació les ordenances fiscals i taxes per a l’any 2019. La sessió començarà a les 9 del vespre i la podreu seguir en directe a Ràdio Foix, al 107.9 FM i via online a player.lcinternet.es/v9/cc516_id783

L’ordre del dia serà el següent:

1. Aprovació ordenances fiscals 2019
2. Cessions de Béns
3. Modificació de Crèdit

Compte enrere per la Fira d’Artesania i el Festival Clownic a Torrelles de Foix

15 d'octubre de 2018

Del 26 al 28 d’octubre Torrelles de Foix viurà un cap de setmana màgic, amb la tradicional Fira d’Artesania i el Festival d’espectacles de carrer Clownic, que arribarà a la seva cinquena edició.

El municipi penedesenc presenta una programació farcida de propostes i activitats per a tots els públic i gustos. La Fira suposa una cita centenària indispensable al calendari comarcal, amb excel.lents parades d’artesania i alimentació. Una mostra que als darrers anys arriba acompanyada del Clownic, festival que brinda l’oportunitat de gaudir de grans produccions de pallassos, circ, humor, acrobàcies o màgia. A més, el centre de Torrelles de Foix estarà també amenitzat per la millor música, food trucks i estands de cervesa artesana per tal que la teva experiència sigui immillorable

Tortell Poltrona i Separades…i què?

El cartell d’espectacles del Clownic 2018 estarà encapçalat per Tortell Poltrona, qui de la mà de Post-Classic fa un recull d’alguns dels millors números de la seva trajectòria. La comèdia Separades… i què? És una altra de les grans apostes d’aquesta edició. Aquesta obra teatral, que tindrà lloc el dissabte 28 a la nit al Casal Torrellenc, serà l’únic espectacle de pagament del festival i les entrades es poden adquirir anticipadament a www.ticketea.com.

Dissabte al matí es farà la inauguració oficial de la Fira d’Artesania i el festival, en un acte que comptarà amb la participació d’entitats locals, com la Coral Foix i els grups de ball populars, i també s’inauguraran les exposicions que es podran visitar durant el cap de setmana. Diumenge al matí també es desenvoluparan d’altres activitats parel·leles, com una caminada popular, exhibició de ball country o una concentració de motos antigues, entre d’altres.

Pel que fa a l’oferta musical, grups de versions com Veneno en la piel, La Banda de Ton Pare o Sergi Ramírez se sumaran als concerts de Jennet i Les All Stars o Il·lusions Gospel.

Festival Solidari

Un any més,  el Festival Clownic tindrà ben presents els més petits i que el seu somriure no s’apagui mai. El diumenge 28 d’octubre, a les 2 de la tarda, s’organitzarà un llançament solidari de globus vermells al cel des de la plaça de l’Ajuntament,  que aniran carregats amb els millors desitjos per combatre el càncer infantil. La recaptació recollida amb la venda dels globus es destinarà a al grup de Recerca Translacional del Càncer en la Infància i l’Adolescència de l’Institut de Recerca de l’Hospital de la Vall d’Hebron.

Podeu consultar tota la programació que t’espera a Torrelles de Foix els dies 26,27 i 28 d’octubre a www.clownic.cat.

 

 

clownic2

Sergi Vallès reclama una mesa de treball amb tots els municipis per abordar la ocupació il.legal d’habitatges que no són per necessitat

28 de setembre de 2018

L’alcalde de Torrelles de Foix, Sergi Vallès, va sol•licitar aquest dijous en la sessió del Consell d’Alcaldes de l’Alt Penedès la creació d’una taula de treball que permeti millorar la gestió i la coordinació entre els municipis davant els casos d’ocupació d’habitatges.
 
Els efectes de la crisi econòmica i la proximitat del Penedès a l’àrea metropolitana de Barcelona han fomentat en els darrers anys un increment notable d’ocupacions d’habitatges a la comarca.
 
Sergi Vallès va voler diferenciar clarament aquelles situacions que s’han produït per necessitat de persones i famílies que no disposen d’un sostre on viure, amb els casos que s’estan reproduïnt darrerament d’ocupacions d’immobles per dur a terme activitats il•legals i fraudulentes, que generen molts conflictes, incivisme i inseguretat als municipis.
 
Vallès va destacar l’excel•lent tasca realitzada pel servei d’Habitatge del Consell Comarcal de l’Alt Penedès en l’elaboració d’un protocol i va sol•licitar la creació urgent d’aquesta taula d’alcaldes per tal de implementar aquestes mesures i fer un front comú davant aquestes ocupacions irregulars.
sergivalles

S’obre el termini de subvencions per a llibres escolars

27 de setembre de 2018

L’Ajuntament de Torrelles de Foix ha obert el termini de sol·licitud de subvencions per a l’adquisició de llibres escolars per al curs 2018/19. La sol·licititud i documentació es pot presentar fins al 29 d’octubre. Aquests ajuts d’adrecen a famílies amb alumnes des de P3 fins 4t d’ESO.

La documentació, que s’ha de presentar a l’Ajuntament, és la següent: 

 • Sol·licitud (emplenada i signada)
 • Certificat d’empadronament de la unitat familiar
 • Rebut de compra dels llibres escolars curs 2018/19 i quota de socialització. (No inclou el material escolar)

La subvenció cobreix el 30% de la despesa en llibres escolars per al curs 2018/19 , així com la socialització de llibres i llicències digitals.

*Als següents enllaços trobaràs el formulari de sol·licitud i la sol·licitud per rebre per transferència bancària els pagaments de l’Ajuntament de Torrelles de Foix:

Sol·licitud subvenció

Sol·licitud transferència bancària

 

beques llibres 2018

Campanya de cens de gossos

20 de setembre de 2018

Des de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, en col·laboració amb el Centre Veterinari del Foix, iniciem una campanya per censar  el gos, facilitant mensualment i de manera gratuïta bosses per a la recollida de les deposicions.

Aquestes bosses es poden trobar al Centre Veterinari del Foix i és requisit indispensable que l’animal estigui degudament inscrit al cens municipal.

L’objectiu és la tinença responsable d’animals de companyia i un entorn més net i agradable per a tothom.

Per a més informació podeu contactar amb el Centre Veterinari del Foix, a la carretera de Pontons, 1, local 3 de Torrelles de Foix, o trucant al telèfon 93897199

campanyagos

El proper dimarts 18 de setembre ple municipal

13 de setembre de 2018

El proper dimarts 18 de setembre, a les 21 hores, se celebrarà ple corporatiu municipal de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, i que tindrà lloc a la sala de plens de l’Ajuntament. La sessió comptarà amb el següent ordre del dia:

 • 1. Aprovació de l’acta de la sessió plenària núm. 3/2018 de 15 de maig de 2018
 • 2. Aprovació de l’acta de la sessió plenària núm. 4/2018 de 17 de juliol de 2018
 • 3. Aprovació de l’acta de la sessió plenària núm. 5/2018 de 2 d’agost de 2018
 • 4. Expedient 579/2018. Desafectació camí públic
 • 5. Expedient 878/2018. Procediment de Contractació
 • 6. Donar compte al ple dels decrets de l’alcalde
 • 7. Donar compte al ple dels acords de la Junta de Govern Local
 • 8. Informacions de la Presidència
 • 9. Mocions i/o propostes de resolució dels Regidors.
 • 10.Precs i Preguntes

El ple el podreu seguir en directe per Ràdio Foix al 107.9 FM

Inauguració oficial escola Guerau de Peguera

12 de setembre de 2018

Aquest dissabte 15 de setembre se celebrarà l’acte d’inauguració oficial de la nova escola municipal de Torrelles de Foix, Guerau de Peguera, que comptarà amb la presència del President de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra; el conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, així com l’alcalde de Torrelles de Foix, Sergi Vallès, acompanyat per diversos representants locals i comarcals.

La inauguració s’iniciarà a les 12:30 hores i hi haurà inflables infantils al pati i s’oferirà un refrigeri a la conclusió de l’acte.

Abans, a les 11:30 hores, tindrà lloc la recepció institucional del president Quim Torra a l’Ajuntament, acompanyats per Músics per la Llibertat.

La nova escola va obrir les seves portes el passat 18 d’abril i els alumnes ja van realitzar el darrer trimestre del curs 2017-18 a les noves instal·lacions. El centre compta amb una línia d’infantil i primària i una superfície de 2.508 metres quadrats. La construcció de l’equipament, amb un pressupost de gairebé 3,9 milions d’euros – 3.887.533 € – , va anar a a càrrec del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. L’Ajuntament de Torrelles de Foix va assumir la despesa corresponent a les escomeses i instal·lació de la xarxa elèctrica, d’aigua, telèfon i gas.

L’escola està distribuïda en quatre volums, incloent el gimnàs, amb un edifici principal que consta de planta baixa i una planta pis. La zona exterior disposa d’una pista poliesportiva, zona de jocs de primària i una zona de jocs infantil condicionada i amb tots els elements de seguretat.

L’11 de setembre vine a la piscina amb el teu animal de companyia

3 de setembre de 2018

El dimarts 11 de setembre, d’11 del matí a 7 de la tarda, la piscina de Les Dous viurà una jornada molt especial, obrint les seves portes als animals de companyia perquè puguin donar-se un bany a les instal·lacions municipals.

Es recorda que aquesta activitat es farà una vegada ja ha finalitzat la temporada d’estiu, que es tanca el dilluns 10 de setembre. Les mascotes hauran d’estar acompanyades en tot moment pel seu propietari o responsable.

El preu de les entrades serà el mateix i la recaptació anirà destinada íntegrament a l’Associació d’Amics per la Defensa dels Animals del Penedès.

 

mascotapiscina

S’obren les inscripcions al nou curs de gimnàstica per adults i gent gran

Ja s’ha obert el termini d’inscripcions a les classes de gimnàstica per adults i gent gran. Les sessions començaran l’1 d’octubre i es duran a terme els dilluns i dimecres en dos grups i horaris, de 16:30 a 17:30 el primer i de 17:30 a 18:30 el segon. Les classes es faran a la sala polivalent de l’antic Ajuntament.

Les sol·licituds s’han de presentar a les oficines de l’Ajuntament de Torrelles de Foix en horari d’atenció al públic. El preu de l’activitat és de 15 euros al mes per al públic en general i de 10 euros al mes per a les persones pensionistes.

gimnasticagentgran

Obert el termini de sol·licitud de subvencions per al menjador escolar

Fins al 24 de setembre s’obre el termini de sol·licitud de subvencions per al servei de menjador als alumnes de l’escola Guerau de Peguera, per als mesos de setembre i octubre.

La documentació que s’ha de presentar a les oficines de l’Ajuntament de Torrelles de Foix és la següent:

 • Sol·licitud de subvenció, emplenada i signada
 • El certificat d’empadronament de la unitat familiar (cal un mínim d’un any d’empadronament al municipi)
 • El full d’inscripció com a usuari del menjador escolar.

La subvenció cobreix el 50% de les quotes del servei de menjador.

Per a més informació podeu trucar al telèfon 938971001

beques menjador 2018

Obertes les inscripcions a les classes de multigimnàstica

31 d'agost de 2018

L’Ajuntament de Torrelles de Foix ha obert el termini d’inscripció per al nou curs Multigimnàstica adreçat a joves i adults i que ofereix sessions de zumba, steps, aeròbic i manteniment.

La sol·licitud d’inscripció s’haurà de presentar a l’Ajuntament en horari d’atenció al públic. De dilluns a divendres, de 9 a 13 hores, i dimarts de 16:30 a 19 hores.

Les classes s’iniciaran el proper dilluns 17 de setembre amb els  següents horaris:

Dilluns i dijous de 18 a 19 hores, i dimecres de 21 a 22 hores, sessions per a adults. I els dilluns i dijous de 19 a 20 classes obertes també a pares i mares acompanyats dels fills i menors de 16 anys.

multigimnastica2018ok

Festa Major de Torrelles de Foix, del 23 al 26 d’agost

23 d'agost de 2018

Del 23 al 26 d’agost Torrelles de Foix celebrarà la seva Festa Major amb una completa programació d’activitats que trobareu a continuació:

 

Dijous 23 d’agost

19:00 Concert amb Picolinni a la plaça Nova

21:45 Presentació de les pubilles i hereus 2018. Màgia Comedy i Festa dels anys 80 a la plaça Nova

 

Divendres 24 d’agost

11:30 Refrescaxoff a la plaça Lluís Companys

17:00 Torneig de futbolín a Cal Torrents Xic

19:00 Country a Cal Torrents Xic

22:00 Pregó de Festa Major, a càrrec de Pilar Martínez Rosell, a la plaça Lluís Companys

A continuació, Nit de Foc a la plaça Lluís Companys

23:30 Cercavila Gegantera a la plaça Lluís Companys

Tot seguit, Ball de Nit amb Stress Band

A la mitjanit, Cerkataskes, a la plaça de la Vila

I en acabar, After Cerka, amb Dj Kikux i Dj Xabo, a la plaça Nova

 

Dissabte 25 d’agost

09:00 Campionat de petanca, al camp municipal Josep Balcells

11:45 Trobada d’autoritats, les pubilles i hereus 2018 amb els grallers, a la plaça Lluís Companys

12:00 Missa Solemne en honor al patró Sant Genís, a l’església de Sant Genís i presidida pel bisbe de Girona i torrellenc Francesc Pardo

En acabar, repic de campanes i forta tronada

Tot seguit, cercavila en honor al patró de la Vila, amb la participació del Drac Foxi, Diables, Gegants, Panderetes, Ball de Gitanes i Grallers, des de l’església de Sant Genís

14:00 Vermout popular, a la plaça de la Vila

17:00 Parada de sucs naturals i puntes de coixí, a la plaça de l’Església

17:15 Inauguració de la Majòlica, a la Rambla Pla del Setze

18:00 Partit de futbol entre el CE Torrellenc vs Sant Jaume dels Domenys. Xut d’honor de la pubilla, al camp municipal Jaume Brichs.

19:00 Cercavila de Festa Major. Des de l’escola Guerau de Peguera, amb la participació del drac Foxi, Diables, Gegants, grups de ball, els bastoners Panderos i Serrallonga dels Monjos.

22:00 Sopar de Festa Major al Casal Torrellenc

00:00 Ball de nit amb l’Orquestra Montecarlo, a la plaça Nova

00:00 Empalmada Orus Night, amb Jonathan Gómez, Sergi Domene i Cosmik, a la plaça del Casal

06:00 Matines, des de la plaça del Casal

Diumenge 26 d’agost

10:30 Inflables aquàtics, a la plaça Lluís Companys

11:00 Visita guiada per Torrelles de Foix, davant l’Església de Sant Genís

11:45 Celebració dominical, a l’Església de Sant Genís

12:30 Actuació sardanista, amb la Cobla Catània. A la plaça Nova

13:30 Electrotapa amb DJ Delapierre, a la plaça Nova

16:00 Foixporcada, zona Pla del Setze

17:30 Partit de futbol juvenil Base Torrelles vs Atlètic Vilafranca, al camp municipal Jaume Brichs. Xut d’honor de la Pubilleta.

18:00 Concurs de dibuix, a la plaça de la Vila.

18:00 Concert de Festa Major, a l’Església de Sant Genís

19:00 Ball de Tarda amb l’orquestra Taxman i sorteig de Festa Major, des de la plaça Nova

21:00 Tamborinada, a la plaça del Casal

Tot seguit, Correfoc i versots diabòlics. Inici a l’escola Guerau de Peguera i finalitza a la plaça de la Vila

00:00 Ball de comiat amb l’orquestra Taxman, a la plaça Nova

En acabar, Forta tronada a la plaça Lluís Companys

Més informació al web fmtorrellesdefoix.com

 

 

 

 

Aquest dijous ple extraordinari i urgent

1 d'agost de 2018

Aquest dijous 2 d’agost, a les 18 hores, hi haurà ple extraordinari i urgent a l’Ajuntament de Torrelles de Foix. La sessió com és habitual se celebrarà a la sala de plens. Aquest és l’ordre del dia de la sessió:

1. Ratificar la urgència de la sessió
2. Expedient 579/2018. Llicència Urbanística

Agenda de Torrelles de Foix del mes d’agost

24 de juliol de 2018

Aquestes són algunes de les activitats previstes a Torrelles de Foix durant el mes d’agost:

Dijous, 2 – 22:00h. Festa Estiu – Plaça Nova. Concert Baba Mala (Festa gintonic). Organitza: Comissió de Festes.

Dijous, 9 – 21:00h. Festa Estiu – Plaça nova. Sopar de carmanyola + monòleg Trian Lara. Organitza: Comissió de Festes

Divendres, 10 fins dimecres, 15 Festa Major de Plana de les Torres.

Dijous, 16 – 22:00h. Festa Estiu – Piscina municipal. Concert Trifasic (Festa Mojito). Organitza: Comissió de Festes

Dissabte, 18 – 18:00h. Bingo Pre-festa Major . Al Casal d’avis. Organitza: Casal d’avis.

Dijous, 23 – 21:30h. Pre-Festa Major – Plaça Nova. Magia Comedy + Presentació pubilles i hereus + Festa Anys 80 . Organitza: Comissió de Festes.

Divendres 24 fins diumenge 26 Festa Major. Organitza: Comissió de Festes

Obres de millora de revolts a la carretera entre Pontons i Torrelles de Foix

23 de juliol de 2018

La Diputació de Barcelona està realitzant obres per a la millora de revolts a la carretera BV-2122 entre Pontons i Torrelles de Foix. Aquestes obres, que tenen un pressupost de licitació de de 791.356 euros i un termini d’execució de quatre mesos, tenen per finalitat millorar la seguretat viària en quatre revolts en el tram comprés entre el Pk 4,5 i el 7.

Les obres obliguen a tallar la carretera amb desviaments senyalitzats i es preveu que la es torni a obrir a mitjans del mes d’agost. A partir del moment de la reobertura del tram de carretera, seran executades únicament actuacions de drenatge longitudinal, afermats, senyalització i sistemes de contenció.

Les actuacions a realitzar contemplen l’ampliació del radi de les corbes i les respectives plataformes existents, per tal de permetre el creuament d’un autobús i un turisme.

Actualment la carretera consta de dos carrils d’ample variable, en alguns casos inferior a tres metres, sense vorals ni cuneta. L’aigua circula pel marge de la carretera i es desguassa mitjançant obres de drenatge transversal associades al drenatge longitudinal.

(Foto: Diputació de Barcelona)

pontons_Torrelles_obres_01_ALTA

Torrelles escalfa motors abans de la Festa Major

20 de juliol de 2018

Torrelles de Foix enfila le setmanes prèvia a la Festa Major amb una interessant programació de concerts i propostes per a les nits dels dijous del mes d’agost.

Les propostes se succeiran els dies 2,9 i 16 fins arribar al 23 d’agost, quan s’organitzarà una festa amb música, màgia i en què es donaran a conèixer els nous hereus i pubilles de Torrelles de Foix.

La programació prevista per aquestes Festes d’Estiu que permetran escalfar motors abans de la Festa Major és la següent:

Dijous 2 d’agost
22h plaça Nova
Gintònic Fest
Concert amb Babamala

Dijous 9 d’agost
21h plaça Nova
Sopar de Carmanyola
Monòleg Trian Lara

Dijous 16 d’agost
22h piscina municipal
Mojito Fest
Concert amb Trifàsic

Dijous 23 d’agost
21:45h plaça Nova
Concert amb piccolinni
Magia Comedy
Presentació pubilles i hereus
Festa anys 80
Gerard Borrell i DJ Delapierre

festaestiu 2018 pantalla

Procés de selecció per a una plaça de monitor/a per aules d’estudi

El Grup Ip.Cat realitza un procés de selecció per cobrir una plaça de Monitor/a per aules d’estudi a Torrelles de Foix. Aquest servei s’adreça a grups de deu persons d’adolescents i joves que estiguin estudiant ESO.

El monitor/a donarà suport a : – Hàbits i tècniques d’estudi. – Resolució de dubtes acadèmics. Les aules d’estudi estan ubicades al Servei Jove del municipi de Torrelles. Temporalitat: Setembre – desembre 2018

El lloc de treball té una durada de setembre a desembre, tres hores setmanals, dimarts i dijous de 17 a 18:30 hores. Es cerca preferentment joves estudiants de cicles superiors i/o graus universitaris, preferiblement del camp educatiu o social

Les persones interessades han d’enviar el seu CV a la següent adreça mgallardo@grup-ip.cat, i posteriorment l’empresa es posarà en contacte per realitzar les entrevistes.

Nou número del butlletí municipal La Veu de Foix

12 de juliol de 2018

Aquesta setmana s’ha iniciat el repartiment als domicilis del darrer número del butlletí municipal La Veu de Foix, revista que edita periòdicament l’Ajuntament de Torrelles de Foix.

En breu el rebreu a casa en format paper, però també el podeu consultar en format digital al següent enllaç

La Veu de Foix

portadalaveunum5

Nota informativa de l’Ajuntament a les veïnes i veïns de Can Coral:

11 de juliol de 2018

L’Ajuntament de Torrelles de Foix demana disculpes per la difícil situació que estan patint aquests dies els veïns i les veïnes de Can Coral amb el servei d’aigua.

També lamentem no haver informat abans ja que l’Ajuntament no disposava de les dades i informació suficient en relació a quan podria resoldre’s la incidència.

Des de l’equip de govern, amb l’alcalde i el regidor de Serveis al capdavant, estem seguint en tot moment l’evolució de l’avaria amb els responsables del servei.

L’afectació és molt important i té una díficil resolució. Poc a poc es va restablint el servei, tot i que és molt complicat assegurar que l’aigua arribi en condicions a tots els domicilis. En cas que avui no s’hagi recuperat completament el servei, l’Ajuntament ja treballa en una altra solució alternativa.

Us anirem informant puntualment de qualsevol evolució o canvi en la situació i des de l’Ajuntament us emplacem a que presenteu formalment les denúncies i reclamacions que considereu oportunes a l’Ajuntament de Torrelles de Foix. Des de l’Administració local les traslladarem a Sorea, empresa proveïdora del servei i entitat que ha d’assegurar un correcte subministrament de l’aigua a tots els seus usuaris.

Lamentem profundament aquesta situació i des de l’Ajuntament ens posem a disposició de tots els nostres veïns i veïnes pel que calgui. Gràcies i disculpeu de nou les molèsties que aquesta avaria, aliena a l’Ajuntament, us està causant.

Comencen les visites guiades a Torrelles de Foix

10 de juliol de 2018

Aquest diumenge 15 de juliol s’inicia una nova proposta turística per donar a conèixer la història i els racons més interessants del municipi.

Durant tots els diumenges de juliol i agost, s’oferirà aquesta ruta guiada d’una hora de durada pels principals carrers de Torrelles. L’activitat és gratuïta però cal inscripció prèvia. El punt de sortida serà l’església de Sant Genís, a les 11 del matí.

La història de Torrelles de Foix ens remunta al 1067, l’any de referència escrita més antiga del castell de Foix. Al voltant d’aquest s’originà el seu terme municipal. Amb el pas dels anys la propietat del castell de Foix va passar per diverses famílies fins que acabà a mans dels Peguera els quals van gestionar el territori fins a l’últim terç de segle XIX. Una visita familiar que incorpora elements divertits i curiosos que fan amena la ruta pels seus carrers.

 

Per a més informació i inscripcions clica al següent enllaç

Visites guiades

 

torrelles

Agenda de Torrelles de Foix del mes de juliol

28 de juny de 2018

Aquesta és l’agenda d’activitats més destacades previstes a Torrelles de Foix per al mes de juliol:

Diumenge, 1 – Matí. Trobada de cotxes antics. Organitza: Casal Torrellenc

Divendres, 6 fins diumenge 8. Festa Major del Terme.

Dissabte, 21

19:00h – Torneig de 12h de Futbol 7. Camp de Futbol Jaume Brichs. Organitza: Futbol Base Torrelles de Foix.

21:00h – Sopar del cancer. Organitza: Associació Contra el Cancer.

Divendres, 27 – 22:00h. Caminada nocturna. Davant de l’Ajuntament. Organitza: Torrellenc Trànquil i Ajuntament.

Dissabte, 28 – 18:00h – Bingo. Al Casal d’avis. Organitza: Casal d’avis.

Festa Major d’El Terme del 6 al 8 de juliol

27 de juny de 2018

El cap de setmana del 6 al 8 de juliol el barri d’El Terme de Torrelles de Foix celebra la seva festa major. Els actes de celebració començaran divendres amb una botifarrada i una representació teatral i durant el cap de setmana es combinaran les activitats a l’aire lliure amb concerts i actes musicals, i el gran sopar de Festa Major, el dissabte a la nit.

Consulta el detall de la programació d’actes:

 

Divendres 6 de juliol

21h Gran botifarrada. A la pista de La Capella

Tot seguit

Teatre “Dos embolics i una recomanació”, a càrrec del grup de Torrelles de Foix Pa amb Xocolata. Durant l’acte, rifa popular amb regals i riures assegurats

 

Dissabte 7 de juliol

9h XIV Caminada popular i bicicletada. Sortida des de La Capella

A mig camí esmorzar per a tots els participants. Es recomana portar calçat i roba còmodes. Organitza i col·labora Torrelles per la Natura i BTT Els Navegants

21h III Gran Sopar de Festa Major. A la pista de La Capella

A continuació Bingo popular ple de sorpreses i grans regals

Després 12a Empalmada d’El Terme

 

Diumenge 8 de juliol

13h Missa solemne cantada. A la Capella

Tot seguit, toc de gralla amb els Grallers del Foix i vermut popular. Col.labora Cal Torrents Xic

 20h Actuació del grup musical Loren. A mitja actuació, sorteig d’un fantàstic xai. A la pista de La Capella.

Refrigeri pels socis i sorteig de la rifa del soci.

per la fura

La piscina municipal obre portes

22 de juny de 2018

Aquest diumenge 24 de juny s’inicia la temporada d’estiu de la piscina municipal amb una jornada de portes obertes amb entrada gratuïta.

L’horari de la piscina serà de dilluns a diumenge d’11 a 19 hores. La piscina romandrà oberta fins a l’11 de setembre.

Si voleu informació sobre els cursets de natació, consulteu-ho a la recepció de la piscina o trucant al telèfon 659430914 (Kilian).

Aquests són els preus de les entrades i abonaments a la piscina d’estiu per a la temporada 2018:

ABONAMENTS:
Preus ABONAMENT TEMPORADA / ABONAMENT MENSUAL

 • NENS DE 6 A 14 ANYS 35 € /  20 €
 • ADULTS (MÉS 14 ANYS) 45 € / 30€
 • JUBILATS I PENSIONISTES 35 €  / 20 €

ENTRADES:
Preus ENTRADES LABORABLES I FESTIUS / ENTRADES MIG DIA (d’11 A 15 O DE 15 A 19h)

 • MENORS DE 6 ANYS (Entrada gratuïta)
 • DE 6 A 14 ANYS 3,00 € / 1,50 €
 • MÉS DE 14 ANYS 3,60 € / 2,00 €
 • JUBILATS I PENSIONISTES 3 € / 1,50 €

ALTRES:
ENTRADA DE PASSEIG ( PER TOTES LES EDATS) 1,50 €

Totes les famílies amb 4 o més membres en la unitat familiar poden disposar d’un descompte en l’abonament mensual o de temporada més econòmic, presentant una instància a la recepció de l’Ajuntament sol•licitant el descompte i adjuntament, llibre de família i certificat d’empadronament.

Per a més informació consulteu l’ordenança municipal reguladora del servei.

piscinatorrelles

Flama del Canigó i Revetlla de Sant Joan 2018

12 de juny de 2018

Aquesta és la programació prevista per al dissabte 23 de juny per celebrar l’arribada, un any més, de la Flama del Canigó i la celebració de la revetlla de Sant Joan. L’Ajuntament de Torrelles de Foix vol felicitar i agrair la col·laboració i suport de totes les entitats i voluntaris que fan possible aquesta gran jornada festiva al municipi.

 • A les 14 hores (aprox.), acte de rebuda de la Flama a Pl.Lluis Companys (Ajuntament)
  Tot seguit dinar de la Flama al Restaurant Cal Torrents Xic. (Cal inscriure’s prèviament al Casal d’Avis de 16 a 18h (93 897 16 94), o als telèfons 600540323, 687547576. (Places limitades)
 • A les 16:30 hores, trobada de tots els voluntaris i començarà el recorregut de la Flama fins al Santuari de la Mare de Déu de Foix.
 • A les 17:45 hores, recollida de la Flama a Foix, a càrrec del Centre Excursionista del Penedès, iniciant el recorregut per anar repartint la Flama als municipis de l’Alt Penedès.
  Al Santuari de Foix, lectura del manifest amb cava i coca per a tothom. Seguidament actuació de la Coral Foix.

Al casal Torrellenc

 • 22 hores Sopar de Revetlla (Veure programa apart)
  23:45 hores Recollida de la Flama amb Tamborinada a càrrec del Ball de Diables

A la Plaça Lluis Companys

 • 22 hores Sopar de Carmanyola
 • 00 hores encesa de la tradicional Foguera de Sant Joan i Festa Nit de Sant Joan

Organitza: Casal d’Avis, Diables de Torrelles de Foix, Associació Cívica Santuari Santa Maria de Foix, Òmnium cultural i Ajuntament de Torrelles de Foix.

Col•labora: ADF, BTT els Navegants, Coral Foix, Associació de Regants, Associació de Dones, C.E.Torrellenc, Associació Petanca Josep Balcells, Drac Foxi, Grallers de Torrelles, Colla de Geganters, Grup de Teatre Pa Amb Xocolata, Cal Torrens Xic, ANC i voluntaris.

Agenda de Torrelles de Foix del mes de juny

4 de juny de 2018

Aquestes són algunes de les activitats més destacades previstes a Torrelles de Foix per aquest mes de juny:

Dissabte, 9 – 19:00h Klàssic Foix – Santuari de Foix. Organitza: Coral Foix.

Diumenge, 10 – 08:00h Sortida Museu vestits de paper. Organitza: Associació de Dones. Visita al municipi de Penelles. Esmorzar  i Dinar. Preu de la sortida: 45 euros. Per inscriure’s Tere de la Peixeteria; Àngela Lasso (tf: 644 34 09 55) o Rosa M. Alemany (tf: 687 54 75 76)

Divendres, 15 – 21:00h Sopar de final de curs – Casal Torrellenc. Organitza: AMPA.

Dissabte 16 – 50è aniversari de l’afiliació a la F.C.F. del C.E. Torrellenc. Organitza: C. E. Torrellenc. 18:00h – Partit de ex-jugadors del Torrellenc. Camp de Futbol Jaume Brichs.

20:00h – Acte de record d’antics jugadors i socis traspasats. Cementiri municipal.

21:00h – Sopar de germanor. Casal Torrellenc.

Dissabte, 23

14:00h Arribada de la Flama de Canigó. Pujada de la Flama al Santuari de Foix.

22:00h – Revetlla de Sant Joan. Casal Torrellenc. Organitza: Casal Torrellenc.

22:00h – Revetlla/Sopar de Carmanyola. Plaça Nova. Organitza: Diables de Torrelles.

Dissabte, 30

18:00h – Bingo – Casal d’avis. Organitza: Casal d’avis.

22:00h – Caminada nocturna. Inici, davant de l’Ajuntament Organitza: Torrellenc Trànquil i Ajuntament

L’Ajuntament rep 55.000 euros per a la millora de zones forestals

30 de maig de 2018

L’Ajuntament de Torrelles de Foix rebrà 55.000 euros de la Diputació de Barcelona per a la millora de les zones forestals del municipi i la prevenció d’incendis forestals.

Aquesta aportació permetrà la neteja i aclarida del sotabosc i massa forestal, a les zones de Les Planes i El Corral, que suposa una superfície d’unes 45 hectàrees. La subvenció s’inclou en el Pla de restauració i millora forestal de l’àmbit de l’associació de propietaris forestal de la Serralada Pre-Litoral del Penedès.

Torrelles de Foix participa d’aquest conveni, conjuntament amb els municipis de Castellví de la Marca, Font-Rubí, Sant Martí Sarroca i Mediona.

lesplanes

Arranjament de la carretera de Plana de les Torres

23 de maig de 2018

Aquests dies la Diputació de Barcelona està realitzant unes obres d’arranjament a la carretera de Plana de les Torres. L’actuació, que es prolongarà durant un mes, se centrarà en la reparació dels vorals, la instal·lació de tanques de seguretat i la retirada d’alguns elements naturals, com arbres i pedres, que suposen un perill pels usuaris i veïns que transiten per aquesta via.

Aquesta millora arriba en paral.lel a la segona fase de millora a la carretera a Pontons, que s’iniciarà en breu i que obligarà a desviar la circulació per la carretera de Plana de les Torres.

L’Ajuntament de Torrelles de Foix es mostra molt satisfet per aquesta intervenció que assumirà íntegrament la Diputació, després de les gestions i insistència del govern municipal per tal que es realitzés aquesta millora i sense cap cost per a Torrelles, i demana paciència i comprensió als veïns i veïnes per les molèsties que puguin ocasionar les obres.

planatorres

L’Ajuntament assumeix la gestió del centre de distribució d’aliments per a famílies vulnerables

17 de maig de 2018

Des d’aquesta setmana l’Ajuntament de Torrelles de Foix ha assumit el centre de distribució d’aliments, tasca que fins ara realitzava Càritas Vilafranca.
El centre de distribució d’aliments s’ubicarà a les instal·lacions de les Escoles velles i el dia de lliurament es farà el tercer dimecres de cada mes.
Les beneficiàries d’aquests ajuts són persones en seguiment i usuaris derivats per part dels Serveis Socials municipals.
Fins al moment s’ha fet entrega d’aliments a un total de 14 famílies del municipi.
A més dels aliments provinents de la Unió Europea, l’Ajuntament de Torrelles de Foix complementarà amb una dotació d’aliments frescos, cada dos mesos, que les famílies poden sol·licitar als establiments d’alimentació del municipi.
aliments

Prop de 200 participants a la Marxa BTT Els Navegants

16 de maig de 2018

Les pluges caigudes durant la prèvia de la Marxa BTT Els Navegants va complicar el circuit en diversos punts, però no va impedir gaudir d’una excel.lent jornada de bici de muntanya en què els prop de 200 participants que van creuar la línia d’arribada van poder gaudir de nou del fantàstic entorn natural i el recorregut esplèndid que ofereix Torrelles de Foix.

En la prova de 25 quilòmetres els millors van ser Raül Valera, amb un temps d’1:20:26, seguit per Joan Rodríguez i Ruben Navas, mentre la primera fèmina va ser Mireia Garro, amb un crono d’1:44:40. Pel que fa a la prova llarga de 45 quilòmetres, la primera posició va ser per Sergi Mestres, amb un temps de 2:”3:51, amb Raül Vallès i Joan Feixas acompanyant-lo en els tres primers llocs. Anna Bello va ser la primera corredora en completar el recorregut amb un temps de 3:15:46.

bttnavegants

Cloenda de la temporada de futbol base prebenjamí

Aquest diumenge 20 de maig, el camp de futbol municipal de Torrelles de Foix acollirà la cloenda de la temporada de futbol base prebenjamí comarcal. 

A banda de l’equip local, també hi participaran l’Hortonenc, l’Escola Montagut, Gelida, el Sant Ramon, l’Escola de Futbol Penedès-Espirall, Mediona, Sant Cugat Sesgarrigues, Riudebitlles, Mas Catarro, Subirats, Castellví de la Marcai el Quintinenc.

Els partits s’iniciaran a les 9:30 hores i la jornada es prolongarà durant tot el matí.

Reunió informativa Casal d’Estiu 2018

El proper dimarts 5 de juny a les 18 hores se celebrarà una Reunió informativa adreçada a les família per presentar els detalls del proper Casal d’Estiu. L’acte es durà a terme a la sala de plens de l’Ajuntament de Torrelles de Foix.

El Casal lúdic esportiu 2018, que organitza l’Ajuntament amb el suport del Consell Esportiu de l’Alt Penedès, es farà del 25 de juny al 27 de juliol. El termini d’inscripcions s’obrirà a principis de juny.

Al següent enllaç podeu descarregar-vos el díptic informatiu i el formulari de sol·licitud

Casal d’Estiu 2018

CARTELL AMB REUNIO TORRELLES

El dimarts 15 de maig ple municipal

10 de maig de 2018

El proper dimarts 15 de maig, a les 9 del vespre, se celebrarà el ple corporatiu municipal de l’Ajuntament de Torrelles de Foix. La sessió, que tindrà lloc a la sala de plens, es podrà seguir en directe per Ràdio Foix al 107.9 FM i via online al següent enllaç RÀDIO FOIX.

 

ORDRE DEL DIA


 

1. Aprovació de la minuta de la sessió ordinària realitzada el dia 20 de març de 2018.
2. Aprovació del pressupost general per a l’exercici de 2018.
3. Aprovació inicial de l’Ordenança general de subvencions de Torrelles de Foix.
4. Aprovació de les Festes Locals per l’any 2019.
5. Prendre coneixement de la renúncia del Sr. Josep Tutusaus Raventós, del grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal (ERC-AM) de l’Ajuntament de Torrelles de Foix i proposta de la persona cridada a suplir la vacant.
6. Moció per l’alliberament dels presos polítics, el retorn dels exiliats i la denúncia de la deriva antidemocràtica i autoritària de l’estat espanyol.
7. Moció del grup municipal del PDeCAT per la qual proposa que l’edifici del Carrer Ronda, núm. 2, passi a denominar-se “1 d’octubre”.
8. Moció del grup municipal d’ERC-AM per a la instal.lació de cartells de l’AMI.
9. Moció del grup municipal d’ERC-AM pel canvi de nom del Carrer Ronda.
10. Moció del grup municipal d’ERC-AM pel servei de centre de dia
11. Donar compte al ple dels decrets de l’alcalde.
12. Donar compte al ple dels acords de la Junta de Govern Local.
13. Informacions de la Presidència.
14. Mocions i/o propostes de resolució dels Regidors.
15. Precs i preguntes.

Espectacular participació a la Marxa 7 Cims

Aquest diumenge es va dur a terme un dels esdeveniments esportius amb més rellevància pel que fa a la participació i ressò al Penedès, la Marxa de Resistència 7 Cims, que per quinzè any organitzava el Centre Excursionista del Penedès amb la participació de 660 atletes (dels 700 que s’hi havien inscrit). La sortida es prenia a 2/4 de 7 del matí des de Torrelles, i durant tot el matí els marxistes van haver de patir alguns ruixats que en cap cas van deslluir el funcionament de la prova, transcorreguda sempre amb bona temperatura. Amb tot, els abandonaments van ser nombrosos, sobretot a la meitat de la marxa.

Joan Morera, el més ràpid
Un cop passades les poc més de 14 hores i mitja que els participants tenien per finalitzar-la, havien completat el recorregut un total de 584 participants. El primer a fer-ho, tot i no ser una prova competitiva, va ser Joan Morera, membre del Centre Excursionista, que va acabar els 58,2 km després de pujar i baixar set dels cims més alts de la vegueria Penedès (el Clapí Vell, Puig de l’Àliga, el Montmell, el Montagut, Puig Formigosa, Puig Castellar i Puig de les Agulles) en 5h 24’ 30’’. Les primeres noies a creuar la meta van ser Lois Burguès i Isabel Pelegrina, que ho van fer plegades amb un temps de 7h 29’ 22’’.

Subvenció de 50.000 € per la millora de la instal·lació elèctrica i la rampa del camp de futbol

18 d'abril de 2018

La Diputació de Barcelona ha concedit una subvenció a l’Ajuntament de Torrelles de Foix per valor de 50.000 euros inclòs en el programa complementari de reforma i millora d’equipaments locals del Pla Xarxa de Governs Locals 2016-19.

Aquesta aportació servirà per a l’adequació de les instal·lacions elèctriques i la rampa d’accés del camp de futbol municipal Jaume Brichs.

La Diputació de Barcelona ha atorgat, als ajuntaments de la demarcació, suport econòmic a 600 projectes, amb una subvenció del 100% de l’import de la sol·licitud, per part la corporació. La concessió d’ajuts s’ha realitzat per mitjà del procediment de concurrència competitiva, amb criteris de valoració generals i específics per cada línia de suport.

El Pla de Xarxa de Governs Locals és l’instrument preferent per a exercir les funcions d’assistència i cooperació local de la Diputació de Barcelona als Ajuntaments.

futbol

Vols treballar al Casal d’Estiu de Torrelles de Foix?

6 d'abril de 2018

L’empresa que gestionarà el casal municipal d’estiu de Torrelles de Foix precisa de personal per cobrir diverses places i tasques.

És imprescindible tenir experiència en casals d’estiu.

Aquelles persones interessades poden lliurar el seu currículum a l’Ajuntament, en horari d’atenció al públic – de dilluns a divendres de 9 a 14 hores i dimarts també de 16 a 19:30 hores – fins al 8 de maig. L’empresa serà l’encarregada de realitzar la selecció i contractació del personal.

curriculums casal estiu 2018

Caminada saludable intergeneracional

Aquest dijous 5 d’abril s’ha organitzat una caminada saludable des del consultori de Torrelles, impulsada per la infermera Àngels, amb la participació ​de veïns i veïnes del poble, per l’entorn del municipi.

L’escola Guerau de Peguera i la llar municipal Alt Foix s’hi han afegit a la proposta que ha resultat un intercanvi generacional molt emotiu.

Més informació i fotografies al web de l’Escola Guerau de Peguera, clicant aquí  

caminada

Diada de l’Esport el diumenge 29 d’abril

5 d'abril de 2018

El diumenge 29 d’abril, a partir de les 10 del matí, es viurà una intensa jornada esportiva i lúdica al camp de futbol municipal Jaume Brichs i que s’adreça a tota la família.

La programació d’activitats serà la següent:

 • De 10 a 12h TALLER XAPES I IMANTS
 • De 10 a 11h MULTIESPORTS: MATA-CONILLS, JOC DE RAQUETA, PUNTERIA
 • D’11 a 12h JOCS EN FAMÍLIA: PARACAIGUDES, CORDA GEGANT
 • De 12 a 13h MULTIBALL. PER A TOTES LES EDATS
 • 13h REFRIGERI PER A TOTS ELS PARTICIPANTS
diadaesport2

Conveni amb la Mancomunitat per estudiar la millora del servei de recollida selectiva

L’alcalde de Torrelles de Foix, Sergi Vallès, i la presidenta de la Mancomunitat Penedès-Garraf, Rosa Huguet, han signat el conveni que permetrà l’elaboració d’una diagnosi del servei de recollida selectiva de residus i la redacció d’un pla de millores adaptat a les característiques de Torrelles de Foix.

El seguiment i el control de l’estudi, amb una durada prevista de 4 mesos, es realitzarà des del Servei d’Educació Ambiental de la Mancomunitat Penedès-Garraf i té l’objectiu final de millorar els resultats tant quantitatius i com qualitatius de la recollida selectiva.

conveni

Multitudinari Aplec del Foix

3 d'abril de 2018

Unes 500 persones van participar aquest dilluns de Pasqua d’aquestra trobada que celebrava la seva 30a edició i que va servir per inaugurar una font i l’arribada de l’aigua corrent al Santuari. Una caminada, sardanes, animació infantil i el dinar de germanor van completar una fantàstica diada a Torrelles de Foix.

L’Ajuntament vol agrair sincerament a totes les entitats, establiments i voluntaris que, un any més, han fet de l’Aplec del Foix un gran èxit.

foix1

Asfaltat un tram del Camí Ral a Guardiola de Font-rubí

29 de març de 2018

Aquests dies s’ha asfaltat un tram d’uns 500 metres al Camí Ral a Guardiola de Font-rubí, una actuació que permetrà millorar la mobilitat i la seguretat per aquesta via. L’obra ha tingut un cost aproximat de 60.000 euros que ha estat subvencionat per la Generalitat de Catalunya. A més de l’asfaltat, s’hi han realitzat cunetes als marges.

La previsió és que en una propera fase es pugui completar l’asfaltat d’aquest tram i també al final del Camí Ral, que ja forma part del municipi de Torrelles de Foix.

camiralguardiola2

Arriba la 30a edició de l’Aplec del Foix

Aquest dilluns de Pasqua se celebrarà l’Aplec del Santuari de Santa Maria del Foix. Aquest any amb motiu del 30 aniversari de la reconstrucció del santuari l’Aplec comptarà un parell de novetats. Per una banda, la caminada popular que començarà a les 9 del matí i que portarà als participants fins al santuari de Foix i que enguany farà el recorregut original que es cobria fa 30 anys per pujar la verge. D’altra banda, dilluns també s’inaugurarà una font per celebrar l’arribada d’aigua corrent al Santuari de Foix després de tants anys.

Els actes s’iniciaran amb la inauguració de la font un cop hagin arribat els caminants dalt del santuari cap a les 11:45. A les 12, com és habitual, tindrà lloc la missa d’Ofici i en acabar es farà una ballada de sardanes. El dinar popular està previst per unes 300-400 persones amb un menú format per paella i botifarra a la brasa. Després del dinar de germanor, la festa acabarà amb un grup d’animació per a tota la família.

L’alcalde de Torrelles de Foix, Sergi Vallès, va explicar durant la presentació que molt aviat es tiraria endavant un projecte, amb l’ajut de la Diputació de Barcelona, per dotar el Santuari de Foix encara més de singularitat amb el principal objectiu de fer-lo més atractiu per al turista.

El projecte anirà destinat a adequar tot l’entorn del santuari, així com senyalitzar i millorar dues rutes a peu des de Torrelles. També es renovarà la il·luminació i s’està estudiant amb diferents professionals com buscar el revulsiu per atraure més visitants. De fet, un d’aquests professionals que fa un parell de mesos va visitar el santuari és l’arquitecte en cap de la Sagrada Família.

aplecfoix

El 6 de maig torna la Marxa 7 Cims

23 de març de 2018

El Centre Excursionista del Penedès celebrarà la quinzena edició de la Marxa 7 Cims, prova esportiva no competitiva de resistència individual per camins de muntanya per cobrir poc més de 58 quilòmetres amb un temps màxim de 15 hores.

Amb sortida i arribada des de la Plaça Nova de Torrelles de Foix, al llarg del trajecte s’enllacen els cims Clapí Vell, Àliga, Montmell, Montagut, Formigosa, Castellar i les Agulles. La marxa és puntuable per al Circuit Catalana de Caminades de Resistència.

Paral·lelament hi haurà una caminada gratuïta d’un recorregut de 12 quilòmetres i que estarà guiada per l’excursionista Toni Inglada. A més en aquesta edició s’estrena un concurs fotogràfic amb col·laboració amb el Club Diafragma de Vilafranca.

La presentació celebrada a l’Escorxador de Vilafranca es va tancar amb una taula rodona amb la participació de la nutricionista especialitzada amb activitat física Ester Milà, l’experimentat atleta de maratons Albert Moreno, Isidre Naharro, veterà en marxes de resistència i Joan Domènech, coordinador de la 7Cims. També va comptar amb la participació del regidor d’Esports de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, Ferran Carbó.

Tota aquesta informació es pot ampliar al web del Centre Excursionista del Penedès.

7cims2018

Nou conveni de pràctiques amb alumnes de cicle mitjà de pintura

L’Ajuntament de Torrelles de Foix ha signat un nou conveni de pràctiques amb l’IES Alt Penedès per tal d’incorporar a la brigada municipal dos joves  que estudien al centre un cicle mitjà de pintura.

Durant les properes setmanes s’encarregaran d’arranjar i millorar diversos espais públics i edificis, com l’exterior de la capella del Roser o l’interior del consultori mèdic, i també està previst realitzar diverses tasques en el mobiliari urbà.

pintors

S’amplia l’horari de les classes de gimnàstica amb sessions per a pares i mares amb fills i menors de 16 anys

21 de març de 2018

A partir de l’abril, les multiclasses de gimnàstica de zumba, steps, aeròbic i manteniment que es duen a terme al gimnàs de la nova escola Guerau de Peguera amplien l’horari amb sessions els dimarts i dimecres de 18 a 19 hores, adreçades especialment a pares i mares amb fills, així com a menors de 16 anys, i que també van destinades a nous usuaris o bé aquells que ja fan classe en d’altres  horaris.

Amb aquest nou horari es vol fomentar la conciliació familiar per a totes aquelles persones que vulguin fer gimnàstica acompanyades dels seus fills o no puguin deixar-los durant el temps que dura la classe.

Així, a partir del 3 d’abril els horaris de les classes de gimnàstica seran:

 • Dimarts i dimecres de 18 a 19 hores
 • Dijous i dijous de 18 a 19 hores (Majors de 16 anys)
 • Dimecres de 21 a 22 hores (Majors de 16 anys)

Els preus per a infants i joves menors de 16 anys serà: De 0 a 6 anys  gratuït; De 12 a 16 anys (5 € al mes 1 hora per setmana; 8 € al mes 2 hores per setmana.

I per a les persones majors de 16 anys els preus seran: 10 €/mes 1 hora per setmana; 15 €/mes 2 hores per setmana; 18 €/mes 3 hores per setmana; 20 €/mes 4 hores per setmana; 22 €/mes 5 hores per setmana.

Per a més informació i inscripcions us podeu adreçar a l’Ajuntament en horari d’atenció al públic, de dilluns a divendres de 9 a 13 hores i els dimarts també de 16:30 a 19 hores.

multigimnastica

El dimarts 20 de març ple municipal

16 de març de 2018

El proper dimarts 20 de març a les 21 hores se celebrarà al saló de plens de l’Ajuntament de Torrelles de Foix el ple corporatiu municipal. La sessió la podreu seguir també en directe a través de Ràdio Foix al 107.9 FM i via online a https://player.lcinternet.es/v9/cc516_id783/

Aquest és l’ordre del dia del ple:

1. Aprovació de la minuta de la sessió ordinària  realitzada el dia 23 de gener de 2018.
2. Aprovació provisional, si s’escau, de l’Ordenança  Fiscal núm. 33, reguladora del preu públic per la
prestació dels serveis de l’emissora municipal de  Torrelles de Foix.
3. Acord de modificació de l’Ordenança Fiscal núm. 5  reguladora de l’Impost sobre Construccions,  Instal·lacions i Obres, i l’Ordenança Fiscal núm. 20  reguladora de la Taxa per Llicències o la comprovació  d’activitats comunicades
en matèria d’urbanisme (aprovació provisional).
4. Dació de compte de l’informe trimestral de  morositat segons la Llei 15/2010, de 5 de juliol (quart trimestre 2017).
5. Dació de compte del període mig de pagament segons  Reial Decret 635/2014 (quart trimestre 2017).
6. Donar compte del decret d’alcaldia núm. 12/2018,  de data 13 de març de 2018, de reassignació de funcions al regidor Sr. Joan  Navarro Puertas.
7. Nomenament del representant municipal al Consell  Escolar.
8. Moció que presenta el grup municipal del PDeCAT,  de suport a la creació de la nova Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a la Vegueria del Penedès.
9. Donar compte al ple dels decrets de l’alcalde.
10. Donar compte al ple dels acords de la Junta de  Govern Local.
11. Informacions de la Presidència.
12. Mocions i/o propostes de resolució dels Regidors.
13. Precs i preguntes.

Tallers científics extraescolars

13 de març de 2018

L’Ajuntament de Torrelles de Foix presenta una nova activitat extraescolar per als mesos d’abril i maig, un taller científic adreçat a nens i nenes a partir dels cinc anys, des de P5 fins a 6è de primària.

El taller es farà els dimarts de 16:30 a 17:30 hores i el preu serà de 35 euros mensuals, tot i que en cas d’arribar a 10 inscripcions el preu per nen serà més econòmic.

Les places són límitades. Per a més informació i inscripcions adreça’t a les Oficines d’atenció al públic de l’Ajuntament.

cientificum

Nova sessió de participació ciutadana el diumenge 4 de març

27 de febrer de 2018

El proper diumenge 4 de març l’alcalde de Torrelles de Foix, Sergi Vallès, i els regidors del consistori convoquen els veïns i veïnes a les 13 hores al Casal Torrellenc per celebrar una nova sessió de participació ciutadana, en què els representants polítics atendran i respondran les qüestions, consultes i comentaris de les persones assistents, relacionades amb l’actualitat de Torrelles, projectes i necessitats del municipi. Vine i participa-hi!

 

CARTELLVEINS2018 (1)

L’Ajuntament lliura a les famílies més vulnerables vals d’aliments de primera necessitat

14 de febrer de 2018

Aquests dies l’Ajuntament de Torrelles de Foix ha lliurat a les famílies amb vulnerabilitat del municipi i usuàries de la regidoria de Benestar Social, un vals per bescanviar-los per aliments de primera necessitat i aliments frescos a les botigues i establiments de Torrelles que col·laboren amb aquesta iniciativa.

La famílies tenen fins al 2 de març per fer ús d’aquests vals d’aliments. L’Ajuntament atorga aquests ajuts a les famílies dues vegades a l’any, i que complementen les aportacions que ofereix regularment Càritas.

 

El dissabte 17 de febrer Carnaval a Torrelles de Foix

8 de febrer de 2018

Torrelles de Foix es prepara per celebrar el dissabte 17 de febrer la festa de Carnaval. Amb inici des de la plaça de la vila, a les 21 hores, la rua farà un recorregut acompanyada de la xaranga Toquem Toquem fins al Casal Torrellenc.

El Casal acollirà el concurs de disfresses, amb premis per a les categories infantil i adult. Hi Marc Oriol amenitzarà la festa i després sessió DJ amb música fins ben entrada la nit. HI haurà servei de barra.

Organitza: Comissió de Festes de Torrelles de Foix, amb la col·laboració del Casal Torrellenc i l’Ajuntament de Torrelles de Foix

carnavaltorrelles

Vols fer un programa o t’agradaria col·laborar a Ràdio Foix?

7 de febrer de 2018

En les darreres setmanes, l’Ajuntament de Torrelles de Foix ha iniciat un important procés de renovació i actualització dels equips informàtics i de radiodifusió de l’emissora municipal amb l’objectiu de dinamitzar i recuperar Ràdio Foix.

Actualment l’emissora ja emet, encara en fase de proves, amb una emissió pròpia les 24 hores del dia, a través del 107.9 de la FM i també via online des de l’enllaç player.lcinternet.es/v9/cc516_id783/. I s’ofereixen en directe els plens municipals de l’Ajuntament.

Si t’agrada el món de la ràdio, vols fer un programa o t’agradaria col·laborar en la gestió i funcionament de l’emissora municipal, adreça’t a l’Ajuntament de Torrelles de Foix.

 

Obres per fer arribar l’aigua al Santuari de Foix

27 de gener de 2018

Aquests dies s’han completat unes obres per fer arribar l’aigua potable a La Foix, una actuació que ha estat cofinançada entre l’empresa SOREA i l’Ajuntament de Torrelles de Foix.

D’aquesta manera s’ha assegurat ja l’accés a aquest servei bàsic i el desenvolupament de certes activitats que ho requerien i que no podien dur-se a terme si no es traslladava l’aigua en dipòsit.

49ef529b-9d72-4c18-a547-5ba38a53c22e (1)

Aquest dimarts ple municipal

22 de gener de 2018

Aquest dimarts 23 de gener, a les 21 hores, se celebrarà el ple corporatiu municipal de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, amb el següent ordre del dia:

1. Aprovació de la minuta de la sessió extraordinària realitzada el dia 19 d’octubre de 2017.

2. Aprovació de la minuta de la sessió extraordinària i urgent realitzada el dia 24 d’octubre de 2017.

3. Aprovació de la minuta de la sessió ordinària realitzada el dia 23 de novembre de 2017

4. Aprovació de l’acta de les operacions de delimitació entre els termes municipals del Montmell i de Torrelles de Foix.

5. Aprovació de l’expedient de modificació de crèdits 6/2017.

6. Aprovació de l’expedient de la contractació, mitjançant procediment obert, de les obres contingudes en projecte executiu de les obres de reparació de la Urbanització de Can Coral al terme municipal de Torrelles de Foix

7. Donar compte al ple dels decrets de l’alcalde.

8. Donar compte al ple dels acords de la Junta de Govern Local

9. Informacions de la Presidència.

10. Mocions i/o propostes de resolució dels Regidors.

11. Precs i preguntes.

La sessió , que se celebrarà al saló de plens de l’Ajuntament, es podrà seguir en directe per Ràdio Foix al 107.9 FM i via online des del web municipal www.torrellesdefoix.cat o directament al següent enllaç

Ràdio Foix online

ajuntament-e1460047072224

Obres d’arranjament a la carretera a Les Espolles

10 de gener de 2018

La propera setmana s’iniciaran les obres de reasfaltat a la carretera que uneix el centre de Torrelles de Foix amb el veïnat de Les Espolles, una actuació molt necessària per millorar el ferm i la seguretat en un tram que es troba en força mal estat.

Aquesta obra està subvencionada al 100% per la Diputació de Barcelona i compta amb un pressupost de 130.000 euros. A banda del reasfaltat, també s’hi habilitarà una zona de pas per als vianants.

fotoespolles

Torrelles, segon municipi de la comarca on més creix la compravenda d’habitatge

5 de gener de 2018

Segons informa la publicació Penedès Econòmic al número de desembre, la compravenda d’habitatges durant els nou primers mesos del 2017 va créixer un 32% a l’Alt Penedès en relació al mateix període de l’any passat, amb un total de 746 transaccions immobiliàries.

Segons dades del Ministeri de Foment, Torrelles de Foix es va situar com el segon municipi de la comarca on més van créixer les operacions de compravenda, passant de les 7 transaccions del 2016 als 23 del 2017, que suposa un augment del 228%.

penedes-economic

Els Reis d’Orient visiten Torrelles de Foix

29 de desembre de 2017

El proper divendres 5 de gener està previst que ses Majestats els Reis d’Orient visitin un any més Torrelles de Foix.

El recorregut serà el següent:
a les 19 hores, al barri d’El Terme; a les 20 hores, al Casal Torrellenc; i a les 21 hores, a Can Coral.

* El dijous 4 de gener, de 21:30 a 23 hores, es farà la recollida de joguines al Casal d’Avis. A més, caldrà un paquet buit embolicat per cada paquet a entregar.

Organitza la Comissió de Festes i l’Ajuntament de Torrelles de Foix

cartell reis 2018

L’Ajuntament precisa un conserge d’equipaments i un operari per la brigada municipal

22 de desembre de 2017

L’Ajuntament de Torrelles de Foix, en el marc del Pla Xarxa de Governs Locals de la Diputació de Barcelona, impulsa un pla d’ocupació i precisa ocupar dos llocs de treball, un conserge d’equipaments i un operari per la brigada municipal.

El termini de presentació de sol.licituds finalitza el proper dia 12 de gener de 2018 a l’oficina d’atenció al públic de l’Ajuntament de Torrelles de Foix

L’objecte d’aquestes bases és regular la convocatòria de la selecció de:

– Un treballador/a per realitzar tasques de Consergeria als edificis i instal·lacions de titularitat municipal: tasques de manteniment general inclòs l’elèctric; obertura dels equipaments municipals en horari de tardes. Des de l’1 de febrer al 31 de desembre. Jornada 25 hores a la setmana (de 16 hores a 21 hores)

– Un treballador/a per realitzar tasques a la Brigada de Serveis municipal. De l’1 de febrer al 31 de desembre Jornada 37,5 hores a la setmana

Podeu consultar les bases i la documentació a aportar al següent enllaç

Bases pla d’ocupació

 

Junts x Catalunya guanya el 21D a Torrelles de Foix

21 de desembre de 2017

Junts x Catalunya ha estat la força més votada el 21D a Torrelles de Foix,amb 304 vots i el 24,24%, superant per un escàs marge – sis vots – ERC, que ha finalitzat en segona posició, seguit per Ciutadans i el PSC. Catalunya en Comú-Podem, la CUP i el PP han completat les primeres posicions dels grans partits.

La jornada ha estat molt notable pel que fa a la participació, amb un 75,95%, gairebé 4 punts i mig més que ara fa dos anys.

Torrelles de Foix
Participació 75,95%
Total vots: 1.263
Vots nuls 9 – 0,71%
Vots en blanc 6 – 0,48%

Resultats
JUNTSxCAT       304 vots 24,24%
ERC-CatSí           298          23,76%
C’s                         272          21,69%
PSC                       174          13,88%
CatComú-Podem 80           6,38%
CUP                        57            4,55%
PP                           48            3,83%
PACMA                  12            0,96%
RECORTES CERO 3            0,24%

Aquest diumenge nova edició del Cros de Torrelles de Foix

14 de desembre de 2017

La regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, conjuntament amb l’Escola, l’AMPA Guerau de Peguera i el Consell Esportiu de l’Alt Penedès, organitza aquest diumenge 17 de desembre la 11a edició del Cros de Torrelles de Foix.

Aquesta festa infantil  tindrà la seva sortida i arribada dins la mateixa escola Guerau de Peguera. Les curses començaran a les 11 del matí amb les categories infantils (nascuts  al 2004/2005) i finalitzaran al voltant de la 1 del migdia amb els nens i nenes nascuts al 2014 i 2015. Les curses estan obertes a totes les edats.

Hi haurà trofeu als tres primers classificats de cada cursa i al primer atleta local que no estigui entre aquests tres primers, exceptuant les baldufes i cigronets que tindran tots medalles.

La inscripció és gratuïta i es podrà formalitzar a la mateixa escola, al circuit, fins a 30 minuts abans de cada cursa.

Per a més informació i detalls de la prova podeu consultar el reglament i horaris de la prova al següent enllaç

11è Cros de Torrelles de Foix

díptic REGLAMENT Torrelles 2017-18 - 2n dibuix

L’Ajuntament executarà de manera subsidiària les obres de Can Coral

8 de desembre de 2017

L’Ajuntament de Torrelles de Foix iniciarà les obres de reparació dels carrers de Can Coral de manera subsidiària, després que l’empresa Building Factory s’hagi negat a realitzar l’actuació perquè considera que una part no és responsabilitat seva.

Aquest dimarts, en Junta de Govern, l’Ajuntament va aprovar l’inici de l’expedient d’execució subsidiària de les obres per un valor de 294.136 euros (IVA inclòs), amb la garantia que va dipositar l’empresa Building Factory. Ara s’iniciarà el procés de licitació per tal d’escollir l’empresa que haurà de fer la reparació dels carrers.

Obres d’arranjament de l’antic pati infantil

28 de novembre de 2017

Aquests dies s’estan duent a terme tasques d’arranjament i millora de la zona de l’antic pati infantil, per tal de condicionar l’espai i fer-ho més còmode i accessible, especialment per al públic infantil. Gràcies a una subvenció de la Diputació de Barcelona, s’instal·larà una porteria i una xarxa a la part posterior , facilitant la convivència entre aquells que juguin a pilota i la resta d’usuaris i veïns.

anticpati

L’Ajuntament signa un crèdit d’1,7 milions d’euros per refinançar deute

27 de novembre de 2017

L’Ajuntament de Torrelles de Foix ha signat un crèdit amb el Banco Popular per valor d’1,7 milions d’euros que permet refinançar el préstec que fa uns anys es va signar amb l’Instituto de Crédito Oficial (ICO).

Amb aquesta operació s’ha aconseguit un estalvi de més de 681 mil euros per al municipi en els propers 10 anys. A més, l’Ajuntament recupera l’autonomia per a la gestió del pressupost i les finances municipals, que es trobaven intervingudes des que es va signar el crèdit amb l’ICO. També es podran disposar a partir d’ara dels ingressos provinents de l’Estat.

L’Ajuntament vol agrair la gran tasca realitzada per la regidoria Hisenda i els treballadors municipals, que estan fent possible l’actualització, racionalització i ordenació de les finances municipals.

bancpopular

Comencen les obres de reparació dels carrers de Can Coral

26 de novembre de 2017

Aquest dilluns 27 de novembre s’iniciaran les obres de reparació dels carrers de la urbanització de Can Coral per tal de donar solució als desperfectes que han anat sorgint, després de mesos de tràmits judicials, estudi dels desperfectes i redacció d’un nou projecte.

Les obres de reparació, que van ser aprovades per unanimitat en el ple municipal del passat 19 de setembre, aniran a càrrec de l’empresa Building Factory i sota una nova direcció d’obres. L’enginyer Antoni Lluch supervisarà i fiscalitzarà diàriament els treballs realitzats per l’empresa constructora, de manera que s’adeqüin al 100% al projecte aprovat.

L’Ajuntament de Torrelles de Foix recorda que ni els treballs previs ni la direcció d’aquestes obres no tindran cap cost per als veïns i veïnes. El proper diumenge 3 de desembre, a les 11 del matí, se celebrarà una reunió informativa al Local de Can Coral, a la qual hi assistirà el director d’obra i en què es donaran tots els detalls d’aquesta actuació de reparació dels carrers.

En aquesta reunió també es donaran detalls sobre el nou servei de Wifi Penedès i connexió a internet, així com les tarifes i les condicions d’accés.

Presentació del nou servei Wifi al municipi

25 de novembre de 2017

Wifi Penedès, proveïdor d’internet i telèfon IP al municipi, oferirà una presentació d’aquest servei com a alternativa de connexió als operadors tradicionals.

En aquest acte s’informarà tant de les promocions com dels serveis que oferirà Wifi Penedès, així com del conveni amb l’Ajuntament, pel qual Torrelles es dotarà d’una sèrie de zones Wifi amb connexió a Internet d’abast limitat.

La presentació es farà en tres espais i horaris diferents per tal de facilitar l’assistència al major nombre de veïns i persones interessades.

El divendres 1 de desembre la presentació es farà a les 6 de la tarda a la pista del Terme. El dissabte 2 de desembre l’acte es farà a les 11 del matí al local social de Plana de les Torres i a les 12:30 hores a la sala de plens de l’Ajuntament de Torrelles de Foix.

wifipenedes

Beques per activitats esportives extraescolars

23 de novembre de 2017

La regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament de Torrelles de Foix ha obert el termini per a la presentació de sol·licituds de beques per activitats esportives extraescolars per al curs 2017/18.

Caldrà acreditar un any com a mínim d’empadronament al municipi del menor o menors al càrrec de les famílies. Les sol·licituds es podran presentar fins al 15 de desembre.

Als següents enllaços podeu consultar les bases d’aquestes beques, en què s’informa de la documentació que cal aportar, així com el formulari de sol.licitud, que s’haurà de presentar a l’Oficina d’Atenció al Públic de l’Ajuntament. Per a més informació adreceu-vos a l’Ajuntament o truqueu al 938971001.

Bases

Formulari de sol·licitud

beques

Aquest dijous 23 de novembre ple municipal

21 de novembre de 2017

Aquest dijous 23 de novembre, a les 21 hores, tindrà lloc al saló de plens de l’Ajuntament el ple corporatiu municipal de l’Ajuntament de Torrelles de Foix: 

L’ordre del dia de la sessió serà el següent:

1. Aprovació de la minuta de la sessió ordinària realitzada el dia 19 de setembre
de 2017.
2. Aprovació de la minuta de la sessió extraordinària realitzada el dia 10 d’octubre
de 2017.
3. Designació dels membres de les meses electorals amb motiu de les eleccions
al Parlament de Catalunya del dia 21 de desembre de 2017.
4. Aprovació del Padró d’Habitants a 1 de gener de 2017.
5. Donar compte de l’aprovació del Conveni de col.laboració entre l’Administració
de la Generalitat de Catalunya mitjançant el Departament d’Ensenyament i els
ajuntaments de Sant Martí Sarroca, Torrelles de Foix i Font-Rubí per al Pla
Educatiu d’Entorn.
6. Donar compte de l’aprovació del model de conveni que regula la relació dels
ajuntaments implicats amb el Consorci de Promoció Turística del Penedès,
respecte la contractació d’un tècnic compartit entre municipis.
7. Aprovació de l’adhesió de l’Ajuntament de Torrelles de Foix al conveni de
cooperació interadministrativa per a la prestació conjunta del servi de taxi a l’Alt Penedès.
8. Donar compte del decret d’alcaldia núm. 72/2017, de data 17 de novembre de
2017, de reassignació de funcions a la regidora Sra. Sira Carbó Cabeza.
9. Nomenament del representant municipal al Consell Escolar.
10. Aprovació de la modificació de crèdit 5/2017 en la modalitat de suplement de crèdit.
11. Formalització d’una operació de crèdit amb el Fons de Finançament
d’Entitats Locals
12. Moció per exigir la llibertat dels presos polítics.
13. Donar compte al ple dels decrets de l’alcalde.
14. Donar compte al ple dels acords de la Junta de Govern Local.
15. Informacions de la Presidència.
16. Mocions i/o propostes de resolució dels Regidors.
17. Precs i preguntes.

ajuntament-e1460047072224

El 16 de desembre Sopar Solidari amb la Marató de TV3

20 de novembre de 2017

L’Ajuntament de Torrelles de Foix, la colla Pa amb Xocolata i el Casal Torrellenc organitzen el Sopar solidari amb la Marató de TV3 el dissabte 16 de desembre, a les 21:30 hores.

A partir de les 21:30 hores, el sopar consistirà en un menú amb: pa amb tomàquet i embotits, flam amb nata, vi i beguda. A continuació hi haurà l’actuació del grup Petits Sons.

El preu del menú serà de 12 euros per als adults i 9 euros el menú infantil.

Per reservar plaça caldrà trucar als telèfons 677438631 o al 678151466, a Cal Manyà o a l’Ajuntament en horari d’atenció al públic.

soparmarato

Obres de millora a la xarxa d’aigua municipal

15 de novembre de 2017

Aquests dies s’està duent a terme la substitució d’un tram de canonada del carrer Raval, entre els carrers Sant Genís i Bassons. Aquesta actuació s’emmarca en el pla de millora de la xarxa de distribució d’aigua potable al municipi.

La intervenció consisteix en anul.lar i deixar sense servei la canonada actual de FC de 80, i abastir el servei d’aigua amb una nova canonada de fosa dúctil de 100 de diámetre. En total suposen 189 metres de canonada. S’instal·laran vàlvules de 16 bars a totes les conexions, i es reconectaran a la nova canonada les 30 escomeses existents en aquest tram. Amb aquesta actuació es millorarà sensiblement el rendiment de la xarxa i s’eliminaran les fuites d’aigua, un dels punts negres que arrossegava aquesta xarxa.

Les obres es realitzaran sense necesitat de tallar el subministre, a excepció de quan es connectin les escomeses, i s’instal·lin les válvules de presió. Des de l’Ajuntament i l’empresa encarregada de l’obra s’informarà dels possibles talls que es puguin produir als veïns i afectats i es prendran totes les mesures per tal que aquests tinguin la menor afectació possible.

bty

El 10 de desembre nova sessió de participació ciutadana

13 de novembre de 2017

El diumenge 10 de desembre tindrà lloc una nova jornada de participació ciutadana amb una audiència pública de l’alcalde Sergi Vallès i la resta de regidors de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, per tal d’escoltar les consultes, suggeriments i queixes de la ciutadania.

S’han organitzen tres trobades amb els veïns a diferents espais: a les 10 del matí al bar de Plana de les Torres; a les 11:30 hores al Local Social de Can Coral i a la una del migdia al Casal Torrellenc.

CARTELLVEINS2017

Consulta del cens electoral

3 de novembre de 2017

Entre els dies 3 i 10 de novembre es pot consultar en exposició pública el cens electoral a Torrellesde Foix per a les properes eleccions al Parlament de Catalunya del 21 de desembre de 2017.

per tal de poder consultar l’esmentada llista i fer la corresponent reclamació, si és el cas, cal adreçar-se a l’Oficina municipal de l’Ajuntament en horari d’atenció al públic.

cens

Reunió amb Mossos d’Esquadra per tractar la seguretat al municipi

1 de novembre de 2017

Aquesta setmana l’alcalde de Torrelles de Foix, Sergi Vallès, i el regidor de Seguretat Ciutadana, Manel Arévalo, es van reunir amb l’Inspector de la Comissaria dels Mossos d’Esquadra de l’Alt Penedès, Ramon Chacon.

L’objectiu de la trobada era abordar diverses qüestions relacionades amb la seguretat del municipi, l’anàlisi de certs aspectes i punts conflictius, així com les mesures a adoptar per tal de trobar-hi una solució.

reunioseguretat

Torrelles viu un gran cap de setmana amb la Fira d’Artesania i el Festival Clownic

30 d'octubre de 2017

Torrelles de Foix ha viscut del 27 al 29 d’octubre un fantàstic cap de setmana amb nombroses activitats que van fer que molts veïns i visitants omplissin el centre del municipi. Parades d’artesania i alimentació, espectacles de carrer, food trucks i estands de cervesa artesana van resultar una excel.lent combinació que va venir acompanyada, a més, pel bon temps durant pràcticament tot el cap de setmana. En aquest 2017, que el Festival Clownic ha assolit la seva quarta edició i es commemoraven 125 anys de la primera fira d’artesania, s’ha constatat un notable increment de visitants i una gran afluència que s’ha mantingut constant tant en dissabte com diumenge i al llarg de les dues jornades. El balanç de l’organització és molt positiu i les primeres impressions recollides pels paradistes, participants i el públic assistent confirmen el notable nivell de qualitat de la fira i l’atractiva oferta d’espectacles del Festival Clownic.

La inauguració de la fira d’artesania a càrrec de la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa; l’actor Jordi Díaz amb la seva comèdia teatral “Els homes són de Mart i les dones de Venus”, que va omplir el Casal Torrellenc, o el concert de Lluís Gavaldà, veu d’Els Pets, acompanyat per Trau, van ser alguns dels noms propis més destacats de la Fira d’Artesania i un Festival Clownic que va oferir moltíssimes propostes molt interessants i de gran nivell per a tots els membres de la família.

A més, el Clownic més solidari va recaptar prop de 900 euros amb el seu llançament de globus vermells amb desitjos per acabar amb el càncer infantil. Aquesta aportació anirà destinada al grup de Recerca Translacional del Càncer en la Infància i l’Adolescència de l’Hospital Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR).

L’Ajuntament de Torrelles de Foix vol agrair el gran treball i esforç realitzat durant aquests dies pels treballadors municipals, organitzadors, voluntaris, així com a tots els participants a la Fira d’Artesania, companyies, grups i artistes presents al Festival Clownic, i que han consolidat el darrer quart de setmana d’octubre com una cita de referència per gaudir de Torrelles de Foix.

Podeu veure una àmplia galeria d’imatges al següent enllaç:

Fira Artesania i Clownic 2017

IMG_8690