938 97 10 01 torrellesf@diba.cat

Sergi Vallès reclama una mesa de treball amb tots els municipis per abordar la ocupació il.legal d’habitatges que no són per necessitat

28 de setembre de 2018

L’alcalde de Torrelles de Foix, Sergi Vallès, va sol•licitar aquest dijous en la sessió del Consell d’Alcaldes de l’Alt Penedès la creació d’una taula de treball que permeti millorar la gestió i la coordinació entre els municipis davant els casos d’ocupació d’habitatges.
 
Els efectes de la crisi econòmica i la proximitat del Penedès a l’àrea metropolitana de Barcelona han fomentat en els darrers anys un increment notable d’ocupacions d’habitatges a la comarca.
 
Sergi Vallès va voler diferenciar clarament aquelles situacions que s’han produït per necessitat de persones i famílies que no disposen d’un sostre on viure, amb els casos que s’estan reproduïnt darrerament d’ocupacions d’immobles per dur a terme activitats il•legals i fraudulentes, que generen molts conflictes, incivisme i inseguretat als municipis.
 
Vallès va destacar l’excel•lent tasca realitzada pel servei d’Habitatge del Consell Comarcal de l’Alt Penedès en l’elaboració d’un protocol i va sol•licitar la creació urgent d’aquesta taula d’alcaldes per tal de implementar aquestes mesures i fer un front comú davant aquestes ocupacions irregulars.
sergivalles