938 97 10 01 torrellesf@diba.cat

Activitats extraescolars curs 2021-22

20 de setembre de 2021

L’Ajuntament de Torrelles de Foix ofereix informació sobre les activitats extraescolars previstes per al curs 2021-22 a l’escola Guerau de Peguera:

 • Escola Esportiva municipal (Multiesports, Iniciació a l’esport, Escacs, Patinatge, Psicomotricitat).

Més informació i inscripcions a www.jespe.org/activitats/inscripcio/extraescolar-torrelles 

 • Arts plàstiques

Més informació i inscripcions a www.ellap.cat/inscripcions/inscripcio/extraescolar-torrelles

 • Robòtix. Robòtica educativa i noves tecnologies per a infants i joves. Dossier informatiu

Més informació i inscripcions : www.robotixpenedes.com (tf: 649857605 Raimon Escofet / 678691548 David José) info@robotixpenedes.com.

Més informació i inscripcions altpenedes@helendoron.com

 

Totes les activitats es faran en horari de tarda a les instal·lacions del centre, a excepció de les classes d’anglès, que es faran al migdia.

 

 

Més de 120 gossos es banyen a la piscina municipal de Les Dous

13 de setembre de 2021

Aquest diumenge més de 120 gossos van accedir a les instal·lacions de la piscina municipal Les Dous, de Torrelles de Foix, per gaudir de l’aigua i molta diversió.

Es tracta de la tercera edició consecutiva d’aquesta iniciativa impulsada per l’entitat local en defensa dels animals AVAT.SOS i l’Ajuntament de Torrelles de Foix, que compta amb el suport de diversos col·lectius i voluntaris del CAAD (Centre d’Atenció d’Animals Domèstics) Penedès. Propietaris i famílies van poder accedir a la piscina amb els seus animals domèstics per un dia i en exclusiva, una vegada ja ha finalitzat la temporada de bany.

La jornada solidària va recaptar 423 euros que es destinaran íntegrament a AVAT.SOS.

Des de l’Ajuntament de Torrelles de Foix feliciten AVAT.SOS per l’organització, així com a tot el personal voluntaris i participants.

Curs 2021-22 de l’Escola de Música de l’Alt Penedès

10 de setembre de 2021

L’Escola de Música de l’Alt Penedès, amb la col·laboració del Consell Comarcal de l’Alt Penedès presenta la programació formativa i tallers musicals per al curs 2021-22, per a infants, joves i adults.

Podeu consultar tota la informació a www.emap.cat

Nou curs de zumba i càrdio tono

3 de setembre de 2021

El proper dilluns 13 de setembre es reprenen les classes de zumba i càrdio tono, al gimnàs de l’escola Guerau de Peguera. Són activitats a partir dels 10 anys, i els menors d’edat hauran d’anar acompanyats d’un adult.

Les inscripcions es poden formalitzar adreçant-vos a l’oficina de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, per telèfon al 93 897 10 01 o bé per e-mail a torrellesf@diba.cat.

La sol·licitud d’inscripció la podeu descarregar i emplenar al següent enllaç:

>> Inscripció zumba i càrdio tono

Oferta de feina com a Administratiu/va

18 d'agost de 2021

L’Ajuntament de Torrelles de Foix ha rebut una subvenció per tal d’oferir un lloc de feina com a personal administratiu, per a realitzar tasques diverses, com atenció al públic, gestió administrativa i d’expedients, entre d’altres, durant un període de sis mesos.

Totes aquelles persones interessades han de complir amb els següents requisits del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC):

-Ser major de 16 i menor de 30 anys
-Inscrit al SOC
-Inscrit com a beneficiari del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya
-Títol universitari o Firmació professional de grau mig/superior o certificat de professionalitat.
-No haver participat a les convocatòries dels anys 2019 i 2020.

Tots aquesta requisits s’han de mantenir i poder acreditar immediatament abans de l’inici del contracte.

Per tal de participar a la convocatòria cal presentar el currículum vitae a les oficines de l’Ajuntament, en horari d’atenció al públic, fins al 27 d’agost.

Programa de Festa Major de Torrelles de Foix

14 d'agost de 2021

Torrelles de Foix celebrarà la seva Festa Major del 20 al 25 d’agost, que es durà a terme en un context de contenció i sota mesures de seguretat sanitàries.

La programació d’activitats s’esponjarà al llarg de sis dies i comptarà amb concerts, activitats i propostes lúdiques per a tots els públics. La Festa Major donarà el tret de sortida oficial el divendres 20 d’agost amb el pregó i la Nit de foc a càrrec dels Diables de Torrelles de Foix. El cap de setmana s’intensificaran la programació amb activitats esportives, de cultura popular i concerts . La Festa Major es clourà el dimecres 25 d’agost amb la tradicional missa oficiada pel bisbe de Girona i torrellenc, Francesc Pardo, i el repic de campanes i tronada amb què es posarà punt i final als actes de celebració.

L’Ajuntament vol agrair sincerament la tasca de la Comissió de Festes, entitats, col·laboradors i persones voluntàries que faran possible l’organització de la Festa Major malgrat les dificultats que planteja la situació actual.

Divendres 20 d’agost

18h Zumba. Plaça Nova. Organitza AVAT.SOS

22h Pregó a càrrec de Joan Pardo i canvi de pubillatge. Plaça Lluís Companys.

Tot seguit Nit de foc. Plaça Lluís Companys. Diables Torrelles de Foix

23:15h Espectacle de màgia amb Gerard Borrell. Plaça Lluís Companys

Dissabte 21 d’agost

11h Inflables aquàtics. Piscina municipal

12h 3/4 de 15 . Espectacle infantil. Piscina municipal

12:30h Inauguració majòlica. Plaça del Casal. Organitza: Coral Foix

18h Futbol CE Torrellenc vs Sant Cugat Sesgarrigues

20h Exhibició balls folclòrics. Plaça Nova

20h Parada de sucs i coques artesanes. Organitza: Associació de Dones

22:45h Banda de Neón. Plaça Lluís Companys

Diumenge 22 d’agost

11h Cursa d’Orientació Familiar. Plaça Lluís Companys

12h Missa de difunts. Església de Sant Genís. Cantada per Coral Foix.

12:45h Sardanes amb cintes. Plaça Nova. Música en directe amb Cobla Montgrins.

19h Concert de Festa Major. Església Sant Genís, amb Coral Foix.

20h Concert Orquestra Montgrins. Plaça Lluís Companys

23h Versots Diabòlics. Plaça Nova, a càrrec Diables Torrelles de Foix

Dilluns 23 d’agost

18h Bàsquet 4×4. Pisos St Antoni. Inscripció prèvia fins al 22 d’agost a l’Instagram de la comissió.

20h Exhibició de country. Plaça Nova

22h Cinema a la Fresca “Padre no hay más que una”. Plaça Lluís Companys.

Dimarts 24 d’agost

19:30h Torneig volei platja 4×4. Piscina municipal. Inscripció prèvia al whatsapp 678151466

23h Repic de campanes en honor a Sant Genís. Organitza: Gegants Torrelles de Foix

Dimecres 25 d’agost

11:45h Trobada d’autoritats. Plaça Lluís Companys

12h Missa de Sant Genís. A l’Església de Sant Genís. Presidida pel bisbe de Girona, Francesc Pardo. Cantada a càrrec de la Coral Foix

En acabar, Repic de campanes i forta tronada. Plaça Lluís Companys

 

Al següent enllaç podeu consultar el programa de  Festa Major de Torrelles de Foix que se celebrarà del 20 al 25 d’agost.

Programa Festa Major 2021

 

Tancament de camins a espais naturals i boscos

13 d'agost de 2021

L’Ajuntament de Torrelles de Foix ha decretat el tancament dels camins públics municipals d’àrees boscoses, no permetent la circulació per aquests, tant per vehicles com per passejar (a excepció dels serveis essencials, i de prevenció i extinció d’incendis).

La vigència d’aquest decret serà des del dia 12 d’agost fins al dilluns 16 d’agost (en cas d’allargar-se les condicions extremes de risc d’incendi, es podria prolongar)

Podeu consultar el decret municipal al següent enllaç

Torrelles de Foix començarà a recaptar els recàrrecs de l’IBI en aquells habitatges desocupats permanentment

8 de juliol de 2021

És un dels pioners a la comarca en fer efectiva la recaptació i exercir les seves competències en aquest àmbit, que busca dinamitzar el mercat immobiliari local

L’Ajuntament de Torrelles de Foix aplicarà un recàrrec del 50% en el impost de béns immobles (IBI) en més d’una desena d’habitatges que s’inclouran en el registre d’immobles desocupats, després que les entitats financeres i bancs propietaris d’aquests immobles no hagin presentat recurs de reposició.

Serà així un dels pioners a la comarca en començar a recaptar ingressos per aquest concepte que, a més de suposar una injecció financera perquè l’ens local els destini a polítiques socials i municipals, ha de servir per dinamitzar el mercat d’habitatge al municipi.

L’Ajuntament remetrà aquesta resolució a l’Organisme de Gestió tributària de la Diputació de Barcelona per tal que es faci efectiu el recàrrec en aquests casos en què s’ha declarat definitivament la condició d’immoble d’ús residencial desocupat permanentment.

En aquests moments són 12 els procediments que es troben en aquesta fase, dels prop de 40 que ja ha impulsat l’Ajuntament o que ho faran en breu, i que es traduiran ja en un ingrés complementari de més de 2.100 euros. De la resta d’expedients, 21 casos s’han arxivat, ja sigui per haver al·legat procediment judicial en curs sobre la propietat; casos d’ocupació il·legal en l’actualitat, o bé perquè ja s’estan duent a terme actuacions actives per posar l’immoble a la venda o en el mercat de treball.

Amb aquesta decisió, l’Ajuntament de Torrelles de Foix exerceix de manera efectiva les seves competències en matèria d’Habitatge, per impulsar una funció social que permet la Llei del Dret a l’Habitatge. En aquest sentit s’ha identificat i donat d’alta en el registre municipal d’immobles desocupats amb caràcter permanent aquells habitatges tancats durant més de dos anys, sense causa justificada, i en què els seus propietaris – la gran majoria grans tenidors – no realitzen cap gestió per introduir-los en el mercat immobiliari.

Un dels efectes d’aquestes polítiques locals s’ha evidenciat en l’inici d’algunes actuacions de reparació i condicionament d’habitatges desocupats, alguns en mal estat, per tal de posar-los en règim de lloguer o venda.

Nou horari d’atenció de la companyia d’aigua

29 de juny de 2021

Agbar ha actualitzat el seu horari d’atenció al públic a les oficines municipals de l’Ajuntament: serà els dijous de 10 a 13 hores. No cal cita prèvia, tot i que tindran preferència.

Temporada d’estiu de la piscina municipal, del 19 de juny al 5 de setembre

12 de juny de 2021

El proper dissabte 19 de juny s’inicia la temporada d’estiu de la piscina municipal Les Dous, de Torelles de Foix, i que es prolongarà fins al 5 de setembre. El primer dia d’obertura, l’accés serà gratuït.

L’horari serà de dilluns a divendres d’11 a 19:30 hores, i caps de setmana d’11 a 20 hores. A partir del 16 d’agost, s’avançarà el tancament a les 19 hores en cap de setmana.

Per a més informació i consultes podeu adreçar-vos a les instal·lacions de la piscina municipal

Bases per a la concessió d’ajuts al Casal d’Estiu

21 de maig de 2021

L’Ajuntament de Torrelles de Foix ha fet públiques les bases que regulen la concessió d’ajuts a les famílies per cobrir la despesa del Casal d’Estiu lúdic esportiu 2021.

Caldrà presentar la sol·licitud i documentació requerida a les oficinaes de l’Ajuntament:

 • Fitxa d’inscripció
 • DNI pare/mare/tutor legal i del nen/a
 • Comprovant bancari de pagament
 • Fotocòpia targeta sanitària Cat Salut
 • Calendari vacunacions

La concessió de l’ajut serà d’un 50% de la quota d’inscripció.

Podeu consultar les bases al següent enllaç

Bases

Inscripcions al Casal d’Estiu a partir del 27 de maig

17 de maig de 2021

Des del 27 de maig i fins al 18 de juny s’obre el termini d’inscripció al Casal d’Estiu “Superxarel·la” de Torrelles de Foix, amb el suport del Consell Esportiu de l’Alt Penedès.

Les inscripcions es formalitzaran a les oficines de l’Ajuntament. Amb la sol·licitud, caldrà adjuntar:

 • Fotocòpia de la targeta sanitària (CatSalut)
 • Carnet de vacunes actualitzat (recomanat, no obligatori)
 • Justificant de Pagament

El calendari del Casal serà del 28 de juny al 30 de juliol, tot i que hi haurà possibilitat de prolongar l’estada fins al 6 d’agost., de 9 de matí a 1 del migdia.

També s’oferirà, per a aquelles famílies interessades, servei d’acollida de 8 a 9 o acollida al migdia amb dinar de carmanyola, d’1 a 3.

El Casal d’adreça a nens i joves d’entre els 3 i els 16 anys que hagin cursat aquest any de P3 a 4t d’ESO.

Les activitats del Casal es faran a l’escola Guerau de Peguera.

Per a més informació i desacrregar-vos el formulari d’inscripció, cliqueu AQUÍ

El dimecres 26 de maig hi haurà una reunió informativa per donar tots els detalls del Casal a les famílies. Serà a les 19 hores al Casal dels Avis de Torrelles de Foix.

Dimarts 11 de maig ple extraordinari

6 de maig de 2021

El proper dimarts 11 de maig, a les 20 hores, se celebrarà un ple corporatiu  extraordinari de l’Ajuntament de Torrelles de Foix.

La sessió se celebrarà de manera telemàtica. L’ordre del dia serà el següent:

A) Part resolutiva

1. Expedient 264/2020. Aprovació de l’addenda per l’actualització del conveni ASGEL amb la Diputació de Barcelona

2. Expedient 627/2021. Modificació de l’Ordenança Fiscal núm. 11, reguladora de la taxa per la prestació del servei municipal d’escola bressol

3. Expedient 505/2021. Donar compte del decret d’alcaldia núm. 87/2021, de data 16 d’abril de 2021, d’aprovació de la liquidació del pressupost de l’exercici 2020

4. Expedient 285/2021. Donar compte de l’informe de secretaria relatiu al compliment de la Llei Orgànica 2/2012 d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera respecte als marcs pressupostaris a mitjà termini 2022- 2024

5. Expedient 626/2021. Prendre coneixement de la renúncia del Sr. Gerard Carbó Rodríguez, del grup municipal d’ERC-AM de l’Ajuntament de Torrelles de Foix i proposta de la persona candidata a suplir la vacant

B) Activitat de control

C) Precs i preguntes

Beques menjador curs 2020-21 escola Guerau de Peguera

12 d'abril de 2021

Fins al 23 d’abril les famílies de l’escola Guerau de Peguera poden sol·licitar les beques d’ajut al servei de menjador per al curs 2020-21.

En cas de ser concedit l’ajut, es farà una aportació del 50% del total durant el mes de maig i el 50% restant al juny.

Totes aquelles persones interessades poden presentar la sol·licitud i la documentació a les oficines municipals de l’Ajuntament de Torrelles de Foix. Poden consultar les bases i la documentació a aportar al següent enllaç

Bases Subvenció Beques Menjador

Concurs de poesia i narració curta

23 de març de 2021

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Torrelles de Foix organitza un concurs de poesia i narració urta amb motiu de la festivitat de Sant Jordi.

Fins al 16 d’abril, tots quells veïns i veïnes majors de 16 anys poden participar en aquest certamen. El treballs haurà de tenir un màxim de 150 paraules i s’haurà de lliurar a les oficines de l’Ajuntament en un sobre tancat i amb les dades personal i telèfon a l’interior.

Els premis als guanyadors seran vals de 50 euros per bescanviar per material a l’Abacus.

Està previst que la decisió del jurat i el lliurament de premis se celebri el 23 d’abril a la tarda, al Casal d’Avis.

Per a més informació consulteu les bases del concurs

 

Dimarts 16 de març ple municipal

11 de març de 2021

El proper dimarts 16 de març,a. les 8 del vespre, tindrà lloc el ple corporatiu municipal de l’Ajuntament de Torrelles de Foix. La sessió es celebrarà de manera telemàtica a causa del context sanitari.

Ordre del dia

1. Aprovació de l’acta de la sessió plenària ordinària núm. 6/2020 de 15 de
desembre de 2020
2. Aprovació de l’acta de la sessió plenària extraordinària i urgent núm. 7/2020
de 18 de desembre de 2020
3. Aprovació de l’acta de la sessió plenària extraordinària i urgent núm. 1/2021
de 20 de gener de 2021
4. Aprovació de l’acta de la sessió plenària extraordinària núm. 2/2021 de 26 de
gener de 2021
5. Expedient 277/2021. Modificació de Crèdit
6. Expedient 225/2021. Convenis (Aprovació, Modificació o Extinció)
7. Expedient 198/2021. Actuacions Judicials
8. Dació de compte dels decrets d’Alcaldia
9. Donar compte al Ple dels acords de la Junta de Govern Local
10.Informacions de la Presidència
11.Mocions i/o propostes de resolució dels Regidors
12.Precs i preguntes

Preinscripció escolar curs 2021-22 del 15 al 24 de març

9 de març de 2021

>> Podeu consultar tota la informació relativa a la preinscripció escolar a l’escola Guerau de Peguera:

El període per fer la preinscripció de cara al curs 2021-2022 està previst del 15 al 24 de març de 2021.

Per tramitar la preinscripció:

 • Ho heu de fer de forma telemàtica a través del següent enllaç: https://preinscripcio.gencat.cat/ca/inici/
 • Durant el procés de preinscripció, us demanaran el codi del nostre centre. El codi és 08030637
 • Un cop finalitzat el procés de preinscripció, rebreu un document .pdf. Aquest document l’heu de guardar i enviar a l’email de l’escola: a8030637@xtec.cat
 • També heu d’enviar a l’email de l’escola la següent documentació escanejada o fotografiada:
  • Còpia del llibre de família (pàgina d’inscripció de l’alumne/a)
  • Còpia del carnet de vacunació actualitzat
  • Còpia de la targeta sanitària de l’alumne/a
  • Còpia del DNI, NIE o passaport de l’alumne/a, del pare i de la mare (o tutor/a legal)
  • En cas de separació o divorci, còpia de la sentència judicial (apartat custòdia fill/a)
  • Volant d’empadronament col·lectiu (us ho proporcionarà l’ajuntament) on estigui inscrit l’alumne/a, el pare o la mare
  • 2 fotos, mida carnet

Aquesta documentació formarà part de l’expedient acadèmic de l’alumne/a.

En el següent enllaç podeu trobar una guia per fer la preinscripció i matriculació en línia: https://preinscripcio.gencat.cat/web/.content/ajuda/guia-preinscripcio.pdf 

En cas de dubte, el centre facilita els següents canals de contacte:

Inici del curs d’alfabetització en català “Parlem-ne”

1 de març de 2021

L’Ajuntamen de Torrelles de Foix s’ha adherit al conveni amb el Consell Comarcal de l’Alt Penedès per a la participació al projecte “Parlem-ne”, un curs d’alfabetització en català per a persones amb dificultats per al seu aprenentatge. 

La formació s’iniciarà el proper 9 de març i consta d’una durada de 30 hores, en sessions de dues hores, dos dies per setmana: els dimarts i dijous a 9:15 a 11:15 hores. 

Les places són limitades. Les persones interessades poden presentar la seva sol·licitud a l’Ajuntament, en horari d’atenció al públic. 

El projecte Parlem-ne té com a objectius:

 • Treballar per promoure la igualtat d’oportunitats i la inclusió social.
 • Promoure i potenciar l’autonomia d’un sector de la població estrangera (concretament dones sense alfabetitzar, o escassament alfabetitzades) que contribueixi a facilitar el seu procés d’inclusió social, a partir de donar-los a conèixer nocions elementals de llengua, tot i que el programa també acull població d’origen nacional.
 • Mostrar el context on s’inscriu aquesta llengua així com la xarxa de recursos i serveis amb els que compte el territori, fent especial atenció a aquells recursos i serveis que formen part de la xarxa bàsica d’atenció ciutadana.

Resultats Eleccions al Parlament a Torrelles de Foix

15 de febrer de 2021

Aquest diumenge 14 de febrer es van celebrar Eleccions al Parlament de Catalunya. La jornada a Torrelles de Foix es va desenvolupar amb normaltat tot i l’excepcionalitat a causa de la pandèmia i les mesures de seguretat sanitària per la pandèmia de la COVID-19.
El reformat Casal d’Avis va ser el col·legi electoral per quests comicis. L’Ajuntament agraeix el treball i compromís del personal i membres de mesa durant la jornada.
Resultats Eleccions al Parlament de Catalunya a Torrelles de Foix
Participació del 43,76% – 764 vots
Vots nuls 1,44%
Vots en blanc 0,65%
ERC 197 vots – 26,1%
PSC 138 – 18,33%
Junts x Catalunya 119 – 15,8%
PdeCAT 81 – 10,76%
CUP-G 58 – 7,70%
VOX 55 – 7,3%
En Comú Podem 45 – 5,98%
Ciutadans 32 – 4,25%
PP 18 – 2,39%
Trobareu més informació al web www.parlament2021.cat

L’Ajuntament farà test d’antígens als membres de mesa i tot el personal que participi en l’organització de les eleccions

9 de febrer de 2021

L’Ajuntament de Torrelles de Foix ha anunciat que realitzarà un test d’antígens per descartar possibles contagis de COVID-19 a tots els veïns i veïnes que participin com a membres de mesa de les Eleccions al Parlament de Catalunya d’aquest diumenge 14 de febrer, així com a tot el personal i treballadors municipals que participin en l’organització de la jornada electoral.
 
Amb aquesta mesura es pretén reforçar les garanties sanitàries de tots aquells que hagin de prendre part activa en el desenvolupament de les eleccions, així com als seus entorns familiars i grups bombolla. Per aquesta raó anima a totes aquelles persones que diumenge hagin de formar part d’una mesa, a que es posin en contacte amb l’Ajuntament.
 
Cal recordar que Salut realizarà aquests dies de manera preventiva un test d’antígens a tots els membres de les meses electorals, a través dels CAP i centres de salut.
 
El col·legi electoral de Torrelles de Foix estarà ubicat al Casal d’Avis. L’equipament adoptarà totes les mesures i protocols per tal de garantir les millors condicions sanitàries i de ventilació tant als membres de mesa com als electors.

Eleccions agràries el 25 i 26 de març

3 de febrer de 2021

En data 28 de gener de 2021 s’ha publicat al DOGC L’ORDRE ARP/18/2021, per la qual es convoquen les eleccions per determinar la representativitat de les organitzacions professionals agràries a Catalunya, per als dies 25 i 26 de març de 2021.

El cens definitiu ja ha estat publicat. El podeu consultar clicant aquí. Hi ha temps fins el 7 de febrer per a presentar al·legacions, si cal.

Trobareu tota la informació necessària per a la votació aquí

L’Ajuntament posa en marxa el servei “bon dia” adreçat a la gent gran que viu sola

2 de febrer de 2021

L’Ajuntament de Torrelles de Foix ha posat en marxa un servei d’atenció a la gent gran del municipi, batejat com a “Bon Dia”.

Aquest programa d’emmarca en l’àmbit de serveis socials, per tal de millorar la qualitat de vida d’aquells veïns i veïnes a partir dels 65 anys que viuen sols i que per la seva situació requereixen d’un acompanyament. Es tracta de persones vulnerables i de risc i que poden trobar-se amb majors dificultats en un context de crisi sanitària i restriccions com l’actual.

Un cop per setmana l’Ajuntament truca per telèfon a la persona gran, per compovar el seu estat de salut, oferir suport i atendre a les demandes o necessitats amb què es trobin.

Es tracta d’un servei gratuït i totes aquelles persones del municipi que es trobin en aquesta situació poden sol·licitar-lo.

Ple municipal extraordinari i urgent

17 de desembre de 2020

Aquest divendres se celebrarà un ple extraordinari i urgent de l’Ajuntament de Torrelles de Foix. La sessió serà telemàtica i començarà a les 13:30 hores.

L’ordre del dia serà el següent:

1. Ratificació de la urgència de la sessió
2. Expedient 1087/2020. Resolució al.legacions i aprovació definitiva de les ordenances que han de regir a l’any 2021 i següents a l’Ajuntament de Torrelles de Foix

L’Ajuntament incorpora 1 tècnica en atenció a les persones en situació de dependència

10 de desembre de 2020

L’Ajuntament de Torrelles de Foix ha incorporat aquest mes de desembre una tècnica en atenció a les persones, a través d’un Pla d’Ocupació de nou mesos de durada, amb jornada sencera.

Aquesta treballadora atén diverses persones del municipi en situació de vulnerabilitat, en l’àmbit domiciliari i institucional, per tal de mantenir i millorar la seva qualitat de vida, oferint ajuda assistencial, nosanitàries, psicosocials i de suport a la gestió domèstica.

El proper dimarts 15 de desembre ple municipal

El proper dimarts 15 de desembre a les 20 hores se celebrarà un ple corporatiu municipal de l’Ajuntament de Torrelles de Foix.

El ple es podrà seguir en directe a través del canal Youtube de l’Ajuntament de Torrelles de Foix al següent enllaç

La sessió comptarà amb el següent ordre del dia:

A) Part resolutiva
1. Aprovació de l’acta de la sessió anterior núm. 4/2020 de 22 de setembre de 2020
2. Aprovació de l’acta de la sessió anterior núm. 5/2020 de 27 d’octubre de 2020
3. Expedient 1231/2020. Expedient de modificació de crèdit per transferències
de crèdits del pressupost número 8/2020
4. Expedient 1276/2020. Pressupost per l’exercici 2021
5. Expedient 1319/2020. Adhesió al conveni amb la Diputació de Barcelona pel
mateniment de l’arxiu municipal
6. Expedient 1281/2020. Adhesió a l’Associació Moviment País Rural
7. Expedient 908/2019. Camí Ramader de Marina. De la Cerdanya al Penedès
8. Expedient 501/2017. Prórroga Pla Local de Joventut
9. Expedient 1318/2020. Moció que presenta el grup municipal de Junts per
Torrelles de Foix per poder instal.lar una llamborda al Carrer Nou, 4
10.Expedient 1264/2020. Moció per reclamar un paper actiu dels municipis en
l’assigmació i gestió dels fons europeus de recuparació Next Generation EU
B) Activitat de control
11.Dació de compte dels decrets d’alcaldia
12.Donar compte al Ple dels acords de la Junta de Govern Local
13.Informacions de la Presidència
14.Mocions i/o propostes de resolució dels Regidors
C) Precs i preguntes
15.Precs i preguntes

L’Ajuntament cobrarà un recàrrec del 50% de l’IBI als pisos desocupats durant més de dos anys

24 de novembre de 2020

L’Ajuntament de Torrelles de Foix ha començat a aplicar un recàrrec del 50% de l’impost de béns immobles (IBI) en aquells habitatges desocupats durant més de dos anys. En aquest sentit, ja s’ha traslladat una notificació a les entitats financeres propietàries d’una quinzena d’habitatges del municipi que es troben en aquesta situació, i disposen de 15 dies per formular al·legacions, abans que se’ls apliqui aquest increment.

Aquesta mesura s’impulsa d’acord amb el que permet la Llei Reguladora de les Hisendes Locals i vol incentivar que aquests immobles, molts d’ells en mans de grans tenidors, es posin al mercat del lloguer i venda per donar resposta a la funció social de la propietat i preservar el dret d’accés a l’habitatge de la ciutadania.

El recàrrec s’exigirà a raó dels immobles d’ús residencial que es troben desocupats amb caràcter permanent que estiguin situats en el terme municipal.

S’entén per desocupació de l’habitatge el fet que aquest es trobi en disposició de ser ocupat, o de cedir el seu ús a un tercer, sense que hi hagi causa justificativa de la desocupació, i que aquesta situació s’hagi prolongat un mínim de dos anys.

La situació de desocupació serà declarada per l’ajuntament . Davant els indicis de desocupació d’un immoble, l’Ajuntament iniciarà un procediment i traslladarà notificació a qui ostenti la propietat de l’habitatge. L’interessat podrà formular al·legacions en el termini de 15 dies posteriors a rebre la resolució.

En cas de confirmar-se la condició d’immoble desocupat durant més de dos anys sense causa justificada, el recàrrec consistirà en l’aplicació del percentatge del 50 % sobre la quota líquida de l’impost sobre béns immobles, corresponent a l’exercici de l’impost sobre béns immobles de l’any en que es meriti el recàrrec.

Anunci: Decret per declarar la iniciació de l’expedient de reparcel.lació del sector PAU Zona Industrial.

11 de novembre de 2020

Subvencions en la taxa de residus per a comerços i establiments afectats per la COVID-19

5 de novembre de 2020

L’Ajuntament de Torrelles de Foix obre, fins al 15 de desembre, un termini de sol·licitud de subvenció per la taxa de recollida de residus comercials. L’ajut s’adreça als comerços i establiments afectats pel tancament de l’activitat derivat de l’estat d’alarma provocada per la crisi sanitària de la COVID-10.

Als següents enllaços podeu consultar les bases i requisits de la convocatòria, així com l’anunci i el model d’instància de sol·licitud.

Es decreta el confinament nocturn

25 d'octubre de 2020

Resten prohibits tots els desplaçaments i la circulació per les vies públiques entre les 22.00 hores i les 06.00 hores, a partir d’aquest diumenge 25 d’octubre. Es tracta de noves mesures per contenir la propagació de la COVID-19.

 

Excepcions a la mobilitat:

 • Assistència sanitària d’urgència.
 • Adquisició de productes farmacèutics per raó d’urgència (la més propera al domicili).
 • Desplaçament per anar i tornar de treballar, amb el corresponent certificat de l’empresa.
 • Desplaçaments de professionals, i personal voluntari acreditat, per fer serveis essencials, sanitaris i socials.
 • Cura de persones grans, menors d’edat, persones dependents, amb discapacitat o especialment vulnerables per motius inajornables (incloent-hi els desplaçaments per necessitats de persones amb trastorns de la conducta, discapacitat o malaltia que requereixin activitat a l’exterior pel seu benestar emocional o de salut amb el corresponent certificat professional).
 • Actuació urgent davant d’òrgans judicials.
 • Retorn al lloc de residència habitual en cas de viatge.
 • Cura d’animals de companyia el temps imprescindible (de les 4 a les 6 hores AM) , amb desplaçament individual proper al domicili.
 • Altres causes de força major o altra situació de necessitat justificada.

 

Horari màxim d’obertura al públic:

 • Serveis, comerç minorista i restauració, inclosa la prestació de serveis a domicili: 21 hores
 • Espais públics a les 21 hores, inclosos els espectacles públics, activitats recreatives i esportives autoritzades.
 • Les activitats culturals podran finalitzar a les 22 h i es permetrà el retorn dels assistents entre les 22 i les 23 hores.

La limitació horària no afecta els serveis essencials i d’urgència: sanitaris, sociosanitaris, farmàcies, combustibles, emergències i actuacions judicials.

*Caldrà acreditar la motivació de la mobilitat entre les 22 hores i les 6 del matí. Es podrà fer a través d’un certificat autoresponsable que podeu trobar aquí

Dimarts ple extraordinari per a l’aprovació de les ordenances fiscals

23 d'octubre de 2020

El proper dimarts 27 d’octubre, a les 20 hores, se celebrarà un ple corporatiu extraordinari de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, en sessió telemàtica degut al context sanitari actual.

L’ordre del dia inclou la modificació de les ordenances fiscals municipals per l’any 2021

El ple telemàtic es podrà seguir a través del canal YouTube, des del següent enllaç

Youtube Ajuntament Torrelles de Foix

Horaris EXTRAORDINARIS d’atenció ciutadana

15 d'octubre de 2020

Amb motiu de l’augment de casos de COVID-19 i amb l’objectiu de minimitzar la propagació del virus, l’Ajuntament restringirà l’atenció presencial a les oficines municipals a partir del proper dilluns 19 d’octubre.

Fins a nou avís, l’horari d’atenció ciutadana serà el següent:

 • Dilluns i divendres: TANCAT AL PÚBLIC
 • Dimarts, dimecres i dijous: Obert de 10 a 13 hores
 • Dimarts tarda: Obert de 16 a 19 hores

En aquest sentit, l’Ajuntament demana a la ciutadania evitar desplaçar-se a l’Ajuntament si no és imprescindible. Els canals d’atenció i gestió telemàtica són els següents:

 

L’Ajuntament agraeix la comprensió i col·laboració de la ciutadania

 

Nou servei gratuït de recollida de poda domèstica i restes vegetals

L’Ajuntament de Torrelles de Foix ha posat en marxa un nou servei gratuït de recollida domèstica de poda i restes vegetals, amb l’objectiu de facilitar la gestió d’aquest residu a aquells veïns que ho necessitin i evitar que vagin a parar als contenidors del rebuig, entre d’altres.

L’Ajuntament facilitarà una saca d’un metre cúbic de capacitat, tipus big bag. Tots aquells veïns interessats només cal que s’adrecin a l’Ajuntament a recollir-la. Un cop l’emplenin, hauran de trucar a l’Ajuntament, al telèfon 938971001, per concretar el dia i hora en què un servei de recollida es desplaçarà fins a la porta del domicili per recollir-la.

Visita del conseller Jordi Puigneró per presentar el projecte de desplegament de la fibra òptica al Penedès

7 d'octubre de 2020

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat, Jordi Puigneró, va visitar aquest dilluns a la tarda Torrelles de Foix per presentar el projecte de desplegament de fibra òptica als municipis de Torrelles de Foix, Sant Martí Sarroca, Pacs i Pontons, en un tram de 20 quilòmetres des de Vilafranca fins a Pontons en el qual invertirà 1,2 milions d’euros. L’obra està previst que s’executi durant el primer semestre del 2021.

La trobada va comptar amb la presència d’alcaldes i regidors dels municipis implicats, el delegat del govern a la Vegueria Penedès, Pere Regull; el president del Consell Comarcal Alt Penedès, Xavier Lluch, a més de representants del sector empresarial, entre d’altres.

Abans, el conseller ha visitat l’Ajuntament i ha signat el llibre d’honor, acompanyat per l’alcalde de Torrelles de Foix, Sergi Vallès i Pere Regull.

Amb una inversió d’1.200.000 euros, s’estendran 19,6 quilòmetres nous de fibra òptica, que se sumaran als 150 ja existents a l’Alt Penedès, i permetran connectar quatre municipis nous: Sant Martí Sarroca, Torrelles de Foix, Pontons i Pacs del Penedès.

Impuls al desplegament de la fibra òptica

Les obres, previstes per al 2021, s’inclouen en l’acord de Govern del 4 d’agost per accelerar el desplegament de la xarxa de fibra òptica al territori.

Cal recordar que l’acord de Govern preveu un increment de 57 milions d’euros més d’inversió, que se sumen als 13,5 que ja estan en execució per connectar les capitals de comarca.Visi

L’Ajuntament de Torrelles aprova el compte general del 2019

28 de setembre de 2020

El ple de l’Ajuntament de Torrelles de Foix va aprovar la setmana passada per unanimitat el compte general de l’exercici 2019.

L’alcalde, Sergi Vallès, va presentar els principals detalls econòmics de la proposta i va destacar el treball i esforç realitzat pel govern en els darrers anys, al costat dels tècnics municipals, per tal de posar al dia les finances de l’Ajuntament.

Els comptes del 2019 deixen un resultat pressupostari positiu de 286 mil euros, així com un romanent de tresoreria de 258 mil euros. L’esforç municipal per contenir i ajustar les despeses ha permès també aprimar el dèficit i, al tancament de l’exercici, el ràtio d’endeutament de la corporació se situa en el 86,9%, una mica per sobre dels dos milions d’euros.

L’estavi net l’any 2019 va ser del 9,33%.

Resultats i estalvi energètic amb les inversions a l’enllumenat elèctric

Seguint amb el projecte d’eficiència energètica, ja podem anunciar importants estalvis a les factures de la llum, que s’han aconseguit gràcies a l’anul·lació de 12 subministraments innecessaris, i a la rebaixa de potències en aquells quadres que ja disposen de llums led.

Aixó ha estat possible gràcies a una auditoria energètica, que els tècnics del nostre Ajuntament i la regidoria de Serveis Externs han portat a terme per tal de saber la situació real del nostre municipi. Després de dos mesos amb les noves tarifes, s’ha aconseguit un estalvi mitja de un 45% en els 7 quadres en els quals s’han fet els canvis de potència.

A mesura que anem canviant els llums de sodi per llums led, anirem adaptant la potència dels quadres a la necesitat real de consum amb els nous elements.

Actualment ja tenim en marxa el projecte de canvi del focus del Camp de Futbol, i de l’enllumeneat de Can Coral, que esperem executar en els propers mesos, gràcies a les subvencions del PUOSC. De cara al proper any, tenim previst canviar la resta de llums del municipi a led, amb una subvenció del FEDER, que ja tenim aprobada.

Amb aquestes actuacions, tindrem el 100% de l’enllumenat públic amb LED’s, finalitzant un projecte que es va iniciar el 2014, i que no ha estat gens fàcil de portar a bon port.

Regidoria Serveis Externs

L’Ajuntament de Torrelles impulsa un Consell de poble i un Consell d’Infància i Adolescència

23 de setembre de 2020

Aquest dimarts es va celebar el ple corporatiu ordinari de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, corresponent al mes de setembre. La sessió va servir per aprovar el reglament del Consell de Poble i el Consell d’Infància i Adolescència, dos nous espais per al foment i l’impuls de la participació ciutadana municipal.

A més de diverses qüestions de l’àmbit econòmic, com l’aprovació del compte general de l’exercici 2019 de l’Ajuntament, el plenari també va donar compte i aprovar d’altres assumptes, com les festes locals per l’any 2021, que seran el 25 d’agost i el 8 de setembre, o la xifra del padró d’habitants a data 1 de gener de 2020, que és de 2.398 habitants.

A la part final es va renovar el conveni amb el Servei Català de Trànsit, i dues mocions, la primera en suport al futur industrial de la vegueria Penedès, en una resolució presentada pel Consell Comarcal de l’Alt Penedès; i una segona per la suficiència financera dels ens locals per tal de poder fer ús dels romanents financers, des de l’Associació de Municipis de Catalunya (ACM).

La sessió, presidida per l’alcalde Sergi Vallès, que va conduir i presentar tots els punts, va ser molt ràpida i amb acord unànime en la majoria d’assumptes. A l’inici del ple es va celebrar un minut de silenci en memòria d’un familiar d’un treballador municipal. Per motius professionals, no va assistir al plenari el portaveu d’ERC, Gerard Carbó.

Pots esscoltar el ple al següent enllaç:

ÀUDIO DEL PLE

L’Ajuntament de Torrelles de Foix i l’organització acorden la suspensió de la Cursa Fosca 2020

L’Ajuntament de Torrelles de Foix i l’organització han acordat la suspensió de la cinquena edició de la Cursa Fosca 2020, que estava prevista per al proper 21 de novembre.

El context sanitari actual i la incertesa sobre les condicions en que pogués dur-se a terme han motivat aquesta decisió. Malgrat esperar fins al darrer moment per adoptar una posició vers la celebració d’aquesta prova esportiva que recorre l’entorn natural del municipi, la situació convida a ser solidaris i responsables. Es confia que l’any vinent es pugui desenvolupar la cursa amb la qualitat i condicions que la cita i tots els participants mereixen.

Campanya de revisió de vehicles agrícoles durant el mes d’octubre

17 de setembre de 2020

L’Ajuntament informa que el mes d’octubre s’han programat dues jornades de revisió de tractors. En concret seran els dies:

 • 23 d’octubre al Barri Cusconar (al costat de la Capella)
 • 26 d’octubre a Torrelles (darrere l’Ajuntament)

L’horari serà de  9:00 a 13:00 hores. Cal presentar l’assegurança vigent del vehicle i serà imprescindible demanar cita prèvia (a les oficines de l’Ajuntament)

TARIFES ( segons DOGC Nº 5660 DE 30/06/10)

. Tractor agrícola: 36,66 €
. Remolc agrícola: 10,86 €
. Ciclomotors: 21’21 €
. Màquina excavadora: 39,50 €

 

PERIODICITAT DE LES INSPECCIONS

D’acord amb el RD 2042/1994 de 14 d’octubre que regula la inspecció tècnica de vehicles la primera inspecció ITV, a vehicles agrícoles, es realitzarà als 8 anys de la data de primera matriculació , per a vehicles ciclomotors la primera inspecció ITV es realitzarà als 3 anys de la primera matriculació.

Davant l’actual situació sanitària, cal tenir en compte les següents mesures de prevenció i seguretat sanitàries:

• Només es revisaran vehicles amb cita concertada
• Es recomana el pagament amb targeta
• Cal utilitzar guants i mascareta
• Per tal d’evitar aglomeracions, cal respectar l’hora de citació, i només una persona per vehicle.

Dimarts 22 de setembre ple municipal de Torrelles de Foix

El proper dimarts 22 de setembre, a les 20 hores, se celebrarà el ple corporatiu ordinari de l’Ajuntament de Torrelles de Foix a la sala de plens.

La sessió presenta el següent ordre del dia:

Ordre del dia

 • 1. Aprovació de l’acta de la sessió anterior núm. 3/2020 de 16 de juny de 2020
 • 2. Expedient 665/2020. Festes Locals per a l’any 2021
 • 3. Expedient 362/2020. Reglament del Consell de Poble de Torrelles de Foix
 • 4. Expedient 413/2020. Reglament del Consell Municipal de la Infància i de l’Adolescència de Torrelles de Foix
 • 5. Expedient 929/2020. Padró Municipal d’Habitants a 1 de gener de 2020
 • 6. Expedient 838/2020. Modificació membres de la Comissió Especial de Comptes
 • 7. Expedient 932/2020. Modificació de Crèdit núm. 6/2020
 • 8. Expedient 933/2020. Reconeixement Extrajudicial de Crèdits
 • 9. Expedient 620/2020. Compte General corresponent a l’exercici 2019
 • 10.Expedient 137/2020. Protecció de la Legalitat Urbanística
 • 11.Expedient 936/2020. Conveni Servei Català de Trànsit
 • 12.Expedient 937/2020. Moció per defensar el futur industrial de la Vegueria Penedès
 • 13.Expedient 839/2020. Moció per a la suficiència financera dels ens locals
 • 14.Dació de compte dels decrets d’Alcaldia
 • 15.Donar compte al Ple dels acords de la Junta de Govern Local
 • 16.Informacions de la Presidència
 • 17.Mocions i/o propostes de resolució dels Regidors
  Precs i preguntes

Beques de llibres de text per al curs 2020-21

16 de setembre de 2020

Fins al 31 d’octubre s’obre el termini de sol·licitud de beques de llibres de text per al curs 2020-2021 per alumnes de P3 i fins a 4t d’ESO.

La subvenció serà del 30% de la despesa en llibres per al curs escolar 2020/2021, així com la socialització de llibres i llicències digitals

La documentació que cal aportar és la següent:

 • Full de sol·licitud (Descarrega AQUÍ)
 • Certificat d’empadronament de la unitat familiar
 • Rebut de compra dels llibres escolars curs 2019-2020 i quota de socialització (no inclou el materials escolar)

Podeu adreçar-vos a les oficines de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, en horari d’atenció al públic

Torrelles de Foix rebrà 76.000 euros de la Diputació a través del Catàleg de Serveis

28 d'agost de 2020

Torrelles de Foix rebrà 76.000 euros de la Diputació de Barcelona a través del Catàleg de Serveis, un programa d’ajuts econòmics i recursos tècnics que permet els Ajuntaments desenvolupar i impulsar projectes i iniciatives de diversos àmbits. 

D’aquesta aportació, al voltant d’un 40% es destinaran al manteniment i obertura de franges de protecció contra incendis a les urbanitzacions i també es comptarà amb una important dotació per al programa d’arranjament d’habitatges per a la millora de l’accessibilitat. També es preveu finançar propostes per a la dinamització cultural i comercial del municipi, esports o polítiques d’igualtat, entre d’altres.

CATÀLEG DE SERVEIS 2020

La Diputació de Barcelona ha concedit als municipis de l’Alt Penedès 366 assistències del Catàleg de Serveis 2020 per valor total d’1.944.769,65 euros, que corresponen a la resolució definitiva dels ajuts econòmics del Catàleg 2020. Cal recordar que el Catàleg d’aquest any compta amb un total de 343 recursos diferents d’assistència i cooperació local: 163 tècnics (47%), 105 econòmics (31%) i 75 materials (22%) i és un dels instruments d’assistència i cooperació local del Pla Xarxa de Governs Locals.

En aquest Catàleg, la Diputació mostra la seva fermesa en la lluita contra el canvi climàtic i l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) marcats a l’Agenda 2030. Així, referma la necessitat de fomentar la innovació i l’activitat econòmica local, d’apostar pels serveis a les persones i per les polítiques d’igualtat i diversitat, i de donar un nou impuls a la cultura i a l’educació per a que els municipis siguin creatius, educadors, solidaris i compromesos amb la salut.

És en aquest sentit que el Catàleg de serveis 2020 destina recursos a garantir l’administració electrònica i la innovació tecnològica i a la gestió d’equipaments culturals, museus, arxius i biblioteques. Així mateix, potencia el suport a activitats i equipaments esportius, en matèria d’infraestructures i espais naturals, i reforça l’assistència per al foment del consum responsable, el turisme i el comerç.

Torrelles de Foix celebrarà una Festa Major adaptada a les circumstàncies

19 d'agost de 2020

 

Aquest cap de setmana Torrelles de Foix celebrarà la seva Festa Major amb una programació reduïda i adaptada al context actual. La situació de crisi sanitària impedirà que enguany s’hi puguin celebrar algunes de les activitats tradicionals de la Festa Major, com les cercaviles o els correfocs.

Els actes previstos es desenvoluparan seguint les mesures de protecció i seguretat, amb aforament limitat, control d’accés, mantenint la distància de seguretat i l’ús obligatori de mascareta, entre d’altres.

El divendres 21 d’agost es donarà el tret de sortida amb el pregó i el castell de focs. Durant el cap de setmana es duran a terme alguns concerts, sardanes i un espectacle d’humor. Les entitats locals Coral Foix i els Diables amb els seus versots tindran el seu protagonisme durant el dissabte a la tarda i vespre.

El dimarts al migdia tindrà lloc la trobada d’autoritats, prèvia a la missa en honor a Sant Genís, presidida pel bisbe de Girona, el torrellenc Francesc Pardo, i es clourà amb una traca i una copa de cava.

Divendres 21 d’agost

22:30 Pregó a àrrec de Xavier Àvila Pérez de Bustos. Pl. Lluís Companys

tot seguit, Castell de focs

Dissabte 22 d’agost

11:30 Conta contes a la plaça Nova

19:00 Concert Coral Foix pl. Església

21:45 Versots diabòlics pl. Nova

22:30 Improshow pl. Lluís Companys

Diumenge 23 d’agost

18:00 Sardanes amb cintes. Organitza ANC pl. Nova

20:00 Concert amb Orquestra Europa pl. Lluís Companys

Dimarts 25 d’agost

11:45 Trobada d’autoritats

12:00 Missa en honor a Sant Genís. Presidida per Francesc Pardo, bisbe de Girona

Tot seguit Copa de cava i traca final. Església Sant Genís

Fibra òptica a Can Coral i Plana de les Torres

Properament s’iniciaran els treballs de desplegament de la fibra òptica a Can Coral i Plana de les Torres, després de l’acord al qual han arribat l’Ajuntament de Torrelles de Foix amb l’empresa instal·ladora i proveïdora del servei, XTA.

L’Ajuntament de Torrelles de Foix es farà càrrec del 50% del cost de la instal.lació.

Els treballs tenen una durada màxima aproximada prevista de vuit mesos. En una primera fase es completarà la instal.lació a la urbanització de Can Coral i en una segona fase s’acometrà el desplegament del servei fins a Plana de les Torres

Torrelles de Foix convertirà l’antiga escola Guerau de Peguera en un alberg turístic

16 de juliol de 2020

L’Ajuntament de Torrelles de Foix rebrà del Pla únic d’obres i serveis (PUOSC) de la Generalitat de Catalunya per al període 2020-2024 una subvenció de 370 mil euros, dels que una tercera part es destinara al programa de renovació de l’enllumenat municipal amb tecnologia LED i la resta serviran per finançar la remodelació i adequació de l’antiga escola Guerau de Peguera, per reconvertir-la en un alberg turístic.

Projecte turístic

Es tractaria del primer equipament d’aquestes característiques al Penedès, que permetria continuar impulsant la vocació i un model de poble obert al turisme, motor de la promoció del municipi i del seu entorn natural i patrimonial, així com per a la revitalització econòmica de Torrelles. L’alberg permetria ampliar considerablement l’oferta de places de llits del municipi, alhora que oferir noves possibilitats d’allotjament per a públic familiar i de grups, escoles, colònies, entre d’altres.

En el passat mandat la Diputació de Barcelona va realitzar un estudi de viabilitat, que certificava tècnicament les possibilitats de reconvertir aquest equipament en un alberg turístic.

L’Ajuntament destinarà 250 mil euros del PUOSC i sol·licitarà més ajuts a les administracions per tal de cobrir amb subvencions el cost total de l’obra de remodelació, que es calcula se situaria al voltant dels 400 mil euros. Ara s’iniciaran els tràmits administratius per tal d’avançar en la redacció del projecte i, posteriorment, la futura licitació de la remodelació.

Precisament aquesta setmana el govern mantenia una reunió amb representants de les entitats del municipi i dels veïns per tal de compartir la notícia d’aquesta subvenció i per acordar que es descarti la celebració d’una consulta ciutadana per decidir l’ús futur de l’antiga escola, tal i com estava previst fins a la concessió d’aquesta subvenció.

L’Ajuntament va exposar la necessitat de donar nous usos al patrimoni municipal, per evitar que entrin en desús, i a la vegada generar riquesa. També va recordar en relació a les demandes de comptar amb algun equipament per a les associacions, que les obres de rehabilitació de l’edifici del Casal de la Gent Gran, inclouen una sala polivalent, a més d’una primera planta amb despatxos, espais que es posaran a disposició de les entitats del poble.

Nou enllumenat

L’altra part dels fons del PUOSC, 120 mil euros, es destinaran a la renovació de l’enllumenat LED i permetran abordar la primera fase de Can Coral, del barri Corral Nou, a més de la substitució de la il·luminació del camp de futbol municipal.

BAN municipal de prohibició del bany als Pèlags del Foix i a Les Dous

13 de juliol de 2020

L’alcalde de Torrelles de Foix, Sergi Vallès, ha signat el següent Ban municipal:

Informo

El brot de pandèmia produïda per l’expansió de la COVID-19 arreu del món ha provocat que enguany, tant l’Agència Catalana de l’Aigua, com la Secretaria d’Agenda Urbana i Territori, hagin previst implementar mesures i recomanacions addicionals preventives motivades per la COVID-19 per a la gestió de les aigües de bany, zones on es practica el bany i serveis associats per tal de vetllar per la qualitat, seguretat i salubritat de les aigües de bany.

En relació al bany en aigües interiors, no declarades aigües de bany (trams de rius, gorgs i altres similars) es faciliten recomanacions generals als usuaris i es contempla la possibilitat que aquest any l’Ajuntament pugui prohibir el bany pel risc de coronavirus, així com l’accés als mateixos a través de camins públics per les aglomeracions de vehicles que impedeixen garantir les mesures de seguretat preceptives.

Per tot l’anterior i degut a l’actual situació d’emergència sanitària ocasionada per la COVID-19 i per prevenir qualsevol situació de risc o contagi:

 • Queda totalment prohibit l’accés, pel camí públic d’accés a la zona dels Pèlags del Foix. En aquests Pèlags queda totalment prohibit el bany o el contacte corporal amb l’aigua.
 • A l’espai de Les Dous queda prohibit el bany i limitat l’aforament al recinte a la zona de picnic sempre i quan es mantingui la distància social d’1,5 metres, equivalent a 2,5 m2 per persona.

L’Ajuntament establirà un servei de vigilància per tal de vetllar del compliment de les anteriors disposicions.

L’incompliment de les restriccions implicarà l’obertura d’expedient sancionador per vulneració de l’ordenança municipal de civisme i convivència ciutadana

Campanya de civisme per a recollir les deposicions dels gossos

11 de juliol de 2020

L’Ajuntament de Torrelles de Foix ha iniciat aquesta setmana una campanya de comunicació per fomentar el civisme entre els propietaris de gossos, sensibilitzant-los sobre la seva responsabilitat amb els seus animals, especialment pel que fa a la recollida de les deposicions dels i contribuir a mantenir i conservar en bon estat la via pública.

Durant aquests dies s’han instal·lat banderoles amb la imatge i el lema de la campanya “El gos és teu. La X també” a l’entrada principal del centre i també als nuclis de Can Coral i Plana de les Torres.

També es distribuirà a tots els domicilis un díptic promocional que recorda els principals drets i dreures de les mascotes i la responsabilitat del seus propietaris. El full repassa diversos aspectes de l’ordenança municipal, amb qüestions pràctiques sobre com portar correctament el gos pel carrer, o en cas de tenir un gos potencialment perillós, entre d’altres

Podeu consultar el díptic de la campanya en format PDF al següent enllaç

Campanya Civisme Animals

400 participants a l’Open BTT Kenda de Torrelles de Foix

8 de juliol de 2020

Torrelles de Foix acollia aquest cap de setmana una de les proves del circuit Open BTT Kenda. El Club BTT Els Navegants de Torrelles de Foix era l’encarrregat de preparar tres circuits espectaculars per aquesta prova, amb un recorregut de 22 km per tots aquells que s’inicien en la practica de la BTT, un de 37 km amb una bona quantitat de corriols per gaudir, inclos el mític dels Navegants molt conegut a la zona, i un de 57 km per tots aquells més valents que volien posar el seu cos al límit. Era la segona vegada que la competició visitava el municipi.

La prova es va desenvolupar amb la màxima normalitat possible, ateses les circumstàncies i mesures de seguretat sanitària, i amb una sortida esglaonada, però que no van impedir gaudir d’una gran jornada de bici a tots els participants, i del magnífic entorn natural de Torrelles de Foix.

Se suspèn l’edició 2020 del Festival Clownic de Torrelles de Foix

6 de juliol de 2020

També es trasllada a l’any vinent la tradicional Fira d’Alimentació i Artesania, que coincideix el quart cap de setmana d’octubre

L’Ajuntament de Torrelles de Foix, d’acord amb la comissió organitzadora, han près la decisió de suspendre aquest any el Festival Clownic. La setena edició d’aquest certamen d’espectacles i arts de carrer, que havia de celebrar-se el quart cap de setmana del mes d’octubre, es traslladarà per tant a l’any vinent, el 2021.

L’Ajuntament i l’organització, en una decisió responsable, han considerat prudent la suspensió per la incertesa sobre la situació sanitària que pugui presentar-se a la tardor, en relació als efectes de la crisi de la COVID-19 i les possibilitats que es pugui produir algun rebrot i l’establiment de noves mesures de prevenció i protecció. Amb tot, volen manifestar el seu compromís absolut amb el festival, i mantenen la seva ferma aposta per la cultura i la promoció de les les arts de carrer quan les condicions siguin més favorables

El Festival Clownic suposa un gran aparador promocional per al municipi i durant el cap de setmana de celebració d’aquest esdeveniment, que coincideix amb la tradicional Fira d’Alimentació i Artesania, a més d’altres activitats i propostes organitzades pel teixit associatiu local, són molts els visitants dels pobles veïns i de fora de la comarca que es desplacen fins al municipi, per aquest motiu es pren aquesta decisió, per vetllar i protegir la seguretat sanitària de tothom, veïns, veïnes i visitants.

Convocatòria per cobrir de manera urgent 1 plaça de vigilant municipal

26 de juny de 2020

L’Ajuntament de Torrelles de Foix requereix cobrir de forma immediata un lloc de treball de vigilant municipal per tal reforçar el servei de vigilància municipal.

El contracte tindrà una durada de 3 mesos, amb una jornada setmanal de 37’5 hores, i amb un horari que s’ajustarà a les necessitats del servei.

Els interessats poden fer arribar la seva sol·licitud de participació presentant una instància telemàtica a través de la Seu Electrònica del web de l’ajuntament www.torrellesdefoix.cat, o bé de forma presencial al Registre General de l’Ajuntament en horari d’oficina.

A la instància s’haurà d’acompanyar el DNI i el currículum.

El període per presentar les sol·licituds serà des del dia 26 de juny al dia 29 de juny de 2020, ambdós inclosos.

Torrelles de Foix descarta obrir la piscina municipal aquest estiu

25 de juny de 2020

L’Ajuntament de Torrelles de Foix ha pres la difícil decisió de no obrir aquest estiu la piscina municipal de Les Dous, després d’avaluar la proposta amb entitats i diversos col·lectius del municipi.

La instal·lació rep cada temporada molts banyistes i usuaris que no viuen a Torrelles de Foix, un factor que impacta sensiblement en el control sanitari per minimitzar el risc de contagis dels veïns i veïnes.

A més, les mesures per garantir la seguretat dels usuaris, l’adopció de franges horàries o la gestió dels accessos suposaria un esforç important per les finances municipals. Davant la recent crisi sanitària de la COVID-19, que ha tingut i tindrà també un gran impacte econòmic i social, l’Ajuntament de Torrelles de Foix aposta per destinar aquests recursos a d’altres iniciatives i projectes.

El govern té previst impulsar solucions i mesures perquè la població pugui refrescar-se i combatre les altes temperatures si aquest estiu es produeix algun episodi d’onada de calor.

Celebra les revetlles de manera segura

19 de juny de 2020

L’Ajuntament de Torrelles de Foix ha fet públic un BAN amb les següents mesures per celebrar de manera segura i amb precaució les revetlles de Sant Joan i Sant Pere:

Aquest any, més que mai, hem de fer, entre tots, que la festa i la revetlla de Sant Joan siguin segures i sense riscos de contagi de la COVID.

Per tal d’evitar incidents i poder celebrar Sant Joan amb precaució i fent que l’esforç de tantes setmanes no es malmeti us faig avinent el següent:

• Us recomanem celebrar una revetlla en grups reduïts de persones, familiars i amics. No estan permeses les aglomeracions de gent. Mantingueu la distància física entre persones.
• En cas de fer fogueres, han de ser molt controlades, a menys de 500 metres de zones boscoses i igualment, en grups reduïts de persones.
• No està permès tirar petards dins de la plaça de la Vila, parcs infantils o zona esportiva, ni a menys de 500 metres de zones boscoses. Recordeu que el mal ús dels petards pot provocar incendis forestals, a banda que afecten a la nostra convivència. Els petards només podran tirar-se les nits de revetlla (Sant Joan i Sant Pere).
• Prengueu precaució en la manipulació de petards i l’ús de gel amb bases alcohòliques.
• Seguiu totes les recomanacions de manipulació dels productes pirotècnics. Sobretot assegureu-vos de que els vostres petards detonin a una distància prudencial de la resta de persones.

 

Consulta les recomanacions de Protecció Civil

Recomanacions_revetlla_COVID19

 

L’Ajuntament de Torrelles de Foix reprèn el calendari de plens municipals

18 de juny de 2020

 

Aquest dimarts es va celebrar un ple corporatiu ordinari de l’Ajuntament de Torrelles de Foix. Va ser la primera sessió celebrada després del decret d’estat d’alarma i l’inici de la crisi sanitària, i es va desenvolupar a porta tancada i amb les regidores i regidors mantenint una distància interpersonal a la sala de plens per raons de seguretat sanitària.

En la primera part es van resoldre diverses qüestions de tràmit. També es van aprovar d’altres assumptes econòmics i financers, com un informe d’estabilitat pressupostària per al període 2021-23, així com una modificació de crèdit per realitzar una transferència de partides o la liquidació del pressupost de l’exercici 2019, que presenta un superàvit de més de 215 mil euros, uns drets pendents de cobrament de 4 milions d’euros i un deute municipal que se situa en 4,5 milions d’euros.

Mocions

El grup de govern de Junts per Torrelles de Foix també va presentar i aprovar una bateria de mocions en relació a la petició d’una estació-baixador d’alta velocitat al Penedès. També per demanar el tractament diferenciat del sector sanitari de l’Alt Penedès-Garraf-Cunit, en defensa del sector viticultor de la comarca i per un preu just del raïm; sobre el procés de reobertura escolar, entre d’altres.

A la part final del ple, el govern va donar detalls d’alguns assumptes d’actualitat. Entre les qüestions plantejades es va explicar que el Casal d’Estiu podria no dur-se a terme si en els propers dies no s’assoleix el mínim d’inscripcions. També es va avançar que la Festa Major es tirarà endavant, amb una programació adaptada i distribuïnt alguns actes al llarg de l’estiu. Es va recordar que la propera setmana Torrelles de Foix tornarà a portar la flama del Canigó, amb motiu de la revetlla de Sant Joan, i que acollirà l’acte de lliurament a la resta de municipis de la comarca.
L’alcalde Sergi Vallès també va fer un repàs a diverses de les iniciatives, serveis i accions impulsades durant la crisi de la COVID-19, i també va subratllar l’esforç econòmic al què haurà de fer front l’Ajuntament per la minva d’ingressos.

PODEU RECUPERAR L’ÀUDIO DEL PLE AL SEGÜENT ENLLAÇ

https://www.ivoox.com/52145538

Dimarts 16 de juny, ple municipal de l’Ajuntament

11 de juny de 2020

El proper dimarts 16 de juny, a les 20 hores, se celebrarà el ple corporatiu municipal de l’Ajuntament de Torrelles de Foix. L’ordre del dia de la sessió serà la següent:

Ordre del dia

1. Aprovació de l’acta de la sessió anterior 15/2019 de 23 de desembre
2. Aprovació de l’acta de la sessió anterior 1/2020 de 4 de febrer
3. Expedient 163/2020. Actualització del conveni-tipus per a l’assumpció de la
gestió informatitzada de la nòmina dels empleats dels ens locals (AGINEEL),
a la normativa vigent en matèria de protecció de dades
4. Expedient 264/2020. Actualització del conveni-tipus per a l’assumpció de
funcions d’assistència a la gestió econòmica local (ASGEL), a la normativa
vigent en matèria de protecció de dades
5. Expedient 597/2017. Cessió Local de Correus
6. Expedient 339/2020. Donar compte de l’informe de secretaria relatiu al
compliment de la Llei orgànica 2/2012 d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera respecte als marcs pressupostaris a mitjà termini 2021- 2023
7. Expedient 539/2020. Expedient de modificació de crèdit per transferències de crèdit del pressupost número 3/2020
8. Expedient 579/2020. Donar compte del decret d’alcaldia núm. 120/2020, de data 10 de juny de 2020, d’aprovació de la liquidació del pressupost de l’exercici 2019
9. Expedient 289/2020. Moció que presenta el grup municipal de Junts per Torrelles de Foix per demanar un baixador d’alta velocitat al Penedès
10.Expedient 432/2020. Moció que presenta el grup municipal de Junts per
Torrelles de Foix per demanar el tractament diferenciat del sector sanitari de
l’Alt Penedès-Garraf-Cunit
11.Expedient 533/2020. Moció que presenta el grup municipal de Junts per Torrelles de Foix per posar en valor els viticultors del Penedès
12.Expedient 532/2020. Moció que presenta el grup municipal de Junts per
Torrelles de Foix sobre la gestió del procés de reobertura escolar
13.Expedient 537/2020. Manifest respecte a la proposició de llei de la creació de l’Agència Catalana de la Natura
14.Expedient 465/2020. Moció que presenta el grup municipal de Junts per Torrelles de Foix de suport al sector de la caça
B) Activitat de control
15.Dació de compte dels decrets d’Alcaldia
16.Donar compte al Ple dels acords de la Junta de Govern Local 17.Informacions de la Presidència
18.Mocions i/o propostes de resolució dels Regidors
C) Precs i preguntes
19.Precs i preguntes

Inscripcions al Casal d’Estiu fins al 19 de juny

8 de juny de 2020

L’Ajuntament de Torrelles de Foix i el Consell Esportiu de l’Alt Penedès obren el termini d’inscripcions al Casal d’Estiu, que es durà a terme del 29 de juny al 7 d’agost, per a infants i joves des de P3 a 4t d’ESO.

Enguany, i davant la situació extraordinària causada per la crisi del coronavirus, les activitats es prendran adoptant especials mesures de protecció i seguretat sanitàries. l’Ajuntament de Torrelles de Foix vol contribuir subvencionant el 50% del cost del Casal.

Podeu descarregar-vos el formulari d’inscripció al següent enllaç i també consultar la fitxa informativa del Casal. Fins al 19 de juny es pot presentar la documentació a les oficines de l’Ajuntament.

FORMULARI INSCRIPCIÓ

FITXA INFORMATIVA

>>REUNIÓ INFORMATIVA

El dilluns 22 de juny a les 19 hores, tindrà lloc una reunió informativa a l’Ajuntament de Torrelles de Foix. Per tal de mantenir la distància i mesures de prevenció, es demana que només assisteixi un membre de les famílies interessades en assistir-hi.

 

Edicte Bases

La Diputació elaborarà un estudi que analitzarà i aportarà solucions als problemes urbanístics de Plana de les Torres

La Diputació de Barcelona ha confirmat a l’Ajuntament de Torrelles de Foix que en breu iniciarà els treballs per a l’elaboració d’una Diagnosi i Estratègies d’actuació urbanística a la urbanització de Plana de les Torres. Aquest document tècnic oferirà a l’Ajuntament una avaluació tècnica dels problemes urbanístics i de reparcel·lació existents a Plana de les Torres i quins són els procediments a seguir per a resoldre’ls.

La urbanització arrossega des de fa temps conflictes administratius que impedeixen atorgar llicències d’obres i activitats. L’Ajuntament de Torrelles de Foix va sol·licitar el suport i assessorament de la Diputació, per tal de comptar amb una visió detallada de la situació administrativa en què es troba Plana de les Torres i una interpretació adequada de la problemàtica a resoldre, per tal de definir una estratègia i els passos a seguir.

Amb aquesta eina, l’Ajuntament de Torrelles de Foix confia en desencallar finalment aquesta problemàtica a la urbanització.

Ajuts extraordinaris a autònoms i empreses que han cessat l’activitat per la crisi sanitària

L’Ajuntament de Torrelles de Foix ha aprovat un paquet d’ajuts extraordinari a autònoms i empreses del municipi que hagin cessat la seva activitat a causa de la crisi sanitària del coronavirus COVID-19.

Aquesta subvenció permet contribuir al pagament de les despeses derivades del lloguer i els subministraments bàsics.

Les sol·licituds es poden presentar telemàticament fins al 26 de juny, juntament amb la documentació requerida.

Podeu consultar les bases dels ajuts i les condicions d’aquests ajuts al següent document

Bases ajuts autonoms COVID 19

 

Decret d’ampliació dels ajuts

Atenció al contribuent de l’Oficina de gestió tributària

5 de juny de 2020

L’ATENCIÓ AL CONTRIBUENT ES MANTINDRÀ A TRAVÉS DELS SEGÜENTS CANALS:

TELEMÀTIC
 A la pàgina web orgt.diba.cat , on podreu fer tots els tràmits així com presentar escrits a través del Registre Telemàtic.
També en el web trobareu un formulari en el que podeu deixar anotat el vostre número de telèfon i l’ORGT us trucarà per donar-vos tot el suport que necessiteu.
 Per correu electrònic a les adreces orgt.altpenedes@diba.cat, orgt.vilafranca@diba.cat i a l’adreça orgt.atenciociutadana@diba.cat des d’on us ajudarem a fer tots els tràmits

TELEFÒNIC
 Trucant directament a l’oficina a través dels telèfons: 934729210/934729215/674797198/ 674797652
 Trucant als telèfons de Call Center números 932 029 802 / 932 029 805

Edicte exposició de la matrícula de quotes nacionals de l’IAE

2 de juny de 2020

EDICTE de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, sobre l’exposició de la matrícula de quotes nacionals de l’Impost sobre activitats econòmiques.

Els contribuents interessats han de dirigir-se a la seu electrònica de l’ORGT (https://orgtn.diba.cat), on podran efectuar aquesta consulta.

Podeu consultar l’edicte al següent enllaç:

edicteIAE

Curs 2020-21 de l’Escola de Música de l’Alt Penedès

1 de juny de 2020

L’Escola de Música de l’Alt Penedès presenta la programació i oferta d’activitats musicals pel proper curs 2020-21. Aquest projecte acosta una formació musical de qualitat als municipis petits i mitjans de la comarca gràcies a la col·laboració del Consell Comarcal i diversos ajuntaments, entre els quals el de Torrelles de Foix.

Podeu consultar més informació al següent enllaç:

CURS 2020-21

O bé al web www.emap.cat

Atenció telemàtica i telefònica de L’Oficina de Gestió Tributària

25 de maig de 2020

Mentre les oficines d’aquest Organisme continuen tancades, a banda de l’atenció telemàtica a la pàgina web orgt.diba.cat i als telèfons del Call Center 932 029 802 / 932 029 805, s’ha reforçat l’atenció als usuaris amb els següents mitjans:

 • A la pàgina web abans indicada, el ciutadà disposa d’un formulari en el que podrà deixar anotat el número de telèfon i l’ORGT el trucarà per donar-li tot el suport que necessiti.
 • Per correu electrònic a l’adreça orgt.altpenedes@diba.cat, i a orgt.atenciociutadana@diba.cat Trucant directament a l’oficina a través dels telèfons 934 729 210 / 674797198, en horari de 8.30
  a 14.00 hores.

Disculpeu les molèsties.

Edicte ampliació termini d’exposició de la matrícula de quotes de l’IAE

EDICTE

de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, sobre l’ampliació del termini d’exposició de la Matrícula de quotes municipals de l’Impost sobre activitats econòmiques amb motiu de l’emergència sanitària provocada per la COVID-19.
En compliment del que disposa l’article 3 del Reial Decret 243/1995, de 17 de febrer (BOE de 8 de març), pel qual es dicten normes per a la gestió de l’Impost sobre Activitats Econòmiques (I.A.E.) i se’n regula la delegació de competències en matèria de gestió censal, s’ha elaborat la matrícula comprensiva dels subjectes passius per quota municipal no exempts corresponent a l’any 2020, perquè resti en aquest Ajuntament a disposició del públic des de l’1 al 15 d’abril, ambdós inclosos.

Arran de la situació d’alarma provocada per la COVID-19 i tenint present allò previst a l’art. 33 del Reial Decret Llei 8/2020, de 17 de març, de mesures urgents extraordinàries per a fer front a l’impacte econòmic i social de la COVID-19, s’ha ampliat el termini d’exposició de manera que la Matrícula estarà a disposició del públic des de l’1 d’abril al 20 de maig, ambdós inclosos.

D’acord amb allò previst al Reial decret llei 15/2020, de 21 d’abril de 2020, de mesures urgents complementàries per recolzar l’economia i l’ocupació, el termini d’exposició de la matrícula de quotes municipals d’IAE que es va iniciar l’1 d’abril i que inicialment estava previst que finalitzés el 20 de maig, va quedar ampliat fins el 30 de maig o a una data posterior si així resultés de la normativa d’aplicació. Al taulell electrònic de l’ORGT continua activa l’exposició:

https://orgtn.diba.cat/ca/TramitsPagaments/MatriculaIAE/matriculaiaeinf

Vols portar els teus fills al Casal d’Estiu?

21 de maig de 2020

Els Casals i activitats de lleure a l’estiu només es podran fer si es donen les condicions de seguretat sanitàries necessàries.

L’Ajuntament de Torrelles de Foix i el Consell Esportiu del Penedès posen a disposició de les famílies una enquesta per conèixer les necessitats dels seus fills i filles per aquest estiu, amb l’objectiu d’adaptar l’oferta de Casal d’Estiu a la situació excepcional en què ens trobem.

Podeu emplenar l’enquesta clicant a l’enllaç que trobareu al peu de la nota . Abans, és molt important que llegiu la informació sobre el Casal d’Estiu i les mesures de prevenció i protecció que s’hauran de prendre. Díptic informatiu Casal d’Estiu 2020

>>Enquesta Casal Estiu

Torrelles de Foix doblarà la superfície de terrasses de bars i restaurants i suspendrà la taxa durant tot el 2020

14 de maig de 2020

Amb la voluntat d’acompanyar i facilitar la reactivació de l’economia local, l’Ajuntament de Torrelles de Foix permetrà a bars, restaurants i establiments de degustació, doblar la superfície de terrasses.

Durant aquests dies, tècnics municipals han avaluat i validat la possibilitat d’ampliació de l’ocupació de la via pública de tots els negocis i establiments del sector, per tal que puguin obrir les terrasses en les millors condicions possibles quan s’activi la Fase 1 de desescalada, preservant també l’espai per ls vianants i les mesures de seguretat.

Tot el sector de la restauració, així com forns degustació i similars, podran doblar l’ocupació del carrer durant les setmanes de transició, fins a poder restablir una nova normalitat a l’interior dels locals.

Una altra de les mesures per reduir la càrrega fiscal i contribuir a la recuperació del sector serà la suspensió de la taxa de terrasses d’aquest 2020, durant tot el període en què els establiments han estat tancats, i fins a finals d’any.

Torrelles de Foix també reclama una diferenciació de l’Alt Penedès i el Garraf i passar a la Fase 1 la propera setmana

13 de maig de 2020

El govern de l’Ajuntament de Torrelles de Foix vol expressar el seu malestar davant la proposta que ha fet pública aquest dimecres la conselleria de Salut del govern català, de mantenir a la Fase 0 de desconfinament la regió sanitària metropolitana Sud.

L’alcalde Sergi Vallès, en nom del govern municipal, trasllada tot el suport a la proposta del Delegat Territorial de la Generalitat de Catalunya al Penedès, perquè el sector Sanitari de l’Alt Penedès-Garraf-Cunit tingui un tracte diferenciat en relació a la Regió Sanitària Metropolitana Sud.

L’evolució favorable de l’Alt Penedès, que fa un mes registrava 55 persones hospitalitzades i a dia d’avui tan sols 9 a l’Hospital Comarcal, fa incomprensible, segons l’alcalde, que un municipi com Torrelles de Foix i la resta de municipis de la comarca no puguin accedir a la Fase 1 de desescalada.

Des del govern de Torrelles mantenen que la prioritat és garantir la salut i la seguretat de la ciutadnia, però que cal extremar mesures, com l’ús obligatori de la mascareta, i més contundència amb l’incivisme i els incompliments de les restriccions de confinament que han imposat les autoritats competents.

L’Ajuntament de Torrelles de Foix distribueix targetes moneder d’impacte social a més d’una desena de famílies vulnerables

12 de maig de 2020

Aquesta setmana l’Ajuntament de Torrelles de Foix ha fet arribar a 13 famílies del municipi unes targetes moneder d’impacte social amb l’objectiu de cobrir les necessitats d’alimentació bàsica i medicació.

És un projecte impulsat per la Diputació de Barcelona que té com a objectiu dotar d’un nou instrument als ajuts econòmics per a alimentació i productes de primera necessitat i que atorguen els serveis socials municipals dels ens locals a persones amb situació d’especial vulnerabilitat social.

La distribució d’aliments està sent un recurs social molt útil per fer front a aquesta nova i creixent situació provocada per la crisi del coronavirus COVID-19, davant la qual els ens locals es troben en constant exploració de maneres de fer tan equitatives i coordinades com sigui possible.

L’Ajuntament de Torrelles de Foix, la Diputació de Barcelona i Caixabank han signat un conveni de col.laboració per a la gestió d’aquestes targetes moneder d’impacte social.

Va dirigida a persones empadronades al municipi de Torrelles de Foix, que tenen càrregues familiars i presenten dificultats socioeconòmiques. L’adjudicació d’aquestes targetes cal ser valorada prèviament per l’equip de Serveis Socials Bàsics.

El Serveis Socials Bàsics lliuren aquestes targetes de prepagament amb un valor monetari definit i amb una temporalitat d’ús, d’acord amb un barem i un pla de treball establert amb les famílies destinatàries.

Preinscripció escolar curs 2020-21

11 de maig de 2020

El 13 de maig i fins al 22 de maig s’obre el termini de presincripció escolar per al curs 2020-21 d’educació infantil, primària i secundària. Donades les circumstàncies extraordinàries, el procediment es farà telemàticament, i es deixarà a partir del dia 19 de maig i fins al dia 22, ambdós inclosos, per aquells que hagin de fer-ho presencialment. Caldrà adreçar-se al centre escollit en primera opció.

 

LLAR D’INFANTS

Pel que fa a la Llar d’Infants Alt Foix, el tràmit es podrà fer tot online al correu de la Llar, a8047261@xtec.cat. Es recomana presentar la sol·licitud i la documentació de forma telemàtica i enviar la documentació necessària -escanejada o fotografiada- per correu electrònic, a la bústia electrònica del nostre centre.

Preinscripció presencial

Aquelles famílies que no disposin dels mitjans per dur a terme el procediment telemàtic, disposen d’uns dies per poder lliurar les seves sol·licituds de forma presencial. Caldrà demanar cita prèvia al trucant per telèfon a l’Ajuntament, al 938971001.

Documentació preinscripcions

Per realitzar aquest procés, a més del formulari de sol·licitud, cal presentar la següent documentació:
• Original i fotocòpia del llibre de família. Si l’alumne o alumna està en situació d’acolliment, la resolució d’acolliment del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.
• Original i fotocòpia del DNI de la persona sol·licitant (pare, mare, tutor o tutora o guardador o guardadora de fet) o, si la persona sol·licitant és estrangera, de la targeta de residència on consta el NIE o del passaport. Si es tracta d’estrangers comunitaris, document d’identitat del país d’origen.
• Original i fotocòpia de la TSI (targeta sanitària individual) de l’alumne o alumna.

Després de les preinscripcions es publicaran les llistes (ja s’informarà de les dates) i es deixarà un període per a presentar al·legacions.

Del 17 al 23 de juny s’obrirà el període de matriculació.

Trobareu més informació sobre el projecte educatiu de la Llar d’infants, horaris i condicions al següent enllaç

Llar Infants ALTFOIX

L’atenció primària durant la crisi del COVID-19

7 de maig de 2020

El dia 12 d’abril vam celebrar el dia internacional de l’atenció primària, en aquest escrit voldríem posar de manifest la nostra funció en la pandèmia del Covid-19.

El paper de l’atenció primària des de l’inici d’aquesta situació excepcional que estem vivint, ha estat el de reorientar l’activitat als centres cap a l’atenció de telemàtica, utilitzant per comunicar-nos amb la ciutadania eines com la plataforma de La Meva Salut (LMS), les e-consultes i les consultes telefòniques, per tal de minimitzar l’afulència als centres i minimitzar el risc de contagi i seguir les recomanacions de confinament de les autoritats sanitàries.
S’ha potenciat una manera de treballar que ja exisitia i que ens ha permès comunicar-nos amb els pacients, en un entorn de seguretat i confidencialitat s’ha pogut resoldre dubtes, expedir i enviar comunicats de Baixa laboral, renovar receptes, entre d’altres tasques.

L’equip d’atenció primària Penedès rural, és un dels quatre equips de comarca de l’Alt Penedès. És rural, constituït per 20 municipis, amb una dispersió important, tot i que en línies generals la manera de treballar no difereix dels equips urbans, sempre l’hem hagut d’adaptar a la nostra realitat.

Es continuen atenent tots aquells usuaris, que no poden ajornar el seu problema de salut, seguim fent seguiment de pacients crònics complexes i amb malaltia crònica avançada, que estan confinats a domicili, però el dia a dia dels professionals sanitaris dels centres, ha canviat considerablement.

Es destina bona part de la jornada laboral a fer seguiment telefònic actiu dels malalts amb simptomatologia lleu compatible amb la Covid-19, que no han requerit ingrés hospitalari. Es realitza el seguiment dels casos confirmats de Covid-19 que han estat donats d’alta hospitalària, així com també, es fa seguiment telefònic de totes aquelles persones que són contactes de malalts amb símptomes compatibles o malaltia confirmada. Amb aquestes mesures contribuim a contenir al domicili tots aqueslls pacients que hi poden ser i a adequar la derivació hospitalària dels que ho requereixen.

En aquest seguiment telefònic, que pot ser diari o cada dos o més dies, segons el criteri del professional, es realitza una valoració biopsicosocial de l’estat dels pacients i contactes.

S’investiga sobre les comorbilitats, que són factors de risc que poden empitjorar el pronòstic de la malaltia, com són la presència de hipertensió arterial, de diabetis, de cardiopatia, d’accident vascular cerebral, de malaltia respiratòria crònica, de malaltia renal crònica, de tumor maligne o d’ immunosupressió.

S’investiga sobre criteris d’empitjorament clínic com són l’aparició dispnea o ofec, de febre, de malestar general o d’expectoració amb sang, de dolor al tórax, d’aparició de vòmits i/o diarrrea, en cas d’aparèixer un o més criteris pots ser necessari la realització d’una radiografia de tórax, per descartar pneumònia i/o la derivació a l’hospital.
S’investiga sobre la realitat social i sobre l’estat anímic de la persona a la què es fa el seguiment telefònic, cercant el recurs adequat en cas que sigui necessari.

S’informa sobre les recomanacions d’aïllament domiciliari, en cas d’estar indicat.

Es visiten els pacients amb simptomatologia respiratòria, tant al centre com a domicili, si es necessari. En els centres que s’ha pogut, s’ha habilitat una consulta d’aïllament per a pacients respiratoris, tal com indicava el protocol de maneig de la infecció covid-19 del Departament de Salut.

A l’exploració física també hi ha signes que constitueixen criteris de gravetat i de derivació hospitàlaria, com poden ser una saturació d’oxígen i una tensió arterial baixes, una freqüència respiratòria elevada, febre superior a 38ºC mantinguda més de 7 dies, entre d’altres.

En el cas de l’equip d’atenció primària del Penedès rural, s’ha intentat garantir que cada professional sanitari es fes càrrec del control telefònic o presencial dels pacients que tenen assignats, fet que ha donat confiança tant als usuaris com als professionals. Aquest fet també permet fer una valoració social acurada i treballar en xarxa amb els serveis socials bàsics per oferir el recurs social més apropiat.

L’equip disposa d’un pla de contingència, que s’aplicarà en cas de necessitat, on es descriuen els consultoris on es centralitzarà l’atenció.

El divendres 10 i el dilluns 13 d’abril, ambdós festius, es van obrir els Centres d’Atenció Primària (CAP) de Vilafranca, Sant Sadurní i 5 centres de l’EAP Penedès rural, els de Santa Margarida i els Monjos de 8 a 20h i els de la Granada, Moja, Vilobí i Sant Martí Sarroca, en horari de matí, per tal de poder garantir la continuïtat assistencial de tots aquells pacients i contactes que controlem telefònicament i fer les visites presencials necessàries.

Ens agradaria destacar el paper dels Ajuntaments que s’han mostrat molt predisposats a col·laborar en tot moment, agraïm que tots ells hagin cedit mòbils als professionals sanitaris, per tal de disposar de més línies telefòniques i poder realitzar trucades de seguiment. Agraïm també altres iniciatives de suport social als municipis així com també la col·laboració en la intensificació de neteja i desinfecció dels consultoris.
Agraïm també la donació de 180 litres de sol·lució hidroalcohòlica de l’ajuntament d’Avinyonet, que vam repartir entre els equips de la comarca i la donació de pantalles protectores per als professionals, dels l’Ajuntament dels Monjos. Així com també la donació d’equips de protecció individual de l’Ajuntament de la Granada.

Agraïm la donació de mascaretes de les “dones de la república” de Santa Margarida i els Monjos.

Agraïm la donació de mascaretes, guants i ulleres de protecció que l’Institut de l’Alt Foix va fer al CAP de Sant Martí, aixi com també la donació de bates quirúrgiques procedents del taller del restaurant Casanova del senyor Andrés Torres del barri de la Bleda.

Agraïm la donació de pantalles protectores de la fundació Pinnae, i la donació de bates impermebles de l’empresa Silvalac.

L’equip directiu de l’EAP Penedès rural agraeix a tots els seus professionals sanitaris i no sanitaris, l’esforç, la generositat i la capacitat d’adaptació a la nova situació que han demostrat.
Hem de continuar treballant en equip i coordinats per tal de realitzar un desconfinament gradual i responsable.

EAP Penedès rural

Pagament de tributs amb el rebut ja vençut

5 de maig de 2020

▶ Si disposeu d’un document amb el termini de pagament vençut:
Si es tracta d’un rebut de cobrament periòdic, atès que el seu termini de pagament ha estat ampliat, podeu efectuar el pagament amb el mateix rebut:
• Pagament en els caixers automàtics habilitats a l´efecte
• a l’adreça orgt.cat/pagartributs
• o bé per telèfon, trucant al número 932 029 802.

▶ Si es tracta d’una liquidació d´ingrés directe, atès que el seu termini de pagament s’ha vist ampliat, podeu:
• descarregar-vos un nou document de pagament a orgt.cat/pagartributs, des d´on també podreu efectuar el pagament
• o bé efectuar el pagament per telèfon, trucant al número 932 029 802.

▶Si es tracta de la notificació de la provisió de constrenyiment, atès que el seu termini de pagament s´ha vist ampliat, podeu:
• descarregar-vos un nou document de pagament a orgt.cat/pagartributs, des d´on també podreu efectuar el pagament
• o bé efectuar el pagament per telèfon, trucant al número 932 029 802.

Actualització del calendari fiscal

29 d'abril de 2020

Davant la situació provocada pel coronavirus COVID-19, s’ha actualitzat el calendari fiscal, presentant els següents terminis de pagament voluntari o domiciliació:

IMPOST VEHICLES DE TRACCIÓ MECÀNICA
Data inici voluntari 02/03/2020
Data fi voluntari 02/06/2020
Domiciliació 01/06/2020

IMPOST BÉNS IMMOBLES URBANS
inici voluntari: 04/05/2020
fi voluntari: 01/09/2020
Domiciliació: 01/09/2020

IMP BÉNS IMMOBLES – 1A FRACCIÓ

Domiciliació: 01/07/2020

IMP BÉNS IMMOBLES – 2A FRACCIÓ

Domiciliació: 02/11/2020

TAXA GESTIÓ RESIDUS DOMÈSTICS
inici voluntari: 04/05/2020
fi voluntari: 01/09/2020
Domiciliació: 01/09/2020

TAXA GESTIÓ RESIDUS COMERCIALS
inici voluntari: 04/05/2020
fi voluntari: 01/09/2020
Domiciliació: 01/09/2020

TAXA CEMENTIRI MUNICIPAL
inici voluntari: 04/05/2020
fi voluntari: 01/09/2020
Domiciliació: 01/09/2020

TAXA ENTRADA VEHICLES-GUALS
inici voluntari: 04/05/2020
fi voluntari: 01/09/2020
Domiciliació: 01/09/2020

 

També s’han adoptat d’altres mesures complementàries per donar suport a l’economia i l’ocupació, en el context de l’estat d’alarma i la situació de crisi sanitària ocasionada perl coronavirus COVID-19.

PAGAMENT DE DEUTES, AJORNAMENS O FRACCIONAMENTS, FINS AL 30 DE MAIG

Així, s´amplien de nou les referències de recaptació dels ingressos de dret públic municipal del 30 d´abril i 20 de maig, fins al 30 de maig, en els terminis que corresponen a:

 • Els terminis de liquidació voluntària que es trobaven en període de cobrament el dia 18 de març, s´amplien al 30 de maig
 • Els terminis de pagament de deute tributari, ajornaments o fraccionaments, s´amplien també fins al 30 de maig
 • Multes de trànsit: No es realitzarà cap actuació, donat que s’aplica la suspensió dels terminis acordad pel Reial Decret 463/2020 de 14 de març.
 • També començaran a comptar a partir d´aquesta data del 30 de maig els recursos de reposició i reclamacions econòmic-administratives.

Per a més informació podeu consultar el web de l’Oficina de Gestrió Tributària

OFICINA GESTIÓ TRIBUTÀRIA

Es recorda que l’atenció des de l’Oficina de Gestió tributària es mantindrà a través dels següents canals:

 • Telemàtica (orgt.diba.cat). També podreu presentar escrits a través del registre telemàtic.
 • Correu electrònic, a l’adreça: orgt.atenciociutadana@diba.cat, a través de la qual es rebran i contestaran consultes.
 • Per telèfon, trucant al número 932 029 802.

 

Per conèixer les dates de finalització de pagament voluntari dels tributs, accediu a orgt.cat/calendari

Comença la remodelació del futur Casal de Joves de Torrelles de Foix

27 d'abril de 2020

Aquests dies s’han iniciat les obres de reforma de l’espai que acollirà el futur Casal de Joves municipal i que es troba a la planta superior de l’edifici on s’hi troba el Casal d’Avis. Una vegada s’ha enllestit la remodelació de la planta baixa d’aquest local per a la gent gran, ha començat aquesta segona fase per a completar la rehabilitació de l’immboble.

El nou Casal de Joves comptarà amb una superfície útil de 125 metres quadrats, en què s’habilitarà una sala polivalent, una sala d’estudi i una aula de formació, així com un despatx, sanitaris i un petit pati. Les obres tenen un cost aproximat d’uns 40.000 euros, subvencionats al 100% per la Diputació de Barcelona. Durant la reforma es modernitzaran i adequaran també les instal·lacions elèctriques, de sanejament i subministrament d’aigua per assolir una millora energètica de l’edifici.

Aquesta actuació, amb una durada prevista d’uns tres mesos, completarà la remodelació d’aquest edifici, amb el nou Casal d’Avis a la planta baixa i el Casal de Joves a la planta superior. L’Ajuntament de Torrelles de Foix confia a poder obrir les portes ben aviat d’aquest nou equipament municipal, una vegada se superi la situació de crisi sanitària del COVID-19.

L’Ajuntament distribueix material escolar a 70 famílies de l’escola i la llar d’infants municipals

20 d'abril de 2020

Aquest dilluns l’equip directiu de l’escola, les mestres de la Llar, juntament amb la regidora d’Educació, han preparat aquests lots de material escolar

La brigada municipal iniciarà aquesta setmana el repartiment de material escolar a prop d’una setantena de famílies del municipi.

La direcció de l’escola Guerau de Peguera i de la llar d’infants Alt Foix van consultar a les famílies a través d’una enquesta per les necessitats que els seus fills podien tenir pel que fa a material escolar, dibuix i papereria i, d’aquesta manera, repartir-lo a les famílies.

Des dels centres, amb el suport de la regidoria d’Educació, s’ha destinat la quota escolar destinada a material a preparar lots per a les famílies que l’han sol·licitat.

L’Ajuntament de Torrelles distribueix kits de protecció i desinfecció entre la gent gran i persones de risc

18 d'abril de 2020

L’Ajuntament de Torrelles de Foix ha iniciat la distribució d’un kit de protecció sanitària i desinfecció a les persones empadronades al municipi majors de 65 anys i aquells que, per la seva situació de salut o d’una altra índole, és considerada persona vulnerable de contagi. L’alcalde Sergi Vallès i diversos membres del govern de l’Ajuntament es van desplaçar ja aquest dissabte als domicilis per fer els lliuraments entre els col·lectius de risc i seguiran repartint-les durant els propers dies.

Des del dilluns 20 d’abril, les farmàcies ja disposaran de les mascaretes sanitàries per a la població facilitades per la Generalitat de Catalunya. La primera unitat serà gratuïta, presentant la targeta sanitària. Des de la farmàcia local de Torrelles també es lliurarà aquest kit de l’Ajuntament a les persones de risc.

Tot i les dificultats per aconseguir material sanitari, l’Ajuntament ha preparat un total de 500 unitats d’aquest kit de protecció, que consta d’un gel desinfectant, un parell de guants i una mascareta.

Es demana a la població que s’adreci a la farmàcia amb responsabilitat i esglaonadament, evitant aglomeracions i mantenint la distància de protecció adequada.

Adhesió al Pacte de municipis de Catalunya per l’auto-confinament preventiu

8 d'abril de 2020

L’Ajuntament de Torrelles de Foix, mitjançant un decret d’alcaldia, aprova l’adhesió al Pacte de municipi de Catalunya per l’auto-confinament preventiu.

Es tracta d’una mesura d’urgència per protegir la ciutadania.

Podeu consultar el deret al següent enllaç

DECRET

Establiments i comerços de serveis durant l’estat d’alarma

7 d'abril de 2020

Pots consultar la relació de comerços i establiments de servei durant aquests dies d’estat d’alarma i també durant la Setmana Santa:

 

FARMÀCIA Mª PILAR MARTÍNEZ

De dilluns a dissabte, de 9:00h a 13:30h

De dilluns a divendres, de 17:00h a 20:00h

(Festius tancat)

AUTOSERVEI PARELLADA

De dilluns a diumenge, de 9:00h a 14:00h

De dilluns a dissabte, de 17:00h a 20:00h

CAL MANYÀ

De dilluns a dissabte, de 9:00h a 14:00h i de 18:00h a 20:30h

Diumenges, de 9:00h a 13:00h

CAL XULLAT

De dilluns a diumenge, de 8:30h a 14:00h

CAN PARDO

De dilluns a diumenge, de 8:00h a 15:00h

Excepcionalment Setmana Santa (dimecres, dijous, divendres i dissabte) també de 15:00h a 21:00h

SUPERMERCAT FOIX

De dilluns a diumenge, de 9:00h a 15:00h

SUPERMERCAT MONTSE

De dilluns a diumenge, de 9:00h a 14:00h

PEIXATERIA TERE

De dimarts a dissabte, de 9:00h a 14:00 h

Dimecres i divendres tarda, de 18:00h a 20:30h

COMERCIAL GILI

De dilluns a diumenge, de 9:30h a 13:30h

Dilluns, dimarts, dimecres i divendres tarda de 17:00h a 19:00h

(Divendres Sant, tarda tancat)

CORREUS

Setmana Santa: dimarts i dijous de 9:30h a 11:00h

Setmana 13 abril: dimecres i divendres de 9:30h a 11:00h

Setmana 20 abril: dimarts i dijous de 9:30h a 11:00h

Setmana 27 abril: dilluns, dimecres i divendres de 9:30h a 11:00h

GASDOSA – REPARTIMENT BUTÀ

Es reparteix cada dimarts, prèvia comanda abans del dilluns a les 12:00h, realitzada al telèfon 93 893 09 99 (cal indicar nom i adreça)

BANC SABADELL

Oficina tancada, per qualsevol gestió caldrà anar a l’oficina de Sant Martí Sarroca

Reducció del 50% del cànon de l’aigua per als mesos d’abril i maig

4 d'abril de 2020

Durant el període comprès entre l’1 d’abril i el 31 de maig de 2020, com a conseqüència de la declaració de l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de la crisi sanitària ocasionada pel COVID-19, s’aplicarà una reducció en el tipus de gravamen del cànon de l’aigua corresponent als següents usos de l’aigua. Ha estat una de les mesures aprovades pel Govern de la Generalitat per rebaixar la pressió tributària dels contribuents.

> S’amplia el cànon social a tots els trams de la factura. Als usuaris domèstics que ja gaudeixen de la tarifa social del cànon de l’aigua se’ls aplicarà un tipus de gravamen de 0 euros, en tots els trams de consum (fins ara s’aplicava al primer tram o tram de consum bàsic). A Cataluya hi ha actualment més de 52.000 famílies o persones de col·lectius vulnerables que ja gaudeixen del cànon social.

> Reducció universal del 50% del cànon de l’aigua per als usuaris domèstics. Als usuaris domèstics que no gaudeixen de la tarifa social del cànon de l’aigua, se’ls aplicarà un tipus de gravamen resultant d’aplicar un coeficient 0,5 sobre els tipus previstos en els apartats 1 i 2 de l’article 69 del Decret legislatiu 3/2003. Aquesta reducció s’afegeix -en els casos en què es compleixen els requisits previstos a la normativa- a les bonificacions d’ampliació del primer tram (del qual ja en són beneficàries més de 408.000 famílies a Catalunya).

> Reducció del 50% del cànon de l’aigua per als usuaris industrials i activitats econòmiques. Als contribuents que efectuen un ús industrial i assimilable d’aigua, se’ls aplicarà sobre el tipus de gravamen general i l’específic previstos en els articles 71 i 72 del Decret legislatiu 3/2003, un coeficient reductor de 0,5. La mateixa reducció s’aplicarà als valors dels paràmetres de contaminació emprats per a la determinació del tipus de gravamen del cànon de l’aigua mitjançant el sistema de mesurament directe de la càrrega contaminant propi del règim especial, previst en l’apartat 4 de l’article 72 bis de la mateixa norma, i als valors previstos en l’apartat 4 de l’article 74 per a la determinació objectiva de la quota corresponent a usos d’aigua per a la producció d’energia elèctrica.

> Reducció del 50% als usuaris ramaders. Als contribuents que efectuen usos ramaders d’aigua, se’ls aplicarà un coeficient reductor 0,5 sobre els valors previstos en l’annex 6 de l’esmentat Decret legislatiu 3/2003, per a la determinació objectiva de la quota que els resulti d’aplicació.

Aplicació automàtica i universal

Amb caràcter general, la reducció del cànon de l’aigua s’aplica a la factura que inclogui la repercussió del cànon corresponent als consums d’aigua efectuats els mesos d’abril i maig de 2020, en la liquidació que emeti directament l’Agència corresponent al mateix període de consum.

Això no obstant, en els casos de contribuents als quals l’entitat subministradora factura mensualment o bimestralment el servei, la reducció s’aplica per un període de dos mesos en les factures emeses a partir de l’1 d’abril de 2020.

Ajuts a autònoms i microempreses del sector turístic

2 d'abril de 2020

El govern de la Generalitat de Catalunya ha activat una línia d’ajuts directes d’inicialment dos milions d’euros dirigida  a professionals autònoms i microempreses que desenvolupen la seva activitat en el sector turístic.

Es tracta d’un ajut de 2.500 euros en un únic pagament a bestreta destinat a establiments turístics d’allotjament, guies de turisme, empreses turístiques de mediació, agències de viatge, DMC, OPC, establiments i activitats d’interès turístic… amb un màxim de cinc treballadors i fins a un màxim de 500.000€ de volum anual de facturació.

En aquest enllaç trobareu més detalls sobre els requisits i requeriments de justificacions. Aquests ajuts són compatibles amb qualsevol altre que pugui correspondre a excepció d’aquells que derivin o tinguin causa en el tancament definitiu de l’activitat. Més informació

La Generalitat treballa per intentar dotar de més pressupost aquesta línia que es posarà en marxa en una setmana, moment en què es podran rebre les sol·licituds. Seguiran sumant-se més mesures econòmiques de suport al teixit turístic en aquests moments complicats.

Des de Turisme de la Generalitat s’actualitza diàriament la secció act.gencat.cat/covid19, creada específicament per compartir el màxim d’informació que us pugui ser d’utilitat en la complexa situació que vivim.

Consulta pública prèvia sobre el reglament del Consell de Poble de Torrelles de Foix

1 d'abril de 2020

D’acord amb l’article 133.1 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, l’Ajuntament de Torrelles de Foix sotmet a consulta pública la conveniència de regular el Reglament de Consell de Poble de Torrelles de Foix.

El Consell de Poble és un òrgan consultiu i de participació que integra i recull la pluralitat de grups i interessos del poble, esdevenint l’òrgan que recull la participació i consulta municipal dels temes globals i d’especial transcendència pel municipi. Té caràcter consultiu i de generació de propostes i suggeriments.

Els seus objectius són:

– Promoure la participació ciutadana, el debat ciutadà i la construcció col·lectiva.
– Implicar els diferents actors en el procés de presa de decisions i en els afers col·lectius del municipi.
– Assessorar al govern municipal.

Davant aquest tràmit de consulta pública, els veïns, organitzacions i associacions que així ho considerin poden presentar les opinions al Registre d’entrada d’aquest Ajuntament o mitjançant instància genèrica disponible a la web www.torrellesdefoix.cat, en el termini de deu dies naturals a comptar des del dia d’aquesta publicació.

“Els terminis queden subjectes a la regulació continguda en la Disposició addicional tercera del “ Real Decreto 463/2020, de 14 de marzo, por el que se declara el estado de alarma para la gestión de la situación de crisis sanitaria ocasionada por el COVID- 19”

Nou termini d’exposició de la matrícula de quotes municipals de l’IAE

31 de març de 2020

Edicte de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, sobre l’establiment d’un nou termini d’exposició de la Matrícula de quotes municipals de l’Impost sobre activitats econòmiques amb motiu de l’emergència sanitària provocada pel COVID-19

En compliment del que disposa l’article 3 del Reial Decret 243/1995, de 17 de febrer (BOE de 8 de març), pel qual es dicten normes per a la gestió de l’Impost sobre Activitats Econòmiques (I.A.E.) i se’n regula la delegació de competències en matèria de gestió censal, s’ha elaborat la matrícula comprensiva dels subjectes passius per quota municipal no exempts corresponent a l’any 2020, perquè resti en aquest Ajuntament a disposició del públic des de l’1 al 15 d’abril, ambdós inclosos.

Arran la situació d’alarma provocada pel COVID-19 i tenint present allò previst a l’art. 33 del Reial Decret Llei 8/2020, de 17 de març, de mesures urgents extraordinàries per a fer front a l’impacte econòmic i social del COVID-19, s’ha ampliat el termini d’exposició de manera que la Matrícula estarà a disposició del públic des de l’1 d’abril al 20 de maig, ambdós inclosos.

Tenint en compte que la consulta presencial no serà possible, i des d’aquest Ajuntament no podem oferir la consulta de la matrícula amb les condicions legalment establertes, els contribuents interessats han de dirigir-se a la seu electrònica de l’ORGT (https://orgtn.diba.cat), on podran efectuar aquesta consulta.

Suport al Manifest dels ens locals davant la crisi del coronavirus

L’alcalde de Torrelles de Foix, Sergi Vallès, ha signat un decret d’alcaldia de suport al Manifest dels ens locals davant la crisi del coronavirus:

Atesa la situació creada per la pandèmia del Covid-19, l’Associació Catalana de Municipis i Comarques(ACM), l’Associació de Micropobles de Catalunya i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) han acordat un manifest conjunt per exposar la posició i les demandes del món local català davant l’actual moment de dificultat, al qual manifest demanen l’adhesió dels ens locals del nostre país.

Ateses les atribucions de representació de l’ajuntament que corresponen a l’alcaldia, en virtut de l’article 21.1 de la Llei 7/1985, de 2 d’abril, Reguladora de les Bases de Règim Local, i de l’article 53.1 del text refós de la Llei Municipal i de Règim Local de Catalunya aprovat pel Decret Legislatiu 2/2003, de 28 d’abril,

HE RESOLT:

Primer.- Manifestar el suport i l’adhesió de l’ajuntament de Torrelles de Foix al “MANIFEST DELS ENS LOCALS DAVANT LA CRISI DEL CORONAVIRUS”, que es transcriu a continuació:
“Els ens locals de Catalunya, les alcaldesses i alcaldes, les regidores i regidors, davant la crisi generada pel contagi del COVID-19, volem adreçar el present manifest a la ciutadania, i també a la resta d’administracions, amb el convenciment que hem d’unir esforços per superar l’actual situació.

Catalunya està vivint una situació excepcional. Dia rere dia comprovem les conseqüències de la pandèmia del COVID-19 en les nostres vides, i l’abast estructural que aquesta té i tindrà en el present i futur de la nostra societat. Estem davant d’un moment transcendent de la nostra història, i hem d’estar-hi a l’alçada des de la responsabilitat col·lectiva i individual. Per aquest motiu, hem de començar insistint a la ciutadania que compleixi amb les indicacions que les autoritats sanitàries i, en general, les institucions estem dictant per a la prevenció i eradicació del COVID-19.

La nostra principal prioritat ha de ser tallar de manera efectiva la cadena de transmissió del virus. Per aconseguir-ho, cal un confinament estricte. Cal que tothom es quedi a casa seva amb l’excepció només d’aquelles persones que treballen en serveis establerts com a essencials. Només amb aquest confinament efectiu, amb la col·laboració i solidaritat de tothom, podrem frenar la propagació d’aquesta pandèmia.

Des del món local, demanem a les administracions supramunicipals que les mesures que s’estan prenent a curt termini tinguin com a eix central i com a prioritat la salut de les persones, en especial les més vulnerables al virus, i l’adequació de les infraestructures sanitàries per tal que el personal dels centres hospitalaris puguin desenvolupar la seva tasca amb garanties.

És evident que és el moment d’estar més que mai al servei de la ciutadania. Per una banda, al costat de les persones que abans de la crisi del COVID-19 ja eren vulnerables i que rebien l’ajut de les administracions en tots els àmbits. En aquest sentit, s’han de reforçar aquestes línies d’actuació i, alhora, habilitar mitjans de pagament no presencials dels ajuts per evitar l’exposició de la ciutadania i dels professionals de l’àmbit social al contagi.

Per altra banda, també hem d’estar al costat de totes aquelles persones que, com a conseqüència d’aquesta crisi, es quedaran sense feina. Per aquest motiu, s’ha de dotar de recursos i ajuts per emparar a les famílies que ho necessiten. Només des d’una visió sensible amb les persones i els col·lectius més vulnerables podrem garantir una sortida real d’aquest context de crisi.

Paral·lelament, i en l’àmbit econòmic, cal legislar per crear les condicions idònies per a què els autònoms, les petites i mitjanes empreses i, en general, el teixit productiu del nostre país pugui tenir un horitzó de recuperació ràpida amb els menors costos possibles per tornar a la normalitat quan abans millor. No podem permetre que algunes empreses i comerços no tornin a obrir. Des de les administracions competents, cal ser contundents per enfortir la reactivació econòmica del nostre teixit empresarial.

Els ens locals som l’administració més propera a la ciutadania, la primera porta d’accés a les demandes i a les necessitats dels veïns i veïnes, i els qui administrem i executem la majoria de les decisions preses per altres administracions. En aquests moments, més que mai, cal una millor coordinació, des de la complicitat i lleialtat institucionals. És en aquest sentit que necessitem disposar d’instruments efectius per a donar resposta a la globalitat de les situacions que està generant aquesta crisi.

Per aquest motiu, i en benefici dels veïns i veïnes dels pobles i ciutats de Catalunya, des del món local reclamem poder mobilitzar el superàvit disponible del 2019 sense limitacions, així com flexibilitzar les directrius de la regla de la despesa i l’estabilitat pressupostària; anul·lar totes les mesures que encara queden de la LRSAL que limiten l’autonomia local; garantir les aportacions previstes de les administracions supramunicipals per a l’any 2020 i poder-les ampliar per les noves necessitats que generarà la crisi; contractar persones sense les actuals limitacions, especialment per a donar resposta als nous usuaris de serveis socials que tenim ja avui; redefinir els programes destinats a actuacions municipals o els nous programes de finançament europeu del període 2021-2027.

És a dir, cal que la normativa que ens afecta als ens locals ens empoderi, de manera que puguem tenir al nostre abast les eines i la capacitat d’adaptació necessària per a les exigències que haurem de fer front en els propers mesos i anys com a conseqüència de la paràlisi del COVID-19.

De fet, la crisi del coronavirus és i serà el repte més gran que hem tingut en molts anys. Ens posa a prova com a persones, però posa especialment a prova el nostre esperit comunitari. La ciutadania dels pobles, els municipis i les ciutats de Catalunya hem d’actuar conjuntament per a poder superar aquest repte. Estem convençuts que ens en sortirem i, per això, mirant l’horitzó i entenent aquesta crisi també com una oportunitat per a fer una societat més justa, pròspera i cohesionada, volem fer una crida a les institucions supramunicipals: aquest futur l’hem de construir des de la coresponsabilitat real i efectiva.

Els governs locals no som només uns receptors i executors de les polítiques europees, estatals o nacionals. Volem ser escoltats, compartir els reptes i prendre decisions des del diàleg i l’acord. El ens locals podem i volem ser coresponsables de les decisions estructurals que s’han de prendre per a redreçar l’actual situació i afrontar el futur. La nostra proximitat amb la ciutadania, també en aquesta situació que estem patint i vivint actualment, ens fa tenir una especial coneixement i sensibilitat sobre quines són les necessitats, els neguits i les aspiracions de les nostres comunitats locals. Volem participar de la construcció d’aquest nou futur.

Finalment, volem mostrar el nostre suport i el nostre condol més sentit a les persones i famílies que han perdut els seus éssers estimats; i el nostre ànim als qui s’han contagiat pel COVID-19 i s’estan a casa o als hospitals.
Al mateix temps, volem agrair sincerament a totes les persones que treballen en serveis essencials per a garantir que donem resposta com a societat en moments difícils, especialment a totes i tots els professionals sanitaris i als equips d’emergència que, de manera exemplar, treballen dia i nit, incansablement, per revertir aquesta situació. L’esperit de tota aquesta gent és el que ha de conduir a mirar al futur amb esperança. Ens en sortirem!”.

Segon.- Donar compte d’aquesta resolució al Ple de la corporació en la propera sessió que se’n celebri.

Tercer.- Publicar aquesta resolució al tauler d’edictes de l’Ajuntament i a la web municipal.

Quart.- Notificar aquest resolució a les entitats municipalistes que han subscrit el manifest, al Govern de la Generalitat de Catalunya i al Govern de l’Estat.

Suspensió dels terminis dels procediments administratius

De conformitat amb  el “Real Decreto 463/2020, de 14 de marzo, por el que se declara el estado de alarma para la gestión de la situación de crisis sanitaria ocasionada por el COVID-19” queden suspesos tots els terminis de procediments administratius del Sector Públic. També els  terminis de prescripció i caducitat.

Accedir a la publicació del BOE:
www.boe.es/boe/dias/2020/03/14/pdfs/BOE-A-2020-3692.pdf

AIXÍ, QUEDEN SUSPESOS TOTS ELS TERMINIS ADMINISTRATIUS

El text de les disposicions tercera i quarta del “Real Decreto 463/2020, de 14 de marzo, por el que se declara el estado de alarma para la gestión de la situación de crisis sanitaria ocasionada por el COVID-19” estableix el següent:

“Disposición adicional tercera
Suspensión de plazos administrativos.

1. Se suspenden términos y se interrumpen los plazos para la tramitación de los procedimientos de las entidades del sector público. El cómputo de los plazos se reanudará en el momento en que pierda vigencia el presente real decreto o, en su caso, las prórrogas del mismo.

2. La suspensión de términos y la interrupción de plazos se aplicará a todo el sector público definido en la Ley 39/2015, de 1 de octubre, del Procedimiento Administrativo Común de las Administraciones Públicas.

3. No obstante lo anterior, el órgano competente podrá acordar, mediante resolución motivada, las medidas de ordenación e instrucción estrictamente necesarias para evitar perjuicios graves en los derechos e intereses del interesado en el procedimiento y siempre que éste manifieste su conformidad, o cuando el interesado manifieste su conformidad con que no se suspenda el plazo.

4. La presente disposición no afectará a los procedimientos y resoluciones a los que hace referencia el apartado primero, cuando estos vengan referidos a situaciones estrechamente vinculadas a los hechos justificativos del estado de alarma.

Disposición adicional cuarta.
Suspensión de plazos de prescripción y caducidad.

Los plazos de prescripción y caducidad de cualesquiera acciones y derechos quedarán suspendidos durante el plazo de vigencia del estado de alarma y, en su caso, de las prórrogas que se adoptaren”.

Nou decret del govern que limita l’activitat professional i estableix un permís retribuït recuperable

30 de març de 2020

A través del Reial decret-llei 10/2020, de 29 de març, el Govern espanyol ha establert que els treballadors i les treballadores estaran en situació de permís retribuït recuperable entre el 30 de març i el 09 d’abril, ambdós inclosos, el que suposa que no han d’anar al seu centre de treball, amb les excepcions dels serveis essencials i altres especificades.

Consultes com afecta el decret a les empreses i treballadors durant aquest període

Preguntes i respostes sobre les noves restriccions

 

Al següent enllaç tens complet tot el Reial Decret publicat al Boletín Oficial del Estado (BOE) del 29 de març de 2020:

BOE 29 de març 2020

Nous horaris al servei de bus

26 de març de 2020

L’Ajuntament de Torrelles de Foix recorda la reducció del servei de bus amb parada a Torrelles de Foix. Fins a nou avís, les freqüències de pas en la línia entre el municipi i Vilafranca del Penedès seran les següents:

Torrelles de Foix – Vilafranca:
6.45h
15.10h

Vilafranca – Torrelles de Foix
12.30h
20.00h

Ajornament de les taxes i impostos municipals

25 de març de 2020

Davant la situació d’emergència, l’Ajuntament de Torrelles de Foix anuncia l’ajornament del pagament de taxes i impostos municipals. Per tant, impostos com els de l’IBI, la taxa de la brossa o l’impost de vehicles municipals no es giraran ni domiciliaran fins d’aquí unes setmanes, a l’espera que es normalitzi la situació excepcional en què ens trobem.

Evidentment, tampoc es cobraran els serveis municipals que no s’estan prestant, com les escoles bressol.

L’Ajuntament també estudiarà bonificacions per al sector de la restauració i el teixit comercial del municipi, i que no pot dur a terme la seva activitat durant l’estat d’alarma.

Què puc fer i què no puc fer durant l’estat d’alarma

19 de març de 2020

Recomanacions, consells i advertiments sobre què està permès i què no davant la situacio d’excepcionalitat i el decret d’estat d’alarma (Actualitzat a 12 d’abril de 2020)

CONSULTA

PREGUNTESIRESPOSTES

Tancament de bars i restaurants

14 de març de 2020

A partir d’aquest dissabte 14 de març, només es mantindran oberts els comerços de proximitat, d’alimentació, supermercats, farmàcies i d’higiene personal

Les autoritats sanitàries competents, amb l’objectiu de prevenir més contagis de coronavirus, ha adoptat les següents mesures complementàries per a la prevenció i el control de la infecció, vàlides a partir d’aquest dissabte 14 de març:

 • Tancament de bars, cafeteries, restaurants i altres establiments de restauració, a excepció d’aquells que es trobin dins d’hotels, centres sanitaris i socials residencials.
 • Tancament de tota classe d’instal·lacions esportives, inclosos gimnasos i clubs esportius (tant públics com privats).
 • Tancament de teatres, sales de festes, discoteques, pubs, i qualsevol altre establiment recreatiu.
 • Tancament d’establiments de jocs com bingos i salons recreatius.
 • Tancament de centres comercials, grans superfícies i galeries a excepció d’establiments de productes d’alimentació, neteja o higiene.
 • La resta d’establiments de proximitat de la trama urbana estaran oberts: mercats i supermercats, comerç de proximitat, farmàcies, etc.
 • El compliment d’aquestes mesures és responsabilitat dels mateixos establiments afectats.
 • Transport públic: avançar cap a la capacitat màxima de passatgers en el transport públic d’1/3 de la capacitat màxima. En cas de restriccions, s’habilitaran mesures per garantir el transport de persones vulnerables.
 • Suspensió de la vetlla a persones mortes per COVID-19

 

Es demana a la ciutadania que restringeixi els seus moviments al màxim possible.

Actualització. Decret de l’Ajuntament de Torrelles de Foix de mesures de prevenció i protecció

12 de març de 2020

L’Ajuntament de Torrelles, després de l’activació en fase d’Emergència 1 del Pla de Protecció Civil (PROCICAT) i el decret del departament d’Educació de la Generalitat, anuncia el pla de mesures de protecció i prevenció al municipi:

 • Suspensió de totes les activitats organitzades per l’Ajuntament o per entitats del municipi a tots els equipaments municipals, a partir del 13 de març de 2020.
 • Recomanació a les entitats del municipi la suspensió de les activitats de concurrència pública a l’aire lliure i, en el cas de que no sigui possible la seva suspensió, limitar l’assistència a un terç de l’aforament, i sempre sense superar el límit de les mil persones.
 • Suspensió de les visites turístiques i grupals a la Zona de les Dous
 • Suspensió del Mercat Ambulant Municipal que es celebra cada divendres.
 • Tancament de la Llar Municipal d’Infants “Alt Foix” i l’Escola “Guerau de Peguera”
 • En relació a l’atenció al públic que es presta des de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament de Torrelles de Foix es recomana a la població prioritzar les consultes i tràmits per via telemàtica i telefònica. En el cas que sigui necessari la presència del ciutadà a les Oficines municipals caldrà sol·licitar cita prèvia trucant al telèfon de l’Ajuntament, 938971001

L’Ajuntament adopta diverses mesures de prevenció davant la situació d’alerta per la crisi sanitària de coronavirus

L’Ajuntament de Torrelles de Foix anuncia un pla de mesures de prevenció davant la fase d’alerta decretada pel Govern de la Generalitat de Catalunya per la crisi sanitària del coronavirus.

A partir d’aquest dijous 12 de març i durant un període de 15 dies se suspenen totes les activitats esportives i extraescolars que es duguin a terme als equipaments municipals. També romandrà tancat l’accés a Les Dous i al Casal de Joves.

L’Ajuntament vol enviar un missatge de tranquill.litat i demana responsabilitat als veïns i veïnes, amb una especial cura per les mesures d’higiene i prevenció.

L’Ajuntament insta a entitats, associacions i col•lectius de la vila a adoptar les decisions que considerin més oportunes per tal de reduir els riscos de contagi i a que es mantinguin atents als comunicats oficials i l’anunci de noves mesures que en els propers dies puguin decretar les autoritats competents de l’Administració general, Govern central i la Generalitat de Catalunya.

Al següent enllaç trobareu informació d’interès sobre el coronavirus, així com consells i recomanacions. Per a més informació podeu adreçar-vos al Cat Salut i, si és necessari, trucar al 061.

Coronavirus

Troben una punta de llança de l’Edat de Bronze a Torrelles de Foix

10 de març de 2020

 

L’Ajuntament de Torrelles de Foix ha lliurat a la Generalitat de Catalunya una punta de llança prehistòrica que va ser trobada fa uns dies per Àlex Damas, un veí del municipi, del barri d’El Cusconar. La peça és del tipus Palmela i tindria el seu origen a l’Edat del Coure.

Per tal de conèixer la composició metal·lúrgica de la punta de sageta de Torrelles de Foix i intentar conèixer si es tracta d’una manufactura local o si procedeix d’alguna regió de característiques mineralògiques conegudes, s’ha lliurat temporalment la punta de sageta a Josep Gallart Fernández, arqueòleg dels Serveis Territorials a Lleida del Departament de Cultura i especialista en l’edat del bronze. En el termini d’unes setmanes es disposarà dels resultats de l’estudi. Posteriorment, la intenció és cedir aquesta peça al Museu del Vinseum.

Les puntes de sageta o llança del tipus anomenat Palmela són característiques dels aixovars de la cultura prehistòrica anomenada “del vas campaniforme”, que es va desenvolupar durant el període del calcolític (“edat del coure”) entre el 2600 i el 1700 aC.

Aquestes puntes s’anomenen així perquè van ser van ser identificades per primera vegada al jaciment portugués de Palmela. Són de coure i s’elaboraven vessant coure fos dins un motlle de pedra on prèviament s’havia buidat la forma de la punta. L’acabat final s’aconseguia mitjançant la tècnica del martellejat. Les dimensions d’aquestes puntes varien entre els 8 i els 12 cm de longitud. Tenen forma foliàcia i un llarg peduncle. La secció és quadrada en el peduncle i lenticular a la fulla. El coure podia tenir barrejat de forma natural petites proporcions d’altres metalls, com l’arsènic o el plom. L’estudi de la composició metàl·lica de les puntes permet conèixer a grans trets quina va ser la regió on van ser fabricades i d’aquest amanera es poden reconstruir els fluxos comercials de l’inici de l’edat dels metalls.

Campanya de recollida de diners per a la reparació del rellotge de l’església de Sant Genís

4 de març de 2020

L’Ajuntament de Torrelles de Foix, amb el suport dels comerços del municipi, ha iniciat una campanya per recollir diners per a la reparació del rellotge de Torrelles de Foix, avariat des de fa un temps.

Fins al 13 d’abril, es repartiran unes guardioles a la xarxa de botigues i comerços del poble per tal que els clients i veïns i veïnes puguin fer les seves aportacions.

El cost de la reparació,a més del de la grua per dur a terme els treballs, supera els 7.000 euros. L’Ajuntament de Torrelles hi aportarà el 50% i s’espera que amb les donacions dels veïns i l’aportació de l’església es pugui cobrir el pressupost.

El CAAD Penedès busca cases d’acollida pels seus gossos i gats

27 de febrer de 2020

El Centre d’Acollida d’Animals Domèstics (CAAD) de la Mancomunitat Penedès Garraf, torna a activar la campanya que busca cases d’acollida per aquells animals que necessiten un espai més adequat a les seves circumstàncies.

Tot i les donacions de mantes que s’han rebut en les darreres setmanes per part de molts ciutadans ajuden a pal•liar el fred per als gossos i gats acollits, no es pot comparar amb les comoditats que ofereix una llar en els mesos més durs de fred. De cara a prioritzar les acollides més urgent, el centre ha seleccionat un seguit d’animals que bé, per la seva edat o per les seves característiques (malalties cròniques, constitució delicada), necessiten poder gaudir de les comoditats i confort que només una llar pot oferir.

Els efectes d’aquestes acollides són immillorables per millorar l’estat de l’animal, ja que poden descansar calents i relaxats, també aporten informació sobre el comportament de l’animal en una llar i així millorar les seves opcions de ser adoptats, ja que recuperen comportaments oblidats i, sovint les mateixes persones que fan de casa d’acollida ajuden a trobar una família definitiva.

L’acollida té una durada mínima d’un mes, per a garantir una bona adaptació de l’animal, i es pot allargar mentre durin els mesos de fred. Així mateix el centre proporcionarà l’assessorament necessari per aconseguir una bona adaptació a la llar així com l’atenció necessària per l’animal.

Les persones interessades a participar en la campanya es poden adreçar al CAAD al telèfon 93 810 06 98 ext. 6 o al correu caad@mancomunitat.cat.

Animeu-vos!

Humana lliura a l’Ajuntament vals de roba per a famílies amb pocs recursos

26 de febrer de 2020

Humana lliura 10 bons d’ajuda a Torrelles de Foix. Es tracta de  vals bescanviables per roba que l’Ajuntament distribueix entre persones amb pocs recursos econòmics. Valorats en 30 euros cadascun, es bescanvien a les botigues que la Fundació té a Barcelona.

Humana Fundación Pueblo para Pueblo ha lliurat 10 bons d’ajuda a l’Ajuntament de Torrelles de Foix per a què els distribueixi entre veïns amb dificultats econòmiques. Són vals bescanviables per roba, així que aquesta iniciativa permet que la regidoria de Benestar Social pugui canalitzar l’ajuda cap a famílies amb necessitats de vestimenta bàsica.

El lliurament de bons d’ajuda s’inclou dins el programa d’acció social que Humana desenvolupa amb els seus col·laboradors, entre els quals es troba l’Ajuntament. El Programa de Suport Social d’Humana reverteix part dels recursos obtinguts amb la recollida de la roba i el calçat usats als municipis on és present, i així col·labora en l’ajuda a col·lectius desafavorits. Els bons
estan valorats en 30 euros cadascun i permeten adquirir gratuïtament roba a les botigues de moda sostenible que la Fundació té a Barcelona.

La Fundació gestiona el servei de recollida selectiva de tèxtil usat a Torrelles de Foix: l’any passat, Humana hi va recuperar 8 tones, la qual cosa equival a 18.000 peces de roba que han tingut una segona vida gràcies a la reutilització i el reciclat. Els veïns poden donar la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitzen per a donar-los una segona vida
mitjançant la reutilització i el reciclatge. És un servei gratuït i representa un estalvi important en les despeses de recollida i eliminació de residus sòlids urbans.

Sobre Humana Fundación Pueblo para Pueblo

Humana Fundación Pueblo para Pueblo promou des del 1987 la protecció del medi ambient a través de la reutilització del tèxtil i desenvolupa programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i l’Àsia així com de suport local i agricultura urbana al territori més proper. Duu a terme campanyes de sensibilització entorn de la importància de la reutilització i el reciclatge de tèxtil per a la protecció del medi ambient i com a font de recursos per a la cooperació als països del Sud. Té 650 empleats. Forma part de la Federació Humana People to People, que agrupa a organitzacions de 30 països.

Comencen les esperades obres de reparació dels carrers de Can Coral

19 de febrer de 2020

La propera setmana s’iniciaran finalment les obres de reparació dels desperfectes al ferm dels carrers i voreres de la urbanització de Can Coral.

L’actuació tindrà una durada prevista d’uns quatre mesos – fins a finals del mes de juny – i durant aquest període es produiran diverses afectacions en el trànsit, amb pas alternatiu de vehicles i desviacions, amb motiu de les obres i els desplaçaments de camions i màquinària pesada.

L’Ajuntament de Torrelles de Foix comunicarà prèviament dels talls i afectacions a la mobilitat. Així mateix, l’Ajuntament recorda a les veïns i veïns de Can Coral que tenen a la seva disposició el telèfon de l’Ajuntament 9389710 01 i el correu electrònic svalles@torrellesdefoix.cat per tal que l’alcalde Sergi Vallès i el regidor de Barris i Urbanitzacions, Martín Orive, puguin atendre les seves demandes. consultes o incidències que pugui sorgir durant el desenvolupament de les obres.

Després de resoldre finalment la licitació i adjudicació del projecte, les obres seran realitzades per l’empresa Asfaltos Barcino S.L. sota la Direcció d’obres de l’Enginyer de camins Antoni Lluch Molinari, que supervisarà tots els treballs duts a terme per l’empresa constructora de manera que aquests es corresponguin 100% al projecte aprovat.

El pressupost de l’obra es cobrirà amb la garantia de 294.136,72 € que l’Ajuntament va confiscar a l’empresa que inicialment havia de dur a terme aquesta reparació i per tant no suposarà cap cost per als veïns i veïnes.

L’Ajuntament demana paciència i comprensió durant aquests mesos per les molèsties i incidències que es puguin produir.

 

Jornades de portes obertes a l’Escola Guerau de Peguera

L’Escola Guerau de Peguera organitza el dimarts 10 de març, de 9:30 a 11 hores, i el dimecres 11 de març, de 17 a 18:30 hores, jornades de portes obertes per a què aquelles famílies i alumnes que ho desitgin puguin conèixer les instal.lacions i el programa educatiu del centre.

S’ha previst una rebuda a les famílies, visita als diferents espais, reunió pedagògica per presentar el projecte i al final un torn de precs i preguntes per resoldre dubtes,

Per a més informació o si es vol visitar el dimarts 10 de març en horari escolar, cal trucar abans al 93 897 13 77 o per e-mail a a8030637@xtec.cat 

Torrelles ja té Mapa de Patrimoni Cultural

4 de febrer de 2020

L’Oficina de Patrimoni Cultural (OPC) va presentar aquest dissabte el Mapa de Patrimoni Cultural de Torrelles de Foix amb l’inventari d’elements del patrimoni cultural i natural del municipi. Una eina essencial per a la protecció i conservació dels bens culturals del territori.

La presentació va tenir lloc a la Sala de plens i va comptar amb la presència dels regidors Jordi Torné i Albert Parellada.

El Mapa de Patrimoni Cultural de Torrelles de Foix ha inventariat 240 elements del patrimoni cultural i natural del terme, dels quals el 91% corresponen a patrimoni immoble (edificis, conjunts arquitectònics, elements arquitectònics, jaciments arqueològics i obra civil), un 1% és moble (col·leccions, objectes i elements urbans), un 2% documental (fons documentals i d’imatges), un 2% immaterial (manifestacions festives, tradicions orals, música i dansa, costumari i tècniques artesanals) i un 3% natural (zones d’interès natural i espècimens botànics singulars).

Aquest Mapa ha estat realitzat per la tècnica Ainhoa Pancorbo, amb la col·laboració de diferents persones del municipi i de l’Ajuntament que han aportat els seus coneixements fruit de la seva recerca.

Prop de dos-cents municipis ja disposen de mapa de patrimoni cultural

Els mapes del patrimoni cultural es realitzen per tècnics de l’OPC amb la col·laboració de persones de cada municipi que hi aporten els seus coneixements fruit de la seva recerca.

L’OPC realitza des de fa més de 20 anys aquests mapes del municipis de la demarcació de Barcelona per als ajuntaments que ho sol·liciten. Actualment, hi ha 178 municipis on ja s’ha elaborat el mapa i diversos més es troben en diferents processos de realització.

Dimarts 4 de febrer ple extraordinari municipal

30 de gener de 2020

Aquest dimarts 4 de febrer, a les 20 hores, se celebrarà un ple extraordinari municipal de l’Ajuntament de Torrelles de Foix. Des del Saló de plens de l’Ajuntament, es podrà seguir en directe per Ràdio Foix al 107.9 FM

Ordre del dia

A) Part resolutiva
1. Expedient 1096/2019. Compte General corresponent a l’exercici 2018
2. Expedient 644/2019. Establiment del règim retributiu i indemnitzacions del
membre de la Corporació
3. Expedient 656/2019. Demarcacions Territorials
4. Expedient 91/2020. Servei de gestió forestal i energia
5. Expedient 113/2020. Actualització del conveni del Padró d’Habitants
6. Expedient 112/2020. Moció de rebuig a la resolució de la JEC respecte al
M.H. President de la Generalitat Quim Torra i l’Eurodiputat Oriol Junqueras

B) Activitat de control

C) Precs i preguntes

Torrelles de Foix desplegarà aquest any la fibra òptica a tot el municipi

8 de gener de 2020

En els propers dies s’iniciaran els treballs per a la instal.lació de la fibra òptica a Torrelles de Foix. El projecte, impulsat per l’empresa penedesenca XTA Xarxes de Telecomunicacions Alternatives – que ja ofereix el servei WIFI Penedès al territori – començarà a desplegar-se a la zona de Can Cruset i al nucli urbà que podrien ja gaudir de la fibra en els propers mesos. Al llarg de l’any s’estendrà als diversos barris i urbanitzacions del municipi.

Aquest nou servei permetrà als veïns i veïnes de Torrelles gaudir d’un servei de connectivitat de més qualitat i velocitat, gràcies a una tecnologia amb més amplada de banda que ofereix una transmissió de dades més ràpida, amb una xarxa més segura i sense interferències, alhora que donarà resposta a les necessitats dels veïns en una zona que no cobreixen la resta d’operadores. 

El proper dimarts 21 de gener a les 7 de la tarda, tindrà lloc una sessió informativa sobre el nou servei, adreçada a la ciutadania. L’acte se celebrarà a la sala de plens de l’Ajuntament.

Els operaris de la companyia iniciaran així en breu les operacions de desplegament de cablejat i la instal.lació o renovació de les caixes de fibra óptica instal.lades a les façanes dels edificis, per on actualment passen les línies de coure dels serveis de telecomunicacions. Aquests treballs no suposaran cap cost pels veïns. En cas de produir-se danys o desperfectes, l’operador serà l’encarregat de reparar o indemnitzar els propietaris de l’immoble.

Aquesta setmana l’alcalde Sergi Vallès, acompanyat pels regidors de govern Joan Navarro i Albert Parellada, es van reunir amb un dels responsables de l’empresa XTA per conèixer els detalls sobre el projecte de desplegament de la fibra òptica al municipi.

Per tal de facilitar l’accés a la informació i a la contractació dels serveis, XTA aproparà la seva oficina mòbil davant de l’Ajuntament els dissabtes 25 de gener i l’1 de febrer, de 9h30 a 13h30.

L’Ajuntament de Torrelles de Foix aprova el pressupost municipal per l’any 2020

30 de desembre de 2019

L’Ajuntament de Torrelles de Foix va aprovar la setmana passada, en el darrer ple corporatiu de l‘any, el pressupost municipal per al 2020, que serà de 2.185.640 euros.

La proposta del govern de Junts x Torrelles de Foix i que encapçala Sergi Vallès amb majoria absoluta de 9 regidors sobre els 11 del plenari, va rebre el suport de la portaveu del PSC, mentre el representant d’ERC va votar-hi en contra.

Per primera vegada en deu anys l’Ajuntament ha presentat i aprovat el pressupost abans de l’inici de l’exercici. El document manté la línia continuista i de contenció, com a conseqüència del compliment dels criteris de sostenibilitat financera dels comptes públics per tal d’eixugar progressivament l’endeutament municipal, i que en els darrers anys ha compromès enormement la gestió del govern. Aquest any, l’Ajuntament farà front a un deute amb proveïdors de més de 231.000 euros, anteriors a l’any 2008.

S’ha reordenat i simplificat el pressupost per tal d’ajustar-lo a la realitat i necessitat de les diverses regidories i serveis, amb la creació de noves partides, com per exemple per a polítiques d’Igualtat. També s’ha realitzat un esforç revisant a l’alça programes de serveis socials en el capítol d’ajuts i beques, i també mantenint l’aposta en l’àmbit de Cultura, Educació, Joventut i Turisme, entre d’altres.

Les inversions previstes al pressupost per l’any vinent se centraran en la neteja i arranjament de franges perimetrals per a la prevenció d’incendis. Amb tot, l’Ajuntament de Torrelles de Foix comptarà un any més amb la possibilitat de impulsar millores a la via pública i als equipaments municipals amb les subvencions i aportacions d’altres administracions, en especial de la Diputació de Barcelona, que financen els projectes i obres al 100%.

Inici de les obres de reparació dels carrers de Can Coral

24 de desembre de 2019

Després de mesos esperant una resolució, finalment el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya amb la seva sentència núm. 468/2019, ferma des del 19 de setembre de 2019, ha aixecat la mesura cautelar sol·licitada fa dos anys per la constructora Building Factory S.A. d’aturar les obres de reparació dels desperfectes que han sorgit en l’obra d’urbanització de Can Coral i que fa anys molts de vosaltres esteu patint.

Des d’ençà, l’Ajuntament ha dut a terme tots els tràmits administratius indispensables per licitar i finalment adjudicar l’obra a una tercera empresa. Podem ja doncs anunciar-vos que durant el mes de gener s’iniciaran aquests treballs de reparació.

Les obres seran executades per l’empresa Asfaltos Barcino S.L. sota la Direcció d’obres de l’Enginyer de camins Antoni Lluch Molinari, que supervisarà tots els treballs duts a terme per l’empresa constructora de manera que aquests es corresponguin 100% al projecte aprovat.

Òbviament, ni els treballs previs ja duts a terme (assajos i redacció de projecte) ni la Direcció d’obres ni l’execució de la mateixa suposaran un cost pels veïns, ja que aquesta obra es liquidarà amb la garantia de 294.136,72 € que l’Ajuntament ha confiscat a Building Factory S.A.

Per altra banda, aprofitem l’avinentesa per comunicar-vos que des de l’inici de les obres i durant un període de 3-4 mesos els carrers de Can Coral es veuran afectats pel trànsit de camions i maquinària pesada i, en alguns casos, talls de carrers que s’aniran comunicant prèviament. Així que us preguem una mica de paciència per les molèsties ocasionades per les obres, alhora que us demanem que informeu a l’Ajuntament de qualsevol incidència o problema que pugui sorgir. Estarem a la vostra disposició per tot el que calgui.

Ens emplacem tots plegats per acabar la urbanització de Can Coral i arribar d’aquesta manera al final d’aquest camí.

Nou número del butlletí La Veu de Foix

22 de desembre de 2019

Aquests dies de Nadal l’Ajuntament de Torrelles de Foix ha editat un nou número de la revista municipal La Veu de Foix, que inclou diversos articles i reportatges a alguns dels esdeveniments i notícies més destacades del municipi en els darrers mesos.

Podeu consultar la versió digital en PDF de la revista al següent enllaç

La Veu de Foix