938 97 10 01 torrellesf@diba.cat

Arriba la 30a edició de l’Aplec del Foix

29 de març de 2018

Aquest dilluns de Pasqua se celebrarà l’Aplec del Santuari de Santa Maria del Foix. Aquest any amb motiu del 30 aniversari de la reconstrucció del santuari l’Aplec comptarà un parell de novetats. Per una banda, la caminada popular que començarà a les 9 del matí i que portarà als participants fins al santuari de Foix i que enguany farà el recorregut original que es cobria fa 30 anys per pujar la verge. D’altra banda, dilluns també s’inaugurarà una font per celebrar l’arribada d’aigua corrent al Santuari de Foix després de tants anys.

Els actes s’iniciaran amb la inauguració de la font un cop hagin arribat els caminants dalt del santuari cap a les 11:45. A les 12, com és habitual, tindrà lloc la missa d’Ofici i en acabar es farà una ballada de sardanes. El dinar popular està previst per unes 300-400 persones amb un menú format per paella i botifarra a la brasa. Després del dinar de germanor, la festa acabarà amb un grup d’animació per a tota la família.

L’alcalde de Torrelles de Foix, Sergi Vallès, va explicar durant la presentació que molt aviat es tiraria endavant un projecte, amb l’ajut de la Diputació de Barcelona, per dotar el Santuari de Foix encara més de singularitat amb el principal objectiu de fer-lo més atractiu per al turista.

El projecte anirà destinat a adequar tot l’entorn del santuari, així com senyalitzar i millorar dues rutes a peu des de Torrelles. També es renovarà la il·luminació i s’està estudiant amb diferents professionals com buscar el revulsiu per atraure més visitants. De fet, un d’aquests professionals que fa un parell de mesos va visitar el santuari és l’arquitecte en cap de la Sagrada Família.

aplecfoix