938 97 10 01 torrellesf@diba.cat

La consulta ciutadana de Torrelles se celebrarà del 17 al 22 de juny

30 d'abril de 2019

La consulta ciutadana per decidir el destí del solar situat al costat de la plaça Lluís Companys, on s’hi ubica l’Ajuntament, se celebrarà del 17 al 22 de juny. Tot i que la intenció de l’Ajuntament era celebrar la votació abans de la finalització del mandat, l’apretat calendari electoral d’aquesta primavera ha motivat que finalment s’endarrereixi  la data en relació a la previsió inicial.

Com participar

Podran participar-hi totes les persones empadronades al municipi majors de 16 anys, dipositant la butlleta que trobaran al díptic informatiu que es repartirà en les properes setmanes, o bé des del nou aplicatiu mòbil municipal Comunicat-i. Durant tota la setmana, de dilluns a divendres 9 a 14h i dimarts també de 16 a 19:30h, i el dissabte 22 de juny de 10 a 14h, estarà habilitada una urna a les oficines d’atenció ciutadana de l’Ajuntament.

El dissabte 22 de juny a les 14 hores es tancarà la votació i s’iniciarà el recompte de vots en un acte públic obert a tothom.

Les persones que vulguin participar-hi hauran de facilitar el DNI i escollir com a màxim una proposta entre les quatre opcions possibles.

Les propostes

El procés de participació ciutadana, que va començar a principis d’any, té com a objectiu copsar l’opinió de la ciutadania per tal de definir què s’hi fa en aquest espai on hi ha també una estructura inacabada de ferro i formigó del que havia de ser un centre polivalent i que es manté aixecada des de fa uns anys.

Després d’una fase de recollida d’idees i propostes es van celebrar dues sessions de treball amb representants de les entitats, dels partits polítics i veïns a títol individual per tal d’avaluar i seleccionar aquells projectes més interessants pel municipi. Finalment s’han escollit quatre propostes finalistes que es portaran a la votació:

  • Centre Polivalent
  • Centre Mèdic
  • Cessió o venda del terreny per ubicar-hi un Centre de Dia o Residència per a la Gent Gran
  • Enderrocar l’estructura i destinar el solar a espai públic