938 97 10 01 torrellesf@diba.cat

Mapa de patrimoni de Torrelles de Foix

16 d'octubre de 2019

L’Oficina de Patrimoni Cultural (OPC) de la Diputació de Barcelona ha enllestit un mapa amb l’inventari d’elements del patrimoni cultural i natural de Torrelles de Foix. Una eina essencial perquè els ajuntaments treballin per a la protecció i conservació dels seus bens culturals.

El passat 10 d’octubre es va lliurar el Mapa de Patrimoni Cultural de Torrelles de Foix a l’Ajuntament, fruit del corresponent conveni signat amb el municipi. Amb aquest treball s’han inventariat 240 elements del patrimoni cultural i natural del terme, dels quals el 91% corresponen a patrimoni immoble, un 1% és moble, un 2,5% documental, un 2,5% immaterial i un 3% natural.

176 municipis ja disposen de mapa de patrimoni cultural

Els mapes del patrimoni cultural es realitzen per tècnics de l’OPC amb la col·laboració de persones de cada municipi que hi aporten els seus coneixements fruit de la seva recerca.

L’OPC realitza des de fa més de 20 anys aquests mapes del municipis de la demarcació de Barcelona per als ajuntaments que ho sol·liciten. Actualment, hi ha 176 municipis on ja s’ha elaborat el mapa i diversos més es troben en diferents processos de realització.