Torrelles de Foix inicia la licitació per a una ambiciosa remodelació de l’edifici de l’antiga escola

29 de maig de 2024

  • L’actuació, amb un pressupost de 819.126 euros, estarà subvencionada al 100%
  • En una primera fase es remodelarà la planta baixa de la llar d’infants i tot l’entorn de l’edifici

    L’Ajuntament de Torrelles de Foix va aprovar aquest dimarts en sessió extraordinària per unanimitat de tots els grups municipals l’inici del procés de licitació de les obres de remodelació de la planta baixa de la Llar d’infants i la remodelació de la façana de l’antiga escola Guerau de Peguera, una proposta d’urgència degut a que part de ha de finalitzar abans del proper 1 de gener per tal de poder acollir-se a una primera subvenció de 250 mil euros de la Diputació de Barcelona. El calendari global de l’obra és d’uns vuit mesos des del seu inici.

    L’alcalde, Sergi Vallès, va subratllar que es tracta “d’un dels temes segurament més importants d’aquest mandat per la magnitud d’aquest projecte. Fa molts anys que el municipi no afronta una obra com aquesta. El conjunt de les subvencions i inversions que rebrem entre aquest any i el compromís per l’any vinent cobreix el cost total de l’obra, amb un total de 819.000€ en subvencions”.

    L’actuació se centra en l’ampliació de la planta baixa de la llar d’infants, que permetrà ofertar més places i1 i2, així com obrir places des de i0 – amb les que no compta actualment el servei – i que s’integrarà amb el futur equipament de l’antiga escola. En aquesta primera fase s’arranjarà l’entorn, així com la zona exterior i la façana de l’edifici. Es modificarà així l’accés a l’escola bressol i es renovarà el pati. El pressupost de licitació se situa en 568.000 euros.

    La intenció en les posteriors fases de remodelació és la de construir nous habitatges a les antigues cases dels mestres i obrir el pati interior com a nou parc infantil per a tota la ciutadania. Una altra de les propostes en què s’està treballant és convertir un dels espais adjacents en la futura pista poliesportiva.