Arriba una nova edició de la Fira d’Artesania i el Festival Clownic

8 d'octubre de 2021

El cap de setmana del 22 al 24 d’octubre torna a Torrelles de Foix la tradicional Fira d’Artesania i el Festival Clownic, mostra d’espectacles i música que sumarà ja la seva setena edició.

Els concerts de Ginestà, Dàmaris Gelabert o Meritxell Nedderman en l’apartat musical, juntament amb el monòleg d’humor “Yo sobrevívi a EGB” de Jordi Merca o els espectacles de Circo Los o Los Herrerita, destaquen en un cartell que estarà farcit d’altres propostes i al·licients perquè públics de totes les edats puguin gaudir al màxim.

Després que la pandèmia forcés l’ajornament tant de la fira com del festival al 2021, enguany la Comissió organitzadora i l’Ajuntament de Torrelles de Foix han assumit el compromís de recuperar amb tota l’energia aquestes dues cites clau que tenen un lloc de privilegi en el calendari local i comarcal.

La carretera de Pontons, al costat de la plaça Lluís Companys (davant l’Ajuntament) i plaça Nova esdevindran el centre neuràlgic de la Fira d’Artesania i el Festival Clownic. Durant el cap de setmana també s’habilitarà un espai de food trucks i cervesa artesana; hi haurà una mostra de cultura popular, exposicions i d’altres activitats paral.leles per gaudir de l’entorn natural i del patrimoni de Torrelles de Foix.

També s’impulsarà la iniciativa solidària Fil i Agulla , que compta amb el suport de la Fundació Vallformosa, i que es destinarà a recollir fons per la investigació i recerca del càncer infantil de l’Hospital de Sant Joan de Déu.

Podeu consultar aquí el programa en PDF

Aquesta és la programació de la Fira d’Artesania i el Festival Clownic:

Divendres 22

22h Concert GINESTÀ (Carretera Pontons)

Dissabte 23

De 10 h. fins 13h. Obertura del Santuari de la Mare de Déu de Foix. 

Organitza: Associació Cívica del Santuari

11h. Plaça Nova- Inauguració oficial a càrrec de la Il·lma. Sra. Abigail Garrido, Diputada de Turisme, autoritats locals, amb l’acompanyament de la Coral Foix.

Tot seguit : Inauguració al Casal d’Avis, de les exposicions organitzades per l’Associació de Dones sobre Vestits i complementes de cerimònia i, exposició d’aquarel·les a càrrec del grup d’alumnes del Taller d’Aquarel·les.

A la Sala de Plens de l’Ajuntament, inauguració de l’exposició de de Josep Brichs Morgades.

A continuació, a la Rectoria, obertura de la Tómbola a càrrec de la Coral Foix.

En acabar , a la Plaça Lluís Companys, exhibició de balls populars amb la participació de la Colla de Ballets Folklòrics, el Ball de Diables, els Grallers de Foix, i el Ball de Gitanes.

17h Espectacle Sidecar-Pessic de Circ, a la Plaça del Casal.

18:30h Circo Los amb el seu espectacle Kasumay, a la Carretera de Pontons

22h Teatre al Casal Torrellenc, amb l’obra Yo sobreviví a la EGB de Jordi Merca i música en directe de Iván Vilches. 

(entrades a la venda a la recepció de l’Ajuntament; preu 6 € anticipada, 8 € el dissabte 23 durant tot el dia a la carpa de l’Ajuntament)

23:30h Concert amb Trifàsic a la Carretera de Pontons

Diumenge 24

9h. Sortida de la Ruta Mariana amb cotxe des de la Plaça Lluis Companys fins a Santa Maria de Foix. Nova Ruta oberta gràcies a l’Ajuntament i BTT Navegants. Distància 6km. Desnivell 200m. Durada 3h. Organitza: Caminants per Torrelles. 

De 10 h. fins 13h. Obertura del Santuari de la Mare de Déu de Foix. 

Organitza: Associació Cívica del Santuari

10.h.- Demostració de puntes de coixí al hall de l’Ajuntament. 

Organitza: Colla de Puntaires de Torrelles.

12h. Missa dominical amb la tradicional Ofrena d’Aliments.

12h Partit de futbol  entre el C. E. Torrellenc – Ribes, al Camp Municipal Jaume Brichs.

12:15h 1ra Desfilada de gossos en adopció del CAAD a la Plaça Nova (Estand Avat.SOS)

13h Espectacle The Flamingo’s amb Los Herrerita (Carretera de Pontons)

17:30h Concert “Mou el Cos”, amb la Damaris Gelabert, a la Carretera de Pontons.

20:00h Coca, gentilesa de Pastissera Can Pardo, i xocolata, gentilesa de Mister Pà, a la zona de foodtruks.

20:30h Concert amb la Meritxell Nedderman (Carretera de Pontons)

En acabar, cloenda oficial de la XXXIna edició de la Fira Artesana amb una forta tronada, a càrrec del Ball de Diables de Torrelles.