938 97 10 01 torrellesf@diba.cat

L’Ajuntament de Torrelles de Foix aprova el pressupost municipal per l’any 2020

30 de desembre de 2019

L’Ajuntament de Torrelles de Foix va aprovar la setmana passada, en el darrer ple corporatiu de l‘any, el pressupost municipal per al 2020, que serà de 2.185.640 euros.

La proposta del govern de Junts x Torrelles de Foix i que encapçala Sergi Vallès amb majoria absoluta de 9 regidors sobre els 11 del plenari, va rebre el suport de la portaveu del PSC, mentre el representant d’ERC va votar-hi en contra.

Per primera vegada en deu anys l’Ajuntament ha presentat i aprovat el pressupost abans de l’inici de l’exercici. El document manté la línia continuista i de contenció, com a conseqüència del compliment dels criteris de sostenibilitat financera dels comptes públics per tal d’eixugar progressivament l’endeutament municipal, i que en els darrers anys ha compromès enormement la gestió del govern. Aquest any, l’Ajuntament farà front a un deute amb proveïdors de més de 231.000 euros, anteriors a l’any 2008.

S’ha reordenat i simplificat el pressupost per tal d’ajustar-lo a la realitat i necessitat de les diverses regidories i serveis, amb la creació de noves partides, com per exemple per a polítiques d’Igualtat. També s’ha realitzat un esforç revisant a l’alça programes de serveis socials en el capítol d’ajuts i beques, i també mantenint l’aposta en l’àmbit de Cultura, Educació, Joventut i Turisme, entre d’altres.

Les inversions previstes al pressupost per l’any vinent se centraran en la neteja i arranjament de franges perimetrals per a la prevenció d’incendis. Amb tot, l’Ajuntament de Torrelles de Foix comptarà un any més amb la possibilitat de impulsar millores a la via pública i als equipaments municipals amb les subvencions i aportacions d’altres administracions, en especial de la Diputació de Barcelona, que financen els projectes i obres al 100%.