938 97 10 01 torrellesf@diba.cat

Nou decret del govern que limita l’activitat professional i estableix un permís retribuït recuperable

30 de Març de 2020

A través del Reial decret-llei 10/2020, de 29 de març, el Govern espanyol ha establert que els treballadors i les treballadores estaran en situació de permís retribuït recuperable entre el 30 de març i el 09 d’abril, ambdós inclosos, el que suposa que no han d’anar al seu centre de treball, amb les excepcions dels serveis essencials i altres especificades.

Consultes com afecta el decret a les empreses i treballadors durant aquest període

Preguntes i respostes sobre les noves restriccions

 

Al següent enllaç tens complet tot el Reial Decret publicat al Boletín Oficial del Estado (BOE) del 29 de març de 2020:

BOE 29 de març 2020

Nous horaris al servei de bus

26 de Març de 2020

L’Ajuntament de Torrelles de Foix recorda la reducció del servei de bus amb parada a Torrelles de Foix. Fins a nou avís, les freqüències de pas en la línia entre el municipi i Vilafranca del Penedès seran les següents:

Torrelles de Foix – Vilafranca:
6.45h
15.10h

Vilafranca – Torrelles de Foix
12.30h
20.00h

Ajornament de les taxes i impostos municipals

25 de Març de 2020

Davant la situació d’emergència, l’Ajuntament de Torrelles de Foix anuncia l’ajornament del pagament de taxes i impostos municipals. Per tant, impostos com els de l’IBI, la taxa de la brossa o l’impost de vehicles municipals no es giraran ni domiciliaran fins d’aquí unes setmanes, a l’espera que es normalitzi la situació excepcional en què ens trobem.

Evidentment, tampoc es cobraran els serveis municipals que no s’estan prestant, com les escoles bressol.

L’Ajuntament també estudiarà bonificacions per al sector de la restauració i el teixit comercial del municipi, i que no pot dur a terme la seva activitat durant l’estat d’alarma.

Què puc fer i què no puc fer durant l’estat d’alarma

19 de Març de 2020

Recomanacions, consells i advertiments sobre què està permès i què no davant la situacio d’excepcionalitat i el decret d’estat d’alarma (Actualitzat a 29 de març de 2020)

CONSULTA

PREGUNTES I RESPOSTES

Tancament de bars i restaurants

14 de Març de 2020

A partir d’aquest dissabte 14 de març, només es mantindran oberts els comerços de proximitat, d’alimentació, supermercats, farmàcies i d’higiene personal

Les autoritats sanitàries competents, amb l’objectiu de prevenir més contagis de coronavirus, ha adoptat les següents mesures complementàries per a la prevenció i el control de la infecció, vàlides a partir d’aquest dissabte 14 de març:

 • Tancament de bars, cafeteries, restaurants i altres establiments de restauració, a excepció d’aquells que es trobin dins d’hotels, centres sanitaris i socials residencials.
 • Tancament de tota classe d’instal·lacions esportives, inclosos gimnasos i clubs esportius (tant públics com privats).
 • Tancament de teatres, sales de festes, discoteques, pubs, i qualsevol altre establiment recreatiu.
 • Tancament d’establiments de jocs com bingos i salons recreatius.
 • Tancament de centres comercials, grans superfícies i galeries a excepció d’establiments de productes d’alimentació, neteja o higiene.
 • La resta d’establiments de proximitat de la trama urbana estaran oberts: mercats i supermercats, comerç de proximitat, farmàcies, etc.
 • El compliment d’aquestes mesures és responsabilitat dels mateixos establiments afectats.
 • Transport públic: avançar cap a la capacitat màxima de passatgers en el transport públic d’1/3 de la capacitat màxima. En cas de restriccions, s’habilitaran mesures per garantir el transport de persones vulnerables.
 • Suspensió de la vetlla a persones mortes per COVID-19

 

Es demana a la ciutadania que restringeixi els seus moviments al màxim possible.

Actualització. Decret de l’Ajuntament de Torrelles de Foix de mesures de prevenció i protecció

12 de Març de 2020

L’Ajuntament de Torrelles, després de l’activació en fase d’Emergència 1 del Pla de Protecció Civil (PROCICAT) i el decret del departament d’Educació de la Generalitat, anuncia el pla de mesures de protecció i prevenció al municipi:

 • Suspensió de totes les activitats organitzades per l’Ajuntament o per entitats del municipi a tots els equipaments municipals, a partir del 13 de març de 2020.
 • Recomanació a les entitats del municipi la suspensió de les activitats de concurrència pública a l’aire lliure i, en el cas de que no sigui possible la seva suspensió, limitar l’assistència a un terç de l’aforament, i sempre sense superar el límit de les mil persones.
 • Suspensió de les visites turístiques i grupals a la Zona de les Dous
 • Suspensió del Mercat Ambulant Municipal que es celebra cada divendres.
 • Tancament de la Llar Municipal d’Infants “Alt Foix” i l’Escola “Guerau de Peguera”
 • En relació a l’atenció al públic que es presta des de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament de Torrelles de Foix es recomana a la població prioritzar les consultes i tràmits per via telemàtica i telefònica. En el cas que sigui necessari la presència del ciutadà a les Oficines municipals caldrà sol·licitar cita prèvia trucant al telèfon de l’Ajuntament, 938971001

L’Ajuntament adopta diverses mesures de prevenció davant la situació d’alerta per la crisi sanitària de coronavirus

L’Ajuntament de Torrelles de Foix anuncia un pla de mesures de prevenció davant la fase d’alerta decretada pel Govern de la Generalitat de Catalunya per la crisi sanitària del coronavirus.

A partir d’aquest dijous 12 de març i durant un període de 15 dies se suspenen totes les activitats esportives i extraescolars que es duguin a terme als equipaments municipals. També romandrà tancat l’accés a Les Dous i al Casal de Joves.

L’Ajuntament vol enviar un missatge de tranquill.litat i demana responsabilitat als veïns i veïnes, amb una especial cura per les mesures d’higiene i prevenció.

L’Ajuntament insta a entitats, associacions i col•lectius de la vila a adoptar les decisions que considerin més oportunes per tal de reduir els riscos de contagi i a que es mantinguin atents als comunicats oficials i l’anunci de noves mesures que en els propers dies puguin decretar les autoritats competents de l’Administració general, Govern central i la Generalitat de Catalunya.

Al següent enllaç trobareu informació d’interès sobre el coronavirus, així com consells i recomanacions. Per a més informació podeu adreçar-vos al Cat Salut i, si és necessari, trucar al 061.

Coronavirus

Troben una punta de llança de l’Edat de Bronze a Torrelles de Foix

10 de Març de 2020

 

L’Ajuntament de Torrelles de Foix ha lliurat a la Generalitat de Catalunya una punta de llança prehistòrica que va ser trobada fa uns dies per Àlex Damas, un veí del municipi, del barri d’El Cusconar. La peça és del tipus Palmela i tindria el seu origen a l’Edat del Coure.

Per tal de conèixer la composició metal·lúrgica de la punta de sageta de Torrelles de Foix i intentar conèixer si es tracta d’una manufactura local o si procedeix d’alguna regió de característiques mineralògiques conegudes, s’ha lliurat temporalment la punta de sageta a Josep Gallart Fernández, arqueòleg dels Serveis Territorials a Lleida del Departament de Cultura i especialista en l’edat del bronze. En el termini d’unes setmanes es disposarà dels resultats de l’estudi. Posteriorment, la intenció és cedir aquesta peça al Museu del Vinseum.

Les puntes de sageta o llança del tipus anomenat Palmela són característiques dels aixovars de la cultura prehistòrica anomenada “del vas campaniforme”, que es va desenvolupar durant el període del calcolític (“edat del coure”) entre el 2600 i el 1700 aC.

Aquestes puntes s’anomenen així perquè van ser van ser identificades per primera vegada al jaciment portugués de Palmela. Són de coure i s’elaboraven vessant coure fos dins un motlle de pedra on prèviament s’havia buidat la forma de la punta. L’acabat final s’aconseguia mitjançant la tècnica del martellejat. Les dimensions d’aquestes puntes varien entre els 8 i els 12 cm de longitud. Tenen forma foliàcia i un llarg peduncle. La secció és quadrada en el peduncle i lenticular a la fulla. El coure podia tenir barrejat de forma natural petites proporcions d’altres metalls, com l’arsènic o el plom. L’estudi de la composició metàl·lica de les puntes permet conèixer a grans trets quina va ser la regió on van ser fabricades i d’aquest amanera es poden reconstruir els fluxos comercials de l’inici de l’edat dels metalls.

Campanya de recollida de diners per a la reparació del rellotge de l’església de Sant Genís

4 de Març de 2020

L’Ajuntament de Torrelles de Foix, amb el suport dels comerços del municipi, ha iniciat una campanya per recollir diners per a la reparació del rellotge de Torrelles de Foix, avariat des de fa un temps.

Fins al 13 d’abril, es repartiran unes guardioles a la xarxa de botigues i comerços del poble per tal que els clients i veïns i veïnes puguin fer les seves aportacions.

El cost de la reparació,a més del de la grua per dur a terme els treballs, supera els 7.000 euros. L’Ajuntament de Torrelles hi aportarà el 50% i s’espera que amb les donacions dels veïns i l’aportació de l’església es pugui cobrir el pressupost.

El CAAD Penedès busca cases d’acollida pels seus gossos i gats

27 de Febrer de 2020

El Centre d’Acollida d’Animals Domèstics (CAAD) de la Mancomunitat Penedès Garraf, torna a activar la campanya que busca cases d’acollida per aquells animals que necessiten un espai més adequat a les seves circumstàncies.

Tot i les donacions de mantes que s’han rebut en les darreres setmanes per part de molts ciutadans ajuden a pal•liar el fred per als gossos i gats acollits, no es pot comparar amb les comoditats que ofereix una llar en els mesos més durs de fred. De cara a prioritzar les acollides més urgent, el centre ha seleccionat un seguit d’animals que bé, per la seva edat o per les seves característiques (malalties cròniques, constitució delicada), necessiten poder gaudir de les comoditats i confort que només una llar pot oferir.

Els efectes d’aquestes acollides són immillorables per millorar l’estat de l’animal, ja que poden descansar calents i relaxats, també aporten informació sobre el comportament de l’animal en una llar i així millorar les seves opcions de ser adoptats, ja que recuperen comportaments oblidats i, sovint les mateixes persones que fan de casa d’acollida ajuden a trobar una família definitiva.

L’acollida té una durada mínima d’un mes, per a garantir una bona adaptació de l’animal, i es pot allargar mentre durin els mesos de fred. Així mateix el centre proporcionarà l’assessorament necessari per aconseguir una bona adaptació a la llar així com l’atenció necessària per l’animal.

Les persones interessades a participar en la campanya es poden adreçar al CAAD al telèfon 93 810 06 98 ext. 6 o al correu caad@mancomunitat.cat.

Animeu-vos!

Humana lliura a l’Ajuntament vals de roba per a famílies amb pocs recursos

26 de Febrer de 2020

Humana lliura 10 bons d’ajuda a Torrelles de Foix. Es tracta de  vals bescanviables per roba que l’Ajuntament distribueix entre persones amb pocs recursos econòmics. Valorats en 30 euros cadascun, es bescanvien a les botigues que la Fundació té a Barcelona.

Humana Fundación Pueblo para Pueblo ha lliurat 10 bons d’ajuda a l’Ajuntament de Torrelles de Foix per a què els distribueixi entre veïns amb dificultats econòmiques. Són vals bescanviables per roba, així que aquesta iniciativa permet que la regidoria de Benestar Social pugui canalitzar l’ajuda cap a famílies amb necessitats de vestimenta bàsica.

El lliurament de bons d’ajuda s’inclou dins el programa d’acció social que Humana desenvolupa amb els seus col·laboradors, entre els quals es troba l’Ajuntament. El Programa de Suport Social d’Humana reverteix part dels recursos obtinguts amb la recollida de la roba i el calçat usats als municipis on és present, i així col·labora en l’ajuda a col·lectius desafavorits. Els bons
estan valorats en 30 euros cadascun i permeten adquirir gratuïtament roba a les botigues de moda sostenible que la Fundació té a Barcelona.

La Fundació gestiona el servei de recollida selectiva de tèxtil usat a Torrelles de Foix: l’any passat, Humana hi va recuperar 8 tones, la qual cosa equival a 18.000 peces de roba que han tingut una segona vida gràcies a la reutilització i el reciclat. Els veïns poden donar la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitzen per a donar-los una segona vida
mitjançant la reutilització i el reciclatge. És un servei gratuït i representa un estalvi important en les despeses de recollida i eliminació de residus sòlids urbans.

Sobre Humana Fundación Pueblo para Pueblo

Humana Fundación Pueblo para Pueblo promou des del 1987 la protecció del medi ambient a través de la reutilització del tèxtil i desenvolupa programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i l’Àsia així com de suport local i agricultura urbana al territori més proper. Duu a terme campanyes de sensibilització entorn de la importància de la reutilització i el reciclatge de tèxtil per a la protecció del medi ambient i com a font de recursos per a la cooperació als països del Sud. Té 650 empleats. Forma part de la Federació Humana People to People, que agrupa a organitzacions de 30 països.

Comencen les esperades obres de reparació dels carrers de Can Coral

19 de Febrer de 2020

La propera setmana s’iniciaran finalment les obres de reparació dels desperfectes al ferm dels carrers i voreres de la urbanització de Can Coral.

L’actuació tindrà una durada prevista d’uns quatre mesos – fins a finals del mes de juny – i durant aquest període es produiran diverses afectacions en el trànsit, amb pas alternatiu de vehicles i desviacions, amb motiu de les obres i els desplaçaments de camions i màquinària pesada.

L’Ajuntament de Torrelles de Foix comunicarà prèviament dels talls i afectacions a la mobilitat. Així mateix, l’Ajuntament recorda a les veïns i veïns de Can Coral que tenen a la seva disposició el telèfon de l’Ajuntament 9389710 01 i el correu electrònic svalles@torrellesdefoix.cat per tal que l’alcalde Sergi Vallès i el regidor de Barris i Urbanitzacions, Martín Orive, puguin atendre les seves demandes. consultes o incidències que pugui sorgir durant el desenvolupament de les obres.

Després de resoldre finalment la licitació i adjudicació del projecte, les obres seran realitzades per l’empresa Asfaltos Barcino S.L. sota la Direcció d’obres de l’Enginyer de camins Antoni Lluch Molinari, que supervisarà tots els treballs duts a terme per l’empresa constructora de manera que aquests es corresponguin 100% al projecte aprovat.

El pressupost de l’obra es cobrirà amb la garantia de 294.136,72 € que l’Ajuntament va confiscar a l’empresa que inicialment havia de dur a terme aquesta reparació i per tant no suposarà cap cost per als veïns i veïnes.

L’Ajuntament demana paciència i comprensió durant aquests mesos per les molèsties i incidències que es puguin produir.

 

Jornades de portes obertes a l’Escola Guerau de Peguera

L’Escola Guerau de Peguera organitza el dimarts 10 de març, de 9:30 a 11 hores, i el dimecres 11 de març, de 17 a 18:30 hores, jornades de portes obertes per a què aquelles famílies i alumnes que ho desitgin puguin conèixer les instal.lacions i el programa educatiu del centre.

S’ha previst una rebuda a les famílies, visita als diferents espais, reunió pedagògica per presentar el projecte i al final un torn de precs i preguntes per resoldre dubtes,

Per a més informació o si es vol visitar el dimarts 10 de març en horari escolar, cal trucar abans al 93 897 13 77 o per e-mail a a8030637@xtec.cat 

Torrelles ja té Mapa de Patrimoni Cultural

4 de Febrer de 2020

L’Oficina de Patrimoni Cultural (OPC) va presentar aquest dissabte el Mapa de Patrimoni Cultural de Torrelles de Foix amb l’inventari d’elements del patrimoni cultural i natural del municipi. Una eina essencial per a la protecció i conservació dels bens culturals del territori.

La presentació va tenir lloc a la Sala de plens i va comptar amb la presència dels regidors Jordi Torné i Albert Parellada.

El Mapa de Patrimoni Cultural de Torrelles de Foix ha inventariat 240 elements del patrimoni cultural i natural del terme, dels quals el 91% corresponen a patrimoni immoble (edificis, conjunts arquitectònics, elements arquitectònics, jaciments arqueològics i obra civil), un 1% és moble (col·leccions, objectes i elements urbans), un 2% documental (fons documentals i d’imatges), un 2% immaterial (manifestacions festives, tradicions orals, música i dansa, costumari i tècniques artesanals) i un 3% natural (zones d’interès natural i espècimens botànics singulars).

Aquest Mapa ha estat realitzat per la tècnica Ainhoa Pancorbo, amb la col·laboració de diferents persones del municipi i de l’Ajuntament que han aportat els seus coneixements fruit de la seva recerca.

Prop de dos-cents municipis ja disposen de mapa de patrimoni cultural

Els mapes del patrimoni cultural es realitzen per tècnics de l’OPC amb la col·laboració de persones de cada municipi que hi aporten els seus coneixements fruit de la seva recerca.

L’OPC realitza des de fa més de 20 anys aquests mapes del municipis de la demarcació de Barcelona per als ajuntaments que ho sol·liciten. Actualment, hi ha 178 municipis on ja s’ha elaborat el mapa i diversos més es troben en diferents processos de realització.

Dimarts 4 de febrer ple extraordinari municipal

30 de Gener de 2020

Aquest dimarts 4 de febrer, a les 20 hores, se celebrarà un ple extraordinari municipal de l’Ajuntament de Torrelles de Foix. Des del Saló de plens de l’Ajuntament, es podrà seguir en directe per Ràdio Foix al 107.9 FM

Ordre del dia

A) Part resolutiva
1. Expedient 1096/2019. Compte General corresponent a l’exercici 2018
2. Expedient 644/2019. Establiment del règim retributiu i indemnitzacions del
membre de la Corporació
3. Expedient 656/2019. Demarcacions Territorials
4. Expedient 91/2020. Servei de gestió forestal i energia
5. Expedient 113/2020. Actualització del conveni del Padró d’Habitants
6. Expedient 112/2020. Moció de rebuig a la resolució de la JEC respecte al
M.H. President de la Generalitat Quim Torra i l’Eurodiputat Oriol Junqueras

B) Activitat de control

C) Precs i preguntes

Torrelles de Foix desplegarà aquest any la fibra òptica a tot el municipi

8 de Gener de 2020

En els propers dies s’iniciaran els treballs per a la instal.lació de la fibra òptica a Torrelles de Foix. El projecte, impulsat per l’empresa penedesenca XTA Xarxes de Telecomunicacions Alternatives – que ja ofereix el servei WIFI Penedès al territori – començarà a desplegar-se a la zona de Can Cruset i al nucli urbà que podrien ja gaudir de la fibra en els propers mesos. Al llarg de l’any s’estendrà als diversos barris i urbanitzacions del municipi.

Aquest nou servei permetrà als veïns i veïnes de Torrelles gaudir d’un servei de connectivitat de més qualitat i velocitat, gràcies a una tecnologia amb més amplada de banda que ofereix una transmissió de dades més ràpida, amb una xarxa més segura i sense interferències, alhora que donarà resposta a les necessitats dels veïns en una zona que no cobreixen la resta d’operadores. 

El proper dimarts 21 de gener a les 7 de la tarda, tindrà lloc una sessió informativa sobre el nou servei, adreçada a la ciutadania. L’acte se celebrarà a la sala de plens de l’Ajuntament.

Els operaris de la companyia iniciaran així en breu les operacions de desplegament de cablejat i la instal.lació o renovació de les caixes de fibra óptica instal.lades a les façanes dels edificis, per on actualment passen les línies de coure dels serveis de telecomunicacions. Aquests treballs no suposaran cap cost pels veïns. En cas de produir-se danys o desperfectes, l’operador serà l’encarregat de reparar o indemnitzar els propietaris de l’immoble.

Aquesta setmana l’alcalde Sergi Vallès, acompanyat pels regidors de govern Joan Navarro i Albert Parellada, es van reunir amb un dels responsables de l’empresa XTA per conèixer els detalls sobre el projecte de desplegament de la fibra òptica al municipi.

Per tal de facilitar l’accés a la informació i a la contractació dels serveis, XTA aproparà la seva oficina mòbil davant de l’Ajuntament els dissabtes 25 de gener i l’1 de febrer, de 9h30 a 13h30.

L’Ajuntament de Torrelles de Foix aprova el pressupost municipal per l’any 2020

30 de Desembre de 2019

L’Ajuntament de Torrelles de Foix va aprovar la setmana passada, en el darrer ple corporatiu de l‘any, el pressupost municipal per al 2020, que serà de 2.185.640 euros.

La proposta del govern de Junts x Torrelles de Foix i que encapçala Sergi Vallès amb majoria absoluta de 9 regidors sobre els 11 del plenari, va rebre el suport de la portaveu del PSC, mentre el representant d’ERC va votar-hi en contra.

Per primera vegada en deu anys l’Ajuntament ha presentat i aprovat el pressupost abans de l’inici de l’exercici. El document manté la línia continuista i de contenció, com a conseqüència del compliment dels criteris de sostenibilitat financera dels comptes públics per tal d’eixugar progressivament l’endeutament municipal, i que en els darrers anys ha compromès enormement la gestió del govern. Aquest any, l’Ajuntament farà front a un deute amb proveïdors de més de 231.000 euros, anteriors a l’any 2008.

S’ha reordenat i simplificat el pressupost per tal d’ajustar-lo a la realitat i necessitat de les diverses regidories i serveis, amb la creació de noves partides, com per exemple per a polítiques d’Igualtat. També s’ha realitzat un esforç revisant a l’alça programes de serveis socials en el capítol d’ajuts i beques, i també mantenint l’aposta en l’àmbit de Cultura, Educació, Joventut i Turisme, entre d’altres.

Les inversions previstes al pressupost per l’any vinent se centraran en la neteja i arranjament de franges perimetrals per a la prevenció d’incendis. Amb tot, l’Ajuntament de Torrelles de Foix comptarà un any més amb la possibilitat de impulsar millores a la via pública i als equipaments municipals amb les subvencions i aportacions d’altres administracions, en especial de la Diputació de Barcelona, que financen els projectes i obres al 100%.

Inici de les obres de reparació dels carrers de Can Coral

24 de Desembre de 2019

Després de mesos esperant una resolució, finalment el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya amb la seva sentència núm. 468/2019, ferma des del 19 de setembre de 2019, ha aixecat la mesura cautelar sol·licitada fa dos anys per la constructora Building Factory S.A. d’aturar les obres de reparació dels desperfectes que han sorgit en l’obra d’urbanització de Can Coral i que fa anys molts de vosaltres esteu patint.

Des d’ençà, l’Ajuntament ha dut a terme tots els tràmits administratius indispensables per licitar i finalment adjudicar l’obra a una tercera empresa. Podem ja doncs anunciar-vos que durant el mes de gener s’iniciaran aquests treballs de reparació.

Les obres seran executades per l’empresa Asfaltos Barcino S.L. sota la Direcció d’obres de l’Enginyer de camins Antoni Lluch Molinari, que supervisarà tots els treballs duts a terme per l’empresa constructora de manera que aquests es corresponguin 100% al projecte aprovat.

Òbviament, ni els treballs previs ja duts a terme (assajos i redacció de projecte) ni la Direcció d’obres ni l’execució de la mateixa suposaran un cost pels veïns, ja que aquesta obra es liquidarà amb la garantia de 294.136,72 € que l’Ajuntament ha confiscat a Building Factory S.A.

Per altra banda, aprofitem l’avinentesa per comunicar-vos que des de l’inici de les obres i durant un període de 3-4 mesos els carrers de Can Coral es veuran afectats pel trànsit de camions i maquinària pesada i, en alguns casos, talls de carrers que s’aniran comunicant prèviament. Així que us preguem una mica de paciència per les molèsties ocasionades per les obres, alhora que us demanem que informeu a l’Ajuntament de qualsevol incidència o problema que pugui sorgir. Estarem a la vostra disposició per tot el que calgui.

Ens emplacem tots plegats per acabar la urbanització de Can Coral i arribar d’aquesta manera al final d’aquest camí.

Nou número del butlletí La Veu de Foix

22 de Desembre de 2019

Aquests dies de Nadal l’Ajuntament de Torrelles de Foix ha editat un nou número de la revista municipal La Veu de Foix, que inclou diversos articles i reportatges a alguns dels esdeveniments i notícies més destacades del municipi en els darrers mesos.

Podeu consultar la versió digital en PDF de la revista al següent enllaç

La Veu de Foix

Procés de selecció d’una plaça de peó de neteja

20 de Desembre de 2019

L’Ajuntament de Torrelles de Foix ha fet pública la convocatòria i les bases reguladores del procés selectiu per a la cobertura mitjançant el sistema de concurs oposició lliure, d’una plaça de peó de neteja dels edificis municipals amb caràcter laboral temporal i en règim d’interinatge, i la creació d’una borsa de treball.

El termini per presentar la sol.licitud és de 20 dies naturals des de la publicació d’aquesta oferta pública de treball.

Podeu consultar les bases del procés al següent enllaç

Bases plaça peó de neteja

Aquest Nadal, “Regala-li una Llar”

17 de Desembre de 2019

El Centre d’Acollida d’Animals Domèstics de la Mancomunitat Penedès-Garraf ha endegat una nova campanya per donar a conèixer els gossos i gats que acull i trobar-los una nova família. La campanya, que es desenvolupa bàsicament a les xarxes socials, vol donar més visibilitat a determinats animals que, per les seves característiques, tenen més difícil la seva adopció. Des de la Mancomunitat s’insisteix, però, en el compromís i responsabilitat que suposa tenir un animal, pel que es demana que l’adopció sigui meditada ja que cal tenir cura del gos o del gat al llarg de la seva vida.

Coincidint amb aquesta campanya, el CAAD Penedès ha estrenat un nou compte a la xarxa social Instagram amb el nom d’usuari @caadpenedes, augmentant així els canals de comunicació del centre per arribar a més públic i oferir una difusió més àmplia i directa dels animals en adopció.

Aquest canal se suma als comptes existents a d’altres xarxes, com Facebook i Twitter, i també vol servir per informar a la ciutadania de quines són les claus per tenir animals de manera responsable i contribuir així a disminuir la xifra d’abandonaments. Alhora explicarà la tasca que realitza l’equip de persones que atenen els animals els 365 dies de l’any i també la que realitzen els voluntaris que hi col·laboren.

El centre gestionat per la Mancomunitat Penedès-Garraf acull en l’actualitat 220 gossos i 45 gats i en el que va d’any ha recollit 1.600 animals. Des del CAAD Penedès es recorda que els períodes de vacances són moments favorables per a poder incorporar un nou animal, ja que es disposa de més temps, tant per anar al centre i conèixer candidats, com per fer una bona adaptació a casa.

Com contactar amb el CAAD Penedès

Centre d’atenció als animals de companyia de l’Alt Penedès i el Garraf

Camí de la Pedrera s/n, davant de la deixalleria
08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona)
Telèfon: 93 810 06 98
Correu-e: caad@mancomunitat.cat

Horari d’atenció al públic
Tot l’any, els dilluns, dimecres i divendres, de 10 a 15 h,
dimarts i dijous, de 10 a 17 h, dissabtes i diumenges de 10 a 13 h.
Tancat els festius.

Consulta pública prèvia sobre la imposició de l’Ordenança Fiscal Reguladora del Servei Públic de Teleassistència Domiciliària

12 de Desembre de 2019

L’Ajuntament de Torrelles de Foix sotmet a consulta pública la conveniència d’imposar l’Ordenança Fiscal reguladora del preu públic de Teleassistència Domiciliària.

Davant aquest tràmit de consulta pública, els veïns, organitzacions i associacions que així ho considerin poden presentar les opinions al Registre d’entrada d’aquest Ajuntament o mitjançant instància genèrica disponible a la web www.torrellesdefoix.cat, en el termini de deu dies naturals a comptar des del dia d’aquesta publicació.

Podeu consultar al següent enllaç l’edicte de l’Ajuntament en relació a la consulta pública:

Consulta pública

Nou programa de subvencions per a la dinamització de la gent gran

Els regidors de govern de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, Lídia Doblas i Jordi Torné, han assistit aquesta setmana a la reunió convocada per la Diputació de Barcelona per accedir als serveis dels programes de dinamització de la gent gran, per a municipis de menys de 5.000 habitants, i com formalitzar la sol.licitud de subvencions inclosos al Catàleg de Serveis de la Diputació

Què és

El programa de Dinamització de les Persones Grans té com a finalitat oferir suport als municipis de menys de 5.000 habitants per a la contractació i la formació de personal tècnic especialista en aquest àmbit, en el marc d’un model propi de dinamització comunitària d’activitats socioculturals que promogui l’envelliment actiu de les persones i que impulsi el seu moviment associatiu.

La participació en el Programa es formalitza amb la signatura d’un conveni quadriennal amb els ajuntaments que ho sol.liciten, els quals s’agrupen per optimitzar la gestió. Mitjançant el conveni es concedeix una subvenció directa a l’ajuntament que lidera l’agrupació i que s’encarrega de la contractació del dinamitzador o dinamitzadora.

El programa inclou:

 • Assessorament i acompanyament als/a les professionals contractades per la dinamització.
 • Espais d’intercanvi, de coordinació i de formació, presencials i mitjançant la comunitat virtual.
 • Suport per l’elaboració de materials metodològics, programacions anuals, activitats.

Sopar solidari amb La Marató de TV3 el 14 de desembre

4 de Desembre de 2019

El dissabte 14 de desembre, Sopar Solidari amb la Marató de TV3, al Casal Torrellenc

Per reserves caldrà adreçar-se a l’Ajuntament en horari d’atenció al públic o trucar al 677438631 o al 678151466 abans del 12 d edesembre. Preu: Adults 12 €, menors de 12 anys 8 €. Tots els beneficis es destinaran a La Marató de TV3.

El sopar consistirà en carn a la brasa, pa amb tomàquet, pastís, vi i beguda i barra a preus populars. Actuació a càrrec de la Xaranga Toquem toquem i Els Set Pecats

Els serveis socials més a prop

1 de Desembre de 2019

Els Serveis Socials, més a prop

La regidoria de Serveis Socials està impulsant un programa d’atenció a les persones de més de 80 anys del municipi, que es desenvolupa amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i la Fundació Desenvolupament Comunitari.

La finalitat del programa és poder informar sobre els recursos socials i comunitaris que es posen a l’abast dels veïns i veïns, així com conèixer si algú es troba en situació de dificultat o pot requerir el suport de l’Ajuntament.

Durant aquests dies les persones grans rebran la trucada o la visita d’un professional de la Fundació Desenvolupament Comunitari per tal de concretar un dia i hora per visitar el domicili i fer-los una entrevista. La persona que els visiti està acreditada amb el logotip de les dues entitats col·laboradores. Caldrà signar una autorització per tal de poder dur a terme l’entrevista.

S’aconsella que, durant la visita, la persona cuidadora habitual o algun familiar, estigui present.

La participació dels veïns i veïnes és fonamental per planificar i dissenyar noves actuacions, alhora que millorar els serveis que s’ofereixen a través d’aquest programa gratuït.

Per qualsevol dubte o més informació us podeu adreçar als Serveis Socials de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, trucar al 938971001 els dimecres de 9 a 14 hores i demanar per la Treballadora Social.

Dimarts 26 ple extraordinari municipal

21 de Novembre de 2019

El proper dimarts 26 de novembre, a les 20 hores, se celebrarà el ple extraordinari municipal de l’Ajuntament de Torrelles de Foix.

L’ordre del dia de la sessió serà el següent:

1. Expedient 912/2019. Compte General de l’exercici 2017
2. Expedient 1062/2019. Liquidació del Pressupost 2018
3. Expedient 1148/2019. Modificacions de les Condicions de Treball

L’acte tindrà lloc, com és habitual, a la sala de plens de l’Ajuntament.

Beques per activitats esportives per al curs 2019-20

18 de Novembre de 2019

L’Ajuntament de Torrelles de Foix ha obert el termini per sol·licitar beques per a activitats esportives per al curs 2019-20 a tots aquells nens i nenes del municipi amb risc d’exclusió social.

La sol.licitud, que trobareu al final del text, juntament amb les bases d’aquests ajuts on podreu trobar la documentació que cal aportar, es pot presentar a les oficines municipals fins al 13 de desembre.

Una de les condicions és que els sol.licitants han de portar empadronats al municipi com a mínim un any. Per a més informació us podeu adreçar a l’Ajuntament de Torrelles de Foix, a la plaça Lluís Companys, o bé trucar al telèfon 938971001

Sol.licitud BECA

Bases Beques activitats esportives

ERC-Sobiranistes força més votada a Torrelles de Foix

10 de Novembre de 2019

ERC-Sobiranistes ha estat la força més votada a Torrelles de Foix en la jornada d’Eleccions Generals d’aquest diumenge 10 de novembre, en una convocatòria que ha registrat una participació del 65,04%, sis punts menys que el 28 d’abril.

Amb 285 vots i el 26% del percentatge, ERC s’ha situat per davant del PSC, Junts per Catalunya i en Comú Podem.

Resultats
Eleccions 10 novembre 2019
Torrelles de Foix
Congrés dels Diputats

 • ERC 285 vots

 • PSC 250

 • Junts x Catalunya 146

 • En Comú Podem 133

 • Vox 76

 • CUP 63

 • Ciudadanos 60

 • PP 58

 

Més informació 

Eleccions 10 novembre 2019

Treballs de millora i arranjament al Camí de les Dous

7 de Novembre de 2019

Aquests dies s’han iniciat els treballs d’arranjament de diversos punts malmesos del Camí de
Les Dous, en el tram que uneix el casc urbà amb la zona de les Fonts Les Dous.

Aquesta obra, que compta amb un pressupost de 35.520,55 euros, es troba íntegrament subvencionada per part de l’àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona, es troba inclosa a l’apartat d’ajuts econòmics per a cobrir despeses derivades de les contingències causades per les inclemències meteorològiques i fenòmens geològics.

El Camí de Les Dous ha patit amb el pas del temps l’erosió de l’aigua, i s’han dut a terme diverses millores que no han servit per a resoldre de manera definitiva els desperfectes i problemes del camí. És per això que aquestes obres són del tot necessàries per a millorar i reparar les condicions de qualitat, seguretat, accessibilitat i uniformitat d’un trajecte que, diàriament, i especialment caps de setmana i mesos d’estiu, registra una gran freqüència de veïns, senderistes i visitants.

Èxit rotund de la 6a edició del Festival Clownic

28 d'Octubre de 2019

Gran ambient i satisfacció de l’organització i el públic, en un cap de setmana que va estar acompanyat per la Fira d’Artesania i una meteorologia excel.lent

La comissió organitzadora del Festival Clownic i l’Ajuntament de Torrelles de Foix es mostren molt satisfets per la sisena edició d’aquest certamen d’espectacles i arts de carrer que enguany ha esdevingut un èxit rotund de públic i amb una valoració molt positiva per part dels participants. La Fira d’Alimentació i Artesania, que commemorava 30 anys des de la seva recuperació, i la zona de food trucks i cervesa artesana, van tornar a ser uns aliats excel·lents.

Si bé dissabte a la tarda ja es va confirmar una gran afluència a Torrelles de Foix, coincidint amb l’inici de la programació d’espectacles de carrer i la representació “Veus que no veus” de Pepa Plana, diumenge la presència de visitants i públic, especialment familiar, va ser espectacular. El concert d’El Pot Petit, una de les cites estrella del festival, va reunir al voltant d’un miler de persones, i l’espectacle “Que bestia!” de Tortell Poltrona va penjar el cartell d’entrades exhaurides al Casal Torrellenc, amb 400 butaques.

D’altres propostes musicals com els concerts de Lildami o La Banda de ton pare també van aconseguir atraure públic divers, un altre dels objectius de l’organització. La Fira d’alimentació i artesania, amb una vintena de parades, i la zona de food trucks i estands de cervesa artesana, va brindar també bones opcions als visitants per tal de completar la seva experiència al municipi.

La inauguració oficial del Clownic i la Fira d’Artesania va comptar amb la presència del director de l’Agència Catalana de Turisme, David Font, i l’acompanyament musical de la Coral Foix. Al llarg del cap de setmana es van dur a terme activitats diverses, com l’exhibició de balls i cultura popular, trobada de cotxes i motos antigues, visita al Santuari de Foix, i tallers, entre d’altres. A diferència de l’any passat, la meteorologia va ser un company de luxe en aquesta edició 2019, amb sol i temperatures molt agradables.

L’Ajuntament de Torrelles de Foix es felicita pel gran creixement i els resultats de l’aposta impulsada fa sis anys amb el Festival Clownic i la revitalització de la Fira d’Artesania, i agraeix la gran tasca realitzada per l’organització, voluntaris i participants.

Trobareu imatges a www.flickr.com/torrellesdefoix

L’Ajuntament de Torrelles de Foix actualitza les ordenances fiscals per l’any 2020

24 d'Octubre de 2019

L’Ajuntament de Torrelles de Foix va aprovar al ple extraordinari municipal celebrat aquest dimarts i amb una àmplia majoria, 10 vots favorables de Junts x Torrelles i el PSC i l’abstenció d’ERC, la modificació de les ordenances fiscals per l’any 2020.

La proposta inclou novetats significatives, com un rècarrec del 50% de l’IBI per aquells immobles d’ús residencial que es trobin desocupats durant més de dos anys, una mesura que pretén incentivar l’entrada de nous habitatges de lloguer o compra en el mercat immobiliari del municipi.

També s’ha incrementat al 100% la bonificació de l’impost sobre vehicles de tracció mecànica per als vehicles històrics, i es potencia també l’aposta pels vehicles elèctrics o híbrids amb un augment de la bonificació, que se situarà en el 70%, per als propietaris d’aquests models.

La taxa de gestió de residus municipals s’incrementa un 8% tant pel que fa a residus domèstics com comercials, un augment que pretén acostar la tarifa als costos reals del servei, aixó com sensibilitzar sobre la necessitat de millorar els resultats de la recollida selectiva i reduir el sobrecost derivat del cànon del rebuig. Es mantindran les tarifes reduïdes per a jubilats i pensionistes que visquin sols, també als contribuents que acreditin que els ingressos familiars no superin l’import del salari mínim interprofessional, i a les famílies nombroses. Pel que als allotjaments turístics, s’ha adequat la taxa als residus generats, per tal d’actualitzar la tarifa vigent.

En relació a la resta d’ordenances, s’han aplicat també petits ajustaments a l’alça de la taxa per tal d’actualitzar-les a la realitat del servei, com en el cas de l’expedició de documents administratius,  regulant un nou concepte que és el cobrament de 2 euros per l’emissió de qualsevol certificat.

El govern va justificar la necessitat d’actualitzar les taxes amb petits increments necessaris per a preservar l’equilibri dels serveis municipals i que implicaran un impacte mínim en les famílies. Amb tot, també es recorda que es compta amb bonificació i ajuts per a diversos col·lectius i per aquelles veïnes i veïns en situació econòmica desfavorable.

Arriba el Festival Clownic i la Fira d’Artesania de Torrelles de Foix

22 d'Octubre de 2019

Lildami, El Pot Petit, Tortell Poltrona i Pepa Plana, entre d’altres, principals reclams d’una programació de luxe

Aquest cap de setmana arriba la sisena edició del Festival Clownic. Del 25 al 27 d’octubre Torrelles de Foix s’omplirà amb un munt d’espectacles, concerts i activitats per a tota la família. Una gran oportunitat per riure, sorprendre’t, emocionar-te i compartir moments màgics. Circ, acrobàcies, pallassos, música i d’altres arts de carrer que enamoraran a grans i petits. La plaça de l’Ajuntament i la carretera de Pontons esdevindran el centre neuràlgic de l’activitat.

L’edició d’aquest 2019 es presenta amb un cartell espectacular que no et pots perdre. Tortell Poltrona torna a Torrelles amb el seu darrer espectacle, recentment estrenat Que Bèstia!. També la pallassa Pepa Plana porta la seva nova proposta Veus que no veus.

I en l’apartat musical, cites imprescindibles com Lildami o El Pot Petit, entre d’altres. Dues apostes segures que estan triomfant i que ens asseguren també molta diversió. Per si això no fos suficient, acompanyant el Festival Clownic no hi faltarà la tradicional Fira d’Artesania, una cita referent en el calendari comarcal de fires i mercats, que s’ubicarà a la plaça Nova, i l’espai de Food Trucks i cerveses artesanes, a la plaça Lluís Companys, perquè la teva experiència a Torrelles de Foix sigui completa.

Divendres al vespre Lildami, un dels joves referents del trap i el hip hop català, aixecarà el teló d’aquest Festival Clownic 2019. Dissabte prendran el relleu l’inici de la Fira d’Artesania, la inauguració d’exposicions i actuacions dels grups musicals i de cultura popular locals, així com les actuacions i espectacles de carrer, entre d’altres. El festival compta amb dues propostes de pagament, l’espectacle de Pepa Plana del dissabte a la nit, i el de Tortell Poltrona el diumenge al migdia. Ambdós tindran lloc al Casal Torrellenc. Les entrades es poden adquirir a l’Ajuntament de Torrelles o via online des del web www.eventbrite. es.

De nou, el Clownic tornarà a mostrar la seva vessant més solidària, organitzant diverses activitats per recaptar fons pel centre de Recerca Transacional del Càncer d’infància i l’Adolescència de l’Hospital de la Vall d’Hebron.

Podeu consultar la programació a www.clownic.cat

El proper dimarts 22 d’octubre ple municipal extraordinari

17 d'Octubre de 2019

El proper dimarts 22 d’octubre a les 20 hores, se celebrarà un ple corporatiu extraordinari al saló de plens de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, amb el següent ordre del dia:

1. Expedient 933/2019. Eleccions
2. Expedient 1009/2019. Proposta de desdoblament de l’Àrea Bàsica de Salut
Penedès Rural
3. Expedient 1010/2019. Modificació de les Ordenances Fiscals per l’exercici 2020

Mapa de patrimoni de Torrelles de Foix

16 d'Octubre de 2019

L’Oficina de Patrimoni Cultural (OPC) de la Diputació de Barcelona ha enllestit un mapa amb l’inventari d’elements del patrimoni cultural i natural de Torrelles de Foix. Una eina essencial perquè els ajuntaments treballin per a la protecció i conservació dels seus bens culturals.

El passat 10 d’octubre es va lliurar el Mapa de Patrimoni Cultural de Torrelles de Foix a l’Ajuntament, fruit del corresponent conveni signat amb el municipi. Amb aquest treball s’han inventariat 240 elements del patrimoni cultural i natural del terme, dels quals el 91% corresponen a patrimoni immoble, un 1% és moble, un 2,5% documental, un 2,5% immaterial i un 3% natural.

176 municipis ja disposen de mapa de patrimoni cultural

Els mapes del patrimoni cultural es realitzen per tècnics de l’OPC amb la col·laboració de persones de cada municipi que hi aporten els seus coneixements fruit de la seva recerca.

L’OPC realitza des de fa més de 20 anys aquests mapes del municipis de la demarcació de Barcelona per als ajuntaments que ho sol·liciten. Actualment, hi ha 176 municipis on ja s’ha elaborat el mapa i diversos més es troben en diferents processos de realització.

Ple extraordinari i urgent dimarts 15 d’octubre

14 d'Octubre de 2019

Aquest dimarts 15 d’octubre, a les 19:30 hores, s’ha convocat un ple extraordinari i urgent en què es presentarà una moció de resposta a la sentència del Tribunal Suprem i
per demanar l’amnistia per a les persoses preses polítiques catalanes i en defensa del dret d’autodeterminació.

La sessió se celebrarà a a la sala de plens de l’Ajuntament de Torrelles de Foix

Fins al 31 d’octubre es pot sol·licitar l’ajut de llibres per al curs 2019-20

10 d'Octubre de 2019

Fins al 31 d’octubre es manté obert el termini de sol·licitud d’ajuts de llibres de text per al curs 2019-2020 per alumnes de P3 a 4t d’ESO.

La subvenció serà del 30% de la despesa en llibres per al curs escolar 2019/2020 així com la socialització de llibres i llicències digitals

La documentació que cal aportar és la següent:

Full de sol·licitud
Certificat d’empadronament de la unitat familiar
Rebut de compra dels llibres escolars curs 2019-2020 i quota de socialització (no inclou el materials escolar)

 

Podeu descarregar-vos el full de sol·licitud i el full per a facilitar les dades bancàries al següent enllaç:

Full de sol·licitud

Full dades banc

L’Ajuntament i SOREA renoven el conveni de col·laboració per a la creació d’un fons de solidaritat

9 d'Octubre de 2019

Aquest dimarts al matí l’Ajuntament de Torrelles de Foix i SOREA (Sociedad Regional de Abastecimiento de Aguas) han signat la renovació del conveni per a la creació d’un fons de solidaritat adreçat a persones en risc d’exclusió social. A la signatura hi han assistit l’alcalde Sergi Vallès i la regidora de Benestar Social, Lídia Doblas, i en representació de la companyia d’aigües, Alberto Valcarce

Aquest acord permetrà crear una partida per ajudar a persones amb precarietat econòmica que tinguin dificultats en el pagament de la factura de l’aigua.

Aquest acord entre l’Ajuntament i SOREA evidencia el seu compromís i responsabilitat social amb les famílies més vulnerables, per tal de garantir l’accés a aquest servei bàsic. Aquelles persones i famílies que compleixin els requisits fixats, podran accedir a aquests ajuts presentant una instància al registre de l’Ajuntament.

L’Ajuntament insta els veïns a presentar una queixa formal pels talls en el subministrament de llum

7 d'Octubre de 2019

L’Ajuntament de Torrelles de Foix insta els veïns i veïnes que pateixen problemes amb el subministrament elèctric a presentar una instància a les oficines municipals, per tal de comptar amb una queixa formal de totes les persones usuàries del municipi i pressionar així la companyia Endesa que a partir d’ara passa a denominar-se Energía XXI.

Davant l’allau de queixes que està rebent l’Ajuntament de Torrelles de Foix pel servei de subministrament elèctric, pels micro talls intermitents de llum que s’arrosseguen des de fa temps, així com variacions en la intensitat de la tensió del subministrament a diferents zones del municipi, l’alcalde Sergi Vallès es va adreçar el passat 3 d’octubre als responsables provincial d’Endesa per trobar una solució al més aviat possible.

En aquest sentit, la Junta de Govern Local ha acordat, com queda reflectit en la carta de l’alcalde enviada a tos els veïns, que els afectats segueixin el mateix procediment.

Els veïns que pateixin talls de llums periòdics o que gaudeixin de poca potència de la xarxa elèctrica han de comunicar-ho en primera instància al telèfon d’avaries de la companyia (800 76 07 06) i, molt important, sol·licitar el NÚMERO D’INCIDÈNCIA, dada imprescindible perquè l’Ajuntament pugui recompilar les queixes. Tot seguit han d’omplir una instància a l’Ajuntament, en què s’especifiqui el problema i lliurar-lo a l’Ajuntament.

D’aquesta manera, l’administració local tindrà més força per tal de reclamar a Endesa XXI que resolgui les incidències i anomalies en el servei de manera definitiva.

Consulta i reclamacions al cens electoral amb motiu de les Eleccions Generals

28 de Setembre de 2019

El període s’obre aquest proper dilluns i es prolonga fins al proper dilluns 7 d’octubre, ambdós dies inclosos.

Des d’aquest dilluns 30 de setembre i fins al proper dilluns 7 d’octubre, ambdós inclosos, es pot consultar el cens electoral de les properes eleccions generals que se celebraran el 10 de novembre de 2019. Les consultes es poden realitzar a les oficines de l’Ajuntament o bé a través de la web habilitada per l’Institut Nacional d’Estadística, en aquest cas amb certificat electrònic.

Es recorda a la ciutadania que la inclusió en les llistes del cens és un requisit indispensable per a poder exercir el dret de vot en les eleccions. S’aconsella especialment que facin la consulta sobre la seva inclusió en el cens les persones que s’hagin empadronat al municipi o que hagin modificat les dades de la seva inscripció en el padró durant el darrer any.

Torrelles de Foix estrenarà punt de votació en aquestes eleccions del 10 de novembre, ja que l’Escola Guerau de Peguera subtituirà com a col·legi electoral el Casal de la Gent Gran, que es troba en fase d’obres.

QUÈ: Durant aquest periode podran consultar les dades i saber a quin col·legi electoral han de votar (els ciutadans que disposin de certificat electrònic reconegut, podran consultar les seves dades directament a través de la Seu Electrònica de l’Oficina del Cens Electoral de l’Institut Nacional d’Estadística; i també podran realitzar qualsevol rectificació d’errors en les dades personals, o canvis de domicili dins la mateixa circunscripció o la no inclusió en cap secció del cens quan hi hauria de figurar.

Cal tenir en compte que les llistes provisionals són amb les dades recollides del Cens tancat a 1 de juliol de 2019. Qualsevol modificació posterior, no figurarà en aquestes llistes provisionals.

QUAN: Del 30 de setembre al 7 d’octubre de 2019, ambdós inclosos. Les reclamacions fetes fora del termini establert tenen efecte per a les següents eleccions.

ON: Es podran presentar les reclamacions directament a la Delegació Provincial de l’Oficina del Cens Electoral a Barcelona, a l’Ajuntament o al Consulat.

COM: Presentant l’original del DNI, passaport o carnet de conduir.

Per a més informació, el telèfon d’atenció al públic de l’Oficina del Cens Electoral és el 901.101.900, en horari de 9 a 14h, de dilluns a divendres.

Ple municipal ordinari el proper dimarts 1 d’octubre

26 de Setembre de 2019

El primer d’octubre, a les 8 de la tarda, se celebrarà el ple corporatiu municipal de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, amb el següent ordre del dia:

1. Aprovació de l’acta de la sessió anterior 8/2019 de 15 de juny de 2019
2. Aprovació de l’acta de la sessió anterior 9/2019 de 25 de juny de 2019
3. Aprovació de l’acta de la sessió anterior 10/2019 de 21 d’agost de 2019
4. Expedient 905/2019. Padró Municipal d’Habitants (Revisió Anual i Remissió
de Documentació a l’INE)
5. Expedient 906/2019. Festes Locals 2020
6. Expedient 907/2019. Càrrecs Públics (Nomenament o Cessament)
7. Expedient 908/2019. Participació en Organismes o Institucions
8. Expedient 805/2019. Tancament i Liquidació del Pressupost
9. Expedient 585/2019. Recursos Administratius
10.Expedient 910/2019. Càrrecs Públics (Nomenament o Cessament) 11.Expedient 941/2019. Modificació de Crèdit
12.Donar compte al ple dels decrets de l’alcalde
13.Donar compte al ple dels acords de la Junta de Govern Local 14.Informacions de la Presidència
15.Mocions i/o propostes de resolució dels Regidors.
16.Precs i Preguntes

La sessió la podreu seguir en directe a Ràdio Foix al 107.9 i via online des del web municipal

L’Escola Guerau de Peguera serà col·legi electoral a les eleccions generals del 10 de novembre

Amb motiu de les obres de rehabilitació i remodelació del Casal de la Gent Gran de Torrelles de Foix, que és el punt de votació habitual al municipi en els diferents comicis electorals, i la impossibilitat de fer d’aquest equipament durant les properes setmanes, l’Ajuntament informa que l’Escola Guerau de Peguera esdevindrà col·legi electoral en les properes eleccions generals convocades per al 10 de novembre.

Així s’habilitaran tres meses electorals, amb la següent distribució de lletres inicials del cognom:

A A-F
B G-M
C N-Z

Comencen les obres de remodelació i ampliació del Casal de la Gent Gran de Torrelles de Foix

17 de Setembre de 2019

Aquesta setmana s’han iniciat els treballs de reforma de l’edifici municipal polivalent situat al carrer Ronda. La planta baixa, que fins ara compartien el Casal d’Avis i el local de Joves, es destinarà completament a la gent gran gràcies a una remodelació que permetrà als seus usaris gaudir d’un nou espai de més de 266 metres quadrats de superfície.

Aquestes obres, que tindran una durada d’uns dos mesos permetrà augmentar la capacitat, els usos i millorar l’accessibilitat i la seguretat. A més, s’aprofitarà l’actuació per actualitzar i renovar les instal·lacions elèctriques, de sanejament i subministrament d’aigua, aconseguint així un notable salt endavant en eficiència energètica.

El nou Casal de la Gent Gran comptarà amb una sala polivalent de més de 100 metres quadrats i, amb aquesta ampliació disposarà de lavabos, cuina i magatzem més amplis, a més d’un despatx, així com diverses aules per fer-hi activitats.

El pressupost d’aquesta actuació és de 200.000 euros, subvencionats íntegrament per la Diputació de Barcelona.

En una futura fase d’obres es rehabilitarà la part superior de l’immoble, que acollirà les noves instal·lacions de Ràdio Foix, el nou Local per la gent jove i sales per a entitats i associacions municipals. L’Ajuntament comptarà també per aquesta segona etapa d’obres amb una injecció econòmica de 40.000 euros.

Nous cursos de multigimnàstica i gimnàstica terapèutica

13 de Setembre de 2019

El proper 30 de setembre es reprenen els cursos de multigimnàstica i el de gimnàstica terapèutica per adults i gent gran.

Ja s’ha obert el termini d’inscripció per assistir a les classes que es prolongaran fins al mes de juny de 2020. Us podeu adreçar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament

MULTIGIMNÀSTICA

La Jordina impartirà les classes de multigimnàstica al gimnàs de l’escola Guerau de Peguera, amb un màxim de tres hores a la setmana: els dilluns i dijous de 18 a 19 hores (per a majors de 16 anys) i els dimarts de 21 a 22 hores.

Els menors hauran d’anar acompanyats d’un adult i el límit d’edat per poder participar a les classes serà de 8 anys.

El preus seran de 10 euros al mes per una hora a la setmana; 15 euros dues hores a la setmana i 18 euros tres hores a la setmana.

GIMNÀSTICA TERAPÈUTICA

La Nicole continuarà un curs mes dirigint les classes de gimnàstica terapèutica per adults i gent gran. Es faran els dilluns i dimecres en dos grups, de 16:30 a 17:30 i de 17:30 a 18:30 hores, a la sala polivalent de l’antic Ajuntament. El preu serà de 15 euros al mes per als adults i de 10 euros al mes per als pensionistes.

Ajuts pel transport a les persones amb mobilitat reduïda

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès obre la convocatòria per sol·licitar ajuts al transport per a persones amb mobilitat reduïda.

Han de ser majors de 18 anys amb discapacitat física igual o superior al 33% i/o mobilitat reduïda, o aquelles persones de més de 65 anys sense certificat de reconeixement de discapacitat però que acreditin una dependència continuada o necessitat d’acompanyament.

El termini per presentar la sol·licitud serà del 23 de setembre al 18 d’octubre, ambdós dies inclosos, a l’Oficina d’Atenció Ciutadana del Consell Comarcal (c/ Hermenegild Clascar 1-3 Vilafranca del Penedès) o bé mitjançant internet a l’apartat de tràmits i gestions del web www.ccapenedes.cat.

 

Caminada a Montserrat el 12 d’octubre

10 de Setembre de 2019

El dissabte 12 d’octubre s’organitza una Caminada a Montserrat, un recorregut de 53 quilòmetres amb sortida a les 4:30 del matí des de l’Ajuntament de Torrelles.

La tornada al municipi es farà amb autobús des del Monestir de Montserrat. Les inscripcions es poden formalitzar fins al 27 de setembre, bé a l’Ajuntament, en horari d’atenció al públic, o mitjançant ingrés bancari al número de compte ES1800811629440001012504 (indicant els noms dels participants).

El preu de les inscripcions és de 13 euros per als adults (a partir dels 15 anys), i de 10 euros els infants. La inscripció inclou: assegurança, autobús de tornada, sis avituallaments amb dinar inclòs, obsequi per als participants.

Cal portar llanterna frontal obligatòria, roba còmoda i calçat adequat, esmorzar i aigua. Els menors d’edat han d’anar acompanyats d’un adult

Nova edició de la jornada per a mascotes a la piscina municipal

30 d'Agost de 2019

El diumenge 8 de setembre, d’11 del matí a 7 de la tarda, la piscina de Les Dous viurà una jornada molt especial, obrint les seves portes als animals de companyia perquè puguin donar-se un bany a les instal·lacions municipals.

Tal i com ja va succeir l’any passat, es recorda que aquesta activitat es farà una vegada ja ha finalitzat la temporada d’estiu, que es tanca el dissabte 7 de setembre.

Les mascotes hauran d’estar acompanyades en tot moment pel seu propietari o responsable. El preu de les entrades serà el mateix i la recaptació anirà destinada íntegrament a l’Associació Vila Animals de Torrelles de Foix (AVAT).

Ple extraordinari i urgent

21 d'Agost de 2019

Aquest dimecres 21 d’agost, a les 13 hores, se celebra un ple extraordinari i urgent de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, amb al següent ordre del dia:

1. Ratificació de la urgència de la sessió

2. Moció en defensa del sector de la vinya com element dinamitzador del territori

Programació de la Festa Major de Torrelles de Foix

20 d'Agost de 2019

A continuació us detallem la programació de la Festa Major de Torrelles de Foix, que proposa uns intensos dies plens d’actes i propostes culturals, lúdiques i musicals:

Dimecres 21 agost

(17:00h) TORNEIG DE PLAY FIFA. Lloc: casal de joves Organitza: T´JOVE

Dijous 22 agost

(22:30h) PEYU amb l’espectacle L’HOME ORQUESTRA. Lloc: Plaça Lluis Companys
(00:00h) FESTA DELS 80’s. Lloc: Plaça Nova

Divendres 23 d’agost

(11:30h) Actuació infantil 3/4 de 15. Lloc: Plaça Nova
(17:30h) Campionat de Petanca. Lloc: Camp municipal de petanca Josep Balcells Organitza: Associació Torrellenca de Petanca
(18h) SOLTERES CONTRA CASADES + xut honor hereu. Partit de futbol a favor de la igualtat “Nosaltres també juguem” Lloc: Camp Municipals Jaume Brichs. Organitza: regidoria de Festes i regidoria d’Igualtat
(19) Exhibició de country. Lloc: Plaça Nova
(22h) Canvi de bandes del Pubillatge. Lloc: Plaça Lluis Companys
(tot seguit) Pregó. A càrrec dels campions de la Copa Ràdio Vilafranca, CE Torrellenc
(a continuació) Nit de foc
(23:45) Cerkataskes. Organitza: Xaranga Toquem Toquem. Inici: Plaça Lluis Companys
(00:00) Ball de Nit amb DUET D’AMBIENT. Lloc: Plaça Nova
En acabar: DJ

Dissabte 24 d’agost

(11:30h) Foixporcada. Organitza: Creadors de la FoixPorcada Lloc: Zona Pla del Setze
(13:00h) Inauguració de la Majolica (c/ 105). Organitza: Coral Foix
(13:30h) Electrotapa PAX. Organitza: Pa amb Xocolata Lloc: Zona Pla del Setze (Foixporcada)
(17h) Parada sucs i coques artesanes, puntes de coixí i parada d’AVAT. Lloc: plaça de l’església Organitza: Associació de dones, Puntaires i AVAT.sos
(17:45h) Xut honor de la Pubilla 2019. Lloc: Camp municipal Jaume Brichs
(Tot seguit) Partit de futbol CE Torrellenc. Lloc: Camp Municipal Jaume Brichs
(19h) Cercavila. Hi participen: Grallers , diables, drac foxi, gegants, panderetes, gitanes, pastorets de Torrelles de Foix. Col·labora: Pastisseria Can Pardo i ADF Alt Foix
(22h) Sopar Festa Major (veure programa a part). Lloc: Casal Torrellenc.
(00h) Ball de nit amb PREMIUM QUARTET. Lloc: Plaça Nova
(00h) Empalmada ORUS NIGHT. Lloc: Plaça del casal

Diumenge 25 d’agost

(6:00h) Matines. Inici: Casal Torrellenc
(11:45h) Trobada d’autoritats + pubillatge + grallers. Lloc: Plaça Lluis Companys
(12h) Missa de St. Genís. Presidida pel Bisbe de Girona Mons Francesc Pardo i cantada per la Coral Foix LLoc: esglesia St Genis. Repicada de campanes i traca de festa major
Cercavila en honor a Sant Genís. Hi participen: Grallers, Diables, drac foxi, gegants, panderetes, gitanes i pastorets de Torrelles de Foix. Col·labora: ADF Al Foix
(14h)Vermut popular. Lloc: Plaça de la Vila
(17:30h) Sardanes. Organitza: ANC de Torrelles de Foix. Lloc: Plaça de la Vila
(18h) Xut d’honor de la Pubilleta 2019. Lloc: Camp municipal Jaume Brichs
(tot seguit) Partit de futbol juvenil Base Torrelles vs Fundació At Vilafranca. Lloc: Camp municipal Jaume Brichs
(19h) Ball tarda PENTAGRAMA + sorteig de festa major. Lloc: Plaça Nova
(21h) Tamborinada. Organitza: Diables Inici: Casal Torrellenc
(tot seguit) Correfoc i versots diabòlics. Organitza Diables Inici: a l’antiga escola Guerau de Peguera. Finalitza: Plaça de la Vila
(00h) Ball de comiat amb PENTAGRAMA + forta tronada. Lloc: Plaça Nova

Dilluns 26 d’agost (Festiu local)

(11h) Inflables aquàtics. Lloc: Piscina Municipal. Entrada gratuïta

Donació de Sang. Aquest estiu anima’t a donar sang i fem vida! Horari: de 18h 21h Lloc: Plaça Lluis Companys

Beques de llibres de text per al curs 2019-20

9 d'Agost de 2019

Aquest dilluns 12 d’agost, i fins al 31 d’octubre, s’obre el termini de sol·licitud de beques de llibres de text per al curs 2019-2020 per alumnes de P3 a 4t d’ESO.

La subvenció serà del 30% de la despesa en llibres per al curs escolar 2019/2020 així com la socialització de llibres i llicències digitals

La documentació que cal aportar és la següent:

 • Full de sol·licitud
 • Certificat d’empadronament de la unitat familiar
 • Rebut de compra dels llibres escolars curs 2019-2020 i quota de socialització (no inclou el materials escolar)

El sopar solidari contra el càncer recapta més de 2.500 euros

5 d'Agost de 2019

La Junta local de l’Associació Espanyola Contra el Càncer vol agrair a tothom que va venir al sopar solidari i aquells que han col·laborat amb la causa.

En especial als voluntaris i col·laboradors per fer possible aquest sopar que va reunir 262 persones, així com a la colla Pa amb Xocolata i la Comissió de Festes.

En total aquesta darrera edició del Sopar solidari contra el càncer de Torrelles de Foix va recaptar un total de 2557,50 €.

Especial menció a establiments, empreses, comerços i institucions que ha contribuït amb donatius i regals per al sorteig: Ajuntament de Torrelles, Cafès Novell, Moli Oli Pere Lluch Molinari, Taller Serpe- Car Veterinari Alt Foix, Materials Miquel Bau, Cal Torrents Xic, Rossend Carbó, Restaurant Bacus, Làctics Foix, Restaurant Sant Jordi- Ca la Kati, Drogueria Gili, Cal Xullat, Restaurant Km-0, Rostisseria Tot a Punt, Supermercat Foix, Serigrafia Eulàlia, Farmàcia Mª Pilar Martínez, Autoservei Parellada, Caves Masachs, Perruqueria Mari, Montse Coaliment, Joieria M.Tarrida, Nukdecor-Vilafranca, Farmàcia Antonio Magin, Pastisseria Can Pardo, Prefabricats Torre-Foix, Restaurant El Centre.

Sergi Vallès, escollit nou president de la Mancomunitat Penedès-Garraf

26 de Juliol de 2019

L’alcalde de Torrelles de Foix, Sergi Vallès, ha estat escollit nou president de la Mancomunitat Penedès-Garraf amb el suport de 25 municipis, fruit de l’acord de govern entre JxCat i PSC. Es tracta del primer president escollit després de l’entrada en vigor dels nous estatuts i retorna la presidència a la comarca de l’Alt Penedès.

L’assemblea de constitució, realitzada dijous 25 de juliol al saló de sessions de l’Ajuntament de Canyelles, ha comptat amb l’assistència dels alcaldes i de les alcaldesses dels municipis que integren la Mancomunitat. En la pressa de possessió del càrrec, Vallès ha agraït la tasca de l’anterior presidenta i ha assegurat “que la Mancomunitat és un ens que representa a tots els municipis i a tots els ciutadans. No venim a fer política sinó servei per a tots els municipis“. Així mateix, en la seva intervenció el nou president ha explicat que no es formarà govern fins al setembre, i que en aquest mes i mig esperen poder tancar un acord.

L’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, també ha presentat la seva candidatura a presidir l’ens, que ha obtingut el suport de 6 municipis. En la seva intervenció ha explicat que “la Mancomunitat és un òrgan de gestió dels serveis mancomunats i haurien de ser representades totes les forces polítiques que van participar als comicis”.

L’acte també ha servit per acomiadar com a presidenta l’alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet, qui ha ostentat la responsabilitat en els darrers 4 anys i que ha expressat la seva satisfacció perquè “ha estat una legislatura plenament municipal”.

 

 

Nota de premsa Mancomunitat Penedès-Garraf

Sergi Vallès, membre de la Comissió de Govern Local de Catalunya

8 de Juliol de 2019

L’alcalde de Torrelles de Foix, Sergi Vallès, va participar aquest dijous a la sessió de la Comissió de Govern Local de Catalunya. Serà el representant del Penedès a proposta de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) en aquest òrgan adscrit al Departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya i que fomenta la col•laboració entre l’Administració de la Generalitat i les administracions locals.

Entre les seves principals funcions es troben les d’emetre informes sobre avantprojectes de llei i projectes de reglament, elaborar estudis i propostes dels àmbits econòmicofinancer o jurídic, així com donar assistència i assessorament a les corporacions locals, entre d’altres.

Una de les iniciatives destacades que es van impulsar en aquesta reunió de la Comissió de Govern Local ha estat l’informe favorable d’un projecte de decret per a la creació de la Comissió Territorial d’Urbanisme del Penedès, una eina que ha de contribuir a desenvolupar la Vegueria Penedès. Vallès va marcar la posició de l’ACM en aquest punt, tot agraïnt la feina feta pel departament d’urbanisme, però lamentant que arribi tan tard i recordant que, des del 2017, el Penedès compta amb Vegueria i a dia d’avui la Generalitat no ha fet efectiu el desplegament total de tots els instruments per a poder impulsar la demarcació.

Els cuidadors no professionals poden cotitzar a la seguretat social

5 de Juliol de 2019

Des de l’1 abril del 2019 ha entrat en vigor un decret en que els familiars, que consten com cuidadors no professionals, d’una persona reconeguda amb un grau de la llei de dependència, puguin cotitzar a la seguretat social a càrrec de l’Estat.

Les persones podran sol.licitar la subscripció a aquest conveni anant a la Tresoreria de la Seguretat Social. Omplir la “sol.licitud alta conveni especial cuidadors” i caldrà aportar la resolució administrativa on d’identifica a la persona familiar que exerceix les tasques de cura de la persona dependent, així com l’aportació dels DNI de la persona dependent i de la persona cuidadora.

Per qualsevol dubte i/o aclariment al respecte, poden adreçar-se als Serveis Socials de l’Ajuntament de Torrelles de Foix i sol.licitar hora a la professional que li va el.laborar l’Acord de dependència.

Sergi Vallès revalida l’alcaldia de Torrelles de Foix

15 de Juny de 2019

Sergi Vallès revalida l’alcaldia de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, després del ple de constitució del nou Ajuntament del municipi i l’elecció de l’alcalde celebrat aquest dissabte al migdia.

Vallès, alcalde des de principis del 2016, encapçalarà el nou consistori durant els propers quatre anys amb els vots de 10 dels 11 regidors del plenari.

L’Ajuntament de Torrelles de Foix per al mandat 2019-2023 comptarà amb una majoria absoluta de nou regidors de Junts per Torrelles de Foix, un regidor d’ERC i una regidora del PSC.

Dilluns 17 de juny s’inicia la consulta sobre què fer al solar del costat de l’Ajuntament

11 de Juny de 2019

El proper dilluns 17 de juny arrenca el termini de votació perquè la ciutadania exposi quina és la seva preferència sobre l’ús que hauria de tenir el solar situat al costat de l’Ajuntament. En aquesta consulta ciutadana poden participar-hi totes les persones empadronades al municipi majors de 16 anys. Durant aquests dies s’ha distribuït un díptic informatiu i la butlleta, en què cada veí o veïna podrà seleccionar una proposta, com a màxim, d’entre les quatre opcions proposades.

En les fases inicials d’aquest procés participatiu es va dur a terme una recollida de propostes i es van celebrar dues sessions de participació, que van donar com a resultat una selecció de quatre projectes finalistes que es sotmetrien a consulta:

 1. Enderrocar l’estructura i destinar el solar a espai públic
 2. Consultori mèdic
 3. Centre polivalent
 4. Cessió o venda del terreny per ubicar-hi un Centre de dia o residència per a la gent gran 

Com es pot participar

Les persones empadronades majors de 16 anys podran emetre la seva opinió a l’oficina d’atenció ciutadana de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, marcant la seva opció preferida a la butlleta que trobaran al díptic informatiu o bé recollint-la a la mateixa oficina municipal, i mostrant el seu DNI.

També es podrà fer des de l’aplicació mòbil municipal Comunicat-i.

El termini per participar es tancarà el dissabte 22 de juny a les 14 hores i, seguidament, tindrà lloc el recompte al mateix Ajuntament, en un acte públic.

Taller per a dones d’autoconeixement personal el 29 de juny

7 de Juny de 2019

L’Ajuntament de Torrelles de Foix, organitza, amb la col•laboració de Desdelcos i el Ministerio de la Presidència, Relaciones con las Cortes e Igualdad , un taller d’autoconeixement personal, gratuït i adreçat a dones a partir de 14 anys.

Brillar amb confiança és una proposta de treball per a l’apoderament de les dones i reivindicar-nos com a col•lectiu femení, per atrevir-nos a brillar, por a poder emergir a la superfície.

Els objectius principals que es treballaran en aquest taller són donar veu a les dones per a que gosin reivindicar-se en un primer pla, ésser protagonistes desacomplexades; celebrar, reivindicar i donar veu a la igualtat a través de l’expressió corporal i plàstica, en un marc de creació col•lectiva com a eina comunicativa i expressiva; donar veu a les emocions de les participants i contrastar-les amb les de la resta del gup; fer conscients els factors de gènere que ens impedeixen brillar amb confiança i gaudir i sentir-se bé i fer salut a través de l’expressió corporal, i l’acció plàstica i grupal.

Les persones interessades poden inscriure’s fins el dia 21 de juny de 2019, a l’OAC de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, o bé per e-mail a torrellesf@diba.cat indicant: nom complet, data de naixement, DNI, telèfon, autorització de l’ús de la imatge personal en espais de difusió de l’Ajuntament. Caldrà ajuntar fotocòpia del DNI escanejada.

El curs tindrà lloc el Dissabte 29 de juny de 10.00h a 13.30h a la Sala Polivalent, Pl. De la Vila S/N 1a planta (a sobre del consultori mèdic).

Les sessions aniran a càrrec de Laura Gimènez, coach ontològica i corporal i de Marta R. Peribáñez, mediadora artística i facilitadora de processos grupals.

S’obre el termini d’inscripció al Casal d’estiu

28 de Maig de 2019

L’Ajuntament de Torrelles de Foix informa que s’ha obert el termini d’inscripció al Casal d’estiu municipal, que se celebrarà del 25 de juny al 26 de juliol.

El dimarts 11 de juny a les 19 hores tindrà lloc una reunió informativa adreçada a les famílies a la sala de plens de l’Ajuntament.

Podeu consultar més informació i el full d’inscripció al següent enllaç:

Informació Casal d’estiu

Full inscripció

Junts x Torrelles de Foix obté un gran resultat i aconsegueix una àmplia majoria al consistori

26 de Maig de 2019

Junts per Torrelles ha obtingut aquest diumenge uns resultats històrics, assolint amb 745 vots el 66,58% dels vots i sumar 9 regidors dels 11 que composin el consistori. La llista encapçalada per Sergi Vallès revalidarà l’alcaldia i el govern amb una majoria encara més àmplia.

ERC i el PSC, amb el 14,7 i el 10,4% dels vots respectivament, obtenen un regidor a l’Ajuntament, mentre el TFF es queda sense representació.

A les eleccions europees, ERC-Ara Repúbliques ha estat la força més votada a Torrelles de Foix amb 280 vots, cinc més que Junts x Catalunya, mentre el PSC ha ocupat la tercera posició.

El col·legi electoral, situat al Casal d’Avis, ha obert amb retard degut a un problema amb els sobres de les paperetes al Parlament Europeu, que ha obligat a endarrerir el tancament del punt de votació i l’inici de l’escrutini.

Participació 1.133 vots 66,92%
Abstenció 33,08%
Vots en blanc 17 1,52%
Vots nuls 14 1,24%

Resultats Eleccions municipals 2019

JUNTS x TORRELLES 745 vots 66,58% 9 regidors
ERC-AM 165 14,75% 1
PSC-CP 117 10,46% 1
TFF 75 6,70% –

El proper dimarts 21 de maig ple municipal

16 de Maig de 2019

El proper dimarts 21 de maig, a les 21 hores, se celebrarà una sessió plenària de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, que presentarà el següent ordre del dia:
A) Part resolutiva
1. Aprovació de l’acta de la sessió anterior 2/2019 de 19 de març de 2019
2. Aprovació de l’acta de la sessió anterior 3/2019 de 2 d’abril de 2019
3. Aprovació de l’acta de la sessió anterior 4/2019 de 30 d’abril de 2019
4. Expedient 526/2019. Moció d’ERC Servei Transport Social

B) Activitat de control
5. Donar compte al ple dels decrets de l’alcalde
6. Donar compte al ple dels acords de la Junta de Govern Local
7. Informacions de la Presidència
8. Mocions i/o propostes de resolució dels Regidors.

C) Precs i preguntes
9. Precs i Preguntes

Busquem monitors de lleure pel Casal d’Estiu de Torrelles de Foix

14 de Maig de 2019

Si tens la titulació de Monitor de lleure i vols treballar aquest estiu al Casal infantil de Torrelles de Foix, pots presentar la teva sol·licitud a l’Ajuntament, fins al proper divendres 17 de maig.Serà imprescindible acreditar la titulació.

Els horaris d’atenció al públic de l’oficina municipal són de dilluns a divendres de 9 a 14 hores.

El Casal d’estiu se celebrarà del 25 de juny al 26 de juliol.

Curs gratuït de defensa personal per a dones

9 de Maig de 2019

L’Ajuntament de Torrelles de Foix, organitza, amb la col•laboració de l’Associació de Kajukenbo del Baix Llobregat i el Ministerio de la Presidència, Relaciones con las Cortes e Igualdad, un curs de Defensa Personal femenina gratuït adreçat a dones a partir de 16 anys residents al municipi de Torrelles de Foix.

Un dels principals objectius del curs serà aprendre nocions bàsiques d’autodefensa, controlar la por davant les situacions violentes i algunes tècniques senzilles que poden ser d’utilitat en cas de parit algun atac.

Les persones interessades hauran d’adreçar-se a l’OAC de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, fins el divendres 17 de maig, per tal d’inscriure’s al curs.

El curs tindrà lloc el Dissabte 18 de maig de 16 a 19h al gimnàs de l’Escola Guerau de Peguera. Caldrà portar roba còmode.
Les sessions aniran a càrrec del Mestre Isaac Carvajales, 5è DAN en Kajukenbo amb el suport d’altres membres de l’Associació de Kajukenbo Baix Llobregat.

Les places són limitades

Nova edició del Casal d’estiu del 25 de juny al 26 de juliol

L’Ajuntament de Torrelles de Foix informa que el Casal d’Estiu ja té dates. Es farà del 25 de juny al 26 de juliol en un format lúdic i esportiu per a infants i nens i nenes del municipi.

El dimarts 11 de juny a les 19 hores se celebrarà una reunió informativa adreçada a les famílies a la sala de plens de l’Ajuntament on es donaran tots els detalls del Casal i el programa d’activitats.

Del 13 al 24 de maig preinscripció a l’escola bressol Alt Foix

3 de Maig de 2019

L’Ajuntament de Torrelles de Foix informa que del 13 al 14 de maig, ambdós inclosos, s’obrirà el període de preinscripció a l’escola bressol Alt Foix per al curs 2019-20.

Totes les famílies interessades s’hauran d’adreçar a l’Ajuntament en horari d’atenció al públic – de dilluns a divendres de 9 a 13 hores – i juntament amb el formulari de preinscripció (que se’ls facilitarà a la mateixa oficina), hauran d’aportar la següent documentació:

 • Fotocòpia del llibre de família
 • Fotocòpia del carnet de salut de l’infant (vacunacions)
 • Fotocòpia de la targeta sanitària de l’infant
 • Fotocòpia del DNI dels pares/tutors legals

La llista amb la puntuació provisional es donarà a conèixer el 4 de juny. Del 5 a l’11 de juny s’obrirà un termini per presentar possibles reclamacions. Entre el 12 i 14 de juny se celebrarà el sorteig per a decidir el número de desempat. El 18 de juny es farà la publicació de la llista de l’alumnat admès.

Del 19 al 26 de juny s’obrirà el període de matriculació definitiu.

 

El dissabte 11 de maig rally fotogràfic per parelles

2 de Maig de 2019

El proper dissabte 11 de maig se celebra un rally fotogràfic per parelles formades per un adult i un infant. Les inscripcions es poden formalitzar el matix dia de 10:30 a 11 del matí a la plaça Lluís Companys, d’avant l’Ajuntament de Torrelles de Foix. La temàtica es donarà a conèixer el mateix dia.

La modalitat serà de fotografia digital en format JPG.

Horaris
De 10:30 a 11 – Inscripcions i instruccions
d’11 a 13h – Ral.li fotogràfic
De 12:30 a 15 hores. Enviament de les imatges per e-mail
13h – Inici vermut per als participants

El veredicte es donarà a conèixer el 22 de maig. Els millors treballs i propostes finalistes s’exposaran a l’escola Guerau de Peguera.

Podeu consultar les bases al següent enllaç:

Bases rally fotogràfic

La consulta ciutadana de Torrelles se celebrarà del 17 al 22 de juny

30 d'Abril de 2019

La consulta ciutadana per decidir el destí del solar situat al costat de la plaça Lluís Companys, on s’hi ubica l’Ajuntament, se celebrarà del 17 al 22 de juny. Tot i que la intenció de l’Ajuntament era celebrar la votació abans de la finalització del mandat, l’apretat calendari electoral d’aquesta primavera ha motivat que finalment s’endarrereixi  la data en relació a la previsió inicial.

Com participar

Podran participar-hi totes les persones empadronades al municipi majors de 16 anys, dipositant la butlleta que trobaran al díptic informatiu que es repartirà en les properes setmanes, o bé des del nou aplicatiu mòbil municipal Comunicat-i. Durant tota la setmana, de dilluns a divendres 9 a 14h i dimarts també de 16 a 19:30h, i el dissabte 22 de juny de 10 a 14h, estarà habilitada una urna a les oficines d’atenció ciutadana de l’Ajuntament.

El dissabte 22 de juny a les 14 hores es tancarà la votació i s’iniciarà el recompte de vots en un acte públic obert a tothom.

Les persones que vulguin participar-hi hauran de facilitar el DNI i escollir com a màxim una proposta entre les quatre opcions possibles.

Les propostes

El procés de participació ciutadana, que va començar a principis d’any, té com a objectiu copsar l’opinió de la ciutadania per tal de definir què s’hi fa en aquest espai on hi ha també una estructura inacabada de ferro i formigó del que havia de ser un centre polivalent i que es manté aixecada des de fa uns anys.

Després d’una fase de recollida d’idees i propostes es van celebrar dues sessions de treball amb representants de les entitats, dels partits polítics i veïns a títol individual per tal d’avaluar i seleccionar aquells projectes més interessants pel municipi. Finalment s’han escollit quatre propostes finalistes que es portaran a la votació:

 • Centre Polivalent
 • Centre Mèdic
 • Cessió o venda del terreny per ubicar-hi un Centre de Dia o Residència per a la Gent Gran
 • Enderrocar l’estructura i destinar el solar a espai públic

 

Reparació i millora del camí de Plana de les Torres a Torrelles de Foix

29 d'Abril de 2019

La Diputació de Barcelona ha lliurat als ajuntaments de Torrelles de Foix i Pontons, el projecte de reparació del camí Plana de les Torres, que va ser utilitzat durant les obres de millora de revolts a la carretera BV-2122 entre Pontons i Torrelles de Foix, com a itinerari alternatiu. El projecte té un pressupost de 40.236 euros i un termini d’execució d’un mes.

Les obres de millora de revolts a la carretera BV‐2122 entre Pontons i Torrelles de Foix, que estan ja finalitzades, van obligar a tallar la carretera durant dos mesos, desviant els vehicles pel camí que uneix aquesta carretera amb la urbanització Plana de les Torres, al municipi de Torrelles de Foix, amb Pontons.

Un cop finalitzades les obres, s’ha comprovat que les cunetes i els sistemes de contenció del camí es troben en bon estat, havent‐se detectat únicament alguns defectes en el ferm susceptibles de reparació. Aquests defectes es presenten en certs trams de paviment amb esquerdes, i també s’ha detectat algun tram que presenta lleugers assentaments del ferm.

Les principals actuacions que es realitzaran al camí és fresar el paviment esquerdat, estesa de reg d’adherència amb la capa d’aglomerat subjacent i estesa de nova capa d’aglomerat, i extensió de malla de reforç per sota de la capa de rodadura on es vegi necessari, a més de reposició de la senyalització vertical afectada.

Dilluns ple extraordinari per designar els membres de les meses per les eleccions municipals

25 d'Abril de 2019

El proper dilluns 30 d’abril a les 13 hores se celebrarà un ple extraordinari per celebrar el sorteig que designarà els membres de les meses per les Eleccions municipals i Europees que se celebraran el 26 de maig.

L’acte tindrà lloc a la sala de plens de l’Ajuntament de Torrelles de Foix.

Presentació del llibre de Goigs de Nostra Senyora de Foix

23 d'Abril de 2019

El proper dilluns, dia 29 d’abril, a les set de la tarda, a la sala Mn. Vinyeta de la plaça de Santa Maria de Vilafranca del Penedès, es presentarà el llibre “Els goigs a Nostra Senyora de Foix, advocada i patrona del Penedès” de Joan Solé Bordes i Albert Parellada Guixens, una publicació que ha estat possible amb al suport de l’Ajuntament de Torrelles de Foix i la col•laboració de Gogistes Penedesencs.

L’edició es va oferir aquest dilluns de Pasqua en el tradicional aplec al santuari de Santa Maria de Foix.

Aquest treball estudia el paper i sentit dels goigs en la devoció popular, esmenta els principals trets històrics del santuari de Foix, i aplega i reprodueix prop d’una trentena d’edicions, totes les que es coneixen, dels goigs a la Mare de Déu de Foix, sempre esmentada com a “advocada i patrona del Penedès”, des de la primera de l’any 1716 fins a la del 2017, algunes amb variants en la lletra –de la que se’n coneixen tres versions bàsiques- i en la música, tot i que predomina àmpliament la versió popular –en català antic i finalment normalitzada- que se segueix interpretant en l’actualitat.

L’edició, que ressegueix a través de l’edició dels goigs els treballs de les principals impremtes vilafranquines, compta igualment amb textos introductoris de Sergi Vallès Domingo, alcalde de Torrelles i del rector de la població i el santuari Mn. Xavier Aymerich.

Gran èxit de la cursa BTT de Torrelles de Foix

16 d'Abril de 2019

Un total de 600 participants es van donar cita aquest diumenge a l’Open Natura BTT Kenda, que va comptar amb el suport del club local BTT Els Navegants en el disseny del circuit i el condicionament d’un recorregut espectacular que va encantar els corredors.

La prova constava de tres circuits, de 21, 36 i 60 quilòmetres per adaptar-se al nivell i característiques de cada participant. Després de la cursa es va oferir un dinar, amb la col·laboració del restaurant Cal Torrents Xic, per a tots els voluntaris de la cursa.

L’alcalde Sergi Vallès va felicitar l’organització i a totes les persones que van fer possible la celebració d’aquesta cursa BTT a Torrelles de Foix amb un altíssim nivell organitzatiu i que suposa una fantàstica plataforma per a la promoció del municipi

Taller intensiu de Clown els dies 4 i 5 de maig

8 d'Abril de 2019

MartadeMarte organitza els propers 4 i 5 de maig un taller intensiu de clown a Torrelles de Foix. La formació s’impartirà a la sala polivalent de l’Ajuntament vell,

Taller intensiu que ofereix l’oportunitat d’investigar des del joc la presència i l’estat Clown, i poder-lo portar on desitgis, sigui amb públic adult o infantil, en l’àmbit amateur o professional. Es tracta de trobar les eines necessàries per arribar on tu vulguis davant el públic o la vida.

Places limitades i caldrà completar un mínim de set participants per dur a terme el Taller. El preu de l’activitat és de 85 euros.

 

Per a més informació cliqueu al següent enllaç

Taller de Clown

Els fets delictius a Torrelles, molt per sota de la mitjana comarcal i catalana

2 d'Abril de 2019

Divendres al matí el Conseller d’Interior de la Generalitat es va reunir amb els alcaldes de l’Alt Penedès per tal de fer un balanç de l’actuació en temes de seguretat del darrer any. Miquel Buch ha explicat que és una trobada que fan habitualment en els territoris on hi ha municipis que no disposen de policia local, com és el cas en 23 dels 27 municipis de l’Alt Penedès, entre ells, Torrelles de Foix.

Amb les dades a la mà, el conseller ha volgut traslladar als alcaldes que la comarca té un nivell de fets delictius força per sota de la mitjana catalana, i ha explicat que en aquest darrer any s’ha buscat donar resposta al que eren les principals preocupacions fa 12 mesos. Així, parlava de la disminució en els robatoris a interior de domicili, que han baixat un18% amb la implantació d’un pla específic d’habitatge.

Amb dades comparatives a nivell de tot Catalunya, el conseller Buch ha remarcat que a l’Alt Penedès es registren 50’5 fets delictius per cada 1.000 habitants; mentre que a nivell de país la xifra se situa en 75 fets per cada 1.000 habitants.

A Torrelles de Foix, la xifra de fets delictius se situa, amb 39,5 per cada 1.000 habitants, molt per sota de la mitjana comarcal i catalana.

Des de la comarca s’ha posat sobre la taula la preocupació per temes relacionats amb les ocupacions d’habitatges o el cultiu de marihuana; el conseller va assegurar que s’ha ha prestat especial atenció tot i que també ha remarcat que sovint no es poden resoldre només amb l’actuació policial. En aquest sentit ha explicat que des del punt de vista de la Generalitat, la legislació espanyola és més laxa que l’europea en segons quins tipus delictius i això fa que s’incrementin algunes situacions d’inseguretat i delictives.

El Conseller ha volgut insistir en que, sovint, la sensació de inseguretat que té la ciutadania davant d’alguns fets no s’acaba corresponent amb la realitat de les dades. Tot i això, sí ha explicat que els fets delictius a l’Alt Penedès han crescut un 3% en el darrer any; però per contra s’han resolt un 30% més dels casos que l’any anterior.

Foto: El Cargol

La consulta ciutadana sobre el solar del costat de l’Ajuntament tindrà quatre propostes finalistes

30 de Març de 2019

El passat dijous es va celebrar la segona sessió de participació ciutadana de la Comissió de Treball que ha decidit, després de dues reunions, les propostes finalistes que se sotmetran en les properes setmanes a una consulta per tal de definir quin ha de ser el futur del solar situat al costat de l’Ajuntament de Torrelles de Foix.

Més d’una vintena de persones, en representació de les entitats del municipi i ciutadans interessats en el procés, han pres part a cadascuna d’aquestes reunions en les quals s’han debatut les necessitats del municipi i s’han valorat els diversos projectes i idees que la ciutadania va proposar a principis d’any en la fase de recollida de propostes. Les sessions han servit per posar en comú i reflexionar sobre el model futur de poble i quina és la capacitat de Torrelles de Foix per assumir o no nous equipaments municipals i amb quines característiques.

El solar que ha motivat aquesta consulta impulsada pel govern de Torrelles de Foix es troba situat just al costat de l’edifici de l’Ajuntament, i des de fa anys està ocupat per l’esquelet d’una estructura metàl.lica i formigó d’un projecte municipal que va quedar aturat, amb dues plantes i una superfície total de 1.160 metres quadrats. Després dels debats i les deliberacions, s’ha consensuat l’elecció de quatre opcions que es portaran a una votació ciutadana en què hi podran prendre part tots els empadronats al municipi majors de 16 anys.

Les propostes finalistes escollides han estat: 

 1. Enderrocar l’estructura i destinar el solar a espai públic
 2. Centre Polivalent
 3. Centre Mèdic
 4. Cessió o venda del terreny per ubicar-hi un Centre de Dia o Residència per a la Gent Gran

Sigui quina sigui la decisió de la ciutadania, l’opció més votada servirà a l’Ajuntament de Torrelles de Foix per definir en els propers anys els passos a seguir a l’hora de cercar el finançament i les subvencions necessàries ja que, sigui quina sigui la proposta més votada, cap d’elles es podrà assumir només amb recursos municipals. Seran imprescindibles les gestions amb d’altres institucions i organismes i, potser, cercar també les complicitats amb el sector privat.

En els propers dies l’Ajuntament distribuirà a tots els veïns i veïnes un full informatiu amb tots els detalls sobre la consulta, els detalls de les propostes finalistes, i també com votar. La consulta permetrà participar tant pel sistema tradicional de butlleta i urna, com via online des de la nova app mòbil municipal de Comunicat-i .

Inscripcions obertes a la Marxa 7 Cims

19 de Març de 2019

Aquest setmana s’ha obert el període d’inscripció per a l’edició 2019 de la Marxa 7 Cims, aquesta cita de resistència ja tradicional en el calendari i puntuable per la Copa Catalana de Marxes de Resistència que se celebrarà el proper 5 de maig i que té sortida i arribada a Torrelles de Foix.

El termini per fer la inscripció es mantindrà fins al 28 d’abril o fins arribar als 700 inscrits. La sol·licitud es troba via online al següent enllaç:

Inscripció

La Marxa de Resistència 7 Cims és una prova no competitiva de resistència individual per camins de muntanya que té per objectiu efectuar aquest recorregut en un temps limitat. El recorregut actual, senyalitzat i amb sortida i arribada a la població de Torrelles de Foix, té una distància de 59,0 Km. i 4.746 m. de desnivell acumulat que transcorre per la serralada prelitoral, on es troben les muntanyes i cims més emblemàtics de la zona.

Durant el trajecte s’enllacen set cims, el Clapí Vell, Puig de l’Àliga, el Montmell, Puig Formigosa, Puig Castellar i Puig de les Agulles que estan repartits per quatre comarques, Alt Penedès, Baix Penedès, Alt Camp i Anoia, tot passant per les poblacions de Torrelles de Foix, Pla de Manlleu, Aiguaviva i Pontons, a més dels municipis del Montmell, Querol i la Llacuna.

Caminada popular El Foix

Coincidint amb la Marxa 7 Cims, s’organitza també la 13a edició de la Caminada popular El Foix, que s’adreça especialment a familiars i acompanyants, però també a aquells que vulguin afrontar un recorregut menys exigent. Amb sortida a les 9 del matí des de la plaça Nova de Torrelles, es cobrirà un circuit de 12 quilòmetres, és gratuïta i només es recomana portar beguda i esmorzar. La caminada serà guiada per Toni Inglada.

El dimarts 19 de març ple municipal

14 de Març de 2019

El dimarts 19 de març, a les 21 hores, el saló de plens de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, celebrarà una nova sessió del ple corporatiu municipal.

L’ordre del dia de la sessió és la següent:

A) Part resolutiva
1. Aprovació de l’acta de la sessió anterior
2. Expedient 1132/2018. Tancament i Liquidació del Pressupost 3. Expedient 254/2019. Reconeixement Extrajudicial de Crèdits

B) Activitat de control
4. Pla d’Ajust
5. Donar compte al ple dels decrets de l’alcalde
6. Donar compte al ple dels acords de la Junta de Govern Local 7. Informacions de la Presidència
8. Mocions i/o propostes de resolució dels Regidors.

C) Precs i preguntes
9. Precs i Preguntes

El ple corporatiu el podreu seguir en directe a través de Ràdio Foix al 107.9 FM i via online des de l’enllaç que es pot trobar al web municipal

Xerrada informativa sobre el reciclatge i la recollida selectiva

El proper dimarts 26 de març, a les 20 hores, a la sala d’actes de l’Ajuntament de Torrelles de Foix se celebrarà una xerrada informativa sobre el reciclatge dels residus i la recollida selectiva.

L’acte compta amb el suport de la Mancomunitat Penedès-Garraf. En acabar, es lliurarà a tots els assistents bosses de ràfia per a la recollida selectiva domèstica.

La fibra òptica arribarà l’any vinent a Torrelles de Foix

13 de Març de 2019

L’Ajuntament de Torrelles de Foix s’ha reunit aquesta setmana amb l’empresa XTA (Xarxes de Telecomunicacions Alternatives), proveïdora de serveis d’internet, telefonia i mòbil 4G, per tal d’avançar en el desplegament de serveis de telecomunicacions al municipi.

L’any 2020 l’empresa XTA ha adquirit el compromís de fer arribar la fibra òptica a Torrelles de Foix.

A finals del 2017 l’Ajuntament de Torrelles de Foix ja va signar un acord amb aquest proveïdor per tal de millorar el servei d’accés a internet i va impulsar una inversió de 16.000 euros per instal.lar antenes a diversos punts del poble per reforçar la cobertura.

Servei de transport gratuït a l’ambulatori de Torrelles de Foix

7 de Març de 2019

Aquest mes de març es posa en marxa un servei de transport gratuït per als veïns i veïnes dels veïnats i urbanitzacions que s’hagin de desplaçar a l’ambulatori de Torrelles de Foix.

S’adreça a aquelles persones que per la seva situació personal i/o familiar no tenen la possibilitat de desplaçar-se per anar a les visites mèdiques concertades. El departament de Serveis Socials, conjuntament amb el servei de Salut, avaluarà i derivarà cada cas, per tal de coordinar el servei.

El transport es realitzarà a través d’un servei de taxi. L’acord cobrirà tot l’any 2019.

Carnaval a Torrelles de Foix

4 de Març de 2019

Torrelles de Foix celebrarà aquest dissabte 9 de març la seva festa gran de Carnaval. A partir de les 10 del vespre, la gresca començarà a la plaça de la Vila. La rua es dirigirà cap a l’Ajuntament vell, on es pronunciarà el pregó del rei Carnestoltes.

Després, al Casal Torrellenc, es prolongarà una festa que comptarà amb animació musical amb un DJ, amb premis a les millors disfresses individuals i de grup, per a grans i petits. Hi haurà també servei de bar amb preus populars i la festa dels paperets.

Taller participatiu per a dones

26 de Febrer de 2019

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora, l’àrea d’igualtat i Ciutadania del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, l’Ajuntament de Torrelles de Foix i l’Associació de Dones de Torrelles organitzen el dimecres 20 de març el taller Dona i Autoestima.

L’activitat es farà a les 18 hores al Casal d’Avis. És un taller participatiu adreçat a dones, en què es plantejaran dinàmiques i exercicis que afavoreixin la reflexió per una millora de l’autoestima. Les places són limitades.

Més informació i inscripcions adreceu-vos a l’oficina de l’Ajuntament de Torrelles de Foix.

Es presenta la nova aplicació mòbil de Torrelles de Foix

14 de Febrer de 2019

Aquest dimecres el saló de plens de l’Ajuntament de Torrelles de Foix va acollir la presentació de la nova aplicació mòbil de Torrelles de Foix. Prop d’una vintena de veïns i veïens es van acostar per conèixer de primera mà aquest nou canal de comunicació i interacció amb l’Ajuntament i van poder provar ja algunes de les seves funcions, com la de notificar alguna incidència i rebre avisos informatius.

L’aplicació Comunicat-i, desenvolupada per AGBAR, és gratuïta i ja es pot descarregar tant per a dispositiius mòbils Android com iOS. Aquesta eina permet informar a l’Ajuntament d’avaries o desperfectes a la via pública, entre d’altres, a través d’una funció que permetrà també enviar una fotografia o imatge i geolocalitzar la incidència.

Comunicat-i també permet visualitzar el Twitter oficial de #torrellesdefoix fins i tot sense ser-ne usuari, rebre tota mena d’informació així com alertes Push que, donat el seu enviament immediat, facilita la transmissió de comunicats urgents, situacions d’emergència, notificacions de darrera hora permanentment actualitzades, etcètera.

Opinió i participació ciutadana

Així mateix, Comunicat-i disposa d’una innovadora funció perquè la ciutadania pugui expressar la seva opinió sobre els projectes o les iniciatives que l’Ajuntament consideri, implicant d’aquesta manera als veïns i veïnes en processos de consulta per entendre millor des del consistori les seves necessitats.

Una de les primeres oportunitats en què  l’Ajuntament de Torrelles utilitzarà aquesta nova aplicació serà a la consulta ciutadana que celebrarà en breus setmanes per decidir el futur del solar que es troba al costat de l’Ajuntament, i oferirà a la ciutadania l’oportunitat de votar a través de l’app Comunicat-i.

L’Ajuntament de Torrelles de Foix vol reforçar la seva aposta per una administració oberta i transparent amb una APP que, per primera vegada en l’administració local, combina les avantatges dels telèfons intel·ligents i dels nous sistemes de gestió col·laborativa en les anomenades smart cities.

Els veïns i veïnes ja poden descarregar-se de manera gratuïta aquesta aplicació des dels seus dispositius Android com IOS als següents enllaços:

iOS

Android

Nota informativa sobre la plaga d’eruga processionària

13 de Febrer de 2019

Degut a la important plaga d’eruga processionària que afecta els pins del bosc públic i de les finques particulars del nostre municipi, el Departament de Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, ens informa de les següents obligacions i consells :

• Amb molta precaució, o a ser possible per part d’una empresa especialitzada, fer algun tractament per combatre aquesta plaga amb productes fitosanitaris.

• Cal tenir la màxima prudència evitant el contacte amb aquestes bosses d’erugues (especialment infants) de persones i animals, degut a que poden ocasionar problemes de greus reaccions al•lèrgiques.

• En un termini no superior a dues o tres setmanes (depenent de les condicions meteorològiques) les erugues iniciaran el procés d’enterrament a la terra i les bosses aniran desapareixent dels pins.

S’inaugura el nou enllumenat del Santuari de Foix

11 de Febrer de 2019

El president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, juntament amb l’alcalde de Torrelles de Foix, Sergi Vallès, va inaugurar aquest dissabte al matí el nou enllumenat del Santuari de Foix.

L’acte es va iniciar amb un esmorzar popular i, posteriorment, es va dur a terme l’acte d’inauguració oficial del nou enllumenat a l’interior del santuari, amb un torn de parlaments en què també van intervenir-hi el regidor Jordi Torné; Jaume Bel, president de l’Associació Cívica del Santuari de Foix, encarregada de vetllar per la preservació i conservació de la construcció, i el mossèn Xavier Aymerich.

La Diputació de Barcelona ha atorgat a l’Ajuntament de Torrelles de Foix una subvenció de 44.924 euros per finançar íntegrament el projecte d’enllumenat del Santuari de Foix que ha permès renovar la xarxa elèctrica, instal·lar una nova il·luminació interior i reforçar la il·luminació exterior per tal de millorar l’impacte visual i estètic del santuari. En total, més d’una cinquantena de nous punts de llum que realcen aquest patrimoni penedesenc.

La corporació, a través del Servei de Patrimoni Arquitèctonic Local (SPAL), ja va fer-hi, entre els any 1981 i 1987, una excavació arqueològica per documentar la història de l’edifici i una restauració completa del santuari, així com l’adequació de l’entorn (on hi ha una torre, una cova i un recinte emmurallat), amb un cost superior als 19 milions de pessetes.

Sergi Vallès va agraïr la tasca, esforç i estima de totes les persones que al llarg d’aquests anys han contribuït a la millora i restauració del santuari i va subratllar el bon treball realitzat en la instal.lació d’aquesta nova il·luminació. L’alcalde de Torrelles de Foix va insistir en l’aposta per aquest patrimoni que suposa un fantàstica plataforma per a la promoció del municipi i el seu entorn natural.

Marc Castells va remarcar en la seva intervenció que “ara, tres dècades després, la Diputació segueix compromesa amb el santuari i amb Torrelles i vetlla perquè un edifici tan valuós i tan representatiu es conservi en bon estat”. El president de la Diputació de Barcelona va afegir que “endreçar el patrimoni amb els recursos actuals és una manera més de treballar per la gent, de fer atractius els nostres pobles i ciutats i de consolidar un territori carregat d’iniciatives i orgullós dels seus valors”.

Molts veïns i veïnes, així com alcaldes de municipis de la comarca o el president del Consell Comarcal, també es van desplaçar fins al Santuari per participar en aquest acte

Taller formatiu “Troba la teva ruta” per a dones que tenen un projecte

8 de Febrer de 2019

L’Ajuntament de Torrelles de Foix, amb el suport de la Fundació Coca-Cola i el Fòrum Dona Activa, orgaitza un taller formatiu per a dones amb ganes d’emprendre, tinguin un negoci o no, o es trobin en situació d’atur però s’hagin plantejat l’autoocupació.

Es una formació gratuïta que consta de dues sessions de cinc hores que es farà els dies 25 de febrer i 4 de març a Torrelles de Foix.

El taller s’adreça principalment a dones amb idees de negoci en activitats potencialment relacionades amb el sector alimentari, agrícola, industrial, de distribució i logística.

La sol•licitud de preinscripció s’ha de fer a través del següent enllaç

preinscripcion.giramujeres.com/dona

Posteriorment a taller, hi haurà la possibilitat de seguir la formació via online per madurar la idea de negoci.

Per a més informació podeu trucar al telèfon 656 51 35 73 o enviar un correu electrònic a giramujeres@forumactiva.cat

Enquesta sobre salut i l’ús dels serveis sanitaris

6 de Febrer de 2019

NOTA INFORMATIVA

Per part del Departament de Salut i l’Institut d’Estadística de Catalunya (IDESCAT) s’està realitzant l’Enquesta de salut de Catalunya per tal d’obtenir informació poblacional sobre l’estat de salut i la utilització dels serveis sanitaris.

Aquesta enquesta és una activitat estadística de caràcter oficial, la qual cosa comporta el deure de respondre per part de les persones seleccionades, i una garantia de confidencialitat de les dades, protegides pel secret estadístic. Les respostes que es proporcionen s’emmagatzemen de forma anònima .
L’empresa contractada pel Departament de Salut per realitzar les entrevistes als domicilis, és IPSOS.

Aquesta enquesta consisteix en una entrevista personal que es realitza en el domicili de les persones seleccionades; un enquestador degudament acreditat per part del Departament de Salut fa les preguntes amb l’ajuda d’un ordinador portàtil.
Les persones seleccionades reben prèviament una carta informativa del Departament de Salut; en aquesta carta s’informa sobre l’enquesta i se li comunica que el telèfon 061 CatSalut Respon està a la seva disposició per aclarir dubtes o rebre més informació, així com també la web del Departament de Salut http://salutweb.gencat.cat/esca.

Inauguració del nou enllumenat del Santuari de Foix

2 de Febrer de 2019

El proper dissabte 9 de febrer al matí l’Ajuntament de Torrelles de Foix i la Diputació de Barcelona conviden a la ciutadania a l’acte d’inauguració del nou enllumenat del Santuari de Foix.

L’acte comptarà amb la participació del president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells; l’alcalde de Torrelles de Foix, Sergi Vallès, a més d’altres representants del consistori. A les 10 del matí s’oferirà un esmorzar popular i a les 10:30 hores tindrà lloc la inauguració oficial del nou enllumenat.

La Diputació de Barcelona ha atorgat a l’Ajuntament de Torrelles de Foix una subvenció de 40.000 euros per al projecte d’adequació i posada en valor del Santuari de Foix. Amb aquesta injecció econòmica s’ha renovat la xarxa elèctrica, s’ha instal.lat nova il.luminació a l’interior i també s’ha reforçat la il.luminació exterior per tal de realçar i millorar l’impacte visual i estètic del santuari.

Així mateix, també s’han previst properament diversos treballs de paleteria per arranjar diversos desperfectes a la construcció ocasionats pel desgast i el pas del temps. Totes aquestes millores tenen com a objectiu seguir avançant en la revalorització del Santuari de Foix com a patrimoni històric i cultural i reclam promocional i turístic del municipi.

L’Ajuntament de Torrelles de Foix incorpora l’aplicació mòbil Comunicat-i per establir una relació més directa amb els ciutadans

L’APP permet a la ciutadania comunicar incidències geolocalitzades de #torrellesdefoix, rebre alertes, estar al corrent de la informació municipal i opinar sobre projectes i iniciatives locals

L’aplicació ja està disponible per a mòbils IOS i Android en català, castellà i anglès

Els veïns i veïnes de Torrelles de Foix ja poden descarregar-se gratuïtament als seus mòbils l’aplicació Comunicat-i, una nova APP per gaudir d’una millor i eficient relació i comunicació amb l’Ajuntament. Comunicat-i de #torrellesdefoix és una nova aplicació que porta a l’àmbit local la revolució col·laborativa que està transformant la societat i que facilita que la ciutadania s’impliqui i participi en el dia a dia de la gestió de cada població.

L’APP Comunicat-i compta amb nombroses avantatges. Entre d’altres funcions permet als veïns poder notificar de manera molt senzilla, i amb una fotografia geolocalitzada de mòbil, qualsevol incidència del municipi com ara un contenidor d’escombraries ple a vessar; un semàfor avariat o un fanal que no funciona. D’aquesta manera, el serveis municipals rebem tota la informació en temps real, la qual cosa permet gestionar millor la seva resolució. La notificació de l’avís és totalment anònima.

Comunicat-i també permet visualitzar el Twitter oficial de #torrellesdefoix fins i tot sense ser-ne usuari, rebre tota mena d’informació així com alertes Push que, donat el seu enviament immediat, facilita la transmissió de comunicats urgents, situacions d’emergència, notificacions de darrera hora permanentment actualitzades, etcètera.

Així mateix, Comunicat-i disposa d’una innovadora funció perquè la ciutadania pugui expressar la seva opinió sobre els projectes o les iniciatives que l’Ajuntament consideri, implicant d’aquesta manera als veïns i veïnes en processos de consulta per entendre millor des del consistori les seves necessitats.

L’Ajuntament de Torrelles de Foix vol reforçar la seva aposta per una administració oberta i transparent amb una APP que, per primera vegada en l’administració local, combina les avantatges dels telèfons intel·ligents i dels nous sistemes de gestió col·laborativa en les anomenades smart cities.

A més d’una aplicació mòbil per al ciutadà, el sistema, desenvolupat per AGBAR dins el seu programa d’innovació, inclou un portal web exclusiu perquè l’Ajuntament pugui gestionar de forma àgil les incidències rebudes, fer enquestes de satisfacció i visualitzar en temps real estadístiques i informes.

Els veïns i veïnes ja poden descarregar-se de manera gratuïta aquesta aplicació des dels seus dispositius Android com IOS als següents enllaços:

iOS

Android

Dimarts 22 de gener primer ple municipal del 2019

17 de Gener de 2019

El proper dimarts 22 de gener, a les 21 hores, se celebrarà el primer ple municipal del 2019 de l’Ajuntament de Torrelles de Foix. La sessió tindrà lloc a la sala de plens de l’Ajuntament i també la podreu seguir en directe des de Ràdio Foix, al 107.9 FM i via online al següent enllaç

Ràdio Foix per internet

ORDRE DEL DIA

1. Aprovació de l’acta de la sessió anterior 7/2018 de 30 d’octubre de 2018
2. Aprovació de l’acta de la sessió anterior 8/2018 de 20 de novembre de 2018
3. Expedient 817/2018. Creació, Modificació o Supressió de Mancomunitats i
altres Entitats Locals
4. Expedient 1208/2018. Nomenament Jutge de Pau Titular i Substitut
5. Expedient 33/2019. Moció de l’AMI i l’ACM per denunciar el bloqueig jurídic
del Tribunal Constitucional i de suport als presos polítics que fan vaga de fam
6. Donar compte al ple dels decrets de l’alcalde
7. Donar compte al ple dels acords de la Junta de Govern Local
8. Informacions de la Presidència
9. Mocions i/o propostes de resolució dels Regidors

Thoughts On Fast Advice Of Foreign Brides

Each kind is tremendously different from average, each kind of pair possesses its benefits plus risks. Newlyweds frequently fall in the tendency regarding hiding their own feelings anytime they may have conflicting desires. Joyful newlyweds are aware the fact that real relationship starts if the honeymoon is now over. These people resist the temptation to attend base at several circumstances. Which is something a healthier youthful husband and wife is conscious of.

Initiate making love, even if you don’t choose. Sexual will change. The sooner you could have sex using a man or woman, the more swiftly you will know who they are really and the earlier you should have the cabability to decide on whether they is really an excellent in shape for everyone and your everyday living.

Find a Bride Abroad – Is it a Scam?

An individual who makes a wonderful guardian to raise your children may not necessarily be good with money. Although considering any protector, you may also desire to determine whether the chosen browse around here guardian would likewise have the ability to take care of typically the youngster’s budget. If you do not understand where to start once thinking about the way to select a guardian or exactly what sorts of issues in order to contemplate, take a look at Top ten Considerations Whenever Identifying a Mom or dad inside your Will.

An individual has worked with lots of transsexual couples. The variety of credit required to provide benefits for remainders depends upon the employee’s grow older while they dies. Just know there are lots of foolproof strategies to locate a stylish female companion with no lot of difficulties.

Finding the Best Find a Bride Abroad

In some instances, hands and wrists distract. The palms can finish up. Completely happy confronts don’t always must be pictured to show a joyful minute. Serious smiles no longer usually start looking inside the contact lens. Everyone takes a hug from time to time.

Why Almost Everything You’ve Learned About Find a Bride Abroad Is Wrong

Interacting with couples could get even more complicated when you’re fresh to the brand-new metropolis or have children. Although it is the exact same individual, that individual has been adjusted considerably. Since when you’re hitched to the suitable person, young or old, marriage ought to be enjoyable, and that person medicine an individual you would like to do enjoyment things using. Whilst standing nearby the auto, the man discovered a woman moaning and after that screaming inside discomfort.

In the event you look for things your companion will wrong, it is possible to constantly locate anything. Your spouse could possibly be incredibly appealing, but looks will probably transform. It isn’t irrational that you just expect your spouse to control her physical appearance together with physical health and wellbeing precisely the same way you decide to do. To make the decision you won’t become a actual physical partner since you commonly do not feel like it is comparable to his deciding of which there’ll be no longer talk because he is not a talker. If you obtain a practical and excellent spouse, there’s likely a thing you are able to do of which might not be also terribly tough. Growing to be capable to clearly show what you should need is an integral into a wholesome romance.

No taking cell phone calls in the center of a conversation or even when people are going to. After the moment in time is correct, LOVE IT UPWARD. Small moments associated with normal life are actually the inspiration of romance. For anybody who is stealthy, you merely just might pull off a trip surprise.

La roda de teatre amateur visita Torrelles aquest cap de setmana

El proper diumenge 20 de gener el grup teatral L’Escorça presenta al Casal Torrellenc “Quan a l’escola ens donaven llet en pols” d’Andrés Sopeña. La representació començarà a 2/4 de 7 de la tarda.

Aquesta obra forma part de la 28a edició de la Roda de teatre amateur de l’Alt Penedès, que recorre diversos municipis de la comarca

Curs intensiu d’anglès subvencionat al 100%

11 de Gener de 2019

Aquest mes de febrer s’iniciarà un curs intensiu d’anglès, subvencionat al 100%, que anirà a càrrec d’una professora nadiua i que s’adrecen a persones majors de 16 anys.

Es realitzarà una prova de nivell, amb dia a concretar. Les clases es faran els dimarts a la tarda o el divendres al matí.

Les places són limitades i s’ompliran per ordre d’inscripció. Les sol·licituds es poden presentar a les oficines de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, fins al 18 de gener de 2019.

Els veïns de Torrelles decidiran en una consulta el futur del solar del costat de l’Ajuntament

9 de Gener de 2019

El govern de l’Ajuntament de Torrelles de Foix impulsarà en els propers mesos un procés participatiu per decidir el futur de l’estructura constructiva i el solar que està situat al costat de l’Ajuntament. La iniciativa culminarà a l’abril amb una consulta ciutadana en què podran participar totes les persones empadronades al municipi majors de 16 anys, que escolliran la seva proposta entre una llista de projectes.

La votació es podrà fer tant amb el sistema tradicional d’urna com via online des de qualsevol dispositiu mòbil.

En les properes setmanes es constituirà una comissió organitzadora, formada per representants dels grups polítics, teixit associatiu i veïns, que s’encarregarà de fer el seguiment d’aquest procés participatiu, avaluar i seleccionar les propostes que es sotmetran a la consulta ciutadana.

Una de les possibilitats que es plantegen des del govern és finalitzar la construcció de l’edifici per tal de destinar-lo a un equipament municipal; d’altres opcions poden ser enderrocar l’estructura i fer-hi una plaça amb zona infantil; o també posar el terreny a disposició d’algun inversor, entre d’altres.

Com es pot participar

En aquesta primera fase, totes aquelles persones interessades poden enviar la seva sol·licitud per participar a la comissió organitzadora i també per presentar d’altres iniciatives i propostes d’ús del solar, adreçant-se a les oficines de l’Ajuntament de Torrelles de Foix o bé enviant un correu electrònic a torrellesf@diba.cat. El termini finalitza el 31 de gener.

Portar neumàtics a la deixalleria municipal

2 de Gener de 2019

A partir de l’1 de gener de 2019, els particulars que portin pneumàtics en desús a la deixalleria municipal, hauran de deixar les seves dades personals, i presentar la factura de compra dels pneumàtics nous pels quals s’ha fet el canvi, que ha d’anar al mateix nom de la persona que fa l’entrega.

Sense aquesta documentació l’Ajuntament no pot admetre aquest residu atès que desprès ha de ser recollit i gestionat per un centre autoritzat.

Per a més informació sobre la deixalleria municipal, cliqueu aquí

El 12 de gener recollida solidària d’ampolles buides de cava

El dissabte 12 de gener se celebrarà la tradicional recollida solidària d’ampolles buides de cava, que enguany destinarà els beneficis a la Fundació l’Espiga.

Es demana a les veïnes i veïns que deixin les ampolles a la porta de casa en horari de MATÍ.

La Fundació L’Espiga és una entitat que vetlla per les persones amb discapacitat i les seves famílies, ajudant en la promoció humana, l’assistència, ensenyament i formació per la seva inclusió social.

Nou número del butlletí municipal La Veu de Foix

27 de Desembre de 2018

Aquesta setmana es farà la distribució en paper del darrer número del butlletí municipal La Veu de Foix. La revista inclou diversos articles sobre esdeveniments i notícies destacades dels darrers mesos al municipi, com la inauguració de l’escola Guerau de Peguera per part del president de la Generalitat, Quim Torra, la celebració de la Fira i el Festival Clownic, o els principals projectes i millores de la via pública, a banda de la salutació de l’alcalde i articles dels grups municipals, entre d’altres.

També podeu consultar el número de La Veu de Foix en format digital al següent enllaç

La Veu de Foix

Tens el carnet d’aplicador de productes fitosanitaris?

17 de Desembre de 2018

Des de l’Ajuntament de Torrelles de Foix estem organitzant el curs per a l’obtenció d’aquesta acreditació al mateix municipi.  Els únics requisits impresicindibles són:

Estar donat d’alta en el règim especial agrari.
• Ser un mínim de 15 persones inscrites.

Si hi estàs interessat/da, adreçat a l’oficina municipal de l’Ajuntament de Torrelles de Foix abans del 15 de gener de 2019.

L’Ajuntament tanca els comptes del 2016 amb superàvit

12 de Desembre de 2018

El govern de l’Ajuntament de Torrelles de Foix continua endreçant i sanejant les finances municipals. Aquests dies s’ha completat el tancament de l’exercici 2016, deixant un superàvit de 397.239 euros, amb un romanent de tresoreria de 67.228 euros.

Amb aquest rigor i esforç de contenció, en els darrers anys l’Ajuntament ha aconseguit revertir la situació econòmica municipal, ajustant la despesa i reduïnt el deute – tal i com fixa la llei -, per tal d’enfortir la salut de l’administració.

Decidim entre tots el futur del solar del costat de l’Ajuntament

El govern de l’Ajuntament de Torrelles de Foix impulsarà a principis del 2019 un procés participatiu per decidir el futur de l’estructura constructiva i el solar que està situat al costat de l’Ajuntament. 

La iniciativa culminarà amb una consulta ciutadana en què podran participar totes les persones empadronades al municipi majors de 16 anys, que escolliran la seva proposta entre una llista de projectes. La votació es podrà fer tant amb el sistema tradicional d’urna com via online des de qualsevol dispositiu mòbil.

En les properes setmanes es constituirà una comissió organitzadora, formada per representants dels grups polítics, teixit associatiu i veïns, que s’encarregarà de fer el seguiment d’aquest procés participatiu, avaluar i seleccionar les propostes que es sotmetran a la consulta ciutadana.

Una de les possibilitats que es plantegen des del govern és finalitzar la construcció de l’edifici per tal de destinar-lo a equipament municipal; d’altres opcions poden ser enderrocar l’estructura i fer-hi una plaça amb zona infantil; o també posar el terreny a disposició d’algun inversor, entre d’altres.

Com puc participar

En aquesta primera fase, totes aquelles persones interessades poden enviar la seva sol·licitud per participar a la comissió organitzadora i també per presentar les seves iniciatives i propostes d’ús del solar, adreçant-se a les oficines de l’Ajuntament de Torrelles de Foix o bé enviant un correu electrònic a torrellesf@diba.cat. El termini finalitza el 31 de gener.

El proper dimarts ple municipal

16 de Novembre de 2018

El proper dimarts 20 de novembre, a les 21 hores, se celebrarà el ple corporatiu municipal de l’Ajuntament de Torreles de Foix, a la sala de plens.

La sessió s’iniciarà a les 21 hores i la podreu seguir en directe per Ràdi oFoix al 107.9 FM i via online des del web de l’Ajuntament

L’ordre del dia serà el següent:
A) Part resolutiva
1.Aprovació de l’acta de la sessió anterior 6/2018 de 18 de setembre de 2018
2.Aprovació de l’acta de la sessió anterior 7/2018 de 30 d’octubre de 2018
3.Expedient 1081/2018. Padró Municipal d’Habitants (Revisió Anual)
4.Expedient 1082/2018. Moció de l’AMI de suport a la Resolució 92/XII del Parlament de Catalunya
5.Expedient 1083/2018. Moció de l’ACM amb motiu del primer aniversari de l’1 d’octubre
6.Expedient 1084/2018. Moció de l’ACM i l’AMI a favor de l’absolució dels presos polítics
7.Expedient 1110/2018. Moció d’ERC per l’arranjament del Camí de Mas Bertran
8.Expedient 698/2018. Aprovació o Modificació de Disposició Normativa

B) Activitat de control
9.Donar compte al ple dels decrets de l’alcalde
10.Donar compte al ple dels acords de la Junta de Govern Local
11.Informacions de la Presidència
12.Mocions i/o propostes de resolució dels Regidors.

C) Precs i preguntes
13.Precs i Preguntes

Beques per activitats esportives

8 de Novembre de 2018

La regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament de Torrelles de Foix obre una convocatòria de beques per activitats esportives per infants amb risc d’exclosió social, per al curs 2018/19.

El termini per presentar la sol·licitud finalitza el 7 de desembre i caldrà estar empadronat al municipi com a mínim des de fa un any.

Podeu consultar les bases i la documentació que cal aportar al següent enllaç

Beques activitats esportives

 

Per presentar la sol·licitud i més informació us podeu adreçar a l’Ajuntament de Torrelles de Foix, a la plaça Lluís Companys s/n

Aquest dissabte 10 de novembre no t’oblidis del “Mini Clownic”!

5 de Novembre de 2018

Aquest dissabte 10 de novembre el Festival Clownic celebra una versió reduïda però molt intensa per arrodonir una programació que es va veure afectada a finals d’octubre per la pluja i el mal temps.

A partir de les 12 del migdia, amb les actuacions de Planeta Trampolí i Papanatas Band. A continuació, cercavila de balls populars i a les 14 hores se celebrarà l’acte solidari de llançament de globus contra el càncer infantil. La jornada, que comptarà amb parades d’artesania i alimentació, food trucks i cervesa artesana, es clourà amb el concert de Noelia Molina.

Us hi esperem!