938 97 10 01 torrellesf@diba.cat

Torrelles de Foix convertirà l’antiga escola Guerau de Peguera en un alberg turístic

16 de juliol de 2020

L’Ajuntament de Torrelles de Foix rebrà del Pla únic d’obres i serveis (PUOSC) de la Generalitat de Catalunya per al període 2020-2024 una subvenció de 370 mil euros, dels que una tercera part es destinara al programa de renovació de l’enllumenat municipal amb tecnologia LED i la resta serviran per finançar la remodelació i adequació de l’antiga escola Guerau de Peguera, per reconvertir-la en un alberg turístic.

Projecte turístic

Es tractaria del primer equipament d’aquestes característiques al Penedès, que permetria continuar impulsant la vocació i un model de poble obert al turisme, motor de la promoció del municipi i del seu entorn natural i patrimonial, així com per a la revitalització econòmica de Torrelles. L’alberg permetria ampliar considerablement l’oferta de places de llits del municipi, alhora que oferir noves possibilitats d’allotjament per a públic familiar i de grups, escoles, colònies, entre d’altres.

En el passat mandat la Diputació de Barcelona va realitzar un estudi de viabilitat, que certificava tècnicament les possibilitats de reconvertir aquest equipament en un alberg turístic.

L’Ajuntament destinarà 250 mil euros del PUOSC i sol·licitarà més ajuts a les administracions per tal de cobrir amb subvencions el cost total de l’obra de remodelació, que es calcula se situaria al voltant dels 400 mil euros. Ara s’iniciaran els tràmits administratius per tal d’avançar en la redacció del projecte i, posteriorment, la futura licitació de la remodelació.

Precisament aquesta setmana el govern mantenia una reunió amb representants de les entitats del municipi i dels veïns per tal de compartir la notícia d’aquesta subvenció i per acordar que es descarti la celebració d’una consulta ciutadana per decidir l’ús futur de l’antiga escola, tal i com estava previst fins a la concessió d’aquesta subvenció.

L’Ajuntament va exposar la necessitat de donar nous usos al patrimoni municipal, per evitar que entrin en desús, i a la vegada generar riquesa. També va recordar en relació a les demandes de comptar amb algun equipament per a les associacions, que les obres de rehabilitació de l’edifici del Casal de la Gent Gran, inclouen una sala polivalent, a més d’una primera planta amb despatxos, espais que es posaran a disposició de les entitats del poble.

Nou enllumenat

L’altra part dels fons del PUOSC, 120 mil euros, es destinaran a la renovació de l’enllumenat LED i permetran abordar la primera fase de Can Coral, del barri Corral Nou, a més de la substitució de la il·luminació del camp de futbol municipal.