938 97 10 01 torrellesf@diba.cat

Torrelles de Foix també reclama una diferenciació de l’Alt Penedès i el Garraf i passar a la Fase 1 la propera setmana

13 de maig de 2020

El govern de l’Ajuntament de Torrelles de Foix vol expressar el seu malestar davant la proposta que ha fet pública aquest dimecres la conselleria de Salut del govern català, de mantenir a la Fase 0 de desconfinament la regió sanitària metropolitana Sud.

L’alcalde Sergi Vallès, en nom del govern municipal, trasllada tot el suport a la proposta del Delegat Territorial de la Generalitat de Catalunya al Penedès, perquè el sector Sanitari de l’Alt Penedès-Garraf-Cunit tingui un tracte diferenciat en relació a la Regió Sanitària Metropolitana Sud.

L’evolució favorable de l’Alt Penedès, que fa un mes registrava 55 persones hospitalitzades i a dia d’avui tan sols 9 a l’Hospital Comarcal, fa incomprensible, segons l’alcalde, que un municipi com Torrelles de Foix i la resta de municipis de la comarca no puguin accedir a la Fase 1 de desescalada.

Des del govern de Torrelles mantenen que la prioritat és garantir la salut i la seguretat de la ciutadnia, però que cal extremar mesures, com l’ús obligatori de la mascareta, i més contundència amb l’incivisme i els incompliments de les restriccions de confinament que han imposat les autoritats competents.