Ruta de les Gorgues de Foix, des del Santuari de Foix

2 de maig de 2023

Dificultat: Difícil

   

null8,51km  nullSi    null301m      null301m   null638m   null385m   [R3]


És una ruta que combina patrimoni i història del municipi, amb natura en en estat pur.
Descobrireu un dels punts més importants del municipi, el
Santuari de Foix, que alhora és un punt que ens ofereix unes extràordinàries vistes panoràmiques al Penedès i des d’on en dies clars és veu el mar. També us endinsareu a les Gorgues de Foix que ha modelat l’aigua amb el seu pas.

DESCRIPCIÓ:

Aquesta ruta comença a l’aparcament del Santuari (636 m. altitud) al costat del panell d’informació de les rutes. Passarem per davant del Santuari de Foix, continuarem pel corriol lateral de la muntanya direcció a la masia de les Valls i riu Foix.

El creuarem per primer cop, després el tornarem a creuar vàries vegades, passarem per unes vinyes abans d’arribar als primers corriols. Aquí la vegetació és espessa, i hi ha una barreja de varietats: de ribera, pi blanc i alzines. No trigarem a trobem les restes del Molí de la Pineda, molí fariner medieval.

A partir d’aquest punt anirem remuntant riu amunt creuant-lo a dreta i esquerra. Caminarem per corriols i zones de pedres on el camí està ben marcat, en aquest tram haurem de remuntar algunes roques, per la qual cosa hem d’estar amb una forma física acceptable. Veurem els salts i els pous del riu. Passarem per una de les preses d’aquesta zona de les gorgues.

A la meitat del recorregut veiem les restes de “Els Molinots”. Sembla ser que és una construcció de dos molins fariners de l’època medieval, que els movia la força de l’aigua.

Després el camí puja i es va fent més ample fins a Can Rosell de les Bassegues, ja veiem el Santuari de Foix. Tot seguint la pista, arribarem al punt de sortida.

PER LA SEVA DIFICULTAT NO S’ACONSELLA NO FER-LA AMB INFANTS.

Consulta o descarrega el track a WIKILOC

Powered by Wikiloc

 

PUNT D’INICI I FINAL: Aparcament del Santuari de Foix
[coordenades: 41°24’49.8″N 1°33’39.0″E |Google maps: 41.4140213, 1.5605261]