938 97 10 01 torrellesf@diba.cat

Campanya de revisió de vehicles agrícoles durant el mes d’octubre

17 de setembre de 2020

L’Ajuntament informa que el mes d’octubre s’han programat dues jornades de revisió de tractors. En concret seran els dies:

 • 23 d’octubre al Barri Cusconar (al costat de la Capella)
 • 26 d’octubre a Torrelles (darrere l’Ajuntament)

L’horari serà de  9:00 a 13:00 hores. Cal presentar l’assegurança vigent del vehicle i serà imprescindible demanar cita prèvia (a les oficines de l’Ajuntament)

TARIFES ( segons DOGC Nº 5660 DE 30/06/10)

. Tractor agrícola: 36,66 €
. Remolc agrícola: 10,86 €
. Ciclomotors: 21’21 €
. Màquina excavadora: 39,50 €

 

PERIODICITAT DE LES INSPECCIONS

D’acord amb el RD 2042/1994 de 14 d’octubre que regula la inspecció tècnica de vehicles la primera inspecció ITV, a vehicles agrícoles, es realitzarà als 8 anys de la data de primera matriculació , per a vehicles ciclomotors la primera inspecció ITV es realitzarà als 3 anys de la primera matriculació.

Davant l’actual situació sanitària, cal tenir en compte les següents mesures de prevenció i seguretat sanitàries:

• Només es revisaran vehicles amb cita concertada
• Es recomana el pagament amb targeta
• Cal utilitzar guants i mascareta
• Per tal d’evitar aglomeracions, cal respectar l’hora de citació, i només una persona per vehicle.

Dimarts 22 de setembre ple municipal de Torrelles de Foix

El proper dimarts 22 de setembre, a les 20 hores, se celebrarà el ple corporatiu ordinari de l’Ajuntament de Torrelles de Foix a la sala de plens.

La sessió presenta el següent ordre del dia:

Ordre del dia

 • 1. Aprovació de l’acta de la sessió anterior núm. 3/2020 de 16 de juny de 2020
 • 2. Expedient 665/2020. Festes Locals per a l’any 2021
 • 3. Expedient 362/2020. Reglament del Consell de Poble de Torrelles de Foix
 • 4. Expedient 413/2020. Reglament del Consell Municipal de la Infància i de l’Adolescència de Torrelles de Foix
 • 5. Expedient 929/2020. Padró Municipal d’Habitants a 1 de gener de 2020
 • 6. Expedient 838/2020. Modificació membres de la Comissió Especial de Comptes
 • 7. Expedient 932/2020. Modificació de Crèdit núm. 6/2020
 • 8. Expedient 933/2020. Reconeixement Extrajudicial de Crèdits
 • 9. Expedient 620/2020. Compte General corresponent a l’exercici 2019
 • 10.Expedient 137/2020. Protecció de la Legalitat Urbanística
 • 11.Expedient 936/2020. Conveni Servei Català de Trànsit
 • 12.Expedient 937/2020. Moció per defensar el futur industrial de la Vegueria Penedès
 • 13.Expedient 839/2020. Moció per a la suficiència financera dels ens locals
 • 14.Dació de compte dels decrets d’Alcaldia
 • 15.Donar compte al Ple dels acords de la Junta de Govern Local
 • 16.Informacions de la Presidència
 • 17.Mocions i/o propostes de resolució dels Regidors
  Precs i preguntes

Beques de llibres de text per al curs 2020-21

16 de setembre de 2020

Fins al 31 d’octubre s’obre el termini de sol·licitud de beques de llibres de text per al curs 2020-2021 per alumnes de P3 i fins a 4t d’ESO.

La subvenció serà del 30% de la despesa en llibres per al curs escolar 2020/2021, així com la socialització de llibres i llicències digitals

La documentació que cal aportar és la següent:

 • Full de sol·licitud
 • Certificat d’empadronament de la unitat familiar
 • Rebut de compra dels llibres escolars curs 2019-2020 i quota de socialització (no inclou el materials escolar)

Podeu adreçar-vos a les oficines de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, en horari d’atenció al públic

Torrelles de Foix rebrà 76.000 euros de la Diputació a través del Catàleg de Serveis

28 d'agost de 2020

Torrelles de Foix rebrà 76.000 euros de la Diputació de Barcelona a través del Catàleg de Serveis, un programa d’ajuts econòmics i recursos tècnics que permet els Ajuntaments desenvolupar i impulsar projectes i iniciatives de diversos àmbits. 

D’aquesta aportació, al voltant d’un 40% es destinaran al manteniment i obertura de franges de protecció contra incendis a les urbanitzacions i també es comptarà amb una important dotació per al programa d’arranjament d’habitatges per a la millora de l’accessibilitat. També es preveu finançar propostes per a la dinamització cultural i comercial del municipi, esports o polítiques d’igualtat, entre d’altres.

CATÀLEG DE SERVEIS 2020

La Diputació de Barcelona ha concedit als municipis de l’Alt Penedès 366 assistències del Catàleg de Serveis 2020 per valor total d’1.944.769,65 euros, que corresponen a la resolució definitiva dels ajuts econòmics del Catàleg 2020. Cal recordar que el Catàleg d’aquest any compta amb un total de 343 recursos diferents d’assistència i cooperació local: 163 tècnics (47%), 105 econòmics (31%) i 75 materials (22%) i és un dels instruments d’assistència i cooperació local del Pla Xarxa de Governs Locals.

En aquest Catàleg, la Diputació mostra la seva fermesa en la lluita contra el canvi climàtic i l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) marcats a l’Agenda 2030. Així, referma la necessitat de fomentar la innovació i l’activitat econòmica local, d’apostar pels serveis a les persones i per les polítiques d’igualtat i diversitat, i de donar un nou impuls a la cultura i a l’educació per a que els municipis siguin creatius, educadors, solidaris i compromesos amb la salut.

És en aquest sentit que el Catàleg de serveis 2020 destina recursos a garantir l’administració electrònica i la innovació tecnològica i a la gestió d’equipaments culturals, museus, arxius i biblioteques. Així mateix, potencia el suport a activitats i equipaments esportius, en matèria d’infraestructures i espais naturals, i reforça l’assistència per al foment del consum responsable, el turisme i el comerç.

Torrelles de Foix celebrarà una Festa Major adaptada a les circumstàncies

19 d'agost de 2020

 

Aquest cap de setmana Torrelles de Foix celebrarà la seva Festa Major amb una programació reduïda i adaptada al context actual. La situació de crisi sanitària impedirà que enguany s’hi puguin celebrar algunes de les activitats tradicionals de la Festa Major, com les cercaviles o els correfocs.

Els actes previstos es desenvoluparan seguint les mesures de protecció i seguretat, amb aforament limitat, control d’accés, mantenint la distància de seguretat i l’ús obligatori de mascareta, entre d’altres.

El divendres 21 d’agost es donarà el tret de sortida amb el pregó i el castell de focs. Durant el cap de setmana es duran a terme alguns concerts, sardanes i un espectacle d’humor. Les entitats locals Coral Foix i els Diables amb els seus versots tindran el seu protagonisme durant el dissabte a la tarda i vespre.

El dimarts al migdia tindrà lloc la trobada d’autoritats, prèvia a la missa en honor a Sant Genís, presidida pel bisbe de Girona, el torrellenc Francesc Pardo, i es clourà amb una traca i una copa de cava.

Divendres 21 d’agost

22:30 Pregó a àrrec de Xavier Àvila Pérez de Bustos. Pl. Lluís Companys

tot seguit, Castell de focs

Dissabte 22 d’agost

11:30 Conta contes a la plaça Nova

19:00 Concert Coral Foix pl. Església

21:45 Versots diabòlics pl. Nova

22:30 Improshow pl. Lluís Companys

Diumenge 23 d’agost

18:00 Sardanes amb cintes. Organitza ANC pl. Nova

20:00 Concert amb Orquestra Europa pl. Lluís Companys

Dimarts 25 d’agost

11:45 Trobada d’autoritats

12:00 Missa en honor a Sant Genís. Presidida per Francesc Pardo, bisbe de Girona

Tot seguit Copa de cava i traca final. Església Sant Genís

Fibra òptica a Can Coral i Plana de les Torres

Properament s’iniciaran els treballs de desplegament de la fibra òptica a Can Coral i Plana de les Torres, després de l’acord al qual han arribat l’Ajuntament de Torrelles de Foix amb l’empresa instal·ladora i proveïdora del servei, XTA.

L’Ajuntament de Torrelles de Foix es farà càrrec del 50% del cost de la instal.lació.

Els treballs tenen una durada màxima aproximada prevista de vuit mesos. En una primera fase es completarà la instal.lació a la urbanització de Can Coral i en una segona fase s’acometrà el desplegament del servei fins a Plana de les Torres

Torrelles de Foix convertirà l’antiga escola Guerau de Peguera en un alberg turístic

16 de juliol de 2020

L’Ajuntament de Torrelles de Foix rebrà del Pla únic d’obres i serveis (PUOSC) de la Generalitat de Catalunya per al període 2020-2024 una subvenció de 370 mil euros, dels que una tercera part es destinara al programa de renovació de l’enllumenat municipal amb tecnologia LED i la resta serviran per finançar la remodelació i adequació de l’antiga escola Guerau de Peguera, per reconvertir-la en un alberg turístic.

Projecte turístic

Es tractaria del primer equipament d’aquestes característiques al Penedès, que permetria continuar impulsant la vocació i un model de poble obert al turisme, motor de la promoció del municipi i del seu entorn natural i patrimonial, així com per a la revitalització econòmica de Torrelles. L’alberg permetria ampliar considerablement l’oferta de places de llits del municipi, alhora que oferir noves possibilitats d’allotjament per a públic familiar i de grups, escoles, colònies, entre d’altres.

En el passat mandat la Diputació de Barcelona va realitzar un estudi de viabilitat, que certificava tècnicament les possibilitats de reconvertir aquest equipament en un alberg turístic.

L’Ajuntament destinarà 250 mil euros del PUOSC i sol·licitarà més ajuts a les administracions per tal de cobrir amb subvencions el cost total de l’obra de remodelació, que es calcula se situaria al voltant dels 400 mil euros. Ara s’iniciaran els tràmits administratius per tal d’avançar en la redacció del projecte i, posteriorment, la futura licitació de la remodelació.

Precisament aquesta setmana el govern mantenia una reunió amb representants de les entitats del municipi i dels veïns per tal de compartir la notícia d’aquesta subvenció i per acordar que es descarti la celebració d’una consulta ciutadana per decidir l’ús futur de l’antiga escola, tal i com estava previst fins a la concessió d’aquesta subvenció.

L’Ajuntament va exposar la necessitat de donar nous usos al patrimoni municipal, per evitar que entrin en desús, i a la vegada generar riquesa. També va recordar en relació a les demandes de comptar amb algun equipament per a les associacions, que les obres de rehabilitació de l’edifici del Casal de la Gent Gran, inclouen una sala polivalent, a més d’una primera planta amb despatxos, espais que es posaran a disposició de les entitats del poble.

Nou enllumenat

L’altra part dels fons del PUOSC, 120 mil euros, es destinaran a la renovació de l’enllumenat LED i permetran abordar la primera fase de Can Coral, del barri Corral Nou, a més de la substitució de la il·luminació del camp de futbol municipal.

BAN municipal de prohibició del bany als Pèlags del Foix i a Les Dous

13 de juliol de 2020

L’alcalde de Torrelles de Foix, Sergi Vallès, ha signat el següent Ban municipal:

Informo

El brot de pandèmia produïda per l’expansió de la COVID-19 arreu del món ha provocat que enguany, tant l’Agència Catalana de l’Aigua, com la Secretaria d’Agenda Urbana i Territori, hagin previst implementar mesures i recomanacions addicionals preventives motivades per la COVID-19 per a la gestió de les aigües de bany, zones on es practica el bany i serveis associats per tal de vetllar per la qualitat, seguretat i salubritat de les aigües de bany.

En relació al bany en aigües interiors, no declarades aigües de bany (trams de rius, gorgs i altres similars) es faciliten recomanacions generals als usuaris i es contempla la possibilitat que aquest any l’Ajuntament pugui prohibir el bany pel risc de coronavirus, així com l’accés als mateixos a través de camins públics per les aglomeracions de vehicles que impedeixen garantir les mesures de seguretat preceptives.

Per tot l’anterior i degut a l’actual situació d’emergència sanitària ocasionada per la COVID-19 i per prevenir qualsevol situació de risc o contagi:

 • Queda totalment prohibit l’accés, pel camí públic d’accés a la zona dels Pèlags del Foix. En aquests Pèlags queda totalment prohibit el bany o el contacte corporal amb l’aigua.
 • A l’espai de Les Dous queda prohibit el bany i limitat l’aforament al recinte a la zona de picnic sempre i quan es mantingui la distància social d’1,5 metres, equivalent a 2,5 m2 per persona.

L’Ajuntament establirà un servei de vigilància per tal de vetllar del compliment de les anteriors disposicions.

L’incompliment de les restriccions implicarà l’obertura d’expedient sancionador per vulneració de l’ordenança municipal de civisme i convivència ciutadana

Campanya de civisme per a recollir les deposicions dels gossos

11 de juliol de 2020

L’Ajuntament de Torrelles de Foix ha iniciat aquesta setmana una campanya de comunicació per fomentar el civisme entre els propietaris de gossos, sensibilitzant-los sobre la seva responsabilitat amb els seus animals, especialment pel que fa a la recollida de les deposicions dels i contribuir a mantenir i conservar en bon estat la via pública.

Durant aquests dies s’han instal·lat banderoles amb la imatge i el lema de la campanya “El gos és teu. La X també” a l’entrada principal del centre i també als nuclis de Can Coral i Plana de les Torres.

També es distribuirà a tots els domicilis un díptic promocional que recorda els principals drets i dreures de les mascotes i la responsabilitat del seus propietaris. El full repassa diversos aspectes de l’ordenança municipal, amb qüestions pràctiques sobre com portar correctament el gos pel carrer, o en cas de tenir un gos potencialment perillós, entre d’altres

Podeu consultar el díptic de la campanya en format PDF al següent enllaç

Campanya Civisme Animals

400 participants a l’Open BTT Kenda de Torrelles de Foix

8 de juliol de 2020

Torrelles de Foix acollia aquest cap de setmana una de les proves del circuit Open BTT Kenda. El Club BTT Els Navegants de Torrelles de Foix era l’encarrregat de preparar tres circuits espectaculars per aquesta prova, amb un recorregut de 22 km per tots aquells que s’inicien en la practica de la BTT, un de 37 km amb una bona quantitat de corriols per gaudir, inclos el mític dels Navegants molt conegut a la zona, i un de 57 km per tots aquells més valents que volien posar el seu cos al límit. Era la segona vegada que la competició visitava el municipi.

La prova es va desenvolupar amb la màxima normalitat possible, ateses les circumstàncies i mesures de seguretat sanitària, i amb una sortida esglaonada, però que no van impedir gaudir d’una gran jornada de bici a tots els participants, i del magnífic entorn natural de Torrelles de Foix.

Se suspèn l’edició 2020 del Festival Clownic de Torrelles de Foix

6 de juliol de 2020

També es trasllada a l’any vinent la tradicional Fira d’Alimentació i Artesania, que coincideix el quart cap de setmana d’octubre

L’Ajuntament de Torrelles de Foix, d’acord amb la comissió organitzadora, han près la decisió de suspendre aquest any el Festival Clownic. La setena edició d’aquest certamen d’espectacles i arts de carrer, que havia de celebrar-se el quart cap de setmana del mes d’octubre, es traslladarà per tant a l’any vinent, el 2021.

L’Ajuntament i l’organització, en una decisió responsable, han considerat prudent la suspensió per la incertesa sobre la situació sanitària que pugui presentar-se a la tardor, en relació als efectes de la crisi de la COVID-19 i les possibilitats que es pugui produir algun rebrot i l’establiment de noves mesures de prevenció i protecció. Amb tot, volen manifestar el seu compromís absolut amb el festival, i mantenen la seva ferma aposta per la cultura i la promoció de les les arts de carrer quan les condicions siguin més favorables

El Festival Clownic suposa un gran aparador promocional per al municipi i durant el cap de setmana de celebració d’aquest esdeveniment, que coincideix amb la tradicional Fira d’Alimentació i Artesania, a més d’altres activitats i propostes organitzades pel teixit associatiu local, són molts els visitants dels pobles veïns i de fora de la comarca que es desplacen fins al municipi, per aquest motiu es pren aquesta decisió, per vetllar i protegir la seguretat sanitària de tothom, veïns, veïnes i visitants.

Convocatòria per cobrir de manera urgent 1 plaça de vigilant municipal

26 de juny de 2020

L’Ajuntament de Torrelles de Foix requereix cobrir de forma immediata un lloc de treball de vigilant municipal per tal reforçar el servei de vigilància municipal.

El contracte tindrà una durada de 3 mesos, amb una jornada setmanal de 37’5 hores, i amb un horari que s’ajustarà a les necessitats del servei.

Els interessats poden fer arribar la seva sol·licitud de participació presentant una instància telemàtica a través de la Seu Electrònica del web de l’ajuntament www.torrellesdefoix.cat, o bé de forma presencial al Registre General de l’Ajuntament en horari d’oficina.

A la instància s’haurà d’acompanyar el DNI i el currículum.

El període per presentar les sol·licituds serà des del dia 26 de juny al dia 29 de juny de 2020, ambdós inclosos.

Torrelles de Foix descarta obrir la piscina municipal aquest estiu

25 de juny de 2020

L’Ajuntament de Torrelles de Foix ha pres la difícil decisió de no obrir aquest estiu la piscina municipal de Les Dous, després d’avaluar la proposta amb entitats i diversos col·lectius del municipi.

La instal·lació rep cada temporada molts banyistes i usuaris que no viuen a Torrelles de Foix, un factor que impacta sensiblement en el control sanitari per minimitzar el risc de contagis dels veïns i veïnes.

A més, les mesures per garantir la seguretat dels usuaris, l’adopció de franges horàries o la gestió dels accessos suposaria un esforç important per les finances municipals. Davant la recent crisi sanitària de la COVID-19, que ha tingut i tindrà també un gran impacte econòmic i social, l’Ajuntament de Torrelles de Foix aposta per destinar aquests recursos a d’altres iniciatives i projectes.

El govern té previst impulsar solucions i mesures perquè la població pugui refrescar-se i combatre les altes temperatures si aquest estiu es produeix algun episodi d’onada de calor.

Celebra les revetlles de manera segura

19 de juny de 2020

L’Ajuntament de Torrelles de Foix ha fet públic un BAN amb les següents mesures per celebrar de manera segura i amb precaució les revetlles de Sant Joan i Sant Pere:

Aquest any, més que mai, hem de fer, entre tots, que la festa i la revetlla de Sant Joan siguin segures i sense riscos de contagi de la COVID.

Per tal d’evitar incidents i poder celebrar Sant Joan amb precaució i fent que l’esforç de tantes setmanes no es malmeti us faig avinent el següent:

• Us recomanem celebrar una revetlla en grups reduïts de persones, familiars i amics. No estan permeses les aglomeracions de gent. Mantingueu la distància física entre persones.
• En cas de fer fogueres, han de ser molt controlades, a menys de 500 metres de zones boscoses i igualment, en grups reduïts de persones.
• No està permès tirar petards dins de la plaça de la Vila, parcs infantils o zona esportiva, ni a menys de 500 metres de zones boscoses. Recordeu que el mal ús dels petards pot provocar incendis forestals, a banda que afecten a la nostra convivència. Els petards només podran tirar-se les nits de revetlla (Sant Joan i Sant Pere).
• Prengueu precaució en la manipulació de petards i l’ús de gel amb bases alcohòliques.
• Seguiu totes les recomanacions de manipulació dels productes pirotècnics. Sobretot assegureu-vos de que els vostres petards detonin a una distància prudencial de la resta de persones.

 

Consulta les recomanacions de Protecció Civil

Recomanacions_revetlla_COVID19

 

L’Ajuntament de Torrelles de Foix reprèn el calendari de plens municipals

18 de juny de 2020

 

Aquest dimarts es va celebrar un ple corporatiu ordinari de l’Ajuntament de Torrelles de Foix. Va ser la primera sessió celebrada després del decret d’estat d’alarma i l’inici de la crisi sanitària, i es va desenvolupar a porta tancada i amb les regidores i regidors mantenint una distància interpersonal a la sala de plens per raons de seguretat sanitària.

En la primera part es van resoldre diverses qüestions de tràmit. També es van aprovar d’altres assumptes econòmics i financers, com un informe d’estabilitat pressupostària per al període 2021-23, així com una modificació de crèdit per realitzar una transferència de partides o la liquidació del pressupost de l’exercici 2019, que presenta un superàvit de més de 215 mil euros, uns drets pendents de cobrament de 4 milions d’euros i un deute municipal que se situa en 4,5 milions d’euros.

Mocions

El grup de govern de Junts per Torrelles de Foix també va presentar i aprovar una bateria de mocions en relació a la petició d’una estació-baixador d’alta velocitat al Penedès. També per demanar el tractament diferenciat del sector sanitari de l’Alt Penedès-Garraf-Cunit, en defensa del sector viticultor de la comarca i per un preu just del raïm; sobre el procés de reobertura escolar, entre d’altres.

A la part final del ple, el govern va donar detalls d’alguns assumptes d’actualitat. Entre les qüestions plantejades es va explicar que el Casal d’Estiu podria no dur-se a terme si en els propers dies no s’assoleix el mínim d’inscripcions. També es va avançar que la Festa Major es tirarà endavant, amb una programació adaptada i distribuïnt alguns actes al llarg de l’estiu. Es va recordar que la propera setmana Torrelles de Foix tornarà a portar la flama del Canigó, amb motiu de la revetlla de Sant Joan, i que acollirà l’acte de lliurament a la resta de municipis de la comarca.
L’alcalde Sergi Vallès també va fer un repàs a diverses de les iniciatives, serveis i accions impulsades durant la crisi de la COVID-19, i també va subratllar l’esforç econòmic al què haurà de fer front l’Ajuntament per la minva d’ingressos.

PODEU RECUPERAR L’ÀUDIO DEL PLE AL SEGÜENT ENLLAÇ

https://www.ivoox.com/52145538

Dimarts 16 de juny, ple municipal de l’Ajuntament

11 de juny de 2020

El proper dimarts 16 de juny, a les 20 hores, se celebrarà el ple corporatiu municipal de l’Ajuntament de Torrelles de Foix. L’ordre del dia de la sessió serà la següent:

Ordre del dia

1. Aprovació de l’acta de la sessió anterior 15/2019 de 23 de desembre
2. Aprovació de l’acta de la sessió anterior 1/2020 de 4 de febrer
3. Expedient 163/2020. Actualització del conveni-tipus per a l’assumpció de la
gestió informatitzada de la nòmina dels empleats dels ens locals (AGINEEL),
a la normativa vigent en matèria de protecció de dades
4. Expedient 264/2020. Actualització del conveni-tipus per a l’assumpció de
funcions d’assistència a la gestió econòmica local (ASGEL), a la normativa
vigent en matèria de protecció de dades
5. Expedient 597/2017. Cessió Local de Correus
6. Expedient 339/2020. Donar compte de l’informe de secretaria relatiu al
compliment de la Llei orgànica 2/2012 d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera respecte als marcs pressupostaris a mitjà termini 2021- 2023
7. Expedient 539/2020. Expedient de modificació de crèdit per transferències de crèdit del pressupost número 3/2020
8. Expedient 579/2020. Donar compte del decret d’alcaldia núm. 120/2020, de data 10 de juny de 2020, d’aprovació de la liquidació del pressupost de l’exercici 2019
9. Expedient 289/2020. Moció que presenta el grup municipal de Junts per Torrelles de Foix per demanar un baixador d’alta velocitat al Penedès
10.Expedient 432/2020. Moció que presenta el grup municipal de Junts per
Torrelles de Foix per demanar el tractament diferenciat del sector sanitari de
l’Alt Penedès-Garraf-Cunit
11.Expedient 533/2020. Moció que presenta el grup municipal de Junts per Torrelles de Foix per posar en valor els viticultors del Penedès
12.Expedient 532/2020. Moció que presenta el grup municipal de Junts per
Torrelles de Foix sobre la gestió del procés de reobertura escolar
13.Expedient 537/2020. Manifest respecte a la proposició de llei de la creació de l’Agència Catalana de la Natura
14.Expedient 465/2020. Moció que presenta el grup municipal de Junts per Torrelles de Foix de suport al sector de la caça
B) Activitat de control
15.Dació de compte dels decrets d’Alcaldia
16.Donar compte al Ple dels acords de la Junta de Govern Local 17.Informacions de la Presidència
18.Mocions i/o propostes de resolució dels Regidors
C) Precs i preguntes
19.Precs i preguntes

Inscripcions al Casal d’Estiu fins al 19 de juny

8 de juny de 2020

L’Ajuntament de Torrelles de Foix i el Consell Esportiu de l’Alt Penedès obren el termini d’inscripcions al Casal d’Estiu, que es durà a terme del 29 de juny al 7 d’agost, per a infants i joves des de P3 a 4t d’ESO.

Enguany, i davant la situació extraordinària causada per la crisi del coronavirus, les activitats es prendran adoptant especials mesures de protecció i seguretat sanitàries. l’Ajuntament de Torrelles de Foix vol contribuir subvencionant el 50% del cost del Casal.

Podeu descarregar-vos el formulari d’inscripció al següent enllaç i també consultar la fitxa informativa del Casal. Fins al 19 de juny es pot presentar la documentació a les oficines de l’Ajuntament.

FORMULARI INSCRIPCIÓ

FITXA INFORMATIVA

>>REUNIÓ INFORMATIVA

El dilluns 22 de juny a les 19 hores, tindrà lloc una reunió informativa a l’Ajuntament de Torrelles de Foix. Per tal de mantenir la distància i mesures de prevenció, es demana que només assisteixi un membre de les famílies interessades en assistir-hi.

 

Edicte Bases

La Diputació elaborarà un estudi que analitzarà i aportarà solucions als problemes urbanístics de Plana de les Torres

La Diputació de Barcelona ha confirmat a l’Ajuntament de Torrelles de Foix que en breu iniciarà els treballs per a l’elaboració d’una Diagnosi i Estratègies d’actuació urbanística a la urbanització de Plana de les Torres. Aquest document tècnic oferirà a l’Ajuntament una avaluació tècnica dels problemes urbanístics i de reparcel·lació existents a Plana de les Torres i quins són els procediments a seguir per a resoldre’ls.

La urbanització arrossega des de fa temps conflictes administratius que impedeixen atorgar llicències d’obres i activitats. L’Ajuntament de Torrelles de Foix va sol·licitar el suport i assessorament de la Diputació, per tal de comptar amb una visió detallada de la situació administrativa en què es troba Plana de les Torres i una interpretació adequada de la problemàtica a resoldre, per tal de definir una estratègia i els passos a seguir.

Amb aquesta eina, l’Ajuntament de Torrelles de Foix confia en desencallar finalment aquesta problemàtica a la urbanització.

Ajuts extraordinaris a autònoms i empreses que han cessat l’activitat per la crisi sanitària

L’Ajuntament de Torrelles de Foix ha aprovat un paquet d’ajuts extraordinari a autònoms i empreses del municipi que hagin cessat la seva activitat a causa de la crisi sanitària del coronavirus COVID-19.

Aquesta subvenció permet contribuir al pagament de les despeses derivades del lloguer i els subministraments bàsics.

Les sol·licituds es poden presentar telemàticament fins al 26 de juny, juntament amb la documentació requerida.

Podeu consultar les bases dels ajuts i les condicions d’aquests ajuts al següent document

Bases ajuts autonoms COVID 19

 

Decret d’ampliació dels ajuts

Atenció al contribuent de l’Oficina de gestió tributària

5 de juny de 2020

L’ATENCIÓ AL CONTRIBUENT ES MANTINDRÀ A TRAVÉS DELS SEGÜENTS CANALS:

TELEMÀTIC
 A la pàgina web orgt.diba.cat , on podreu fer tots els tràmits així com presentar escrits a través del Registre Telemàtic.
També en el web trobareu un formulari en el que podeu deixar anotat el vostre número de telèfon i l’ORGT us trucarà per donar-vos tot el suport que necessiteu.
 Per correu electrònic a les adreces orgt.altpenedes@diba.cat, orgt.vilafranca@diba.cat i a l’adreça orgt.atenciociutadana@diba.cat des d’on us ajudarem a fer tots els tràmits

TELEFÒNIC
 Trucant directament a l’oficina a través dels telèfons: 934729210/934729215/674797198/ 674797652
 Trucant als telèfons de Call Center números 932 029 802 / 932 029 805

Edicte exposició de la matrícula de quotes nacionals de l’IAE

2 de juny de 2020

EDICTE de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, sobre l’exposició de la matrícula de quotes nacionals de l’Impost sobre activitats econòmiques.

Els contribuents interessats han de dirigir-se a la seu electrònica de l’ORGT (https://orgtn.diba.cat), on podran efectuar aquesta consulta.

Podeu consultar l’edicte al següent enllaç:

edicteIAE

Curs 2020-21 de l’Escola de Música de l’Alt Penedès

1 de juny de 2020

L’Escola de Música de l’Alt Penedès presenta la programació i oferta d’activitats musicals pel proper curs 2020-21. Aquest projecte acosta una formació musical de qualitat als municipis petits i mitjans de la comarca gràcies a la col·laboració del Consell Comarcal i diversos ajuntaments, entre els quals el de Torrelles de Foix.

Podeu consultar més informació al següent enllaç:

CURS 2020-21

O bé al web www.emap.cat

Atenció telemàtica i telefònica de L’Oficina de Gestió Tributària

25 de maig de 2020

Mentre les oficines d’aquest Organisme continuen tancades, a banda de l’atenció telemàtica a la pàgina web orgt.diba.cat i als telèfons del Call Center 932 029 802 / 932 029 805, s’ha reforçat l’atenció als usuaris amb els següents mitjans:

 • A la pàgina web abans indicada, el ciutadà disposa d’un formulari en el que podrà deixar anotat el número de telèfon i l’ORGT el trucarà per donar-li tot el suport que necessiti.
 • Per correu electrònic a l’adreça orgt.altpenedes@diba.cat, i a orgt.atenciociutadana@diba.cat Trucant directament a l’oficina a través dels telèfons 934 729 210 / 674797198, en horari de 8.30
  a 14.00 hores.

Disculpeu les molèsties.

Edicte ampliació termini d’exposició de la matrícula de quotes de l’IAE

EDICTE

de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, sobre l’ampliació del termini d’exposició de la Matrícula de quotes municipals de l’Impost sobre activitats econòmiques amb motiu de l’emergència sanitària provocada per la COVID-19.
En compliment del que disposa l’article 3 del Reial Decret 243/1995, de 17 de febrer (BOE de 8 de març), pel qual es dicten normes per a la gestió de l’Impost sobre Activitats Econòmiques (I.A.E.) i se’n regula la delegació de competències en matèria de gestió censal, s’ha elaborat la matrícula comprensiva dels subjectes passius per quota municipal no exempts corresponent a l’any 2020, perquè resti en aquest Ajuntament a disposició del públic des de l’1 al 15 d’abril, ambdós inclosos.

Arran de la situació d’alarma provocada per la COVID-19 i tenint present allò previst a l’art. 33 del Reial Decret Llei 8/2020, de 17 de març, de mesures urgents extraordinàries per a fer front a l’impacte econòmic i social de la COVID-19, s’ha ampliat el termini d’exposició de manera que la Matrícula estarà a disposició del públic des de l’1 d’abril al 20 de maig, ambdós inclosos.

D’acord amb allò previst al Reial decret llei 15/2020, de 21 d’abril de 2020, de mesures urgents complementàries per recolzar l’economia i l’ocupació, el termini d’exposició de la matrícula de quotes municipals d’IAE que es va iniciar l’1 d’abril i que inicialment estava previst que finalitzés el 20 de maig, va quedar ampliat fins el 30 de maig o a una data posterior si així resultés de la normativa d’aplicació. Al taulell electrònic de l’ORGT continua activa l’exposició:

https://orgtn.diba.cat/ca/TramitsPagaments/MatriculaIAE/matriculaiaeinf

Vols portar els teus fills al Casal d’Estiu?

21 de maig de 2020

Els Casals i activitats de lleure a l’estiu només es podran fer si es donen les condicions de seguretat sanitàries necessàries.

L’Ajuntament de Torrelles de Foix i el Consell Esportiu del Penedès posen a disposició de les famílies una enquesta per conèixer les necessitats dels seus fills i filles per aquest estiu, amb l’objectiu d’adaptar l’oferta de Casal d’Estiu a la situació excepcional en què ens trobem.

Podeu emplenar l’enquesta clicant a l’enllaç que trobareu al peu de la nota . Abans, és molt important que llegiu la informació sobre el Casal d’Estiu i les mesures de prevenció i protecció que s’hauran de prendre. Díptic informatiu Casal d’Estiu 2020

>>Enquesta Casal Estiu

Torrelles de Foix doblarà la superfície de terrasses de bars i restaurants i suspendrà la taxa durant tot el 2020

14 de maig de 2020

Amb la voluntat d’acompanyar i facilitar la reactivació de l’economia local, l’Ajuntament de Torrelles de Foix permetrà a bars, restaurants i establiments de degustació, doblar la superfície de terrasses.

Durant aquests dies, tècnics municipals han avaluat i validat la possibilitat d’ampliació de l’ocupació de la via pública de tots els negocis i establiments del sector, per tal que puguin obrir les terrasses en les millors condicions possibles quan s’activi la Fase 1 de desescalada, preservant també l’espai per ls vianants i les mesures de seguretat.

Tot el sector de la restauració, així com forns degustació i similars, podran doblar l’ocupació del carrer durant les setmanes de transició, fins a poder restablir una nova normalitat a l’interior dels locals.

Una altra de les mesures per reduir la càrrega fiscal i contribuir a la recuperació del sector serà la suspensió de la taxa de terrasses d’aquest 2020, durant tot el període en què els establiments han estat tancats, i fins a finals d’any.

Torrelles de Foix també reclama una diferenciació de l’Alt Penedès i el Garraf i passar a la Fase 1 la propera setmana

13 de maig de 2020

El govern de l’Ajuntament de Torrelles de Foix vol expressar el seu malestar davant la proposta que ha fet pública aquest dimecres la conselleria de Salut del govern català, de mantenir a la Fase 0 de desconfinament la regió sanitària metropolitana Sud.

L’alcalde Sergi Vallès, en nom del govern municipal, trasllada tot el suport a la proposta del Delegat Territorial de la Generalitat de Catalunya al Penedès, perquè el sector Sanitari de l’Alt Penedès-Garraf-Cunit tingui un tracte diferenciat en relació a la Regió Sanitària Metropolitana Sud.

L’evolució favorable de l’Alt Penedès, que fa un mes registrava 55 persones hospitalitzades i a dia d’avui tan sols 9 a l’Hospital Comarcal, fa incomprensible, segons l’alcalde, que un municipi com Torrelles de Foix i la resta de municipis de la comarca no puguin accedir a la Fase 1 de desescalada.

Des del govern de Torrelles mantenen que la prioritat és garantir la salut i la seguretat de la ciutadnia, però que cal extremar mesures, com l’ús obligatori de la mascareta, i més contundència amb l’incivisme i els incompliments de les restriccions de confinament que han imposat les autoritats competents.

L’Ajuntament de Torrelles de Foix distribueix targetes moneder d’impacte social a més d’una desena de famílies vulnerables

12 de maig de 2020

Aquesta setmana l’Ajuntament de Torrelles de Foix ha fet arribar a 13 famílies del municipi unes targetes moneder d’impacte social amb l’objectiu de cobrir les necessitats d’alimentació bàsica i medicació.

És un projecte impulsat per la Diputació de Barcelona que té com a objectiu dotar d’un nou instrument als ajuts econòmics per a alimentació i productes de primera necessitat i que atorguen els serveis socials municipals dels ens locals a persones amb situació d’especial vulnerabilitat social.

La distribució d’aliments està sent un recurs social molt útil per fer front a aquesta nova i creixent situació provocada per la crisi del coronavirus COVID-19, davant la qual els ens locals es troben en constant exploració de maneres de fer tan equitatives i coordinades com sigui possible.

L’Ajuntament de Torrelles de Foix, la Diputació de Barcelona i Caixabank han signat un conveni de col.laboració per a la gestió d’aquestes targetes moneder d’impacte social.

Va dirigida a persones empadronades al municipi de Torrelles de Foix, que tenen càrregues familiars i presenten dificultats socioeconòmiques. L’adjudicació d’aquestes targetes cal ser valorada prèviament per l’equip de Serveis Socials Bàsics.

El Serveis Socials Bàsics lliuren aquestes targetes de prepagament amb un valor monetari definit i amb una temporalitat d’ús, d’acord amb un barem i un pla de treball establert amb les famílies destinatàries.

Preinscripció escolar curs 2020-21

11 de maig de 2020

El 13 de maig i fins al 22 de maig s’obre el termini de presincripció escolar per al curs 2020-21 d’educació infantil, primària i secundària. Donades les circumstàncies extraordinàries, el procediment es farà telemàticament, i es deixarà a partir del dia 19 de maig i fins al dia 22, ambdós inclosos, per aquells que hagin de fer-ho presencialment. Caldrà adreçar-se al centre escollit en primera opció.

 

LLAR D’INFANTS

Pel que fa a la Llar d’Infants Alt Foix, el tràmit es podrà fer tot online al correu de la Llar, a8047261@xtec.cat. Es recomana presentar la sol·licitud i la documentació de forma telemàtica i enviar la documentació necessària -escanejada o fotografiada- per correu electrònic, a la bústia electrònica del nostre centre.

Preinscripció presencial

Aquelles famílies que no disposin dels mitjans per dur a terme el procediment telemàtic, disposen d’uns dies per poder lliurar les seves sol·licituds de forma presencial. Caldrà demanar cita prèvia al trucant per telèfon a l’Ajuntament, al 938971001.

Documentació preinscripcions

Per realitzar aquest procés, a més del formulari de sol·licitud, cal presentar la següent documentació:
• Original i fotocòpia del llibre de família. Si l’alumne o alumna està en situació d’acolliment, la resolució d’acolliment del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.
• Original i fotocòpia del DNI de la persona sol·licitant (pare, mare, tutor o tutora o guardador o guardadora de fet) o, si la persona sol·licitant és estrangera, de la targeta de residència on consta el NIE o del passaport. Si es tracta d’estrangers comunitaris, document d’identitat del país d’origen.
• Original i fotocòpia de la TSI (targeta sanitària individual) de l’alumne o alumna.

Després de les preinscripcions es publicaran les llistes (ja s’informarà de les dates) i es deixarà un període per a presentar al·legacions.

Del 17 al 23 de juny s’obrirà el període de matriculació.

Trobareu més informació sobre el projecte educatiu de la Llar d’infants, horaris i condicions al següent enllaç

Llar Infants ALTFOIX

L’atenció primària durant la crisi del COVID-19

7 de maig de 2020

El dia 12 d’abril vam celebrar el dia internacional de l’atenció primària, en aquest escrit voldríem posar de manifest la nostra funció en la pandèmia del Covid-19.

El paper de l’atenció primària des de l’inici d’aquesta situació excepcional que estem vivint, ha estat el de reorientar l’activitat als centres cap a l’atenció de telemàtica, utilitzant per comunicar-nos amb la ciutadania eines com la plataforma de La Meva Salut (LMS), les e-consultes i les consultes telefòniques, per tal de minimitzar l’afulència als centres i minimitzar el risc de contagi i seguir les recomanacions de confinament de les autoritats sanitàries.
S’ha potenciat una manera de treballar que ja exisitia i que ens ha permès comunicar-nos amb els pacients, en un entorn de seguretat i confidencialitat s’ha pogut resoldre dubtes, expedir i enviar comunicats de Baixa laboral, renovar receptes, entre d’altres tasques.

L’equip d’atenció primària Penedès rural, és un dels quatre equips de comarca de l’Alt Penedès. És rural, constituït per 20 municipis, amb una dispersió important, tot i que en línies generals la manera de treballar no difereix dels equips urbans, sempre l’hem hagut d’adaptar a la nostra realitat.

Es continuen atenent tots aquells usuaris, que no poden ajornar el seu problema de salut, seguim fent seguiment de pacients crònics complexes i amb malaltia crònica avançada, que estan confinats a domicili, però el dia a dia dels professionals sanitaris dels centres, ha canviat considerablement.

Es destina bona part de la jornada laboral a fer seguiment telefònic actiu dels malalts amb simptomatologia lleu compatible amb la Covid-19, que no han requerit ingrés hospitalari. Es realitza el seguiment dels casos confirmats de Covid-19 que han estat donats d’alta hospitalària, així com també, es fa seguiment telefònic de totes aquelles persones que són contactes de malalts amb símptomes compatibles o malaltia confirmada. Amb aquestes mesures contribuim a contenir al domicili tots aqueslls pacients que hi poden ser i a adequar la derivació hospitalària dels que ho requereixen.

En aquest seguiment telefònic, que pot ser diari o cada dos o més dies, segons el criteri del professional, es realitza una valoració biopsicosocial de l’estat dels pacients i contactes.

S’investiga sobre les comorbilitats, que són factors de risc que poden empitjorar el pronòstic de la malaltia, com són la presència de hipertensió arterial, de diabetis, de cardiopatia, d’accident vascular cerebral, de malaltia respiratòria crònica, de malaltia renal crònica, de tumor maligne o d’ immunosupressió.

S’investiga sobre criteris d’empitjorament clínic com són l’aparició dispnea o ofec, de febre, de malestar general o d’expectoració amb sang, de dolor al tórax, d’aparició de vòmits i/o diarrrea, en cas d’aparèixer un o més criteris pots ser necessari la realització d’una radiografia de tórax, per descartar pneumònia i/o la derivació a l’hospital.
S’investiga sobre la realitat social i sobre l’estat anímic de la persona a la què es fa el seguiment telefònic, cercant el recurs adequat en cas que sigui necessari.

S’informa sobre les recomanacions d’aïllament domiciliari, en cas d’estar indicat.

Es visiten els pacients amb simptomatologia respiratòria, tant al centre com a domicili, si es necessari. En els centres que s’ha pogut, s’ha habilitat una consulta d’aïllament per a pacients respiratoris, tal com indicava el protocol de maneig de la infecció covid-19 del Departament de Salut.

A l’exploració física també hi ha signes que constitueixen criteris de gravetat i de derivació hospitàlaria, com poden ser una saturació d’oxígen i una tensió arterial baixes, una freqüència respiratòria elevada, febre superior a 38ºC mantinguda més de 7 dies, entre d’altres.

En el cas de l’equip d’atenció primària del Penedès rural, s’ha intentat garantir que cada professional sanitari es fes càrrec del control telefònic o presencial dels pacients que tenen assignats, fet que ha donat confiança tant als usuaris com als professionals. Aquest fet també permet fer una valoració social acurada i treballar en xarxa amb els serveis socials bàsics per oferir el recurs social més apropiat.

L’equip disposa d’un pla de contingència, que s’aplicarà en cas de necessitat, on es descriuen els consultoris on es centralitzarà l’atenció.

El divendres 10 i el dilluns 13 d’abril, ambdós festius, es van obrir els Centres d’Atenció Primària (CAP) de Vilafranca, Sant Sadurní i 5 centres de l’EAP Penedès rural, els de Santa Margarida i els Monjos de 8 a 20h i els de la Granada, Moja, Vilobí i Sant Martí Sarroca, en horari de matí, per tal de poder garantir la continuïtat assistencial de tots aquells pacients i contactes que controlem telefònicament i fer les visites presencials necessàries.

Ens agradaria destacar el paper dels Ajuntaments que s’han mostrat molt predisposats a col·laborar en tot moment, agraïm que tots ells hagin cedit mòbils als professionals sanitaris, per tal de disposar de més línies telefòniques i poder realitzar trucades de seguiment. Agraïm també altres iniciatives de suport social als municipis així com també la col·laboració en la intensificació de neteja i desinfecció dels consultoris.
Agraïm també la donació de 180 litres de sol·lució hidroalcohòlica de l’ajuntament d’Avinyonet, que vam repartir entre els equips de la comarca i la donació de pantalles protectores per als professionals, dels l’Ajuntament dels Monjos. Així com també la donació d’equips de protecció individual de l’Ajuntament de la Granada.

Agraïm la donació de mascaretes de les “dones de la república” de Santa Margarida i els Monjos.

Agraïm la donació de mascaretes, guants i ulleres de protecció que l’Institut de l’Alt Foix va fer al CAP de Sant Martí, aixi com també la donació de bates quirúrgiques procedents del taller del restaurant Casanova del senyor Andrés Torres del barri de la Bleda.

Agraïm la donació de pantalles protectores de la fundació Pinnae, i la donació de bates impermebles de l’empresa Silvalac.

L’equip directiu de l’EAP Penedès rural agraeix a tots els seus professionals sanitaris i no sanitaris, l’esforç, la generositat i la capacitat d’adaptació a la nova situació que han demostrat.
Hem de continuar treballant en equip i coordinats per tal de realitzar un desconfinament gradual i responsable.

EAP Penedès rural

Pagament de tributs amb el rebut ja vençut

5 de maig de 2020

▶ Si disposeu d’un document amb el termini de pagament vençut:
Si es tracta d’un rebut de cobrament periòdic, atès que el seu termini de pagament ha estat ampliat, podeu efectuar el pagament amb el mateix rebut:
• Pagament en els caixers automàtics habilitats a l´efecte
• a l’adreça orgt.cat/pagartributs
• o bé per telèfon, trucant al número 932 029 802.

▶ Si es tracta d’una liquidació d´ingrés directe, atès que el seu termini de pagament s’ha vist ampliat, podeu:
• descarregar-vos un nou document de pagament a orgt.cat/pagartributs, des d´on també podreu efectuar el pagament
• o bé efectuar el pagament per telèfon, trucant al número 932 029 802.

▶Si es tracta de la notificació de la provisió de constrenyiment, atès que el seu termini de pagament s´ha vist ampliat, podeu:
• descarregar-vos un nou document de pagament a orgt.cat/pagartributs, des d´on també podreu efectuar el pagament
• o bé efectuar el pagament per telèfon, trucant al número 932 029 802.

Actualització del calendari fiscal

29 d'abril de 2020

Davant la situació provocada pel coronavirus COVID-19, s’ha actualitzat el calendari fiscal, presentant els següents terminis de pagament voluntari o domiciliació:

IMPOST VEHICLES DE TRACCIÓ MECÀNICA
Data inici voluntari 02/03/2020
Data fi voluntari 02/06/2020
Domiciliació 01/06/2020

IMPOST BÉNS IMMOBLES URBANS
inici voluntari: 04/05/2020
fi voluntari: 01/09/2020
Domiciliació: 01/09/2020

IMP BÉNS IMMOBLES – 1A FRACCIÓ

Domiciliació: 01/07/2020

IMP BÉNS IMMOBLES – 2A FRACCIÓ

Domiciliació: 02/11/2020

TAXA GESTIÓ RESIDUS DOMÈSTICS
inici voluntari: 04/05/2020
fi voluntari: 01/09/2020
Domiciliació: 01/09/2020

TAXA GESTIÓ RESIDUS COMERCIALS
inici voluntari: 04/05/2020
fi voluntari: 01/09/2020
Domiciliació: 01/09/2020

TAXA CEMENTIRI MUNICIPAL
inici voluntari: 04/05/2020
fi voluntari: 01/09/2020
Domiciliació: 01/09/2020

TAXA ENTRADA VEHICLES-GUALS
inici voluntari: 04/05/2020
fi voluntari: 01/09/2020
Domiciliació: 01/09/2020

 

També s’han adoptat d’altres mesures complementàries per donar suport a l’economia i l’ocupació, en el context de l’estat d’alarma i la situació de crisi sanitària ocasionada perl coronavirus COVID-19.

PAGAMENT DE DEUTES, AJORNAMENS O FRACCIONAMENTS, FINS AL 30 DE MAIG

Així, s´amplien de nou les referències de recaptació dels ingressos de dret públic municipal del 30 d´abril i 20 de maig, fins al 30 de maig, en els terminis que corresponen a:

 • Els terminis de liquidació voluntària que es trobaven en període de cobrament el dia 18 de març, s´amplien al 30 de maig
 • Els terminis de pagament de deute tributari, ajornaments o fraccionaments, s´amplien també fins al 30 de maig
 • Multes de trànsit: No es realitzarà cap actuació, donat que s’aplica la suspensió dels terminis acordad pel Reial Decret 463/2020 de 14 de març.
 • També començaran a comptar a partir d´aquesta data del 30 de maig els recursos de reposició i reclamacions econòmic-administratives.

Per a més informació podeu consultar el web de l’Oficina de Gestrió Tributària

OFICINA GESTIÓ TRIBUTÀRIA

Es recorda que l’atenció des de l’Oficina de Gestió tributària es mantindrà a través dels següents canals:

 • Telemàtica (orgt.diba.cat). També podreu presentar escrits a través del registre telemàtic.
 • Correu electrònic, a l’adreça: orgt.atenciociutadana@diba.cat, a través de la qual es rebran i contestaran consultes.
 • Per telèfon, trucant al número 932 029 802.

 

Per conèixer les dates de finalització de pagament voluntari dels tributs, accediu a orgt.cat/calendari

Comença la remodelació del futur Casal de Joves de Torrelles de Foix

27 d'abril de 2020

Aquests dies s’han iniciat les obres de reforma de l’espai que acollirà el futur Casal de Joves municipal i que es troba a la planta superior de l’edifici on s’hi troba el Casal d’Avis. Una vegada s’ha enllestit la remodelació de la planta baixa d’aquest local per a la gent gran, ha començat aquesta segona fase per a completar la rehabilitació de l’immboble.

El nou Casal de Joves comptarà amb una superfície útil de 125 metres quadrats, en què s’habilitarà una sala polivalent, una sala d’estudi i una aula de formació, així com un despatx, sanitaris i un petit pati. Les obres tenen un cost aproximat d’uns 40.000 euros, subvencionats al 100% per la Diputació de Barcelona. Durant la reforma es modernitzaran i adequaran també les instal·lacions elèctriques, de sanejament i subministrament d’aigua per assolir una millora energètica de l’edifici.

Aquesta actuació, amb una durada prevista d’uns tres mesos, completarà la remodelació d’aquest edifici, amb el nou Casal d’Avis a la planta baixa i el Casal de Joves a la planta superior. L’Ajuntament de Torrelles de Foix confia a poder obrir les portes ben aviat d’aquest nou equipament municipal, una vegada se superi la situació de crisi sanitària del COVID-19.

L’Ajuntament distribueix material escolar a 70 famílies de l’escola i la llar d’infants municipals

20 d'abril de 2020

Aquest dilluns l’equip directiu de l’escola, les mestres de la Llar, juntament amb la regidora d’Educació, han preparat aquests lots de material escolar

La brigada municipal iniciarà aquesta setmana el repartiment de material escolar a prop d’una setantena de famílies del municipi.

La direcció de l’escola Guerau de Peguera i de la llar d’infants Alt Foix van consultar a les famílies a través d’una enquesta per les necessitats que els seus fills podien tenir pel que fa a material escolar, dibuix i papereria i, d’aquesta manera, repartir-lo a les famílies.

Des dels centres, amb el suport de la regidoria d’Educació, s’ha destinat la quota escolar destinada a material a preparar lots per a les famílies que l’han sol·licitat.

L’Ajuntament de Torrelles distribueix kits de protecció i desinfecció entre la gent gran i persones de risc

18 d'abril de 2020

L’Ajuntament de Torrelles de Foix ha iniciat la distribució d’un kit de protecció sanitària i desinfecció a les persones empadronades al municipi majors de 65 anys i aquells que, per la seva situació de salut o d’una altra índole, és considerada persona vulnerable de contagi. L’alcalde Sergi Vallès i diversos membres del govern de l’Ajuntament es van desplaçar ja aquest dissabte als domicilis per fer els lliuraments entre els col·lectius de risc i seguiran repartint-les durant els propers dies.

Des del dilluns 20 d’abril, les farmàcies ja disposaran de les mascaretes sanitàries per a la població facilitades per la Generalitat de Catalunya. La primera unitat serà gratuïta, presentant la targeta sanitària. Des de la farmàcia local de Torrelles també es lliurarà aquest kit de l’Ajuntament a les persones de risc.

Tot i les dificultats per aconseguir material sanitari, l’Ajuntament ha preparat un total de 500 unitats d’aquest kit de protecció, que consta d’un gel desinfectant, un parell de guants i una mascareta.

Es demana a la població que s’adreci a la farmàcia amb responsabilitat i esglaonadament, evitant aglomeracions i mantenint la distància de protecció adequada.

Adhesió al Pacte de municipis de Catalunya per l’auto-confinament preventiu

8 d'abril de 2020

L’Ajuntament de Torrelles de Foix, mitjançant un decret d’alcaldia, aprova l’adhesió al Pacte de municipi de Catalunya per l’auto-confinament preventiu.

Es tracta d’una mesura d’urgència per protegir la ciutadania.

Podeu consultar el deret al següent enllaç

DECRET

Establiments i comerços de serveis durant l’estat d’alarma

7 d'abril de 2020

Pots consultar la relació de comerços i establiments de servei durant aquests dies d’estat d’alarma i també durant la Setmana Santa:

 

FARMÀCIA Mª PILAR MARTÍNEZ

De dilluns a dissabte, de 9:00h a 13:30h

De dilluns a divendres, de 17:00h a 20:00h

(Festius tancat)

AUTOSERVEI PARELLADA

De dilluns a diumenge, de 9:00h a 14:00h

De dilluns a dissabte, de 17:00h a 20:00h

CAL MANYÀ

De dilluns a dissabte, de 9:00h a 14:00h i de 18:00h a 20:30h

Diumenges, de 9:00h a 13:00h

CAL XULLAT

De dilluns a diumenge, de 8:30h a 14:00h

CAN PARDO

De dilluns a diumenge, de 8:00h a 15:00h

Excepcionalment Setmana Santa (dimecres, dijous, divendres i dissabte) també de 15:00h a 21:00h

SUPERMERCAT FOIX

De dilluns a diumenge, de 9:00h a 15:00h

SUPERMERCAT MONTSE

De dilluns a diumenge, de 9:00h a 14:00h

PEIXATERIA TERE

De dimarts a dissabte, de 9:00h a 14:00 h

Dimecres i divendres tarda, de 18:00h a 20:30h

COMERCIAL GILI

De dilluns a diumenge, de 9:30h a 13:30h

Dilluns, dimarts, dimecres i divendres tarda de 17:00h a 19:00h

(Divendres Sant, tarda tancat)

CORREUS

Setmana Santa: dimarts i dijous de 9:30h a 11:00h

Setmana 13 abril: dimecres i divendres de 9:30h a 11:00h

Setmana 20 abril: dimarts i dijous de 9:30h a 11:00h

Setmana 27 abril: dilluns, dimecres i divendres de 9:30h a 11:00h

GASDOSA – REPARTIMENT BUTÀ

Es reparteix cada dimarts, prèvia comanda abans del dilluns a les 12:00h, realitzada al telèfon 93 893 09 99 (cal indicar nom i adreça)

BANC SABADELL

Oficina tancada, per qualsevol gestió caldrà anar a l’oficina de Sant Martí Sarroca

Reducció del 50% del cànon de l’aigua per als mesos d’abril i maig

4 d'abril de 2020

Durant el període comprès entre l’1 d’abril i el 31 de maig de 2020, com a conseqüència de la declaració de l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de la crisi sanitària ocasionada pel COVID-19, s’aplicarà una reducció en el tipus de gravamen del cànon de l’aigua corresponent als següents usos de l’aigua. Ha estat una de les mesures aprovades pel Govern de la Generalitat per rebaixar la pressió tributària dels contribuents.

> S’amplia el cànon social a tots els trams de la factura. Als usuaris domèstics que ja gaudeixen de la tarifa social del cànon de l’aigua se’ls aplicarà un tipus de gravamen de 0 euros, en tots els trams de consum (fins ara s’aplicava al primer tram o tram de consum bàsic). A Cataluya hi ha actualment més de 52.000 famílies o persones de col·lectius vulnerables que ja gaudeixen del cànon social.

> Reducció universal del 50% del cànon de l’aigua per als usuaris domèstics. Als usuaris domèstics que no gaudeixen de la tarifa social del cànon de l’aigua, se’ls aplicarà un tipus de gravamen resultant d’aplicar un coeficient 0,5 sobre els tipus previstos en els apartats 1 i 2 de l’article 69 del Decret legislatiu 3/2003. Aquesta reducció s’afegeix -en els casos en què es compleixen els requisits previstos a la normativa- a les bonificacions d’ampliació del primer tram (del qual ja en són beneficàries més de 408.000 famílies a Catalunya).

> Reducció del 50% del cànon de l’aigua per als usuaris industrials i activitats econòmiques. Als contribuents que efectuen un ús industrial i assimilable d’aigua, se’ls aplicarà sobre el tipus de gravamen general i l’específic previstos en els articles 71 i 72 del Decret legislatiu 3/2003, un coeficient reductor de 0,5. La mateixa reducció s’aplicarà als valors dels paràmetres de contaminació emprats per a la determinació del tipus de gravamen del cànon de l’aigua mitjançant el sistema de mesurament directe de la càrrega contaminant propi del règim especial, previst en l’apartat 4 de l’article 72 bis de la mateixa norma, i als valors previstos en l’apartat 4 de l’article 74 per a la determinació objectiva de la quota corresponent a usos d’aigua per a la producció d’energia elèctrica.

> Reducció del 50% als usuaris ramaders. Als contribuents que efectuen usos ramaders d’aigua, se’ls aplicarà un coeficient reductor 0,5 sobre els valors previstos en l’annex 6 de l’esmentat Decret legislatiu 3/2003, per a la determinació objectiva de la quota que els resulti d’aplicació.

Aplicació automàtica i universal

Amb caràcter general, la reducció del cànon de l’aigua s’aplica a la factura que inclogui la repercussió del cànon corresponent als consums d’aigua efectuats els mesos d’abril i maig de 2020, en la liquidació que emeti directament l’Agència corresponent al mateix període de consum.

Això no obstant, en els casos de contribuents als quals l’entitat subministradora factura mensualment o bimestralment el servei, la reducció s’aplica per un període de dos mesos en les factures emeses a partir de l’1 d’abril de 2020.

Ajuts a autònoms i microempreses del sector turístic

2 d'abril de 2020

El govern de la Generalitat de Catalunya ha activat una línia d’ajuts directes d’inicialment dos milions d’euros dirigida  a professionals autònoms i microempreses que desenvolupen la seva activitat en el sector turístic.

Es tracta d’un ajut de 2.500 euros en un únic pagament a bestreta destinat a establiments turístics d’allotjament, guies de turisme, empreses turístiques de mediació, agències de viatge, DMC, OPC, establiments i activitats d’interès turístic… amb un màxim de cinc treballadors i fins a un màxim de 500.000€ de volum anual de facturació.

En aquest enllaç trobareu més detalls sobre els requisits i requeriments de justificacions. Aquests ajuts són compatibles amb qualsevol altre que pugui correspondre a excepció d’aquells que derivin o tinguin causa en el tancament definitiu de l’activitat. Més informació

La Generalitat treballa per intentar dotar de més pressupost aquesta línia que es posarà en marxa en una setmana, moment en què es podran rebre les sol·licituds. Seguiran sumant-se més mesures econòmiques de suport al teixit turístic en aquests moments complicats.

Des de Turisme de la Generalitat s’actualitza diàriament la secció act.gencat.cat/covid19, creada específicament per compartir el màxim d’informació que us pugui ser d’utilitat en la complexa situació que vivim.

Consulta pública prèvia sobre el reglament del Consell de Poble de Torrelles de Foix

1 d'abril de 2020

D’acord amb l’article 133.1 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, l’Ajuntament de Torrelles de Foix sotmet a consulta pública la conveniència de regular el Reglament de Consell de Poble de Torrelles de Foix.

El Consell de Poble és un òrgan consultiu i de participació que integra i recull la pluralitat de grups i interessos del poble, esdevenint l’òrgan que recull la participació i consulta municipal dels temes globals i d’especial transcendència pel municipi. Té caràcter consultiu i de generació de propostes i suggeriments.

Els seus objectius són:

– Promoure la participació ciutadana, el debat ciutadà i la construcció col·lectiva.
– Implicar els diferents actors en el procés de presa de decisions i en els afers col·lectius del municipi.
– Assessorar al govern municipal.

Davant aquest tràmit de consulta pública, els veïns, organitzacions i associacions que així ho considerin poden presentar les opinions al Registre d’entrada d’aquest Ajuntament o mitjançant instància genèrica disponible a la web www.torrellesdefoix.cat, en el termini de deu dies naturals a comptar des del dia d’aquesta publicació.

“Els terminis queden subjectes a la regulació continguda en la Disposició addicional tercera del “ Real Decreto 463/2020, de 14 de marzo, por el que se declara el estado de alarma para la gestión de la situación de crisis sanitaria ocasionada por el COVID- 19”

Nou termini d’exposició de la matrícula de quotes municipals de l’IAE

31 de març de 2020

Edicte de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, sobre l’establiment d’un nou termini d’exposició de la Matrícula de quotes municipals de l’Impost sobre activitats econòmiques amb motiu de l’emergència sanitària provocada pel COVID-19

En compliment del que disposa l’article 3 del Reial Decret 243/1995, de 17 de febrer (BOE de 8 de març), pel qual es dicten normes per a la gestió de l’Impost sobre Activitats Econòmiques (I.A.E.) i se’n regula la delegació de competències en matèria de gestió censal, s’ha elaborat la matrícula comprensiva dels subjectes passius per quota municipal no exempts corresponent a l’any 2020, perquè resti en aquest Ajuntament a disposició del públic des de l’1 al 15 d’abril, ambdós inclosos.

Arran la situació d’alarma provocada pel COVID-19 i tenint present allò previst a l’art. 33 del Reial Decret Llei 8/2020, de 17 de març, de mesures urgents extraordinàries per a fer front a l’impacte econòmic i social del COVID-19, s’ha ampliat el termini d’exposició de manera que la Matrícula estarà a disposició del públic des de l’1 d’abril al 20 de maig, ambdós inclosos.

Tenint en compte que la consulta presencial no serà possible, i des d’aquest Ajuntament no podem oferir la consulta de la matrícula amb les condicions legalment establertes, els contribuents interessats han de dirigir-se a la seu electrònica de l’ORGT (https://orgtn.diba.cat), on podran efectuar aquesta consulta.

Suport al Manifest dels ens locals davant la crisi del coronavirus

L’alcalde de Torrelles de Foix, Sergi Vallès, ha signat un decret d’alcaldia de suport al Manifest dels ens locals davant la crisi del coronavirus:

Atesa la situació creada per la pandèmia del Covid-19, l’Associació Catalana de Municipis i Comarques(ACM), l’Associació de Micropobles de Catalunya i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) han acordat un manifest conjunt per exposar la posició i les demandes del món local català davant l’actual moment de dificultat, al qual manifest demanen l’adhesió dels ens locals del nostre país.

Ateses les atribucions de representació de l’ajuntament que corresponen a l’alcaldia, en virtut de l’article 21.1 de la Llei 7/1985, de 2 d’abril, Reguladora de les Bases de Règim Local, i de l’article 53.1 del text refós de la Llei Municipal i de Règim Local de Catalunya aprovat pel Decret Legislatiu 2/2003, de 28 d’abril,

HE RESOLT:

Primer.- Manifestar el suport i l’adhesió de l’ajuntament de Torrelles de Foix al “MANIFEST DELS ENS LOCALS DAVANT LA CRISI DEL CORONAVIRUS”, que es transcriu a continuació:
“Els ens locals de Catalunya, les alcaldesses i alcaldes, les regidores i regidors, davant la crisi generada pel contagi del COVID-19, volem adreçar el present manifest a la ciutadania, i també a la resta d’administracions, amb el convenciment que hem d’unir esforços per superar l’actual situació.

Catalunya està vivint una situació excepcional. Dia rere dia comprovem les conseqüències de la pandèmia del COVID-19 en les nostres vides, i l’abast estructural que aquesta té i tindrà en el present i futur de la nostra societat. Estem davant d’un moment transcendent de la nostra història, i hem d’estar-hi a l’alçada des de la responsabilitat col·lectiva i individual. Per aquest motiu, hem de començar insistint a la ciutadania que compleixi amb les indicacions que les autoritats sanitàries i, en general, les institucions estem dictant per a la prevenció i eradicació del COVID-19.

La nostra principal prioritat ha de ser tallar de manera efectiva la cadena de transmissió del virus. Per aconseguir-ho, cal un confinament estricte. Cal que tothom es quedi a casa seva amb l’excepció només d’aquelles persones que treballen en serveis establerts com a essencials. Només amb aquest confinament efectiu, amb la col·laboració i solidaritat de tothom, podrem frenar la propagació d’aquesta pandèmia.

Des del món local, demanem a les administracions supramunicipals que les mesures que s’estan prenent a curt termini tinguin com a eix central i com a prioritat la salut de les persones, en especial les més vulnerables al virus, i l’adequació de les infraestructures sanitàries per tal que el personal dels centres hospitalaris puguin desenvolupar la seva tasca amb garanties.

És evident que és el moment d’estar més que mai al servei de la ciutadania. Per una banda, al costat de les persones que abans de la crisi del COVID-19 ja eren vulnerables i que rebien l’ajut de les administracions en tots els àmbits. En aquest sentit, s’han de reforçar aquestes línies d’actuació i, alhora, habilitar mitjans de pagament no presencials dels ajuts per evitar l’exposició de la ciutadania i dels professionals de l’àmbit social al contagi.

Per altra banda, també hem d’estar al costat de totes aquelles persones que, com a conseqüència d’aquesta crisi, es quedaran sense feina. Per aquest motiu, s’ha de dotar de recursos i ajuts per emparar a les famílies que ho necessiten. Només des d’una visió sensible amb les persones i els col·lectius més vulnerables podrem garantir una sortida real d’aquest context de crisi.

Paral·lelament, i en l’àmbit econòmic, cal legislar per crear les condicions idònies per a què els autònoms, les petites i mitjanes empreses i, en general, el teixit productiu del nostre país pugui tenir un horitzó de recuperació ràpida amb els menors costos possibles per tornar a la normalitat quan abans millor. No podem permetre que algunes empreses i comerços no tornin a obrir. Des de les administracions competents, cal ser contundents per enfortir la reactivació econòmica del nostre teixit empresarial.

Els ens locals som l’administració més propera a la ciutadania, la primera porta d’accés a les demandes i a les necessitats dels veïns i veïnes, i els qui administrem i executem la majoria de les decisions preses per altres administracions. En aquests moments, més que mai, cal una millor coordinació, des de la complicitat i lleialtat institucionals. És en aquest sentit que necessitem disposar d’instruments efectius per a donar resposta a la globalitat de les situacions que està generant aquesta crisi.

Per aquest motiu, i en benefici dels veïns i veïnes dels pobles i ciutats de Catalunya, des del món local reclamem poder mobilitzar el superàvit disponible del 2019 sense limitacions, així com flexibilitzar les directrius de la regla de la despesa i l’estabilitat pressupostària; anul·lar totes les mesures que encara queden de la LRSAL que limiten l’autonomia local; garantir les aportacions previstes de les administracions supramunicipals per a l’any 2020 i poder-les ampliar per les noves necessitats que generarà la crisi; contractar persones sense les actuals limitacions, especialment per a donar resposta als nous usuaris de serveis socials que tenim ja avui; redefinir els programes destinats a actuacions municipals o els nous programes de finançament europeu del període 2021-2027.

És a dir, cal que la normativa que ens afecta als ens locals ens empoderi, de manera que puguem tenir al nostre abast les eines i la capacitat d’adaptació necessària per a les exigències que haurem de fer front en els propers mesos i anys com a conseqüència de la paràlisi del COVID-19.

De fet, la crisi del coronavirus és i serà el repte més gran que hem tingut en molts anys. Ens posa a prova com a persones, però posa especialment a prova el nostre esperit comunitari. La ciutadania dels pobles, els municipis i les ciutats de Catalunya hem d’actuar conjuntament per a poder superar aquest repte. Estem convençuts que ens en sortirem i, per això, mirant l’horitzó i entenent aquesta crisi també com una oportunitat per a fer una societat més justa, pròspera i cohesionada, volem fer una crida a les institucions supramunicipals: aquest futur l’hem de construir des de la coresponsabilitat real i efectiva.

Els governs locals no som només uns receptors i executors de les polítiques europees, estatals o nacionals. Volem ser escoltats, compartir els reptes i prendre decisions des del diàleg i l’acord. El ens locals podem i volem ser coresponsables de les decisions estructurals que s’han de prendre per a redreçar l’actual situació i afrontar el futur. La nostra proximitat amb la ciutadania, també en aquesta situació que estem patint i vivint actualment, ens fa tenir una especial coneixement i sensibilitat sobre quines són les necessitats, els neguits i les aspiracions de les nostres comunitats locals. Volem participar de la construcció d’aquest nou futur.

Finalment, volem mostrar el nostre suport i el nostre condol més sentit a les persones i famílies que han perdut els seus éssers estimats; i el nostre ànim als qui s’han contagiat pel COVID-19 i s’estan a casa o als hospitals.
Al mateix temps, volem agrair sincerament a totes les persones que treballen en serveis essencials per a garantir que donem resposta com a societat en moments difícils, especialment a totes i tots els professionals sanitaris i als equips d’emergència que, de manera exemplar, treballen dia i nit, incansablement, per revertir aquesta situació. L’esperit de tota aquesta gent és el que ha de conduir a mirar al futur amb esperança. Ens en sortirem!”.

Segon.- Donar compte d’aquesta resolució al Ple de la corporació en la propera sessió que se’n celebri.

Tercer.- Publicar aquesta resolució al tauler d’edictes de l’Ajuntament i a la web municipal.

Quart.- Notificar aquest resolució a les entitats municipalistes que han subscrit el manifest, al Govern de la Generalitat de Catalunya i al Govern de l’Estat.

Suspensió dels terminis dels procediments administratius

De conformitat amb  el “Real Decreto 463/2020, de 14 de marzo, por el que se declara el estado de alarma para la gestión de la situación de crisis sanitaria ocasionada por el COVID-19” queden suspesos tots els terminis de procediments administratius del Sector Públic. També els  terminis de prescripció i caducitat.

Accedir a la publicació del BOE:
www.boe.es/boe/dias/2020/03/14/pdfs/BOE-A-2020-3692.pdf

AIXÍ, QUEDEN SUSPESOS TOTS ELS TERMINIS ADMINISTRATIUS

El text de les disposicions tercera i quarta del “Real Decreto 463/2020, de 14 de marzo, por el que se declara el estado de alarma para la gestión de la situación de crisis sanitaria ocasionada por el COVID-19” estableix el següent:

“Disposición adicional tercera
Suspensión de plazos administrativos.

1. Se suspenden términos y se interrumpen los plazos para la tramitación de los procedimientos de las entidades del sector público. El cómputo de los plazos se reanudará en el momento en que pierda vigencia el presente real decreto o, en su caso, las prórrogas del mismo.

2. La suspensión de términos y la interrupción de plazos se aplicará a todo el sector público definido en la Ley 39/2015, de 1 de octubre, del Procedimiento Administrativo Común de las Administraciones Públicas.

3. No obstante lo anterior, el órgano competente podrá acordar, mediante resolución motivada, las medidas de ordenación e instrucción estrictamente necesarias para evitar perjuicios graves en los derechos e intereses del interesado en el procedimiento y siempre que éste manifieste su conformidad, o cuando el interesado manifieste su conformidad con que no se suspenda el plazo.

4. La presente disposición no afectará a los procedimientos y resoluciones a los que hace referencia el apartado primero, cuando estos vengan referidos a situaciones estrechamente vinculadas a los hechos justificativos del estado de alarma.

Disposición adicional cuarta.
Suspensión de plazos de prescripción y caducidad.

Los plazos de prescripción y caducidad de cualesquiera acciones y derechos quedarán suspendidos durante el plazo de vigencia del estado de alarma y, en su caso, de las prórrogas que se adoptaren”.

Nou decret del govern que limita l’activitat professional i estableix un permís retribuït recuperable

30 de març de 2020

A través del Reial decret-llei 10/2020, de 29 de març, el Govern espanyol ha establert que els treballadors i les treballadores estaran en situació de permís retribuït recuperable entre el 30 de març i el 09 d’abril, ambdós inclosos, el que suposa que no han d’anar al seu centre de treball, amb les excepcions dels serveis essencials i altres especificades.

Consultes com afecta el decret a les empreses i treballadors durant aquest període

Preguntes i respostes sobre les noves restriccions

 

Al següent enllaç tens complet tot el Reial Decret publicat al Boletín Oficial del Estado (BOE) del 29 de març de 2020:

BOE 29 de març 2020

Nous horaris al servei de bus

26 de març de 2020

L’Ajuntament de Torrelles de Foix recorda la reducció del servei de bus amb parada a Torrelles de Foix. Fins a nou avís, les freqüències de pas en la línia entre el municipi i Vilafranca del Penedès seran les següents:

Torrelles de Foix – Vilafranca:
6.45h
15.10h

Vilafranca – Torrelles de Foix
12.30h
20.00h

Ajornament de les taxes i impostos municipals

25 de març de 2020

Davant la situació d’emergència, l’Ajuntament de Torrelles de Foix anuncia l’ajornament del pagament de taxes i impostos municipals. Per tant, impostos com els de l’IBI, la taxa de la brossa o l’impost de vehicles municipals no es giraran ni domiciliaran fins d’aquí unes setmanes, a l’espera que es normalitzi la situació excepcional en què ens trobem.

Evidentment, tampoc es cobraran els serveis municipals que no s’estan prestant, com les escoles bressol.

L’Ajuntament també estudiarà bonificacions per al sector de la restauració i el teixit comercial del municipi, i que no pot dur a terme la seva activitat durant l’estat d’alarma.

Què puc fer i què no puc fer durant l’estat d’alarma

19 de març de 2020

Recomanacions, consells i advertiments sobre què està permès i què no davant la situacio d’excepcionalitat i el decret d’estat d’alarma (Actualitzat a 12 d’abril de 2020)

CONSULTA

PREGUNTESIRESPOSTES

Tancament de bars i restaurants

14 de març de 2020

A partir d’aquest dissabte 14 de març, només es mantindran oberts els comerços de proximitat, d’alimentació, supermercats, farmàcies i d’higiene personal

Les autoritats sanitàries competents, amb l’objectiu de prevenir més contagis de coronavirus, ha adoptat les següents mesures complementàries per a la prevenció i el control de la infecció, vàlides a partir d’aquest dissabte 14 de març:

 • Tancament de bars, cafeteries, restaurants i altres establiments de restauració, a excepció d’aquells que es trobin dins d’hotels, centres sanitaris i socials residencials.
 • Tancament de tota classe d’instal·lacions esportives, inclosos gimnasos i clubs esportius (tant públics com privats).
 • Tancament de teatres, sales de festes, discoteques, pubs, i qualsevol altre establiment recreatiu.
 • Tancament d’establiments de jocs com bingos i salons recreatius.
 • Tancament de centres comercials, grans superfícies i galeries a excepció d’establiments de productes d’alimentació, neteja o higiene.
 • La resta d’establiments de proximitat de la trama urbana estaran oberts: mercats i supermercats, comerç de proximitat, farmàcies, etc.
 • El compliment d’aquestes mesures és responsabilitat dels mateixos establiments afectats.
 • Transport públic: avançar cap a la capacitat màxima de passatgers en el transport públic d’1/3 de la capacitat màxima. En cas de restriccions, s’habilitaran mesures per garantir el transport de persones vulnerables.
 • Suspensió de la vetlla a persones mortes per COVID-19

 

Es demana a la ciutadania que restringeixi els seus moviments al màxim possible.

Actualització. Decret de l’Ajuntament de Torrelles de Foix de mesures de prevenció i protecció

12 de març de 2020

L’Ajuntament de Torrelles, després de l’activació en fase d’Emergència 1 del Pla de Protecció Civil (PROCICAT) i el decret del departament d’Educació de la Generalitat, anuncia el pla de mesures de protecció i prevenció al municipi:

 • Suspensió de totes les activitats organitzades per l’Ajuntament o per entitats del municipi a tots els equipaments municipals, a partir del 13 de març de 2020.
 • Recomanació a les entitats del municipi la suspensió de les activitats de concurrència pública a l’aire lliure i, en el cas de que no sigui possible la seva suspensió, limitar l’assistència a un terç de l’aforament, i sempre sense superar el límit de les mil persones.
 • Suspensió de les visites turístiques i grupals a la Zona de les Dous
 • Suspensió del Mercat Ambulant Municipal que es celebra cada divendres.
 • Tancament de la Llar Municipal d’Infants “Alt Foix” i l’Escola “Guerau de Peguera”
 • En relació a l’atenció al públic que es presta des de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament de Torrelles de Foix es recomana a la població prioritzar les consultes i tràmits per via telemàtica i telefònica. En el cas que sigui necessari la presència del ciutadà a les Oficines municipals caldrà sol·licitar cita prèvia trucant al telèfon de l’Ajuntament, 938971001

L’Ajuntament adopta diverses mesures de prevenció davant la situació d’alerta per la crisi sanitària de coronavirus

L’Ajuntament de Torrelles de Foix anuncia un pla de mesures de prevenció davant la fase d’alerta decretada pel Govern de la Generalitat de Catalunya per la crisi sanitària del coronavirus.

A partir d’aquest dijous 12 de març i durant un període de 15 dies se suspenen totes les activitats esportives i extraescolars que es duguin a terme als equipaments municipals. També romandrà tancat l’accés a Les Dous i al Casal de Joves.

L’Ajuntament vol enviar un missatge de tranquill.litat i demana responsabilitat als veïns i veïnes, amb una especial cura per les mesures d’higiene i prevenció.

L’Ajuntament insta a entitats, associacions i col•lectius de la vila a adoptar les decisions que considerin més oportunes per tal de reduir els riscos de contagi i a que es mantinguin atents als comunicats oficials i l’anunci de noves mesures que en els propers dies puguin decretar les autoritats competents de l’Administració general, Govern central i la Generalitat de Catalunya.

Al següent enllaç trobareu informació d’interès sobre el coronavirus, així com consells i recomanacions. Per a més informació podeu adreçar-vos al Cat Salut i, si és necessari, trucar al 061.

Coronavirus

Troben una punta de llança de l’Edat de Bronze a Torrelles de Foix

10 de març de 2020

 

L’Ajuntament de Torrelles de Foix ha lliurat a la Generalitat de Catalunya una punta de llança prehistòrica que va ser trobada fa uns dies per Àlex Damas, un veí del municipi, del barri d’El Cusconar. La peça és del tipus Palmela i tindria el seu origen a l’Edat del Coure.

Per tal de conèixer la composició metal·lúrgica de la punta de sageta de Torrelles de Foix i intentar conèixer si es tracta d’una manufactura local o si procedeix d’alguna regió de característiques mineralògiques conegudes, s’ha lliurat temporalment la punta de sageta a Josep Gallart Fernández, arqueòleg dels Serveis Territorials a Lleida del Departament de Cultura i especialista en l’edat del bronze. En el termini d’unes setmanes es disposarà dels resultats de l’estudi. Posteriorment, la intenció és cedir aquesta peça al Museu del Vinseum.

Les puntes de sageta o llança del tipus anomenat Palmela són característiques dels aixovars de la cultura prehistòrica anomenada “del vas campaniforme”, que es va desenvolupar durant el període del calcolític (“edat del coure”) entre el 2600 i el 1700 aC.

Aquestes puntes s’anomenen així perquè van ser van ser identificades per primera vegada al jaciment portugués de Palmela. Són de coure i s’elaboraven vessant coure fos dins un motlle de pedra on prèviament s’havia buidat la forma de la punta. L’acabat final s’aconseguia mitjançant la tècnica del martellejat. Les dimensions d’aquestes puntes varien entre els 8 i els 12 cm de longitud. Tenen forma foliàcia i un llarg peduncle. La secció és quadrada en el peduncle i lenticular a la fulla. El coure podia tenir barrejat de forma natural petites proporcions d’altres metalls, com l’arsènic o el plom. L’estudi de la composició metàl·lica de les puntes permet conèixer a grans trets quina va ser la regió on van ser fabricades i d’aquest amanera es poden reconstruir els fluxos comercials de l’inici de l’edat dels metalls.

Campanya de recollida de diners per a la reparació del rellotge de l’església de Sant Genís

4 de març de 2020

L’Ajuntament de Torrelles de Foix, amb el suport dels comerços del municipi, ha iniciat una campanya per recollir diners per a la reparació del rellotge de Torrelles de Foix, avariat des de fa un temps.

Fins al 13 d’abril, es repartiran unes guardioles a la xarxa de botigues i comerços del poble per tal que els clients i veïns i veïnes puguin fer les seves aportacions.

El cost de la reparació,a més del de la grua per dur a terme els treballs, supera els 7.000 euros. L’Ajuntament de Torrelles hi aportarà el 50% i s’espera que amb les donacions dels veïns i l’aportació de l’església es pugui cobrir el pressupost.

El CAAD Penedès busca cases d’acollida pels seus gossos i gats

27 de febrer de 2020

El Centre d’Acollida d’Animals Domèstics (CAAD) de la Mancomunitat Penedès Garraf, torna a activar la campanya que busca cases d’acollida per aquells animals que necessiten un espai més adequat a les seves circumstàncies.

Tot i les donacions de mantes que s’han rebut en les darreres setmanes per part de molts ciutadans ajuden a pal•liar el fred per als gossos i gats acollits, no es pot comparar amb les comoditats que ofereix una llar en els mesos més durs de fred. De cara a prioritzar les acollides més urgent, el centre ha seleccionat un seguit d’animals que bé, per la seva edat o per les seves característiques (malalties cròniques, constitució delicada), necessiten poder gaudir de les comoditats i confort que només una llar pot oferir.

Els efectes d’aquestes acollides són immillorables per millorar l’estat de l’animal, ja que poden descansar calents i relaxats, també aporten informació sobre el comportament de l’animal en una llar i així millorar les seves opcions de ser adoptats, ja que recuperen comportaments oblidats i, sovint les mateixes persones que fan de casa d’acollida ajuden a trobar una família definitiva.

L’acollida té una durada mínima d’un mes, per a garantir una bona adaptació de l’animal, i es pot allargar mentre durin els mesos de fred. Així mateix el centre proporcionarà l’assessorament necessari per aconseguir una bona adaptació a la llar així com l’atenció necessària per l’animal.

Les persones interessades a participar en la campanya es poden adreçar al CAAD al telèfon 93 810 06 98 ext. 6 o al correu caad@mancomunitat.cat.

Animeu-vos!

Humana lliura a l’Ajuntament vals de roba per a famílies amb pocs recursos

26 de febrer de 2020

Humana lliura 10 bons d’ajuda a Torrelles de Foix. Es tracta de  vals bescanviables per roba que l’Ajuntament distribueix entre persones amb pocs recursos econòmics. Valorats en 30 euros cadascun, es bescanvien a les botigues que la Fundació té a Barcelona.

Humana Fundación Pueblo para Pueblo ha lliurat 10 bons d’ajuda a l’Ajuntament de Torrelles de Foix per a què els distribueixi entre veïns amb dificultats econòmiques. Són vals bescanviables per roba, així que aquesta iniciativa permet que la regidoria de Benestar Social pugui canalitzar l’ajuda cap a famílies amb necessitats de vestimenta bàsica.

El lliurament de bons d’ajuda s’inclou dins el programa d’acció social que Humana desenvolupa amb els seus col·laboradors, entre els quals es troba l’Ajuntament. El Programa de Suport Social d’Humana reverteix part dels recursos obtinguts amb la recollida de la roba i el calçat usats als municipis on és present, i així col·labora en l’ajuda a col·lectius desafavorits. Els bons
estan valorats en 30 euros cadascun i permeten adquirir gratuïtament roba a les botigues de moda sostenible que la Fundació té a Barcelona.

La Fundació gestiona el servei de recollida selectiva de tèxtil usat a Torrelles de Foix: l’any passat, Humana hi va recuperar 8 tones, la qual cosa equival a 18.000 peces de roba que han tingut una segona vida gràcies a la reutilització i el reciclat. Els veïns poden donar la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitzen per a donar-los una segona vida
mitjançant la reutilització i el reciclatge. És un servei gratuït i representa un estalvi important en les despeses de recollida i eliminació de residus sòlids urbans.

Sobre Humana Fundación Pueblo para Pueblo

Humana Fundación Pueblo para Pueblo promou des del 1987 la protecció del medi ambient a través de la reutilització del tèxtil i desenvolupa programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i l’Àsia així com de suport local i agricultura urbana al territori més proper. Duu a terme campanyes de sensibilització entorn de la importància de la reutilització i el reciclatge de tèxtil per a la protecció del medi ambient i com a font de recursos per a la cooperació als països del Sud. Té 650 empleats. Forma part de la Federació Humana People to People, que agrupa a organitzacions de 30 països.

Comencen les esperades obres de reparació dels carrers de Can Coral

19 de febrer de 2020

La propera setmana s’iniciaran finalment les obres de reparació dels desperfectes al ferm dels carrers i voreres de la urbanització de Can Coral.

L’actuació tindrà una durada prevista d’uns quatre mesos – fins a finals del mes de juny – i durant aquest període es produiran diverses afectacions en el trànsit, amb pas alternatiu de vehicles i desviacions, amb motiu de les obres i els desplaçaments de camions i màquinària pesada.

L’Ajuntament de Torrelles de Foix comunicarà prèviament dels talls i afectacions a la mobilitat. Així mateix, l’Ajuntament recorda a les veïns i veïns de Can Coral que tenen a la seva disposició el telèfon de l’Ajuntament 9389710 01 i el correu electrònic svalles@torrellesdefoix.cat per tal que l’alcalde Sergi Vallès i el regidor de Barris i Urbanitzacions, Martín Orive, puguin atendre les seves demandes. consultes o incidències que pugui sorgir durant el desenvolupament de les obres.

Després de resoldre finalment la licitació i adjudicació del projecte, les obres seran realitzades per l’empresa Asfaltos Barcino S.L. sota la Direcció d’obres de l’Enginyer de camins Antoni Lluch Molinari, que supervisarà tots els treballs duts a terme per l’empresa constructora de manera que aquests es corresponguin 100% al projecte aprovat.

El pressupost de l’obra es cobrirà amb la garantia de 294.136,72 € que l’Ajuntament va confiscar a l’empresa que inicialment havia de dur a terme aquesta reparació i per tant no suposarà cap cost per als veïns i veïnes.

L’Ajuntament demana paciència i comprensió durant aquests mesos per les molèsties i incidències que es puguin produir.

 

Jornades de portes obertes a l’Escola Guerau de Peguera

L’Escola Guerau de Peguera organitza el dimarts 10 de març, de 9:30 a 11 hores, i el dimecres 11 de març, de 17 a 18:30 hores, jornades de portes obertes per a què aquelles famílies i alumnes que ho desitgin puguin conèixer les instal.lacions i el programa educatiu del centre.

S’ha previst una rebuda a les famílies, visita als diferents espais, reunió pedagògica per presentar el projecte i al final un torn de precs i preguntes per resoldre dubtes,

Per a més informació o si es vol visitar el dimarts 10 de març en horari escolar, cal trucar abans al 93 897 13 77 o per e-mail a a8030637@xtec.cat 

Torrelles ja té Mapa de Patrimoni Cultural

4 de febrer de 2020

L’Oficina de Patrimoni Cultural (OPC) va presentar aquest dissabte el Mapa de Patrimoni Cultural de Torrelles de Foix amb l’inventari d’elements del patrimoni cultural i natural del municipi. Una eina essencial per a la protecció i conservació dels bens culturals del territori.

La presentació va tenir lloc a la Sala de plens i va comptar amb la presència dels regidors Jordi Torné i Albert Parellada.

El Mapa de Patrimoni Cultural de Torrelles de Foix ha inventariat 240 elements del patrimoni cultural i natural del terme, dels quals el 91% corresponen a patrimoni immoble (edificis, conjunts arquitectònics, elements arquitectònics, jaciments arqueològics i obra civil), un 1% és moble (col·leccions, objectes i elements urbans), un 2% documental (fons documentals i d’imatges), un 2% immaterial (manifestacions festives, tradicions orals, música i dansa, costumari i tècniques artesanals) i un 3% natural (zones d’interès natural i espècimens botànics singulars).

Aquest Mapa ha estat realitzat per la tècnica Ainhoa Pancorbo, amb la col·laboració de diferents persones del municipi i de l’Ajuntament que han aportat els seus coneixements fruit de la seva recerca.

Prop de dos-cents municipis ja disposen de mapa de patrimoni cultural

Els mapes del patrimoni cultural es realitzen per tècnics de l’OPC amb la col·laboració de persones de cada municipi que hi aporten els seus coneixements fruit de la seva recerca.

L’OPC realitza des de fa més de 20 anys aquests mapes del municipis de la demarcació de Barcelona per als ajuntaments que ho sol·liciten. Actualment, hi ha 178 municipis on ja s’ha elaborat el mapa i diversos més es troben en diferents processos de realització.

Dimarts 4 de febrer ple extraordinari municipal

30 de gener de 2020

Aquest dimarts 4 de febrer, a les 20 hores, se celebrarà un ple extraordinari municipal de l’Ajuntament de Torrelles de Foix. Des del Saló de plens de l’Ajuntament, es podrà seguir en directe per Ràdio Foix al 107.9 FM

Ordre del dia

A) Part resolutiva
1. Expedient 1096/2019. Compte General corresponent a l’exercici 2018
2. Expedient 644/2019. Establiment del règim retributiu i indemnitzacions del
membre de la Corporació
3. Expedient 656/2019. Demarcacions Territorials
4. Expedient 91/2020. Servei de gestió forestal i energia
5. Expedient 113/2020. Actualització del conveni del Padró d’Habitants
6. Expedient 112/2020. Moció de rebuig a la resolució de la JEC respecte al
M.H. President de la Generalitat Quim Torra i l’Eurodiputat Oriol Junqueras

B) Activitat de control

C) Precs i preguntes

Torrelles de Foix desplegarà aquest any la fibra òptica a tot el municipi

8 de gener de 2020

En els propers dies s’iniciaran els treballs per a la instal.lació de la fibra òptica a Torrelles de Foix. El projecte, impulsat per l’empresa penedesenca XTA Xarxes de Telecomunicacions Alternatives – que ja ofereix el servei WIFI Penedès al territori – començarà a desplegar-se a la zona de Can Cruset i al nucli urbà que podrien ja gaudir de la fibra en els propers mesos. Al llarg de l’any s’estendrà als diversos barris i urbanitzacions del municipi.

Aquest nou servei permetrà als veïns i veïnes de Torrelles gaudir d’un servei de connectivitat de més qualitat i velocitat, gràcies a una tecnologia amb més amplada de banda que ofereix una transmissió de dades més ràpida, amb una xarxa més segura i sense interferències, alhora que donarà resposta a les necessitats dels veïns en una zona que no cobreixen la resta d’operadores. 

El proper dimarts 21 de gener a les 7 de la tarda, tindrà lloc una sessió informativa sobre el nou servei, adreçada a la ciutadania. L’acte se celebrarà a la sala de plens de l’Ajuntament.

Els operaris de la companyia iniciaran així en breu les operacions de desplegament de cablejat i la instal.lació o renovació de les caixes de fibra óptica instal.lades a les façanes dels edificis, per on actualment passen les línies de coure dels serveis de telecomunicacions. Aquests treballs no suposaran cap cost pels veïns. En cas de produir-se danys o desperfectes, l’operador serà l’encarregat de reparar o indemnitzar els propietaris de l’immoble.

Aquesta setmana l’alcalde Sergi Vallès, acompanyat pels regidors de govern Joan Navarro i Albert Parellada, es van reunir amb un dels responsables de l’empresa XTA per conèixer els detalls sobre el projecte de desplegament de la fibra òptica al municipi.

Per tal de facilitar l’accés a la informació i a la contractació dels serveis, XTA aproparà la seva oficina mòbil davant de l’Ajuntament els dissabtes 25 de gener i l’1 de febrer, de 9h30 a 13h30.

L’Ajuntament de Torrelles de Foix aprova el pressupost municipal per l’any 2020

30 de desembre de 2019

L’Ajuntament de Torrelles de Foix va aprovar la setmana passada, en el darrer ple corporatiu de l‘any, el pressupost municipal per al 2020, que serà de 2.185.640 euros.

La proposta del govern de Junts x Torrelles de Foix i que encapçala Sergi Vallès amb majoria absoluta de 9 regidors sobre els 11 del plenari, va rebre el suport de la portaveu del PSC, mentre el representant d’ERC va votar-hi en contra.

Per primera vegada en deu anys l’Ajuntament ha presentat i aprovat el pressupost abans de l’inici de l’exercici. El document manté la línia continuista i de contenció, com a conseqüència del compliment dels criteris de sostenibilitat financera dels comptes públics per tal d’eixugar progressivament l’endeutament municipal, i que en els darrers anys ha compromès enormement la gestió del govern. Aquest any, l’Ajuntament farà front a un deute amb proveïdors de més de 231.000 euros, anteriors a l’any 2008.

S’ha reordenat i simplificat el pressupost per tal d’ajustar-lo a la realitat i necessitat de les diverses regidories i serveis, amb la creació de noves partides, com per exemple per a polítiques d’Igualtat. També s’ha realitzat un esforç revisant a l’alça programes de serveis socials en el capítol d’ajuts i beques, i també mantenint l’aposta en l’àmbit de Cultura, Educació, Joventut i Turisme, entre d’altres.

Les inversions previstes al pressupost per l’any vinent se centraran en la neteja i arranjament de franges perimetrals per a la prevenció d’incendis. Amb tot, l’Ajuntament de Torrelles de Foix comptarà un any més amb la possibilitat de impulsar millores a la via pública i als equipaments municipals amb les subvencions i aportacions d’altres administracions, en especial de la Diputació de Barcelona, que financen els projectes i obres al 100%.

Inici de les obres de reparació dels carrers de Can Coral

24 de desembre de 2019

Després de mesos esperant una resolució, finalment el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya amb la seva sentència núm. 468/2019, ferma des del 19 de setembre de 2019, ha aixecat la mesura cautelar sol·licitada fa dos anys per la constructora Building Factory S.A. d’aturar les obres de reparació dels desperfectes que han sorgit en l’obra d’urbanització de Can Coral i que fa anys molts de vosaltres esteu patint.

Des d’ençà, l’Ajuntament ha dut a terme tots els tràmits administratius indispensables per licitar i finalment adjudicar l’obra a una tercera empresa. Podem ja doncs anunciar-vos que durant el mes de gener s’iniciaran aquests treballs de reparació.

Les obres seran executades per l’empresa Asfaltos Barcino S.L. sota la Direcció d’obres de l’Enginyer de camins Antoni Lluch Molinari, que supervisarà tots els treballs duts a terme per l’empresa constructora de manera que aquests es corresponguin 100% al projecte aprovat.

Òbviament, ni els treballs previs ja duts a terme (assajos i redacció de projecte) ni la Direcció d’obres ni l’execució de la mateixa suposaran un cost pels veïns, ja que aquesta obra es liquidarà amb la garantia de 294.136,72 € que l’Ajuntament ha confiscat a Building Factory S.A.

Per altra banda, aprofitem l’avinentesa per comunicar-vos que des de l’inici de les obres i durant un període de 3-4 mesos els carrers de Can Coral es veuran afectats pel trànsit de camions i maquinària pesada i, en alguns casos, talls de carrers que s’aniran comunicant prèviament. Així que us preguem una mica de paciència per les molèsties ocasionades per les obres, alhora que us demanem que informeu a l’Ajuntament de qualsevol incidència o problema que pugui sorgir. Estarem a la vostra disposició per tot el que calgui.

Ens emplacem tots plegats per acabar la urbanització de Can Coral i arribar d’aquesta manera al final d’aquest camí.

Nou número del butlletí La Veu de Foix

22 de desembre de 2019

Aquests dies de Nadal l’Ajuntament de Torrelles de Foix ha editat un nou número de la revista municipal La Veu de Foix, que inclou diversos articles i reportatges a alguns dels esdeveniments i notícies més destacades del municipi en els darrers mesos.

Podeu consultar la versió digital en PDF de la revista al següent enllaç

La Veu de Foix

Procés de selecció d’una plaça de peó de neteja

20 de desembre de 2019

L’Ajuntament de Torrelles de Foix ha fet pública la convocatòria i les bases reguladores del procés selectiu per a la cobertura mitjançant el sistema de concurs oposició lliure, d’una plaça de peó de neteja dels edificis municipals amb caràcter laboral temporal i en règim d’interinatge, i la creació d’una borsa de treball.

El termini per presentar la sol.licitud és de 20 dies naturals des de la publicació d’aquesta oferta pública de treball.

Podeu consultar les bases del procés al següent enllaç

Bases plaça peó de neteja

Aquest Nadal, “Regala-li una Llar”

17 de desembre de 2019

El Centre d’Acollida d’Animals Domèstics de la Mancomunitat Penedès-Garraf ha endegat una nova campanya per donar a conèixer els gossos i gats que acull i trobar-los una nova família. La campanya, que es desenvolupa bàsicament a les xarxes socials, vol donar més visibilitat a determinats animals que, per les seves característiques, tenen més difícil la seva adopció. Des de la Mancomunitat s’insisteix, però, en el compromís i responsabilitat que suposa tenir un animal, pel que es demana que l’adopció sigui meditada ja que cal tenir cura del gos o del gat al llarg de la seva vida.

Coincidint amb aquesta campanya, el CAAD Penedès ha estrenat un nou compte a la xarxa social Instagram amb el nom d’usuari @caadpenedes, augmentant així els canals de comunicació del centre per arribar a més públic i oferir una difusió més àmplia i directa dels animals en adopció.

Aquest canal se suma als comptes existents a d’altres xarxes, com Facebook i Twitter, i també vol servir per informar a la ciutadania de quines són les claus per tenir animals de manera responsable i contribuir així a disminuir la xifra d’abandonaments. Alhora explicarà la tasca que realitza l’equip de persones que atenen els animals els 365 dies de l’any i també la que realitzen els voluntaris que hi col·laboren.

El centre gestionat per la Mancomunitat Penedès-Garraf acull en l’actualitat 220 gossos i 45 gats i en el que va d’any ha recollit 1.600 animals. Des del CAAD Penedès es recorda que els períodes de vacances són moments favorables per a poder incorporar un nou animal, ja que es disposa de més temps, tant per anar al centre i conèixer candidats, com per fer una bona adaptació a casa.

Com contactar amb el CAAD Penedès

Centre d’atenció als animals de companyia de l’Alt Penedès i el Garraf

Camí de la Pedrera s/n, davant de la deixalleria
08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona)
Telèfon: 93 810 06 98
Correu-e: caad@mancomunitat.cat

Horari d’atenció al públic
Tot l’any, els dilluns, dimecres i divendres, de 10 a 15 h,
dimarts i dijous, de 10 a 17 h, dissabtes i diumenges de 10 a 13 h.
Tancat els festius.

Consulta pública prèvia sobre la imposició de l’Ordenança Fiscal Reguladora del Servei Públic de Teleassistència Domiciliària

12 de desembre de 2019

L’Ajuntament de Torrelles de Foix sotmet a consulta pública la conveniència d’imposar l’Ordenança Fiscal reguladora del preu públic de Teleassistència Domiciliària.

Davant aquest tràmit de consulta pública, els veïns, organitzacions i associacions que així ho considerin poden presentar les opinions al Registre d’entrada d’aquest Ajuntament o mitjançant instància genèrica disponible a la web www.torrellesdefoix.cat, en el termini de deu dies naturals a comptar des del dia d’aquesta publicació.

Podeu consultar al següent enllaç l’edicte de l’Ajuntament en relació a la consulta pública:

Consulta pública

Nou programa de subvencions per a la dinamització de la gent gran

Els regidors de govern de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, Lídia Doblas i Jordi Torné, han assistit aquesta setmana a la reunió convocada per la Diputació de Barcelona per accedir als serveis dels programes de dinamització de la gent gran, per a municipis de menys de 5.000 habitants, i com formalitzar la sol.licitud de subvencions inclosos al Catàleg de Serveis de la Diputació

Què és

El programa de Dinamització de les Persones Grans té com a finalitat oferir suport als municipis de menys de 5.000 habitants per a la contractació i la formació de personal tècnic especialista en aquest àmbit, en el marc d’un model propi de dinamització comunitària d’activitats socioculturals que promogui l’envelliment actiu de les persones i que impulsi el seu moviment associatiu.

La participació en el Programa es formalitza amb la signatura d’un conveni quadriennal amb els ajuntaments que ho sol.liciten, els quals s’agrupen per optimitzar la gestió. Mitjançant el conveni es concedeix una subvenció directa a l’ajuntament que lidera l’agrupació i que s’encarrega de la contractació del dinamitzador o dinamitzadora.

El programa inclou:

 • Assessorament i acompanyament als/a les professionals contractades per la dinamització.
 • Espais d’intercanvi, de coordinació i de formació, presencials i mitjançant la comunitat virtual.
 • Suport per l’elaboració de materials metodològics, programacions anuals, activitats.

Sopar solidari amb La Marató de TV3 el 14 de desembre

4 de desembre de 2019

El dissabte 14 de desembre, Sopar Solidari amb la Marató de TV3, al Casal Torrellenc

Per reserves caldrà adreçar-se a l’Ajuntament en horari d’atenció al públic o trucar al 677438631 o al 678151466 abans del 12 d edesembre. Preu: Adults 12 €, menors de 12 anys 8 €. Tots els beneficis es destinaran a La Marató de TV3.

El sopar consistirà en carn a la brasa, pa amb tomàquet, pastís, vi i beguda i barra a preus populars. Actuació a càrrec de la Xaranga Toquem toquem i Els Set Pecats

Els serveis socials més a prop

1 de desembre de 2019

Els Serveis Socials, més a prop

La regidoria de Serveis Socials està impulsant un programa d’atenció a les persones de més de 80 anys del municipi, que es desenvolupa amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i la Fundació Desenvolupament Comunitari.

La finalitat del programa és poder informar sobre els recursos socials i comunitaris que es posen a l’abast dels veïns i veïns, així com conèixer si algú es troba en situació de dificultat o pot requerir el suport de l’Ajuntament.

Durant aquests dies les persones grans rebran la trucada o la visita d’un professional de la Fundació Desenvolupament Comunitari per tal de concretar un dia i hora per visitar el domicili i fer-los una entrevista. La persona que els visiti està acreditada amb el logotip de les dues entitats col·laboradores. Caldrà signar una autorització per tal de poder dur a terme l’entrevista.

S’aconsella que, durant la visita, la persona cuidadora habitual o algun familiar, estigui present.

La participació dels veïns i veïnes és fonamental per planificar i dissenyar noves actuacions, alhora que millorar els serveis que s’ofereixen a través d’aquest programa gratuït.

Per qualsevol dubte o més informació us podeu adreçar als Serveis Socials de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, trucar al 938971001 els dimecres de 9 a 14 hores i demanar per la Treballadora Social.

Dimarts 26 ple extraordinari municipal

21 de novembre de 2019

El proper dimarts 26 de novembre, a les 20 hores, se celebrarà el ple extraordinari municipal de l’Ajuntament de Torrelles de Foix.

L’ordre del dia de la sessió serà el següent:

1. Expedient 912/2019. Compte General de l’exercici 2017
2. Expedient 1062/2019. Liquidació del Pressupost 2018
3. Expedient 1148/2019. Modificacions de les Condicions de Treball

L’acte tindrà lloc, com és habitual, a la sala de plens de l’Ajuntament.

Beques per activitats esportives per al curs 2019-20

18 de novembre de 2019

L’Ajuntament de Torrelles de Foix ha obert el termini per sol·licitar beques per a activitats esportives per al curs 2019-20 a tots aquells nens i nenes del municipi amb risc d’exclusió social.

La sol.licitud, que trobareu al final del text, juntament amb les bases d’aquests ajuts on podreu trobar la documentació que cal aportar, es pot presentar a les oficines municipals fins al 13 de desembre.

Una de les condicions és que els sol.licitants han de portar empadronats al municipi com a mínim un any. Per a més informació us podeu adreçar a l’Ajuntament de Torrelles de Foix, a la plaça Lluís Companys, o bé trucar al telèfon 938971001

Sol.licitud BECA

Bases Beques activitats esportives

ERC-Sobiranistes força més votada a Torrelles de Foix

10 de novembre de 2019

ERC-Sobiranistes ha estat la força més votada a Torrelles de Foix en la jornada d’Eleccions Generals d’aquest diumenge 10 de novembre, en una convocatòria que ha registrat una participació del 65,04%, sis punts menys que el 28 d’abril.

Amb 285 vots i el 26% del percentatge, ERC s’ha situat per davant del PSC, Junts per Catalunya i en Comú Podem.

Resultats
Eleccions 10 novembre 2019
Torrelles de Foix
Congrés dels Diputats

 • ERC 285 vots

 • PSC 250

 • Junts x Catalunya 146

 • En Comú Podem 133

 • Vox 76

 • CUP 63

 • Ciudadanos 60

 • PP 58

 

Més informació 

Eleccions 10 novembre 2019

Treballs de millora i arranjament al Camí de les Dous

7 de novembre de 2019

Aquests dies s’han iniciat els treballs d’arranjament de diversos punts malmesos del Camí de
Les Dous, en el tram que uneix el casc urbà amb la zona de les Fonts Les Dous.

Aquesta obra, que compta amb un pressupost de 35.520,55 euros, es troba íntegrament subvencionada per part de l’àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona, es troba inclosa a l’apartat d’ajuts econòmics per a cobrir despeses derivades de les contingències causades per les inclemències meteorològiques i fenòmens geològics.

El Camí de Les Dous ha patit amb el pas del temps l’erosió de l’aigua, i s’han dut a terme diverses millores que no han servit per a resoldre de manera definitiva els desperfectes i problemes del camí. És per això que aquestes obres són del tot necessàries per a millorar i reparar les condicions de qualitat, seguretat, accessibilitat i uniformitat d’un trajecte que, diàriament, i especialment caps de setmana i mesos d’estiu, registra una gran freqüència de veïns, senderistes i visitants.

Èxit rotund de la 6a edició del Festival Clownic

28 d'octubre de 2019

Gran ambient i satisfacció de l’organització i el públic, en un cap de setmana que va estar acompanyat per la Fira d’Artesania i una meteorologia excel.lent

La comissió organitzadora del Festival Clownic i l’Ajuntament de Torrelles de Foix es mostren molt satisfets per la sisena edició d’aquest certamen d’espectacles i arts de carrer que enguany ha esdevingut un èxit rotund de públic i amb una valoració molt positiva per part dels participants. La Fira d’Alimentació i Artesania, que commemorava 30 anys des de la seva recuperació, i la zona de food trucks i cervesa artesana, van tornar a ser uns aliats excel·lents.

Si bé dissabte a la tarda ja es va confirmar una gran afluència a Torrelles de Foix, coincidint amb l’inici de la programació d’espectacles de carrer i la representació “Veus que no veus” de Pepa Plana, diumenge la presència de visitants i públic, especialment familiar, va ser espectacular. El concert d’El Pot Petit, una de les cites estrella del festival, va reunir al voltant d’un miler de persones, i l’espectacle “Que bestia!” de Tortell Poltrona va penjar el cartell d’entrades exhaurides al Casal Torrellenc, amb 400 butaques.

D’altres propostes musicals com els concerts de Lildami o La Banda de ton pare també van aconseguir atraure públic divers, un altre dels objectius de l’organització. La Fira d’alimentació i artesania, amb una vintena de parades, i la zona de food trucks i estands de cervesa artesana, va brindar també bones opcions als visitants per tal de completar la seva experiència al municipi.

La inauguració oficial del Clownic i la Fira d’Artesania va comptar amb la presència del director de l’Agència Catalana de Turisme, David Font, i l’acompanyament musical de la Coral Foix. Al llarg del cap de setmana es van dur a terme activitats diverses, com l’exhibició de balls i cultura popular, trobada de cotxes i motos antigues, visita al Santuari de Foix, i tallers, entre d’altres. A diferència de l’any passat, la meteorologia va ser un company de luxe en aquesta edició 2019, amb sol i temperatures molt agradables.

L’Ajuntament de Torrelles de Foix es felicita pel gran creixement i els resultats de l’aposta impulsada fa sis anys amb el Festival Clownic i la revitalització de la Fira d’Artesania, i agraeix la gran tasca realitzada per l’organització, voluntaris i participants.

Trobareu imatges a www.flickr.com/torrellesdefoix

L’Ajuntament de Torrelles de Foix actualitza les ordenances fiscals per l’any 2020

24 d'octubre de 2019

L’Ajuntament de Torrelles de Foix va aprovar al ple extraordinari municipal celebrat aquest dimarts i amb una àmplia majoria, 10 vots favorables de Junts x Torrelles i el PSC i l’abstenció d’ERC, la modificació de les ordenances fiscals per l’any 2020.

La proposta inclou novetats significatives, com un rècarrec del 50% de l’IBI per aquells immobles d’ús residencial que es trobin desocupats durant més de dos anys, una mesura que pretén incentivar l’entrada de nous habitatges de lloguer o compra en el mercat immobiliari del municipi.

També s’ha incrementat al 100% la bonificació de l’impost sobre vehicles de tracció mecànica per als vehicles històrics, i es potencia també l’aposta pels vehicles elèctrics o híbrids amb un augment de la bonificació, que se situarà en el 70%, per als propietaris d’aquests models.

La taxa de gestió de residus municipals s’incrementa un 8% tant pel que fa a residus domèstics com comercials, un augment que pretén acostar la tarifa als costos reals del servei, aixó com sensibilitzar sobre la necessitat de millorar els resultats de la recollida selectiva i reduir el sobrecost derivat del cànon del rebuig. Es mantindran les tarifes reduïdes per a jubilats i pensionistes que visquin sols, també als contribuents que acreditin que els ingressos familiars no superin l’import del salari mínim interprofessional, i a les famílies nombroses. Pel que als allotjaments turístics, s’ha adequat la taxa als residus generats, per tal d’actualitzar la tarifa vigent.

En relació a la resta d’ordenances, s’han aplicat també petits ajustaments a l’alça de la taxa per tal d’actualitzar-les a la realitat del servei, com en el cas de l’expedició de documents administratius,  regulant un nou concepte que és el cobrament de 2 euros per l’emissió de qualsevol certificat.

El govern va justificar la necessitat d’actualitzar les taxes amb petits increments necessaris per a preservar l’equilibri dels serveis municipals i que implicaran un impacte mínim en les famílies. Amb tot, també es recorda que es compta amb bonificació i ajuts per a diversos col·lectius i per aquelles veïnes i veïns en situació econòmica desfavorable.

Arriba el Festival Clownic i la Fira d’Artesania de Torrelles de Foix

22 d'octubre de 2019

Lildami, El Pot Petit, Tortell Poltrona i Pepa Plana, entre d’altres, principals reclams d’una programació de luxe

Aquest cap de setmana arriba la sisena edició del Festival Clownic. Del 25 al 27 d’octubre Torrelles de Foix s’omplirà amb un munt d’espectacles, concerts i activitats per a tota la família. Una gran oportunitat per riure, sorprendre’t, emocionar-te i compartir moments màgics. Circ, acrobàcies, pallassos, música i d’altres arts de carrer que enamoraran a grans i petits. La plaça de l’Ajuntament i la carretera de Pontons esdevindran el centre neuràlgic de l’activitat.

L’edició d’aquest 2019 es presenta amb un cartell espectacular que no et pots perdre. Tortell Poltrona torna a Torrelles amb el seu darrer espectacle, recentment estrenat Que Bèstia!. També la pallassa Pepa Plana porta la seva nova proposta Veus que no veus.

I en l’apartat musical, cites imprescindibles com Lildami o El Pot Petit, entre d’altres. Dues apostes segures que estan triomfant i que ens asseguren també molta diversió. Per si això no fos suficient, acompanyant el Festival Clownic no hi faltarà la tradicional Fira d’Artesania, una cita referent en el calendari comarcal de fires i mercats, que s’ubicarà a la plaça Nova, i l’espai de Food Trucks i cerveses artesanes, a la plaça Lluís Companys, perquè la teva experiència a Torrelles de Foix sigui completa.

Divendres al vespre Lildami, un dels joves referents del trap i el hip hop català, aixecarà el teló d’aquest Festival Clownic 2019. Dissabte prendran el relleu l’inici de la Fira d’Artesania, la inauguració d’exposicions i actuacions dels grups musicals i de cultura popular locals, així com les actuacions i espectacles de carrer, entre d’altres. El festival compta amb dues propostes de pagament, l’espectacle de Pepa Plana del dissabte a la nit, i el de Tortell Poltrona el diumenge al migdia. Ambdós tindran lloc al Casal Torrellenc. Les entrades es poden adquirir a l’Ajuntament de Torrelles o via online des del web www.eventbrite. es.

De nou, el Clownic tornarà a mostrar la seva vessant més solidària, organitzant diverses activitats per recaptar fons pel centre de Recerca Transacional del Càncer d’infància i l’Adolescència de l’Hospital de la Vall d’Hebron.

Podeu consultar la programació a www.clownic.cat

El proper dimarts 22 d’octubre ple municipal extraordinari

17 d'octubre de 2019

El proper dimarts 22 d’octubre a les 20 hores, se celebrarà un ple corporatiu extraordinari al saló de plens de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, amb el següent ordre del dia:

1. Expedient 933/2019. Eleccions
2. Expedient 1009/2019. Proposta de desdoblament de l’Àrea Bàsica de Salut
Penedès Rural
3. Expedient 1010/2019. Modificació de les Ordenances Fiscals per l’exercici 2020

Mapa de patrimoni de Torrelles de Foix

16 d'octubre de 2019

L’Oficina de Patrimoni Cultural (OPC) de la Diputació de Barcelona ha enllestit un mapa amb l’inventari d’elements del patrimoni cultural i natural de Torrelles de Foix. Una eina essencial perquè els ajuntaments treballin per a la protecció i conservació dels seus bens culturals.

El passat 10 d’octubre es va lliurar el Mapa de Patrimoni Cultural de Torrelles de Foix a l’Ajuntament, fruit del corresponent conveni signat amb el municipi. Amb aquest treball s’han inventariat 240 elements del patrimoni cultural i natural del terme, dels quals el 91% corresponen a patrimoni immoble, un 1% és moble, un 2,5% documental, un 2,5% immaterial i un 3% natural.

176 municipis ja disposen de mapa de patrimoni cultural

Els mapes del patrimoni cultural es realitzen per tècnics de l’OPC amb la col·laboració de persones de cada municipi que hi aporten els seus coneixements fruit de la seva recerca.

L’OPC realitza des de fa més de 20 anys aquests mapes del municipis de la demarcació de Barcelona per als ajuntaments que ho sol·liciten. Actualment, hi ha 176 municipis on ja s’ha elaborat el mapa i diversos més es troben en diferents processos de realització.

Ple extraordinari i urgent dimarts 15 d’octubre

14 d'octubre de 2019

Aquest dimarts 15 d’octubre, a les 19:30 hores, s’ha convocat un ple extraordinari i urgent en què es presentarà una moció de resposta a la sentència del Tribunal Suprem i
per demanar l’amnistia per a les persoses preses polítiques catalanes i en defensa del dret d’autodeterminació.

La sessió se celebrarà a a la sala de plens de l’Ajuntament de Torrelles de Foix

Fins al 31 d’octubre es pot sol·licitar l’ajut de llibres per al curs 2019-20

10 d'octubre de 2019

Fins al 31 d’octubre es manté obert el termini de sol·licitud d’ajuts de llibres de text per al curs 2019-2020 per alumnes de P3 a 4t d’ESO.

La subvenció serà del 30% de la despesa en llibres per al curs escolar 2019/2020 així com la socialització de llibres i llicències digitals

La documentació que cal aportar és la següent:

Full de sol·licitud
Certificat d’empadronament de la unitat familiar
Rebut de compra dels llibres escolars curs 2019-2020 i quota de socialització (no inclou el materials escolar)

 

Podeu descarregar-vos el full de sol·licitud i el full per a facilitar les dades bancàries al següent enllaç:

Full de sol·licitud

Full dades banc

L’Ajuntament i SOREA renoven el conveni de col·laboració per a la creació d’un fons de solidaritat

9 d'octubre de 2019

Aquest dimarts al matí l’Ajuntament de Torrelles de Foix i SOREA (Sociedad Regional de Abastecimiento de Aguas) han signat la renovació del conveni per a la creació d’un fons de solidaritat adreçat a persones en risc d’exclusió social. A la signatura hi han assistit l’alcalde Sergi Vallès i la regidora de Benestar Social, Lídia Doblas, i en representació de la companyia d’aigües, Alberto Valcarce

Aquest acord permetrà crear una partida per ajudar a persones amb precarietat econòmica que tinguin dificultats en el pagament de la factura de l’aigua.

Aquest acord entre l’Ajuntament i SOREA evidencia el seu compromís i responsabilitat social amb les famílies més vulnerables, per tal de garantir l’accés a aquest servei bàsic. Aquelles persones i famílies que compleixin els requisits fixats, podran accedir a aquests ajuts presentant una instància al registre de l’Ajuntament.

L’Ajuntament insta els veïns a presentar una queixa formal pels talls en el subministrament de llum

7 d'octubre de 2019

L’Ajuntament de Torrelles de Foix insta els veïns i veïnes que pateixen problemes amb el subministrament elèctric a presentar una instància a les oficines municipals, per tal de comptar amb una queixa formal de totes les persones usuàries del municipi i pressionar així la companyia Endesa que a partir d’ara passa a denominar-se Energía XXI.

Davant l’allau de queixes que està rebent l’Ajuntament de Torrelles de Foix pel servei de subministrament elèctric, pels micro talls intermitents de llum que s’arrosseguen des de fa temps, així com variacions en la intensitat de la tensió del subministrament a diferents zones del municipi, l’alcalde Sergi Vallès es va adreçar el passat 3 d’octubre als responsables provincial d’Endesa per trobar una solució al més aviat possible.

En aquest sentit, la Junta de Govern Local ha acordat, com queda reflectit en la carta de l’alcalde enviada a tos els veïns, que els afectats segueixin el mateix procediment.

Els veïns que pateixin talls de llums periòdics o que gaudeixin de poca potència de la xarxa elèctrica han de comunicar-ho en primera instància al telèfon d’avaries de la companyia (800 76 07 06) i, molt important, sol·licitar el NÚMERO D’INCIDÈNCIA, dada imprescindible perquè l’Ajuntament pugui recompilar les queixes. Tot seguit han d’omplir una instància a l’Ajuntament, en què s’especifiqui el problema i lliurar-lo a l’Ajuntament.

D’aquesta manera, l’administració local tindrà més força per tal de reclamar a Endesa XXI que resolgui les incidències i anomalies en el servei de manera definitiva.

Consulta i reclamacions al cens electoral amb motiu de les Eleccions Generals

28 de setembre de 2019

El període s’obre aquest proper dilluns i es prolonga fins al proper dilluns 7 d’octubre, ambdós dies inclosos.

Des d’aquest dilluns 30 de setembre i fins al proper dilluns 7 d’octubre, ambdós inclosos, es pot consultar el cens electoral de les properes eleccions generals que se celebraran el 10 de novembre de 2019. Les consultes es poden realitzar a les oficines de l’Ajuntament o bé a través de la web habilitada per l’Institut Nacional d’Estadística, en aquest cas amb certificat electrònic.

Es recorda a la ciutadania que la inclusió en les llistes del cens és un requisit indispensable per a poder exercir el dret de vot en les eleccions. S’aconsella especialment que facin la consulta sobre la seva inclusió en el cens les persones que s’hagin empadronat al municipi o que hagin modificat les dades de la seva inscripció en el padró durant el darrer any.

Torrelles de Foix estrenarà punt de votació en aquestes eleccions del 10 de novembre, ja que l’Escola Guerau de Peguera subtituirà com a col·legi electoral el Casal de la Gent Gran, que es troba en fase d’obres.

QUÈ: Durant aquest periode podran consultar les dades i saber a quin col·legi electoral han de votar (els ciutadans que disposin de certificat electrònic reconegut, podran consultar les seves dades directament a través de la Seu Electrònica de l’Oficina del Cens Electoral de l’Institut Nacional d’Estadística; i també podran realitzar qualsevol rectificació d’errors en les dades personals, o canvis de domicili dins la mateixa circunscripció o la no inclusió en cap secció del cens quan hi hauria de figurar.

Cal tenir en compte que les llistes provisionals són amb les dades recollides del Cens tancat a 1 de juliol de 2019. Qualsevol modificació posterior, no figurarà en aquestes llistes provisionals.

QUAN: Del 30 de setembre al 7 d’octubre de 2019, ambdós inclosos. Les reclamacions fetes fora del termini establert tenen efecte per a les següents eleccions.

ON: Es podran presentar les reclamacions directament a la Delegació Provincial de l’Oficina del Cens Electoral a Barcelona, a l’Ajuntament o al Consulat.

COM: Presentant l’original del DNI, passaport o carnet de conduir.

Per a més informació, el telèfon d’atenció al públic de l’Oficina del Cens Electoral és el 901.101.900, en horari de 9 a 14h, de dilluns a divendres.

Ple municipal ordinari el proper dimarts 1 d’octubre

26 de setembre de 2019

El primer d’octubre, a les 8 de la tarda, se celebrarà el ple corporatiu municipal de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, amb el següent ordre del dia:

1. Aprovació de l’acta de la sessió anterior 8/2019 de 15 de juny de 2019
2. Aprovació de l’acta de la sessió anterior 9/2019 de 25 de juny de 2019
3. Aprovació de l’acta de la sessió anterior 10/2019 de 21 d’agost de 2019
4. Expedient 905/2019. Padró Municipal d’Habitants (Revisió Anual i Remissió
de Documentació a l’INE)
5. Expedient 906/2019. Festes Locals 2020
6. Expedient 907/2019. Càrrecs Públics (Nomenament o Cessament)
7. Expedient 908/2019. Participació en Organismes o Institucions
8. Expedient 805/2019. Tancament i Liquidació del Pressupost
9. Expedient 585/2019. Recursos Administratius
10.Expedient 910/2019. Càrrecs Públics (Nomenament o Cessament) 11.Expedient 941/2019. Modificació de Crèdit
12.Donar compte al ple dels decrets de l’alcalde
13.Donar compte al ple dels acords de la Junta de Govern Local 14.Informacions de la Presidència
15.Mocions i/o propostes de resolució dels Regidors.
16.Precs i Preguntes

La sessió la podreu seguir en directe a Ràdio Foix al 107.9 i via online des del web municipal

L’Escola Guerau de Peguera serà col·legi electoral a les eleccions generals del 10 de novembre

Amb motiu de les obres de rehabilitació i remodelació del Casal de la Gent Gran de Torrelles de Foix, que és el punt de votació habitual al municipi en els diferents comicis electorals, i la impossibilitat de fer d’aquest equipament durant les properes setmanes, l’Ajuntament informa que l’Escola Guerau de Peguera esdevindrà col·legi electoral en les properes eleccions generals convocades per al 10 de novembre.

Així s’habilitaran tres meses electorals, amb la següent distribució de lletres inicials del cognom:

A A-F
B G-M
C N-Z

Comencen les obres de remodelació i ampliació del Casal de la Gent Gran de Torrelles de Foix

17 de setembre de 2019

Aquesta setmana s’han iniciat els treballs de reforma de l’edifici municipal polivalent situat al carrer Ronda. La planta baixa, que fins ara compartien el Casal d’Avis i el local de Joves, es destinarà completament a la gent gran gràcies a una remodelació que permetrà als seus usaris gaudir d’un nou espai de més de 266 metres quadrats de superfície.

Aquestes obres, que tindran una durada d’uns dos mesos permetrà augmentar la capacitat, els usos i millorar l’accessibilitat i la seguretat. A més, s’aprofitarà l’actuació per actualitzar i renovar les instal·lacions elèctriques, de sanejament i subministrament d’aigua, aconseguint així un notable salt endavant en eficiència energètica.

El nou Casal de la Gent Gran comptarà amb una sala polivalent de més de 100 metres quadrats i, amb aquesta ampliació disposarà de lavabos, cuina i magatzem més amplis, a més d’un despatx, així com diverses aules per fer-hi activitats.

El pressupost d’aquesta actuació és de 200.000 euros, subvencionats íntegrament per la Diputació de Barcelona.

En una futura fase d’obres es rehabilitarà la part superior de l’immoble, que acollirà les noves instal·lacions de Ràdio Foix, el nou Local per la gent jove i sales per a entitats i associacions municipals. L’Ajuntament comptarà també per aquesta segona etapa d’obres amb una injecció econòmica de 40.000 euros.

Nous cursos de multigimnàstica i gimnàstica terapèutica

13 de setembre de 2019

El proper 30 de setembre es reprenen els cursos de multigimnàstica i el de gimnàstica terapèutica per adults i gent gran.

Ja s’ha obert el termini d’inscripció per assistir a les classes que es prolongaran fins al mes de juny de 2020. Us podeu adreçar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament

MULTIGIMNÀSTICA

La Jordina impartirà les classes de multigimnàstica al gimnàs de l’escola Guerau de Peguera, amb un màxim de tres hores a la setmana: els dilluns i dijous de 18 a 19 hores (per a majors de 16 anys) i els dimarts de 21 a 22 hores.

Els menors hauran d’anar acompanyats d’un adult i el límit d’edat per poder participar a les classes serà de 8 anys.

El preus seran de 10 euros al mes per una hora a la setmana; 15 euros dues hores a la setmana i 18 euros tres hores a la setmana.

GIMNÀSTICA TERAPÈUTICA

La Nicole continuarà un curs mes dirigint les classes de gimnàstica terapèutica per adults i gent gran. Es faran els dilluns i dimecres en dos grups, de 16:30 a 17:30 i de 17:30 a 18:30 hores, a la sala polivalent de l’antic Ajuntament. El preu serà de 15 euros al mes per als adults i de 10 euros al mes per als pensionistes.

Ajuts pel transport a les persones amb mobilitat reduïda

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès obre la convocatòria per sol·licitar ajuts al transport per a persones amb mobilitat reduïda.

Han de ser majors de 18 anys amb discapacitat física igual o superior al 33% i/o mobilitat reduïda, o aquelles persones de més de 65 anys sense certificat de reconeixement de discapacitat però que acreditin una dependència continuada o necessitat d’acompanyament.

El termini per presentar la sol·licitud serà del 23 de setembre al 18 d’octubre, ambdós dies inclosos, a l’Oficina d’Atenció Ciutadana del Consell Comarcal (c/ Hermenegild Clascar 1-3 Vilafranca del Penedès) o bé mitjançant internet a l’apartat de tràmits i gestions del web www.ccapenedes.cat.

 

Caminada a Montserrat el 12 d’octubre

10 de setembre de 2019

El dissabte 12 d’octubre s’organitza una Caminada a Montserrat, un recorregut de 53 quilòmetres amb sortida a les 4:30 del matí des de l’Ajuntament de Torrelles.

La tornada al municipi es farà amb autobús des del Monestir de Montserrat. Les inscripcions es poden formalitzar fins al 27 de setembre, bé a l’Ajuntament, en horari d’atenció al públic, o mitjançant ingrés bancari al número de compte ES1800811629440001012504 (indicant els noms dels participants).

El preu de les inscripcions és de 13 euros per als adults (a partir dels 15 anys), i de 10 euros els infants. La inscripció inclou: assegurança, autobús de tornada, sis avituallaments amb dinar inclòs, obsequi per als participants.

Cal portar llanterna frontal obligatòria, roba còmoda i calçat adequat, esmorzar i aigua. Els menors d’edat han d’anar acompanyats d’un adult

Nova edició de la jornada per a mascotes a la piscina municipal

30 d'agost de 2019

El diumenge 8 de setembre, d’11 del matí a 7 de la tarda, la piscina de Les Dous viurà una jornada molt especial, obrint les seves portes als animals de companyia perquè puguin donar-se un bany a les instal·lacions municipals.

Tal i com ja va succeir l’any passat, es recorda que aquesta activitat es farà una vegada ja ha finalitzat la temporada d’estiu, que es tanca el dissabte 7 de setembre.

Les mascotes hauran d’estar acompanyades en tot moment pel seu propietari o responsable. El preu de les entrades serà el mateix i la recaptació anirà destinada íntegrament a l’Associació Vila Animals de Torrelles de Foix (AVAT).

Ple extraordinari i urgent

21 d'agost de 2019

Aquest dimecres 21 d’agost, a les 13 hores, se celebra un ple extraordinari i urgent de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, amb al següent ordre del dia:

1. Ratificació de la urgència de la sessió

2. Moció en defensa del sector de la vinya com element dinamitzador del territori

Programació de la Festa Major de Torrelles de Foix

20 d'agost de 2019

A continuació us detallem la programació de la Festa Major de Torrelles de Foix, que proposa uns intensos dies plens d’actes i propostes culturals, lúdiques i musicals:

Dimecres 21 agost

(17:00h) TORNEIG DE PLAY FIFA. Lloc: casal de joves Organitza: T´JOVE

Dijous 22 agost

(22:30h) PEYU amb l’espectacle L’HOME ORQUESTRA. Lloc: Plaça Lluis Companys
(00:00h) FESTA DELS 80’s. Lloc: Plaça Nova

Divendres 23 d’agost

(11:30h) Actuació infantil 3/4 de 15. Lloc: Plaça Nova
(17:30h) Campionat de Petanca. Lloc: Camp municipal de petanca Josep Balcells Organitza: Associació Torrellenca de Petanca
(18h) SOLTERES CONTRA CASADES + xut honor hereu. Partit de futbol a favor de la igualtat “Nosaltres també juguem” Lloc: Camp Municipals Jaume Brichs. Organitza: regidoria de Festes i regidoria d’Igualtat
(19) Exhibició de country. Lloc: Plaça Nova
(22h) Canvi de bandes del Pubillatge. Lloc: Plaça Lluis Companys
(tot seguit) Pregó. A càrrec dels campions de la Copa Ràdio Vilafranca, CE Torrellenc
(a continuació) Nit de foc
(23:45) Cerkataskes. Organitza: Xaranga Toquem Toquem. Inici: Plaça Lluis Companys
(00:00) Ball de Nit amb DUET D’AMBIENT. Lloc: Plaça Nova
En acabar: DJ

Dissabte 24 d’agost

(11:30h) Foixporcada. Organitza: Creadors de la FoixPorcada Lloc: Zona Pla del Setze
(13:00h) Inauguració de la Majolica (c/ 105). Organitza: Coral Foix
(13:30h) Electrotapa PAX. Organitza: Pa amb Xocolata Lloc: Zona Pla del Setze (Foixporcada)
(17h) Parada sucs i coques artesanes, puntes de coixí i parada d’AVAT. Lloc: plaça de l’església Organitza: Associació de dones, Puntaires i AVAT.sos
(17:45h) Xut honor de la Pubilla 2019. Lloc: Camp municipal Jaume Brichs
(Tot seguit) Partit de futbol CE Torrellenc. Lloc: Camp Municipal Jaume Brichs
(19h) Cercavila. Hi participen: Grallers , diables, drac foxi, gegants, panderetes, gitanes, pastorets de Torrelles de Foix. Col·labora: Pastisseria Can Pardo i ADF Alt Foix
(22h) Sopar Festa Major (veure programa a part). Lloc: Casal Torrellenc.
(00h) Ball de nit amb PREMIUM QUARTET. Lloc: Plaça Nova
(00h) Empalmada ORUS NIGHT. Lloc: Plaça del casal

Diumenge 25 d’agost

(6:00h) Matines. Inici: Casal Torrellenc
(11:45h) Trobada d’autoritats + pubillatge + grallers. Lloc: Plaça Lluis Companys
(12h) Missa de St. Genís. Presidida pel Bisbe de Girona Mons Francesc Pardo i cantada per la Coral Foix LLoc: esglesia St Genis. Repicada de campanes i traca de festa major
Cercavila en honor a Sant Genís. Hi participen: Grallers, Diables, drac foxi, gegants, panderetes, gitanes i pastorets de Torrelles de Foix. Col·labora: ADF Al Foix
(14h)Vermut popular. Lloc: Plaça de la Vila
(17:30h) Sardanes. Organitza: ANC de Torrelles de Foix. Lloc: Plaça de la Vila
(18h) Xut d’honor de la Pubilleta 2019. Lloc: Camp municipal Jaume Brichs
(tot seguit) Partit de futbol juvenil Base Torrelles vs Fundació At Vilafranca. Lloc: Camp municipal Jaume Brichs
(19h) Ball tarda PENTAGRAMA + sorteig de festa major. Lloc: Plaça Nova
(21h) Tamborinada. Organitza: Diables Inici: Casal Torrellenc
(tot seguit) Correfoc i versots diabòlics. Organitza Diables Inici: a l’antiga escola Guerau de Peguera. Finalitza: Plaça de la Vila
(00h) Ball de comiat amb PENTAGRAMA + forta tronada. Lloc: Plaça Nova

Dilluns 26 d’agost (Festiu local)

(11h) Inflables aquàtics. Lloc: Piscina Municipal. Entrada gratuïta

Donació de Sang. Aquest estiu anima’t a donar sang i fem vida! Horari: de 18h 21h Lloc: Plaça Lluis Companys

Beques de llibres de text per al curs 2019-20

9 d'agost de 2019

Aquest dilluns 12 d’agost, i fins al 31 d’octubre, s’obre el termini de sol·licitud de beques de llibres de text per al curs 2019-2020 per alumnes de P3 a 4t d’ESO.

La subvenció serà del 30% de la despesa en llibres per al curs escolar 2019/2020 així com la socialització de llibres i llicències digitals

La documentació que cal aportar és la següent:

 • Full de sol·licitud
 • Certificat d’empadronament de la unitat familiar
 • Rebut de compra dels llibres escolars curs 2019-2020 i quota de socialització (no inclou el materials escolar)

El sopar solidari contra el càncer recapta més de 2.500 euros

5 d'agost de 2019

La Junta local de l’Associació Espanyola Contra el Càncer vol agrair a tothom que va venir al sopar solidari i aquells que han col·laborat amb la causa.

En especial als voluntaris i col·laboradors per fer possible aquest sopar que va reunir 262 persones, així com a la colla Pa amb Xocolata i la Comissió de Festes.

En total aquesta darrera edició del Sopar solidari contra el càncer de Torrelles de Foix va recaptar un total de 2557,50 €.

Especial menció a establiments, empreses, comerços i institucions que ha contribuït amb donatius i regals per al sorteig: Ajuntament de Torrelles, Cafès Novell, Moli Oli Pere Lluch Molinari, Taller Serpe- Car Veterinari Alt Foix, Materials Miquel Bau, Cal Torrents Xic, Rossend Carbó, Restaurant Bacus, Làctics Foix, Restaurant Sant Jordi- Ca la Kati, Drogueria Gili, Cal Xullat, Restaurant Km-0, Rostisseria Tot a Punt, Supermercat Foix, Serigrafia Eulàlia, Farmàcia Mª Pilar Martínez, Autoservei Parellada, Caves Masachs, Perruqueria Mari, Montse Coaliment, Joieria M.Tarrida, Nukdecor-Vilafranca, Farmàcia Antonio Magin, Pastisseria Can Pardo, Prefabricats Torre-Foix, Restaurant El Centre.

Sergi Vallès, escollit nou president de la Mancomunitat Penedès-Garraf

26 de juliol de 2019

L’alcalde de Torrelles de Foix, Sergi Vallès, ha estat escollit nou president de la Mancomunitat Penedès-Garraf amb el suport de 25 municipis, fruit de l’acord de govern entre JxCat i PSC. Es tracta del primer president escollit després de l’entrada en vigor dels nous estatuts i retorna la presidència a la comarca de l’Alt Penedès.

L’assemblea de constitució, realitzada dijous 25 de juliol al saló de sessions de l’Ajuntament de Canyelles, ha comptat amb l’assistència dels alcaldes i de les alcaldesses dels municipis que integren la Mancomunitat. En la pressa de possessió del càrrec, Vallès ha agraït la tasca de l’anterior presidenta i ha assegurat “que la Mancomunitat és un ens que representa a tots els municipis i a tots els ciutadans. No venim a fer política sinó servei per a tots els municipis“. Així mateix, en la seva intervenció el nou president ha explicat que no es formarà govern fins al setembre, i que en aquest mes i mig esperen poder tancar un acord.

L’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, també ha presentat la seva candidatura a presidir l’ens, que ha obtingut el suport de 6 municipis. En la seva intervenció ha explicat que “la Mancomunitat és un òrgan de gestió dels serveis mancomunats i haurien de ser representades totes les forces polítiques que van participar als comicis”.

L’acte també ha servit per acomiadar com a presidenta l’alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet, qui ha ostentat la responsabilitat en els darrers 4 anys i que ha expressat la seva satisfacció perquè “ha estat una legislatura plenament municipal”.

 

 

Nota de premsa Mancomunitat Penedès-Garraf

Sergi Vallès, membre de la Comissió de Govern Local de Catalunya

8 de juliol de 2019

L’alcalde de Torrelles de Foix, Sergi Vallès, va participar aquest dijous a la sessió de la Comissió de Govern Local de Catalunya. Serà el representant del Penedès a proposta de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) en aquest òrgan adscrit al Departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya i que fomenta la col•laboració entre l’Administració de la Generalitat i les administracions locals.

Entre les seves principals funcions es troben les d’emetre informes sobre avantprojectes de llei i projectes de reglament, elaborar estudis i propostes dels àmbits econòmicofinancer o jurídic, així com donar assistència i assessorament a les corporacions locals, entre d’altres.

Una de les iniciatives destacades que es van impulsar en aquesta reunió de la Comissió de Govern Local ha estat l’informe favorable d’un projecte de decret per a la creació de la Comissió Territorial d’Urbanisme del Penedès, una eina que ha de contribuir a desenvolupar la Vegueria Penedès. Vallès va marcar la posició de l’ACM en aquest punt, tot agraïnt la feina feta pel departament d’urbanisme, però lamentant que arribi tan tard i recordant que, des del 2017, el Penedès compta amb Vegueria i a dia d’avui la Generalitat no ha fet efectiu el desplegament total de tots els instruments per a poder impulsar la demarcació.

Els cuidadors no professionals poden cotitzar a la seguretat social

5 de juliol de 2019

Des de l’1 abril del 2019 ha entrat en vigor un decret en que els familiars, que consten com cuidadors no professionals, d’una persona reconeguda amb un grau de la llei de dependència, puguin cotitzar a la seguretat social a càrrec de l’Estat.

Les persones podran sol.licitar la subscripció a aquest conveni anant a la Tresoreria de la Seguretat Social. Omplir la “sol.licitud alta conveni especial cuidadors” i caldrà aportar la resolució administrativa on d’identifica a la persona familiar que exerceix les tasques de cura de la persona dependent, així com l’aportació dels DNI de la persona dependent i de la persona cuidadora.

Per qualsevol dubte i/o aclariment al respecte, poden adreçar-se als Serveis Socials de l’Ajuntament de Torrelles de Foix i sol.licitar hora a la professional que li va el.laborar l’Acord de dependència.

Sergi Vallès revalida l’alcaldia de Torrelles de Foix

15 de juny de 2019

Sergi Vallès revalida l’alcaldia de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, després del ple de constitució del nou Ajuntament del municipi i l’elecció de l’alcalde celebrat aquest dissabte al migdia.

Vallès, alcalde des de principis del 2016, encapçalarà el nou consistori durant els propers quatre anys amb els vots de 10 dels 11 regidors del plenari.

L’Ajuntament de Torrelles de Foix per al mandat 2019-2023 comptarà amb una majoria absoluta de nou regidors de Junts per Torrelles de Foix, un regidor d’ERC i una regidora del PSC.

Dilluns 17 de juny s’inicia la consulta sobre què fer al solar del costat de l’Ajuntament

11 de juny de 2019

El proper dilluns 17 de juny arrenca el termini de votació perquè la ciutadania exposi quina és la seva preferència sobre l’ús que hauria de tenir el solar situat al costat de l’Ajuntament. En aquesta consulta ciutadana poden participar-hi totes les persones empadronades al municipi majors de 16 anys. Durant aquests dies s’ha distribuït un díptic informatiu i la butlleta, en què cada veí o veïna podrà seleccionar una proposta, com a màxim, d’entre les quatre opcions proposades.

En les fases inicials d’aquest procés participatiu es va dur a terme una recollida de propostes i es van celebrar dues sessions de participació, que van donar com a resultat una selecció de quatre projectes finalistes que es sotmetrien a consulta:

 1. Enderrocar l’estructura i destinar el solar a espai públic
 2. Consultori mèdic
 3. Centre polivalent
 4. Cessió o venda del terreny per ubicar-hi un Centre de dia o residència per a la gent gran 

Com es pot participar

Les persones empadronades majors de 16 anys podran emetre la seva opinió a l’oficina d’atenció ciutadana de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, marcant la seva opció preferida a la butlleta que trobaran al díptic informatiu o bé recollint-la a la mateixa oficina municipal, i mostrant el seu DNI.

També es podrà fer des de l’aplicació mòbil municipal Comunicat-i.

El termini per participar es tancarà el dissabte 22 de juny a les 14 hores i, seguidament, tindrà lloc el recompte al mateix Ajuntament, en un acte públic.

Taller per a dones d’autoconeixement personal el 29 de juny

7 de juny de 2019

L’Ajuntament de Torrelles de Foix, organitza, amb la col•laboració de Desdelcos i el Ministerio de la Presidència, Relaciones con las Cortes e Igualdad , un taller d’autoconeixement personal, gratuït i adreçat a dones a partir de 14 anys.

Brillar amb confiança és una proposta de treball per a l’apoderament de les dones i reivindicar-nos com a col•lectiu femení, per atrevir-nos a brillar, por a poder emergir a la superfície.

Els objectius principals que es treballaran en aquest taller són donar veu a les dones per a que gosin reivindicar-se en un primer pla, ésser protagonistes desacomplexades; celebrar, reivindicar i donar veu a la igualtat a través de l’expressió corporal i plàstica, en un marc de creació col•lectiva com a eina comunicativa i expressiva; donar veu a les emocions de les participants i contrastar-les amb les de la resta del gup; fer conscients els factors de gènere que ens impedeixen brillar amb confiança i gaudir i sentir-se bé i fer salut a través de l’expressió corporal, i l’acció plàstica i grupal.

Les persones interessades poden inscriure’s fins el dia 21 de juny de 2019, a l’OAC de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, o bé per e-mail a torrellesf@diba.cat indicant: nom complet, data de naixement, DNI, telèfon, autorització de l’ús de la imatge personal en espais de difusió de l’Ajuntament. Caldrà ajuntar fotocòpia del DNI escanejada.

El curs tindrà lloc el Dissabte 29 de juny de 10.00h a 13.30h a la Sala Polivalent, Pl. De la Vila S/N 1a planta (a sobre del consultori mèdic).

Les sessions aniran a càrrec de Laura Gimènez, coach ontològica i corporal i de Marta R. Peribáñez, mediadora artística i facilitadora de processos grupals.

S’obre el termini d’inscripció al Casal d’estiu

28 de maig de 2019

L’Ajuntament de Torrelles de Foix informa que s’ha obert el termini d’inscripció al Casal d’estiu municipal, que se celebrarà del 25 de juny al 26 de juliol.

El dimarts 11 de juny a les 19 hores tindrà lloc una reunió informativa adreçada a les famílies a la sala de plens de l’Ajuntament.

Podeu consultar més informació i el full d’inscripció al següent enllaç:

Informació Casal d’estiu

Full inscripció