938 97 10 01 [email protected]

Creix la implicació dels municipis en l’estratègia turística del Penedès

17 de gener de 2023

11 municipis de l’Alt Penedès, entre ells Torrelles de Foix, ja disposen del servei de tècnic de turisme compartit que impulsa el Consorci de Promoció Turística del Penedès

El 2017 es gesta el projecte per donar resposta a la necessitat de municipis -sobretot petits-, de disposar de mans qualificades per a la gestió turística. Així neix el programa del Tècnic de Turisme Compartit, un servei que té objectiu donar suport municipal en estratègia, planificació, gestió i promoció turística. Així doncs, aquest reforça i fomenta el treball colze a colze i en xarxa, tant entre els municipis, com amb el consorci.
Riera reconeix l’encert de la posada en marxa d’aquest servei que el consorci va iniciar al 2017, i, alhora valora positivament el creixement progressiu que ha tingut aquest projecte que actualment compta amb 11 municipis implicat. En aquest període ha passat de donar servei 35h/setmana amb 1 tècnic, a donar servei 91h/setmana amb 3 tècnics.

Els municipis participants actualment són: Castellet i la Gornal, Castellví de la Marca, Les Cabanyes, Mediona, Olèrdola, Sant Martí Sarroca, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Quintí de Mediona, Torrelavit, Torrelles de Foix, Vilobí del Penedès. De fet, aquesta realitat és un reflex de l’evolució que està fent el Penedès. Fa uns anys no hi havia regidors de turisme, ara ja podem dir que la majoria de municipis en tenen.
I en conseqüència, cada vegada són més els que incorporen la gestió de l’activitat turística, i aposten per fer-ho a través professionals del sector. Segons Riera, l’objectiu és aconseguir que no hi hagi cap municipi al Penedès sense un tècnic de turisme, fet que ens reforçarà com a destinació.

Carla Coca, que ha parlat en nom de les tècniques del projecte, ha explicat com treballen de manera adaptada i seguint els ritmes de cada municipi i la seva realitat. Per a cadascun tracen plans d’actuació que es divideixen en diferents àmbits: la planificació i participació (plans d’acció, plans estratègics i mecanismes de participació com les taules de turisme) , el territori i les infraestructures turístiques (senyalització,
infraestructures, embelliment del municipi) , el producte turístic (rutes, visites guiades, propostes d’activitats) i la promoció, comunicació i comercialització (accions de difusió, captació de visitants i venta de productes).Per ajudar a visualitzar aquesta feina, s’han explicat algunes de les accions i projectesque s’han treballat o estan en curs.  En el cas d’Olèrdola, es va crear Vestigis d’Olèrdola, una proposta que a través de 5 rutes et porta a descobrir el municipi d’Olèrdola, tot jugant amb el mòbil, o es va crear una nova proposta que permet visitar la Torre de Moja.

Un altre proposta és el Ton de les Dous, un pagès de Torrelles de Foix, que proposa recórrer el nucli del poble tot jugant i seguint pistes, alhora que ens descobreix tot el que podem fer al municipi. També s’ha treballat en una campanya per fomentar la sostenibilitat turística i l’actitud responsable per part dels visitants que visiten els espais naturals del municipi, a les Valls i les Dous.

Una actuació amb molts punts similars s’ha fet a Sant Quintí de Mediona, a les Deus. En aquest municipi també s’ha millorat el guió de la visita a les grutes de les Deus o al nucli antic i se n’ha creat una de nova. Mediona ha treballat de la mà del teixit local, la comunicació turística tot creant el canal d’instagram turístic i la marca La Vall de Mediona i en breu es farà el llançament d’un vídeo promocional del municipi.

El Castell ha estat protagonisme en les accions que s’han fet a Sant Martí Sarroca. S’ha posat a disposició dels visitants un visita autoguiada, que compta amb diversos vídeos que l’enriqueixen, i també s’ha millorat la visita guiada que comptarà amb la visita a un element més,, per tant, es visitarà el castell, l’església i també la cisterna.

Castellet i la Gornal ha posat a disposició la visita autoguiada “Castellet Encantat” que enllaça amb un recorregut a peu 7 figures a escala real i bidimensionals que ens apropen a la història dels oficis i les tradicions d’aquest indret.

Pel que fa Castellví de la Marca, amb la restauració del Castellot, es preveu crear i oferir-hi visites guiades.

El Centre de Benvinguda de Vilobí del Penedès, és una de les actuacions destacades d’enguany, un espai que tindrà com a objectiu acollir als visitants i obrir les portes al Parc dels Talls, sent el punt de trobada i inici de les activitats i propostes d’oferta turística de Vilobí del Penedès.

A Sant Pere de Riudebitlles, destaquen les feines per a la museïtzació del Molí del Cal Xerta molt vinculat al Camí del Riu, així com, la millora de la senyalització dels punts d’interès del nucli antic, recentment restaurat. La dinamització del Centre d’Interpretació de l’Aigua de Torrelavit, junt amb la connexió d’aquest també amb el Camí del Riu.

Les Cabanyes, tot i ser la última incorporació -el passat mes de desembre-, ja s’està treballant per dinamitzar les visites a l’Església de Sant Valentí.

El projecte de Tècnic de Turisme Compartit és possible gràcies al cofinançament entre el Consorci i els diferents ajuntaments participants, tal i com ha comentat Ramon Riera durant la roda de premsa, és important aquest treball en xarxa per aconseguir un desenvolupament turístic del territori cohesionat i competitiu.

Torrelles de Foix instal·larà plaques en memòria de les persones grans del municipi

8 de gener de 2023

L’Ajuntament de Torrelles de Foix ha endegat una iniciativa per retre homenatge i recordar les persones grans del municipi que ja no es troben entre nosaltres, i instal·larà plaques en la seva memòria que inclouran la inscripció del seu nom, a bancs de la via pública on s’hi passaven estones o bé en bancs que es trobin a prop dels seus respectius domicilis.

Per iniciativa pròpia l’Ajuntament impulsarà la instal.lació de plaques amb alguns noms de veïns del poble, però les famílies que hi estiguin interessades poden adreçar-se a les oficines municipals de l’Ajuntament o bé presentar una sol·licitud a través d’instància general.

Aquest dijous ple extraordinari i urgent

28 de desembre de 2022

Aquest dijous 29 de desembre, a les 13:30 hores, s’ha convocat un ple extraordinari i urgent de l’Ajuntament de Torrelles de Foix amb el següent ordre del dia:

1. Ratificació de la urgència de la sessió
2. Modificació de l’acord d’establiment del règim de retribucions i indemnitzacions de membres de la Corporació

Torrelles de Foix renova el distintiu de Punts d’Informació Turística

26 de desembre de 2022

L’Ajuntament de Torrelles de Foix va rebre fa uns dies el distintiu del programa de Punts d’Informació Turística, atorgats pel Consorci de Promoció Turística del Penedès, en un acte celebrat a Vilafranca del Penedès.

Aquest any, les empreses adherides al programa de Punts d’Informació Turística, han participat en jornades de formació, on han tractat temes tant diversos com treballar l’storytelling, editar fotografies, saber treballar vídeos per les xarxes socials, com treballar amb Whatsapp Business o com connectar emocionalment amb el seu visitant, que ajuden als establiments a millorar en l’àmbit de la comunicació.

D’altra banda, gràcies a la sortida anual per conèixer de primera mà llocs d’interès o noves iniciatives, els informadors han tingut l’oportunitat de visitar alguns elaboradors artesans del Penedès i visitar espais com ara el Monestir de Sant Sebastià dels Gorgs i la Torre de Moja, que s’acaba d’obrir al públic.

L’objectiu principal d’aquest programa és que les persones que estan de cara al públic, ja siguin una botiga, un celler o una biblioteca, puguin informar de tot el que es pot fer i visitar al Penedès, complementar les oficines de turisme i ser bon ambaixador, i així aconseguir un alt nivell de satisfacció pel que fa a atenció turística.

Al llarg d’aquest any 2022 s’ha treballat amb 60 empreses que formen part d’aquest programa Punts d’Informació Turística, impulsat des de l’Oficina Tècnica de Turisme, de Gerència de la Diputació de Barcelona i coordinat des del Consorci de Promoció Turística del Penedès.

Bonificació de la taxa de residus per l’ús de la targeta de la deixalleria o si es fa autocompostatge

21 de desembre de 2022

L’Ajuntament de Torrelles de Foix informa a tots els veïns i veïnes que hagin fet ús de la targeta de la deixalleria municipal, així com aquells que s’hagin adherit al projecte d’autocompostatge, poden demanar la bonificació per al retorn del percentatge corresponent a la taxa del 2022 i la reducció del rebut per l’any 2023.

El termini per presentar la sol·licitud va des de l’1 de gener a l’1 de febrer i la documentació que cal aportar és la següent:

Compres de Nadal segures i responsables

20 de desembre de 2022

Consells per a una compres sostenibles i segures

ABANS

Optar per un consum responsable i de proximitat i valorar solucions imaginatives per realitzar compres més racionals. Optar per regalar productes creatius fets a mà, organitzar un amic invisible nadalenc, o idear d’altres activitats que minimitzin les compres, són algunes de les solucions imaginatives que aporten estalvi econòmic i generen diversió en família.

Planificar amb antelació les compres de Nadal. Facilita l’estalvi de temps i de diners, permetent ajustar-se al pressupost establert. En aquest sentit resulta útil fer la llista de les persones i els productes per controlar la despesa.

Preveure les despeses finançades i amb targeta de crèdit per evitar sobreendeutaments sobrevinguts.

DURANT

Abans de comprar res, assegurar-se de la política de retorn del producte i condicions.
És important informar-se sobre les condicions postvenda, canvis o devolucions d’un producte. No tots els establiments accepten devolucions. Recordeu que és una deferència comercial, excepte que el producte sigui defectuós o hi estigueu disconformes.

Aprofitar ofertes i promocions.
Encara que no és habitual trobar gaires ofertes en aquestes dates pròximes a Nadal, hi ha algunes botigues que tenen promocions que ofereixen beneficis al consumidor. Sobretot comparar els preus i la qualitat dels productes en els diferents punts de venda.

Revisar el compliment de la normativa de seguretat i sanitat
Assegurar-se que en l’etiquetatge aparegui el marcatge CE. Molts dels productes han de portar obligatòriament el marcatge CE per poder vendre’s a la Unió Europea (UE). Així el fabricant demostra que ha avaluat el producte i es considera que compleix els requisits de seguretat, sanitat i protecció del medi ambient exigits per la UE.  En aquest sentit, verifiqueu que hi hagi les instruccions d’ús.

DESPRÉS

Guardar la factura o el tiquet de compra, són la garantia; i també els catàlegs i les ofertes comercials fins a revisar la compra: són vinculants i poden exigir-se el compliment. Seran necessaris per a fer qualsevol reclamació. Els productes d’ús durador tenen un període de garantia fins a tres anys, i en el cas de l’adquisició de continguts digitals fins a dos anys.

Tots els establiments han de tenir fulls oficials de reclamació.
En cas de disconformitat amb el producte, cal demanar el full oficial de reclamació a l’empresa o contactar-hi per un mitjà que en deixi constància (formulari web, telèfon amb número d’incidència, etc.). Si en el termini de 30 dies no s’ha obtingut resposta, o bé la resposta no és satisfactòria, contactar amb el servei públic de consum del vostre municipi.

Dimarts 20 de desembre ple municipal

15 de desembre de 2022

El proper dimarts 20 de desembre tindrà lloc la darrera sessió ordinària del 2022 del ple corporatiu municipal de l’Ajuntament de Torrelles de Foix:

L’ordre del dia serà el següent:

A) Part resolutiva
1. Aprovació de l’acta de la sessió anterior corresponent al Ple Ordinari núm. 4/2022 de 20 de setembre de 2022.
2. Aprovació de l’acta de la sessió anterior corresponent al Ple Extraordinari núm. 5/2022 de 3 de novembre de 2022.
3. Exp. 11642/2022. Aprovació inicial del pressupost general de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, integrat pel propi Ens, les bases d’execució, a la plantilla de personal i la relació de llocs de treball, corresponents a l’exercici 2023.
4. Exp. 11379/2022. Aprovació de l’aplicació de l’increment addicional de les retribucions del personal funcionari i laboral de l’Ajuntament de Torrelles de Foix.
5. Exp. 10416/2022. Aprovació de la pròrroga del termini pel desallotjament de la finca situada al C/ Garrofer 2 de la Urbanització de Can Coral (parcel.la 68B).
6. Exp. 11501/2022. Ratificació del decret d’alcaldia núm. 317/2022 de 29 de novembre, en el que s’acorda posar nom al camí que condueix al cementiri municipal per “Passeig Francesc Pardo. Bisbe de Girona”.
7. Exp. 11622/2022. Incoació expedient nomenament de fill adoptiu de Torrelles de Foix.

B) Activitat de control
8. Dació de compte dels Decrets d’Alcaldia.
9. Donar compte al Ple dels acords de la Junta de Govern Local.
10. Informacions de la Presidència.
11. Mocions i/o propostes de resolució dels Regidors.

C) Precs i preguntes
12. Precs i preguntes.


La sessió es podrà seguir en streaming a través del canal de l’Ajuntament a YouTube.

Torrelles de Foix practica el reciclatge

23 de novembre de 2022

L’Ajuntament de Torrelles de Foix se suma a la campanya de la Mancomunitat Penedès-Garraf per millorar els índexs de recollida selectiva de residus.

L’Ajuntament posa en marxa la iniciativa amb el repte de millorar l’índex de recollida selectiva del municipi, que actualment ronda el 39% i aconseguir el 2035 el compromís europeu del 65%. La campanya també farà especial incís en la correcta separació del paper i cartó, una fracció que registra un 25% d’impropis als municipis de la Mancomunitat Penedès-Garraf.

El proper divendres 2 de desembre, de 10:00 a 13:00 hores, s’instal·larà davant de l’Ajuntament el punt informatiu de la campanya, per resoldre els dubtes de la ciutadania sobre com fer la correcta separació dels residus i fomentar bones pràctiques per generar-ne menys. A més oferirà a tothom que  l’oportunitat de jugar i aconseguir diversos articles reutilitzables, com ara bosses de ràfia, imants o porta-entrepans.

En el marc de la campanya, es posaran banderoles informatives i cartelleria, per acostar el missatge sobre la necessitat de reciclar, i es personalitzaran unes bateries de contenidors per transformar-los en uns camps de futbol que permetran marcar un «gol» als residus. A l’escola Guerau de Peguera es faran tallers per a què, mitjançant un joc cooperatiu, els alumnes s’introdueixen en diversos aspectes sobre com fer una correcta separació de residus i millorar els nivells de reciclatge.

A les xarxes socials de l’ajuntament es podrà veure els materials educatius de la campanya i descarregar el pla d’entrenament, que presenta d’una manera molt àgil i amena la informació de com fer una correcta separació dels residus.

Ajuts a l’habitatge per a millores de l’acccessibilitat per a persones grans, amb discapacitat i/o en situació de dependència

22 de novembre de 2022

El periòde per presentar les sol.licitud serà del 29 de novembre de 2022 a 31 de gener de 2023. Per a més informació adreceu-vos al Consell Comarcal de l’Alt Penedès, trucant al 93 890 00 00.

 L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha obert una convocatòria d’ajuts per a millores de l’accessibilitat als domicilis per a persones grans, amb discapacitat i/o en situació de dependència. S’han de tramitar telemàticament a través del següent enllaç AJUTS ACCESSIBILITAT

 

Les obres objecte de les sol·licituds de subvenció s’han d’haver iniciat amb posterioritat a l’1 de febrer de 2020 (ja fetes) i han d’haver finalitzat amb anterioritat al 31.3.2023, inclòs (obres pendents de fer).

 Finalment cal tenir en compte que per les obres que es facin en cuines i banys, per millorar l’accessibilitat, només caldrà presentar pressupostos i/o factures.

 

Fins al 24 de novembre s’amplia el termini per sol·licitar ajuts en llibres per al curs 2022-23

16 de novembre de 2022

L’Ajuntament de Torrelles de Foix informa a les famílies amb fills en edat escolar, que s’amplia el termini de presentació de sol·licituds per a l’atorgament de subvencions per a l’adquisició de llibres escolars de P3 A 4art d’ESO, des del dia 16 de novembre fins el 24 de novembre, ambdós inclosos, atès que al municipi hi ha 338 infants en edat escolar i només s’han presentat 58 sol.licituds.

Des de la Regidoria d’Ensenyament es vol ampliar aquest termini per donar l’opció a totes les famílies que per qüestió de termini no han pogut optar a aquestes beques.

Comencen les obres de millora a la xarxa d’abastament d’aigua a Can Coral

15 de novembre de 2022

Aquests dies s’han iniciat els treballs per a la construcció d’una nova xarxa soterrada d’abastament d’aigua a la urbanització de Can Coral, que té per objectiu la millora del servei i resoldre els problemes de subministre en aquest veïnat, així com reduir les fuites d’aigua que es reprodueixen periòdicament. La intervenció permetrà també reforçar l’equilibri de l’ecosistema de l’entorn i la millora de la sostenibilitat i la salut ambiental.

Aquesta nova construcció cobrirà un tram des del nucli de Les Espolles fins a l’entrada de la urbanització de Can Coral i ha de donar una solució ferma als continus talls en el subministrament, i garantir als veïns i veïnes una correcta prestació dels serveis bàsics. L’obra permetrà així impulsar l’aigua fins al carrer Nesprer de Can Coral, i enllaçar amb una canonada que sí es troba en condicions acceptables per al subministre d’aigua.

El veïnat de Can Coral rep l’aigua de la captació del pou Hill, situat a Plana de les Torres però que no cobreix les necessitats de la urbanització, a més del dipòsit Costa, instal·lat al centre urbà i que rep aigua principalment de la companyia Aigües Ter-Llobregat (ATLL). La conducció d’aquesta xarxa que abasteix a Can Coral es troba en molt mal estat i a més està situada en superfície i a la vista.

Amb aquesta nova construcció es connectarà aquests punts de subministre amb el dipòsit Gatell, punt ubicat a la mateixa urbanització però que actualment està en desús i que també es sotmetrà a una intervenció per a la seva adequació.

Convocatòria cobertura definitiva places Ajuntament de Torrelles de Foix

14 de novembre de 2022

L’Ajuntament de Torrelles de Foix presenta una convocatòria excepcional del concurs per a la cobertura definitiva de les places vacants del personal de l’Ajuntament: cos administratiu i serveis de l’escola bressol, equips de brigada de neteja i obres municipals de l’administració local, corresponents a l’oferta pública d’estabilització de l’any 2022.

Les persones interessades poden presentar la seva sol·licitud des del 15 de novembre i fins al 14 de desembre, ambdós inclosos.

Formulari sol·licitud

Anunci DOGC

Finalitzen les obres de reurbanització del carrer Raval

11 de novembre de 2022

Aquesta setmana s’han enllestit pràcticament les obres de reurbanització del carrer Raval, que s’han dut a terme en les darreres setmanes i que comptava amb dues fases d’execució.

La primera, a la plaça situada davant l’església parroquial, en què s’ha instal.lat un nou tram de xarxa de subministrament d’aigua adaptada a la normativa vigent, i la urbanització de la zona, on s’hi ha habilitat una única plataforma de carrer amb llamrborda, que ha permès millorar l’accessibilitat i ampliar l’espai disponible per als vianants. A més, s’han actualitzat els escocells de l’arbrat.

La segona fase d’actuació corresponia als treballs d’asfaltat i pintat del tram de carrer que va des de la carretera de Pontons fins al carrer Església. S’han implementat també dos nous pous de registre de clavegueram per facilitar i millorar el seu manteniment. I s’ha reasfaltat tot el tram, repintant els nous passos de vianants  i places d’estacionament, adaptades a les noves necessitats del municipi. També s’ha millorat l’accessibilitat en aquesta via, construïnt una nova rampa que facilita el pas a persones amb mobilitat reduïda.

En els propers dies s’enllestirà l’obra amb la instal.lació de nou mobiliari urbà, nous bancs de formigó i jardineres.

Ajuts per a les activitats esportives extraescolars

8 de novembre de 2022

L’Ajuntament de Torrelles de Foix, amb el suport de la Diputació de Barcelona, impulsa un any més el programa d’ajuts i subvencions Mou-te per fomentar la pràctica esportiva extraescolar entre els infants i joves. Fins al 22 de novembre totes les famílies interessades poden presentar la sol·licitud i la documentació a les oficines municipals o bé de manera telemàtica a través de la Seu Electrònica.

La documentació necessària és la següent:

 • Sol·licitud emplenada i signada
 • Fotocòpia del DNI/NIE de tots els membres de la unitat de convivència
 • Llibre de família
 • Volant de convivència
 • Justificant del cost del servei o activitats
 • Document verificat de l’entitat bancària amb el número de compte on fer l’ingrés

Prohibida la crema de restes vegetals a l’entorn agrícola i silvícola

4 de novembre de 2022

La nova llei 7/2022 aprovada pel Congrés dels Diputats no permet la crema de restes vegetals a l’entorn agrícola i silvícola.
Només s’exceptuen dos supòsits: en el cas que estigui afectats per una plaga i no existeixen d’altres mitjans, i per prevenir risc d’incendi. En ambdós casos, caldrà comptar amb una autorització individualitzada expressa.  La llei estableix que s’han de prioritzar els processos biològics per al tractament de la matèria orgànica.

Fins ara, la normativa establia la prohibició d’encendre foc en terrenys forestals i en la franja de 500 metres que els envolta, durant el període comprès entre el 15 de març i el 15 d’octubre. Amb la nova regulació, s’estén la prohibició més enllà d’aquesta data.

Així, per efectuar cremes vegetals s’haurà de presentar sol·licitud d’autorització,  presencialment o telemàtica a l’oficina comarcal de l’Alt Penedès del Departament d’Agricultura mitjançant el formulari que podeu descarregar a l’enllaç del peu de la notícia. Es comprovarà que l’interessat sigui agricultor professional, que hagi presentat la DUN, la identificació del paratge, la localització dels camps i les coordenades UTM o bé, nº de polígon i parcel.la. Un cop feta la sol·licitud, es valorarà si el motiu de la crema es troba recollit o no a l’informe IRTA de malures, notificant la resolució a l’interessat.

L’interessat també es pot dirigir a les oficines de l’Ajuntament per tal d’efectuar el tràmit de sol·licitud

Autorització per a la realització d’activitats amb risc d’incendi forestal.gencat.cat. Clica aquí

 

Què fer amb les restes vegetals que no es poden cremar

 1. Triturar i incorporar als sòls
 2. Triturar i estesa al sòl (encoixinat)
 3. Gestió per a la producció de biomassa
 4. Autocompostatge
 5. També es poden portar les restes vegetals a una planta de compostatge o gestió de residus

Per a més informació podeu trucar al 936349200

Ple extraordinari d’ordenances el proper dijous 3 de novembre

27 d'octubre de 2022

El dijous 3 de novembre, a les 20 hores, se celebrarà sessió extraordinària del ple municipal, que presentarà en l’ordre del dia la proposta d’ordenances fiscals per l’any 2023.

El ple es podrà seguir en streaming a través del canal de l’Ajuntament de Torrelles de Foix a YouTube.

Ordre del dia

A) Part resolutiva
1. Exp. 11390/2022. Aprovació de l’encomanda a la Diputació de Barcelona de la gestió material de la selecció del personal derivada de l’oferta pública d’ocupació per a l’estabilització de l’ocupació temporal de l’Ajuntament de Torrelles de Foix per l’any 2022 i la minuta del conveni a formalitzar.
2. Exp. 11374/2022. Aprovació provisional de la modificació de les Ordenances Fiscals reguladores dels tributs municipals per a l’exercici 2023.

Arriba la 8a edició del Clownic

5 d'octubre de 2022

El cap de setmana del 21,22 i 23 d’octubre Torrelles de Foix tornarà a brillar amb el festival d’arts de carrer i la fira d’artesania

La programació de la 8a edició del Clownic arrencarà divendres a la nit amb el concert de Porto bello, grup que barreja el rock, punk, reggae o l’ska i que serà una bona injecció d’energia per iniciar l’intens cap de setmana.

Un altre dels noms destacats del cartell d’enguany és Joan Pera, que dissabte al vespre (22h) presentarà al Casal Torrellenc Master Xof. Serà l’únic espectacle de pagament de tota la programació i les entrades es podran adquirir anticipadament al preu de 12 euros a les oficines municipals o durant el cap de setmana a l’estand de l’organització, a 15 euros.

El centre de Torrelles viurà la màgia de les arts de carrer amb espectacles familiars com Qui cu qui què quina, les acrobàcies del col·lectiu TQM a Volov, o propostes que combinen el circ i l’humor com Circpàtics.

Si la música obre el festival Clownic, també l’acomiadarà diumenge amb l’espectacle Som Super Herois de Pop per Xics. Al llarg del cap de setmana també hi haurà altres concerts que amenitzaran els carrers de Torrelles, com el del Duet Canonge o Trifàsic.

Fira artesania i altres activitats

Com ve sent habitual en els darrers anys, el Clownic desembarcarà acompanyat de la tradicional fira d’artesania, que celebra la seva 32a edició. Un bon grapat de parades d’alimentació, articles per la llar, per la persona, decoració i artesania complementaran l’oferta per tastar i remenar.

Al llarg del cap de setmana i amb el suport de diverses entitats i col·lectius, també es podrà gaudir d’una exhibició de balls populars, exposicions, una ruta en btt, una competició de trial, una desfilada de gossos, o l’oportunitat de visitar el Santuari de Foix, entre d’altres.

Espai gastronòmic

La plaça Lluís Companys esdevindrà de nou el punt de referència gastronòmic del Clownic, amb la instal.lació de diversos food trucks i parades de cervesa artesana que permetran gaudir del menjar i el beure i carregar energies durant el llarg i intens cap de setmana.

Clownic Solidari

Una vegada més, el festival Clownic estarà al costat de la investigació contra el càncer infantil i promourà un sorteig solidari de diversos lots de productes, amb el suport de Fil i Agulla contra el càncer i la Fundació Vallformosa. Totes les aportacions es recolliran a la urna instal.lada a l’estand de l’organització, situada davant la façana de l’Ajuntament, i el que es recapti es donarà a l’Hospital Sant Joan de Déu.

PROGRAMA en PDF

Programació Festival Clownic 2022

Divendres 21 d’octubre

 • 23h Actuació Porto Bello-Concert a la Crta. de Pontons.

Dissabte 22 d’octubre

 • 10h Obertura Santuari de Sta. Maria de Foix (horari d’obertura de 10h ah 13h. Organització Associació Cívica Santa Maria de Foix).
 • Partit de Futbol base. Futbol Base Torrelles vs Vilanova B. Camp de futbol Jaume Brichs.
 • 11h Inauguració oficial de la Fira, a càrrec de Xavier Lluch, alcalde de Font-Rubí i President del CCAP.

Actuació Coral Foix a la zona de la inauguració.

Presentació d’exposicions al Casal d’Avis:

 • “Manualitats i artesania” a càrrec de l’Associació de Dones.
 • “Art i fantasia” a càrrec de Foix Sedó Grau “Art i fantasia”.
 • “Entretejidos” a càrrec de l’Associació BilunaMorada.

Obertura de Tómbola a la Rectoria. Organitza Coral Foix.

En acabar, exhibició de balls populars

 • 17:15h Actuació de Nom Provisional-espectacle Qui cu qui què quina. A la Plaça del Casal.
 • 18:30h Actuació de Col·lectiu TQM- espectacle Volov a la Crta. de Pontons.
 • 20:00h Actuació Duet Canonge-Concert a la Plaça Lluis Companys.
 • 22h Espectacle Màster Xof amb Joan Pera. Al Casal Torrellenc. Preu entrada: 12€ anticipada, venda a la recepció de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, 15€ el mateix dissabte a la carpa de l’Ajuntament.
 • 23h Concert amb Trifàsic. Crta. de Pontons.

Diumenge 23 d’octubre

 • 10h Demostració de Puntes de Coixí a la Plaça Lluis Companys. Organitza la Colla de Puntaires de Torrelles.
 • Obertura Santuari de Sta. Maria de Foix (horari d’obertura de 10h ah 13h. Organització Associació Cívica Santa Maria de Foix).
 • 10:45h 2a Desfilada de gossos en adopció. No Compris, Adopta! Molts animals són abandonat i acaben en gàbies esperant que una família s’enamori d’ells i els hi doni una llar. A la Crta. de Pontons.
 • 12h Missa Dominical i tradicional ofrena d’aliments.
 • 12:30h Actuació de El Circ Petit-espectacle The CircPàtics. A la Crta. de Pontons.
 • 17:30h Concert de Pop per Xics-espectacle Els SuperHerois. La gran aventura. A la Crta. de Pontons.
 • 20h Coca gentilesa de Pastisseria Can Pardo i xocolata, gentilesa de Mister Pa. A la zona de FoodTrucks.

L’ermita de la mare de Déu de Foix, declarada Bé Cultural d’Interès Local

21 de setembre de 2022

El passat ple ordinari del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, celebrat el passat 15 de setembre va aprovar per unanimitat la declaració com a BCIL (Bé Cultural d’Interès Local) l’ermita de la Mare de Déu de Foix. Antoni Romeu, conseller de Cultura del consell, va explicar que l’ermita és molt coneguda al municipi; és una petita capella neoclàssica ubicada a la urbanització de Can Coral, dins la ruta que mena al Santuari de Santa Maria de Foix. L’edifici té un estat de conservació molt precari i la declaració com a BCIL permetrà restaurar-lo i protegir-lo.

Dimarts 20 de setembre ple municipal

15 de setembre de 2022

El proper dimarts 20 de setembre, a les 20 hores, se celebrarà el ple corporatiu municipal de l’Ajuntament de Torrelles de Foix. La sessió es podrà seguir en directe a través del canal de l’Ajuntament a YouTube.

L’ordre del dia del ple és el següent:

A) Part resolutiva
1. Aprovació de l’acta de la sessió anterior corresponent al Ple Ordinari núm. 3/2022 de 21 de juny de 2022.
2. Exp. 10457/2022. Aprovació del Compte General corresponent a l’exercici 2021.
3. Exp. 10885/2022. Aprovació provisional de l’Ordenança reguladora de la taxa per la prestació del servei d’escola bressol.
4. Exp. 10979/2022. Aprovació de la xifra de població a 1 de gener de 2022.
5. Exp. 11014/2022. Expedient de modificació de crèdit, modalitat de generació de crèdits del pressupost número 6/2022.
6. Exp.11041/2022. Moció que presenta el grup municipal de Junts per Torrelles de Foix en relació a les properes campanyes electorals.

B) Activitat de control
7. Dació de compte dels decrets d’Alcaldia.
8. Dona compte al Ple dels acords de la Junta de Govern Local.
9. Informacions de la Presidència.
10. Mocions i/o propostes de resolució dels Regidors.

C) Precs i preguntes
11. Precs i preguntes.

Programació de Festa Major de Torrelles de Foix 2022

24 d'agost de 2022

Programació de la Festa Major de Torrelles de Foix que se celebra del 25 al 28 d’agost.

Dijous 25 d’agost
11:45h Trobada d’autoritats. plaça Lluís Companys. Col·labora Grallers de Torrelles de Foix
12h Missa en honor a Sant Genís. Església de Sant Genís. Presidida per Mn. Josep Pauses. Cantada per Coral Foix
Tot seguit repic de campanes i forta tronada i cercavila. Des de la Plaça Lluís Companys a la plaça de la Vila
En acabar, vermut popular a la plaça de la Vila
18h Partit de futbol Solteres vs Casades. Al Camp de futbol municipal. Col·labora CE Torrellenc
19h Partit de futbol Solters vs. Casats. Al Camp de futbol municipal. Col·labora CE Torrellenc
23h La Noche de Parrado. Monpoleg de Víctor Parrado. A la plaça Lluís Companys

Divendres 26 d’agost
11h Inflables aquàtics. A la piscina municipal. Entrada gratuïta
19h Zumba Solidari. A la plaça Nova. Organitza AVAT.SOS
22:30h Pregó i presentació del pubillatge 2022. Pregonera: Angelina Llop
Nox Inferis: A la plaça Lluís Companys. A càrrec de Diables de Torrelles de Foix Inferis
23:45h Cercataskes. A la plaça de l’Església. A càrrec de Xaranga Toquem Toquem
00h Grup Voralmar. A la plaça Nova
Aftercerka. A la plaça Nova, amb DJXabo i DJKikux

Dissabte 27 d’agost
11h Gimcana BTT. Sortida al pla del Setze. Organitza: BTT Els Navegants
12:30h Inauguració de la Majòlica. Al carrer Coll Beig i carrer Creueta Alta. Organitza: Coral Foix
18h Xut d’honor i partit de futbol enttre CE Torrellenc i CE Olivella
19:30h Cercavila de Festa Major. Inici antiga escola fins a plaça de la Vila.
Durant la cercavila, Parada de sucs i dolços artesans a la plaça de l’Església. Organitza: Associació de dones
22h Sopar de Festa Major. Al Casal Torrellenc. Compra de tiquets a l’Ajuntament fins al dimarts 23 d’agost.
00h Orquestra Acuario. A la plaça Nova
00:30h Nit Jove. A la plaça del Casal Torrellenc. Concert amb Hey Pachucos, DJ Xabo i DJ Jonathan Gómez
06h Matines amb xocolatada. A la plaça del Casal Torrellenc

Diumenge 28 d’agost
09h Campionat de Petanca. Camp municipal Josep Balcells. Organitza: Associació de la Petanca
11:30h Festa de l’escuma. A la plaça Nova
12:30h Ballada de sardanes. A la plaça de la Vila. Amb la Cobla Catània. Col·labora ANC
19:30h Ball de Festa Major amb Orquestra Atalaia. a la plaça Nova
22h Versots diabòlics. A la plaça de la Vila. Organitza: Diables Inferis
00h Ball de comiat amb Orquestra Atalaia. A la plaça Nova
En acabar, Traca final de Festa Major

Dimarts 21 de juny ple municipal

16 de juny de 2022

El proper dimarts 21 de juny, a les 20 hores, se celebrarà ple corporatiu ordinari de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, que podreu seguir en streaming al canal de l’Ajuntament a YouTube.

La sessió inclou el següent ordre del dia:

A) Part resolutiva

1. Aprovació de l’acta de la sessió anterior corresponent al Ple Ordinari núm. 2/2022 de 15 de març de 2022.

2. Exp. 10077/2022. Donar compte del Decret d’Alcaldia núm. 84/2022, de data 15 de març de 2022, de reassignació de funcions a la regidora Lidia Doblas Que.

3. Exp. 10376/2022. Donar compte del Decret d’Alcaldia núm. 85/2022, de data 15 de març de 2022, d’aprovació del pla pressupostari a mitjà termini 2023-2025.

4. Exp. 10377/2022. Donar compte del Decret d’Alcaldia núm. 119/2022, de data 6 de maig de 2022, d’aprovació de la liquidació del pressupost de l’exercici 2021.

5. Exp. 10454/2022. Expedient de modificació de crèdit 4/2022, per crèdits extraordinaris i suplements de crèdits.

6. Exp.10233/2022. Modificació de la plantilla del personal de l’Ajuntament de Torrelles de Foix per dur a terme les mesures de reducció de la temporalitat en l’ocupació pública.

7. Exp. 10060/2022. Festes Locals per a l’any 2023.

8. Exp. 10302/2022. Resolució de la sol.licitud de revisió d’ofici del Sr. Juan Antonio Arribas Alvarez

9. Exp. 10416/2022. Requeriment del desallotjament del bé immoble situat al Carrer Garrofer, 2, de la Urbanització Can Coral d’aquest municipi (parcel.la 68B).

10. Exp. 10363/2022. Moció que presenta el grup municipal de Junts per Torrelles de Foix contra l’ocupació il.legal d’habitatges als municipis de l’arc metropolità de Barcelona.

11. Exp. 10399/2022. Pressa de possessió del càrrec de regidora de la Sra. Silvia González Bolaños.

B) Activitat de control

12. Dació de compte dels decrets d’Alcaldia.

13. Dona compte al Ple dels acords de la Junta de Govern Local.

14. Informacions de la Presidència.

15. Mocions i/o propostes de resolució dels Regidors.

C) Precs i preguntes

16. Precs i preguntes.

L’Ajuntament avança en el projecte per construir un Centre d’Atenció Primària al solar del costat de l’Ajuntament

1 de juny de 2022

 

L’Ajuntament de Torrelles de Foix ha sol·licitat una subvenció al Pla de concertació de la Xarxa de Governs Locals 2020-2023 de la Diputació de Barcelona, dins del programa de rehabilitació i millora d’edificis i edificacions, amb la que espera comptar amb una xifra que podria arribar als 200 mil euros, per tal de construir el futur centre d’atenció primària del municipi a la parcel·la que es troba al costat de l’edifici de l’Ajuntament.

L’Ajuntament ha presentat un projecte que donaria ús al solar i a l’estructura edificada que des de fa uns anys es troba en aquest terreny.

El projecte que s’ha presentat donaria ús a aquest espai qualificat d’equipament públic i permetria rehabilitar i reconstruir aquesta edificació, evitant la seva degradació. La proposta que es planteja és la d’un equipament polivalent que inclouria la construcció del Centre d’Atenció Primària en una primera fase i, en una segona fase, la d’un altre servei municipal, encara per determinar.

La construcció d’aquest nou edifici reduiria l’impacte visual i paisatgístic que suposa l’estructura actual, ja que reduiria la volumetria i aliniaria l’alçada de la coberta a la de les contruccions del voltant.

La posada en marxa d’un CAP permetria a Torrelles de Foix oferir uns instal·lacions i un servei de salut de qualitat per als seus veïns i veïnes. En els darrers temps l’Ajuntament de Torrelles de Foix ha mantingut diversos trobades i reunions amb representants del Servei Català de la Salut per tal d’avançar en aquest projecte. I ara es presenta una magnífica oportunitat per poder impulsar la recuperació d’aquest solar i dotar el municipi d’un servei molt necessari.

L’any 2019 l’Ajuntament va dur a terme una consulta ciutadana sobre l’ús que els veïns volien donar a aquest solar. Les opcions més votades van ser la construcció d’un centre de dia, un espai polivalent i un centre mèdic. L’Ajuntament de Torrelles de Foix es va comprometre a treballar per  cercar el suport i els ajuts necessaris de les altres administracions i el sector privat per tal de dur a terme la proposta que fos més viable.

Torrelles de Foix posa en marxa un servei d’atenció emocional i psicològica gratuït per a infants/adolescents i persones adultes

En els darrers anys, les professionals que treballem en l’àmbit de l’atenció primària hem pogut detectar un increment significatiu en les problemàtiques que afecten a la salut mental i les conseqüències que se’n deriven d’aquestes tant a nivell individual com en l’entorn familiar i relacional. És per aquest motiu que

l’Ajuntament de Torrelles de Foix ha posat en marxa a partir del dia 1 de juny, el nou servei gratuït de salut emocional i psicológica per a infants, adolescents i persones adultes del municipi.

Una psicòloga ofereix acompanyament els tres primers dimecres de cada mes al matí, per detectar i atendre de forma preventiva, el malestar emocional i psicològic d’aquests infants, adolescents i adults. Les persones interessades han de demanar cita previa a Serveis socials bàsics de Torrelles de Foix al 93.897.10.01 o bé a les oficines de L’OAC.

Inscripcions obertes a l’Estiu jove

25 de maig de 2022

L’Ajuntament de Torrelles de Foix i el Consell Esportiu de l’Alt Penedès obren el termini d’inscripció a l’Estiu Jove, que s’adreça a nois i noies de 1r a 4t d’ESO i que es farà del 4 al 22 de juliol

Les famílies interessades hauran de presentar la fitxa de sol·licitud, que podeu descarregar al següent enllaç

Inscripció EstiuJove-Torrelles

a més d’una fotocòpia de la targeta sanitària (CATSALUT) i el justificant de pagament a BANC SABADELL ES18 0081 1629 4400 0101 2504. Cal especificar el nom del nen/a + TORRELLES

Per a més informació sobre el casal: [email protected] o al 938 173 736

 

Fins al 17 de juny inscripcions al Casal d’Estiu

24 de maig de 2022

Del 25 de maig i fins al 17 de juny totes aquelles famílies interessades poden presentar la sol·licitud d’inscripció al Casal d’Estiu de Torrelles de Foix. 

Podeu descarregar el formulari d’inscripció al següent enllaç:

Fitxa d’inscripcio

La sol·licitud i la resta de la documentació a aportar es pot presentar telemàticament o bé a les oficines municipals de l’Ajuntament

L’Ajuntament, condemnat ara a pagar 1,6 milions d’euros més interessos per les obres d’urbanització de Can Coral, adjudicades l’any 2007

10 de maig de 2022

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya falla a favor de l’empresa constructora Building Factory SA per revisió de preus i interessos de demora
 
L’Ajuntament de Torrelles de Foix ha estat condemnat per la Sala Tercera del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en sentència ferma a abonar a l’empresa Building Factory SA la quantitat de 1.613.648 euros per revisió de preus i interessos de demora en les obres de la urbanització de Can Coral.
 
L’any 2007, l’Ajuntament de Torrelles de Foix va adjudicar, a dos dies de celebrar-se les eleccions municipals, la urbanització de Can Coral a l’empresa Building Factory per un pressupost de 13,9 milions d’euros.
 
El cost total de l’obra va superar finalment els 21 milions d’euros. Les obres van causar un gran malestar entre els veïns i veïnes per les elevades aportacions econòmiques que calia satisfer en concepte de quotes urbanístiques. També l’Ajuntament de Torrelles de Foix, gràcies a una demanda judicial presentada pels veïns, va executar l’aval presentat per l’empresa per dur a terme una actuació de reparació per desperfectes i defectes en l’execució de l’obra d’urbanització.
 
L’Ajuntament de Torrelles de Foix s’ha adreçat a la Diputació de Barcelona i d’altres institucions per tal d’avaluar les possibles vies de solució a aquesta situació i com fer front a la indemnització sense causar un perjudici econòmic als veïns i veïnes de Can Coral. L’Ajuntament disposa d’un termini de dos mesos per abonar la quantitat i, en cas de no fer-se efectiva, s’imposa l’aplicació de multes coercitives a l’alcalde fins al compliment efectiu de la sentència.
 
El govern actual proposarà davant l’òrgan judicial un pla de pagament anual fraccionat, davant la situació de desamparament en què aquesta sanció deixa a l’administració local.
 
“Cada any destinem 300 mil euros del pressupost municipal, que és de 2,3 milions, al deute originat pels costos de reparcel·lació. És una herència d’una mala gestió del passat que ha suposat un endeutament per Torrelles de Foix de quasi 4 milions d’€, dels quals queden per pagar 1,5 milions, més totes les costes que es derivin dels processos judicials”, explica l’alcalde, Sergi Vallès.
 
“En aquests darrers anys hem fet una feina titànica per reduir l’endeutament municipal. Quan vam accedir al govern la situació financera de l’Ajuntament era dramàtica, amb un ràtio d’endeutament del 156% i actualment es troba en el 60%. Durant aquests anys no hem tingut capacitat per fer inversions ja que tots els esforços s’han hagut de destinar a pagar crèdits i préstecs”, ha afegit.
 
Can Coral continua a data d’avui sense estar recepcionada i tampoc està incrita al Registre de la Propietat. L’Ajuntament està treballant amb la Diputació de Barcelona per elaborar un pla de treball i abordar la modificació del projecte de reparcel·lació de la urbanització que permeti inscriure Can Coral al Registre de la Propietat.
 
Es tracta d’un llarg litigi judicial que té obertes d’altres causes, com la demanda presentada per l’Ajuntament de Torrelles de Foix a la mateixa empresa per haver finalitzat l’obra fora de termini i que es troba pendent de resolució. També continuen pendents les demandes d’indemnització presentades per alguns veïns, i també l’Ajuntament arrossega gairebé 1,4 milions d’euros en concepte de quotes urbanístiques impagades per part dels veïns.
 
Vallès denuncia que bona part de la documentació municipal del procés d’adjudicació de les obres es va destruir, circumstància que ha multiplicat les dificultats a nivell administratiu i judicial, i que ell i la resta de membres del govern no descarten presentar la dimissió en bloc si se’ls obliga a assumir responsabilitats per aquest cas de l’any 2007. “Farem tot el que estigui a les nostres mans per resoldre aquesta situació, però sentim una impotència enorme. Esperem trobar una via que no malmeti a curt termini les finances municipals, ja que la nostra capacitat econòmica és molt limitada i l’esforç que se’ns reclama ara és enorme”.

Preinscripció a l’escola bressol municipal per al curs 2022-23 del 9 al 20 de maig

2 de maig de 2022

Del 9 al 20 de maig s’obre el termini de preinscripció a l’escola bressol municipal Alt Foix de Torrelles de Foix per al curs 2022-23. La sol·licitud la podeu descarregar al següent enllaç:

Preinscripció escola bressol

Al document d’inscripció també podeu consultar la documentació que cal aportar.

Es recorda que de cara al proper curs el govern de la Generalitat de Catalunya va anunciar la gratuïtat per a les famílies al curs de P-2.

 

 

Torrelles de Foix diu adéu al seu fill predilecte Francesc Pardo, bisbe de Girona

1 d'abril de 2022

L’Ajuntament decreta dos dies de dol i celebrarà en els propers dies un ple extraordinari per proposar dedicar-li un carrer del municipi

La matinada d’aquest divendres 1 d’abril ha mort l’il·lustre torrellenc Francesc Pardo, bisbe de Girona, a l’edat de 75 anys, després d’un llarg ingrés hospitalari a causa d’una dolència a l’estòmac.

L’Ajuntament de Torrelles de Foix lamenta profundament la pèrdua d’aquesta figura tan destacada per la història del poble i vol traslladar el seu condol i afecte a tota la família, amics i als tants i tants veïns i veïnes que l’estimaven i apreciaven.

Al febrer de l’any 2017 l’Ajuntament va nomenar Francesc Pardo fill predilecte del municipi, en un emotiu acte celebrat al saló de plens. L’alcalde Sergi Vallès va fer-li entrega d’una placa commemorativa a un Francesc Pardo molt emocionat i orgullós per les mostres d’estima i reconeixement del seu poble. 

L’Ajuntament de Torrelles de Foix ha decretat dos dies de dol i té previst celebrar un ple extraordinari d’homenatge en els propers dies en què es proposarà dedicar-li un carrer del municipi.

Francesc Pardo

Francesc Pardo i Artigas va néixer a Torrelles de Foix el 26 de juny del 1946. Va fer els seus inicis com a vicari i va accedir al Seminari Menor de Barcelona, on va cursar els estudis eclesiàstics al Seminari Major. Va obtenir la llicenciatura en Teologia a la Facultat de Teologia de Catalunya.

Fou ordenat capellà a la basílica de Santa Maria de Vilafranca del Penedès i posteriorment va continuar la seva tasca a Sant Sadurní d’Anoia i a Granollers. El 16 de juliol de 2008, el Papa Benet XVI el va nomenar bisbe de Girona. Va rebre l’Ordenació Episcopal el 19 d’octubre del mateix any a la Catedral de Girona, prenent possessió de la diòcesi el mateix dia.

1973-1980. Coadjutor de les parròquies de Santa Maria i de la Santíssima Trinitat, de Vilafranca del Penedès.

1979-1980. Arxipreste de Vilafranca del Penedès.

1980-1997. Rector de Sant Sadurní d’Anoia, on va fundar una cooperativa que va edificar 70 habitatges socials al barri Vilarnau.

1980-1993. Arxipreste de l’Anoia.

1982-1986. Consiliari diocesà del Moviment Familiar Rural i dels Joves Rurals JARC.

1985-1988. Membre del Consell Presbiteral i del Col·legi de Consultors.

1990-1993. Vicari episcopal del Penedès-Anoia-Garraf.

1993-1996. Rector de Monistrol d’Anoia.

1993-1995. Membre de la Comissió diocesana per a la preparació del Concili Provincial Tarraconense i membre d’una ponència.

1993-2006. Director del Centre d’Estudis Pastorals de les Diòcesis de Catalunya.

1997-2004. Rector de Sant Esteve de Granollers.

1998-2004. Membre del Consell presbiteral.

1999-2004. Arxipreste de Granollers.

2001-2004. Vicari episcopal del Vallès Oriental.

2004-2008. Vicari general de pastoral. Delegat episcopal per a l’Economia.

1997-2008. Rector de Sant Esteve de Granollers i membre del Consell Presbiteral, del Consell Pastoral Diocesà, del Consell per als Assumptes Econòmics i del Col·legi de Consultors.

2008-2022 Bisbe de Girona

Convocatòria entrevista plaça vigilant municipal

25 de març de 2022

El proper dimarts 29 de març a partir de les 9:30h, i de manera successiva segons citacions individualitzades, es duran terme a les oficines municipals de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, i mitjançant crida única, les entrevistes personals per ocupar el lloc de treball de vigilant municipal a totes les persones que hagin presentat l’oportuna sol·licitud dins del termini de presentació.

Oferta de feina 1 plaça de vigilant municipal

17 de març de 2022

L’Ajuntament de Torrelles de Foix requereix cobrir de forma immediata un lloc de treball de vigilant municipal per tal de reforçar el servei de vigilància municipal.

El contracte tindrà una durada màxima de 6 mesos, amb una jornada setmanal de 37’5 hores, i amb un horari que s’ajustarà a les necessitats del servei.

Els interessats poden fer arribar la seva sol·licitud al web de l’Ajuntament www.torrellesdefoix.cat mitjançant una instància general a la secció de tràmits, o bé de forma presencial al Registre General de l’Ajuntament en horari d’oficina (Dilluns a divendres de 9h a 14h i dimarts de 16h a 19h).

A la instància s’hi haurà d’acompanyar el DNI i el currículum vitae. El període per presentar les sol·licituds serà des del dia 17 de març fins el 23 de març de 2022, ambdós inclosos.

Un parc amb jocs per a nens de 8 a 12 anys, proposta més votada a la consulta sobre espais lúdics

16 de març de 2022

Aquest dimarts 15 de març a la tarda es va celebrar l’acte públic d’escrutini i recompte de la consulta ciutadana sobre els espais lúdics del municipi que s’ha dut a terme durant les darreres setmanes i en què es convidava a la ciutadania de Torrelles de Foix, a partir dels 8 anys d’edat, a votar per entre diverses propostes.

La iniciativa ha recollit un total de 134 vots. Es podia participar de manera telemàtica, a través del web municipal, o bé amb una butlleta física que podia dispositar-se a les urnes situades a l’escola Guerau de Peguera i a l’Espai Jove. La inversió en un parc infantil amb jocs per a edats compreses entre els 8 i 12 ha estat l’opció preferida, amb un total de 52 vots, seguida per la pista d’skate amb 49, i un parc de cal·listènia, amb 23. Les persones participants també podien proposar d’altres inversions, i s’han suggerit espais com una tirolina o un rocòdrom, entre d’altres.

El recompte va comptar amb la participació de la Secretària municipal i el regidor d’Esports i Serveis Municipals, Ferran Carbó. La intenció de l’Ajuntament és impulsar en els propers mesos un pla de millores en els parcs i zones infantils del municipi, atenent a les prioritats que han establert els veïns i veïnes a través d’aquesta consulta.

Dimarts 15 de març ple municipal

10 de març de 2022

El proper dimarts 15 de març se celebrarà ple corporatiu de l’Ajuntament de Torrelles de Foix. La sessió es farà a la sala de plens, a partir de les 20 hores, i el podreu seguir en streaming al canal de l’Ajuntament a YouTube

 

L’ordre del dia de la sessió serà la següent:

A) Part resolutiva

 • 1. Aprovació de l’acta de la sessió anterior corresponent al Ple Ordinari núm. 9/2021 de 21 de desembre de 2021
 • 2. Aprovació de l’acta de la sessió anterior corresponent al Ple Extraordinari núm. 1/2022 de 15 de febrer de 2022
 • 3. Expedient 277/2022. Gestió Recaptatòria rendit per l’ORGT exercici 2021
 • 4. Expedient 286/2017. Procediment de reversió del bé immoble situat al Carrer Escoles, 2
 • 5. Expedient 285/2022. Annex 3 al Conveni Marc de col.laboració amb el Servei Català de Trànsit
 • 6. Expedient 284/2022. Pla Local de Joventut de Torrelles de Foix, període 2021-2024
 • 7. Expedient 286/2022. Ordenança Fiscal núm 35 reguladora de la Taxa per la utilització de la pista de pàdel municipal
 • 8. Expedient 337/2022. Moció per a donar suport a les mesures contra l’exclusió financera
 • 9. Expedient 345/2022. Prendre coneixement de la renúncia de la regidora Sra. Maria Esther Tutusaus Pérez, del grup municipal del PSC-CP i proposta de la persona cridada a suplir la vacant

B) Activitat de control

 • 10.Dació de compte dels decrets d’Alcaldia
 • 11.Donar compte al Ple dels acords de la Junta de Govern Local
 • 12.Informacions de la Presidència
 • 13.Mocions i/o propostes de resolució dels Regidors

L’Ajuntament va destinar l’any passat prop de 8.500 € al servei de teleassistència

24 de febrer de 2022

L’Ajuntament de Torrelles de Foix va destinar l’any 2021 prop de 8.500 euros a finançar el servei de teleassistència en un 50% – l’altra part ho cobreix la Diputació de Barcelona – que permet dotar d’una cobertura d’atenció a les necessitats, donar suport, seguretat i acompanyament a les persones usuàries i els seus familiars les 24 hores al dia dels 365 dies a l’any. 

És un servei preventiu i de proximitat que ofereix suport a les persones per a continuar vivint en el seu entorn habitual, possibilitant una atenció immediata davant de situacions de crisi o d’emergència sociosanitària. Realitza una tasca preventiva que s’articula a través de dispositius de seguretat per prevenir riscos a la llar i sobre la salut de la persona, trucades i visites personalitzades segons el pla d’atenció establert, i consells adreçats a promoure l’envelliment actiu i saludable de totes les persones usuàries.

A Torrelles de Foix consten un total de 85 aparells actius – segons dades de l’any 2021 – amb un seguiment telefònic constant amb les persones usuàries que viuen soles.  La teleassistència permet estar connectat amb un equip de professionals que atenen i dona suport en cas de necessitat. Alhora es coordina amb d’altres serveis públics per tal de poder donar una constant i millorada atenció.

 

 

 

Dilluns 28 de febrer l’Ajuntament atendrà al públic a partir de les 12 del migdia

Amb motiu d’unes jornades formativres del personal municipal, les oficines de l’Ajuntament romandran tancades al públic el dilluns 28 de febrer fins a les 12 del migdia.

Disculpeu les molèsties

Sol.licitud de beques menjador

22 de febrer de 2022

Des d’aquest divendres 25 de febrer i fins al 25 de març s’obre el període de sol·licitud de beques menjador per al curs 2021-2022, que correspondran al 50% de les quotes del servei per als mesos d’abril i maig d’aquest any.

Per presentar la sol·licitud cal presentar a les oficines de l’Ajuntament el full que podeu descarregar al següent enllaç

Sol·licitud ajuts de menjador

i adjuntar la següent documentació:

 • Volant d’empadronament de la unitat familiar
 • Document que acrediti ser usuari fixe del menjador escolar
 • Resolució de concessió d’altres ajuts , si és es el cas

Per a més informació podeu trucar al 93 897 10 01 o enviar un e-mail a [email protected]

Consulta ciutadana per renovar els espais lúdics i infantils del municipi

15 de febrer de 2022

L’Ajuntament de Torrelles de Foix inicia aquesta setmana un procés de consulta ciutadana per definir les prioritats en el pla de millora i renovació de diferents espais lúdics i infantils del municipi.

L’Ajuntament ha presentat tres propostes inicials prioritàries, com són: un parc de cal·listènia (street work out), una pista d’skate i un parc amb jocs per a nens i nenes amb edats compreses entre els 8 i 12 anys.

La consulta convida a participar-hi a tots els veïns i veïnes, a partir dels vuit anys, que podran escollir quina opció de les tres prefereixen, i també podran presentar-ne d’altres per tal que l’Ajuntament les tingui en consideració en el pla d’inversions de parcs públics per al 2022 i 2023.

L’Ajuntament distribuirà aquests dies un fulletó informatiu i la butlleta de participació, que es podrà dispositar a l’urna que s’habilitarà a l’escola Guerau de Peguera o a l’Espai Jove municipal. També es pot participar via online des del web www.torrellesdefoix.cat/consultaespaisludics.

El termini per participar-hi és fins al 7 de març i només es podrà votar una vegada. A finals de març està previst que es faci el recompte i la publicació dels resultats.

Dimarts ple extraordinari municipal

11 de febrer de 2022

Aquest dimarts 15 de febrer a les 20 hores, se celebrarà un ple corporatiu municipal extraordinari que tindrà lloc a la sala de plens de l’Ajuntament.

La sessió es podrà seguir en streaming a través del canal de l’Ajuntament de Torrelles de Foix a YouTube

L’ordre del dia serà el següent:

 1. Expedient 126/2022. Modificació Ordenança Fiscal núm. 4. Impost sobre l’increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana
 2. Expedient 207/2022. Conveni de col.laboració entre el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Torrelles de Foix sobre les comunicacions realitzades mitjançant la xarxa RESCAT en l’àmbit dels vigilants municipals

La pista de pàdel entra en funcionament

24 de gener de 2022

Aquesta setmana entra en funcionament les noves instal·lacions del pàdel Torrelles de Foix.

Per a poder reservar i fer ús de la pista cal descarregar l’aplicació mòbil de Playtomic i registrar-se.

>> Podeu trobar l’aplicació al següent enllaç:

Playtomic Pàdel Torrelles de Foix

>> Registrar-se i donar-se d’alta

Per completar el registre i donar-vos d’alta, cal prémer el botó de favorit (símbol cor). I contactar telefònicament al telèfon (938971001) o bé adreceu-vos a les oficines municipals per beneficiar-vos de les condicions especials per als empadronats al municipi.

Us demanem la màxima responsabilitat i civisme per mantenir la instal·lació en les millors condicions possibles.

Gràcies per la vostra col·laboració

>> Podeu consultar la normativa al següent enllaç:

NORMATIVA ÚS PISTES DE PÀDEL

El futur consultori mèdic podria ubicar-se al solar del costat de l’Ajuntament

17 de desembre de 2021

Aquesta setmana, el director del sector Penedès-Garraf del CatSalut, David Frigola, acompanyat per personal tècnic, ha visitat Torrelles de Foix per avançar en la proposta d’ubicar el futur consultori mèdic del municipi a una parcel·la al costat de l’edifici de l’Ajuntament.

Des de Salut han avaluat l’espai i les possibilitats per a ubicar-hi les sales i diverses dependències que tindria aquest equipament mèdic, i s’elaborarà un informe com a pas previ a la redacció del projecte.

Aquest espai de titularitat municipal compta amb una estructura d’edifici a mitges, després d’un procés de construcció del que havia de ser un centre polivalent i que es va aturar fa anys.

L’any 2019 l’Ajuntament va dur a terme un procés de participació ciutadana que va culminar amb una consulta. Les tres opcions més votades van ser la cessió o venda del terreny per ubicar-hi un centre de dia o residència; la construcció d’un centre polivalent; i un centre mèdic.

Les bones dimensions tant de la parcel·la com de l’estructura permetrien encabir diversos serveis. L’Ajuntament de Torrelles de Foix valora molt positivament l’opció que l’equipament esdevingués també el nou centre de salut, ja que es donaria solució a les mancances i limitacions que presenta el consultori mèdic actual.

Construcció nova pista de pàdel i camp de petanca

També aquests dies s’han iniciat els treballs a la Zona Esportiva per a la instal.lació d’una pista de pàdel i l’arranjament d’un nou camp de petanca

Dimarts 21 ple ordinari de l’Ajuntament

16 de desembre de 2021

Aquest dimarts 21 de desembre, a partir de les 20 hores, se celebrarà el ple corporatiu ordinari de l’Ajuntament de Torrelles de Foix.

Es podrà seguir en streaming al Canal de Youtube de l’Ajuntament

La sessió inclourà els següents punts de l’ordre del dia:

1. Aprovació de l’acta de la sessió anterior corresponent al Ple Ordinari núm. 6/2021 de 21 de setembre de 2021

2. Aprovació de l’acta de la sessió anterior corresponent al Ple Extraordinari núm. 7/2021 de 2 de novembre de 2021

3. Aprovació de l’acta de la sessió anterior corresponent al Ple Extraordinari núm. 8/2021 de 9 de novembre de 2021

4. Expedient 1413/2021. Elaboració i Aprovació del Pressupost

5. Expedient 1419/2021. Delegació del Servei de la Recollida, Transport i Gestió dels residus sòlids urbans

6. Expedient 546/2021. Resolució del recurs de reposició interposat contra l’acord del Ple de la Corporació de data 21 de setembre de 2021.

7. Expedient 1468/2021. Moció de suport al model d’escola i a la llengua catalana

8. Expedient 1534/2021. Moció a petició del grup prosanitat pública per a la defensa de la sanitat pública i millora del servei sanitaru als CAP i a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès

9. Dació de compte dels decrets d’Alcaldia

10.Donar compte al Ple dels acords de la Junta de Govern Local

11.Informacions de la Presidència

12.Mocions i/o propostes de resolució dels Regidors C) Precs i preguntes

13.Precs i preguntes

Manifest 25N Dia Internacional contra la violència envers les dones

25 de novembre de 2021

Al següent enllaç podeu consultar el Manifest del 25 de novembre, Dia internacional contra la violència envers les dones

Manifest 25 Novembre

Beques per activitats extraescolars esportives curs 2021-22

24 de novembre de 2021

L’Ajuntament de Torrelles de Foix ha obert el termini, fins al 13 de desembre, per sol·licitar les beques MOU-TE per activitats extraescolars esportives, adreçades a famílies amb risc d’exclosió social.

Als següents enllaços podeu descarregar-vos les bases de concessió d’aquests ajuts i també el formulari de sol·licitud.

Torrelles de Foix aprova la modificació de les ordenances fiscals per l’any 2022

10 de novembre de 2021

L’Ajuntament de Torrelles de Foix ha revisat en el ple municipal celebrat aquest dimarts les ordenances fiscals i els preus públics per l’any 2022, que experimentaran en alguns casos una lleugera revisió a l’alça. La proposta presentada pel govern encapçalat per l’alcalde Sergi Vallès s’ha aprovat amb majoria absoluta (10/11) i ha comptat amb el vot favorable de la regidora del PSC (1) i en contra de la regidora d’ERC (1).

Vallès ha assenyalat la necessitat de compensar i actualitzar algunes ordenances i preus públics per tal de reequilibrar el pressupost de l’any vinent i fer front a l’augment de costos, en especial pel que fa al servei de recollida de residus, però amb mesura i oferint el màxim de bonificacions possibles per tal d’afectar el mínim possible a l’economia de les famílies, comerços i empreses.

L’IBI (impost de béns immobles) augmentarà un 2%, tot i que per sota de l’IPC català del mes d’agost, que va ser del 3,1%.

Pel que fa a l’impost de vehicles, es revisen les bonificacions, incloent un 95% en els vehicles històrics i un 75% per a vehicles ecològics i elèctrics. També s’oferirà a partir de l’any vinent una bonificació del 80% en l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres per la instal.lació de sistemes d’aprofitament tèrmic i elèctric de l’energia solar.

El servei de la piscina municipal pujarà 0’50€ l’entrada de mig dia per a menors de 6 a 14 anys i per a jubilats. Però a la vegada es crea una nova franja d’edat per a joves de 15 a 30 anys per poder gaudir d’un abonament de temporada per 40€ i es baixa també l’abonament de temporada de jubilats i pensionistes que passa de 40 a 30€. D’aquesta manera es busca que els joves i jubilats gaudeixin més de la piscina tot l’any amb un cost econòmic inferior.

Taxa de residus

La taxa que regula el servei de gestió de residus domèstics serà l’any vinent de 177,45 euros, amb bonificacions per aquelles persones usuàries que practiquin el compostatge o per l’ús regular de la deixalleria municipal. S’aplicarà també una reducció del 15% de la taxa als comerços i serveis que facin ús de la deixalleria. Així mateix s’estableix una tarifa reduïda de 95,12 euros per a persones jubilades o pensionistes que visquin soles, aquelles que acreditin baixos ingressos i famílies nombroses.

El rebut de la brossa experimentarà així una pujada del 20%, un increment obligat per compensar el fort augment dels costos del servei, com a conseqüència del creixement exponencial del cànon – impost que grava la tona de rebuig que es porta a l’abocador -. L’any vinent Torrelles de Foix haurà d’assumir 95.000€ més pel tractament i servei de recollida en relació al 2021.

L’Alcalde ha subratllat que el rebut per un habitatge sense tarifa reduïda passarà de 147€ a 177.45€, però si s’acull a la bonificació de la deixalleria serà de 150.84€ i si fa autocompostatge es redueix a 88.72€. Vallès ha apel·lat a la responsabilitat i sensibilització ambiental de la ciutadania, perquè té també un impacte positiu en les seves butxaques i en la caixa municipal.

Vallès ha insistit en la necessitat de millorar els índexs de recollida selectiva del municipi per esmorteir aquesta escalada.   “Si no reciclem serà insostenible per un Ajuntament com el nostre assumir el cost de la recollida i el tractament dels residus“, ha assegurat. Torrelles de Foix només va separar selectivament al 2020 un 35,5% dels seus residus, més de deu punts per sota que la mitjana comarcal i catalana, i va generar prop de 1.100 tones de rebuig. Cada habitant de Torrelles va produir una mitjana de més 695 quilos de residus l’any passat .

Les directives europees estableixen que l’any 2025 la recollida selectiva dels municipis ha de ser del 55% i d’un 65% al 2035.

L’alcalde ha apuntat la voluntat de implantar en el present mandat, a través de la futura licitació del servei per part de la Mancomunitat Penedès-Garraf, un nou model de recollida amb contenidors intel.ligents, que ha fomentar una millor separació i reciclatge dels residus i, en conseqüència, un augment dels índexs de recollida selectiva que permetran també contenir els costos del servei.

Dimarts 9 de novembre ple d’ordenances fiscals

4 de novembre de 2021

El proper dimarts 9 de novembre, a partir de les 20 hores, se celebrarà un ple extraordinari de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, que tindrà com a únic punt de l’ordre del dia

Modificació de les Ordenances Fiscals reguladores dels tributs municipals per l’exercici 2022

La sessió la podreu seguir en directe al canal de l’Ajuntament a YouTube

Arriba una nova edició de la Fira d’Artesania i el Festival Clownic

8 d'octubre de 2021

El cap de setmana del 22 al 24 d’octubre torna a Torrelles de Foix la tradicional Fira d’Artesania i el Festival Clownic, mostra d’espectacles i música que sumarà ja la seva setena edició.

Els concerts de Ginestà, Dàmaris Gelabert o Meritxell Nedderman en l’apartat musical, juntament amb el monòleg d’humor “Yo sobrevívi a EGB” de Jordi Merca o els espectacles de Circo Los o Los Herrerita, destaquen en un cartell que estarà farcit d’altres propostes i al·licients perquè públics de totes les edats puguin gaudir al màxim.

Després que la pandèmia forcés l’ajornament tant de la fira com del festival al 2021, enguany la Comissió organitzadora i l’Ajuntament de Torrelles de Foix han assumit el compromís de recuperar amb tota l’energia aquestes dues cites clau que tenen un lloc de privilegi en el calendari local i comarcal.

La carretera de Pontons, al costat de la plaça Lluís Companys (davant l’Ajuntament) i plaça Nova esdevindran el centre neuràlgic de la Fira d’Artesania i el Festival Clownic. Durant el cap de setmana també s’habilitarà un espai de food trucks i cervesa artesana; hi haurà una mostra de cultura popular, exposicions i d’altres activitats paral.leles per gaudir de l’entorn natural i del patrimoni de Torrelles de Foix.

També s’impulsarà la iniciativa solidària Fil i Agulla , que compta amb el suport de la Fundació Vallformosa, i que es destinarà a recollir fons per la investigació i recerca del càncer infantil de l’Hospital de Sant Joan de Déu.

Podeu consultar aquí el programa en PDF

Aquesta és la programació de la Fira d’Artesania i el Festival Clownic:

Divendres 22

22h Concert GINESTÀ (Carretera Pontons)

Dissabte 23

De 10 h. fins 13h. Obertura del Santuari de la Mare de Déu de Foix. 

Organitza: Associació Cívica del Santuari

11h. Plaça Nova- Inauguració oficial a càrrec de la Il·lma. Sra. Abigail Garrido, Diputada de Turisme, autoritats locals, amb l’acompanyament de la Coral Foix.

Tot seguit : Inauguració al Casal d’Avis, de les exposicions organitzades per l’Associació de Dones sobre Vestits i complementes de cerimònia i, exposició d’aquarel·les a càrrec del grup d’alumnes del Taller d’Aquarel·les.

A la Sala de Plens de l’Ajuntament, inauguració de l’exposició de de Josep Brichs Morgades.

A continuació, a la Rectoria, obertura de la Tómbola a càrrec de la Coral Foix.

En acabar , a la Plaça Lluís Companys, exhibició de balls populars amb la participació de la Colla de Ballets Folklòrics, el Ball de Diables, els Grallers de Foix, i el Ball de Gitanes.

17h Espectacle Sidecar-Pessic de Circ, a la Plaça del Casal.

18:30h Circo Los amb el seu espectacle Kasumay, a la Carretera de Pontons

22h Teatre al Casal Torrellenc, amb l’obra Yo sobreviví a la EGB de Jordi Merca i música en directe de Iván Vilches. 

(entrades a la venda a la recepció de l’Ajuntament; preu 6 € anticipada, 8 € el dissabte 23 durant tot el dia a la carpa de l’Ajuntament)

23:30h Concert amb Trifàsic a la Carretera de Pontons

Diumenge 24

9h. Sortida de la Ruta Mariana amb cotxe des de la Plaça Lluis Companys fins a Santa Maria de Foix. Nova Ruta oberta gràcies a l’Ajuntament i BTT Navegants. Distància 6km. Desnivell 200m. Durada 3h. Organitza: Caminants per Torrelles. 

De 10 h. fins 13h. Obertura del Santuari de la Mare de Déu de Foix. 

Organitza: Associació Cívica del Santuari

10.h.- Demostració de puntes de coixí al hall de l’Ajuntament. 

Organitza: Colla de Puntaires de Torrelles.

12h. Missa dominical amb la tradicional Ofrena d’Aliments.

12h Partit de futbol  entre el C. E. Torrellenc – Ribes, al Camp Municipal Jaume Brichs.

12:15h 1ra Desfilada de gossos en adopció del CAAD a la Plaça Nova (Estand Avat.SOS)

13h Espectacle The Flamingo’s amb Los Herrerita (Carretera de Pontons)

17:30h Concert “Mou el Cos”, amb la Damaris Gelabert, a la Carretera de Pontons.

20:00h Coca, gentilesa de Pastissera Can Pardo, i xocolata, gentilesa de Mister Pà, a la zona de foodtruks.

20:30h Concert amb la Meritxell Nedderman (Carretera de Pontons)

En acabar, cloenda oficial de la XXXIna edició de la Fira Artesana amb una forta tronada, a càrrec del Ball de Diables de Torrelles.

Subvencions per a l’adquisició de llibres per al curs 2021-22

30 de setembre de 2021

L’Ajuntament de Torrelles de Foix ha obert el termini de sol·licitud de subvenció per a l’adquisició de llibres per al curs escolar 2021-22.

Poden demanar aquest ajut les famílies i tutors amb fill/s a càrrec des de P3 fins a 4t d’ESO i amb residència a Torrelles de Foix amb un mínim d’un any abans de la data de la sol·licitud, que hagin efectuat pagaments amb motiu de l’adquisició de llibres i que no hagin sol·licitat cap més ajut pel mateix concepte.

Les sol·licituds s’hauran d’acompanyar de:

 • Certificat d’empadronament
 • Factura de compra on consti els llibres de text adquirits per al curs escolar 2021-22 així com llicències digials.
 • Rebut de pagament de la quota de socialització de banc de llibres. Si el sol·licitant té un deute amb l’escola o l’AMPA, l’import del 30% del rebut es destinarà a liquidar el deute pendent.
 • Document verificat per l’entitat bancària corresponent amb el número de compte corrent on efectuar l’ingrés.

Aquelles persones interessades poden presentar la documentació i la sol·licitud al registre general de l’Ajuntament de Torrelles de Foix fins al 29 d’octubre.

Activitats extraescolars curs 2021-22

20 de setembre de 2021

L’Ajuntament de Torrelles de Foix ofereix informació sobre les activitats extraescolars previstes per al curs 2021-22 a l’escola Guerau de Peguera:

 • Escola Esportiva municipal (Multiesports, Iniciació a l’esport, Escacs, Patinatge, Psicomotricitat).

Més informació i inscripcions a www.jespe.org/activitats/inscripcio/extraescolar-torrelles 

 • Arts plàstiques

Més informació i inscripcions a www.ellap.cat/inscripcions/inscripcio/extraescolar-torrelles

 • Robòtix. Robòtica educativa i noves tecnologies per a infants i joves. Dossier informatiu

Més informació i inscripcions : www.robotixpenedes.com (tf: 649857605 Raimon Escofet / 678691548 David José) [email protected]

Més informació i inscripcions [email protected]

 

Totes les activitats es faran en horari de tarda a les instal·lacions del centre, a excepció de les classes d’anglès, que es faran al migdia.

 

 

Més de 120 gossos es banyen a la piscina municipal de Les Dous

13 de setembre de 2021

Aquest diumenge més de 120 gossos van accedir a les instal·lacions de la piscina municipal Les Dous, de Torrelles de Foix, per gaudir de l’aigua i molta diversió.

Es tracta de la tercera edició consecutiva d’aquesta iniciativa impulsada per l’entitat local en defensa dels animals AVAT.SOS i l’Ajuntament de Torrelles de Foix, que compta amb el suport de diversos col·lectius i voluntaris del CAAD (Centre d’Atenció d’Animals Domèstics) Penedès. Propietaris i famílies van poder accedir a la piscina amb els seus animals domèstics per un dia i en exclusiva, una vegada ja ha finalitzat la temporada de bany.

La jornada solidària va recaptar 423 euros que es destinaran íntegrament a AVAT.SOS.

Des de l’Ajuntament de Torrelles de Foix feliciten AVAT.SOS per l’organització, així com a tot el personal voluntaris i participants.

Curs 2021-22 de l’Escola de Música de l’Alt Penedès

10 de setembre de 2021

L’Escola de Música de l’Alt Penedès, amb la col·laboració del Consell Comarcal de l’Alt Penedès presenta la programació formativa i tallers musicals per al curs 2021-22, per a infants, joves i adults.

Podeu consultar tota la informació a www.emap.cat

Nou curs de zumba i càrdio tono

3 de setembre de 2021

El proper dilluns 13 de setembre es reprenen les classes de zumba i càrdio tono, al gimnàs de l’escola Guerau de Peguera. Són activitats a partir dels 10 anys, i els menors d’edat hauran d’anar acompanyats d’un adult.

Les inscripcions es poden formalitzar adreçant-vos a l’oficina de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, per telèfon al 93 897 10 01 o bé per e-mail a [email protected]

La sol·licitud d’inscripció la podeu descarregar i emplenar al següent enllaç:

>> Inscripció zumba i càrdio tono

Oferta de feina com a Administratiu/va

18 d'agost de 2021

L’Ajuntament de Torrelles de Foix ha rebut una subvenció per tal d’oferir un lloc de feina com a personal administratiu, per a realitzar tasques diverses, com atenció al públic, gestió administrativa i d’expedients, entre d’altres, durant un període de sis mesos.

Totes aquelles persones interessades han de complir amb els següents requisits del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC):

-Ser major de 16 i menor de 30 anys
-Inscrit al SOC
-Inscrit com a beneficiari del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya
-Títol universitari o Firmació professional de grau mig/superior o certificat de professionalitat.
-No haver participat a les convocatòries dels anys 2019 i 2020.

Tots aquesta requisits s’han de mantenir i poder acreditar immediatament abans de l’inici del contracte.

Per tal de participar a la convocatòria cal presentar el currículum vitae a les oficines de l’Ajuntament, en horari d’atenció al públic, fins al 27 d’agost.

Programa de Festa Major de Torrelles de Foix

14 d'agost de 2021

Torrelles de Foix celebrarà la seva Festa Major del 20 al 25 d’agost, que es durà a terme en un context de contenció i sota mesures de seguretat sanitàries.

La programació d’activitats s’esponjarà al llarg de sis dies i comptarà amb concerts, activitats i propostes lúdiques per a tots els públics. La Festa Major donarà el tret de sortida oficial el divendres 20 d’agost amb el pregó i la Nit de foc a càrrec dels Diables de Torrelles de Foix. El cap de setmana s’intensificaran la programació amb activitats esportives, de cultura popular i concerts . La Festa Major es clourà el dimecres 25 d’agost amb la tradicional missa oficiada pel bisbe de Girona i torrellenc, Francesc Pardo, i el repic de campanes i tronada amb què es posarà punt i final als actes de celebració.

L’Ajuntament vol agrair sincerament la tasca de la Comissió de Festes, entitats, col·laboradors i persones voluntàries que faran possible l’organització de la Festa Major malgrat les dificultats que planteja la situació actual.

Divendres 20 d’agost

18h Zumba. Plaça Nova. Organitza AVAT.SOS

22h Pregó a càrrec de Joan Pardo i canvi de pubillatge. Plaça Lluís Companys.

Tot seguit Nit de foc. Plaça Lluís Companys. Diables Torrelles de Foix

23:15h Espectacle de màgia amb Gerard Borrell. Plaça Lluís Companys

Dissabte 21 d’agost

11h Inflables aquàtics. Piscina municipal

12h 3/4 de 15 . Espectacle infantil. Piscina municipal

12:30h Inauguració majòlica. Plaça del Casal. Organitza: Coral Foix

18h Futbol CE Torrellenc vs Sant Cugat Sesgarrigues

20h Exhibició balls folclòrics. Plaça Nova

20h Parada de sucs i coques artesanes. Organitza: Associació de Dones

22:45h Banda de Neón. Plaça Lluís Companys

Diumenge 22 d’agost

11h Cursa d’Orientació Familiar. Plaça Lluís Companys

12h Missa de difunts. Església de Sant Genís. Cantada per Coral Foix.

12:45h Sardanes amb cintes. Plaça Nova. Música en directe amb Cobla Montgrins.

19h Concert de Festa Major. Església Sant Genís, amb Coral Foix.

20h Concert Orquestra Montgrins. Plaça Lluís Companys

23h Versots Diabòlics. Plaça Nova, a càrrec Diables Torrelles de Foix

Dilluns 23 d’agost

18h Bàsquet 4×4. Pisos St Antoni. Inscripció prèvia fins al 22 d’agost a l’Instagram de la comissió.

20h Exhibició de country. Plaça Nova

22h Cinema a la Fresca “Padre no hay más que una”. Plaça Lluís Companys.

Dimarts 24 d’agost

19:30h Torneig volei platja 4×4. Piscina municipal. Inscripció prèvia al whatsapp 678151466

23h Repic de campanes en honor a Sant Genís. Organitza: Gegants Torrelles de Foix

Dimecres 25 d’agost

11:45h Trobada d’autoritats. Plaça Lluís Companys

12h Missa de Sant Genís. A l’Església de Sant Genís. Presidida pel bisbe de Girona, Francesc Pardo. Cantada a càrrec de la Coral Foix

En acabar, Repic de campanes i forta tronada. Plaça Lluís Companys

 

Al següent enllaç podeu consultar el programa de  Festa Major de Torrelles de Foix que se celebrarà del 20 al 25 d’agost.

Programa Festa Major 2021

 

Tancament de camins a espais naturals i boscos

13 d'agost de 2021

L’Ajuntament de Torrelles de Foix ha decretat el tancament dels camins públics municipals d’àrees boscoses, no permetent la circulació per aquests, tant per vehicles com per passejar (a excepció dels serveis essencials, i de prevenció i extinció d’incendis).

La vigència d’aquest decret serà des del dia 12 d’agost fins al dilluns 16 d’agost (en cas d’allargar-se les condicions extremes de risc d’incendi, es podria prolongar)

Podeu consultar el decret municipal al següent enllaç

Torrelles de Foix començarà a recaptar els recàrrecs de l’IBI en aquells habitatges desocupats permanentment

8 de juliol de 2021

És un dels pioners a la comarca en fer efectiva la recaptació i exercir les seves competències en aquest àmbit, que busca dinamitzar el mercat immobiliari local

L’Ajuntament de Torrelles de Foix aplicarà un recàrrec del 50% en el impost de béns immobles (IBI) en més d’una desena d’habitatges que s’inclouran en el registre d’immobles desocupats, després que les entitats financeres i bancs propietaris d’aquests immobles no hagin presentat recurs de reposició.

Serà així un dels pioners a la comarca en començar a recaptar ingressos per aquest concepte que, a més de suposar una injecció financera perquè l’ens local els destini a polítiques socials i municipals, ha de servir per dinamitzar el mercat d’habitatge al municipi.

L’Ajuntament remetrà aquesta resolució a l’Organisme de Gestió tributària de la Diputació de Barcelona per tal que es faci efectiu el recàrrec en aquests casos en què s’ha declarat definitivament la condició d’immoble d’ús residencial desocupat permanentment.

En aquests moments són 12 els procediments que es troben en aquesta fase, dels prop de 40 que ja ha impulsat l’Ajuntament o que ho faran en breu, i que es traduiran ja en un ingrés complementari de més de 2.100 euros. De la resta d’expedients, 21 casos s’han arxivat, ja sigui per haver al·legat procediment judicial en curs sobre la propietat; casos d’ocupació il·legal en l’actualitat, o bé perquè ja s’estan duent a terme actuacions actives per posar l’immoble a la venda o en el mercat de treball.

Amb aquesta decisió, l’Ajuntament de Torrelles de Foix exerceix de manera efectiva les seves competències en matèria d’Habitatge, per impulsar una funció social que permet la Llei del Dret a l’Habitatge. En aquest sentit s’ha identificat i donat d’alta en el registre municipal d’immobles desocupats amb caràcter permanent aquells habitatges tancats durant més de dos anys, sense causa justificada, i en què els seus propietaris – la gran majoria grans tenidors – no realitzen cap gestió per introduir-los en el mercat immobiliari.

Un dels efectes d’aquestes polítiques locals s’ha evidenciat en l’inici d’algunes actuacions de reparació i condicionament d’habitatges desocupats, alguns en mal estat, per tal de posar-los en règim de lloguer o venda.

Nou horari d’atenció de la companyia d’aigua

29 de juny de 2021

Agbar ha actualitzat el seu horari d’atenció al públic a les oficines municipals de l’Ajuntament: serà els dijous de 10 a 13 hores. No cal cita prèvia, tot i que tindran preferència.

Temporada d’estiu de la piscina municipal, del 19 de juny al 5 de setembre

12 de juny de 2021

El proper dissabte 19 de juny s’inicia la temporada d’estiu de la piscina municipal Les Dous, de Torelles de Foix, i que es prolongarà fins al 5 de setembre. El primer dia d’obertura, l’accés serà gratuït.

L’horari serà de dilluns a divendres d’11 a 19:30 hores, i caps de setmana d’11 a 20 hores. A partir del 16 d’agost, s’avançarà el tancament a les 19 hores en cap de setmana.

Per a més informació i consultes podeu adreçar-vos a les instal·lacions de la piscina municipal

Bases per a la concessió d’ajuts al Casal d’Estiu

21 de maig de 2021

L’Ajuntament de Torrelles de Foix ha fet públiques les bases que regulen la concessió d’ajuts a les famílies per cobrir la despesa del Casal d’Estiu lúdic esportiu 2021.

Caldrà presentar la sol·licitud i documentació requerida a les oficinaes de l’Ajuntament:

 • Fitxa d’inscripció
 • DNI pare/mare/tutor legal i del nen/a
 • Comprovant bancari de pagament
 • Fotocòpia targeta sanitària Cat Salut
 • Calendari vacunacions

La concessió de l’ajut serà d’un 50% de la quota d’inscripció.

Podeu consultar les bases al següent enllaç

Bases

Inscripcions al Casal d’Estiu a partir del 27 de maig

17 de maig de 2021

Des del 27 de maig i fins al 18 de juny s’obre el termini d’inscripció al Casal d’Estiu “Superxarel·la” de Torrelles de Foix, amb el suport del Consell Esportiu de l’Alt Penedès.

Les inscripcions es formalitzaran a les oficines de l’Ajuntament. Amb la sol·licitud, caldrà adjuntar:

 • Fotocòpia de la targeta sanitària (CatSalut)
 • Carnet de vacunes actualitzat (recomanat, no obligatori)
 • Justificant de Pagament

El calendari del Casal serà del 28 de juny al 30 de juliol, tot i que hi haurà possibilitat de prolongar l’estada fins al 6 d’agost., de 9 de matí a 1 del migdia.

També s’oferirà, per a aquelles famílies interessades, servei d’acollida de 8 a 9 o acollida al migdia amb dinar de carmanyola, d’1 a 3.

El Casal d’adreça a nens i joves d’entre els 3 i els 16 anys que hagin cursat aquest any de P3 a 4t d’ESO.

Les activitats del Casal es faran a l’escola Guerau de Peguera.

Per a més informació i desacrregar-vos el formulari d’inscripció, cliqueu AQUÍ

El dimecres 26 de maig hi haurà una reunió informativa per donar tots els detalls del Casal a les famílies. Serà a les 19 hores al Casal dels Avis de Torrelles de Foix.

Dimarts 11 de maig ple extraordinari

6 de maig de 2021

El proper dimarts 11 de maig, a les 20 hores, se celebrarà un ple corporatiu  extraordinari de l’Ajuntament de Torrelles de Foix.

La sessió se celebrarà de manera telemàtica. L’ordre del dia serà el següent:

A) Part resolutiva

1. Expedient 264/2020. Aprovació de l’addenda per l’actualització del conveni ASGEL amb la Diputació de Barcelona

2. Expedient 627/2021. Modificació de l’Ordenança Fiscal núm. 11, reguladora de la taxa per la prestació del servei municipal d’escola bressol

3. Expedient 505/2021. Donar compte del decret d’alcaldia núm. 87/2021, de data 16 d’abril de 2021, d’aprovació de la liquidació del pressupost de l’exercici 2020

4. Expedient 285/2021. Donar compte de l’informe de secretaria relatiu al compliment de la Llei Orgànica 2/2012 d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera respecte als marcs pressupostaris a mitjà termini 2022- 2024

5. Expedient 626/2021. Prendre coneixement de la renúncia del Sr. Gerard Carbó Rodríguez, del grup municipal d’ERC-AM de l’Ajuntament de Torrelles de Foix i proposta de la persona candidata a suplir la vacant

B) Activitat de control

C) Precs i preguntes

Beques menjador curs 2020-21 escola Guerau de Peguera

12 d'abril de 2021

Fins al 23 d’abril les famílies de l’escola Guerau de Peguera poden sol·licitar les beques d’ajut al servei de menjador per al curs 2020-21.

En cas de ser concedit l’ajut, es farà una aportació del 50% del total durant el mes de maig i el 50% restant al juny.

Totes aquelles persones interessades poden presentar la sol·licitud i la documentació a les oficines municipals de l’Ajuntament de Torrelles de Foix. Poden consultar les bases i la documentació a aportar al següent enllaç

Bases Subvenció Beques Menjador

Concurs de poesia i narració curta

23 de març de 2021

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Torrelles de Foix organitza un concurs de poesia i narració urta amb motiu de la festivitat de Sant Jordi.

Fins al 16 d’abril, tots quells veïns i veïnes majors de 16 anys poden participar en aquest certamen. El treballs haurà de tenir un màxim de 150 paraules i s’haurà de lliurar a les oficines de l’Ajuntament en un sobre tancat i amb les dades personal i telèfon a l’interior.

Els premis als guanyadors seran vals de 50 euros per bescanviar per material a l’Abacus.

Està previst que la decisió del jurat i el lliurament de premis se celebri el 23 d’abril a la tarda, al Casal d’Avis.

Per a més informació consulteu les bases del concurs

 

Dimarts 16 de març ple municipal

11 de març de 2021

El proper dimarts 16 de març,a. les 8 del vespre, tindrà lloc el ple corporatiu municipal de l’Ajuntament de Torrelles de Foix. La sessió es celebrarà de manera telemàtica a causa del context sanitari.

Ordre del dia

1. Aprovació de l’acta de la sessió plenària ordinària núm. 6/2020 de 15 de
desembre de 2020
2. Aprovació de l’acta de la sessió plenària extraordinària i urgent núm. 7/2020
de 18 de desembre de 2020
3. Aprovació de l’acta de la sessió plenària extraordinària i urgent núm. 1/2021
de 20 de gener de 2021
4. Aprovació de l’acta de la sessió plenària extraordinària núm. 2/2021 de 26 de
gener de 2021
5. Expedient 277/2021. Modificació de Crèdit
6. Expedient 225/2021. Convenis (Aprovació, Modificació o Extinció)
7. Expedient 198/2021. Actuacions Judicials
8. Dació de compte dels decrets d’Alcaldia
9. Donar compte al Ple dels acords de la Junta de Govern Local
10.Informacions de la Presidència
11.Mocions i/o propostes de resolució dels Regidors
12.Precs i preguntes

Preinscripció escolar curs 2021-22 del 15 al 24 de març

9 de març de 2021

>> Podeu consultar tota la informació relativa a la preinscripció escolar a l’escola Guerau de Peguera:

El període per fer la preinscripció de cara al curs 2021-2022 està previst del 15 al 24 de març de 2021.

Per tramitar la preinscripció:

 • Ho heu de fer de forma telemàtica a través del següent enllaç: https://preinscripcio.gencat.cat/ca/inici/
 • Durant el procés de preinscripció, us demanaran el codi del nostre centre. El codi és 08030637
 • Un cop finalitzat el procés de preinscripció, rebreu un document .pdf. Aquest document l’heu de guardar i enviar a l’email de l’escola: [email protected]xtec.cat
 • També heu d’enviar a l’email de l’escola la següent documentació escanejada o fotografiada:
  • Còpia del llibre de família (pàgina d’inscripció de l’alumne/a)
  • Còpia del carnet de vacunació actualitzat
  • Còpia de la targeta sanitària de l’alumne/a
  • Còpia del DNI, NIE o passaport de l’alumne/a, del pare i de la mare (o tutor/a legal)
  • En cas de separació o divorci, còpia de la sentència judicial (apartat custòdia fill/a)
  • Volant d’empadronament col·lectiu (us ho proporcionarà l’ajuntament) on estigui inscrit l’alumne/a, el pare o la mare
  • 2 fotos, mida carnet

Aquesta documentació formarà part de l’expedient acadèmic de l’alumne/a.

En el següent enllaç podeu trobar una guia per fer la preinscripció i matriculació en línia: https://preinscripcio.gencat.cat/web/.content/ajuda/guia-preinscripcio.pdf 

En cas de dubte, el centre facilita els següents canals de contacte:

Inici del curs d’alfabetització en català “Parlem-ne”

1 de març de 2021

L’Ajuntamen de Torrelles de Foix s’ha adherit al conveni amb el Consell Comarcal de l’Alt Penedès per a la participació al projecte “Parlem-ne”, un curs d’alfabetització en català per a persones amb dificultats per al seu aprenentatge. 

La formació s’iniciarà el proper 9 de març i consta d’una durada de 30 hores, en sessions de dues hores, dos dies per setmana: els dimarts i dijous a 9:15 a 11:15 hores. 

Les places són limitades. Les persones interessades poden presentar la seva sol·licitud a l’Ajuntament, en horari d’atenció al públic. 

El projecte Parlem-ne té com a objectius:

 • Treballar per promoure la igualtat d’oportunitats i la inclusió social.
 • Promoure i potenciar l’autonomia d’un sector de la població estrangera (concretament dones sense alfabetitzar, o escassament alfabetitzades) que contribueixi a facilitar el seu procés d’inclusió social, a partir de donar-los a conèixer nocions elementals de llengua, tot i que el programa també acull població d’origen nacional.
 • Mostrar el context on s’inscriu aquesta llengua així com la xarxa de recursos i serveis amb els que compte el territori, fent especial atenció a aquells recursos i serveis que formen part de la xarxa bàsica d’atenció ciutadana.

Resultats Eleccions al Parlament a Torrelles de Foix

15 de febrer de 2021

Aquest diumenge 14 de febrer es van celebrar Eleccions al Parlament de Catalunya. La jornada a Torrelles de Foix es va desenvolupar amb normaltat tot i l’excepcionalitat a causa de la pandèmia i les mesures de seguretat sanitària per la pandèmia de la COVID-19.
El reformat Casal d’Avis va ser el col·legi electoral per quests comicis. L’Ajuntament agraeix el treball i compromís del personal i membres de mesa durant la jornada.
Resultats Eleccions al Parlament de Catalunya a Torrelles de Foix
Participació del 43,76% – 764 vots
Vots nuls 1,44%
Vots en blanc 0,65%
ERC 197 vots – 26,1%
PSC 138 – 18,33%
Junts x Catalunya 119 – 15,8%
PdeCAT 81 – 10,76%
CUP-G 58 – 7,70%
VOX 55 – 7,3%
En Comú Podem 45 – 5,98%
Ciutadans 32 – 4,25%
PP 18 – 2,39%
Trobareu més informació al web www.parlament2021.cat

L’Ajuntament farà test d’antígens als membres de mesa i tot el personal que participi en l’organització de les eleccions

9 de febrer de 2021

L’Ajuntament de Torrelles de Foix ha anunciat que realitzarà un test d’antígens per descartar possibles contagis de COVID-19 a tots els veïns i veïnes que participin com a membres de mesa de les Eleccions al Parlament de Catalunya d’aquest diumenge 14 de febrer, així com a tot el personal i treballadors municipals que participin en l’organització de la jornada electoral.
 
Amb aquesta mesura es pretén reforçar les garanties sanitàries de tots aquells que hagin de prendre part activa en el desenvolupament de les eleccions, així com als seus entorns familiars i grups bombolla. Per aquesta raó anima a totes aquelles persones que diumenge hagin de formar part d’una mesa, a que es posin en contacte amb l’Ajuntament.
 
Cal recordar que Salut realizarà aquests dies de manera preventiva un test d’antígens a tots els membres de les meses electorals, a través dels CAP i centres de salut.
 
El col·legi electoral de Torrelles de Foix estarà ubicat al Casal d’Avis. L’equipament adoptarà totes les mesures i protocols per tal de garantir les millors condicions sanitàries i de ventilació tant als membres de mesa com als electors.

Eleccions agràries el 25 i 26 de març

3 de febrer de 2021

En data 28 de gener de 2021 s’ha publicat al DOGC L’ORDRE ARP/18/2021, per la qual es convoquen les eleccions per determinar la representativitat de les organitzacions professionals agràries a Catalunya, per als dies 25 i 26 de març de 2021.

El cens definitiu ja ha estat publicat. El podeu consultar clicant aquí. Hi ha temps fins el 7 de febrer per a presentar al·legacions, si cal.

Trobareu tota la informació necessària per a la votació aquí

L’Ajuntament posa en marxa el servei “bon dia” adreçat a la gent gran que viu sola

2 de febrer de 2021

L’Ajuntament de Torrelles de Foix ha posat en marxa un servei d’atenció a la gent gran del municipi, batejat com a “Bon Dia”.

Aquest programa d’emmarca en l’àmbit de serveis socials, per tal de millorar la qualitat de vida d’aquells veïns i veïnes a partir dels 65 anys que viuen sols i que per la seva situació requereixen d’un acompanyament. Es tracta de persones vulnerables i de risc i que poden trobar-se amb majors dificultats en un context de crisi sanitària i restriccions com l’actual.

Un cop per setmana l’Ajuntament truca per telèfon a la persona gran, per compovar el seu estat de salut, oferir suport i atendre a les demandes o necessitats amb què es trobin.

Es tracta d’un servei gratuït i totes aquelles persones del municipi que es trobin en aquesta situació poden sol·licitar-lo.

Ple municipal extraordinari i urgent

17 de desembre de 2020

Aquest divendres se celebrarà un ple extraordinari i urgent de l’Ajuntament de Torrelles de Foix. La sessió serà telemàtica i començarà a les 13:30 hores.

L’ordre del dia serà el següent:

1. Ratificació de la urgència de la sessió
2. Expedient 1087/2020. Resolució al.legacions i aprovació definitiva de les ordenances que han de regir a l’any 2021 i següents a l’Ajuntament de Torrelles de Foix

L’Ajuntament incorpora 1 tècnica en atenció a les persones en situació de dependència

10 de desembre de 2020

L’Ajuntament de Torrelles de Foix ha incorporat aquest mes de desembre una tècnica en atenció a les persones, a través d’un Pla d’Ocupació de nou mesos de durada, amb jornada sencera.

Aquesta treballadora atén diverses persones del municipi en situació de vulnerabilitat, en l’àmbit domiciliari i institucional, per tal de mantenir i millorar la seva qualitat de vida, oferint ajuda assistencial, nosanitàries, psicosocials i de suport a la gestió domèstica.

El proper dimarts 15 de desembre ple municipal

El proper dimarts 15 de desembre a les 20 hores se celebrarà un ple corporatiu municipal de l’Ajuntament de Torrelles de Foix.

El ple es podrà seguir en directe a través del canal Youtube de l’Ajuntament de Torrelles de Foix al següent enllaç

La sessió comptarà amb el següent ordre del dia:

A) Part resolutiva
1. Aprovació de l’acta de la sessió anterior núm. 4/2020 de 22 de setembre de 2020
2. Aprovació de l’acta de la sessió anterior núm. 5/2020 de 27 d’octubre de 2020
3. Expedient 1231/2020. Expedient de modificació de crèdit per transferències
de crèdits del pressupost número 8/2020
4. Expedient 1276/2020. Pressupost per l’exercici 2021
5. Expedient 1319/2020. Adhesió al conveni amb la Diputació de Barcelona pel
mateniment de l’arxiu municipal
6. Expedient 1281/2020. Adhesió a l’Associació Moviment País Rural
7. Expedient 908/2019. Camí Ramader de Marina. De la Cerdanya al Penedès
8. Expedient 501/2017. Prórroga Pla Local de Joventut
9. Expedient 1318/2020. Moció que presenta el grup municipal de Junts per
Torrelles de Foix per poder instal.lar una llamborda al Carrer Nou, 4
10.Expedient 1264/2020. Moció per reclamar un paper actiu dels municipis en
l’assigmació i gestió dels fons europeus de recuparació Next Generation EU
B) Activitat de control
11.Dació de compte dels decrets d’alcaldia
12.Donar compte al Ple dels acords de la Junta de Govern Local
13.Informacions de la Presidència
14.Mocions i/o propostes de resolució dels Regidors
C) Precs i preguntes
15.Precs i preguntes

L’Ajuntament cobrarà un recàrrec del 50% de l’IBI als pisos desocupats durant més de dos anys

24 de novembre de 2020

L’Ajuntament de Torrelles de Foix ha començat a aplicar un recàrrec del 50% de l’impost de béns immobles (IBI) en aquells habitatges desocupats durant més de dos anys. En aquest sentit, ja s’ha traslladat una notificació a les entitats financeres propietàries d’una quinzena d’habitatges del municipi que es troben en aquesta situació, i disposen de 15 dies per formular al·legacions, abans que se’ls apliqui aquest increment.

Aquesta mesura s’impulsa d’acord amb el que permet la Llei Reguladora de les Hisendes Locals i vol incentivar que aquests immobles, molts d’ells en mans de grans tenidors, es posin al mercat del lloguer i venda per donar resposta a la funció social de la propietat i preservar el dret d’accés a l’habitatge de la ciutadania.

El recàrrec s’exigirà a raó dels immobles d’ús residencial que es troben desocupats amb caràcter permanent que estiguin situats en el terme municipal.

S’entén per desocupació de l’habitatge el fet que aquest es trobi en disposició de ser ocupat, o de cedir el seu ús a un tercer, sense que hi hagi causa justificativa de la desocupació, i que aquesta situació s’hagi prolongat un mínim de dos anys.

La situació de desocupació serà declarada per l’ajuntament . Davant els indicis de desocupació d’un immoble, l’Ajuntament iniciarà un procediment i traslladarà notificació a qui ostenti la propietat de l’habitatge. L’interessat podrà formular al·legacions en el termini de 15 dies posteriors a rebre la resolució.

En cas de confirmar-se la condició d’immoble desocupat durant més de dos anys sense causa justificada, el recàrrec consistirà en l’aplicació del percentatge del 50 % sobre la quota líquida de l’impost sobre béns immobles, corresponent a l’exercici de l’impost sobre béns immobles de l’any en que es meriti el recàrrec.

Anunci: Decret per declarar la iniciació de l’expedient de reparcel.lació del sector PAU Zona Industrial.

11 de novembre de 2020

Subvencions en la taxa de residus per a comerços i establiments afectats per la COVID-19

5 de novembre de 2020

L’Ajuntament de Torrelles de Foix obre, fins al 15 de desembre, un termini de sol·licitud de subvenció per la taxa de recollida de residus comercials. L’ajut s’adreça als comerços i establiments afectats pel tancament de l’activitat derivat de l’estat d’alarma provocada per la crisi sanitària de la COVID-10.

Als següents enllaços podeu consultar les bases i requisits de la convocatòria, així com l’anunci i el model d’instància de sol·licitud.

Es decreta el confinament nocturn

25 d'octubre de 2020

Resten prohibits tots els desplaçaments i la circulació per les vies públiques entre les 22.00 hores i les 06.00 hores, a partir d’aquest diumenge 25 d’octubre. Es tracta de noves mesures per contenir la propagació de la COVID-19.

 

Excepcions a la mobilitat:

 • Assistència sanitària d’urgència.
 • Adquisició de productes farmacèutics per raó d’urgència (la més propera al domicili).
 • Desplaçament per anar i tornar de treballar, amb el corresponent certificat de l’empresa.
 • Desplaçaments de professionals, i personal voluntari acreditat, per fer serveis essencials, sanitaris i socials.
 • Cura de persones grans, menors d’edat, persones dependents, amb discapacitat o especialment vulnerables per motius inajornables (incloent-hi els desplaçaments per necessitats de persones amb trastorns de la conducta, discapacitat o malaltia que requereixin activitat a l’exterior pel seu benestar emocional o de salut amb el corresponent certificat professional).
 • Actuació urgent davant d’òrgans judicials.
 • Retorn al lloc de residència habitual en cas de viatge.
 • Cura d’animals de companyia el temps imprescindible (de les 4 a les 6 hores AM) , amb desplaçament individual proper al domicili.
 • Altres causes de força major o altra situació de necessitat justificada.

 

Horari màxim d’obertura al públic:

 • Serveis, comerç minorista i restauració, inclosa la prestació de serveis a domicili: 21 hores
 • Espais públics a les 21 hores, inclosos els espectacles públics, activitats recreatives i esportives autoritzades.
 • Les activitats culturals podran finalitzar a les 22 h i es permetrà el retorn dels assistents entre les 22 i les 23 hores.

La limitació horària no afecta els serveis essencials i d’urgència: sanitaris, sociosanitaris, farmàcies, combustibles, emergències i actuacions judicials.

*Caldrà acreditar la motivació de la mobilitat entre les 22 hores i les 6 del matí. Es podrà fer a través d’un certificat autoresponsable que podeu trobar aquí

Dimarts ple extraordinari per a l’aprovació de les ordenances fiscals

23 d'octubre de 2020

El proper dimarts 27 d’octubre, a les 20 hores, se celebrarà un ple corporatiu extraordinari de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, en sessió telemàtica degut al context sanitari actual.

L’ordre del dia inclou la modificació de les ordenances fiscals municipals per l’any 2021

El ple telemàtic es podrà seguir a través del canal YouTube, des del següent enllaç

Youtube Ajuntament Torrelles de Foix

Horaris EXTRAORDINARIS d’atenció ciutadana

15 d'octubre de 2020

Amb motiu de l’augment de casos de COVID-19 i amb l’objectiu de minimitzar la propagació del virus, l’Ajuntament restringirà l’atenció presencial a les oficines municipals a partir del proper dilluns 19 d’octubre.

Fins a nou avís, l’horari d’atenció ciutadana serà el següent:

 • Dilluns i divendres: TANCAT AL PÚBLIC
 • Dimarts, dimecres i dijous: Obert de 10 a 13 hores
 • Dimarts tarda: Obert de 16 a 19 hores

En aquest sentit, l’Ajuntament demana a la ciutadania evitar desplaçar-se a l’Ajuntament si no és imprescindible. Els canals d’atenció i gestió telemàtica són els següents:

 

L’Ajuntament agraeix la comprensió i col·laboració de la ciutadania

 

Nou servei gratuït de recollida de poda domèstica i restes vegetals

L’Ajuntament de Torrelles de Foix ha posat en marxa un nou servei gratuït de recollida domèstica de poda i restes vegetals, amb l’objectiu de facilitar la gestió d’aquest residu a aquells veïns que ho necessitin i evitar que vagin a parar als contenidors del rebuig, entre d’altres.

L’Ajuntament facilitarà una saca d’un metre cúbic de capacitat, tipus big bag. Tots aquells veïns interessats només cal que s’adrecin a l’Ajuntament a recollir-la. Un cop l’emplenin, hauran de trucar a l’Ajuntament, al telèfon 938971001, per concretar el dia i hora en què un servei de recollida es desplaçarà fins a la porta del domicili per recollir-la.

Visita del conseller Jordi Puigneró per presentar el projecte de desplegament de la fibra òptica al Penedès

7 d'octubre de 2020

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat, Jordi Puigneró, va visitar aquest dilluns a la tarda Torrelles de Foix per presentar el projecte de desplegament de fibra òptica als municipis de Torrelles de Foix, Sant Martí Sarroca, Pacs i Pontons, en un tram de 20 quilòmetres des de Vilafranca fins a Pontons en el qual invertirà 1,2 milions d’euros. L’obra està previst que s’executi durant el primer semestre del 2021.

La trobada va comptar amb la presència d’alcaldes i regidors dels municipis implicats, el delegat del govern a la Vegueria Penedès, Pere Regull; el president del Consell Comarcal Alt Penedès, Xavier Lluch, a més de representants del sector empresarial, entre d’altres.

Abans, el conseller ha visitat l’Ajuntament i ha signat el llibre d’honor, acompanyat per l’alcalde de Torrelles de Foix, Sergi Vallès i Pere Regull.

Amb una inversió d’1.200.000 euros, s’estendran 19,6 quilòmetres nous de fibra òptica, que se sumaran als 150 ja existents a l’Alt Penedès, i permetran connectar quatre municipis nous: Sant Martí Sarroca, Torrelles de Foix, Pontons i Pacs del Penedès.

Impuls al desplegament de la fibra òptica

Les obres, previstes per al 2021, s’inclouen en l’acord de Govern del 4 d’agost per accelerar el desplegament de la xarxa de fibra òptica al territori.

Cal recordar que l’acord de Govern preveu un increment de 57 milions d’euros més d’inversió, que se sumen als 13,5 que ja estan en execució per connectar les capitals de comarca.Visi

L’Ajuntament de Torrelles aprova el compte general del 2019

28 de setembre de 2020

El ple de l’Ajuntament de Torrelles de Foix va aprovar la setmana passada per unanimitat el compte general de l’exercici 2019.

L’alcalde, Sergi Vallès, va presentar els principals detalls econòmics de la proposta i va destacar el treball i esforç realitzat pel govern en els darrers anys, al costat dels tècnics municipals, per tal de posar al dia les finances de l’Ajuntament.

Els comptes del 2019 deixen un resultat pressupostari positiu de 286 mil euros, així com un romanent de tresoreria de 258 mil euros. L’esforç municipal per contenir i ajustar les despeses ha permès també aprimar el dèficit i, al tancament de l’exercici, el ràtio d’endeutament de la corporació se situa en el 86,9%, una mica per sobre dels dos milions d’euros.

L’estavi net l’any 2019 va ser del 9,33%.

Resultats i estalvi energètic amb les inversions a l’enllumenat elèctric

Seguint amb el projecte d’eficiència energètica, ja podem anunciar importants estalvis a les factures de la llum, que s’han aconseguit gràcies a l’anul·lació de 12 subministraments innecessaris, i a la rebaixa de potències en aquells quadres que ja disposen de llums led.

Aixó ha estat possible gràcies a una auditoria energètica, que els tècnics del nostre Ajuntament i la regidoria de Serveis Externs han portat a terme per tal de saber la situació real del nostre municipi. Després de dos mesos amb les noves tarifes, s’ha aconseguit un estalvi mitja de un 45% en els 7 quadres en els quals s’han fet els canvis de potència.

A mesura que anem canviant els llums de sodi per llums led, anirem adaptant la potència dels quadres a la necesitat real de consum amb els nous elements.

Actualment ja tenim en marxa el projecte de canvi del focus del Camp de Futbol, i de l’enllumeneat de Can Coral, que esperem executar en els propers mesos, gràcies a les subvencions del PUOSC. De cara al proper any, tenim previst canviar la resta de llums del municipi a led, amb una subvenció del FEDER, que ja tenim aprobada.

Amb aquestes actuacions, tindrem el 100% de l’enllumenat públic amb LED’s, finalitzant un projecte que es va iniciar el 2014, i que no ha estat gens fàcil de portar a bon port.

Regidoria Serveis Externs

L’Ajuntament de Torrelles impulsa un Consell de poble i un Consell d’Infància i Adolescència

23 de setembre de 2020

Aquest dimarts es va celebar el ple corporatiu ordinari de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, corresponent al mes de setembre. La sessió va servir per aprovar el reglament del Consell de Poble i el Consell d’Infància i Adolescència, dos nous espais per al foment i l’impuls de la participació ciutadana municipal.

A més de diverses qüestions de l’àmbit econòmic, com l’aprovació del compte general de l’exercici 2019 de l’Ajuntament, el plenari també va donar compte i aprovar d’altres assumptes, com les festes locals per l’any 2021, que seran el 25 d’agost i el 8 de setembre, o la xifra del padró d’habitants a data 1 de gener de 2020, que és de 2.398 habitants.

A la part final es va renovar el conveni amb el Servei Català de Trànsit, i dues mocions, la primera en suport al futur industrial de la vegueria Penedès, en una resolució presentada pel Consell Comarcal de l’Alt Penedès; i una segona per la suficiència financera dels ens locals per tal de poder fer ús dels romanents financers, des de l’Associació de Municipis de Catalunya (ACM).

La sessió, presidida per l’alcalde Sergi Vallès, que va conduir i presentar tots els punts, va ser molt ràpida i amb acord unànime en la majoria d’assumptes. A l’inici del ple es va celebrar un minut de silenci en memòria d’un familiar d’un treballador municipal. Per motius professionals, no va assistir al plenari el portaveu d’ERC, Gerard Carbó.

Pots esscoltar el ple al següent enllaç:

ÀUDIO DEL PLE

L’Ajuntament de Torrelles de Foix i l’organització acorden la suspensió de la Cursa Fosca 2020

L’Ajuntament de Torrelles de Foix i l’organització han acordat la suspensió de la cinquena edició de la Cursa Fosca 2020, que estava prevista per al proper 21 de novembre.

El context sanitari actual i la incertesa sobre les condicions en que pogués dur-se a terme han motivat aquesta decisió. Malgrat esperar fins al darrer moment per adoptar una posició vers la celebració d’aquesta prova esportiva que recorre l’entorn natural del municipi, la situació convida a ser solidaris i responsables. Es confia que l’any vinent es pugui desenvolupar la cursa amb la qualitat i condicions que la cita i tots els participants mereixen.

Campanya de revisió de vehicles agrícoles durant el mes d’octubre

17 de setembre de 2020

L’Ajuntament informa que el mes d’octubre s’han programat dues jornades de revisió de tractors. En concret seran els dies:

 • 23 d’octubre al Barri Cusconar (al costat de la Capella)
 • 26 d’octubre a Torrelles (darrere l’Ajuntament)

L’horari serà de  9:00 a 13:00 hores. Cal presentar l’assegurança vigent del vehicle i serà imprescindible demanar cita prèvia (a les oficines de l’Ajuntament)

TARIFES ( segons DOGC Nº 5660 DE 30/06/10)

. Tractor agrícola: 36,66 €
. Remolc agrícola: 10,86 €
. Ciclomotors: 21’21 €
. Màquina excavadora: 39,50 €

 

PERIODICITAT DE LES INSPECCIONS

D’acord amb el RD 2042/1994 de 14 d’octubre que regula la inspecció tècnica de vehicles la primera inspecció ITV, a vehicles agrícoles, es realitzarà als 8 anys de la data de primera matriculació , per a vehicles ciclomotors la primera inspecció ITV es realitzarà als 3 anys de la primera matriculació.

Davant l’actual situació sanitària, cal tenir en compte les següents mesures de prevenció i seguretat sanitàries:

• Només es revisaran vehicles amb cita concertada
• Es recomana el pagament amb targeta
• Cal utilitzar guants i mascareta
• Per tal d’evitar aglomeracions, cal respectar l’hora de citació, i només una persona per vehicle.

Dimarts 22 de setembre ple municipal de Torrelles de Foix

El proper dimarts 22 de setembre, a les 20 hores, se celebrarà el ple corporatiu ordinari de l’Ajuntament de Torrelles de Foix a la sala de plens.

La sessió presenta el següent ordre del dia:

Ordre del dia

 • 1. Aprovació de l’acta de la sessió anterior núm. 3/2020 de 16 de juny de 2020
 • 2. Expedient 665/2020. Festes Locals per a l’any 2021
 • 3. Expedient 362/2020. Reglament del Consell de Poble de Torrelles de Foix
 • 4. Expedient 413/2020. Reglament del Consell Municipal de la Infància i de l’Adolescència de Torrelles de Foix
 • 5. Expedient 929/2020. Padró Municipal d’Habitants a 1 de gener de 2020
 • 6. Expedient 838/2020. Modificació membres de la Comissió Especial de Comptes
 • 7. Expedient 932/2020. Modificació de Crèdit núm. 6/2020
 • 8. Expedient 933/2020. Reconeixement Extrajudicial de Crèdits
 • 9. Expedient 620/2020. Compte General corresponent a l’exercici 2019
 • 10.Expedient 137/2020. Protecció de la Legalitat Urbanística
 • 11.Expedient 936/2020. Conveni Servei Català de Trànsit
 • 12.Expedient 937/2020. Moció per defensar el futur industrial de la Vegueria Penedès
 • 13.Expedient 839/2020. Moció per a la suficiència financera dels ens locals
 • 14.Dació de compte dels decrets d’Alcaldia
 • 15.Donar compte al Ple dels acords de la Junta de Govern Local
 • 16.Informacions de la Presidència
 • 17.Mocions i/o propostes de resolució dels Regidors
  Precs i preguntes

Beques de llibres de text per al curs 2020-21

16 de setembre de 2020

Fins al 31 d’octubre s’obre el termini de sol·licitud de beques de llibres de text per al curs 2020-2021 per alumnes de P3 i fins a 4t d’ESO.

La subvenció serà del 30% de la despesa en llibres per al curs escolar 2020/2021, així com la socialització de llibres i llicències digitals

La documentació que cal aportar és la següent:

 • Full de sol·licitud (Descarrega AQUÍ)
 • Certificat d’empadronament de la unitat familiar
 • Rebut de compra dels llibres escolars curs 2019-2020 i quota de socialització (no inclou el materials escolar)

Podeu adreçar-vos a les oficines de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, en horari d’atenció al públic

Torrelles de Foix rebrà 76.000 euros de la Diputació a través del Catàleg de Serveis

28 d'agost de 2020

Torrelles de Foix rebrà 76.000 euros de la Diputació de Barcelona a través del Catàleg de Serveis, un programa d’ajuts econòmics i recursos tècnics que permet els Ajuntaments desenvolupar i impulsar projectes i iniciatives de diversos àmbits. 

D’aquesta aportació, al voltant d’un 40% es destinaran al manteniment i obertura de franges de protecció contra incendis a les urbanitzacions i també es comptarà amb una important dotació per al programa d’arranjament d’habitatges per a la millora de l’accessibilitat. També es preveu finançar propostes per a la dinamització cultural i comercial del municipi, esports o polítiques d’igualtat, entre d’altres.

CATÀLEG DE SERVEIS 2020

La Diputació de Barcelona ha concedit als municipis de l’Alt Penedès 366 assistències del Catàleg de Serveis 2020 per valor total d’1.944.769,65 euros, que corresponen a la resolució definitiva dels ajuts econòmics del Catàleg 2020. Cal recordar que el Catàleg d’aquest any compta amb un total de 343 recursos diferents d’assistència i cooperació local: 163 tècnics (47%), 105 econòmics (31%) i 75 materials (22%) i és un dels instruments d’assistència i cooperació local del Pla Xarxa de Governs Locals.

En aquest Catàleg, la Diputació mostra la seva fermesa en la lluita contra el canvi climàtic i l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) marcats a l’Agenda 2030. Així, referma la necessitat de fomentar la innovació i l’activitat econòmica local, d’apostar pels serveis a les persones i per les polítiques d’igualtat i diversitat, i de donar un nou impuls a la cultura i a l’educació per a que els municipis siguin creatius, educadors, solidaris i compromesos amb la salut.

És en aquest sentit que el Catàleg de serveis 2020 destina recursos a garantir l’administració electrònica i la innovació tecnològica i a la gestió d’equipaments culturals, museus, arxius i biblioteques. Així mateix, potencia el suport a activitats i equipaments esportius, en matèria d’infraestructures i espais naturals, i reforça l’assistència per al foment del consum responsable, el turisme i el comerç.

Torrelles de Foix celebrarà una Festa Major adaptada a les circumstàncies

19 d'agost de 2020

 

Aquest cap de setmana Torrelles de Foix celebrarà la seva Festa Major amb una programació reduïda i adaptada al context actual. La situació de crisi sanitària impedirà que enguany s’hi puguin celebrar algunes de les activitats tradicionals de la Festa Major, com les cercaviles o els correfocs.

Els actes previstos es desenvoluparan seguint les mesures de protecció i seguretat, amb aforament limitat, control d’accés, mantenint la distància de seguretat i l’ús obligatori de mascareta, entre d’altres.

El divendres 21 d’agost es donarà el tret de sortida amb el pregó i el castell de focs. Durant el cap de setmana es duran a terme alguns concerts, sardanes i un espectacle d’humor. Les entitats locals Coral Foix i els Diables amb els seus versots tindran el seu protagonisme durant el dissabte a la tarda i vespre.

El dimarts al migdia tindrà lloc la trobada d’autoritats, prèvia a la missa en honor a Sant Genís, presidida pel bisbe de Girona, el torrellenc Francesc Pardo, i es clourà amb una traca i una copa de cava.

Divendres 21 d’agost

22:30 Pregó a àrrec de Xavier Àvila Pérez de Bustos. Pl. Lluís Companys

tot seguit, Castell de focs

Dissabte 22 d’agost

11:30 Conta contes a la plaça Nova

19:00 Concert Coral Foix pl. Església

21:45 Versots diabòlics pl. Nova

22:30 Improshow pl. Lluís Companys

Diumenge 23 d’agost

18:00 Sardanes amb cintes. Organitza ANC pl. Nova

20:00 Concert amb Orquestra Europa pl. Lluís Companys

Dimarts 25 d’agost

11:45 Trobada d’autoritats

12:00 Missa en honor a Sant Genís. Presidida per Francesc Pardo, bisbe de Girona

Tot seguit Copa de cava i traca final. Església Sant Genís

Fibra òptica a Can Coral i Plana de les Torres

Properament s’iniciaran els treballs de desplegament de la fibra òptica a Can Coral i Plana de les Torres, després de l’acord al qual han arribat l’Ajuntament de Torrelles de Foix amb l’empresa instal·ladora i proveïdora del servei, XTA.

L’Ajuntament de Torrelles de Foix es farà càrrec del 50% del cost de la instal.lació.

Els treballs tenen una durada màxima aproximada prevista de vuit mesos. En una primera fase es completarà la instal.lació a la urbanització de Can Coral i en una segona fase s’acometrà el desplegament del servei fins a Plana de les Torres

Torrelles de Foix convertirà l’antiga escola Guerau de Peguera en un alberg turístic

16 de juliol de 2020

L’Ajuntament de Torrelles de Foix rebrà del Pla únic d’obres i serveis (PUOSC) de la Generalitat de Catalunya per al període 2020-2024 una subvenció de 370 mil euros, dels que una tercera part es destinara al programa de renovació de l’enllumenat municipal amb tecnologia LED i la resta serviran per finançar la remodelació i adequació de l’antiga escola Guerau de Peguera, per reconvertir-la en un alberg turístic.

Projecte turístic

Es tractaria del primer equipament d’aquestes característiques al Penedès, que permetria continuar impulsant la vocació i un model de poble obert al turisme, motor de la promoció del municipi i del seu entorn natural i patrimonial, així com per a la revitalització econòmica de Torrelles. L’alberg permetria ampliar considerablement l’oferta de places de llits del municipi, alhora que oferir noves possibilitats d’allotjament per a públic familiar i de grups, escoles, colònies, entre d’altres.

En el passat mandat la Diputació de Barcelona va realitzar un estudi de viabilitat, que certificava tècnicament les possibilitats de reconvertir aquest equipament en un alberg turístic.

L’Ajuntament destinarà 250 mil euros del PUOSC i sol·licitarà més ajuts a les administracions per tal de cobrir amb subvencions el cost total de l’obra de remodelació, que es calcula se situaria al voltant dels 400 mil euros. Ara s’iniciaran els tràmits administratius per tal d’avançar en la redacció del projecte i, posteriorment, la futura licitació de la remodelació.

Precisament aquesta setmana el govern mantenia una reunió amb representants de les entitats del municipi i dels veïns per tal de compartir la notícia d’aquesta subvenció i per acordar que es descarti la celebració d’una consulta ciutadana per decidir l’ús futur de l’antiga escola, tal i com estava previst fins a la concessió d’aquesta subvenció.

L’Ajuntament va exposar la necessitat de donar nous usos al patrimoni municipal, per evitar que entrin en desús, i a la vegada generar riquesa. També va recordar en relació a les demandes de comptar amb algun equipament per a les associacions, que les obres de rehabilitació de l’edifici del Casal de la Gent Gran, inclouen una sala polivalent, a més d’una primera planta amb despatxos, espais que es posaran a disposició de les entitats del poble.

Nou enllumenat

L’altra part dels fons del PUOSC, 120 mil euros, es destinaran a la renovació de l’enllumenat LED i permetran abordar la primera fase de Can Coral, del barri Corral Nou, a més de la substitució de la il·luminació del camp de futbol municipal.

BAN municipal de prohibició del bany als Pèlags del Foix i a Les Dous

13 de juliol de 2020

L’alcalde de Torrelles de Foix, Sergi Vallès, ha signat el següent Ban municipal:

Informo

El brot de pandèmia produïda per l’expansió de la COVID-19 arreu del món ha provocat que enguany, tant l’Agència Catalana de l’Aigua, com la Secretaria d’Agenda Urbana i Territori, hagin previst implementar mesures i recomanacions addicionals preventives motivades per la COVID-19 per a la gestió de les aigües de bany, zones on es practica el bany i serveis associats per tal de vetllar per la qualitat, seguretat i salubritat de les aigües de bany.

En relació al bany en aigües interiors, no declarades aigües de bany (trams de rius, gorgs i altres similars) es faciliten recomanacions generals als usuaris i es contempla la possibilitat que aquest any l’Ajuntament pugui prohibir el bany pel risc de coronavirus, així com l’accés als mateixos a través de camins públics per les aglomeracions de vehicles que impedeixen garantir les mesures de seguretat preceptives.

Per tot l’anterior i degut a l’actual situació d’emergència sanitària ocasionada per la COVID-19 i per prevenir qualsevol situació de risc o contagi:

 • Queda totalment prohibit l’accés, pel camí públic d’accés a la zona dels Pèlags del Foix. En aquests Pèlags queda totalment prohibit el bany o el contacte corporal amb l’aigua.
 • A l’espai de Les Dous queda prohibit el bany i limitat l’aforament al recinte a la zona de picnic sempre i quan es mantingui la distància social d’1,5 metres, equivalent a 2,5 m2 per persona.

L’Ajuntament establirà un servei de vigilància per tal de vetllar del compliment de les anteriors disposicions.

L’incompliment de les restriccions implicarà l’obertura d’expedient sancionador per vulneració de l’ordenança municipal de civisme i convivència ciutadana

Campanya de civisme per a recollir les deposicions dels gossos

11 de juliol de 2020

L’Ajuntament de Torrelles de Foix ha iniciat aquesta setmana una campanya de comunicació per fomentar el civisme entre els propietaris de gossos, sensibilitzant-los sobre la seva responsabilitat amb els seus animals, especialment pel que fa a la recollida de les deposicions dels i contribuir a mantenir i conservar en bon estat la via pública.

Durant aquests dies s’han instal·lat banderoles amb la imatge i el lema de la campanya “El gos és teu. La X també” a l’entrada principal del centre i també als nuclis de Can Coral i Plana de les Torres.

També es distribuirà a tots els domicilis un díptic promocional que recorda els principals drets i dreures de les mascotes i la responsabilitat del seus propietaris. El full repassa diversos aspectes de l’ordenança municipal, amb qüestions pràctiques sobre com portar correctament el gos pel carrer, o en cas de tenir un gos potencialment perillós, entre d’altres

Podeu consultar el díptic de la campanya en format PDF al següent enllaç

Campanya Civisme Animals

400 participants a l’Open BTT Kenda de Torrelles de Foix

8 de juliol de 2020

Torrelles de Foix acollia aquest cap de setmana una de les proves del circuit Open BTT Kenda. El Club BTT Els Navegants de Torrelles de Foix era l’encarrregat de preparar tres circuits espectaculars per aquesta prova, amb un recorregut de 22 km per tots aquells que s’inicien en la practica de la BTT, un de 37 km amb una bona quantitat de corriols per gaudir, inclos el mític dels Navegants molt conegut a la zona, i un de 57 km per tots aquells més valents que volien posar el seu cos al límit. Era la segona vegada que la competició visitava el municipi.

La prova es va desenvolupar amb la màxima normalitat possible, ateses les circumstàncies i mesures de seguretat sanitària, i amb una sortida esglaonada, però que no van impedir gaudir d’una gran jornada de bici a tots els participants, i del magnífic entorn natural de Torrelles de Foix.

Se suspèn l’edició 2020 del Festival Clownic de Torrelles de Foix

6 de juliol de 2020

També es trasllada a l’any vinent la tradicional Fira d’Alimentació i Artesania, que coincideix el quart cap de setmana d’octubre

L’Ajuntament de Torrelles de Foix, d’acord amb la comissió organitzadora, han près la decisió de suspendre aquest any el Festival Clownic. La setena edició d’aquest certamen d’espectacles i arts de carrer, que havia de celebrar-se el quart cap de setmana del mes d’octubre, es traslladarà per tant a l’any vinent, el 2021.

L’Ajuntament i l’organització, en una decisió responsable, han considerat prudent la suspensió per la incertesa sobre la situació sanitària que pugui presentar-se a la tardor, en relació als efectes de la crisi de la COVID-19 i les possibilitats que es pugui produir algun rebrot i l’establiment de noves mesures de prevenció i protecció. Amb tot, volen manifestar el seu compromís absolut amb el festival, i mantenen la seva ferma aposta per la cultura i la promoció de les les arts de carrer quan les condicions siguin més favorables

El Festival Clownic suposa un gran aparador promocional per al municipi i durant el cap de setmana de celebració d’aquest esdeveniment, que coincideix amb la tradicional Fira d’Alimentació i Artesania, a més d’altres activitats i propostes organitzades pel teixit associatiu local, són molts els visitants dels pobles veïns i de fora de la comarca que es desplacen fins al municipi, per aquest motiu es pren aquesta decisió, per vetllar i protegir la seguretat sanitària de tothom, veïns, veïnes i visitants.

Convocatòria per cobrir de manera urgent 1 plaça de vigilant municipal

26 de juny de 2020

L’Ajuntament de Torrelles de Foix requereix cobrir de forma immediata un lloc de treball de vigilant municipal per tal reforçar el servei de vigilància municipal.

El contracte tindrà una durada de 3 mesos, amb una jornada setmanal de 37’5 hores, i amb un horari que s’ajustarà a les necessitats del servei.

Els interessats poden fer arribar la seva sol·licitud de participació presentant una instància telemàtica a través de la Seu Electrònica del web de l’ajuntament www.torrellesdefoix.cat, o bé de forma presencial al Registre General de l’Ajuntament en horari d’oficina.

A la instància s’haurà d’acompanyar el DNI i el currículum.

El període per presentar les sol·licituds serà des del dia 26 de juny al dia 29 de juny de 2020, ambdós inclosos.

Torrelles de Foix descarta obrir la piscina municipal aquest estiu

25 de juny de 2020

L’Ajuntament de Torrelles de Foix ha pres la difícil decisió de no obrir aquest estiu la piscina municipal de Les Dous, després d’avaluar la proposta amb entitats i diversos col·lectius del municipi.

La instal·lació rep cada temporada molts banyistes i usuaris que no viuen a Torrelles de Foix, un factor que impacta sensiblement en el control sanitari per minimitzar el risc de contagis dels veïns i veïnes.

A més, les mesures per garantir la seguretat dels usuaris, l’adopció de franges horàries o la gestió dels accessos suposaria un esforç important per les finances municipals. Davant la recent crisi sanitària de la COVID-19, que ha tingut i tindrà també un gran impacte econòmic i social, l’Ajuntament de Torrelles de Foix aposta per destinar aquests recursos a d’altres iniciatives i projectes.

El govern té previst impulsar solucions i mesures perquè la població pugui refrescar-se i combatre les altes temperatures si aquest estiu es produeix algun episodi d’onada de calor.

Celebra les revetlles de manera segura

19 de juny de 2020

L’Ajuntament de Torrelles de Foix ha fet públic un BAN amb les següents mesures per celebrar de manera segura i amb precaució les revetlles de Sant Joan i Sant Pere:

Aquest any, més que mai, hem de fer, entre tots, que la festa i la revetlla de Sant Joan siguin segures i sense riscos de contagi de la COVID.

Per tal d’evitar incidents i poder celebrar Sant Joan amb precaució i fent que l’esforç de tantes setmanes no es malmeti us faig avinent el següent:

• Us recomanem celebrar una revetlla en grups reduïts de persones, familiars i amics. No estan permeses les aglomeracions de gent. Mantingueu la distància física entre persones.
• En cas de fer fogueres, han de ser molt controlades, a menys de 500 metres de zones boscoses i igualment, en grups reduïts de persones.
• No està permès tirar petards dins de la plaça de la Vila, parcs infantils o zona esportiva, ni a menys de 500 metres de zones boscoses. Recordeu que el mal ús dels petards pot provocar incendis forestals, a banda que afecten a la nostra convivència. Els petards només podran tirar-se les nits de revetlla (Sant Joan i Sant Pere).
• Prengueu precaució en la manipulació de petards i l’ús de gel amb bases alcohòliques.
• Seguiu totes les recomanacions de manipulació dels productes pirotècnics. Sobretot assegureu-vos de que els vostres petards detonin a una distància prudencial de la resta de persones.

 

Consulta les recomanacions de Protecció Civil

Recomanacions_revetlla_COVID19

 

L’Ajuntament de Torrelles de Foix reprèn el calendari de plens municipals

18 de juny de 2020

 

Aquest dimarts es va celebrar un ple corporatiu ordinari de l’Ajuntament de Torrelles de Foix. Va ser la primera sessió celebrada després del decret d’estat d’alarma i l’inici de la crisi sanitària, i es va desenvolupar a porta tancada i amb les regidores i regidors mantenint una distància interpersonal a la sala de plens per raons de seguretat sanitària.

En la primera part es van resoldre diverses qüestions de tràmit. També es van aprovar d’altres assumptes econòmics i financers, com un informe d’estabilitat pressupostària per al període 2021-23, així com una modificació de crèdit per realitzar una transferència de partides o la liquidació del pressupost de l’exercici 2019, que presenta un superàvit de més de 215 mil euros, uns drets pendents de cobrament de 4 milions d’euros i un deute municipal que se situa en 4,5 milions d’euros.

Mocions

El grup de govern de Junts per Torrelles de Foix també va presentar i aprovar una bateria de mocions en relació a la petició d’una estació-baixador d’alta velocitat al Penedès. També per demanar el tractament diferenciat del sector sanitari de l’Alt Penedès-Garraf-Cunit, en defensa del sector viticultor de la comarca i per un preu just del raïm; sobre el procés de reobertura escolar, entre d’altres.

A la part final del ple, el govern va donar detalls d’alguns assumptes d’actualitat. Entre les qüestions plantejades es va explicar que el Casal d’Estiu podria no dur-se a terme si en els propers dies no s’assoleix el mínim d’inscripcions. També es va avançar que la Festa Major es tirarà endavant, amb una programació adaptada i distribuïnt alguns actes al llarg de l’estiu. Es va recordar que la propera setmana Torrelles de Foix tornarà a portar la flama del Canigó, amb motiu de la revetlla de Sant Joan, i que acollirà l’acte de lliurament a la resta de municipis de la comarca.
L’alcalde Sergi Vallès també va fer un repàs a diverses de les iniciatives, serveis i accions impulsades durant la crisi de la COVID-19, i també va subratllar l’esforç econòmic al què haurà de fer front l’Ajuntament per la minva d’ingressos.

PODEU RECUPERAR L’ÀUDIO DEL PLE AL SEGÜENT ENLLAÇ

https://www.ivoox.com/52145538

Dimarts 16 de juny, ple municipal de l’Ajuntament

11 de juny de 2020

El proper dimarts 16 de juny, a les 20 hores, se celebrarà el ple corporatiu municipal de l’Ajuntament de Torrelles de Foix. L’ordre del dia de la sessió serà la següent:

Ordre del dia

1. Aprovació de l’acta de la sessió anterior 15/2019 de 23 de desembre
2. Aprovació de l’acta de la sessió anterior 1/2020 de 4 de febrer
3. Expedient 163/2020. Actualització del conveni-tipus per a l’assumpció de la
gestió informatitzada de la nòmina dels empleats dels ens locals (AGINEEL),
a la normativa vigent en matèria de protecció de dades
4. Expedient 264/2020. Actualització del conveni-tipus per a l’assumpció de
funcions d’assistència a la gestió econòmica local (ASGEL), a la normativa
vigent en matèria de protecció de dades
5. Expedient 597/2017. Cessió Local de Correus
6. Expedient 339/2020. Donar compte de l’informe de secretaria relatiu al
compliment de la Llei orgànica 2/2012 d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera respecte als marcs pressupostaris a mitjà termini 2021- 2023
7. Expedient 539/2020. Expedient de modificació de crèdit per transferències de crèdit del pressupost número 3/2020
8. Expedient 579/2020. Donar compte del decret d’alcaldia núm. 120/2020, de data 10 de juny de 2020, d’aprovació de la liquidació del pressupost de l’exercici 2019
9. Expedient 289/2020. Moció que presenta el grup municipal de Junts per Torrelles de Foix per demanar un baixador d’alta velocitat al Penedès
10.Expedient 432/2020. Moció que presenta el grup municipal de Junts per
Torrelles de Foix per demanar el tractament diferenciat del sector sanitari de
l’Alt Penedès-Garraf-Cunit
11.Expedient 533/2020. Moció que presenta el grup municipal de Junts per Torrelles de Foix per posar en valor els viticultors del Penedès
12.Expedient 532/2020. Moció que presenta el grup municipal de Junts per
Torrelles de Foix sobre la gestió del procés de reobertura escolar
13.Expedient 537/2020. Manifest respecte a la proposició de llei de la creació de l’Agència Catalana de la Natura
14.Expedient 465/2020. Moció que presenta el grup municipal de Junts per Torrelles de Foix de suport al sector de la caça
B) Activitat de control
15.Dació de compte dels decrets d’Alcaldia
16.Donar compte al Ple dels acords de la Junta de Govern Local 17.Informacions de la Presidència
18.Mocions i/o propostes de resolució dels Regidors
C) Precs i preguntes
19.Precs i preguntes