938 97 10 01 torrellesf@diba.cat

Franges de protecció a La Montsarra

26 d'abril de 2017

Aquests dies també s’està treballant en les franges de protecció perimetral a la zona de La Montsarra, una actuació que compta amb la subvenció de la Diputació de Barcelona i que suposa una intervenció molt necessària en zones forestals per tal de reforçar la seguretat i millorar la prevenció davant el risc d’incendis.

Les franges de protecció perimetral són unes franges obligatòries legalment que han d’envoltar les urbanitzacions, els edificis aïllats i les instal·lacions en
contacte amb el bosc.

• En aquestes franges s’ha d’eliminar gairebé tot el matoll i tallar part dels arbres per reduir la força dels incendis i dificultar que arribin als habitatges.
• Han de mesurar com a mínim 25 metres d’amplada i han d’estar lliures de vegetació seca i amb els arbres podats i aclarits.
• Les parcel·les han de complir les mateixes condicions que les franges de protecció perimetral.

frangesproteccio

Comencen les obres d’arranjament del Camí de La Berna a Can Coral

Aquests dies s’han iniciat les obres d’asfaltament del camí de La Berna a Can Coral, una actuació que s’inclou en el pla d’arranjament de la xarxa de camins rurals comarcals i que compta amb la subvenció de la Diputació de Barcelona.

En aquesta fase s’asfaltarà un tram d’uns 500 metres i l’Ajuntament de Torrelles de Foix treballarà per aconseguir noves subvencions que permetin completar l’arranjament de tot el camí.

Es recorda que fa tres anys es va arranjar també l’enllaç amb la carretera de Plana de les Torres i que en els propers mesos també està previst fer les obres a l’accés principal de Can Coral. Una de les grans prioritats del govern és millorar la mobilitat, la comoditat dels veïns i veïnes i la connexió del veïnat amb la resta del municipi.

laverna

Del 2 al 12 de maig preinscripció a la llar d’infants municipal

Del 2 al 12 de maig s’obrirà el termini de preinscripció a la llar d’infants municipal Alt Foix per al curs 2017/18.

Totes aquelles persones i famílies interessades poden omplir el formulari que trobareu a l’Oficina d’Atenció al Públic de l’Ajuntament de Torrelles de Foix.

Es recorda que per ser admès o admesa en una escola bressol o una llar d’infants pública el nen o la nena ha de tenir, com a mínim, un any d’edat a l’inici del curs 2017-2018. Si el centre té vacants, pot admetre al llarg del curs nens i nenes a partir del moment que compleixin l’any.

Caldrà també aportar la següent documentació:

 • Fotocòpia del llibre de família
 • Fotocòpia del carnet de salut de l’infant (vacunacions)
 • Fotocòpia de la targeta sanitària de l’infant
 • Fotocòpia del DNI dels pares/tutors legals

La publicació de la llista de l’alumnat admès es donarà a conèixer a partir del 2 de juny i el període de matriculació serà del 6 al 9 de juny.

Per a més informació podeu adreçar-vos a l’Ajuntament en horari d’atenció al públic, de dilluns a divendres de 9 a 13 hores i els dimarts a la tarda també de 16 a 19:30 hores, o bé trucar al telèfon 938971001.

llarinfants

Vols treballar al Casal d’Estiu?

25 d'abril de 2017

L’Ajuntament de Torrelles de Foix informa que l’empresa que gestionarà el Casal d’Estiu municipal 2017 precisa cobrir diverses places de personal temporal.

És imprescindible comptar amb experiència en casals d’estiu. L’empresa que gestiona el servei serà l’encarregada de la selecció i la contractació del personal.

Aquells interessats poden presentar el seu currículum vitae a les oficines municipals de l’Ajuntament fins al 5 de maig.

Horari d’atenció al públic és de dilluns a divendres de 9 a 13 i els dimarts també de 16 a 19:30 hores.

curriculums casal estiu 2017

Fins al 19 de juny obert el termini per demanar ajuts al lloguer

20 d'abril de 2017

Són ajuts a fons perdut per fer front al pagament del lloguer de les unitats de convivència que tinguin ingressos baixos o moderats, a qui el cost de l’habitatge pot situar en risc d’exclusió social residencial.

Ja s’ha obert el termini de la Generalitat per demanar ajuts per al pagament del lloguer. Aquests ajuts són per al lloguer, en règim de concurrència competitiva, per facilitar l’accés i la permanència en un habitatge per a sectors de població en risc d’exclusió social. El termini és obert fins el 19 de juny.

Aquests ajuts estan adreçats a persones que siguin titulars d’un contracte de lloguer que constitueixi el seu domicili habitual i permanent al territori de Catalunya i compleixin els requisits de la convocatòria.

L’import de la subvenció serà del 40 per cent de l’import del lloguer anual de l’habitatge habitual i permanent, amb un límit màxim de 2.400 euros anuals per habitatge.

Aquesta prestació és incompatible amb:

 • Les prestacions econòmiques d’especial urgència per als mateixos mesos.
 • El manteniment del dret a la percepció de la Renda Bàsica d’Emancipació per les mateixes mensualitats de l’any.
 • Altres ajuts o prestacions provinents d’altres administracions públiques que tinguin la mateixa finalitat.

– Certificats de Renda

Els Certificats de Renda corresponents als imports rebuts en l’exercici 2016 es poden obtenir a través de la oficina gestora on vàreu tramitar l’ajut.

Per a més informació adreceu-vos al Servei d’Habitatge del Consell Comarcal de l’Alt Penedès – Tel. 93 890 00 00 ext. 113 i 115 – Fax 93 890 69 83 – habitatge@ccapenedes.cat

habitatge4web

Multitudinari Aplec de Foix

18 d'abril de 2017

Un any més l’Aplec de Foix va ser un èxit. Fins a 360 persones van assistir al dinar i unes 600 en total al llarg de tota una jornada que va arrençar amb la caminada popular fins al Santuari de Foix. La missa, oficiada pel bisbe de Girona, Francesc Pardo, i la ballada de sardanes, van oferir els prolegòmens d’un dinar amb base de paella, butifarra amb xips, garlanda, vi i cafè.

I després, jocs infantils i gimcana per completar una gran festa.

L’Ajuntament de Torrelles de Foix felicita l’Associació del Santuari de Foix, organitzador d’aquest dia inoblidable, amb el suport del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Parés Baltà i Pastisseria Can Pardo, així com totes les entitats, voluntaris i col·laboradors que ho fan possible.

facebook_1492459734904

250 participants a la Marxa BTT de Torrelles de Foix

10 d'abril de 2017

La novena edició de la Marxa BTT de Torrelles de Foix, organitzada per l’Ajuntament amb el suport del Club BTT Els Navegants, va reunir aquest diumenge 250 participants en una jornada magnífica de sol i que va permetre gaudir els corredors i els espectadors d’un excel.lent recorregut per camins i corriols espectaculars. 

Amb sortida i arribada a Torrelles de Foix, la cursa presentava un recorregut d’una mica més de 30 quilòmetres i amb un desnivell de 900 metres.

Albert Planas, amb un temps d’1:22:17 segons, va endur-se la victòria de la prova, acompanyat al podi de la general per José López i Llibert Mill, que van arribar a la meta separats per un segon de diferència. Per la seva banda, Anna Bello va signar el triomf en la categoria femenina, per davant d’Aina Picas i Silvia Pociello. Podeu consultar tots els resultats al web www.manjisoft.com.

La Marxa BTT és una cita esportiva plenament consolidada en el calendari penedesenc, molt ben valorada any rere any pels ciclistes participants, i que permet a Torrelles de Foix continuar apostant per la promoció del municipi i el seu entorn natural, escenari immillorable per a la pràctica esportiva, el senderisme o simplement per gaudir de la fantàstica natura del municipi.

L’Ajuntament de Torrelles de Foix agraeix la bona tasca del club BTT Els Navegants, així com el suport i esforç de totes les persones voluntàries que una vegada més han permès brindar un altíssim nivell organitzatiu.

 

BTT1

Vols demanar cita amb l’alcalde o els regidors de l’Ajuntament?

7 d'abril de 2017

Amb la voluntat d’obrir l’administració local i acostar la gestió municipal a tota la ciutadania, des de l’Ajuntament volem donar resposta a totes aquelles qüestions que es plantegin els veïns i veïnes del municipi.

Us recordem que l’alcalde i la resta de regidors i regidores del consistori estan a la vostra disposició per tal d’atendre les consultes, queixes o qüestions que vulgueu plantejar-los. Podeu concertar cita amb els càrrecs electes adreçant-vos a les oficines de l’Ajuntament de dilluns a divendres de 9 a 13 hores i els dimarts de 16 a 19:30 hores o bé trucant al telèfon 93 897 10 01.

visitaregidors

El 17 d’abril torna el tradicional Aplec al Santuari de Foix

4 d'abril de 2017

Coincidint amb el dilluns de Pasqua, el proper 17 d’abril, se celebrarà el tradicional Aplec al Santuari de Santa Maria de Foix, amb les següents activitats:

A les 9 del matí, caminada popular amb sortida des de la font de Sant Pere fins al Santuari de Santa Maria de Foix. (Es recorda a tots aquells que no vulguin pujar a peu, que hi ha zona d’aparcament). Es farà una aturada pel camí per esmorzar

A les 12 del migdia es farà la tradicional missa de dilluns de Pasqua, oficiada pel bisbe de Girona, Francesc Pardo.

A la 1 del migdia ballada de sardanes

En acabar, dinar amb paella d’arròs, a càrrec del xef Pere Torrents. Els tiquets són a la venda a les botigues de Torrelles de Foix i via online des del web www.enoturismepenedes.cat. També es podran adquirir el mateix dia al Santuari, al preu de 13 euros.

El menú inclou: primer plat paella; segon plat butifarrà amb patates xip, garlanda de postre, vi i cafè.

Organitza: Associació del Santuari de Foix, amb la col.laboració de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Parés Baltà i Pastisseria Can Pardo.

Tradició

Des de fa gairebé tres dècades, coincidint amb la finalització de les orbes de restauració que van permetre recuperar el santuari, són moltes les famílies que s’hi apleguen el dilluns de Pasqua per lloar Santa Maria de Foix, la patrona del Penedès. Com és habitual, es farà el cant dels Goigs i la veneració a la verge.

L’emotiu acte serveix també per posar en valor aquest patrimoni arquitectònic de Catalunya, construcció romànica situada en un emplaçament immillorable i que esdevé també un referent per a la promoció turística de Torrelles de Foix i el Penedès.

 

santuari

El 8 d’abril jornada de trasllat a la nova escola Guerau de Peguera

29 de març de 2017

L’Ajuntament de Torrelles de Foix fa una crida a la ciutadania per tal de comptar amb persones voluntàries que col·laborin amb les tasques de trasllat a la nova escola Guerau de Peguera.

El proper dissabte 8 d’abril, a les 9 del matí, es convoca a les portes del centre tots els qui vulguin participar en aquesta jornada per portar tot el material educatiu i pedagògic i altres elements.

Una vegada s’han enllestit les obres i que la instal.lació ja compta amb tots els serveis, durant els dies de Setmana Santa, amb l’aturada de les classes, s’aprofitarà per condicionar i posar a punt la nova escola per tal que els alumnes i el professorat puguin estrenar el centre el 18 d’abril.

Es demana als veïns i veïnes que prèviament facin la inscripció a les oficines de l’Ajuntament en horari d’atenció al públic o bé trucant al telèfon 938971001.

escolaOK

Fins al 7 d’abril es poden sol·licitar beques per activitats esportives extraescolars

Fins al 7 d’abril es pot presentar sol·licitud per optar a beques per activitats esportives extraescolars per al curs 2016/17.

Podran sol.licitar l’ajut:

 • Les famílies amb menors a càrrec d’entre 0 i 16 anys  empadronats en el municipi de Torrelles de Foix amb una antiguitat d’un any.
 • L’activitat esportiva s’ha de realitzar en el propi municipi o en altres entitats esportives sempre i quan la modalitat esportiva sol·licitada no s’oferti en el municipi.

A més de la sol.licitud emplenada i signada, caldrà aportar la següent documentació:

 • Certificat d’empadronament de la unitat familiar.
 • Rebut de pagament de la quota de l’activitat esportiva a subvencionar.
 • Document verificat per l’entitat bancària amb el número de compte.

La sol.licitud s’ha de presentar a l’Ajuntament de Torrelles de Foix en horari d’atenció al públic. Podeu consultar les bases al web municipal clicant al següent enllaç

 Bases beca activitat esportiva extraescolar

 

convobeques

Cloenda de la Roda de Teatre de l’Alt Penedès al Casal Torrellenc

27 de març de 2017

Aquest diumenge va tenir lloc al Casal Torrellenc la Cloenda de la Roda de Teatre Amateur de l’Alt Penedès. El grup de Teatre El Fanal de Sant Quintí de Mediona va oferir l’obra de teatre ‘El bon doctor’. En acabar l’obra es va dur a terme el repartiment de records per tots els grups participants a la Roda.

L’Ajuntament de Torrelles de Foix vol felicitar especialment al grup local, la Colla de Teatre Pa Amb Xocolata, la bona feina i progressió que han mostrat en els darrers temps. Moltes felicitats!

rodateatre2

Torrelles de Foix aprova la capitalitat compartida per a la Vegueria Penedès

22 de març de 2017

És el primer municipi que dóna suport a la proposta que ja han recolzat públicament els presidents dels quatre Consells Comarcals

Aquest dimarts el ple municipal de l’Ajuntament de Torrelles de Foix va aprovar amb el suport de tots els grups -6 vots de PDCAT, 2 vots del PSC i 1 vot de l’Agrupació d’Electors de Torrelles de Foix – i el vot contrari dels dos regidors d’ERC (2) la moció per declarar la capitalitat compartida de la futura Vegueria Penedès.

L’alcalde i regidor del PDCat, Sergi Vallès, va defensar la necessitat d’apostar per un model que fomenti la cohesió i l’equilibri del territori, reconeixent el paper i la igualtat de condicions per a les quatre capitals de comarca – Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú, El Vendrell i Igualada -.

Torrelles de Foix ha estat el primer municipi de la Vegueria Penedès que es posiciona a favor d’aquesta articulació territorial amb capitalitat compartida.

pletorrelles

Resum del ple municipal de març

Aquest dimarts es va celebrar el ple corporatiu de l’Ajuntament de Torrelles de Foix del mes de març. A l’inici de la sessió es va aprovar el punt relatiu a una modificació de crèdit, amb el vot favorable dels regidors del govern i l’Agrupació d’Electors, així com la moció d’adhesió al Pacte Nacional pel Referéndum, a petició de l’Associació de Municipis per la Independència i l’Associació Catalana de Municipis. PDCat i ERC van donar-hi suport, mentre el PSC i l’Agrupació d’Electors van abstenir-se.

També va veure llum verda la moció per declarar la capitalitat compartida de la Vegueria Penedès, una proposta que va comptar amb el vot favorable de tots els grups, a excepció d’ERC que va votar-hi en contra. Torrelles ha estat el primer municipi de la demarcació que aprovar aquesta moció.

L’alcalde Sergi Vallès va informar durant la sessió de l’aportació de 35.000 euros que l’Ajuntament rebrà del Consell Comarcal per arranjar el camí de La Verna.

Reparació de les obres en mal estat de Can Coral

El ple municipal es va estendre a l’apartat de precs i preguntes amb motiu de la documentació que l’Ajuntament de Torrelles de Foix ha traslladat als jutjats en relació a la sentència del cas de les obres de Can Coral. Tant la portaveu de l’Agrupació d’Electors, Teresa Rodríguez, com la resta de grups de l’oposició van expressar la seva disconformitat a formar part de la llista de persones que podien veure’s compromeses a assumir responsabilitats si no s’executa la reparació dels carrers de la urbanització en mal estat. Rodríguez també va insistir en el sobrecost de les obres i va queixar-se de la manca d’implicació de l’Ajuntament durant els darrers anys.

Sergi Vallès va subratllar que els regidors han d’assumir les seves responsabilitats com a membres del plenari, òrgan màxim de decisió, i va recordar que l’actual govern ja ha presentat un cronograma amb l’execució de les obres per tal d’evitar les responsabilitats patrimonials dels regidors. També va assegurar que està fermament compromès a resoldre la situació de Can Coral, que es comptarà amb una nova direcció d’obra i s’exigiran les garanties a l’empresa constructora. L’alcalde va puntualitzar que la llei de contractes del sector públic i l’aval de l’obra ja permeten reparar l’actuació de Can Coral sense la necessitat de presentar una denúncia. Així mateix, també va lamentar la precipitació de la Junta de Cooperació iniciant la via judicial en lloc de resoldre-ho a nivell polític, a més de la despesa econòmica que aquest procés ha generat als veïns.

En aquest torn de precs i preguntes també es va respondre a qüestions de l’oposició com les obres a la via d’accés a Les Espolles, els problemes d’aparcament i mobilitat a la plaça de l’ Ajuntament, la via pública o el tancament pressupostari de l’exercici 2015, entre d’altres assumptes.

El ple ordinari de març va finalitzar passat dos quarts d’onze de la nit, després de més d’una hora i mitja de sessió.

 

L’Ajuntament fa una crida per col·laborar amb el trasllat a la nova escola

21 de març de 2017

L’Ajuntament de Torrelles de Foix fa una crida a la ciutadania per tal de cercar persones voluntàries que col·laborin amb les tasques de trasllat a la nova escola Guerau de Peguera.

Està previst que aquest trasllat es pugui realitzar pels volts de Setmana Santa, aprofitant els dies en què l’actual centre romandrà tancat per vacances escolars, evitant així interferir en el funcionament diari.

Tots aquells que vulguin participar-hi poden inscriure’s com a voluntari/a adreçant-se a l’Ajuntament de Torrelles de Foix en horari d’atenció al públic o bé trucant al 938971001.

El proper dimarts 21 de març ple municipal

17 de març de 2017

El proper dimarts 21 de març a les 21 hores se celebrarà el ple corporatiu municipal ordinari de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, amb el següent ordre el dia:

1. Aprovació de la minuta de la sessió ordinària realitzada el dia 24 de gener de 2017.
2. Aprovació de la minuta de la sessió extraordinària realitzada el dia 7 de febrer de 2017.
3. Aprovació de l’expedient de modificació de crèdit núm. 10/2016, en la modalitat de transferència de crèdit.
4. Moció d’adhesió al Pacte Nacional pel Referèndum.
5. Moció per declarar la capitalitat compartida a la Vegueria del Penedès.

CONTROL DELS ÒRGANS DE LA CORPORACIÓ
Art. 46.2.e) de la llei 7/85, de 2 d’abril, LRBRL,
modificada per la llei 11/99, de 21 d’abril

6. Donar compte al ple dels decrets de l’alcalde.
7. Donar compte al ple dels acords de la Junta de Govern Local.
8. Informacions de la Presidència.
9. Mocions i/o propostes de resolució dels Regidors.
10. Precs i preguntes.

Prohibició de fer foc al bosc

15 de març de 2017

Aquest dimecres 15 de març comença la prohibició d’encendre foc en terrenys forestals, que es mantindrà fins al 15 d’octubre, amb l’objectiu de prevenir els incendis forestals.

Aquesta prohibició està recollida en el Decret 64/1995, que regula que en els terrenys forestals, estiguin o no poblats d’espècies arbòries, i en la franja de 500 metres que els envolta no es pot encendre foc sigui quina sigui la finalitat.

Especialment, no es poden cremar restes de poda i d’aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria, ni marges pròxims a zones forestals, sense una autorització expressa del Departament d’Agricultura. Tampoc no es poden fer focs d’esbarjo ni d’altres relacionats amb l’apicultura. Dins de les àrees recreatives i d’acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, es podrà fer foc quan s’utilitzin barbacoes d’obra amb mataguspires.

També queda prohibit llençar objectes encesos; abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser la causa de l’inici d’un foc; llançar coets, focs d’artifici o d’altres artefactes que continguin foc, i utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

PERMISOS PER FER CREMES CONTROLADES

Les sol·licituds de les autoritzacions en zona forestal i la franja de 500 metres que l’envolta en el període comprès entre el 15 de març i el 15 d’octubre, cal presentar-les a les oficines comarcals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

Durant el període comprès entre el 16 d’octubre i el 14 de març les persones que tinguin previst fer foc les zones citades no necessiten d’una autorització administrativa però sí que ho han de comunicar prèviament.
La normativa també preveu, només per a l’eliminació de restes vegetals i restes de poda procedents de treballs agrícoles (brancatge d’olivera i ametllers, vinya i restes vegetals procedents dels horts… ), la possibilitat de presentar les sol·licituds als ajuntaments. D’aquesta manera, els pagesos només han de fer un únic tràmit al seu ajuntament i s’estalvien desplaçaments posteriors a la capital de la comarca.

foc

Borsa de treball per cobrir vacants del personal de neteja

14 de març de 2017

L’Ajuntament de Torrelles obre una borsa de treball per a contractacions laborals temporals, amb l’objectiu de crear una llista de personal per cobrir vacants o substitucions del personal de neteja de les instal.lacions municipals.

Totes aquelles persones interessades en prendre part en aquest procés selectiu pot presentar la seva sol.licitud, conjuntament amb la documentació necessària, a les oficines municipals de l’Ajuntament de Torrelles de Foix fins al 30 de març de 2017.

Tens clàusules terra al teu préstec o crèdit hipotecari?

Què son les clàusules terra?

Són clàusules establertes en els contractes de préstec o crèdit hipotecari a interès variable que preveuen que, encara que el tipus d’interès baixi per sota d’un determinat llindar establert per l’entitat bancària, se seguirà abonant el corresponent a aquest límit, sense beneficiar-se de la baixa del tipus d’interès de referència (habitualment l’euríbor).

Com podeu saber si teniu clàusula terra en la hipoteca?

Reviseu l’escriptura de préstec o crèdit hipotecari que vau signar amb l’entitat bancària. Comproveu si, en l’apartat que fa referència als interessos, s’estableix que el tipus d’interès aplicable no pot ser INFERIOR, per exemple, al 3%, 4%, etc. És a dir, que quan la suma de l’Euribor + Diferencial sigui inferior al límit establert, s’aplica el límit. Un bon indicador per saber si s’aplica la clàusula és que en els darrers 4 o 5 anys s’ha pagat exactament el mateix; si és així, probablement teniu clàusula terra.

Si ho creieu necessari, contacteu amb nosaltres.

Com podeu reclamar els imports pagats?

S’ha establert un procediment extrajudicial, gratuït i voluntari, perquè pugueu recuperar els imports pagats.

Si residiu a l’Alt Penedès, podeu sol·licitar al Servei d’Habitatge del Consell Comarcal que us elaborem la vostra reclamació personalitzada. Descarregueu-vos el formulari des del portal de Tràmits i Gestions del Consell Comarcal. Des del Servei d’Habitatge, us retornarem la reclamació preparada i l’haureu de fer arribar a l’entitat bancària, preferiblement per burofax.

L’entitat haurà de fer el càlcul de l’import a retornar (amb interessos) i fer-vos arribar per escrit la proposta detallada. Abans d’acceptar-la o si teniu dubtes, podeu demanar-nos orientació.

El termini màxim per arribar a un acord, i per a la devolució de l’import, és de 3 mesos des de la presentació de la reclamació. L’entitat us ha d’informar de les obligacions tributàries que pugui generar la devolució d’aquests diners.

El procediment finalitza sense acord si:

 • L’entitat refusa la vostra sol·licitud.
 • Passen 3 mesos sense cap comunicació de l’entitat.
 • No esteu d’acord amb el càlcul que ha fet el banc.
 • Transcorreguts 3 mesos no s’ha fet la devolució.
clausulasol

Conveni de pràctiques amb dos alumnes de cicle mitjà de pintura

L’Ajuntament de Torrelles de Foix ha signat un conveni de pràctiques amb l’IES Alt Penedès per tal d’incorporar a la brigada municipal dos joves torrellencs que estudien al centre un cicle mitjà de pintura.

En total realitzaran 180 hores de pràctiques que duran a terme al llarg de deu setmanes i que els permetrà seguir forjant-se el seu futur i desenvolupant la seva formació professional, alhora que col.laboraran en tasques de millora i arranjament dels equipaments i espais públics del municipi.

ciclemitjapintura

Aquest diumenge reunió amb els veïns de Plana de les Torres i Can Coral

13 de març de 2017

L’Alcalde i regidors de l’Ajuntament de Torrelles de Foix atendran aquest proper diumenge 19 de març als veïns i veïnes de Plana de les Torres i Can Coral per respondre a totes aquelles qüestions i consultes que els plantegi la ciutadania.

A partir de les 10 del matí estaran al local social de Plana de les Torres i a partir de les 12 del migdia ho faran al local social de Can Coral. 

L’Ajuntament anima a tots els veïns i veïnes a traslladar als responsables polítics les inquietuds i necessitats d’aquests veïnats en aquesta sessió de participació ciutadana.

participacion-ciudadana

Jornada de portes obertes de l’escola Guerau de Peguera

6 de març de 2017

El proper dilluns 13 de març l’escola Guerau de Peguera celebrarà la seva jornada de portes obertes a les actuals instal.lacions, per tal de donar a conèixer el programa pedagògic i educatiu de l’escola a totes aquelles persones interessades.

També s’informarà sobre l’estat de les obres del futur centre, que obrirà les seves portes aquest 2017.

L’horari de l’escola és de 9 a 12:30 i de 15 a 16:30 hores.

Pre-inscripció

El termini de preinscripció per al proper curs 2017-18 serà del 23 de març fins al 4 d’abril, ambdós inclosos. L’horari d’atenció al públic serà els dies 24 , 27 i 29 de març i 3 d’abril, de 9 a 13:30 i de 15 a 16:30 hores.

El període de matriculació al centre serà del 12 al 16 de juny, amb cita prèvia.

Per a més informació o si voleu posar-vos en contacte podeu adreçar-vos a l’Escola Guerau de Pegeura, al carrer Escoles s/n, al telèfon 938971377, bé al correu electrònic a8030637@xtec.cat o al web www.xtec.cat/centres/a8030637

gueraupeguera

Gran festa de Carnaval

Aquest dissabte es va celebrar una gran festa de Carnaval a Torrelles de Foix, amb una rua que va sortir des de la plaça de la Vila i fins al Casal Torrellenc. Música, guerra de confetis, premis i molta diversió en una festa que va comptar amb una gran participació.

L’Ajuntament de Torrelles de Foix vol agrair sincerament la tasca, esforç i entusiasme de la Comissió de Festes, organitzadora del Carnaval, així com el suport de les entitats i establiments col·laboradors.

Podeu veure una àmplia selecció d’imatges a la galeria de l’Ajuntament a Flickr, que podeu consultar clicant al següent enllaç

Galeria fotos Carnaval 2017

DSC_0495

Subvenció per a la millora de camins

4 de març de 2017

El Ple del Consell Comarcal de l’Alt Penedès va aprovar aquesta setmana incloure un paquet d’actuacions per a la xarxa de camins i la integració paisatgístisca de polígons industrials i rotondes interurbanes de l’Alt Penedes, dins les línies de subvenció de les Meses de Concertació de la Diputació de Barcelona 2016-2019.

Un dels àmbits d’actuació seran  obres de manteniment en 14 camins rurals comarcals. En concret, camins d’àmbit supramunicipal, arranjaments consistents preferentment en el manteniment dels desperfectes en el ferm actual i camins de municipis disposats a col·laborar amb el Consell Comarcal en l’execució de l´obra.

La Diputació de Barcelona subvencionarà amb 400.000 € les obres de manteniment, que s’hauran d’executar durant el període 2017-2018. Torrelles de Foix serà un dels municipis de la comarca que rebran ajuts per a l’arranjament dels seus camins.

Cates a la urbanització de Can Coral

2 de març de 2017

Aquesta setmana un equip d’operaris està duent a terme unes cates a diversos carrers de la urbanització de can Coral, per tal d’analitzar i avaluar quines es troben en mal estat com a conseqüència d’una execució deficient durant la urbanització d’aquests carrers.

L’empresa encarregada de l’obra haurà d’assumir els costos de reparació d’aquests carrers. Aquestes prospeccions tècniques serviran per a redactar un nou projecte que estarà dirigit per un nou director d’obres que contractarà l’Ajuntament.

Més endavant l’Ajuntament de Torrelles de Foix convocarà els veïns de Can Coral a una reunió informativa per tal de donar tots els detalls d’aquesta obra d’arranjament dels carrers de la urbanització.

IMG_0947

Nova sessió formativa per a pares i mares “Educar sense cridar”

1 de març de 2017

El proper dilluns 20 de març els mòduls d’infantil de l’escola Guerau de Peguera acolliran una nova sessió formativa del programa “Educar sense cridar” que s’adreça a pares i mares amb infants, amb la voluntat d’educar amb serenitat i coherència. Es farà de 15 a 17 hores.

Aquest taller aporta continguts en relació a la tranquil·litat, la claredat, coherència en l’actitud dels pares i mares, així com les normes i límits, instruments per a una comunicació adequada i com procedir davant les conductes inadequades.

Mitjançant els continguts, estratègies i exercicis pràctics s’obre una reflexió i debat a partir de l’experiència en família.

Aquesta formació compta amb el suport de l’Ajuntament de Torrelles de Foix i l’AMPA Guerau de Peguera.

educarsensecridar

La 9a Marxa en BTT de Torrelles de Foix, el 9 d’abril

20 de febrer de 2017

El proper diumenge 9 d’abril se celebrarà la 9a edició de la Marxa en BTT de Torrelles de Foix, una prova que presentarà un recorregut d’uns 34 quilòmetres, amb un desnivell de 900 metres.

La sortida de la cursa es farà a les nou del matí des de l’Ajuntament. Al llarg del circuit hi haurà un avituallament sòlid i líquid, servei mèdic i una ambulància. Tots els participants tindran un obsequi, s’oferirà esmorzar i beguda a l’arribada i se celebrarà un sorteig de diversos regals.

La preinscripció a la Marxa BTT de Torrelles de Foix, que organitza el club BTT Els Navegants amb el suport de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, es pot formalitzar al web www.manjisoft.com

cursaBTT

24a edició del Sopar de les Dones de Torrelles

L’Associació de Dones de Torrelles de Foix, amb el suport de l’Ajuntament organitza el proper dissabte 11 de març el Sopar de les Dones, que arribarà a la seva 24a edició. Enguany commemoraran l’any de la Música.

El sopar es farà al Casal Torrellenc i constarà de Xató, Orada al forn o Llom de Vedella de segon plat i pastís de Can Pardo de postres. El preu serà de 25 euros per als adults i 6 euros infantil, que inclou vi, cava, aigua, cafè i infusions.

Hi haurà regals,. sorteig i karaoke a càrrec de Francesc Carbó

Per a fer la inscripció podeu trucar als telèfons 600 54 03 23 o 687 54 75 76 (M. Pipas o Rosa M.) o bé reservar a la Tere de la peixateria.

cartell sopar 17

El 4 de març Festa de Carnaval

17 de febrer de 2017

Torrelles de Foix celebrarà el Carnaval el proper dissabte 4 de març amb una festa amb sortida a la plaça de la Vila i final de festa al Casal Torrellenc.

A partir de les 21 hores, hi haurà animació i DJ, Ball dels paperets, sopar de carmanyola i barra a preus populars, a més de premis per a les millors disfresses.

La Festa de Carnaval de Torrelles està organitzada per la Comissió de Festes de Torrelles, amb el suport de l’Ajuntament i l’Associació Casal Torrellenc.

carnaval

Inversions per reduir la despesa en l’enllumenat públic

Aquesta setmana l’Ajuntament de Torrelles de Foix ha substituït 43 bombetes de l’enllumenat públic de Can Coral i hi han instal.lat models LED, més eficients energèticament i que suposaran un estalvi en la factura de la llum.

Les lluminàries LED consumeixen menys que una bombeta normal i ofereixen més llum per vati consumit, a més que la seva vida útil és molt més llarga. Així mateix, la llum blanca de les bombetes LED és molt més agradable i natural.

lluminàries

El govern continua posant al dia els comptes de l’Ajuntament

15 de febrer de 2017

A finals de gener el ple corporatiu va aprovar el compte general municipal corresponent a l’any 2014. En els darrers mesos el govern de l’Ajuntament ha treballat intensament per tancar el pressupost municipal, que ha deixat un resultat econòmic positiu de 199.255 euros. Tot i que l’Ajuntament arrossega un balanç negatiu dels anys anteriors, té una situació econòmica més sanejada i està complint amb les exigències que la llei fixa per a les administracions locals.

El següent pas ha estat iniciar el tancament del pressupost 2015. L’actual govern de Torrelles de Foix s’ha fixat com a un dels grans objectius finalitzar el mandat amb la comptabilitat municipal al dia i actualitzada, fixant un full de ruta de treball i uns compromisos que s’estan complint fins ara i que han de permetre endreçar les finances de l’Administració local.

El govern agraeix la tasca, dedicació i esforç dels treballadors municipals i l’àrea d’Intervenció, que fan possible la consecució d’aquests objectius. L’Ajuntament compta també amb l’assessorament d’una empresa especialitzada subvencionada per la Diputació de Barcelona.

ajuntament-e1460047072224

Torrelles de Foix encapçala la reclamació per a la millora de la carretera comarcal BP2121

14 de febrer de 2017

Torrelles de Foix, al costat dels Ajuntaments de Sant Martí Sarroca, Pacs del Penedès, Font-rubí i Pontons, han enviat una carta conjunta al Serveis Territorials de Carreteres de Barcelona per expressar la seva preocupació pel mal estat en què es troba la carretera  BP2121, única via que connecta aquests municipis amb la capital de la comarca, Vilafranca del Penedès.

Són molts els veïns i veïnes que utilitzen diàriament una carretera amb un notable volum de trànsit i que en els darrers temps ha augmentat considerablement la seva perillositat.

El darrer estudi EuroRAP de seguretat viària, que analitza els índexs d’accidentalitat de les carreteres i en el qual hi participen organismes com el Servei Català de Trànsit o el RACC, qualifica amb un nivell de risc “Alt” (nivell 4 sobre 5) el tram entre Torrelles de Foix i Vilafranca d’aquesta via BP2121.

Els Ajuntaments signants reclamen una reparació i arranjament de la via que consideren molt necessària i sol.licitaran també una reunió amb els responsables del servei de carrereres de la Generalitat de Catalunya.

BP2121

L’Ajuntament destina a lloguer social la “casa dels mestres” de l’escola Guerau de Peguera

13 de febrer de 2017

L’Ajuntament de Torrelles de Foix ha obert el termini per arrendar mitjançant un lloguer social la “casa dels mestres”, habitatge situat a les antigues instal·lacions de l’escola Guerau de Peguera i que en el passat havia ocupat personal docent del centre.

Aquelles persones interessades poden presentar sol·licitud a les oficines municipals de l’Ajuntament fins al proper 17 de març, de dilluns a divendres de 9 a 13 hores.

Les bases i requisits d’aquesta convocatòria es poden consultar a l’Ajuntament, en horari d’atenció al públic i al web municipal www.torrellesdefoix.cat.

La durada del contracte d’arrendament és per un període de tres anys, prorrogable per períodes d’un any, i amb un import de renda de 200 euros mensuals. L’arrendatari només s’haurà de fer càrrec de la custòdia de les antigues instal.lacions de l’escola, així com de les del nou centre Guerau de Peguera i la llar municipal d’infants Alt Foix.

IMG_1004

Francesc Pardo ja és fill predilecte de Torrelles de Foix

12 de febrer de 2017

Aquest dissabte 11 de febrer es va celebrar el nomenament del bisbe de Girona, Francesc Pardo, com a fill predilecte de Torrelles de Foix. L’acte, celebrat al saló de plens de l’Ajuntament, amb la presència de la majoria de regidors del consistori, va comptar amb la participació del conseller d’Interior, Jordi Jané; la diputada al Parlament de Catalunya, la sadurninenca Maria Rosell; a més d’altres representants comarcals, així com familiars, amics i veïns que van voler acompanyar-lo en aquest dia tan especial. 

Pardo va escriure una emotiva dedicatòria al llibre d’honor de l’Ajuntament abans de l’inici oficial del nomenament. L’alcalde Sergi Vallès va donar la benvinguda a totes les persones que van omplir la sala de plens, subratllant la importància que les institucions reconeguin aquells ciutadans que puguin ser exemple i mirall per a la resta de veïns, pel seu compromís, valors i contribució a la societat. El primer tinent d’alcalde Manel Arévalo va repassar l’acord de ple per concedir aquest títol honorífic abans que el regidor Jordi Torné repassés la trajectòria de Francesc Pardo. Amb un resum proper i farcit d’anècdotes, es van recordar les seves principals etapes, des dels seus orígens al poble, els seus inicis com a vicari, la seva carrera eclesiàstica i tasca desenvolupada per Vilafranca, Sant Sadurní i Granollers, fins a la seva ordenació com a bisbe de Girona.

Sergi Vallès va lliurar a Francesc Pardo una placa commemorativa en record a aquest homenatge. El bisbe de Girona va assegurar sentir-se molt feliç per aquest nomenament impulsat per l’Ajuntament, i va mostrar-se molt agraït per l’estimació demostrada pel seu poble i la seva gent. Va enumerar moltíssimes persones que el van ajudar i l’han acompanyat durant tota la seva dilatada trajectòria i va acceptar amb orgull i responsabilitat el reconeixement que li atorga el títol de fill predilecte del municipi.

El conseller Jordi Jané va cloure el torn de intervencions recordant el pes que el lloc d’origen i les arrels tenen en la construcció del caràcter i el tarannà de les persones i subratllant el coratge, valentia i compromís mostrat per Francesc Pardo al llarg de la seva vida. L’acte es va tancar amb una petita actuació de la coral Foix al vestíbul de l’Ajuntament.

 

 

pardoOK

S’aprova el projecte de millora del Camí de les Dous

9 de febrer de 2017

La Gerència de Serveis de Turisme de la Diputació de Barcelona, dins el marc de la Xarxa de governs locals 2016-2019, ha confirmat a l’Ajuntament de Torrelles de Foix la concessió d’una subvenció per a dur a terme la redacció del projecte executiu del camí de les Dous, així com els aspectes que regiran la posterior execució. La redacció del projecte compta amb un pressupost de 6.400 euros.

Aquest projecte implicarà un important salt endavant en el pla de promoció turística municipal i difusió de la riquesa natural i dels camins de Torrelles de Foix. L’actuació consistirà en l’arranjament i millora del camí que connecta Torrelles amb les Dous, i que permetrà oferir una millor experiència als senderistes i visitants que vulguin conèixer aquest espai emblemàtic.

 

camidelesdous

Aquest dissabte nomenament del bisbe Francesc Pardo com a fill predilecte

8 de febrer de 2017

Aquest dissabte 11 de febrer, a les 11:30 hores, a la sala de plens de l’Ajuntament , tindrà lloc l’acte institucional de nomenament del bisbe Francesc Pardo com a fill predilecte de Torrelles de Foix.

El passat mes de gener el ple corporatiu va acordar reconèixer i distingir aquest veí il.lustre amb aquest títol honorífic del municipi.

Entre d’altres, assistirà com a convidat al nomenament el conseller del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Jordi Jané.

El programa previst serà el següent:

11:30h Recepció d’autoritats a l’Ajuntament

11:45h Inici de l’acte de nomenament

12:30h Actuació breu de la Coral Foix

Tot seguit refrigeri pels assistents

cartell nomenament refrigeris

Torrelles, líder en oferta d’allotjament rural a la comarca

4 de febrer de 2017

Amb un total de 14 allotjaments turístics –9 cases rurals, 1 hotel rural i 4 vivendes d’us turístic – sumant més de 120 places, Torrelles de Foix s’ha situat com un referent a  l’Alt Penedès pel que fa a la seva oferta d’allotjament rural.

En els darrers anys, l’auge de l’enoturisme està impulsant el Penedès com a zona de referència i visita obligada. Cal recordar que al 2015, un informe de l’Associació Espanyola de Ciutats del Vi (ACEVIN) assenyalava la Rita del Vi i el Cava del Penedès com la que més turistes va rebre aquell any, amb 464.000 visites.

Amb més 1.300 places d’allotjament, el que hi predomina a l’Alt Penedès és el turisme rural, amb més d’un 50% de les places.

Al web municipal podeu consultar una pàgina amb àmplia informació sobre l’oferta d’allotjaments i turisme rural que ofereix Torrelles de Foix torrellesdefoix.cat/turisme-i-cultura/turisme-rural/.

Veniu i descobriu la riquesa natural i tot el que té per oferir el nostre municipi!

Turisme Rural

cap_turisme

Torrelles de Foix, municipi cardioprotegit

3 de febrer de 2017

Fa escassos dies es va dur a terme un curs formatiu de primers auxilis i ús dels aparells desfibril·ladors adreçat a personal municipal i representants de diverses entitats i del teixit social de Torrelles de Foix.

També s’han instal·lat dos desfibril·ladors als equipaments municipals. Un d’ells es troba a l’exterior de l’edifici de l’Ajuntament i el segon equip s’instal·la durant el dia a un dels vestidors del camp de futbol municipal i a la nit es trasllada al vehicle que utilitza el vigilant nocturn.

Per Espai Cardioprotegit entenem aquell lloc dotat dels equips i el personal necessaris per assistir a una persona els primers minuts de produir-se una parada cardíaca, i des de el qual es donarà avís als serveis de socors.

DEA és l’equip tècnic, homologat per al seu ús d’acord amb la legislació vigent, capaç d’analitzar el ritme cardíac, identificar les arítmies mortals i administrar una descàrrega elèctrica amb la finalitat de restablir el ritme viable amb alts nivells de seguretat.

En definitiva és un dels quatre punts necessaris de la Cadena de Supervivència.

Aquesta cadena consisteix en una sèrie de passos que són:

– Reconeixement precoç de la situació d’emergència i dels serveis d’emergència.

– RCP precoç practicada per els testimonis de la parada cardíaca.

– Desfibril•lació primerenca.

– Suport vital avançat precoç i cures posteriors a la ressuscitació.

IMG-20170128-WA0015

El proper dimarts 7 de febrer ple extraordinari municipal

El proper dimarts 7 de febrer, a les 20 hores, el saló de plens de l’Ajuntament acollirà sessió de ple corporatiu extraordinari de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, amb el següent ordre del dia:

 1. Nomenament Mons. Francesc Pardo Artigas com Fill Predilecte de Torrelles de Foix
 2. Moció de l’Alcaldia de denúncia dels atacs espanyols a la política catalana: les urnes no es jutgen

El 13 de març s’obre el termini d’inscripcions de la Marxa de Resistència 7 Cims

 

La XIV Marxa de Resistència 7 Cims, que recorre els sostres més alts del Penedès Històric i que celebrarà la seva propera edició el 7 de maig, obrirà el termini d’inscripcions el 13 de març i fins a l’1 de maig.

La prova, amb sortida i arribada a Torrelles de Foix, presentarà un recorregut de 59 quilòmetres i serà puntuable per la Copa Catalana de Caminades de resistència, inclosa en el calendari oficial de la FEEC

El Centre Excursionista del Penedès organitza amb el suport, entre d’altres, de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, la Marxa de Resistència 7 Cims per donar a conèixer camins i racons de la vessant penedesenca de la serralada prelitoral situada entremig de Barcelona i Tarragona, i alhora, facilitar que en una sola jornada es puguin trepitjar 7 cims dels més alts del Penedès històric, algun dels quals voregen els 1.000 metres d’alçària.

Durant el trajecte s’enllacen set cims, el Clapí Vell, Puig de l’Àliga, el Montmell, Puig Formigosa, Puig Castellar i Puig de les Agulles que estan repartits per quatre comarques, Alt Penedès, Baix Penedès, Alt Camp i Anoia, tot passant per les poblacions de Torrelles de Foix, Pla de Manlleu, Aiguaviva i Pontons, a més dels municipis del Montmell, Querol i la Llacuna.

La Marxa de Resistència 7 Cims és una prova no competitiva de resistència individual per camins de muntanya que té per objectiu efectuar aquest recorregut en un temps limitat.

Per a més informació podeu visitar el web 7cims.caminades.info/

7cims

L’11 de febrer, acte de nomenament de fill predilecte al bisbe Francesc Pardo

2 de febrer de 2017

El proper dissabte 11 de febrer, a les 11:30 hores, a la sala de plens de l’Ajuntament , tindrà lloc l’acte institucional de nomenament del bisbe de Girona, Francesc Pardo, com a fill predilecte de Torrelles de Foix.

El passat mes de gener el ple corporatiu va acordar reconèixer i distingir Pardo amb aquest títol honorífic del municipi.

Entre d’altres, assistirà com a convidat al nomenament el conseller del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Jordi Jané.

Foto: El Punt Avui

Actuació de millora forestal a la Plana Pinetella

1 de febrer de 2017

La Generalitat de Catalunya té previst a finals d’aquest mes de febrer realitzar una millora forestal de la zona de Plana Pinetella.

L’actuació, que s’estendrà sobre una superfície aproximada d’unes 30 hectàrees, consistirà principalment en l’aclarida de la massa arbòria, esporga i trituració de les restes vegetals. L’objectiu és millorar l’estat d’aquesta zona forestal, reduïnt el volum d’aquells arbres de pi blanc torts, bifurcats o malalts i tallant aquells exemplars que estiguin morts.

També es millorarà l’accés al torrent del Fondo Sec des de la pista principal, amb una lleu intervenció sobre un corriol proper, netejant el pas de matolls i vegetació.Suposa una intervenció fonamental en matèria de prevenció, per al bon manteniment dels boscos i de les vies de comunicació, facilitant la tasca de vigilància i actuació en cas d’incendi.Els treballs estan coordinats per la secció de Boscos i Recursos Forestals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

neteja_boscos

Nou model de governança de l’esport català

30 de gener de 2017

L’Alcalde de Torrelles de Foix Sergi Vallès i el regidor Ferran Carbó han assistit a l’acte “Nou model de governança de l’esport català”, que s’ha dut a terme aquest dilluns 30 de gener a la tarda a l’INEFC Barcelona i ha comptat amb la participació de la consellera de Presidència, Neus Munté, i el Secretari General de l’Esport, Gerard Figueras, entre d’altres.

Es tracta del punt de partida per a l’elaboració d’un Pacte Nacional per a l’Activitat Física i l‘Esport de Catalunya, amb la màxima participació i consens de tota la societat civil, institucions i estaments.

IMG_9809

Aliments frescos de primera necessitat per a 43 famílies del municipi

27 de gener de 2017

Aquest dijous la regidoria de Serveis Socials, amb el suport de l’Associació de Dones i l’Associació Casal Torrellenc, va lliurar aquest dijous aliments frescos a 43 famílies de Torrelles de Foix usuàries del servei municipal de Serveis Socials.

Aquests ajuts complementen les aportacions que ofereix Càritas, mitjançant un lot d’aliments frescos amb carn, peix, verdures i làctics, entre d’altres, que s’ofereix dues vegades a l’any.

En aquesta ocasió, com a novetat, s’ha facilitat un val de compra a les persones usuàries per tal que el bescanviïn a la peixateria del municipi entre un llistat de productes de primera necessitat, per tal de promocionar també el comerç local.

L’acte de lliurament es va dur a terme aquest dijous 26 de gener. L’Ajuntament de Torrelles de Foix agraeix la col.laboració de l’Associació de Dones, per la seva cerca de voluntaris d’altres entitats del municipi i veïns del poble, així com al Casal Torrellenc per cedir les instal.lacions i facilitar l’entrega dels lots de productes.

entregaaliments

Sessió de ioga en família el dissabte 18 de febrer

23 de gener de 2017

El proper dissabte 18 de febrer, de 10 del matí a 11:15 hores, tindrà lloc a la sala de psicomotricitat de l’escola Guerau de Peguera una sessió de Ioga en família.

El ioga en família és una activitat conjunta que reforça els vincles pares-fills através de dinàmiques i exercicis de ioga, en un ambient de tranquil·litat i joc, es treballaran aspectes com l’elasticitat, la respiració, l’equilibri i la concentració, al costat dels més petits de la casa

El preu de l’activitat és de 5 euros per adult i gratuït per als nens. Les places es limiten a vuit famílies i es cobriran per ordre d’inscripció i pagament a l’Ajuntament de Torrelles de Foix.

iogaenfamilia

Jornada de participació ciutadana al Casal Torrellenc

22 de gener de 2017

El diumenge 21 de gener una quarantena de veïns i veïnes van assistir a la sessió de participació ciutadana organitzada per l’Ajuntament de Torrelles de Foix al Casal Torrellenc. L’alcalde Sergi Vallès i la resta de regidors i regidors van donar resposta i van atendre les consultes i demandes dels veïns sobre diverses qüestions de la realitat municipal.

L’Ajuntament agraeix a tots i totes la seva assistència i participació a la jornada, amb l’objectiu de continuar acostant i compartint la gestió municipal a la ciutadania i enfortir el diàleg i la comunicació transparent entre l’Ajuntament i els veïns.

reunioveins2

Dimarts 24 de gener ple municipal ordinari

20 de gener de 2017

El proper dimarts 24 de gener se celebrarà ple municipal corporatiu ordinari de l’Ajuntament de Torrelles de Foix. La sessió començarà a les 21 hores a la sala de plens.

Mitja hora abans del ple, l’alcalde i la resta de regidors i regidores atendran a la mateixa sala tots aquells veïns i veïnes que vulguin traslladar-los qualsevol qüestió o assumpte relacionat amb el municipi.

L’ordre del dia:

 1. Aprovació de la minuta de la sessió ordinària realitzada el 20 de desembre de 2016
 2. Aprovació de la minuta de la sessió extraordinària realitzada el 10 de gener de 2017
 3. Compte General del pressupost municipal corresponent a l’exercici 2014
 4. Plec de condicions per a l’arrendament de l’habitatge situat a les escoles.
 5. Modificació de l’aprovació de l’expedient d’incorporació dels saldos de romanents amb finançaments afectats al pressupost de despeses de l’exercici 2015
 6. Donar compte al ple dels decrets de l’alcalde
 7. Donar compte al ple dels acord de la Junta de Govern Local
 8. Informacions de la presidència
 9. Mocions i/o propostes de resolució dels regidors
 10. Precs i Preguntes

Es recapten més de 2.000 euros per la Marató de TV3

19 de gener de 2017

Torrelles de Foix ha tornat a demostrar la seva solidaritat. En total s’han recollit 2.222 euros per a la darrera edició de la Marató de TV3, dedicada a l’ictus i les lesions medul.lars i cerebrals traumàtiques.

Al llarg del cap de setmana del 17 i 18 de desembre es van organitzar diverses activitats per recollir fons per la Marató, com un partit de futbol solidari, una caminada popular, les parades de centres nadalencs i dolços casolans i tradicionals de l’Associació de Dones, així com la sessió de cinema.

Des de l’Ajuntament de Torrelles de Foix agraïm la col.laboració i participació desinteressada de totes les entitats i veïns i veïnes en aquestes activitats així com l’exemple de generositat i solidaritat que una vegada més ha donat el nostre poble.

torrellesOK

Torrelles de Foix present a les Jornades de Governs Locals

18 de gener de 2017

L’Ajuntament de Torrelles de Foix, amb la presència del primer tinent d’alcalde Manel Arévalo, ha participat aquest dimecres a la primera Jornada de GovernsLocals.cat, celebrada al Tecnocampus de Mataró.

Aquest cicle de trobades que s’ha posat en marxa reunint a representants de les administracions de les comarques de Barcelona pretén iniciar un debat per definir com ha de ser l’Administració local catalana del futur. Aquest procés té com a objectiu posar sobre la taula i repensar qüestions relacionades, entre d’altres, amb l’ordenació territorial, l’organització dels governs locals o les finances locals.

Alcaldes, presidents d’entitats municipals descentralitzades i presidents de consells comarcals han iniciat aquesta participació en les sessions de debat al territori després que, a finals de 2016, es presentés la iniciativa als diferents consells d’alcaldes i alcaldesses de Catalunya.

Com funciona el procés participatiu?

Aquest procés vol involucrar tots els àmbits de l’Administració pública, per la qual cosa totes les administracions hi són representades en diferents grups de treball, els quals han fet unes primeres aportacions relacionades amb els sis àmbits de treball que es debatran en les sessions que es duran a terme pel territori en les properes setmanes

També es duran a terme diversos processos participatius en l’àmbit municipal i es recolliran opinions a través del web governslocals.cat, que fomentarà la participació dels electes. Els documents resultants d’aquest debat es coordinaran a través d’un comitè tècnic, format per representats de totes les administracions, i se sotmetran a la consideració d’un grup d’assessors externs.

El procés de debat finalitzarà el mes de març, amb l’elaboració d’un document final que es traslladarà al Parlament de Catalunya i que ha de servir com a base per elaborar les futures lleis dels governs locals.

IMG_9794

Continuen obertes les inscripcions a Multigimnàstica i gimnàstica per a gent gran

Continua obert el termini d’inscripció als cursos de multigimnàstica i gimnàstica per a gent gran que organitza l’Ajuntament de Torrelles de Foix.

Les sessions de multigimnàstica, que inclouen zumba, steps, aeròbic i manteniment, es realitzen els dilluns i dijous de 18 a 19 hores i els dimecres de 21 a 22 hores, a la sala polivalent de Can Coral. Aquesta activitat es traslladarà al gimnàs de la nova escola Guerau de Peguera quan es posi en marxa el nou equipament, que està previst obri les seves portes durant el primer trimestre de 2017. El preu és de 10, 15 o 18 euros mensuals depenent de si es fa un, dos o els tres dies de classe setmanals.

Pel que fa a les classes de gimnàstica per a gent gran, tenen lloc a la sala polivalent de l’antic Ajuntament, els dilluns i dimecres, i s’ofereixen dos torns: bé de 16:30 a 17:30 hores, o de 17:30 a 18:30 hores. El preu de l’activitat és de 10 euros mensuals per a pensionistes i 15 euros general.

Les inscripcions a aquestes activitats es pdoen formalitzar a l’Ajuntament de Torrelles de Foix en horari d’atenció al públic.

Gimnastica-Gent-Gran

El 22 de gener reunió oberta del govern amb la ciutadania

13 de gener de 2017

El diumenge 22 de gener, a les 12:30 hores, al Casal Torrellenc, el govern de l’Ajuntament de Torrelles de Foix organitza una jornada oberta de participació ciutadana.  

L’alcalde, Sergi Vallès, acompanyat per la resta de regidores i regidors del govern, respondran a tots els dubtes, qüestions i consultes que vulguin formular-los els veïns i veïnes del municipi.

reunioparticipacio

Esquiada 2017 a La Masella

12 de gener de 2017

L’11 i 12 de febrer s’organitza des del servei de Joventut del Consell Comarcal, amb el suport dels Ajuntaments de l’Alt Penedès, una sortida per anar a esquiar a La Masella.

Les inscripcions ja són obertes i es poden formalitzar al mateix Ajuntament de Torrelles de Foix. Pr a més informació podeu escriure al correu electrònic joventut00@ccapenedes.cat.

esquiada-torrelles

El 30 de gener trobada per a joves entre 15 i 29 anys

11 de gener de 2017

La regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Torrelles de Foix organitza el proper dilluns 30 de gener una trobada al Bar Torrents Xic, a les 18 hores, on convida a tots els i les joves del municipi entre els 15 i els 29 anys, per tal de recollir propostes, inquietuds i resoldre aquells dubtes i consultes al voltant del món laboral, formatos o acadèmic, entre d’altres.

La sesgó comptarà amb la presència de la tècnica de Joventut, qui informarà també dels serveis i els diversos recursos existents per als joves.

A més, s’oferirà berenar per a tots els assistents.

lets-go-young-torrelles-1

El ple aprova la concessió del títol de fill predilecte al bisbe Francesc Pardo

El ple de l’Ajuntament de Torrelles de Foix va aprovar aquest dimarts en sessió extraordinària l’inici de l’expedient per concedir el títol de fill predilecte al bisbe de Girona, monsenyor Francesc Pardo. És la primera vegada que l’Ajuntament concedeix aquesta distinció honorífica a un veí del municipi.

L’Ajuntament està tancant amb el bisbat l’agenda de Francesc Pardo per concretar la data de celebració de l’acte de concessió del títol de fill predilecte de Torrelles de Foix.

Tot i la seva dilatada trajectòria i responsabilitats allunyat de Torrelles, Pardo ha continuat sempre molt vinculat al seu poble d’origen i els seus veïns i veïnes. Amb aquest nomenament, l’Ajuntament pretén homenatjar una de les personalitats més destacades del municipi i reforçar encara més si cal el lligam personal i sentimental  del bisbe amb Torrelles de Foix.

Francesc Pardo i Artigas va néixer a Torrelles de Foix el 26 de juny de 1946. Va entrar al Seminari Menor de Barcelona; després va cursar els estudis eclesiàstics al Seminari Major. Va obtenir la llicència en Teologia a la Facultat de Teologia de Catalunya.

El 1973 va ser ordenat capellà a la basílica de Santa Maria de Vilafranca del Penedès.  El 16 de juliol de 2008, el Papa Benet XVI el nomenà bisbe de Girona.
Rebé l’Ordenació Episcopal el 19 d’octubre del mateix any a la Catedral de Girona, prenent possessió de la diòcesi el mateix dia. És també autor de diversos articles publicats a revistes especialitzades de pastoral.

Càrrecs actuals:
En l’àmbit de la Conferència Episcopal Espanyola, és membre del Consell d’Economia i membre de la Comissió Episcopal de Pastoral, i com a tal, responsable del Departament de Pastoral del Turisme i Temps Lliure.

En l’àmbit de la Conferència Episcopal Tarraconense, el Bisbe de Girona és l’encarregat de Joventut i Patrimoni Cultural.

Càrrecs anteriors:
A l’arxidiòcesi de Barcelona:

1973-1980 Coadjutor de les parròquies de Santa Maria i de la Santíssima Trinitat de Vilafranca del Penedès.

1979-1980 Arxipreste de Vilafranca del Penedès.

1980-1997 Rector de Sant Sadurní d’Anoia, on va fundar una cooperativa que va edificar 70 habitatges socials al barri de la Vilarnau.

1980-1993 Arxipreste de l’Anoia.

1982-1986 Consiliari diocesà del Moviment Familiar Rural i dels Joves Rurals JARC.

1985-1988 Membre del Consell presbiteral i del Col·legi de consultors.

1990-1993 Vicari episcopal del Penedès-Anoia-Garraf.

1993-1996 Rector de Monistrol d’Anoia.

1993-1995 Membre de la Comissió diocesana per a la preparació del Concili Provincial Tarraconense i membre d’una ponència.

1993-2006 Director del Centre d’Estudis Pastorals de les diòcesis de Catalunya.

1997-2004 Rector de Sant Esteve de Granollers.

1998-2004 Membre del Consell presbiteral.

1999-2004 Arxipreste de Granollers.

2001-2004 Vicari episcopal del Vallès Oriental.

A la diòcesi de Terrassa, creada l’any 2004

2004 Vicari general de pastoral
Delegat episcopal per a l’Economia

1997 Rector de Sant Esteve de Granollers

Com a bisbe de Girona

Del 2009 al 2011, en l’àmbit de la Conferència Episcopal Tarraconense, ha estat responsable d’Apostolat Seglar i Pastoral Obrera.

Foto: El Punt Avui

El 22 de gener sessió oberta de participació ciutadana

10 de gener de 2017

El diumenge 22 de gener, a les 12:30 hores, al Casal Torrellenc, el govern de l’Ajuntament de Torrelles de Foix organitza una jornada oberta de participació ciutadana.  

L’alcalde, Sergi Vallès, acompanyat per la resta de regidors i regidors del govern, respondran a tots els dubtes, qüestions i consultes que vulguin formular-los els veïns i veïnes del municipi.

reunioparticipacio

Dimarts 10 de gener ple extraordinari municipal

5 de gener de 2017

El proper dimarts 10 de gener de 2017, a les 21 hores, se celebrarà sessió extraordinària del ple municipal de Torrelles de Foix amb un únic punt a l’ordre del dia:

Nomenament de Francesc Pardo i Artigas, bisbe de Girona, fill predilecte de Torrelles de Foix

L’acte tindrà lloc, com és habitual, a la sala de plens de l’Ajuntament.

Activitats formatives del Servei Comarcal de Joventut per al 2017

3 de gener de 2017

L’Oficina Jove de l’Alt Penedès ha presentat el programa formatiu per a l’any 2017. Les activitats són les següents:

Conductor/a de carretó frontal – Torrelles de Foix – 24 i 25 de febrer 2017

Conductor/a de carretó frontal – Avinyonet del Penedès – 7 i 8 de juliol 2017

Conductor/a de carretó frontal – La Granada – 20 i 21 d’octubre 2017

Manipuladors/es d’aliments – La Granada – dissabte 4 de febrer 2017

Manipuladors/es d’aliments – ONLINE – Del 13 al 30 de novembre de 2017

Monitors de Lleure (divendres i dissabtes) – Sant Sadurní d’Anoia – Del 10 de març al 27 de maig de 2017

Monitors de Lleure – INTENSIU Estiu (de dilluns a divendres) – El Pla del Penedès. Del 10 al 26 de juliol de 2017

Premonitors de Lleure – INTENSIU Setmana Santa (de dilluns a dijous) – Els Monjos – Del 10 al 13 d’abril de 2017

ACTIC Bàsic/Mitjà – Del 6 de març al 10 de juny de 2017

Per a més informació adreça’t al Servei Comarcal de Joventut de l’Alt Penedès o visita el web www.dinamo.cat

dinamo2017

Els Reis Mags d’Orient a Torrelles de Foix

21 de desembre de 2016

Ses Majestats els reis Mags d’Orient ja preparen el seu pas per Torrelles de Foix per visitar les llars de tots els nens i nenes de la vila.

El dimarts 3 de gener hi haurà la recollida de paquets al Casal d’Avis, de 21:30 a 23 hores. Caldrà portar, a més, un paquet buit embolicat per nen.

Els reis arribaran a Torrelles el 5 de gener i faran el següent recorregut:

A les 19 hores, Barri Cusconar

A les 20 hores, Casal Torrellenc

A les 21 hores, Can Coral

Organitza:

Comissió de Festes

Ajuntament de Torrelles de Foix

cartell-reis-2017

Servei de l’Equip d’Atenció Primària Penedès Rural

20 de desembre de 2016

Si necessiteu atenció continuada i urgent fora de l’horari del centre els dies laborables podeu:

 • De 8 a 15 hores trucar a l’administració de l’ABS Penedès rural. Telèfon: 93887 92 54
 • De 15 a 21 hores dirigir-vos al CAP Els Monjos. Passeig Fluvial s/n Sta. Margarida i els Monjos. Tel. 938186748

Si necessiteu atenció fora d’aquest horari, podeu dirigir-vos a:

Hospital Comarcal de l’Alt Penedès. C/ Espirall s/n Vilafranca del Penedès

Si el vostre estat de salut no us permet desplaçar-vos, podeu trucar al 061

Per programació de visites truca al 93 326 89 01. Per qualsevol problema de salut trucar al 061 CatSalut Respon

areabasica

Es presenta la Guia d’Enoturisme del Penedès

El prestigiós sociòleg, escriptor i divulgador de la cultura del vi, Lluís Tolosa, ha presentat aquesta setmana la seva darrera obra Guia d’Enoturisme del Penedès, que mostra i posa en valor el territori de la DO Penedès amb més de 210 llocs per gaudir del turisme del vi i prop de 500 vins i caves recomanats.

La guia és un encàrrec conjunt de les diferents administracions i institucions que actuen en el territori: Consorci de Promoció Turística del Penedès, Diputació de Barcelona, Diputació de Tarragona, Consell Regulador de la Denominació d’Origen Penedès, Consell Comarcal de l’Alt Penedès i Consell Comarcal del Baix Penedès. A més, hi han col·laborat els ajuntaments de Vilafranca del Penedès, Sant Sadurní d’Anoia, Subirats i Avinyonet del Penedès, l’associació Pimecava, cellers i altres empreses del territori.

L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde de Torrelles de Foix i president del Consorci de Promoció Turística del Penedès, Sergi Vallès, a més de l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull; el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Francesc Olivella, entre d’altres

“Aquesta guia és un exemple de la col·laboració entre administracions públiques i entre els sectors públic i privat, tan necessària quan es tracta de promocionar l’enoturisme al Penedès”, va dir Vallès. I va afegir: “quan l’obres, t’hi sents, ho vius i t’encanta. Realment transmet el que tenim al Penedès”.

Guia Enoturisme del Penedès

El patge reial visitarà Torrelles per Sant Esteve

19 de desembre de 2016

El proper dilluns 26 de desembre, dia de Sant Esteve, el patge reial visitarà Torrelles de Foix per recollir les cartes que tots els nens i nenes del municipi volen adreçar a ses majestats els Reis d’Orient. Els espera a partir de les 12 del migdia a la plaça Nova.

Organitza Comissió de Festes i l’Ajuntament de Torrelles de Foix

cartell-patge-16

Aquest dimarts 20 de desembre ple municipal

Aquest dimarts 20 de desembre, a les 9 del vespre, se celebrarà el ple municipal ordinari de l’Ajuntament de Torrelles de Foix a la sala de plens.

La sessió presentarà el següent ordre del dia:

ORDRE DEL DIA

1. Aprovació de la minuta de la sessió ordinària realitzada el dia 18 d’octubre de 2016.
2. Aprovació inicial de les bases per la concessió de subvencions per donar suport i fomentar la realització de determinades activitats i actuacions d’àmbit econòmic i social.
3. Aprovació inicial de l’expedient de modificació de crèdit número 7/2016 en la modalitat de transferència de crèdit.
4. Aprovació de la recuperació de la paga extraordinària i addicional del mes de desembre de 2012 per als treballadors de l’Ajuntament de Torrelles de Foix.

5. Donar compte al ple dels decrets de l’alcalde.
6. Donar compte al ple dels acords de la Junta de Govern Local.
7. Informacions de la Presidència.
8. Mocions i/o propostes de resolució dels Regidors.
9. Precs i preguntes.

La Roda de teatre amateur visita aquest diumenge el Casal Torrellenc

14 de desembre de 2016

La Roda de teatre amateur de l’Alt Penedès representarà aquest diumenge 18 de desembre, a les 18:30 hores, al Casal Torrellenc, l’obra Quan ell és ell…i ella, que anirà a càrrec de la companyia Pa amb xocolata.

Sinopsi:

La Nela és una ex prostituta que viu a costa de l’Innocenci, que la manté a ella i als seus dos fills, des de fa més de vint anys.
S’ha quedat vidu i vol venir de l’Argentina a conèixer els seus fills catalans, però de fill només en te un! El Ròmul.
Aconsellada per dues companyes de professió, han de buscar una solució perquè l’Innocenci segueixi pensant que te dos fills i deixant anar els calers.
A la casa hi ha més gent, tindran la col·laboració de tots?
Val més que no es descobreixi tota la veritat!

pa-amb-xocolata-torrellas-de-foix1

Caminada popular solidària amb La Marató de TV3

5 de desembre de 2016

El diumenge 18 de desembre, caminada popular solidària amb La Marató de TV3. Sortida a les 9 del matí des de la plaça Lluís Companys.

Recorregut planer i apte per a tothom, amb refrigeri final a càrrec de l’Ajuntament. Es demanarà una aportació de 3 euros. Es recomana portar roba i calçat adequat.

El recorregut serà d’uns 9 quilòmetres.

maratotorrelles

Ens ajudeu amb el trasllat a la nova escola?

1 de desembre de 2016

L’Ajuntament de Torrelles de Foix fa una crida a la ciutadania amb motiu de la obertura de la nova escola Guerau de Peguera i que està prevista durant el proper mes de gener. Per fi aquest nou equipament serà una realitat i permetrà als nens i nenes del municipi gaudir d’unes fantàstiques instal.lacions que, fora de l’horari escolar, donaran també servei als veïns i veïnes i entitats de Torrelles

Donat que properament s’haurà de fer el trasllat de material de l’actual escola al nou centre, des de l’Ajuntament es demana la col.laboració ciutadana aportant caixes i capses de cartró. Han de ser de tamany mitjà i que siguin fàcilment transportables per una o dues persones.

Tots aquells que en tingueu i les vulgueu donar per a facilitar el transport, les podeu deixar a l’escola,  al vestíbul de primària o a l’entrada de l’AMPA o, si ho desitgeu, també a l’Ajuntament de Torrelles.

Així mateix, aquells veïns que vulguin participar en les tasques del trasllat, també s’informarà properament de com i quan podran col.laborar.

gueraupeguera

El 17 de desembre partit de futbol solidari per la Marató de TV3

El dissabte 17 de desembre, a les 17 hores, se celebrarà un partit de futbol solidari al camp municipal de Torrelles de Foix Jaume Brichs. S’oferirà berenar per a tothom i hi haurà un donatiu de 5 euros que es destinarà a la Marató de TV3.

L’activitat està organitzada pel club de Futbol de Torrelles, amb el suport de l’Ajuntament

 

img_9700

Notable assistència al taller “Les famílies i l’èxit educatiu dels fills i filles”

30 de novembre de 2016

Aquests dies s’ha dut a terme el taller “Les famílies i l’èxit educatiu dels fills i filles”, que ha consistit en dues sessions celebrades a la biblioteca de l’escola Gureau de Peguera de Torrelles de Foix.

El taller va comptar amb una notable assistència de pares i mares del municipi. La formació tenia com a objectiu donar recursos als pares i mares per saber com motivar els fills i donar-los eines i recursos per a l’estudi, col·laborant des de la família en el seu benestar emocional i de salut. També es va abordar la recollida d’interessos: partint de demandes concretes, de situacions no resoltes per la família, s’oferien propostes pràctiques i concretes d’actuació
a partir una anàlisi de la seva conducta i prenent compromisos per millorar-la.

img_7537

Sol.licitud de beques per activitats esportives extraescolars

24 de novembre de 2016

L’Ajuntament de Torrelles de Foix obre fins al 16 de desembre el termini de presentació de sol.licitud de beques per a activitats esportives extraescolars.

Per a poder optar a aquests ajuts de la regidoria de Serveis Socials cal estar empadronat com a mínim des de fa un any al municipi, a banda de complir els requisits establerts a les bases.

Podeu consultar més informació i la documentació que cal aportar al web municipal a l’enllaç amb les bases de sol·licitud que trobaràs a continuació i també a l’e-tauler de l’Ajuntament de Torrelles de Foix.

Bases beques

beques-per-activitats-esportives-extraescolar-curs-2016

Darrera fase de construcció de la nova escola Guerau de Peguera

22 de novembre de 2016

 

 

Les obres de la nova escola Guerau de Peguera es troben en la seva darrera fase i les classes al nou equipament educatiu de Torrelles de Foix podrien iniciar-se el proper mes de gener, després de les festes nadalenques.

L’escola municipal compta amb una línia d’infantil i primària. El nou centre tindrà una superfície de 2.508 metres quadrats i l’obra ha comptat amb un pressupost de gairebé 3,9 milions d’euros – 3.887.533 €, a càrrec del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

L’Ajuntament de Torrelles de Foix ha assumit la despesa corresponent a les escomeses i instal·lació de la xarxa elèctrica, d’aigua, telèfon i gas, un cost que se situa al voltant dels 70.000 euros.

L’escola

L’escola està distribuïda en quatre volums, incloent el gimnàs, amb un edifici principal que consta de planta baixa i una planta pis. La instal.lació gaudeix d’una estètica moderna i funcional, amb acabats i materials de gran qualitat.

La zona exterior disposa d’una pista poliesportiva, zona de jocs de primària i una zona de jocs infantil condicionada i amb tots els elements de seguretat. Fora de l’horari escolar, la pista poliesportiva, el gimnàs, vestidors i biblioteca seran utilitzats per a cobrir necessitats diverses del municipi.

El govern de l’Ajuntament de Torrelles preveu destinar l’edifici on actualment s’ubica l’escola a un alberg familiar, projecte pel qual ja ha mantingut converses amb la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona. Aquest projecte ampliaria l’oferta d’allotjament del municipi i suposaria un nou impuls per a la promoció econòmica i turística de Torrelles de Foix.

img_9689 img_9690

img_9691

img_9692

Setmana Europea de Prevenció de Residus

setres16

Fins al 27 de novembre la Mancomunitat Alt Penedès-Garraf, amb el suport dels municipis, duu a terme seguit d’actuacions informatives i conscienciadores sobre la importància de reduir la quantitat de residus que es generen.

Entre les diferents accions hi ha 19 tallers en escoles de les dues comarques que tractaran la reutilització dels residus i la seva minimització, un taller de reaprofitament d’aliments i la distribució d’un recull de bones pràctiques per la reducció de residus, amb l’objectiu de sensibilitzar i implicar el personal de tots els serveis de la Mancomunitat en relació a les “3 R”: reduir els residus, reutilitzar els productes, reciclar el material.

La setmana Europea de la prevenció de residus té per objectiu organitzar durant una mateixa setmana i arreu d’Europa accions de sensibilització sobre la prevenció de residus. L’impacte ambiental i econòmic que suposa gestió dels residus, fa necessari sensibilitzar a les persones consumidores de l’impacte de les seves compres en la producció de residus i fer canviar el seu comportament quotidià.

Recull de bones pràctiques

La Diputació de Barcelona lliura dues bicicletes elèctriques a l’Ajuntament

10 de novembre de 2016

La Diputació de Barcelona va lliurar dijous passat 202 de bicicletes elèctriques a 102 municipis i entitats locals de la seva demarcació, dues de les quals cedides a l’Ajuntament de Torrelles de Foix

Amb aquest lliurament, la Diputació de Barcelona ha cedit ja 451 bicicletes, de les quals 141 bicicletes han estat per a la policia local i 302 per a serveis municipals de 226 municipis o entitats municipals de la demarcació de Barcelona.

La Diputació de Barcelona va iniciar aquest programa l’any 2008 per impulsar l’ús de la bicicleta per part de la policia local. A l’any 2009 aquesta iniciativa es va estendre a d’altres serveis municipals i actualment, la cessió de bicicletes va adreçada tant als cossos de les policies urbanes com a altres serveis tècnics municipals. Des de l’any 2012, totes les bicicletes cedides són elèctriques.

La cessió de bicicletes als ajuntaments s’emmarca en una línia estratègica de mobilitat tova i en una política més general d’eficiència energètica que té la seva manifestació més clara en l’adhesió al Pacte dels alcaldes i en la lluita contra el canvi climàtic.

A la imatge l’alcalde Sergi Vallès amb un dels models cedits per la Diputació

bicis

Nou horari del Servei jove durant el mes de novembre

7 de novembre de 2016

Durant el mes de novembre, el Servei Jove de Torrelles de Foix atendrà els usuaris els dilluns de 9 a 13 hores i de 16 a 20 hores.

També us podeu adreçar al servei de manera presencial durant la obertura de l’Espai Jove, per correu electrònic a joventut00@ccapenedes.cat, al facebook Torrelles Jove o al telèfon 628264480, les tardes de dilluns a dijous de 16 a 20 hores.

Diumenge 6 de novembre teatre infantil al Casal Torrellenc

3 de novembre de 2016

facebook_1478108774736

Aquest diumenge 6 de novembre la Colla de teatre infantil de Torrelles Ara i Aquí presenta la seva obra Color Safrà.

La representació tindrà lloc a les 6 de la tarda al Casal Torrellenc.

La tarda es completarà amb la representació de La Clínica dels embolics, a càrrec de la colla convidada d’Ullastrell.

Sinopsi obra Color Safrà:
Una jove empresària no sospita que l’home del que s’ha enamorat és un traficant. Li fa gràcia que li hagi posat un guardaespatlles i li encanten els seus amics, tan educats…
Però des que el seu galant s’ha instal·lat a casa, la iaia comença a fer coses estranyes, la nova minyona és massa insolent, i es troba fins a la sopa dos periodistes excessivament curiosos.

Festa de Halloween a Plana de les Torres

2 de novembre de 2016

facebook_1478079220448-1-logo

La Comissió de Festes de Plana de les Torres, amb el suport de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, organitza una festa de Halloween el proper dissabte 5 de novembre.

El programa d’activitats previst i que començarà a les 5 de la tarda inclou: cine infantil, bingo i sorteig, sopar, a més d’actuació dels Diables de Torrelles, ball i molt més. Hi haurà també un passatge del terror.

Taller educatiu per a famílies amb fills en edat escolar

28 d'octubre de 2016

L’Escola Guerau de Peguera i l’Ajuntament de Torrelles de Foix, amb el suport de la Diputació organitzen un taller per a famílies amb fills en edat escolar, el dimarts 22 i 29 de novembre, de 15 a 16:30 hores a la biblioteca de l’escola.

El taller porta per títol “Les famílies i l’èxit educatiu dels fills i filles: una paleta de colors” i es tracta d’una activitat de suport a la funció educativa de les famílies.

Per a més informació podeu trucar a l’Ajuntament de Torrelles o bé directament a l’escola.xerradafills

El conseller d’Interior Jordi Jané a la inauguració de la Fira d’Artesania i el Clownic

22 d'octubre de 2016

fira13

El conseller d’Interior Jordi Jané ha visitat aquest matí Torrelles de Foix per participar a la inauguració de la Fira d’Artesania i el festival Clownic que durant aquest cap de setmana omple d’activitat el centre urbà.

Prèviament Jané ha estat rebut oficialment a l’Ajuntament per l’alcalde Sergi Vallès, acompanyat pels regidors del consistori, i ha signat el llibre d’honor.

A la inauguració hi han assistit també alcaldes de diversos municipis de la comarca, com l’alcaldessa i diputada al Parlament de Catalunya, Maria Rosell, entre d’altres.

Tot i les previsions, la meteorologia finalment ha respectat aquest dissabte la inauguració de la Fira d’Artesania i la celebració de diverses activitats, com la cercavila de balls i entitats locals, a més dels espectacles del festival Clownic.

Ofrena dels Castellers de Vilafranca a la mare de Déu de Foix

20 d'octubre de 2016

Aquest dimecres una destacada representació dels Castellers de Vilafranca van desplaçar-se fins al Santuari de Torrelles de Foix per fer l’ofrena del primer premi que recentment ha renovat la colla al Concurs de Castells de Tarragona.

L’acte va comptar també amb la presència de membres de l’Associació Cívica del Santuari de Foix i de l’Ajuntament, encapçalat per l’alcalde Sergi Vallès, els quals van agrair la visita de la colla castellera i els van animar a seguir treballant i esforçant-se per seguir portant el nom de Vilafranca i la comarca el més amunt possible en el món dels castells.

La colla també va mostrar-se molt feliç per la invitació i va comprometre’s a tornar a visitar la patrona del Penedès.

Després de realitzar algunes construccions a l’exterior del santuari, es va celebrar un petit acte religiós que va finalitzar amb una torre de cinc a l’interior del santuari i una foto de família. En finalitzar es va oferir un petit refrigeri a tots els assistents.ofrena5

Classes de multigimnàstica per a joves i adults

19 d'octubre de 2016

L’Ajuntament de Torrelles de Foix organitza classes de multigimnàstica per a joves i adults, en les modalitats de zumba, steps, aeròbic i gimnàstica de manteniment.

L’activitat començarà l’1 de novembre i es farà els dilluns i dijous de 18 a 19 hores i els dimecres de 21 a 22 hores, a la sala polivalent de Can Coral i a partir de gener al gimnàs de l’Escola Nova.

Les inscripcions tindran lloc a l’Ajuntament de Torrelles de Foix en horari d’atenció al públic – de dilluns a divendres de 9 a 13 hores i els dimarts també de 16:30 a 19 hores.

El preu de l’activitat és de 10 euros al mes, 1 dia per setmana; 15 euros si es fan dos dies i 18 euros tres dies per setmana. Les sol.licituds seran mensuals i estaran condicionades a les peticions i l’espai del local. Podran participar els menors de 14 anys amb l’autorització de pares o tutors legals.zumba

Dimarts 18 d’octubre ple municipal

17 d'octubre de 2016

Aquest dimarts 18 d’octubre a les 21 hores tindrà lloc la sessió ordinària del ple corporatiu de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, amb el següent ordre del dia:

ORDRE DEL DIA

1. Aprovació de la minuta de la sessió ordinària realitzada el dia 26 de juliol de 2016.
2. Aprovació inicial del Pla de verificació d’activitats comunicades de Torrelles de Foix, període 2017-2020.
3. Aprovació de la creació d’una comissió informativa especial per a l’anàlisi de la necessitat d’adquisició d’habitatge oficial.
4. Aprovació inicial del Reglament d’honors i distincions de l’Ajuntament de Torrelles de Foix.
5. Ratificació dels acords de dissolució i liquidació del Consorci de Comunicació Local (CCL)
6. Donar compte del decret d’alcaldia núm. 54/2016, de data 12 de setembre, d’aprovació de la liquidació del pressupost 2014 de l’Ajuntament de Torrelles de Foix
7. Modificació de les tarifes del servei de subministrament d’aigua potable a Torrelles de Foix.
8. Aprovació provisional de la modificació de les Ordenances Fiscals per a l’exercici 2017.

CONTROL DELS ÒRGANS DE LA CORPORACIÓ

9. Donar compte al ple dels decrets de l’alcalde.
10. Donar compte al ple dels acords de la Junta de Govern Local.
11. Informacions de la Presidència.
12. Mocions i/o propostes de resolució dels Regidors.
13. Precs i preguntes.

Programació de la 3a edició del Festival Clownic

7 d'octubre de 2016

clownic

El Festival Clownic arriba a la seva 3a edició i del 21 al 23 d’octubre omplirà Torrelles de Foix d’espectacles de carrer amb diverses disciplines artístiques com el teatre, música, humor, màgia i molt més. Durant tot el cap de setmana se succeiran un munt de propostes artístiques, acompanyades d’altres al.licients, amb exposicions i altres activitats lúdiques, a més de la tradicional fira d’artesania.

Podeu consultar la programació completa del festival a www.clownic.cat o bé directament al següent enllaç

Organitza: Comissió de Fires (Ángeles Morari, David Martínez, Eulàlia Torné, Ferran Carbó, Juan Carmelo, Mercè Bages i Sira Carbó) amb el suport de l’Ajuntament de Torrelles de Foix

Programació

Divendres 21 d’octubre
20:30 h
– Nit de teatre amateur. Actuació de Parella de 2. Espectacle La Bèstia de la Mar Salada.
22:30 h
– Concert Radio Reggae. A la zona de foodtrucks. Concert Gratuït

Dissabte 22 d’octubre
11:00 h.
– Inauguració oficial de la Fira, a càrrec de Hble. Sr. Jordi Jané, conseller de Interior de la Generalitat de Catalunya.
– Actuació de la Coral Foix, a la zona de la inauguració.
– Presentació de les exposicions Bodegons, paraments de taula i estris de cuina antics,
a la Sala de Sessions de l’Ajuntament. Organitza l’Associació de Dones. Pintures, al vestíbul de l’Ajuntament. Autor: Josep Brichs
Maquetes. Al vestíbul de l’Ajuntament. Autor: Adolfo Pastor
– Obertura Tòmbola solidària. A la Rectoria. Organitza Coral Foix
11:30 h
– Cercavila amb el balls Torrellencs. Sortida davant del Banc de Sabadell.
12:30 h
– Espectacle-taller de de La Gal·lia, espectacle – taller de pintura Pintant Secrets. Escenari de carrer.
17:30 h
– Tast de Cerveses. Sala de Juntes de l’Ajuntament. Places limitades. Inscripcions a l’Ajuntament. Preu 6 euros.
18:00 h
– Actuació de La Bleda – espectacle Tut tururut la princesa!. Escenari de Carrer. A la Ctra. de Pontons.
19:00 h
– Actuació de Circ Vermut – espectacle Ni cap ni peus, espectacle de carrer. A la Ctra. de Pontons.
20:00 h
– Concert de Anaïs Vila – Concert Entre els dits, a l’escenari de la zona de foodtrucks.
22:00 h
– Actuació de The Chanclettes 2.0 – espectacle #DPutuCooL , al Casal Torrellenc. Entrades a la venda a www.ticketea.com, i a l’Ajuntament de Torrelles. Preu 10 euros anticipades, 12
euros a taquilla.
23:30 h
– Concert de D-Band Trio – Concert Reversions a tres bandes, a l’escenari de la zona de foodtrucks.

Diumenge 23 d’octubre
09:00 h
– Sortida de la 5a Caminada de la Fira, a la Plaça Nova. Distància 14 Km. Durada 3 o 4h. Organitza El Torrellenc Tranquil.
– Campionat de Petanca, al camp Municipal de Pentanca ”Josep Balcells”.
10:00 h
– Demostració de Puntes de Coixí, al recinte firal. Organitza la Colla de Puntaires de Torrelles.
– Obertura del Santuari de Sta. Maria de Foix, Horari d’obertura de 10 a 13:30h. Organitza Associació Cívica Santa Maria de Foix.
11:00 h
– Plantada de Motos Antigues, a la Rambla del Pla del Setze. A càrrec de l’Associació amics de les Motos i Vehicles Clàssics del Penedès.
– Exhibició de ball Country, a la Rambla del Pla del Setze. A càrrec del grup de country El Centre de Sant Martí.
– Partit de futbol base, grup 1, Base Torrelles – Cubelles. Al camp Municipal de Futbol “Jaume Brichs”.
11:45 h
– Missa dominical cantada, amb la tradicional ofrena d’aliments.
12:00 h
– Actuació de Jam – espectacle El Mêtre. Espectacle de carrer. A la Ctra. de Pontons.
12:30 h
– 1a Concentració de Seat 600, concentració de vehicles a la Rambla del Pla del Setze. Club seat 600 Sabadell
13:00 h
– Actuació de Cia. La Tal – espectacle The Incredible Box. A la Ctra. de Pontons.
17:00 h
– Actuació de Jam – espectacle El Mêtre. Espectacle de carrer. A la Ctra. de Pontons.
18:00 h
– Actuació de Desastrosus Cirkus – espectacle Aquí no hi ha ningú. A la Ctra. de Pontons.
19:00 h
– Concert de Soul Latin Jazz, al recinte firal. Escenari Zona de les foodtrucks.
20:30 h
– Cloenda de la XXVIIena edició de la Fira Artesana, amb coca, cava i xocolata per a tothom. Coca gentilesa de Pastisseria Can Pardo i cava gentilesa de Caves Parés Baltà.

Nou número del butlletí La Veu de Foix

4 d'octubre de 2016

Aquesta setmana s’ha iniciat la distribució als domicilis de Torrelles de Foix del darrer número del butlletí municipal La Veu de Foix. La revista presenta una imatge molt renovada en relació a l’anterior model.

Aquest butlletí inclou diverses informacions d’interès com les properes inversions en via pública, així com un repàs als darrers esdeveniments més destacats del municipi.

Podeu descarregar-vos la versió digital en PDF clicant sobre la imatge

portadalaveuset2016

Presentació de la nova proposta turística Miravinya explora el Penedès

1_miravinya_03oct16

El President del Consorci de Promoció Turística del Penedès i alcalde de Torrelles de Foix, Sergi Vallès va inaugurar el passat 3 d’octubre la nova proposta turística de MIRAVINYA •explora el Penedès, al Miravinya del Balcó del Penedès de Font-rubí.

La presentació va comptar amb l’assistència de Pere Regull, Diputat adjunt de Turisme de Diputació de Barcelona i Xavier Lluch, alcalde de Font-rubí, a més d’alcaldes, regidors i tècnics dels municipis implicats en aquest projecte.

Miravinya, explora el Penedès, és un nou producte turístic territorial, concebut pel Consorci de Promoció Turística del Penedès, que ens ofereix una proposta de ruta per descobrir el Penedès. Aquesta ruta compta amb 5 miradors, els anomenats MIRAVINYA:
El balcó del Penedès a Font-rubí.
La Cadira a Torrelavit.
La Bardera a Subirats.
el Circell d’Avinyonet del Penedès.
Mirador de Sant Pau a Vilafranca del Penedès.

I 9 atractius turístics que enllacen amb els 5 Miravinyes a través d’una ruta que pretén mostrar els millors paisatges del Penedès. Els 9 punts d’interès són:
El riu Mediona (Sant Quintí de Mediona).
Els molins Paperers del riu de Bitlles (Torrelavit), l’ermita de Sant Benet d’Espiells (Sant Sadurní).
El nucli i Palau de Torre-ramona (Subirats).
El monestir de Sant Sebastià dels Gorgs (Avinyonet del Penedès).
El castell i convent de Penyafort (Santa Margarida i els Monjos).
El nucli de Castellet (Castellet i la Gornal).
El Santuari de la Mare de Déu de Foix (Torrelles de Foix).
El Parc dels Talls (Vilobí del Penedès).

Aquesta nova oferta turística que va dirigida a tots els públics i és apte per fer amb família, busca la mobilitat del turista per tot el territori, provocant anar d’un Miravinya a l’altre passant pels punts d’interès i potenciant l’ús de serveis turístics d’arreu del territori.

Miravinya, explora el Penedès, compta amb la implicació de 12 municipis del territori i és una iniciativa del Consorci de Promoció turística del Penedès i ha estat possible gràcies al finançament de la Diputació de Barcelona i dels ajuntaments de Vilafranca del Penedès, Subirats, Avinyonet del Penedès, Torrelavit i Font -rubí. Alhora que també ha Comptat amb la bona disposició i participació de particulars que amb la cessió de terrenys han fet realitat aquest projecte.

Visites del servei de Bibliobús a Torrelles de Foix

30 de setembre de 2016

bibliobus

Us recordem que el Servei de Bibliobús El Castellot que recorre l’Alt Penedès i el Garraf visitarà Torrelles de Foix diverses vegades els propers mesos.

Així, el mes d’octubre, ho farà els dimarts 11 i 25; al novembre el 8 i 22 i al desembre el dimarts 20.

Aquesta tardor es posa en marxa un programa de foment de la lectura a través de la poesia de Joana Raspall als bibliobusos.

La campanya consta d’un espectacle de petit format que va acompanyat d’uns lots de llibres que es presten a les escoles i una proposta d’activitats.

L’espectacle d’aquest any és Els secrets de la Joana, de la companyia El somni del drac, elsomnideldrac.blogspot.com.es, un muntatge poètic i musical que vol acostar d’una manera lúdica, suggeridora i sorprenent l’obra de Joana Raspall als infants. Amb aquest espectacle, Marta Rius i Guillem Balaz, els dos components d’El somni del drac, retran homenatge a l’escriptora que ha dedicat la major part de la seva obra als infants. La rica paleta d’emocions dels poemes triats (divertiment, tristor, enyorança, tendresa, felicitat, complicitat…) permetrà que els infants hi puguin connectar fàcilment.

Podeu trobar informació sobre l’espectacle, l’artista, el calendari d’actuacions i el material per
a les escoles a http://bibliotecavirtual.diba.cat.

Els deu bibliobusos de la xarxa de bibliobusos de la Diputació de Barcelona donen servei a 110 municipis, amb un total de prop de 161.000 habitants. L’objectiu d’aquest servei és proporcionar a les poblacions de menys de 3.000 habitants un accés als llibres i a la informació similar al que tenen altres poblacions més grans amb biblioteques estables.

Tot i que aquesta campanya està pensada per als infants, el servei de bibliobús s’adreça a tota
la població, adults i infants. Es poden fer reserves de documents per correu electrònic o per
telèfon.

Obert el termini de sol·licitud de beques de llibres de text

14 de setembre de 2016

L’Ajuntament de Torrelles de Foix ha obert el termini de sol.licitud de beques per a finançar la despesa en llibres de text per al curs 2016/2017.

Podran sol·licitar-ho els tutors amb fills a càrrec en edat d’escolarització obligatòria, inclosa la preescolar, (de P3 fins a 4rt d’ESO), que tinguin la seva residència fixada al municipi de Torrelles de Foix, amb una antiguitat continuada de, com a mínim, un any consecutiu i immediatament anterior a la data de sol•licitud i que hagin efectuat pagaments amb motiu de l’adquisició de llibres per al curs escolar 2016/2017.

La data límit per presentar la sol·licitud a l’Ajuntament de Torrelles de Foix és el 31 d’octubre. L’horari d’atenció al públic és de dilluns a divendres de 9 a 13 hores i els dimarts també de 16 a 19:30 hores.

beques-de-llibres-de-text-curs-2016

Rutes i horaris del transport escolar als centres comarcals de secundària

10 de setembre de 2016

Al següent enllaç podeu consultar les rutes i horaris del servei de bus de transport escolar que gestiona el Consell Comarcal i que connecta amb els centres de secundària.

Rutes i horaris bus escolar

autocar

Acte de commemoració de la Diada Nacional de Catalunya

6 de setembre de 2016

cartell 11 setembre`16

Amb motiu de la celebració, el proper diumenge 11 de setembre, de la Diada Nacional de Catalunya, Torrelles organitza diversos actes commemoratius.

El programa començarà a les 8 del matí amb una caminada popular per a fer el tradicional canvi de senyera als quatre termes de Torrelles de Foix. La sortida es farà des de la plaça Lluís Companys.

En arribar hi haurà esmorzar popular. A les 12 del migdia, el cementiri municipal acollirà l’Ofrena als soldats republicans caiguts en la defensa de Catalunya i les llibertats i a les 12:30 hores tindrà lloc l’Ofrena floral a Guerau de Peguera, primer Marquès de Foix, a l’antiga capella del Roser, a la plaça de Les Moreres.

Organitzen: El torrellenc tranquil i Ajuntament de Torrelles de Foix

Gran Festa Major

1 de setembre de 2016

Del 25 al 28 d’agost es va celebrar una magnífica Festa Major de Torrelles de Foix, molt participativa i amb un gran ambient a tots els actes.

L’Ajuntament de Torrelles de Foix felicita i agraeix sincerament la tasca de la Comissió de Festes, voluntaris i entitats que han col·laborat i participat en la Festa Major i que han brindat quatre intensos dies d’activitats i celebració. Enhorabona i moltes gràcies a totes i tots els qui ho heu fet possible

 

!Festa Major 2016

El 26 de juliol Ple municipal de l’Ajuntament de Torrelles

25 de juliol de 2016

Núm.- 9 Sessió.- ORDINÀRIA. Data.- 26-07-2016, 21 h.

 

Ordre de Dia

 1. Aprovació de la minuta de la sessió extraordinària i urgent realitzada el dia 19 de maig de 2016.
 2. Aprovació de la minuta de la sessió extraordinària realitzada el dia 24 de maig de 2016.
 3. Aprovació de la minuta de la sessió extraordinària realitzada el dia 31 de maig de 2016.
 4. Aprovació de la minuta de la sessió extraordinària realitzada el dia 28 de juny de 2016.
 5. Dedicació parcial del regidor Ferran Carbó Rodríguez i anul.lació de la dedicació de Joan Navarro Puertas.
 6. Desestimació de les reclamacions presentades pel grup municipal d’ERC i aprovació definitiva del pressupost general de l’entitat per l’exercici 2016.
 7. Aprovació del Padró d’Habitants a 1 de gener de 2016.
 8. Aprovació de les Festes Locals per a l’any 2017.

CONTROL DELS ÒRGANS DE LA CORPORACIÓ 
Art. 46.2.e) de la llei 7/85, de 2 d’abril, LRBRL, modificada per la llei 11/99, de 21 d’abril

 1. Donar compte al ple dels decrets de l’alcalde.
 2. Donar compte al ple dels acords de la Junta de Govern Local.
 3. Informacions de la Presidència.
 4. Mocions i/o propostes de resolució dels Regidors.
 5. Precs i preguntes.

 

Arranjament del camí de Torrelles a Les Dous

18 de juliol de 2016

La Diputació de Barcelona subvencionarà el cost del projecte per a l’arranjament del camí de Torrelles de Foix a Les Dous.

Aquest dimecres el regidor de Turisme de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, Manel Arévalo, ha acompanyat Josep Alboquers, de l’Oficina Tècnica de Turisme de la Diputació de Barcelona, a fer una visita a aquest camí que connecta amb aquest emblemàtic indret natural del municipi.

Des de la Diputació s’ha assumit el compromís de subvencionar el cost del projecte, eina que permetrà a l’Ajuntament cercar el finançament necessari per afrontar el cost de l’obra.

manel_arevalo

Torrelles de Foix rebrà suport de la Diputació per a tres projectes

12 de juliol de 2016

Aquest dimecres l’alcalde de Torrelles de Foix, Sergi Vallès i el regidor Jordi Torné, han mantingut una reunió amb la Presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, i el diputat adjunt de Turisme, Pere Regull, a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, en una trobada en què també hi han assistit alcaldes i regidors d’una quinzena de municipis.
En aquesta cita s’han acordat els ajuts que la Diputació oferirà al municipi per a fer front a diverses obres i projectes importants , i que s’han concretat mitjançant les Meses de concertació. Tots els ajuntaments havien fet arribar prèviament t les seves sol·licituds a través del Portal de Tramitació i la Diputació n’havia valorat la viabilitat. Avui s’han acordat les preferències de cada municipi i s’han decidit els ajuts econòmics que la Diputació atorgarà a cada projecte.
Així, l’Ajuntament de Torrelles de Foix rebrà suport per a fer front a les obres de millora de l’enllumenat a la Plana de les Torres, també per a l’arranjament de la carretera d’accés a la urbanització de Can Coral, així com per a l’adequació i revalorització del Santuari de Santa Maria de Foix, per tal de donar un impuls i aprofitar aquest actiu per a la promoció i dinamització turística del municipi. L’actuació sobre l’enllumenat a Plana de les Torres i l’accés a Can Coral podria iniciar-se a finals d’aquest any o principis de 2017, mentre la intervenció al santuari es preveu que es dugui a terme al 2018.
Les línees de suport i assistència als governs locals es gestionen a través de les Meses de concertació i dels Catàlegs de concertació.
Les Meses de concertació són espais oberts de relació entre els representants de la Diputació i dels governs locals, en els quals es contrasten les necessitats i s’acorden les actuacions que es desenvoluparan en el període de mandat, així com els recursos que hi aportarà cada part.

Festival EVA – La Canalla del Guerau – 15 juny

3 de juny de 2016

Eva 354 a l’escola Guerau de Peguera.

Per allà dalt, a Torrelles, fan una cosa que es diu tertúlia literària dialògica. No és res perillós, eh?

Ni maquinen com extingir les tortugues ni tenen un pla t’atac contra els calbs o les senyores que caminen amb taló d’agulla. És quelcom tan simple i alhora engrescador com trobades en grup on es parla, es discuteix i s’exposen criteris al voltant de la lectura d’un mateix llibre. Ara, a l’EVA, el grup de la tertúlia literària dialògica de Torrelles, integrat per adults i alumnes de l’escola Guerau de Peguera, també llegiran en veu alta en una sessió de l’EVA354.

I si tu vols també.

Potser lectora qualsevol persona que en tingui el desig, prèvia inscripció.

Inscripcions a lectures@enveualta.com

i al tel 650 47 36 39

Dia 15 de juny, 19:00h – Plaça del Casal (Torrelles de Foix)

Activitat gratuïta i per tots els públics

festival_eva

Cursafosca – 9 de Juliol

Cursafosca és una cursa de muntanya seminocturna amb dos recorreguts, un més llarg i tècnic i l’altre més curt i suau que es pot aprofitar i fer-lo servir de caminada. Els dos recorreguts son íntegrament a Torrelles de Foix, municipi de l’Alt Penedès, del qual Vilafranca del Penedès n’és capital. Limita amb les comarques del Baix Penedès, Alt Camp i l’Anoia i està situat a 366 metres sobre el nivell del mar.
Es un recorregut principalment fet entre vinyes, però també amb corriols i trialeres força tècniques i amb uns bons desnivells,  ja que fem cim a un dels pics més alts de la comarca, 643m.santuari de Foix, 763m. Plana de la Pineda i 703m. Roques de la Plana.

Voltem per les capçaleres del riu  foix,  que voregem i creuem en repetides ocasions , baixem per les seves  conegudes gorges, fins arribar  al santuari de la mare de déu de Foix, patrona del Penedès . Situat d’alt d’un cim des del que no ens podem perdre les magnífiques vistes de tota la  Plana prelitoral , el Garraf i fins i tot el mar.
Al ser una cursa seminocturna, és a dir que la començarem de dia i la acabarem de nit, (per aquest motiu serà obligatori dur un frontal lluminós) podrem gaudir dels canvis de llum a l’hora del crepuscul i ben entrat al capvespre acompanyats de la lluna per finalitzar una diada esplèndida, que esperem us vingui de gust gaudir amb nosaltres.

Cursa Fosca Torrelles

Subvenció a les empreses i autònoms

30 de maig de 2016

Subvenció a les empreses, autònoms i agraris per a la contractació de personal.

Pla d’Ocupació 2016

L’ajuntament de Torrelles de Foix ha aprovat la concessió d’una subvenció per incentivar a les empreses i emprenedors del municipi per tal de potenciar la contractació de ciutadans aturats de Torrelles de Foix.

Les empreses, comerços o autònoms interessats poden sol·licitar-la fins el 15 de setembre de 2016 a la secretaria municipal.

Serà subvencionable el cost laboral de la contractació de personal en situació d’atur, entre l’1 de juny i el 31 de desembre.

suvenció pla ocupacional 2016

Xerrada

13 de maig de 2016

Xerrada: els subministraments bàsics
Divendres 20 maig ales 19h al casal d’avis

cartell-subministraments-bàsics

Oferta de treball temporal, inscripcions fins el 16 maig

Oferta de treball a través dels plans d’ocupació, d’auxiliar de Turisme, Cultura i Festes de l’Ajuntament de Torrelles de Foix.

Més informació a l’e.tauler

Oferta feina

Casal d’estiu 2016: inscripcions fins el 10 de juny

10 de maig de 2016

Ja s’han obert les inscripcions pel casal d’estiu 2016.
Aquest any incripcions obertes fins a 4rt d’eso

cartell-casal-d'estiu-2016

Període de presentació de sol·licituds per a cobrir vacants a la llar d’infants

6 de maig de 2016

Període de presentació de sol·licituds per prendre part en el procés selectiu per a la constitució d’una borsa de treball per cobrir vacants sobrevingudes o substitucions del personal de la llar d’infants.

Un cop publicat l’anunci al DOGC sobre l’aprovació de les bases del procés selectiu per a la constitució d’una borsa de treball de contractacions laborals temporals per cobrir vacansts sobrevingudes o substitucions del personal de la llar d’infants Alt Foix de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, s’informa que el termini de presentació de sol·licituds per prendre part en el procés serà de 20 dies naturals comptadors del del següent a la seva publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, es a dir, fins el dia 24 de maig de 2016.

Classes dirigides, gratuïtes i obertes a tothom al nou Parc de la Salut

Horaris de les classes dirigides:

 • dia 2 de maig de 16.30 a 17.30 i 17.30-18-30
 • dia 6 de maig 16 a 17
 • dia 11 de maig 16-30 a 17-30 i 17-30 a 18-30
 • dia 13 de maig de 16 a 17
 • dia 20 de maig de 16 a 17

Preinscripció Llar d’Infants Municipal Alt Foix. Curs 2016/2017

3 de maig de 2016

Inscripció llar d'infants

Sortida Port Aventura, en motiu del 15è aniversari de la colla petita dels dibales

29 d'abril de 2016

Sortida a Port Aventura