938 97 10 01 torrellesf@diba.cat

S’inaugura el nou enllumenat del Santuari de Foix

11 de febrer de 2019

El president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, juntament amb l’alcalde de Torrelles de Foix, Sergi Vallès, va inaugurar aquest dissabte al matí el nou enllumenat del Santuari de Foix.

L’acte es va iniciar amb un esmorzar popular i, posteriorment, es va dur a terme l’acte d’inauguració oficial del nou enllumenat a l’interior del santuari, amb un torn de parlaments en què també van intervenir-hi el regidor Jordi Torné; Jaume Bel, president de l’Associació Cívica del Santuari de Foix, encarregada de vetllar per la preservació i conservació de la construcció, i el mossèn Xavier Aymerich.

La Diputació de Barcelona ha atorgat a l’Ajuntament de Torrelles de Foix una subvenció de 44.924 euros per finançar íntegrament el projecte d’enllumenat del Santuari de Foix que ha permès renovar la xarxa elèctrica, instal·lar una nova il·luminació interior i reforçar la il·luminació exterior per tal de millorar l’impacte visual i estètic del santuari. En total, més d’una cinquantena de nous punts de llum que realcen aquest patrimoni penedesenc.

La corporació, a través del Servei de Patrimoni Arquitèctonic Local (SPAL), ja va fer-hi, entre els any 1981 i 1987, una excavació arqueològica per documentar la història de l’edifici i una restauració completa del santuari, així com l’adequació de l’entorn (on hi ha una torre, una cova i un recinte emmurallat), amb un cost superior als 19 milions de pessetes.

Sergi Vallès va agraïr la tasca, esforç i estima de totes les persones que al llarg d’aquests anys han contribuït a la millora i restauració del santuari i va subratllar el bon treball realitzat en la instal.lació d’aquesta nova il·luminació. L’alcalde de Torrelles de Foix va insistir en l’aposta per aquest patrimoni que suposa un fantàstica plataforma per a la promoció del municipi i el seu entorn natural.

Marc Castells va remarcar en la seva intervenció que “ara, tres dècades després, la Diputació segueix compromesa amb el santuari i amb Torrelles i vetlla perquè un edifici tan valuós i tan representatiu es conservi en bon estat”. El president de la Diputació de Barcelona va afegir que “endreçar el patrimoni amb els recursos actuals és una manera més de treballar per la gent, de fer atractius els nostres pobles i ciutats i de consolidar un territori carregat d’iniciatives i orgullós dels seus valors”.

Molts veïns i veïnes, així com alcaldes de municipis de la comarca o el president del Consell Comarcal, també es van desplaçar fins al Santuari per participar en aquest acte