938 97 10 01 torrellesf@diba.cat

Fins al 31 d’octubre es pot sol·licitar l’ajut de llibres per al curs 2019-20

10 d'Octubre de 2019

Fins al 31 d’octubre es manté obert el termini de sol·licitud d’ajuts de llibres de text per al curs 2019-2020 per alumnes de P3 a 4t d’ESO.

La subvenció serà del 30% de la despesa en llibres per al curs escolar 2019/2020 així com la socialització de llibres i llicències digitals

La documentació que cal aportar és la següent:

Full de sol·licitud
Certificat d’empadronament de la unitat familiar
Rebut de compra dels llibres escolars curs 2019-2020 i quota de socialització (no inclou el materials escolar)

 

Podeu descarregar-vos el full de sol·licitud i el full per a facilitar les dades bancàries al següent enllaç:

Full de sol·licitud

Full dades banc

L’Ajuntament i SOREA renoven el conveni de col·laboració per a la creació d’un fons de solidaritat

9 d'Octubre de 2019

Aquest dimarts al matí l’Ajuntament de Torrelles de Foix i SOREA (Sociedad Regional de Abastecimiento de Aguas) han signat la renovació del conveni per a la creació d’un fons de solidaritat adreçat a persones en risc d’exclusió social. A la signatura hi han assistit l’alcalde Sergi Vallès i la regidora de Benestar Social, Lídia Doblas, i en representació de la companyia d’aigües, Alberto Valcarce

Aquest acord permetrà crear una partida per ajudar a persones amb precarietat econòmica que tinguin dificultats en el pagament de la factura de l’aigua.

Aquest acord entre l’Ajuntament i SOREA evidencia el seu compromís i responsabilitat social amb les famílies més vulnerables, per tal de garantir l’accés a aquest servei bàsic. Aquelles persones i famílies que compleixin els requisits fixats, podran accedir a aquests ajuts presentant una instància al registre de l’Ajuntament.

L’Ajuntament insta els veïns a presentar una queixa formal pels talls en el subministrament de llum

7 d'Octubre de 2019

L’Ajuntament de Torrelles de Foix insta els veïns i veïnes que pateixen problemes amb el subministrament elèctric a presentar una instància a les oficines municipals, per tal de comptar amb una queixa formal de totes les persones usuàries del municipi i pressionar així la companyia Endesa que a partir d’ara passa a denominar-se Energía XXI.

Davant l’allau de queixes que està rebent l’Ajuntament de Torrelles de Foix pel servei de subministrament elèctric, pels micro talls intermitents de llum que s’arrosseguen des de fa temps, així com variacions en la intensitat de la tensió del subministrament a diferents zones del municipi, l’alcalde Sergi Vallès es va adreçar el passat 3 d’octubre als responsables provincial d’Endesa per trobar una solució al més aviat possible.

En aquest sentit, la Junta de Govern Local ha acordat, com queda reflectit en la carta de l’alcalde enviada a tos els veïns, que els afectats segueixin el mateix procediment.

Els veïns que pateixin talls de llums periòdics o que gaudeixin de poca potència de la xarxa elèctrica han de comunicar-ho en primera instància al telèfon d’avaries de la companyia (800 76 07 06) i, molt important, sol·licitar el NÚMERO D’INCIDÈNCIA, dada imprescindible perquè l’Ajuntament pugui recompilar les queixes. Tot seguit han d’omplir una instància a l’Ajuntament, en què s’especifiqui el problema i lliurar-lo a l’Ajuntament.

D’aquesta manera, l’administració local tindrà més força per tal de reclamar a Endesa XXI que resolgui les incidències i anomalies en el servei de manera definitiva.

Consulta i reclamacions al cens electoral amb motiu de les Eleccions Generals

28 de Setembre de 2019

El període s’obre aquest proper dilluns i es prolonga fins al proper dilluns 7 d’octubre, ambdós dies inclosos.

Des d’aquest dilluns 30 de setembre i fins al proper dilluns 7 d’octubre, ambdós inclosos, es pot consultar el cens electoral de les properes eleccions generals que se celebraran el 10 de novembre de 2019. Les consultes es poden realitzar a les oficines de l’Ajuntament o bé a través de la web habilitada per l’Institut Nacional d’Estadística, en aquest cas amb certificat electrònic.

Es recorda a la ciutadania que la inclusió en les llistes del cens és un requisit indispensable per a poder exercir el dret de vot en les eleccions. S’aconsella especialment que facin la consulta sobre la seva inclusió en el cens les persones que s’hagin empadronat al municipi o que hagin modificat les dades de la seva inscripció en el padró durant el darrer any.

Torrelles de Foix estrenarà punt de votació en aquestes eleccions del 10 de novembre, ja que l’Escola Guerau de Peguera subtituirà com a col·legi electoral el Casal de la Gent Gran, que es troba en fase d’obres.

QUÈ: Durant aquest periode podran consultar les dades i saber a quin col·legi electoral han de votar (els ciutadans que disposin de certificat electrònic reconegut, podran consultar les seves dades directament a través de la Seu Electrònica de l’Oficina del Cens Electoral de l’Institut Nacional d’Estadística; i també podran realitzar qualsevol rectificació d’errors en les dades personals, o canvis de domicili dins la mateixa circunscripció o la no inclusió en cap secció del cens quan hi hauria de figurar.

Cal tenir en compte que les llistes provisionals són amb les dades recollides del Cens tancat a 1 de juliol de 2019. Qualsevol modificació posterior, no figurarà en aquestes llistes provisionals.

QUAN: Del 30 de setembre al 7 d’octubre de 2019, ambdós inclosos. Les reclamacions fetes fora del termini establert tenen efecte per a les següents eleccions.

ON: Es podran presentar les reclamacions directament a la Delegació Provincial de l’Oficina del Cens Electoral a Barcelona, a l’Ajuntament o al Consulat.

COM: Presentant l’original del DNI, passaport o carnet de conduir.

Per a més informació, el telèfon d’atenció al públic de l’Oficina del Cens Electoral és el 901.101.900, en horari de 9 a 14h, de dilluns a divendres.

Ple municipal ordinari el proper dimarts 1 d’octubre

26 de Setembre de 2019

El primer d’octubre, a les 8 de la tarda, se celebrarà el ple corporatiu municipal de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, amb el següent ordre del dia:

1. Aprovació de l’acta de la sessió anterior 8/2019 de 15 de juny de 2019
2. Aprovació de l’acta de la sessió anterior 9/2019 de 25 de juny de 2019
3. Aprovació de l’acta de la sessió anterior 10/2019 de 21 d’agost de 2019
4. Expedient 905/2019. Padró Municipal d’Habitants (Revisió Anual i Remissió
de Documentació a l’INE)
5. Expedient 906/2019. Festes Locals 2020
6. Expedient 907/2019. Càrrecs Públics (Nomenament o Cessament)
7. Expedient 908/2019. Participació en Organismes o Institucions
8. Expedient 805/2019. Tancament i Liquidació del Pressupost
9. Expedient 585/2019. Recursos Administratius
10.Expedient 910/2019. Càrrecs Públics (Nomenament o Cessament) 11.Expedient 941/2019. Modificació de Crèdit
12.Donar compte al ple dels decrets de l’alcalde
13.Donar compte al ple dels acords de la Junta de Govern Local 14.Informacions de la Presidència
15.Mocions i/o propostes de resolució dels Regidors.
16.Precs i Preguntes

La sessió la podreu seguir en directe a Ràdio Foix al 107.9 i via online des del web municipal

L’Escola Guerau de Peguera serà col·legi electoral a les eleccions generals del 10 de novembre

Amb motiu de les obres de rehabilitació i remodelació del Casal de la Gent Gran de Torrelles de Foix, que és el punt de votació habitual al municipi en els diferents comicis electorals, i la impossibilitat de fer d’aquest equipament durant les properes setmanes, l’Ajuntament informa que l’Escola Guerau de Peguera esdevindrà col·legi electoral en les properes eleccions generals convocades per al 10 de novembre.

Així s’habilitaran tres meses electorals, amb la següent distribució de lletres inicials del cognom:

A A-F
B G-M
C N-Z

Comencen les obres de remodelació i ampliació del Casal de la Gent Gran de Torrelles de Foix

17 de Setembre de 2019

Aquesta setmana s’han iniciat els treballs de reforma de l’edifici municipal polivalent situat al carrer Ronda. La planta baixa, que fins ara compartien el Casal d’Avis i el local de Joves, es destinarà completament a la gent gran gràcies a una remodelació que permetrà als seus usaris gaudir d’un nou espai de més de 266 metres quadrats de superfície.

Aquestes obres, que tindran una durada d’uns dos mesos permetrà augmentar la capacitat, els usos i millorar l’accessibilitat i la seguretat. A més, s’aprofitarà l’actuació per actualitzar i renovar les instal·lacions elèctriques, de sanejament i subministrament d’aigua, aconseguint així un notable salt endavant en eficiència energètica.

El nou Casal de la Gent Gran comptarà amb una sala polivalent de més de 100 metres quadrats i, amb aquesta ampliació disposarà de lavabos, cuina i magatzem més amplis, a més d’un despatx, així com diverses aules per fer-hi activitats.

El pressupost d’aquesta actuació és de 200.000 euros, subvencionats íntegrament per la Diputació de Barcelona.

En una futura fase d’obres es rehabilitarà la part superior de l’immoble, que acollirà les noves instal·lacions de Ràdio Foix, el nou Local per la gent jove i sales per a entitats i associacions municipals. L’Ajuntament comptarà també per aquesta segona etapa d’obres amb una injecció econòmica de 40.000 euros.

Nous cursos de multigimnàstica i gimnàstica terapèutica

13 de Setembre de 2019

El proper 30 de setembre es reprenen els cursos de multigimnàstica i el de gimnàstica terapèutica per adults i gent gran.

Ja s’ha obert el termini d’inscripció per assistir a les classes que es prolongaran fins al mes de juny de 2020. Us podeu adreçar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament

MULTIGIMNÀSTICA

La Jordina impartirà les classes de multigimnàstica al gimnàs de l’escola Guerau de Peguera, amb un màxim de tres hores a la setmana: els dilluns i dijous de 18 a 19 hores (per a majors de 16 anys) i els dimarts de 21 a 22 hores.

Els menors hauran d’anar acompanyats d’un adult i el límit d’edat per poder participar a les classes serà de 8 anys.

El preus seran de 10 euros al mes per una hora a la setmana; 15 euros dues hores a la setmana i 18 euros tres hores a la setmana.

GIMNÀSTICA TERAPÈUTICA

La Nicole continuarà un curs mes dirigint les classes de gimnàstica terapèutica per adults i gent gran. Es faran els dilluns i dimecres en dos grups, de 16:30 a 17:30 i de 17:30 a 18:30 hores, a la sala polivalent de l’antic Ajuntament. El preu serà de 15 euros al mes per als adults i de 10 euros al mes per als pensionistes.

Ajuts pel transport a les persones amb mobilitat reduïda

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès obre la convocatòria per sol·licitar ajuts al transport per a persones amb mobilitat reduïda.

Han de ser majors de 18 anys amb discapacitat física igual o superior al 33% i/o mobilitat reduïda, o aquelles persones de més de 65 anys sense certificat de reconeixement de discapacitat però que acreditin una dependència continuada o necessitat d’acompanyament.

El termini per presentar la sol·licitud serà del 23 de setembre al 18 d’octubre, ambdós dies inclosos, a l’Oficina d’Atenció Ciutadana del Consell Comarcal (c/ Hermenegild Clascar 1-3 Vilafranca del Penedès) o bé mitjançant internet a l’apartat de tràmits i gestions del web www.ccapenedes.cat.

 

Caminada a Montserrat el 12 d’octubre

10 de Setembre de 2019

El dissabte 12 d’octubre s’organitza una Caminada a Montserrat, un recorregut de 53 quilòmetres amb sortida a les 4:30 del matí des de l’Ajuntament de Torrelles.

La tornada al municipi es farà amb autobús des del Monestir de Montserrat. Les inscripcions es poden formalitzar fins al 27 de setembre, bé a l’Ajuntament, en horari d’atenció al públic, o mitjançant ingrés bancari al número de compte ES1800811629440001012504 (indicant els noms dels participants).

El preu de les inscripcions és de 13 euros per als adults (a partir dels 15 anys), i de 10 euros els infants. La inscripció inclou: assegurança, autobús de tornada, sis avituallaments amb dinar inclòs, obsequi per als participants.

Cal portar llanterna frontal obligatòria, roba còmoda i calçat adequat, esmorzar i aigua. Els menors d’edat han d’anar acompanyats d’un adult

Nova edició de la jornada per a mascotes a la piscina municipal

30 d'Agost de 2019

El diumenge 8 de setembre, d’11 del matí a 7 de la tarda, la piscina de Les Dous viurà una jornada molt especial, obrint les seves portes als animals de companyia perquè puguin donar-se un bany a les instal·lacions municipals.

Tal i com ja va succeir l’any passat, es recorda que aquesta activitat es farà una vegada ja ha finalitzat la temporada d’estiu, que es tanca el dissabte 7 de setembre.

Les mascotes hauran d’estar acompanyades en tot moment pel seu propietari o responsable. El preu de les entrades serà el mateix i la recaptació anirà destinada íntegrament a l’Associació Vila Animals de Torrelles de Foix (AVAT).

Ple extraordinari i urgent

21 d'Agost de 2019

Aquest dimecres 21 d’agost, a les 13 hores, se celebra un ple extraordinari i urgent de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, amb al següent ordre del dia:

1. Ratificació de la urgència de la sessió

2. Moció en defensa del sector de la vinya com element dinamitzador del territori

Programació de la Festa Major de Torrelles de Foix

20 d'Agost de 2019

A continuació us detallem la programació de la Festa Major de Torrelles de Foix, que proposa uns intensos dies plens d’actes i propostes culturals, lúdiques i musicals:

Dimecres 21 agost

(17:00h) TORNEIG DE PLAY FIFA. Lloc: casal de joves Organitza: T´JOVE

Dijous 22 agost

(22:30h) PEYU amb l’espectacle L’HOME ORQUESTRA. Lloc: Plaça Lluis Companys
(00:00h) FESTA DELS 80’s. Lloc: Plaça Nova

Divendres 23 d’agost

(11:30h) Actuació infantil 3/4 de 15. Lloc: Plaça Nova
(17:30h) Campionat de Petanca. Lloc: Camp municipal de petanca Josep Balcells Organitza: Associació Torrellenca de Petanca
(18h) SOLTERES CONTRA CASADES + xut honor hereu. Partit de futbol a favor de la igualtat “Nosaltres també juguem” Lloc: Camp Municipals Jaume Brichs. Organitza: regidoria de Festes i regidoria d’Igualtat
(19) Exhibició de country. Lloc: Plaça Nova
(22h) Canvi de bandes del Pubillatge. Lloc: Plaça Lluis Companys
(tot seguit) Pregó. A càrrec dels campions de la Copa Ràdio Vilafranca, CE Torrellenc
(a continuació) Nit de foc
(23:45) Cerkataskes. Organitza: Xaranga Toquem Toquem. Inici: Plaça Lluis Companys
(00:00) Ball de Nit amb DUET D’AMBIENT. Lloc: Plaça Nova
En acabar: DJ

Dissabte 24 d’agost

(11:30h) Foixporcada. Organitza: Creadors de la FoixPorcada Lloc: Zona Pla del Setze
(13:00h) Inauguració de la Majolica (c/ 105). Organitza: Coral Foix
(13:30h) Electrotapa PAX. Organitza: Pa amb Xocolata Lloc: Zona Pla del Setze (Foixporcada)
(17h) Parada sucs i coques artesanes, puntes de coixí i parada d’AVAT. Lloc: plaça de l’església Organitza: Associació de dones, Puntaires i AVAT.sos
(17:45h) Xut honor de la Pubilla 2019. Lloc: Camp municipal Jaume Brichs
(Tot seguit) Partit de futbol CE Torrellenc. Lloc: Camp Municipal Jaume Brichs
(19h) Cercavila. Hi participen: Grallers , diables, drac foxi, gegants, panderetes, gitanes, pastorets de Torrelles de Foix. Col·labora: Pastisseria Can Pardo i ADF Alt Foix
(22h) Sopar Festa Major (veure programa a part). Lloc: Casal Torrellenc.
(00h) Ball de nit amb PREMIUM QUARTET. Lloc: Plaça Nova
(00h) Empalmada ORUS NIGHT. Lloc: Plaça del casal

Diumenge 25 d’agost

(6:00h) Matines. Inici: Casal Torrellenc
(11:45h) Trobada d’autoritats + pubillatge + grallers. Lloc: Plaça Lluis Companys
(12h) Missa de St. Genís. Presidida pel Bisbe de Girona Mons Francesc Pardo i cantada per la Coral Foix LLoc: esglesia St Genis. Repicada de campanes i traca de festa major
Cercavila en honor a Sant Genís. Hi participen: Grallers, Diables, drac foxi, gegants, panderetes, gitanes i pastorets de Torrelles de Foix. Col·labora: ADF Al Foix
(14h)Vermut popular. Lloc: Plaça de la Vila
(17:30h) Sardanes. Organitza: ANC de Torrelles de Foix. Lloc: Plaça de la Vila
(18h) Xut d’honor de la Pubilleta 2019. Lloc: Camp municipal Jaume Brichs
(tot seguit) Partit de futbol juvenil Base Torrelles vs Fundació At Vilafranca. Lloc: Camp municipal Jaume Brichs
(19h) Ball tarda PENTAGRAMA + sorteig de festa major. Lloc: Plaça Nova
(21h) Tamborinada. Organitza: Diables Inici: Casal Torrellenc
(tot seguit) Correfoc i versots diabòlics. Organitza Diables Inici: a l’antiga escola Guerau de Peguera. Finalitza: Plaça de la Vila
(00h) Ball de comiat amb PENTAGRAMA + forta tronada. Lloc: Plaça Nova

Dilluns 26 d’agost (Festiu local)

(11h) Inflables aquàtics. Lloc: Piscina Municipal. Entrada gratuïta

Donació de Sang. Aquest estiu anima’t a donar sang i fem vida! Horari: de 18h 21h Lloc: Plaça Lluis Companys

Beques de llibres de text per al curs 2019-20

9 d'Agost de 2019

Aquest dilluns 12 d’agost, i fins al 31 d’octubre, s’obre el termini de sol·licitud de beques de llibres de text per al curs 2019-2020 per alumnes de P3 a 4t d’ESO.

La subvenció serà del 30% de la despesa en llibres per al curs escolar 2019/2020 així com la socialització de llibres i llicències digitals

La documentació que cal aportar és la següent:

 • Full de sol·licitud
 • Certificat d’empadronament de la unitat familiar
 • Rebut de compra dels llibres escolars curs 2019-2020 i quota de socialització (no inclou el materials escolar)

El sopar solidari contra el càncer recapta més de 2.500 euros

5 d'Agost de 2019

La Junta local de l’Associació Espanyola Contra el Càncer vol agrair a tothom que va venir al sopar solidari i aquells que han col·laborat amb la causa.

En especial als voluntaris i col·laboradors per fer possible aquest sopar que va reunir 262 persones, així com a la colla Pa amb Xocolata i la Comissió de Festes.

En total aquesta darrera edició del Sopar solidari contra el càncer de Torrelles de Foix va recaptar un total de 2557,50 €.

Especial menció a establiments, empreses, comerços i institucions que ha contribuït amb donatius i regals per al sorteig: Ajuntament de Torrelles, Cafès Novell, Moli Oli Pere Lluch Molinari, Taller Serpe- Car Veterinari Alt Foix, Materials Miquel Bau, Cal Torrents Xic, Rossend Carbó, Restaurant Bacus, Làctics Foix, Restaurant Sant Jordi- Ca la Kati, Drogueria Gili, Cal Xullat, Restaurant Km-0, Rostisseria Tot a Punt, Supermercat Foix, Serigrafia Eulàlia, Farmàcia Mª Pilar Martínez, Autoservei Parellada, Caves Masachs, Perruqueria Mari, Montse Coaliment, Joieria M.Tarrida, Nukdecor-Vilafranca, Farmàcia Antonio Magin, Pastisseria Can Pardo, Prefabricats Torre-Foix, Restaurant El Centre.

Sergi Vallès, escollit nou president de la Mancomunitat Penedès-Garraf

26 de Juliol de 2019

L’alcalde de Torrelles de Foix, Sergi Vallès, ha estat escollit nou president de la Mancomunitat Penedès-Garraf amb el suport de 25 municipis, fruit de l’acord de govern entre JxCat i PSC. Es tracta del primer president escollit després de l’entrada en vigor dels nous estatuts i retorna la presidència a la comarca de l’Alt Penedès.

L’assemblea de constitució, realitzada dijous 25 de juliol al saló de sessions de l’Ajuntament de Canyelles, ha comptat amb l’assistència dels alcaldes i de les alcaldesses dels municipis que integren la Mancomunitat. En la pressa de possessió del càrrec, Vallès ha agraït la tasca de l’anterior presidenta i ha assegurat “que la Mancomunitat és un ens que representa a tots els municipis i a tots els ciutadans. No venim a fer política sinó servei per a tots els municipis“. Així mateix, en la seva intervenció el nou president ha explicat que no es formarà govern fins al setembre, i que en aquest mes i mig esperen poder tancar un acord.

L’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, també ha presentat la seva candidatura a presidir l’ens, que ha obtingut el suport de 6 municipis. En la seva intervenció ha explicat que “la Mancomunitat és un òrgan de gestió dels serveis mancomunats i haurien de ser representades totes les forces polítiques que van participar als comicis”.

L’acte també ha servit per acomiadar com a presidenta l’alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet, qui ha ostentat la responsabilitat en els darrers 4 anys i que ha expressat la seva satisfacció perquè “ha estat una legislatura plenament municipal”.

 

 

Nota de premsa Mancomunitat Penedès-Garraf

Sergi Vallès, membre de la Comissió de Govern Local de Catalunya

8 de Juliol de 2019

L’alcalde de Torrelles de Foix, Sergi Vallès, va participar aquest dijous a la sessió de la Comissió de Govern Local de Catalunya. Serà el representant del Penedès a proposta de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) en aquest òrgan adscrit al Departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya i que fomenta la col•laboració entre l’Administració de la Generalitat i les administracions locals.

Entre les seves principals funcions es troben les d’emetre informes sobre avantprojectes de llei i projectes de reglament, elaborar estudis i propostes dels àmbits econòmicofinancer o jurídic, així com donar assistència i assessorament a les corporacions locals, entre d’altres.

Una de les iniciatives destacades que es van impulsar en aquesta reunió de la Comissió de Govern Local ha estat l’informe favorable d’un projecte de decret per a la creació de la Comissió Territorial d’Urbanisme del Penedès, una eina que ha de contribuir a desenvolupar la Vegueria Penedès. Vallès va marcar la posició de l’ACM en aquest punt, tot agraïnt la feina feta pel departament d’urbanisme, però lamentant que arribi tan tard i recordant que, des del 2017, el Penedès compta amb Vegueria i a dia d’avui la Generalitat no ha fet efectiu el desplegament total de tots els instruments per a poder impulsar la demarcació.

Els cuidadors no professionals poden cotitzar a la seguretat social

5 de Juliol de 2019

Des de l’1 abril del 2019 ha entrat en vigor un decret en que els familiars, que consten com cuidadors no professionals, d’una persona reconeguda amb un grau de la llei de dependència, puguin cotitzar a la seguretat social a càrrec de l’Estat.

Les persones podran sol.licitar la subscripció a aquest conveni anant a la Tresoreria de la Seguretat Social. Omplir la “sol.licitud alta conveni especial cuidadors” i caldrà aportar la resolució administrativa on d’identifica a la persona familiar que exerceix les tasques de cura de la persona dependent, així com l’aportació dels DNI de la persona dependent i de la persona cuidadora.

Per qualsevol dubte i/o aclariment al respecte, poden adreçar-se als Serveis Socials de l’Ajuntament de Torrelles de Foix i sol.licitar hora a la professional que li va el.laborar l’Acord de dependència.

Sergi Vallès revalida l’alcaldia de Torrelles de Foix

15 de Juny de 2019

Sergi Vallès revalida l’alcaldia de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, després del ple de constitució del nou Ajuntament del municipi i l’elecció de l’alcalde celebrat aquest dissabte al migdia.

Vallès, alcalde des de principis del 2016, encapçalarà el nou consistori durant els propers quatre anys amb els vots de 10 dels 11 regidors del plenari.

L’Ajuntament de Torrelles de Foix per al mandat 2019-2023 comptarà amb una majoria absoluta de nou regidors de Junts per Torrelles de Foix, un regidor d’ERC i una regidora del PSC.

Dilluns 17 de juny s’inicia la consulta sobre què fer al solar del costat de l’Ajuntament

11 de Juny de 2019

El proper dilluns 17 de juny arrenca el termini de votació perquè la ciutadania exposi quina és la seva preferència sobre l’ús que hauria de tenir el solar situat al costat de l’Ajuntament. En aquesta consulta ciutadana poden participar-hi totes les persones empadronades al municipi majors de 16 anys. Durant aquests dies s’ha distribuït un díptic informatiu i la butlleta, en què cada veí o veïna podrà seleccionar una proposta, com a màxim, d’entre les quatre opcions proposades.

En les fases inicials d’aquest procés participatiu es va dur a terme una recollida de propostes i es van celebrar dues sessions de participació, que van donar com a resultat una selecció de quatre projectes finalistes que es sotmetrien a consulta:

 1. Enderrocar l’estructura i destinar el solar a espai públic
 2. Consultori mèdic
 3. Centre polivalent
 4. Cessió o venda del terreny per ubicar-hi un Centre de dia o residència per a la gent gran 

Com es pot participar

Les persones empadronades majors de 16 anys podran emetre la seva opinió a l’oficina d’atenció ciutadana de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, marcant la seva opció preferida a la butlleta que trobaran al díptic informatiu o bé recollint-la a la mateixa oficina municipal, i mostrant el seu DNI.

També es podrà fer des de l’aplicació mòbil municipal Comunicat-i.

El termini per participar es tancarà el dissabte 22 de juny a les 14 hores i, seguidament, tindrà lloc el recompte al mateix Ajuntament, en un acte públic.

Taller per a dones d’autoconeixement personal el 29 de juny

7 de Juny de 2019

L’Ajuntament de Torrelles de Foix, organitza, amb la col•laboració de Desdelcos i el Ministerio de la Presidència, Relaciones con las Cortes e Igualdad , un taller d’autoconeixement personal, gratuït i adreçat a dones a partir de 14 anys.

Brillar amb confiança és una proposta de treball per a l’apoderament de les dones i reivindicar-nos com a col•lectiu femení, per atrevir-nos a brillar, por a poder emergir a la superfície.

Els objectius principals que es treballaran en aquest taller són donar veu a les dones per a que gosin reivindicar-se en un primer pla, ésser protagonistes desacomplexades; celebrar, reivindicar i donar veu a la igualtat a través de l’expressió corporal i plàstica, en un marc de creació col•lectiva com a eina comunicativa i expressiva; donar veu a les emocions de les participants i contrastar-les amb les de la resta del gup; fer conscients els factors de gènere que ens impedeixen brillar amb confiança i gaudir i sentir-se bé i fer salut a través de l’expressió corporal, i l’acció plàstica i grupal.

Les persones interessades poden inscriure’s fins el dia 21 de juny de 2019, a l’OAC de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, o bé per e-mail a torrellesf@diba.cat indicant: nom complet, data de naixement, DNI, telèfon, autorització de l’ús de la imatge personal en espais de difusió de l’Ajuntament. Caldrà ajuntar fotocòpia del DNI escanejada.

El curs tindrà lloc el Dissabte 29 de juny de 10.00h a 13.30h a la Sala Polivalent, Pl. De la Vila S/N 1a planta (a sobre del consultori mèdic).

Les sessions aniran a càrrec de Laura Gimènez, coach ontològica i corporal i de Marta R. Peribáñez, mediadora artística i facilitadora de processos grupals.

S’obre el termini d’inscripció al Casal d’estiu

28 de Maig de 2019

L’Ajuntament de Torrelles de Foix informa que s’ha obert el termini d’inscripció al Casal d’estiu municipal, que se celebrarà del 25 de juny al 26 de juliol.

El dimarts 11 de juny a les 19 hores tindrà lloc una reunió informativa adreçada a les famílies a la sala de plens de l’Ajuntament.

Podeu consultar més informació i el full d’inscripció al següent enllaç:

Informació Casal d’estiu

Full inscripció

Junts x Torrelles de Foix obté un gran resultat i aconsegueix una àmplia majoria al consistori

26 de Maig de 2019

Junts per Torrelles ha obtingut aquest diumenge uns resultats històrics, assolint amb 745 vots el 66,58% dels vots i sumar 9 regidors dels 11 que composin el consistori. La llista encapçalada per Sergi Vallès revalidarà l’alcaldia i el govern amb una majoria encara més àmplia.

ERC i el PSC, amb el 14,7 i el 10,4% dels vots respectivament, obtenen un regidor a l’Ajuntament, mentre el TFF es queda sense representació.

A les eleccions europees, ERC-Ara Repúbliques ha estat la força més votada a Torrelles de Foix amb 280 vots, cinc més que Junts x Catalunya, mentre el PSC ha ocupat la tercera posició.

El col·legi electoral, situat al Casal d’Avis, ha obert amb retard degut a un problema amb els sobres de les paperetes al Parlament Europeu, que ha obligat a endarrerir el tancament del punt de votació i l’inici de l’escrutini.

Participació 1.133 vots 66,92%
Abstenció 33,08%
Vots en blanc 17 1,52%
Vots nuls 14 1,24%

Resultats Eleccions municipals 2019

JUNTS x TORRELLES 745 vots 66,58% 9 regidors
ERC-AM 165 14,75% 1
PSC-CP 117 10,46% 1
TFF 75 6,70% –

El proper dimarts 21 de maig ple municipal

16 de Maig de 2019

El proper dimarts 21 de maig, a les 21 hores, se celebrarà una sessió plenària de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, que presentarà el següent ordre del dia:
A) Part resolutiva
1. Aprovació de l’acta de la sessió anterior 2/2019 de 19 de març de 2019
2. Aprovació de l’acta de la sessió anterior 3/2019 de 2 d’abril de 2019
3. Aprovació de l’acta de la sessió anterior 4/2019 de 30 d’abril de 2019
4. Expedient 526/2019. Moció d’ERC Servei Transport Social

B) Activitat de control
5. Donar compte al ple dels decrets de l’alcalde
6. Donar compte al ple dels acords de la Junta de Govern Local
7. Informacions de la Presidència
8. Mocions i/o propostes de resolució dels Regidors.

C) Precs i preguntes
9. Precs i Preguntes

Busquem monitors de lleure pel Casal d’Estiu de Torrelles de Foix

14 de Maig de 2019

Si tens la titulació de Monitor de lleure i vols treballar aquest estiu al Casal infantil de Torrelles de Foix, pots presentar la teva sol·licitud a l’Ajuntament, fins al proper divendres 17 de maig.Serà imprescindible acreditar la titulació.

Els horaris d’atenció al públic de l’oficina municipal són de dilluns a divendres de 9 a 14 hores.

El Casal d’estiu se celebrarà del 25 de juny al 26 de juliol.

Curs gratuït de defensa personal per a dones

9 de Maig de 2019

L’Ajuntament de Torrelles de Foix, organitza, amb la col•laboració de l’Associació de Kajukenbo del Baix Llobregat i el Ministerio de la Presidència, Relaciones con las Cortes e Igualdad, un curs de Defensa Personal femenina gratuït adreçat a dones a partir de 16 anys residents al municipi de Torrelles de Foix.

Un dels principals objectius del curs serà aprendre nocions bàsiques d’autodefensa, controlar la por davant les situacions violentes i algunes tècniques senzilles que poden ser d’utilitat en cas de parit algun atac.

Les persones interessades hauran d’adreçar-se a l’OAC de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, fins el divendres 17 de maig, per tal d’inscriure’s al curs.

El curs tindrà lloc el Dissabte 18 de maig de 16 a 19h al gimnàs de l’Escola Guerau de Peguera. Caldrà portar roba còmode.
Les sessions aniran a càrrec del Mestre Isaac Carvajales, 5è DAN en Kajukenbo amb el suport d’altres membres de l’Associació de Kajukenbo Baix Llobregat.

Les places són limitades

Nova edició del Casal d’estiu del 25 de juny al 26 de juliol

L’Ajuntament de Torrelles de Foix informa que el Casal d’Estiu ja té dates. Es farà del 25 de juny al 26 de juliol en un format lúdic i esportiu per a infants i nens i nenes del municipi.

El dimarts 11 de juny a les 19 hores se celebrarà una reunió informativa adreçada a les famílies a la sala de plens de l’Ajuntament on es donaran tots els detalls del Casal i el programa d’activitats.

Del 13 al 24 de maig preinscripció a l’escola bressol Alt Foix

3 de Maig de 2019

L’Ajuntament de Torrelles de Foix informa que del 13 al 14 de maig, ambdós inclosos, s’obrirà el període de preinscripció a l’escola bressol Alt Foix per al curs 2019-20.

Totes les famílies interessades s’hauran d’adreçar a l’Ajuntament en horari d’atenció al públic – de dilluns a divendres de 9 a 13 hores – i juntament amb el formulari de preinscripció (que se’ls facilitarà a la mateixa oficina), hauran d’aportar la següent documentació:

 • Fotocòpia del llibre de família
 • Fotocòpia del carnet de salut de l’infant (vacunacions)
 • Fotocòpia de la targeta sanitària de l’infant
 • Fotocòpia del DNI dels pares/tutors legals

La llista amb la puntuació provisional es donarà a conèixer el 4 de juny. Del 5 a l’11 de juny s’obrirà un termini per presentar possibles reclamacions. Entre el 12 i 14 de juny se celebrarà el sorteig per a decidir el número de desempat. El 18 de juny es farà la publicació de la llista de l’alumnat admès.

Del 19 al 26 de juny s’obrirà el període de matriculació definitiu.

 

El dissabte 11 de maig rally fotogràfic per parelles

2 de Maig de 2019

El proper dissabte 11 de maig se celebra un rally fotogràfic per parelles formades per un adult i un infant. Les inscripcions es poden formalitzar el matix dia de 10:30 a 11 del matí a la plaça Lluís Companys, d’avant l’Ajuntament de Torrelles de Foix. La temàtica es donarà a conèixer el mateix dia.

La modalitat serà de fotografia digital en format JPG.

Horaris
De 10:30 a 11 – Inscripcions i instruccions
d’11 a 13h – Ral.li fotogràfic
De 12:30 a 15 hores. Enviament de les imatges per e-mail
13h – Inici vermut per als participants

El veredicte es donarà a conèixer el 22 de maig. Els millors treballs i propostes finalistes s’exposaran a l’escola Guerau de Peguera.

Podeu consultar les bases al següent enllaç:

Bases rally fotogràfic

La consulta ciutadana de Torrelles se celebrarà del 17 al 22 de juny

30 d'Abril de 2019

La consulta ciutadana per decidir el destí del solar situat al costat de la plaça Lluís Companys, on s’hi ubica l’Ajuntament, se celebrarà del 17 al 22 de juny. Tot i que la intenció de l’Ajuntament era celebrar la votació abans de la finalització del mandat, l’apretat calendari electoral d’aquesta primavera ha motivat que finalment s’endarrereixi  la data en relació a la previsió inicial.

Com participar

Podran participar-hi totes les persones empadronades al municipi majors de 16 anys, dipositant la butlleta que trobaran al díptic informatiu que es repartirà en les properes setmanes, o bé des del nou aplicatiu mòbil municipal Comunicat-i. Durant tota la setmana, de dilluns a divendres 9 a 14h i dimarts també de 16 a 19:30h, i el dissabte 22 de juny de 10 a 14h, estarà habilitada una urna a les oficines d’atenció ciutadana de l’Ajuntament.

El dissabte 22 de juny a les 14 hores es tancarà la votació i s’iniciarà el recompte de vots en un acte públic obert a tothom.

Les persones que vulguin participar-hi hauran de facilitar el DNI i escollir com a màxim una proposta entre les quatre opcions possibles.

Les propostes

El procés de participació ciutadana, que va començar a principis d’any, té com a objectiu copsar l’opinió de la ciutadania per tal de definir què s’hi fa en aquest espai on hi ha també una estructura inacabada de ferro i formigó del que havia de ser un centre polivalent i que es manté aixecada des de fa uns anys.

Després d’una fase de recollida d’idees i propostes es van celebrar dues sessions de treball amb representants de les entitats, dels partits polítics i veïns a títol individual per tal d’avaluar i seleccionar aquells projectes més interessants pel municipi. Finalment s’han escollit quatre propostes finalistes que es portaran a la votació:

 • Centre Polivalent
 • Centre Mèdic
 • Cessió o venda del terreny per ubicar-hi un Centre de Dia o Residència per a la Gent Gran
 • Enderrocar l’estructura i destinar el solar a espai públic

 

Reparació i millora del camí de Plana de les Torres a Torrelles de Foix

29 d'Abril de 2019

La Diputació de Barcelona ha lliurat als ajuntaments de Torrelles de Foix i Pontons, el projecte de reparació del camí Plana de les Torres, que va ser utilitzat durant les obres de millora de revolts a la carretera BV-2122 entre Pontons i Torrelles de Foix, com a itinerari alternatiu. El projecte té un pressupost de 40.236 euros i un termini d’execució d’un mes.

Les obres de millora de revolts a la carretera BV‐2122 entre Pontons i Torrelles de Foix, que estan ja finalitzades, van obligar a tallar la carretera durant dos mesos, desviant els vehicles pel camí que uneix aquesta carretera amb la urbanització Plana de les Torres, al municipi de Torrelles de Foix, amb Pontons.

Un cop finalitzades les obres, s’ha comprovat que les cunetes i els sistemes de contenció del camí es troben en bon estat, havent‐se detectat únicament alguns defectes en el ferm susceptibles de reparació. Aquests defectes es presenten en certs trams de paviment amb esquerdes, i també s’ha detectat algun tram que presenta lleugers assentaments del ferm.

Les principals actuacions que es realitzaran al camí és fresar el paviment esquerdat, estesa de reg d’adherència amb la capa d’aglomerat subjacent i estesa de nova capa d’aglomerat, i extensió de malla de reforç per sota de la capa de rodadura on es vegi necessari, a més de reposició de la senyalització vertical afectada.

Dilluns ple extraordinari per designar els membres de les meses per les eleccions municipals

25 d'Abril de 2019

El proper dilluns 30 d’abril a les 13 hores se celebrarà un ple extraordinari per celebrar el sorteig que designarà els membres de les meses per les Eleccions municipals i Europees que se celebraran el 26 de maig.

L’acte tindrà lloc a la sala de plens de l’Ajuntament de Torrelles de Foix.

Presentació del llibre de Goigs de Nostra Senyora de Foix

23 d'Abril de 2019

El proper dilluns, dia 29 d’abril, a les set de la tarda, a la sala Mn. Vinyeta de la plaça de Santa Maria de Vilafranca del Penedès, es presentarà el llibre “Els goigs a Nostra Senyora de Foix, advocada i patrona del Penedès” de Joan Solé Bordes i Albert Parellada Guixens, una publicació que ha estat possible amb al suport de l’Ajuntament de Torrelles de Foix i la col•laboració de Gogistes Penedesencs.

L’edició es va oferir aquest dilluns de Pasqua en el tradicional aplec al santuari de Santa Maria de Foix.

Aquest treball estudia el paper i sentit dels goigs en la devoció popular, esmenta els principals trets històrics del santuari de Foix, i aplega i reprodueix prop d’una trentena d’edicions, totes les que es coneixen, dels goigs a la Mare de Déu de Foix, sempre esmentada com a “advocada i patrona del Penedès”, des de la primera de l’any 1716 fins a la del 2017, algunes amb variants en la lletra –de la que se’n coneixen tres versions bàsiques- i en la música, tot i que predomina àmpliament la versió popular –en català antic i finalment normalitzada- que se segueix interpretant en l’actualitat.

L’edició, que ressegueix a través de l’edició dels goigs els treballs de les principals impremtes vilafranquines, compta igualment amb textos introductoris de Sergi Vallès Domingo, alcalde de Torrelles i del rector de la població i el santuari Mn. Xavier Aymerich.

Gran èxit de la cursa BTT de Torrelles de Foix

16 d'Abril de 2019

Un total de 600 participants es van donar cita aquest diumenge a l’Open Natura BTT Kenda, que va comptar amb el suport del club local BTT Els Navegants en el disseny del circuit i el condicionament d’un recorregut espectacular que va encantar els corredors.

La prova constava de tres circuits, de 21, 36 i 60 quilòmetres per adaptar-se al nivell i característiques de cada participant. Després de la cursa es va oferir un dinar, amb la col·laboració del restaurant Cal Torrents Xic, per a tots els voluntaris de la cursa.

L’alcalde Sergi Vallès va felicitar l’organització i a totes les persones que van fer possible la celebració d’aquesta cursa BTT a Torrelles de Foix amb un altíssim nivell organitzatiu i que suposa una fantàstica plataforma per a la promoció del municipi

Taller intensiu de Clown els dies 4 i 5 de maig

8 d'Abril de 2019

MartadeMarte organitza els propers 4 i 5 de maig un taller intensiu de clown a Torrelles de Foix. La formació s’impartirà a la sala polivalent de l’Ajuntament vell,

Taller intensiu que ofereix l’oportunitat d’investigar des del joc la presència i l’estat Clown, i poder-lo portar on desitgis, sigui amb públic adult o infantil, en l’àmbit amateur o professional. Es tracta de trobar les eines necessàries per arribar on tu vulguis davant el públic o la vida.

Places limitades i caldrà completar un mínim de set participants per dur a terme el Taller. El preu de l’activitat és de 85 euros.

 

Per a més informació cliqueu al següent enllaç

Taller de Clown

Els fets delictius a Torrelles, molt per sota de la mitjana comarcal i catalana

2 d'Abril de 2019

Divendres al matí el Conseller d’Interior de la Generalitat es va reunir amb els alcaldes de l’Alt Penedès per tal de fer un balanç de l’actuació en temes de seguretat del darrer any. Miquel Buch ha explicat que és una trobada que fan habitualment en els territoris on hi ha municipis que no disposen de policia local, com és el cas en 23 dels 27 municipis de l’Alt Penedès, entre ells, Torrelles de Foix.

Amb les dades a la mà, el conseller ha volgut traslladar als alcaldes que la comarca té un nivell de fets delictius força per sota de la mitjana catalana, i ha explicat que en aquest darrer any s’ha buscat donar resposta al que eren les principals preocupacions fa 12 mesos. Així, parlava de la disminució en els robatoris a interior de domicili, que han baixat un18% amb la implantació d’un pla específic d’habitatge.

Amb dades comparatives a nivell de tot Catalunya, el conseller Buch ha remarcat que a l’Alt Penedès es registren 50’5 fets delictius per cada 1.000 habitants; mentre que a nivell de país la xifra se situa en 75 fets per cada 1.000 habitants.

A Torrelles de Foix, la xifra de fets delictius se situa, amb 39,5 per cada 1.000 habitants, molt per sota de la mitjana comarcal i catalana.

Des de la comarca s’ha posat sobre la taula la preocupació per temes relacionats amb les ocupacions d’habitatges o el cultiu de marihuana; el conseller va assegurar que s’ha ha prestat especial atenció tot i que també ha remarcat que sovint no es poden resoldre només amb l’actuació policial. En aquest sentit ha explicat que des del punt de vista de la Generalitat, la legislació espanyola és més laxa que l’europea en segons quins tipus delictius i això fa que s’incrementin algunes situacions d’inseguretat i delictives.

El Conseller ha volgut insistir en que, sovint, la sensació de inseguretat que té la ciutadania davant d’alguns fets no s’acaba corresponent amb la realitat de les dades. Tot i això, sí ha explicat que els fets delictius a l’Alt Penedès han crescut un 3% en el darrer any; però per contra s’han resolt un 30% més dels casos que l’any anterior.

Foto: El Cargol

La consulta ciutadana sobre el solar del costat de l’Ajuntament tindrà quatre propostes finalistes

30 de Març de 2019

El passat dijous es va celebrar la segona sessió de participació ciutadana de la Comissió de Treball que ha decidit, després de dues reunions, les propostes finalistes que se sotmetran en les properes setmanes a una consulta per tal de definir quin ha de ser el futur del solar situat al costat de l’Ajuntament de Torrelles de Foix.

Més d’una vintena de persones, en representació de les entitats del municipi i ciutadans interessats en el procés, han pres part a cadascuna d’aquestes reunions en les quals s’han debatut les necessitats del municipi i s’han valorat els diversos projectes i idees que la ciutadania va proposar a principis d’any en la fase de recollida de propostes. Les sessions han servit per posar en comú i reflexionar sobre el model futur de poble i quina és la capacitat de Torrelles de Foix per assumir o no nous equipaments municipals i amb quines característiques.

El solar que ha motivat aquesta consulta impulsada pel govern de Torrelles de Foix es troba situat just al costat de l’edifici de l’Ajuntament, i des de fa anys està ocupat per l’esquelet d’una estructura metàl.lica i formigó d’un projecte municipal que va quedar aturat, amb dues plantes i una superfície total de 1.160 metres quadrats. Després dels debats i les deliberacions, s’ha consensuat l’elecció de quatre opcions que es portaran a una votació ciutadana en què hi podran prendre part tots els empadronats al municipi majors de 16 anys.

Les propostes finalistes escollides han estat: 

 1. Enderrocar l’estructura i destinar el solar a espai públic
 2. Centre Polivalent
 3. Centre Mèdic
 4. Cessió o venda del terreny per ubicar-hi un Centre de Dia o Residència per a la Gent Gran

Sigui quina sigui la decisió de la ciutadania, l’opció més votada servirà a l’Ajuntament de Torrelles de Foix per definir en els propers anys els passos a seguir a l’hora de cercar el finançament i les subvencions necessàries ja que, sigui quina sigui la proposta més votada, cap d’elles es podrà assumir només amb recursos municipals. Seran imprescindibles les gestions amb d’altres institucions i organismes i, potser, cercar també les complicitats amb el sector privat.

En els propers dies l’Ajuntament distribuirà a tots els veïns i veïnes un full informatiu amb tots els detalls sobre la consulta, els detalls de les propostes finalistes, i també com votar. La consulta permetrà participar tant pel sistema tradicional de butlleta i urna, com via online des de la nova app mòbil municipal de Comunicat-i .

Inscripcions obertes a la Marxa 7 Cims

19 de Març de 2019

Aquest setmana s’ha obert el període d’inscripció per a l’edició 2019 de la Marxa 7 Cims, aquesta cita de resistència ja tradicional en el calendari i puntuable per la Copa Catalana de Marxes de Resistència que se celebrarà el proper 5 de maig i que té sortida i arribada a Torrelles de Foix.

El termini per fer la inscripció es mantindrà fins al 28 d’abril o fins arribar als 700 inscrits. La sol·licitud es troba via online al següent enllaç:

Inscripció

La Marxa de Resistència 7 Cims és una prova no competitiva de resistència individual per camins de muntanya que té per objectiu efectuar aquest recorregut en un temps limitat. El recorregut actual, senyalitzat i amb sortida i arribada a la població de Torrelles de Foix, té una distància de 59,0 Km. i 4.746 m. de desnivell acumulat que transcorre per la serralada prelitoral, on es troben les muntanyes i cims més emblemàtics de la zona.

Durant el trajecte s’enllacen set cims, el Clapí Vell, Puig de l’Àliga, el Montmell, Puig Formigosa, Puig Castellar i Puig de les Agulles que estan repartits per quatre comarques, Alt Penedès, Baix Penedès, Alt Camp i Anoia, tot passant per les poblacions de Torrelles de Foix, Pla de Manlleu, Aiguaviva i Pontons, a més dels municipis del Montmell, Querol i la Llacuna.

Caminada popular El Foix

Coincidint amb la Marxa 7 Cims, s’organitza també la 13a edició de la Caminada popular El Foix, que s’adreça especialment a familiars i acompanyants, però també a aquells que vulguin afrontar un recorregut menys exigent. Amb sortida a les 9 del matí des de la plaça Nova de Torrelles, es cobrirà un circuit de 12 quilòmetres, és gratuïta i només es recomana portar beguda i esmorzar. La caminada serà guiada per Toni Inglada.

El dimarts 19 de març ple municipal

14 de Març de 2019

El dimarts 19 de març, a les 21 hores, el saló de plens de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, celebrarà una nova sessió del ple corporatiu municipal.

L’ordre del dia de la sessió és la següent:

A) Part resolutiva
1. Aprovació de l’acta de la sessió anterior
2. Expedient 1132/2018. Tancament i Liquidació del Pressupost 3. Expedient 254/2019. Reconeixement Extrajudicial de Crèdits

B) Activitat de control
4. Pla d’Ajust
5. Donar compte al ple dels decrets de l’alcalde
6. Donar compte al ple dels acords de la Junta de Govern Local 7. Informacions de la Presidència
8. Mocions i/o propostes de resolució dels Regidors.

C) Precs i preguntes
9. Precs i Preguntes

El ple corporatiu el podreu seguir en directe a través de Ràdio Foix al 107.9 FM i via online des de l’enllaç que es pot trobar al web municipal

Xerrada informativa sobre el reciclatge i la recollida selectiva

El proper dimarts 26 de març, a les 20 hores, a la sala d’actes de l’Ajuntament de Torrelles de Foix se celebrarà una xerrada informativa sobre el reciclatge dels residus i la recollida selectiva.

L’acte compta amb el suport de la Mancomunitat Penedès-Garraf. En acabar, es lliurarà a tots els assistents bosses de ràfia per a la recollida selectiva domèstica.

La fibra òptica arribarà l’any vinent a Torrelles de Foix

13 de Març de 2019

L’Ajuntament de Torrelles de Foix s’ha reunit aquesta setmana amb l’empresa XTA (Xarxes de Telecomunicacions Alternatives), proveïdora de serveis d’internet, telefonia i mòbil 4G, per tal d’avançar en el desplegament de serveis de telecomunicacions al municipi.

L’any 2020 l’empresa XTA ha adquirit el compromís de fer arribar la fibra òptica a Torrelles de Foix.

A finals del 2017 l’Ajuntament de Torrelles de Foix ja va signar un acord amb aquest proveïdor per tal de millorar el servei d’accés a internet i va impulsar una inversió de 16.000 euros per instal.lar antenes a diversos punts del poble per reforçar la cobertura.

Servei de transport gratuït a l’ambulatori de Torrelles de Foix

7 de Març de 2019

Aquest mes de març es posa en marxa un servei de transport gratuït per als veïns i veïnes dels veïnats i urbanitzacions que s’hagin de desplaçar a l’ambulatori de Torrelles de Foix.

S’adreça a aquelles persones que per la seva situació personal i/o familiar no tenen la possibilitat de desplaçar-se per anar a les visites mèdiques concertades. El departament de Serveis Socials, conjuntament amb el servei de Salut, avaluarà i derivarà cada cas, per tal de coordinar el servei.

El transport es realitzarà a través d’un servei de taxi. L’acord cobrirà tot l’any 2019.

Carnaval a Torrelles de Foix

4 de Març de 2019

Torrelles de Foix celebrarà aquest dissabte 9 de març la seva festa gran de Carnaval. A partir de les 10 del vespre, la gresca començarà a la plaça de la Vila. La rua es dirigirà cap a l’Ajuntament vell, on es pronunciarà el pregó del rei Carnestoltes.

Després, al Casal Torrellenc, es prolongarà una festa que comptarà amb animació musical amb un DJ, amb premis a les millors disfresses individuals i de grup, per a grans i petits. Hi haurà també servei de bar amb preus populars i la festa dels paperets.

Taller participatiu per a dones

26 de Febrer de 2019

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora, l’àrea d’igualtat i Ciutadania del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, l’Ajuntament de Torrelles de Foix i l’Associació de Dones de Torrelles organitzen el dimecres 20 de març el taller Dona i Autoestima.

L’activitat es farà a les 18 hores al Casal d’Avis. És un taller participatiu adreçat a dones, en què es plantejaran dinàmiques i exercicis que afavoreixin la reflexió per una millora de l’autoestima. Les places són limitades.

Més informació i inscripcions adreceu-vos a l’oficina de l’Ajuntament de Torrelles de Foix.

Es presenta la nova aplicació mòbil de Torrelles de Foix

14 de Febrer de 2019

Aquest dimecres el saló de plens de l’Ajuntament de Torrelles de Foix va acollir la presentació de la nova aplicació mòbil de Torrelles de Foix. Prop d’una vintena de veïns i veïens es van acostar per conèixer de primera mà aquest nou canal de comunicació i interacció amb l’Ajuntament i van poder provar ja algunes de les seves funcions, com la de notificar alguna incidència i rebre avisos informatius.

L’aplicació Comunicat-i, desenvolupada per AGBAR, és gratuïta i ja es pot descarregar tant per a dispositiius mòbils Android com iOS. Aquesta eina permet informar a l’Ajuntament d’avaries o desperfectes a la via pública, entre d’altres, a través d’una funció que permetrà també enviar una fotografia o imatge i geolocalitzar la incidència.

Comunicat-i també permet visualitzar el Twitter oficial de #torrellesdefoix fins i tot sense ser-ne usuari, rebre tota mena d’informació així com alertes Push que, donat el seu enviament immediat, facilita la transmissió de comunicats urgents, situacions d’emergència, notificacions de darrera hora permanentment actualitzades, etcètera.

Opinió i participació ciutadana

Així mateix, Comunicat-i disposa d’una innovadora funció perquè la ciutadania pugui expressar la seva opinió sobre els projectes o les iniciatives que l’Ajuntament consideri, implicant d’aquesta manera als veïns i veïnes en processos de consulta per entendre millor des del consistori les seves necessitats.

Una de les primeres oportunitats en què  l’Ajuntament de Torrelles utilitzarà aquesta nova aplicació serà a la consulta ciutadana que celebrarà en breus setmanes per decidir el futur del solar que es troba al costat de l’Ajuntament, i oferirà a la ciutadania l’oportunitat de votar a través de l’app Comunicat-i.

L’Ajuntament de Torrelles de Foix vol reforçar la seva aposta per una administració oberta i transparent amb una APP que, per primera vegada en l’administració local, combina les avantatges dels telèfons intel·ligents i dels nous sistemes de gestió col·laborativa en les anomenades smart cities.

Els veïns i veïnes ja poden descarregar-se de manera gratuïta aquesta aplicació des dels seus dispositius Android com IOS als següents enllaços:

iOS

Android

Nota informativa sobre la plaga d’eruga processionària

13 de Febrer de 2019

Degut a la important plaga d’eruga processionària que afecta els pins del bosc públic i de les finques particulars del nostre municipi, el Departament de Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, ens informa de les següents obligacions i consells :

• Amb molta precaució, o a ser possible per part d’una empresa especialitzada, fer algun tractament per combatre aquesta plaga amb productes fitosanitaris.

• Cal tenir la màxima prudència evitant el contacte amb aquestes bosses d’erugues (especialment infants) de persones i animals, degut a que poden ocasionar problemes de greus reaccions al•lèrgiques.

• En un termini no superior a dues o tres setmanes (depenent de les condicions meteorològiques) les erugues iniciaran el procés d’enterrament a la terra i les bosses aniran desapareixent dels pins.

S’inaugura el nou enllumenat del Santuari de Foix

11 de Febrer de 2019

El president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, juntament amb l’alcalde de Torrelles de Foix, Sergi Vallès, va inaugurar aquest dissabte al matí el nou enllumenat del Santuari de Foix.

L’acte es va iniciar amb un esmorzar popular i, posteriorment, es va dur a terme l’acte d’inauguració oficial del nou enllumenat a l’interior del santuari, amb un torn de parlaments en què també van intervenir-hi el regidor Jordi Torné; Jaume Bel, president de l’Associació Cívica del Santuari de Foix, encarregada de vetllar per la preservació i conservació de la construcció, i el mossèn Xavier Aymerich.

La Diputació de Barcelona ha atorgat a l’Ajuntament de Torrelles de Foix una subvenció de 44.924 euros per finançar íntegrament el projecte d’enllumenat del Santuari de Foix que ha permès renovar la xarxa elèctrica, instal·lar una nova il·luminació interior i reforçar la il·luminació exterior per tal de millorar l’impacte visual i estètic del santuari. En total, més d’una cinquantena de nous punts de llum que realcen aquest patrimoni penedesenc.

La corporació, a través del Servei de Patrimoni Arquitèctonic Local (SPAL), ja va fer-hi, entre els any 1981 i 1987, una excavació arqueològica per documentar la història de l’edifici i una restauració completa del santuari, així com l’adequació de l’entorn (on hi ha una torre, una cova i un recinte emmurallat), amb un cost superior als 19 milions de pessetes.

Sergi Vallès va agraïr la tasca, esforç i estima de totes les persones que al llarg d’aquests anys han contribuït a la millora i restauració del santuari i va subratllar el bon treball realitzat en la instal.lació d’aquesta nova il·luminació. L’alcalde de Torrelles de Foix va insistir en l’aposta per aquest patrimoni que suposa un fantàstica plataforma per a la promoció del municipi i el seu entorn natural.

Marc Castells va remarcar en la seva intervenció que “ara, tres dècades després, la Diputació segueix compromesa amb el santuari i amb Torrelles i vetlla perquè un edifici tan valuós i tan representatiu es conservi en bon estat”. El president de la Diputació de Barcelona va afegir que “endreçar el patrimoni amb els recursos actuals és una manera més de treballar per la gent, de fer atractius els nostres pobles i ciutats i de consolidar un territori carregat d’iniciatives i orgullós dels seus valors”.

Molts veïns i veïnes, així com alcaldes de municipis de la comarca o el president del Consell Comarcal, també es van desplaçar fins al Santuari per participar en aquest acte

Taller formatiu “Troba la teva ruta” per a dones que tenen un projecte

8 de Febrer de 2019

L’Ajuntament de Torrelles de Foix, amb el suport de la Fundació Coca-Cola i el Fòrum Dona Activa, orgaitza un taller formatiu per a dones amb ganes d’emprendre, tinguin un negoci o no, o es trobin en situació d’atur però s’hagin plantejat l’autoocupació.

Es una formació gratuïta que consta de dues sessions de cinc hores que es farà els dies 25 de febrer i 4 de març a Torrelles de Foix.

El taller s’adreça principalment a dones amb idees de negoci en activitats potencialment relacionades amb el sector alimentari, agrícola, industrial, de distribució i logística.

La sol•licitud de preinscripció s’ha de fer a través del següent enllaç

preinscripcion.giramujeres.com/dona

Posteriorment a taller, hi haurà la possibilitat de seguir la formació via online per madurar la idea de negoci.

Per a més informació podeu trucar al telèfon 656 51 35 73 o enviar un correu electrònic a giramujeres@forumactiva.cat

Enquesta sobre salut i l’ús dels serveis sanitaris

6 de Febrer de 2019

NOTA INFORMATIVA

Per part del Departament de Salut i l’Institut d’Estadística de Catalunya (IDESCAT) s’està realitzant l’Enquesta de salut de Catalunya per tal d’obtenir informació poblacional sobre l’estat de salut i la utilització dels serveis sanitaris.

Aquesta enquesta és una activitat estadística de caràcter oficial, la qual cosa comporta el deure de respondre per part de les persones seleccionades, i una garantia de confidencialitat de les dades, protegides pel secret estadístic. Les respostes que es proporcionen s’emmagatzemen de forma anònima .
L’empresa contractada pel Departament de Salut per realitzar les entrevistes als domicilis, és IPSOS.

Aquesta enquesta consisteix en una entrevista personal que es realitza en el domicili de les persones seleccionades; un enquestador degudament acreditat per part del Departament de Salut fa les preguntes amb l’ajuda d’un ordinador portàtil.
Les persones seleccionades reben prèviament una carta informativa del Departament de Salut; en aquesta carta s’informa sobre l’enquesta i se li comunica que el telèfon 061 CatSalut Respon està a la seva disposició per aclarir dubtes o rebre més informació, així com també la web del Departament de Salut http://salutweb.gencat.cat/esca.

Inauguració del nou enllumenat del Santuari de Foix

2 de Febrer de 2019

El proper dissabte 9 de febrer al matí l’Ajuntament de Torrelles de Foix i la Diputació de Barcelona conviden a la ciutadania a l’acte d’inauguració del nou enllumenat del Santuari de Foix.

L’acte comptarà amb la participació del president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells; l’alcalde de Torrelles de Foix, Sergi Vallès, a més d’altres representants del consistori. A les 10 del matí s’oferirà un esmorzar popular i a les 10:30 hores tindrà lloc la inauguració oficial del nou enllumenat.

La Diputació de Barcelona ha atorgat a l’Ajuntament de Torrelles de Foix una subvenció de 40.000 euros per al projecte d’adequació i posada en valor del Santuari de Foix. Amb aquesta injecció econòmica s’ha renovat la xarxa elèctrica, s’ha instal.lat nova il.luminació a l’interior i també s’ha reforçat la il.luminació exterior per tal de realçar i millorar l’impacte visual i estètic del santuari.

Així mateix, també s’han previst properament diversos treballs de paleteria per arranjar diversos desperfectes a la construcció ocasionats pel desgast i el pas del temps. Totes aquestes millores tenen com a objectiu seguir avançant en la revalorització del Santuari de Foix com a patrimoni històric i cultural i reclam promocional i turístic del municipi.

L’Ajuntament de Torrelles de Foix incorpora l’aplicació mòbil Comunicat-i per establir una relació més directa amb els ciutadans

L’APP permet a la ciutadania comunicar incidències geolocalitzades de #torrellesdefoix, rebre alertes, estar al corrent de la informació municipal i opinar sobre projectes i iniciatives locals

L’aplicació ja està disponible per a mòbils IOS i Android en català, castellà i anglès

Els veïns i veïnes de Torrelles de Foix ja poden descarregar-se gratuïtament als seus mòbils l’aplicació Comunicat-i, una nova APP per gaudir d’una millor i eficient relació i comunicació amb l’Ajuntament. Comunicat-i de #torrellesdefoix és una nova aplicació que porta a l’àmbit local la revolució col·laborativa que està transformant la societat i que facilita que la ciutadania s’impliqui i participi en el dia a dia de la gestió de cada població.

L’APP Comunicat-i compta amb nombroses avantatges. Entre d’altres funcions permet als veïns poder notificar de manera molt senzilla, i amb una fotografia geolocalitzada de mòbil, qualsevol incidència del municipi com ara un contenidor d’escombraries ple a vessar; un semàfor avariat o un fanal que no funciona. D’aquesta manera, el serveis municipals rebem tota la informació en temps real, la qual cosa permet gestionar millor la seva resolució. La notificació de l’avís és totalment anònima.

Comunicat-i també permet visualitzar el Twitter oficial de #torrellesdefoix fins i tot sense ser-ne usuari, rebre tota mena d’informació així com alertes Push que, donat el seu enviament immediat, facilita la transmissió de comunicats urgents, situacions d’emergència, notificacions de darrera hora permanentment actualitzades, etcètera.

Així mateix, Comunicat-i disposa d’una innovadora funció perquè la ciutadania pugui expressar la seva opinió sobre els projectes o les iniciatives que l’Ajuntament consideri, implicant d’aquesta manera als veïns i veïnes en processos de consulta per entendre millor des del consistori les seves necessitats.

L’Ajuntament de Torrelles de Foix vol reforçar la seva aposta per una administració oberta i transparent amb una APP que, per primera vegada en l’administració local, combina les avantatges dels telèfons intel·ligents i dels nous sistemes de gestió col·laborativa en les anomenades smart cities.

A més d’una aplicació mòbil per al ciutadà, el sistema, desenvolupat per AGBAR dins el seu programa d’innovació, inclou un portal web exclusiu perquè l’Ajuntament pugui gestionar de forma àgil les incidències rebudes, fer enquestes de satisfacció i visualitzar en temps real estadístiques i informes.

Els veïns i veïnes ja poden descarregar-se de manera gratuïta aquesta aplicació des dels seus dispositius Android com IOS als següents enllaços:

iOS

Android

Dimarts 22 de gener primer ple municipal del 2019

17 de Gener de 2019

El proper dimarts 22 de gener, a les 21 hores, se celebrarà el primer ple municipal del 2019 de l’Ajuntament de Torrelles de Foix. La sessió tindrà lloc a la sala de plens de l’Ajuntament i també la podreu seguir en directe des de Ràdio Foix, al 107.9 FM i via online al següent enllaç

Ràdio Foix per internet

ORDRE DEL DIA

1. Aprovació de l’acta de la sessió anterior 7/2018 de 30 d’octubre de 2018
2. Aprovació de l’acta de la sessió anterior 8/2018 de 20 de novembre de 2018
3. Expedient 817/2018. Creació, Modificació o Supressió de Mancomunitats i
altres Entitats Locals
4. Expedient 1208/2018. Nomenament Jutge de Pau Titular i Substitut
5. Expedient 33/2019. Moció de l’AMI i l’ACM per denunciar el bloqueig jurídic
del Tribunal Constitucional i de suport als presos polítics que fan vaga de fam
6. Donar compte al ple dels decrets de l’alcalde
7. Donar compte al ple dels acords de la Junta de Govern Local
8. Informacions de la Presidència
9. Mocions i/o propostes de resolució dels Regidors

Thoughts On Fast Advice Of Foreign Brides

Each kind is tremendously different from average, each kind of pair possesses its benefits plus risks. Newlyweds frequently fall in the tendency regarding hiding their own feelings anytime they may have conflicting desires. Joyful newlyweds are aware the fact that real relationship starts if the honeymoon is now over. These people resist the temptation to attend base at several circumstances. Which is something a healthier youthful husband and wife is conscious of.

Initiate making love, even if you don’t choose. Sexual will change. The sooner you could have sex using a man or woman, the more swiftly you will know who they are really and the earlier you should have the cabability to decide on whether they is really an excellent in shape for everyone and your everyday living.

Find a Bride Abroad – Is it a Scam?

An individual who makes a wonderful guardian to raise your children may not necessarily be good with money. Although considering any protector, you may also desire to determine whether the chosen browse around here guardian would likewise have the ability to take care of typically the youngster’s budget. If you do not understand where to start once thinking about the way to select a guardian or exactly what sorts of issues in order to contemplate, take a look at Top ten Considerations Whenever Identifying a Mom or dad inside your Will.

An individual has worked with lots of transsexual couples. The variety of credit required to provide benefits for remainders depends upon the employee’s grow older while they dies. Just know there are lots of foolproof strategies to locate a stylish female companion with no lot of difficulties.

Finding the Best Find a Bride Abroad

In some instances, hands and wrists distract. The palms can finish up. Completely happy confronts don’t always must be pictured to show a joyful minute. Serious smiles no longer usually start looking inside the contact lens. Everyone takes a hug from time to time.

Why Almost Everything You’ve Learned About Find a Bride Abroad Is Wrong

Interacting with couples could get even more complicated when you’re fresh to the brand-new metropolis or have children. Although it is the exact same individual, that individual has been adjusted considerably. Since when you’re hitched to the suitable person, young or old, marriage ought to be enjoyable, and that person medicine an individual you would like to do enjoyment things using. Whilst standing nearby the auto, the man discovered a woman moaning and after that screaming inside discomfort.

In the event you look for things your companion will wrong, it is possible to constantly locate anything. Your spouse could possibly be incredibly appealing, but looks will probably transform. It isn’t irrational that you just expect your spouse to control her physical appearance together with physical health and wellbeing precisely the same way you decide to do. To make the decision you won’t become a actual physical partner since you commonly do not feel like it is comparable to his deciding of which there’ll be no longer talk because he is not a talker. If you obtain a practical and excellent spouse, there’s likely a thing you are able to do of which might not be also terribly tough. Growing to be capable to clearly show what you should need is an integral into a wholesome romance.

No taking cell phone calls in the center of a conversation or even when people are going to. After the moment in time is correct, LOVE IT UPWARD. Small moments associated with normal life are actually the inspiration of romance. For anybody who is stealthy, you merely just might pull off a trip surprise.

La roda de teatre amateur visita Torrelles aquest cap de setmana

El proper diumenge 20 de gener el grup teatral L’Escorça presenta al Casal Torrellenc “Quan a l’escola ens donaven llet en pols” d’Andrés Sopeña. La representació començarà a 2/4 de 7 de la tarda.

Aquesta obra forma part de la 28a edició de la Roda de teatre amateur de l’Alt Penedès, que recorre diversos municipis de la comarca

Curs intensiu d’anglès subvencionat al 100%

11 de Gener de 2019

Aquest mes de febrer s’iniciarà un curs intensiu d’anglès, subvencionat al 100%, que anirà a càrrec d’una professora nadiua i que s’adrecen a persones majors de 16 anys.

Es realitzarà una prova de nivell, amb dia a concretar. Les clases es faran els dimarts a la tarda o el divendres al matí.

Les places són limitades i s’ompliran per ordre d’inscripció. Les sol·licituds es poden presentar a les oficines de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, fins al 18 de gener de 2019.

Els veïns de Torrelles decidiran en una consulta el futur del solar del costat de l’Ajuntament

9 de Gener de 2019

El govern de l’Ajuntament de Torrelles de Foix impulsarà en els propers mesos un procés participatiu per decidir el futur de l’estructura constructiva i el solar que està situat al costat de l’Ajuntament. La iniciativa culminarà a l’abril amb una consulta ciutadana en què podran participar totes les persones empadronades al municipi majors de 16 anys, que escolliran la seva proposta entre una llista de projectes.

La votació es podrà fer tant amb el sistema tradicional d’urna com via online des de qualsevol dispositiu mòbil.

En les properes setmanes es constituirà una comissió organitzadora, formada per representants dels grups polítics, teixit associatiu i veïns, que s’encarregarà de fer el seguiment d’aquest procés participatiu, avaluar i seleccionar les propostes que es sotmetran a la consulta ciutadana.

Una de les possibilitats que es plantegen des del govern és finalitzar la construcció de l’edifici per tal de destinar-lo a un equipament municipal; d’altres opcions poden ser enderrocar l’estructura i fer-hi una plaça amb zona infantil; o també posar el terreny a disposició d’algun inversor, entre d’altres.

Com es pot participar

En aquesta primera fase, totes aquelles persones interessades poden enviar la seva sol·licitud per participar a la comissió organitzadora i també per presentar d’altres iniciatives i propostes d’ús del solar, adreçant-se a les oficines de l’Ajuntament de Torrelles de Foix o bé enviant un correu electrònic a torrellesf@diba.cat. El termini finalitza el 31 de gener.

Portar neumàtics a la deixalleria municipal

2 de Gener de 2019

A partir de l’1 de gener de 2019, els particulars que portin pneumàtics en desús a la deixalleria municipal, hauran de deixar les seves dades personals, i presentar la factura de compra dels pneumàtics nous pels quals s’ha fet el canvi, que ha d’anar al mateix nom de la persona que fa l’entrega.

Sense aquesta documentació l’Ajuntament no pot admetre aquest residu atès que desprès ha de ser recollit i gestionat per un centre autoritzat.

Per a més informació sobre la deixalleria municipal, cliqueu aquí

El 12 de gener recollida solidària d’ampolles buides de cava

El dissabte 12 de gener se celebrarà la tradicional recollida solidària d’ampolles buides de cava, que enguany destinarà els beneficis a la Fundació l’Espiga.

Es demana a les veïnes i veïns que deixin les ampolles a la porta de casa en horari de MATÍ.

La Fundació L’Espiga és una entitat que vetlla per les persones amb discapacitat i les seves famílies, ajudant en la promoció humana, l’assistència, ensenyament i formació per la seva inclusió social.

Nou número del butlletí municipal La Veu de Foix

27 de Desembre de 2018

Aquesta setmana es farà la distribució en paper del darrer número del butlletí municipal La Veu de Foix. La revista inclou diversos articles sobre esdeveniments i notícies destacades dels darrers mesos al municipi, com la inauguració de l’escola Guerau de Peguera per part del president de la Generalitat, Quim Torra, la celebració de la Fira i el Festival Clownic, o els principals projectes i millores de la via pública, a banda de la salutació de l’alcalde i articles dels grups municipals, entre d’altres.

També podeu consultar el número de La Veu de Foix en format digital al següent enllaç

La Veu de Foix

Tens el carnet d’aplicador de productes fitosanitaris?

17 de Desembre de 2018

Des de l’Ajuntament de Torrelles de Foix estem organitzant el curs per a l’obtenció d’aquesta acreditació al mateix municipi.  Els únics requisits impresicindibles són:

Estar donat d’alta en el règim especial agrari.
• Ser un mínim de 15 persones inscrites.

Si hi estàs interessat/da, adreçat a l’oficina municipal de l’Ajuntament de Torrelles de Foix abans del 15 de gener de 2019.

L’Ajuntament tanca els comptes del 2016 amb superàvit

12 de Desembre de 2018

El govern de l’Ajuntament de Torrelles de Foix continua endreçant i sanejant les finances municipals. Aquests dies s’ha completat el tancament de l’exercici 2016, deixant un superàvit de 397.239 euros, amb un romanent de tresoreria de 67.228 euros.

Amb aquest rigor i esforç de contenció, en els darrers anys l’Ajuntament ha aconseguit revertir la situació econòmica municipal, ajustant la despesa i reduïnt el deute – tal i com fixa la llei -, per tal d’enfortir la salut de l’administració.

Decidim entre tots el futur del solar del costat de l’Ajuntament

El govern de l’Ajuntament de Torrelles de Foix impulsarà a principis del 2019 un procés participatiu per decidir el futur de l’estructura constructiva i el solar que està situat al costat de l’Ajuntament. 

La iniciativa culminarà amb una consulta ciutadana en què podran participar totes les persones empadronades al municipi majors de 16 anys, que escolliran la seva proposta entre una llista de projectes. La votació es podrà fer tant amb el sistema tradicional d’urna com via online des de qualsevol dispositiu mòbil.

En les properes setmanes es constituirà una comissió organitzadora, formada per representants dels grups polítics, teixit associatiu i veïns, que s’encarregarà de fer el seguiment d’aquest procés participatiu, avaluar i seleccionar les propostes que es sotmetran a la consulta ciutadana.

Una de les possibilitats que es plantegen des del govern és finalitzar la construcció de l’edifici per tal de destinar-lo a equipament municipal; d’altres opcions poden ser enderrocar l’estructura i fer-hi una plaça amb zona infantil; o també posar el terreny a disposició d’algun inversor, entre d’altres.

Com puc participar

En aquesta primera fase, totes aquelles persones interessades poden enviar la seva sol·licitud per participar a la comissió organitzadora i també per presentar les seves iniciatives i propostes d’ús del solar, adreçant-se a les oficines de l’Ajuntament de Torrelles de Foix o bé enviant un correu electrònic a torrellesf@diba.cat. El termini finalitza el 31 de gener.

El proper dimarts ple municipal

16 de Novembre de 2018

El proper dimarts 20 de novembre, a les 21 hores, se celebrarà el ple corporatiu municipal de l’Ajuntament de Torreles de Foix, a la sala de plens.

La sessió s’iniciarà a les 21 hores i la podreu seguir en directe per Ràdi oFoix al 107.9 FM i via online des del web de l’Ajuntament

L’ordre del dia serà el següent:
A) Part resolutiva
1.Aprovació de l’acta de la sessió anterior 6/2018 de 18 de setembre de 2018
2.Aprovació de l’acta de la sessió anterior 7/2018 de 30 d’octubre de 2018
3.Expedient 1081/2018. Padró Municipal d’Habitants (Revisió Anual)
4.Expedient 1082/2018. Moció de l’AMI de suport a la Resolució 92/XII del Parlament de Catalunya
5.Expedient 1083/2018. Moció de l’ACM amb motiu del primer aniversari de l’1 d’octubre
6.Expedient 1084/2018. Moció de l’ACM i l’AMI a favor de l’absolució dels presos polítics
7.Expedient 1110/2018. Moció d’ERC per l’arranjament del Camí de Mas Bertran
8.Expedient 698/2018. Aprovació o Modificació de Disposició Normativa

B) Activitat de control
9.Donar compte al ple dels decrets de l’alcalde
10.Donar compte al ple dels acords de la Junta de Govern Local
11.Informacions de la Presidència
12.Mocions i/o propostes de resolució dels Regidors.

C) Precs i preguntes
13.Precs i Preguntes

Beques per activitats esportives

8 de Novembre de 2018

La regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament de Torrelles de Foix obre una convocatòria de beques per activitats esportives per infants amb risc d’exclosió social, per al curs 2018/19.

El termini per presentar la sol·licitud finalitza el 7 de desembre i caldrà estar empadronat al municipi com a mínim des de fa un any.

Podeu consultar les bases i la documentació que cal aportar al següent enllaç

Beques activitats esportives

 

Per presentar la sol·licitud i més informació us podeu adreçar a l’Ajuntament de Torrelles de Foix, a la plaça Lluís Companys s/n

Aquest dissabte 10 de novembre no t’oblidis del “Mini Clownic”!

5 de Novembre de 2018

Aquest dissabte 10 de novembre el Festival Clownic celebra una versió reduïda però molt intensa per arrodonir una programació que es va veure afectada a finals d’octubre per la pluja i el mal temps.

A partir de les 12 del migdia, amb les actuacions de Planeta Trampolí i Papanatas Band. A continuació, cercavila de balls populars i a les 14 hores se celebrarà l’acte solidari de llançament de globus contra el càncer infantil. La jornada, que comptarà amb parades d’artesania i alimentació, food trucks i cervesa artesana, es clourà amb el concert de Noelia Molina.

Us hi esperem!

El Festival Clownic se sobreposa al mal temps i brinda una altra edició d’alt nivell

29 d'Octubre de 2018

Torrelles de Foix va ser escenari aquest cap de setmana de la cinquena edició del Festival Clownic, certamen d’arts de carrer, i que una vegada més va acompanyar la tradicional Fira d’Artesania del municipi penedesenc. Les pluges i també el fred que va deixar-se notar amb intensitat a partir de la tarda de diumenge van esdevenir un important contratemps que va obligar a canviar d’ubicació part de la programació i fins i tot suspendre algunes actuacions.

L’organització va moure’s amb agilitat i eficàcia per tal de sobreposar-se a la meteorologia i oferir al públic assistent i visitants la millor versió possible del Festival. Dissabte el Casal Torrellenc es va omplir a vessar amb més de 400 persones per riure i gaudir amb Tortell Poltrona i el seu meravellós PostClàssic, i també va registrar una molt bona entrada la comèdia teatral Ruth i Mercè, separades…i què?, única proposta de pagament del festival.

Les acrobàcies, la fantasia  i l’humor van marcar la jornada de diumenge, amb espectacles de gran factura, com Do not disturb, dels andalusos Vaivén Circo; Hats, de JAM; i Lady, Frank & Stein de la companyia Moviments.

Els concerts musicals i la zona de food trucks i cervesa artesana van ser, una vegada més, uns magnífics aliats al llarg de tot el cap de setmana.

L’acte inaugural de la Fira d’Artesania i el Festival Clownic va comptar dissabte al matí amb la participació de la Consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Àngels Chacon, i el president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, a més d’una important representació d’alcaldes, regidors i representants comarcals i territorials.

Mini Clownic el 10 de novembre

Les cancel.lacions i suspensions d’algunes cites de la programació han motivat l’organització del certamen a celebrar una jornada especial, batejada com a “Mini Clownic”, el proper dissabte 10 de novembre. Comptarà amb diversos dels espectacles que no es van poder representar durant el cap de setmana, a més de concerts de música, foodtrucks, i també es durà a terme l’acte solidari del llançament de globus per la lluita contra el càncer. En pocs dies es confirmarà l’horari i la programació.

Inauguració de la Fira d’Artesania i el Festival Clownic

27 d'Octubre de 2018

Aquest dissabte al matí s’ha inaugurat la centenària Fira d’Artesania i la cinquena edició del Festival Clownic de Torrelles de Foix, en un acte que ha comptat amb la presència de la consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Àngels Chacon; el president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, així com l’alcalde de Torrelles, Sergi Vallès, i els regidors de la Corporació; el diputat del Parlament, Eduard Pujol; el diputat de la Diputació i alcalde de Subirats, Pere Pons, així com d’altres representants, alcaldes i regidors de la comarca. Abans de la inauguració, la consellera i el president de la Diputació de Barcelona s’han acostat a l’Ajuntament per participar a la recepció institucional i han signat el Llibre d’Honor.

Malgrat la pluja, l’acte ha comptat amb una lluïda actuació de la Coral Foix, que ha donat la benvinguda als assistents. Sergi Vallès ha posat en valor l’esforç del municipi i de totes les persones implicades en l’organització de la Fira i el Festival Clownic, que permeten al poble tenir un gran aparador per a la promoció econòmica i turística i ha assenyalat el potencial en Turisme rural i la riquesa natural de Torrelles. Marc Castells, per la seva banda, ha subratllat el gran treball realitzat per l’Ajuntament als darrers anys per tal de revertir la difícil situació financera i urbanística i ha assegurat el suport i compromís de la Diputació amb el municipi.

Chacon ha tancat els parlaments i ha aplaudit el treball de tots els agents implicats en l’organització de l’esdeveniment i ha encoratjat a seguir avançant en aquesta línia. Després d’una passejada per visitar i saludar els estands de la fira artesana, s’han desplaçat fins a l’Ajuntament on han pogut recórrer diverses exposicions organitzades per entitats i col·lectius locals.

El mal temps ha obligat a alterar algunes activitats d’aquesta primera jornada, com l’espectacle de Tortell Poltrona, un dels més esperats d’aquesta edició, que tindrà lloc a les 7 de la tarda i que es traslladarà al Casal Torrellenc.

El proper dimarts ple municipal d’ordenances fiscals

25 d'Octubre de 2018

El proper dimarts 30 d’octubre se celebrarà un ple extraordinari de l’Ajuntament de Torrelles de Foix en què es portaran a aprovació les ordenances fiscals i taxes per a l’any 2019. La sessió començarà a les 9 del vespre i la podreu seguir en directe a Ràdio Foix, al 107.9 FM i via online a player.lcinternet.es/v9/cc516_id783

L’ordre del dia serà el següent:

1. Aprovació ordenances fiscals 2019
2. Cessions de Béns
3. Modificació de Crèdit

Compte enrere per la Fira d’Artesania i el Festival Clownic a Torrelles de Foix

15 d'Octubre de 2018

Del 26 al 28 d’octubre Torrelles de Foix viurà un cap de setmana màgic, amb la tradicional Fira d’Artesania i el Festival d’espectacles de carrer Clownic, que arribarà a la seva cinquena edició.

El municipi penedesenc presenta una programació farcida de propostes i activitats per a tots els públic i gustos. La Fira suposa una cita centenària indispensable al calendari comarcal, amb excel.lents parades d’artesania i alimentació. Una mostra que als darrers anys arriba acompanyada del Clownic, festival que brinda l’oportunitat de gaudir de grans produccions de pallassos, circ, humor, acrobàcies o màgia. A més, el centre de Torrelles de Foix estarà també amenitzat per la millor música, food trucks i estands de cervesa artesana per tal que la teva experiència sigui immillorable

Tortell Poltrona i Separades…i què?

El cartell d’espectacles del Clownic 2018 estarà encapçalat per Tortell Poltrona, qui de la mà de Post-Classic fa un recull d’alguns dels millors números de la seva trajectòria. La comèdia Separades… i què? És una altra de les grans apostes d’aquesta edició. Aquesta obra teatral, que tindrà lloc el dissabte 28 a la nit al Casal Torrellenc, serà l’únic espectacle de pagament del festival i les entrades es poden adquirir anticipadament a www.ticketea.com.

Dissabte al matí es farà la inauguració oficial de la Fira d’Artesania i el festival, en un acte que comptarà amb la participació d’entitats locals, com la Coral Foix i els grups de ball populars, i també s’inauguraran les exposicions que es podran visitar durant el cap de setmana. Diumenge al matí també es desenvoluparan d’altres activitats parel·leles, com una caminada popular, exhibició de ball country o una concentració de motos antigues, entre d’altres.

Pel que fa a l’oferta musical, grups de versions com Veneno en la piel, La Banda de Ton Pare o Sergi Ramírez se sumaran als concerts de Jennet i Les All Stars o Il·lusions Gospel.

Festival Solidari

Un any més,  el Festival Clownic tindrà ben presents els més petits i que el seu somriure no s’apagui mai. El diumenge 28 d’octubre, a les 2 de la tarda, s’organitzarà un llançament solidari de globus vermells al cel des de la plaça de l’Ajuntament,  que aniran carregats amb els millors desitjos per combatre el càncer infantil. La recaptació recollida amb la venda dels globus es destinarà a al grup de Recerca Translacional del Càncer en la Infància i l’Adolescència de l’Institut de Recerca de l’Hospital de la Vall d’Hebron.

Podeu consultar tota la programació que t’espera a Torrelles de Foix els dies 26,27 i 28 d’octubre a www.clownic.cat.

 

 

Sergi Vallès reclama una mesa de treball amb tots els municipis per abordar la ocupació il.legal d’habitatges que no són per necessitat

28 de Setembre de 2018

L’alcalde de Torrelles de Foix, Sergi Vallès, va sol•licitar aquest dijous en la sessió del Consell d’Alcaldes de l’Alt Penedès la creació d’una taula de treball que permeti millorar la gestió i la coordinació entre els municipis davant els casos d’ocupació d’habitatges.
 
Els efectes de la crisi econòmica i la proximitat del Penedès a l’àrea metropolitana de Barcelona han fomentat en els darrers anys un increment notable d’ocupacions d’habitatges a la comarca.
 
Sergi Vallès va voler diferenciar clarament aquelles situacions que s’han produït per necessitat de persones i famílies que no disposen d’un sostre on viure, amb els casos que s’estan reproduïnt darrerament d’ocupacions d’immobles per dur a terme activitats il•legals i fraudulentes, que generen molts conflictes, incivisme i inseguretat als municipis.
 
Vallès va destacar l’excel•lent tasca realitzada pel servei d’Habitatge del Consell Comarcal de l’Alt Penedès en l’elaboració d’un protocol i va sol•licitar la creació urgent d’aquesta taula d’alcaldes per tal de implementar aquestes mesures i fer un front comú davant aquestes ocupacions irregulars.

S’obre el termini de subvencions per a llibres escolars

27 de Setembre de 2018

L’Ajuntament de Torrelles de Foix ha obert el termini de sol·licitud de subvencions per a l’adquisició de llibres escolars per al curs 2018/19. La sol·licititud i documentació es pot presentar fins al 29 d’octubre. Aquests ajuts d’adrecen a famílies amb alumnes des de P3 fins 4t d’ESO.

La documentació, que s’ha de presentar a l’Ajuntament, és la següent: 

 • Sol·licitud (emplenada i signada)
 • Certificat d’empadronament de la unitat familiar
 • Rebut de compra dels llibres escolars curs 2018/19 i quota de socialització. (No inclou el material escolar)

La subvenció cobreix el 30% de la despesa en llibres escolars per al curs 2018/19 , així com la socialització de llibres i llicències digitals.

*Als següents enllaços trobaràs el formulari de sol·licitud i la sol·licitud per rebre per transferència bancària els pagaments de l’Ajuntament de Torrelles de Foix:

Sol·licitud subvenció

Sol·licitud transferència bancària

 

Campanya de cens de gossos

20 de Setembre de 2018

Des de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, en col·laboració amb el Centre Veterinari del Foix, iniciem una campanya per censar  el gos, facilitant mensualment i de manera gratuïta bosses per a la recollida de les deposicions.

Aquestes bosses es poden trobar al Centre Veterinari del Foix i és requisit indispensable que l’animal estigui degudament inscrit al cens municipal.

L’objectiu és la tinença responsable d’animals de companyia i un entorn més net i agradable per a tothom.

Per a més informació podeu contactar amb el Centre Veterinari del Foix, a la carretera de Pontons, 1, local 3 de Torrelles de Foix, o trucant al telèfon 93897199

El proper dimarts 18 de setembre ple municipal

13 de Setembre de 2018

El proper dimarts 18 de setembre, a les 21 hores, se celebrarà ple corporatiu municipal de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, i que tindrà lloc a la sala de plens de l’Ajuntament. La sessió comptarà amb el següent ordre del dia:

 • 1. Aprovació de l’acta de la sessió plenària núm. 3/2018 de 15 de maig de 2018
 • 2. Aprovació de l’acta de la sessió plenària núm. 4/2018 de 17 de juliol de 2018
 • 3. Aprovació de l’acta de la sessió plenària núm. 5/2018 de 2 d’agost de 2018
 • 4. Expedient 579/2018. Desafectació camí públic
 • 5. Expedient 878/2018. Procediment de Contractació
 • 6. Donar compte al ple dels decrets de l’alcalde
 • 7. Donar compte al ple dels acords de la Junta de Govern Local
 • 8. Informacions de la Presidència
 • 9. Mocions i/o propostes de resolució dels Regidors.
 • 10.Precs i Preguntes

El ple el podreu seguir en directe per Ràdio Foix al 107.9 FM

Inauguració oficial escola Guerau de Peguera

12 de Setembre de 2018

Aquest dissabte 15 de setembre se celebrarà l’acte d’inauguració oficial de la nova escola municipal de Torrelles de Foix, Guerau de Peguera, que comptarà amb la presència del President de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra; el conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, així com l’alcalde de Torrelles de Foix, Sergi Vallès, acompanyat per diversos representants locals i comarcals.

La inauguració s’iniciarà a les 12:30 hores i hi haurà inflables infantils al pati i s’oferirà un refrigeri a la conclusió de l’acte.

Abans, a les 11:30 hores, tindrà lloc la recepció institucional del president Quim Torra a l’Ajuntament, acompanyats per Músics per la Llibertat.

La nova escola va obrir les seves portes el passat 18 d’abril i els alumnes ja van realitzar el darrer trimestre del curs 2017-18 a les noves instal·lacions. El centre compta amb una línia d’infantil i primària i una superfície de 2.508 metres quadrats. La construcció de l’equipament, amb un pressupost de gairebé 3,9 milions d’euros – 3.887.533 € – , va anar a a càrrec del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. L’Ajuntament de Torrelles de Foix va assumir la despesa corresponent a les escomeses i instal·lació de la xarxa elèctrica, d’aigua, telèfon i gas.

L’escola està distribuïda en quatre volums, incloent el gimnàs, amb un edifici principal que consta de planta baixa i una planta pis. La zona exterior disposa d’una pista poliesportiva, zona de jocs de primària i una zona de jocs infantil condicionada i amb tots els elements de seguretat.

L’11 de setembre vine a la piscina amb el teu animal de companyia

3 de Setembre de 2018

El dimarts 11 de setembre, d’11 del matí a 7 de la tarda, la piscina de Les Dous viurà una jornada molt especial, obrint les seves portes als animals de companyia perquè puguin donar-se un bany a les instal·lacions municipals.

Es recorda que aquesta activitat es farà una vegada ja ha finalitzat la temporada d’estiu, que es tanca el dilluns 10 de setembre. Les mascotes hauran d’estar acompanyades en tot moment pel seu propietari o responsable.

El preu de les entrades serà el mateix i la recaptació anirà destinada íntegrament a l’Associació d’Amics per la Defensa dels Animals del Penedès.

 

S’obren les inscripcions al nou curs de gimnàstica per adults i gent gran

Ja s’ha obert el termini d’inscripcions a les classes de gimnàstica per adults i gent gran. Les sessions començaran l’1 d’octubre i es duran a terme els dilluns i dimecres en dos grups i horaris, de 16:30 a 17:30 el primer i de 17:30 a 18:30 el segon. Les classes es faran a la sala polivalent de l’antic Ajuntament.

Les sol·licituds s’han de presentar a les oficines de l’Ajuntament de Torrelles de Foix en horari d’atenció al públic. El preu de l’activitat és de 15 euros al mes per al públic en general i de 10 euros al mes per a les persones pensionistes.

Obert el termini de sol·licitud de subvencions per al menjador escolar

Fins al 24 de setembre s’obre el termini de sol·licitud de subvencions per al servei de menjador als alumnes de l’escola Guerau de Peguera, per als mesos de setembre i octubre.

La documentació que s’ha de presentar a les oficines de l’Ajuntament de Torrelles de Foix és la següent:

 • Sol·licitud de subvenció, emplenada i signada
 • El certificat d’empadronament de la unitat familiar (cal un mínim d’un any d’empadronament al municipi)
 • El full d’inscripció com a usuari del menjador escolar.

La subvenció cobreix el 50% de les quotes del servei de menjador.

Per a més informació podeu trucar al telèfon 938971001

Obertes les inscripcions a les classes de multigimnàstica

31 d'Agost de 2018

L’Ajuntament de Torrelles de Foix ha obert el termini d’inscripció per al nou curs Multigimnàstica adreçat a joves i adults i que ofereix sessions de zumba, steps, aeròbic i manteniment.

La sol·licitud d’inscripció s’haurà de presentar a l’Ajuntament en horari d’atenció al públic. De dilluns a divendres, de 9 a 13 hores, i dimarts de 16:30 a 19 hores.

Les classes s’iniciaran el proper dilluns 17 de setembre amb els  següents horaris:

Dilluns i dijous de 18 a 19 hores, i dimecres de 21 a 22 hores, sessions per a adults. I els dilluns i dijous de 19 a 20 classes obertes també a pares i mares acompanyats dels fills i menors de 16 anys.

Festa Major de Torrelles de Foix, del 23 al 26 d’agost

23 d'Agost de 2018

Del 23 al 26 d’agost Torrelles de Foix celebrarà la seva Festa Major amb una completa programació d’activitats que trobareu a continuació:

 

Dijous 23 d’agost

19:00 Concert amb Picolinni a la plaça Nova

21:45 Presentació de les pubilles i hereus 2018. Màgia Comedy i Festa dels anys 80 a la plaça Nova

 

Divendres 24 d’agost

11:30 Refrescaxoff a la plaça Lluís Companys

17:00 Torneig de futbolín a Cal Torrents Xic

19:00 Country a Cal Torrents Xic

22:00 Pregó de Festa Major, a càrrec de Pilar Martínez Rosell, a la plaça Lluís Companys

A continuació, Nit de Foc a la plaça Lluís Companys

23:30 Cercavila Gegantera a la plaça Lluís Companys

Tot seguit, Ball de Nit amb Stress Band

A la mitjanit, Cerkataskes, a la plaça de la Vila

I en acabar, After Cerka, amb Dj Kikux i Dj Xabo, a la plaça Nova

 

Dissabte 25 d’agost

09:00 Campionat de petanca, al camp municipal Josep Balcells

11:45 Trobada d’autoritats, les pubilles i hereus 2018 amb els grallers, a la plaça Lluís Companys

12:00 Missa Solemne en honor al patró Sant Genís, a l’església de Sant Genís i presidida pel bisbe de Girona i torrellenc Francesc Pardo

En acabar, repic de campanes i forta tronada

Tot seguit, cercavila en honor al patró de la Vila, amb la participació del Drac Foxi, Diables, Gegants, Panderetes, Ball de Gitanes i Grallers, des de l’església de Sant Genís

14:00 Vermout popular, a la plaça de la Vila

17:00 Parada de sucs naturals i puntes de coixí, a la plaça de l’Església

17:15 Inauguració de la Majòlica, a la Rambla Pla del Setze

18:00 Partit de futbol entre el CE Torrellenc vs Sant Jaume dels Domenys. Xut d’honor de la pubilla, al camp municipal Jaume Brichs.

19:00 Cercavila de Festa Major. Des de l’escola Guerau de Peguera, amb la participació del drac Foxi, Diables, Gegants, grups de ball, els bastoners Panderos i Serrallonga dels Monjos.

22:00 Sopar de Festa Major al Casal Torrellenc

00:00 Ball de nit amb l’Orquestra Montecarlo, a la plaça Nova

00:00 Empalmada Orus Night, amb Jonathan Gómez, Sergi Domene i Cosmik, a la plaça del Casal

06:00 Matines, des de la plaça del Casal

Diumenge 26 d’agost

10:30 Inflables aquàtics, a la plaça Lluís Companys

11:00 Visita guiada per Torrelles de Foix, davant l’Església de Sant Genís

11:45 Celebració dominical, a l’Església de Sant Genís

12:30 Actuació sardanista, amb la Cobla Catània. A la plaça Nova

13:30 Electrotapa amb DJ Delapierre, a la plaça Nova

16:00 Foixporcada, zona Pla del Setze

17:30 Partit de futbol juvenil Base Torrelles vs Atlètic Vilafranca, al camp municipal Jaume Brichs. Xut d’honor de la Pubilleta.

18:00 Concurs de dibuix, a la plaça de la Vila.

18:00 Concert de Festa Major, a l’Església de Sant Genís

19:00 Ball de Tarda amb l’orquestra Taxman i sorteig de Festa Major, des de la plaça Nova

21:00 Tamborinada, a la plaça del Casal

Tot seguit, Correfoc i versots diabòlics. Inici a l’escola Guerau de Peguera i finalitza a la plaça de la Vila

00:00 Ball de comiat amb l’orquestra Taxman, a la plaça Nova

En acabar, Forta tronada a la plaça Lluís Companys

Més informació al web fmtorrellesdefoix.com

 

 

 

 

Aquest dijous ple extraordinari i urgent

1 d'Agost de 2018

Aquest dijous 2 d’agost, a les 18 hores, hi haurà ple extraordinari i urgent a l’Ajuntament de Torrelles de Foix. La sessió com és habitual se celebrarà a la sala de plens. Aquest és l’ordre del dia de la sessió:

1. Ratificar la urgència de la sessió
2. Expedient 579/2018. Llicència Urbanística

Agenda de Torrelles de Foix del mes d’agost

24 de Juliol de 2018

Aquestes són algunes de les activitats previstes a Torrelles de Foix durant el mes d’agost:

Dijous, 2 – 22:00h. Festa Estiu – Plaça Nova. Concert Baba Mala (Festa gintonic). Organitza: Comissió de Festes.

Dijous, 9 – 21:00h. Festa Estiu – Plaça nova. Sopar de carmanyola + monòleg Trian Lara. Organitza: Comissió de Festes

Divendres, 10 fins dimecres, 15 Festa Major de Plana de les Torres.

Dijous, 16 – 22:00h. Festa Estiu – Piscina municipal. Concert Trifasic (Festa Mojito). Organitza: Comissió de Festes

Dissabte, 18 – 18:00h. Bingo Pre-festa Major . Al Casal d’avis. Organitza: Casal d’avis.

Dijous, 23 – 21:30h. Pre-Festa Major – Plaça Nova. Magia Comedy + Presentació pubilles i hereus + Festa Anys 80 . Organitza: Comissió de Festes.

Divendres 24 fins diumenge 26 Festa Major. Organitza: Comissió de Festes

Obres de millora de revolts a la carretera entre Pontons i Torrelles de Foix

23 de Juliol de 2018

La Diputació de Barcelona està realitzant obres per a la millora de revolts a la carretera BV-2122 entre Pontons i Torrelles de Foix. Aquestes obres, que tenen un pressupost de licitació de de 791.356 euros i un termini d’execució de quatre mesos, tenen per finalitat millorar la seguretat viària en quatre revolts en el tram comprés entre el Pk 4,5 i el 7.

Les obres obliguen a tallar la carretera amb desviaments senyalitzats i es preveu que la es torni a obrir a mitjans del mes d’agost. A partir del moment de la reobertura del tram de carretera, seran executades únicament actuacions de drenatge longitudinal, afermats, senyalització i sistemes de contenció.

Les actuacions a realitzar contemplen l’ampliació del radi de les corbes i les respectives plataformes existents, per tal de permetre el creuament d’un autobús i un turisme.

Actualment la carretera consta de dos carrils d’ample variable, en alguns casos inferior a tres metres, sense vorals ni cuneta. L’aigua circula pel marge de la carretera i es desguassa mitjançant obres de drenatge transversal associades al drenatge longitudinal.

(Foto: Diputació de Barcelona)

Torrelles escalfa motors abans de la Festa Major

20 de Juliol de 2018

Torrelles de Foix enfila le setmanes prèvia a la Festa Major amb una interessant programació de concerts i propostes per a les nits dels dijous del mes d’agost.

Les propostes se succeiran els dies 2,9 i 16 fins arribar al 23 d’agost, quan s’organitzarà una festa amb música, màgia i en què es donaran a conèixer els nous hereus i pubilles de Torrelles de Foix.

La programació prevista per aquestes Festes d’Estiu que permetran escalfar motors abans de la Festa Major és la següent:

Dijous 2 d’agost
22h plaça Nova
Gintònic Fest
Concert amb Babamala

Dijous 9 d’agost
21h plaça Nova
Sopar de Carmanyola
Monòleg Trian Lara

Dijous 16 d’agost
22h piscina municipal
Mojito Fest
Concert amb Trifàsic

Dijous 23 d’agost
21:45h plaça Nova
Concert amb piccolinni
Magia Comedy
Presentació pubilles i hereus
Festa anys 80
Gerard Borrell i DJ Delapierre

Procés de selecció per a una plaça de monitor/a per aules d’estudi

El Grup Ip.Cat realitza un procés de selecció per cobrir una plaça de Monitor/a per aules d’estudi a Torrelles de Foix. Aquest servei s’adreça a grups de deu persons d’adolescents i joves que estiguin estudiant ESO.

El monitor/a donarà suport a : – Hàbits i tècniques d’estudi. – Resolució de dubtes acadèmics. Les aules d’estudi estan ubicades al Servei Jove del municipi de Torrelles. Temporalitat: Setembre – desembre 2018

El lloc de treball té una durada de setembre a desembre, tres hores setmanals, dimarts i dijous de 17 a 18:30 hores. Es cerca preferentment joves estudiants de cicles superiors i/o graus universitaris, preferiblement del camp educatiu o social

Les persones interessades han d’enviar el seu CV a la següent adreça mgallardo@grup-ip.cat, i posteriorment l’empresa es posarà en contacte per realitzar les entrevistes.

Nou número del butlletí municipal La Veu de Foix

12 de Juliol de 2018

Aquesta setmana s’ha iniciat el repartiment als domicilis del darrer número del butlletí municipal La Veu de Foix, revista que edita periòdicament l’Ajuntament de Torrelles de Foix.

En breu el rebreu a casa en format paper, però també el podeu consultar en format digital al següent enllaç

La Veu de Foix

Nota informativa de l’Ajuntament a les veïnes i veïns de Can Coral:

11 de Juliol de 2018

L’Ajuntament de Torrelles de Foix demana disculpes per la difícil situació que estan patint aquests dies els veïns i les veïnes de Can Coral amb el servei d’aigua.

També lamentem no haver informat abans ja que l’Ajuntament no disposava de les dades i informació suficient en relació a quan podria resoldre’s la incidència.

Des de l’equip de govern, amb l’alcalde i el regidor de Serveis al capdavant, estem seguint en tot moment l’evolució de l’avaria amb els responsables del servei.

L’afectació és molt important i té una díficil resolució. Poc a poc es va restablint el servei, tot i que és molt complicat assegurar que l’aigua arribi en condicions a tots els domicilis. En cas que avui no s’hagi recuperat completament el servei, l’Ajuntament ja treballa en una altra solució alternativa.

Us anirem informant puntualment de qualsevol evolució o canvi en la situació i des de l’Ajuntament us emplacem a que presenteu formalment les denúncies i reclamacions que considereu oportunes a l’Ajuntament de Torrelles de Foix. Des de l’Administració local les traslladarem a Sorea, empresa proveïdora del servei i entitat que ha d’assegurar un correcte subministrament de l’aigua a tots els seus usuaris.

Lamentem profundament aquesta situació i des de l’Ajuntament ens posem a disposició de tots els nostres veïns i veïnes pel que calgui. Gràcies i disculpeu de nou les molèsties que aquesta avaria, aliena a l’Ajuntament, us està causant.

Comencen les visites guiades a Torrelles de Foix

10 de Juliol de 2018

Aquest diumenge 15 de juliol s’inicia una nova proposta turística per donar a conèixer la història i els racons més interessants del municipi.

Durant tots els diumenges de juliol i agost, s’oferirà aquesta ruta guiada d’una hora de durada pels principals carrers de Torrelles. L’activitat és gratuïta però cal inscripció prèvia. El punt de sortida serà l’església de Sant Genís, a les 11 del matí.

La història de Torrelles de Foix ens remunta al 1067, l’any de referència escrita més antiga del castell de Foix. Al voltant d’aquest s’originà el seu terme municipal. Amb el pas dels anys la propietat del castell de Foix va passar per diverses famílies fins que acabà a mans dels Peguera els quals van gestionar el territori fins a l’últim terç de segle XIX. Una visita familiar que incorpora elements divertits i curiosos que fan amena la ruta pels seus carrers.

 

Per a més informació i inscripcions clica al següent enllaç

Visites guiades

 

Agenda de Torrelles de Foix del mes de juliol

28 de Juny de 2018

Aquesta és l’agenda d’activitats més destacades previstes a Torrelles de Foix per al mes de juliol:

Diumenge, 1 – Matí. Trobada de cotxes antics. Organitza: Casal Torrellenc

Divendres, 6 fins diumenge 8. Festa Major del Terme.

Dissabte, 21

19:00h – Torneig de 12h de Futbol 7. Camp de Futbol Jaume Brichs. Organitza: Futbol Base Torrelles de Foix.

21:00h – Sopar del cancer. Organitza: Associació Contra el Cancer.

Divendres, 27 – 22:00h. Caminada nocturna. Davant de l’Ajuntament. Organitza: Torrellenc Trànquil i Ajuntament.

Dissabte, 28 – 18:00h – Bingo. Al Casal d’avis. Organitza: Casal d’avis.

Festa Major d’El Terme del 6 al 8 de juliol

27 de Juny de 2018

El cap de setmana del 6 al 8 de juliol el barri d’El Terme de Torrelles de Foix celebra la seva festa major. Els actes de celebració començaran divendres amb una botifarrada i una representació teatral i durant el cap de setmana es combinaran les activitats a l’aire lliure amb concerts i actes musicals, i el gran sopar de Festa Major, el dissabte a la nit.

Consulta el detall de la programació d’actes:

 

Divendres 6 de juliol

21h Gran botifarrada. A la pista de La Capella

Tot seguit

Teatre “Dos embolics i una recomanació”, a càrrec del grup de Torrelles de Foix Pa amb Xocolata. Durant l’acte, rifa popular amb regals i riures assegurats

 

Dissabte 7 de juliol

9h XIV Caminada popular i bicicletada. Sortida des de La Capella

A mig camí esmorzar per a tots els participants. Es recomana portar calçat i roba còmodes. Organitza i col·labora Torrelles per la Natura i BTT Els Navegants

21h III Gran Sopar de Festa Major. A la pista de La Capella

A continuació Bingo popular ple de sorpreses i grans regals

Després 12a Empalmada d’El Terme

 

Diumenge 8 de juliol

13h Missa solemne cantada. A la Capella

Tot seguit, toc de gralla amb els Grallers del Foix i vermut popular. Col.labora Cal Torrents Xic

 20h Actuació del grup musical Loren. A mitja actuació, sorteig d’un fantàstic xai. A la pista de La Capella.

Refrigeri pels socis i sorteig de la rifa del soci.

La piscina municipal obre portes

22 de Juny de 2018

Aquest diumenge 24 de juny s’inicia la temporada d’estiu de la piscina municipal amb una jornada de portes obertes amb entrada gratuïta.

L’horari de la piscina serà de dilluns a diumenge d’11 a 19 hores. La piscina romandrà oberta fins a l’11 de setembre.

Si voleu informació sobre els cursets de natació, consulteu-ho a la recepció de la piscina o trucant al telèfon 659430914 (Kilian).

Aquests són els preus de les entrades i abonaments a la piscina d’estiu per a la temporada 2018:

ABONAMENTS:
Preus ABONAMENT TEMPORADA / ABONAMENT MENSUAL

 • NENS DE 6 A 14 ANYS 35 € /  20 €
 • ADULTS (MÉS 14 ANYS) 45 € / 30€
 • JUBILATS I PENSIONISTES 35 €  / 20 €

ENTRADES:
Preus ENTRADES LABORABLES I FESTIUS / ENTRADES MIG DIA (d’11 A 15 O DE 15 A 19h)

 • MENORS DE 6 ANYS (Entrada gratuïta)
 • DE 6 A 14 ANYS 3,00 € / 1,50 €
 • MÉS DE 14 ANYS 3,60 € / 2,00 €
 • JUBILATS I PENSIONISTES 3 € / 1,50 €

ALTRES:
ENTRADA DE PASSEIG ( PER TOTES LES EDATS) 1,50 €

Totes les famílies amb 4 o més membres en la unitat familiar poden disposar d’un descompte en l’abonament mensual o de temporada més econòmic, presentant una instància a la recepció de l’Ajuntament sol•licitant el descompte i adjuntament, llibre de família i certificat d’empadronament.

Per a més informació consulteu l’ordenança municipal reguladora del servei.

Flama del Canigó i Revetlla de Sant Joan 2018

12 de Juny de 2018

Aquesta és la programació prevista per al dissabte 23 de juny per celebrar l’arribada, un any més, de la Flama del Canigó i la celebració de la revetlla de Sant Joan. L’Ajuntament de Torrelles de Foix vol felicitar i agrair la col·laboració i suport de totes les entitats i voluntaris que fan possible aquesta gran jornada festiva al municipi.

 • A les 14 hores (aprox.), acte de rebuda de la Flama a Pl.Lluis Companys (Ajuntament)
  Tot seguit dinar de la Flama al Restaurant Cal Torrents Xic. (Cal inscriure’s prèviament al Casal d’Avis de 16 a 18h (93 897 16 94), o als telèfons 600540323, 687547576. (Places limitades)
 • A les 16:30 hores, trobada de tots els voluntaris i començarà el recorregut de la Flama fins al Santuari de la Mare de Déu de Foix.
 • A les 17:45 hores, recollida de la Flama a Foix, a càrrec del Centre Excursionista del Penedès, iniciant el recorregut per anar repartint la Flama als municipis de l’Alt Penedès.
  Al Santuari de Foix, lectura del manifest amb cava i coca per a tothom. Seguidament actuació de la Coral Foix.

Al casal Torrellenc

 • 22 hores Sopar de Revetlla (Veure programa apart)
  23:45 hores Recollida de la Flama amb Tamborinada a càrrec del Ball de Diables

A la Plaça Lluis Companys

 • 22 hores Sopar de Carmanyola
 • 00 hores encesa de la tradicional Foguera de Sant Joan i Festa Nit de Sant Joan

Organitza: Casal d’Avis, Diables de Torrelles de Foix, Associació Cívica Santuari Santa Maria de Foix, Òmnium cultural i Ajuntament de Torrelles de Foix.

Col•labora: ADF, BTT els Navegants, Coral Foix, Associació de Regants, Associació de Dones, C.E.Torrellenc, Associació Petanca Josep Balcells, Drac Foxi, Grallers de Torrelles, Colla de Geganters, Grup de Teatre Pa Amb Xocolata, Cal Torrens Xic, ANC i voluntaris.

Agenda de Torrelles de Foix del mes de juny

4 de Juny de 2018

Aquestes són algunes de les activitats més destacades previstes a Torrelles de Foix per aquest mes de juny:

Dissabte, 9 – 19:00h Klàssic Foix – Santuari de Foix. Organitza: Coral Foix.

Diumenge, 10 – 08:00h Sortida Museu vestits de paper. Organitza: Associació de Dones. Visita al municipi de Penelles. Esmorzar  i Dinar. Preu de la sortida: 45 euros. Per inscriure’s Tere de la Peixeteria; Àngela Lasso (tf: 644 34 09 55) o Rosa M. Alemany (tf: 687 54 75 76)

Divendres, 15 – 21:00h Sopar de final de curs – Casal Torrellenc. Organitza: AMPA.

Dissabte 16 – 50è aniversari de l’afiliació a la F.C.F. del C.E. Torrellenc. Organitza: C. E. Torrellenc. 18:00h – Partit de ex-jugadors del Torrellenc. Camp de Futbol Jaume Brichs.

20:00h – Acte de record d’antics jugadors i socis traspasats. Cementiri municipal.

21:00h – Sopar de germanor. Casal Torrellenc.

Dissabte, 23

14:00h Arribada de la Flama de Canigó. Pujada de la Flama al Santuari de Foix.

22:00h – Revetlla de Sant Joan. Casal Torrellenc. Organitza: Casal Torrellenc.

22:00h – Revetlla/Sopar de Carmanyola. Plaça Nova. Organitza: Diables de Torrelles.

Dissabte, 30

18:00h – Bingo – Casal d’avis. Organitza: Casal d’avis.

22:00h – Caminada nocturna. Inici, davant de l’Ajuntament Organitza: Torrellenc Trànquil i Ajuntament

L’Ajuntament rep 55.000 euros per a la millora de zones forestals

30 de Maig de 2018

L’Ajuntament de Torrelles de Foix rebrà 55.000 euros de la Diputació de Barcelona per a la millora de les zones forestals del municipi i la prevenció d’incendis forestals.

Aquesta aportació permetrà la neteja i aclarida del sotabosc i massa forestal, a les zones de Les Planes i El Corral, que suposa una superfície d’unes 45 hectàrees. La subvenció s’inclou en el Pla de restauració i millora forestal de l’àmbit de l’associació de propietaris forestal de la Serralada Pre-Litoral del Penedès.

Torrelles de Foix participa d’aquest conveni, conjuntament amb els municipis de Castellví de la Marca, Font-Rubí, Sant Martí Sarroca i Mediona.

Arranjament de la carretera de Plana de les Torres

23 de Maig de 2018

Aquests dies la Diputació de Barcelona està realitzant unes obres d’arranjament a la carretera de Plana de les Torres. L’actuació, que es prolongarà durant un mes, se centrarà en la reparació dels vorals, la instal·lació de tanques de seguretat i la retirada d’alguns elements naturals, com arbres i pedres, que suposen un perill pels usuaris i veïns que transiten per aquesta via.

Aquesta millora arriba en paral.lel a la segona fase de millora a la carretera a Pontons, que s’iniciarà en breu i que obligarà a desviar la circulació per la carretera de Plana de les Torres.

L’Ajuntament de Torrelles de Foix es mostra molt satisfet per aquesta intervenció que assumirà íntegrament la Diputació, després de les gestions i insistència del govern municipal per tal que es realitzés aquesta millora i sense cap cost per a Torrelles, i demana paciència i comprensió als veïns i veïnes per les molèsties que puguin ocasionar les obres.

L’Ajuntament assumeix la gestió del centre de distribució d’aliments per a famílies vulnerables

17 de Maig de 2018

Des d’aquesta setmana l’Ajuntament de Torrelles de Foix ha assumit el centre de distribució d’aliments, tasca que fins ara realitzava Càritas Vilafranca.
El centre de distribució d’aliments s’ubicarà a les instal·lacions de les Escoles velles i el dia de lliurament es farà el tercer dimecres de cada mes.
Les beneficiàries d’aquests ajuts són persones en seguiment i usuaris derivats per part dels Serveis Socials municipals.
Fins al moment s’ha fet entrega d’aliments a un total de 14 famílies del municipi.
A més dels aliments provinents de la Unió Europea, l’Ajuntament de Torrelles de Foix complementarà amb una dotació d’aliments frescos, cada dos mesos, que les famílies poden sol·licitar als establiments d’alimentació del municipi.

Prop de 200 participants a la Marxa BTT Els Navegants

16 de Maig de 2018

Les pluges caigudes durant la prèvia de la Marxa BTT Els Navegants va complicar el circuit en diversos punts, però no va impedir gaudir d’una excel.lent jornada de bici de muntanya en què els prop de 200 participants que van creuar la línia d’arribada van poder gaudir de nou del fantàstic entorn natural i el recorregut esplèndid que ofereix Torrelles de Foix.

En la prova de 25 quilòmetres els millors van ser Raül Valera, amb un temps d’1:20:26, seguit per Joan Rodríguez i Ruben Navas, mentre la primera fèmina va ser Mireia Garro, amb un crono d’1:44:40. Pel que fa a la prova llarga de 45 quilòmetres, la primera posició va ser per Sergi Mestres, amb un temps de 2:”3:51, amb Raül Vallès i Joan Feixas acompanyant-lo en els tres primers llocs. Anna Bello va ser la primera corredora en completar el recorregut amb un temps de 3:15:46.

Cloenda de la temporada de futbol base prebenjamí

Aquest diumenge 20 de maig, el camp de futbol municipal de Torrelles de Foix acollirà la cloenda de la temporada de futbol base prebenjamí comarcal. 

A banda de l’equip local, també hi participaran l’Hortonenc, l’Escola Montagut, Gelida, el Sant Ramon, l’Escola de Futbol Penedès-Espirall, Mediona, Sant Cugat Sesgarrigues, Riudebitlles, Mas Catarro, Subirats, Castellví de la Marcai el Quintinenc.

Els partits s’iniciaran a les 9:30 hores i la jornada es prolongarà durant tot el matí.

Reunió informativa Casal d’Estiu 2018

El proper dimarts 5 de juny a les 18 hores se celebrarà una Reunió informativa adreçada a les família per presentar els detalls del proper Casal d’Estiu. L’acte es durà a terme a la sala de plens de l’Ajuntament de Torrelles de Foix.

El Casal lúdic esportiu 2018, que organitza l’Ajuntament amb el suport del Consell Esportiu de l’Alt Penedès, es farà del 25 de juny al 27 de juliol. El termini d’inscripcions s’obrirà a principis de juny.

Al següent enllaç podeu descarregar-vos el díptic informatiu i el formulari de sol·licitud

Casal d’Estiu 2018

El dimarts 15 de maig ple municipal

10 de Maig de 2018

El proper dimarts 15 de maig, a les 9 del vespre, se celebrarà el ple corporatiu municipal de l’Ajuntament de Torrelles de Foix. La sessió, que tindrà lloc a la sala de plens, es podrà seguir en directe per Ràdio Foix al 107.9 FM i via online al següent enllaç RÀDIO FOIX.

 

ORDRE DEL DIA


 

1. Aprovació de la minuta de la sessió ordinària realitzada el dia 20 de març de 2018.
2. Aprovació del pressupost general per a l’exercici de 2018.
3. Aprovació inicial de l’Ordenança general de subvencions de Torrelles de Foix.
4. Aprovació de les Festes Locals per l’any 2019.
5. Prendre coneixement de la renúncia del Sr. Josep Tutusaus Raventós, del grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal (ERC-AM) de l’Ajuntament de Torrelles de Foix i proposta de la persona cridada a suplir la vacant.
6. Moció per l’alliberament dels presos polítics, el retorn dels exiliats i la denúncia de la deriva antidemocràtica i autoritària de l’estat espanyol.
7. Moció del grup municipal del PDeCAT per la qual proposa que l’edifici del Carrer Ronda, núm. 2, passi a denominar-se “1 d’octubre”.
8. Moció del grup municipal d’ERC-AM per a la instal.lació de cartells de l’AMI.
9. Moció del grup municipal d’ERC-AM pel canvi de nom del Carrer Ronda.
10. Moció del grup municipal d’ERC-AM pel servei de centre de dia
11. Donar compte al ple dels decrets de l’alcalde.
12. Donar compte al ple dels acords de la Junta de Govern Local.
13. Informacions de la Presidència.
14. Mocions i/o propostes de resolució dels Regidors.
15. Precs i preguntes.

Espectacular participació a la Marxa 7 Cims

Aquest diumenge es va dur a terme un dels esdeveniments esportius amb més rellevància pel que fa a la participació i ressò al Penedès, la Marxa de Resistència 7 Cims, que per quinzè any organitzava el Centre Excursionista del Penedès amb la participació de 660 atletes (dels 700 que s’hi havien inscrit). La sortida es prenia a 2/4 de 7 del matí des de Torrelles, i durant tot el matí els marxistes van haver de patir alguns ruixats que en cap cas van deslluir el funcionament de la prova, transcorreguda sempre amb bona temperatura. Amb tot, els abandonaments van ser nombrosos, sobretot a la meitat de la marxa.

Joan Morera, el més ràpid
Un cop passades les poc més de 14 hores i mitja que els participants tenien per finalitzar-la, havien completat el recorregut un total de 584 participants. El primer a fer-ho, tot i no ser una prova competitiva, va ser Joan Morera, membre del Centre Excursionista, que va acabar els 58,2 km després de pujar i baixar set dels cims més alts de la vegueria Penedès (el Clapí Vell, Puig de l’Àliga, el Montmell, el Montagut, Puig Formigosa, Puig Castellar i Puig de les Agulles) en 5h 24’ 30’’. Les primeres noies a creuar la meta van ser Lois Burguès i Isabel Pelegrina, que ho van fer plegades amb un temps de 7h 29’ 22’’.