938 97 10 01 torrellesf@diba.cat

La consulta ciutadana sobre el solar del costat de l’Ajuntament tindrà quatre propostes finalistes

30 de Març de 2019

El passat dijous es va celebrar la segona sessió de participació ciutadana de la Comissió de Treball que ha decidit, després de dues reunions, les propostes finalistes que se sotmetran en les properes setmanes a una consulta per tal de definir quin ha de ser el futur del solar situat al costat de l’Ajuntament de Torrelles de Foix.

Més d’una vintena de persones, en representació de les entitats del municipi i ciutadans interessats en el procés, han pres part a cadascuna d’aquestes reunions en les quals s’han debatut les necessitats del municipi i s’han valorat els diversos projectes i idees que la ciutadania va proposar a principis d’any en la fase de recollida de propostes. Les sessions han servit per posar en comú i reflexionar sobre el model futur de poble i quina és la capacitat de Torrelles de Foix per assumir o no nous equipaments municipals i amb quines característiques.

El solar que ha motivat aquesta consulta impulsada pel govern de Torrelles de Foix es troba situat just al costat de l’edifici de l’Ajuntament, i des de fa anys està ocupat per l’esquelet d’una estructura metàl.lica i formigó d’un projecte municipal que va quedar aturat, amb dues plantes i una superfície total de 1.160 metres quadrats. Després dels debats i les deliberacions, s’ha consensuat l’elecció de quatre opcions que es portaran a una votació ciutadana en què hi podran prendre part tots els empadronats al municipi majors de 16 anys.

Les propostes finalistes escollides han estat: 

  1. Enderrocar l’estructura i destinar el solar a espai públic
  2. Centre Polivalent
  3. Centre Mèdic
  4. Cessió o venda del terreny per ubicar-hi un Centre de Dia o Residència per a la Gent Gran

Sigui quina sigui la decisió de la ciutadania, l’opció més votada servirà a l’Ajuntament de Torrelles de Foix per definir en els propers anys els passos a seguir a l’hora de cercar el finançament i les subvencions necessàries ja que, sigui quina sigui la proposta més votada, cap d’elles es podrà assumir només amb recursos municipals. Seran imprescindibles les gestions amb d’altres institucions i organismes i, potser, cercar també les complicitats amb el sector privat.

En els propers dies l’Ajuntament distribuirà a tots els veïns i veïnes un full informatiu amb tots els detalls sobre la consulta, els detalls de les propostes finalistes, i també com votar. La consulta permetrà participar tant pel sistema tradicional de butlleta i urna, com via online des de la nova app mòbil municipal de Comunicat-i .