938 97 10 01 torrellesf@diba.cat

Els fets delictius a Torrelles, molt per sota de la mitjana comarcal i catalana

2 d'abril de 2019

Divendres al matí el Conseller d’Interior de la Generalitat es va reunir amb els alcaldes de l’Alt Penedès per tal de fer un balanç de l’actuació en temes de seguretat del darrer any. Miquel Buch ha explicat que és una trobada que fan habitualment en els territoris on hi ha municipis que no disposen de policia local, com és el cas en 23 dels 27 municipis de l’Alt Penedès, entre ells, Torrelles de Foix.

Amb les dades a la mà, el conseller ha volgut traslladar als alcaldes que la comarca té un nivell de fets delictius força per sota de la mitjana catalana, i ha explicat que en aquest darrer any s’ha buscat donar resposta al que eren les principals preocupacions fa 12 mesos. Així, parlava de la disminució en els robatoris a interior de domicili, que han baixat un18% amb la implantació d’un pla específic d’habitatge.

Amb dades comparatives a nivell de tot Catalunya, el conseller Buch ha remarcat que a l’Alt Penedès es registren 50’5 fets delictius per cada 1.000 habitants; mentre que a nivell de país la xifra se situa en 75 fets per cada 1.000 habitants.

A Torrelles de Foix, la xifra de fets delictius se situa, amb 39,5 per cada 1.000 habitants, molt per sota de la mitjana comarcal i catalana.

Des de la comarca s’ha posat sobre la taula la preocupació per temes relacionats amb les ocupacions d’habitatges o el cultiu de marihuana; el conseller va assegurar que s’ha ha prestat especial atenció tot i que també ha remarcat que sovint no es poden resoldre només amb l’actuació policial. En aquest sentit ha explicat que des del punt de vista de la Generalitat, la legislació espanyola és més laxa que l’europea en segons quins tipus delictius i això fa que s’incrementin algunes situacions d’inseguretat i delictives.

El Conseller ha volgut insistir en que, sovint, la sensació de inseguretat que té la ciutadania davant d’alguns fets no s’acaba corresponent amb la realitat de les dades. Tot i això, sí ha explicat que els fets delictius a l’Alt Penedès han crescut un 3% en el darrer any; però per contra s’han resolt un 30% més dels casos que l’any anterior.

Foto: El Cargol