938 97 10 01 torrellesf@diba.cat

Obres d’arranjament a la carretera a Les Espolles

10 de gener de 2018

La propera setmana s’iniciaran les obres de reasfaltat a la carretera que uneix el centre de Torrelles de Foix amb el veïnat de Les Espolles, una actuació molt necessària per millorar el ferm i la seguretat en un tram que es troba en força mal estat.

Aquesta obra està subvencionada al 100% per la Diputació de Barcelona i compta amb un pressupost de 130.000 euros. A banda del reasfaltat, també s’hi habilitarà una zona de pas per als vianants.

fotoespolles

Torrelles, segon municipi de la comarca on més creix la compravenda d’habitatge

5 de gener de 2018

Segons informa la publicació Penedès Econòmic al número de desembre, la compravenda d’habitatges durant els nou primers mesos del 2017 va créixer un 32% a l’Alt Penedès en relació al mateix període de l’any passat, amb un total de 746 transaccions immobiliàries.

Segons dades del Ministeri de Foment, Torrelles de Foix es va situar com el segon municipi de la comarca on més van créixer les operacions de compravenda, passant de les 7 transaccions del 2016 als 23 del 2017, que suposa un augment del 228%.

penedes-economic

Els Reis d’Orient visiten Torrelles de Foix

29 de desembre de 2017

El proper divendres 5 de gener està previst que ses Majestats els Reis d’Orient visitin un any més Torrelles de Foix.

El recorregut serà el següent:
a les 19 hores, al barri d’El Terme; a les 20 hores, al Casal Torrellenc; i a les 21 hores, a Can Coral.

* El dijous 4 de gener, de 21:30 a 23 hores, es farà la recollida de joguines al Casal d’Avis. A més, caldrà un paquet buit embolicat per cada paquet a entregar.

Organitza la Comissió de Festes i l’Ajuntament de Torrelles de Foix

cartell reis 2018

L’Ajuntament precisa un conserge d’equipaments i un operari per la brigada municipal

22 de desembre de 2017

L’Ajuntament de Torrelles de Foix, en el marc del Pla Xarxa de Governs Locals de la Diputació de Barcelona, impulsa un pla d’ocupació i precisa ocupar dos llocs de treball, un conserge d’equipaments i un operari per la brigada municipal.

El termini de presentació de sol.licituds finalitza el proper dia 12 de gener de 2018 a l’oficina d’atenció al públic de l’Ajuntament de Torrelles de Foix

L’objecte d’aquestes bases és regular la convocatòria de la selecció de:

– Un treballador/a per realitzar tasques de Consergeria als edificis i instal·lacions de titularitat municipal: tasques de manteniment general inclòs l’elèctric; obertura dels equipaments municipals en horari de tardes. Des de l’1 de febrer al 31 de desembre. Jornada 25 hores a la setmana (de 16 hores a 21 hores)

– Un treballador/a per realitzar tasques a la Brigada de Serveis municipal. De l’1 de febrer al 31 de desembre Jornada 37,5 hores a la setmana

Podeu consultar les bases i la documentació a aportar al següent enllaç

Bases pla d’ocupació

 

Junts x Catalunya guanya el 21D a Torrelles de Foix

21 de desembre de 2017

Junts x Catalunya ha estat la força més votada el 21D a Torrelles de Foix,amb 304 vots i el 24,24%, superant per un escàs marge – sis vots – ERC, que ha finalitzat en segona posició, seguit per Ciutadans i el PSC. Catalunya en Comú-Podem, la CUP i el PP han completat les primeres posicions dels grans partits.

La jornada ha estat molt notable pel que fa a la participació, amb un 75,95%, gairebé 4 punts i mig més que ara fa dos anys.

Torrelles de Foix
Participació 75,95%
Total vots: 1.263
Vots nuls 9 – 0,71%
Vots en blanc 6 – 0,48%

Resultats
JUNTSxCAT       304 vots 24,24%
ERC-CatSí           298          23,76%
C’s                         272          21,69%
PSC                       174          13,88%
CatComú-Podem 80           6,38%
CUP                        57            4,55%
PP                           48            3,83%
PACMA                  12            0,96%
RECORTES CERO 3            0,24%

Aquest diumenge nova edició del Cros de Torrelles de Foix

14 de desembre de 2017

La regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, conjuntament amb l’Escola, l’AMPA Guerau de Peguera i el Consell Esportiu de l’Alt Penedès, organitza aquest diumenge 17 de desembre la 11a edició del Cros de Torrelles de Foix.

Aquesta festa infantil  tindrà la seva sortida i arribada dins la mateixa escola Guerau de Peguera. Les curses començaran a les 11 del matí amb les categories infantils (nascuts  al 2004/2005) i finalitzaran al voltant de la 1 del migdia amb els nens i nenes nascuts al 2014 i 2015. Les curses estan obertes a totes les edats.

Hi haurà trofeu als tres primers classificats de cada cursa i al primer atleta local que no estigui entre aquests tres primers, exceptuant les baldufes i cigronets que tindran tots medalles.

La inscripció és gratuïta i es podrà formalitzar a la mateixa escola, al circuit, fins a 30 minuts abans de cada cursa.

Per a més informació i detalls de la prova podeu consultar el reglament i horaris de la prova al següent enllaç

11è Cros de Torrelles de Foix

díptic REGLAMENT Torrelles 2017-18 - 2n dibuix

L’Ajuntament executarà de manera subsidiària les obres de Can Coral

8 de desembre de 2017

L’Ajuntament de Torrelles de Foix iniciarà les obres de reparació dels carrers de Can Coral de manera subsidiària, després que l’empresa Building Factory s’hagi negat a realitzar l’actuació perquè considera que una part no és responsabilitat seva.

Aquest dimarts, en Junta de Govern, l’Ajuntament va aprovar l’inici de l’expedient d’execució subsidiària de les obres per un valor de 294.136 euros (IVA inclòs), amb la garantia que va dipositar l’empresa Building Factory. Ara s’iniciarà el procés de licitació per tal d’escollir l’empresa que haurà de fer la reparació dels carrers.

Obres d’arranjament de l’antic pati infantil

28 de novembre de 2017

Aquests dies s’estan duent a terme tasques d’arranjament i millora de la zona de l’antic pati infantil, per tal de condicionar l’espai i fer-ho més còmode i accessible, especialment per al públic infantil. Gràcies a una subvenció de la Diputació de Barcelona, s’instal·larà una porteria i una xarxa a la part posterior , facilitant la convivència entre aquells que juguin a pilota i la resta d’usuaris i veïns.

anticpati

L’Ajuntament signa un crèdit d’1,7 milions d’euros per refinançar deute

27 de novembre de 2017

L’Ajuntament de Torrelles de Foix ha signat un crèdit amb el Banco Popular per valor d’1,7 milions d’euros que permet refinançar el préstec que fa uns anys es va signar amb l’Instituto de Crédito Oficial (ICO).

Amb aquesta operació s’ha aconseguit un estalvi de més de 681 mil euros per al municipi en els propers 10 anys. A més, l’Ajuntament recupera l’autonomia per a la gestió del pressupost i les finances municipals, que es trobaven intervingudes des que es va signar el crèdit amb l’ICO. També es podran disposar a partir d’ara dels ingressos provinents de l’Estat.

L’Ajuntament vol agrair la gran tasca realitzada per la regidoria Hisenda i els treballadors municipals, que estan fent possible l’actualització, racionalització i ordenació de les finances municipals.

bancpopular

Comencen les obres de reparació dels carrers de Can Coral

26 de novembre de 2017

Aquest dilluns 27 de novembre s’iniciaran les obres de reparació dels carrers de la urbanització de Can Coral per tal de donar solució als desperfectes que han anat sorgint, després de mesos de tràmits judicials, estudi dels desperfectes i redacció d’un nou projecte.

Les obres de reparació, que van ser aprovades per unanimitat en el ple municipal del passat 19 de setembre, aniran a càrrec de l’empresa Building Factory i sota una nova direcció d’obres. L’enginyer Antoni Lluch supervisarà i fiscalitzarà diàriament els treballs realitzats per l’empresa constructora, de manera que s’adeqüin al 100% al projecte aprovat.

L’Ajuntament de Torrelles de Foix recorda que ni els treballs previs ni la direcció d’aquestes obres no tindran cap cost per als veïns i veïnes. El proper diumenge 3 de desembre, a les 11 del matí, se celebrarà una reunió informativa al Local de Can Coral, a la qual hi assistirà el director d’obra i en què es donaran tots els detalls d’aquesta actuació de reparació dels carrers.

En aquesta reunió també es donaran detalls sobre el nou servei de Wifi Penedès i connexió a internet, així com les tarifes i les condicions d’accés.

Presentació del nou servei Wifi al municipi

25 de novembre de 2017

Wifi Penedès, proveïdor d’internet i telèfon IP al municipi, oferirà una presentació d’aquest servei com a alternativa de connexió als operadors tradicionals.

En aquest acte s’informarà tant de les promocions com dels serveis que oferirà Wifi Penedès, així com del conveni amb l’Ajuntament, pel qual Torrelles es dotarà d’una sèrie de zones Wifi amb connexió a Internet d’abast limitat.

La presentació es farà en tres espais i horaris diferents per tal de facilitar l’assistència al major nombre de veïns i persones interessades.

El divendres 1 de desembre la presentació es farà a les 6 de la tarda a la pista del Terme. El dissabte 2 de desembre l’acte es farà a les 11 del matí al local social de Plana de les Torres i a les 12:30 hores a la sala de plens de l’Ajuntament de Torrelles de Foix.

wifipenedes

Beques per activitats esportives extraescolars

23 de novembre de 2017

La regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament de Torrelles de Foix ha obert el termini per a la presentació de sol·licituds de beques per activitats esportives extraescolars per al curs 2017/18.

Caldrà acreditar un any com a mínim d’empadronament al municipi del menor o menors al càrrec de les famílies. Les sol·licituds es podran presentar fins al 15 de desembre.

Als següents enllaços podeu consultar les bases d’aquestes beques, en què s’informa de la documentació que cal aportar, així com el formulari de sol.licitud, que s’haurà de presentar a l’Oficina d’Atenció al Públic de l’Ajuntament. Per a més informació adreceu-vos a l’Ajuntament o truqueu al 938971001.

Bases

Formulari de sol·licitud

beques

Aquest dijous 23 de novembre ple municipal

21 de novembre de 2017

Aquest dijous 23 de novembre, a les 21 hores, tindrà lloc al saló de plens de l’Ajuntament el ple corporatiu municipal de l’Ajuntament de Torrelles de Foix: 

L’ordre del dia de la sessió serà el següent:

1. Aprovació de la minuta de la sessió ordinària realitzada el dia 19 de setembre
de 2017.
2. Aprovació de la minuta de la sessió extraordinària realitzada el dia 10 d’octubre
de 2017.
3. Designació dels membres de les meses electorals amb motiu de les eleccions
al Parlament de Catalunya del dia 21 de desembre de 2017.
4. Aprovació del Padró d’Habitants a 1 de gener de 2017.
5. Donar compte de l’aprovació del Conveni de col.laboració entre l’Administració
de la Generalitat de Catalunya mitjançant el Departament d’Ensenyament i els
ajuntaments de Sant Martí Sarroca, Torrelles de Foix i Font-Rubí per al Pla
Educatiu d’Entorn.
6. Donar compte de l’aprovació del model de conveni que regula la relació dels
ajuntaments implicats amb el Consorci de Promoció Turística del Penedès,
respecte la contractació d’un tècnic compartit entre municipis.
7. Aprovació de l’adhesió de l’Ajuntament de Torrelles de Foix al conveni de
cooperació interadministrativa per a la prestació conjunta del servi de taxi a l’Alt Penedès.
8. Donar compte del decret d’alcaldia núm. 72/2017, de data 17 de novembre de
2017, de reassignació de funcions a la regidora Sra. Sira Carbó Cabeza.
9. Nomenament del representant municipal al Consell Escolar.
10. Aprovació de la modificació de crèdit 5/2017 en la modalitat de suplement de crèdit.
11. Formalització d’una operació de crèdit amb el Fons de Finançament
d’Entitats Locals
12. Moció per exigir la llibertat dels presos polítics.
13. Donar compte al ple dels decrets de l’alcalde.
14. Donar compte al ple dels acords de la Junta de Govern Local.
15. Informacions de la Presidència.
16. Mocions i/o propostes de resolució dels Regidors.
17. Precs i preguntes.

ajuntament-e1460047072224

El 16 de desembre Sopar Solidari amb la Marató de TV3

20 de novembre de 2017

L’Ajuntament de Torrelles de Foix, la colla Pa amb Xocolata i el Casal Torrellenc organitzen el Sopar solidari amb la Marató de TV3 el dissabte 16 de desembre, a les 21:30 hores.

A partir de les 21:30 hores, el sopar consistirà en un menú amb: pa amb tomàquet i embotits, flam amb nata, vi i beguda. A continuació hi haurà l’actuació del grup Petits Sons.

El preu del menú serà de 12 euros per als adults i 9 euros el menú infantil.

Per reservar plaça caldrà trucar als telèfons 677438631 o al 678151466, a Cal Manyà o a l’Ajuntament en horari d’atenció al públic.

soparmarato

Obres de millora a la xarxa d’aigua municipal

15 de novembre de 2017

Aquests dies s’està duent a terme la substitució d’un tram de canonada del carrer Raval, entre els carrers Sant Genís i Bassons. Aquesta actuació s’emmarca en el pla de millora de la xarxa de distribució d’aigua potable al municipi.

La intervenció consisteix en anul.lar i deixar sense servei la canonada actual de FC de 80, i abastir el servei d’aigua amb una nova canonada de fosa dúctil de 100 de diámetre. En total suposen 189 metres de canonada. S’instal·laran vàlvules de 16 bars a totes les conexions, i es reconectaran a la nova canonada les 30 escomeses existents en aquest tram. Amb aquesta actuació es millorarà sensiblement el rendiment de la xarxa i s’eliminaran les fuites d’aigua, un dels punts negres que arrossegava aquesta xarxa.

Les obres es realitzaran sense necesitat de tallar el subministre, a excepció de quan es connectin les escomeses, i s’instal·lin les válvules de presió. Des de l’Ajuntament i l’empresa encarregada de l’obra s’informarà dels possibles talls que es puguin produir als veïns i afectats i es prendran totes les mesures per tal que aquests tinguin la menor afectació possible.

bty

El 10 de desembre nova sessió de participació ciutadana

13 de novembre de 2017

El diumenge 10 de desembre tindrà lloc una nova jornada de participació ciutadana amb una audiència pública de l’alcalde Sergi Vallès i la resta de regidors de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, per tal d’escoltar les consultes, suggeriments i queixes de la ciutadania.

S’han organitzen tres trobades amb els veïns a diferents espais: a les 10 del matí al bar de Plana de les Torres; a les 11:30 hores al Local Social de Can Coral i a la una del migdia al Casal Torrellenc.

CARTELLVEINS2017

Consulta del cens electoral

3 de novembre de 2017

Entre els dies 3 i 10 de novembre es pot consultar en exposició pública el cens electoral a Torrellesde Foix per a les properes eleccions al Parlament de Catalunya del 21 de desembre de 2017.

per tal de poder consultar l’esmentada llista i fer la corresponent reclamació, si és el cas, cal adreçar-se a l’Oficina municipal de l’Ajuntament en horari d’atenció al públic.

cens

Reunió amb Mossos d’Esquadra per tractar la seguretat al municipi

1 de novembre de 2017

Aquesta setmana l’alcalde de Torrelles de Foix, Sergi Vallès, i el regidor de Seguretat Ciutadana, Manel Arévalo, es van reunir amb l’Inspector de la Comissaria dels Mossos d’Esquadra de l’Alt Penedès, Ramon Chacon.

L’objectiu de la trobada era abordar diverses qüestions relacionades amb la seguretat del municipi, l’anàlisi de certs aspectes i punts conflictius, així com les mesures a adoptar per tal de trobar-hi una solució.

reunioseguretat

Torrelles viu un gran cap de setmana amb la Fira d’Artesania i el Festival Clownic

30 d'octubre de 2017

Torrelles de Foix ha viscut del 27 al 29 d’octubre un fantàstic cap de setmana amb nombroses activitats que van fer que molts veïns i visitants omplissin el centre del municipi. Parades d’artesania i alimentació, espectacles de carrer, food trucks i estands de cervesa artesana van resultar una excel.lent combinació que va venir acompanyada, a més, pel bon temps durant pràcticament tot el cap de setmana. En aquest 2017, que el Festival Clownic ha assolit la seva quarta edició i es commemoraven 125 anys de la primera fira d’artesania, s’ha constatat un notable increment de visitants i una gran afluència que s’ha mantingut constant tant en dissabte com diumenge i al llarg de les dues jornades. El balanç de l’organització és molt positiu i les primeres impressions recollides pels paradistes, participants i el públic assistent confirmen el notable nivell de qualitat de la fira i l’atractiva oferta d’espectacles del Festival Clownic.

La inauguració de la fira d’artesania a càrrec de la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa; l’actor Jordi Díaz amb la seva comèdia teatral “Els homes són de Mart i les dones de Venus”, que va omplir el Casal Torrellenc, o el concert de Lluís Gavaldà, veu d’Els Pets, acompanyat per Trau, van ser alguns dels noms propis més destacats de la Fira d’Artesania i un Festival Clownic que va oferir moltíssimes propostes molt interessants i de gran nivell per a tots els membres de la família.

A més, el Clownic més solidari va recaptar prop de 900 euros amb el seu llançament de globus vermells amb desitjos per acabar amb el càncer infantil. Aquesta aportació anirà destinada al grup de Recerca Translacional del Càncer en la Infància i l’Adolescència de l’Hospital Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR).

L’Ajuntament de Torrelles de Foix vol agrair el gran treball i esforç realitzat durant aquests dies pels treballadors municipals, organitzadors, voluntaris, així com a tots els participants a la Fira d’Artesania, companyies, grups i artistes presents al Festival Clownic, i que han consolidat el darrer quart de setmana d’octubre com una cita de referència per gaudir de Torrelles de Foix.

Podeu veure una àmplia galeria d’imatges al següent enllaç:

Fira Artesania i Clownic 2017

IMG_8690

Aquest dimarts Ple extraordinari i urgent

23 d'octubre de 2017

Aquest dimarts 24 d’octubre a les 20 hores se celebrarà un ple extraordinari i urgent que inclourà com a punt de l’ordre del dia:

Moció per aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya.

La sessió tindrà lloc a la sala de plens de l’Ajuntament

Aquest dijous ple extraordinari municipal

18 d'octubre de 2017

L’Ajuntament de Torrelles de Foix celebrarà aquest dijous 19 d’octubre un ple extraordinari municipal, que se celebrarà a la sala de plens de l’Ajuntament, a les 21 hores, amb el següent ordre del dia:

1. Aprovació provisional de la modificació de les Ordenances Fiscals per a l’exercici
2018.
2. Renovació de l’operació de crèdit amb Caixabank.
3. Aprovació inicial de l’expedient de modificació de crèdits

Torna el Festival Clownic a Torrelles de Foix

Torrelles de Foix obre de nou els braços a les arts escèniques del 27 al 29 d’octubre amb el Festival Clownic, certamen que arriba a la seva quarta edició i que tornarà a omplir els carrers del centre del municipi amb un bon grapat de propostes de gran qualitat i per a tots els públics, passant pel circ, l’humor, el teatre o la música.

En aquest Clownic 2017 cal destacar l’exitosa comèdia teatral “Els homes són de Mart i les dones de Venus”, amb Jordi Díaz, que es representarà el dissabte a la nit al Casal Torrellenc i que serà l’únic espectacle de pagament del festival – preu de l’entrada 12 euros a Ticketea i 15 euros a taquilla- .

També Lluís Gavaldà, veu de Els Pets, visitarà Torrelles per oferir el concert familiar Jugant amb els Clàssics interpretant música dels 60’s per tots els públics, xics i grans, projecte que comparteix amb el grup Trau.
La programació obrirà la nit del divendres 27 amb un concert a càrrec d’Havana Latin Soul i durant el cap de setmana desfilaran per Torrelles excel.lents espectacles de carrer de la mà de companyies de gran qualitat i grups musicals que arrodoniran un cartell de luxe per aquest Clownic 2017.

Fira d’Artesania i parades gastronòmiques

Però Torrelles oferirà molt més durant aquest dies. D’una banda, la tradicional Fira d’Artesania, amb parades d’alimentació, en què hi podrem trobar i degustar productes de gran qualitat, des de formatges, dolços, embotits i d’altres, així com articles fets a mà, de decoració, bijuteria o jocs infantils. La inauguració oficial de la fira tindrà lloc el disssabte 28 a les 11 del matí i comptarà amb la presència de la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa.

Diverses food trucks i estands d’elaboradors de cervesa artesana esdevindran també un fantàstic complement a la Fira d’Artesania i al Festival Clownic, oferint al públic i visitants l’oportunitat de menjar entrepans, tapes i propostes culinàries molt suggerents.

I per si això no fos suficient, el teixit associatiu de Torrelles de Foix també contribuirà a fer del cap de setmana un immillorable aparador del municipi. És per això que també s’ha programat una cercavila amb els grups locals de cultura popular, una caminada, l’actuació de la Coral Foix, exposicions o una trobada de motos antigues, entre d’altres propostes impulsades per les entitats locals.

L’edició més solidària

El Clownic mostrarà també la seva vessant solidària amb els infants malalts de càncer. Durant tot el cap de setmana es recolliran els desitjos de tots els nens i nenes que vinguin al Festival i el diumenge 29 d’octubre al migdia es llençaran a volar en globus vermells que recordaran el nas de pallasso, símbol del Clownic. Desenes i desenes de globus ompliran el cel d’esperança i alegria. Tota la recaptació d’aquesta iniciativa anirà destinada al grup de Recerca Translacional del Càncer en la Infància i l’Adolescència de l’Hospital Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR).

La programació completa del Festival Clownic i totes les activitats previstes per al cap de setmana del 27 al 29 d’octubre a Torrelles de Foix ho podeu consultar ja al web www.clownic.cat

“Els homes són de Mart i les dones de Venus” el dissabte 28 d’octubre al Casal Torrellenc

16 d'octubre de 2017

La comèdia teatral “Els homes són de Mart i les dones de Venus”, protagonitzada per Jordi Díaz, serà un dels caps de cartell del Clownic Festival que inundarà Torrelles de Foix d’espectacles i propostes culturals, musicals i activitats al carrer del 27 al 29 d’octubre. 

Aquesta exitosa obra es representarà al Casal Torrellenc el dissabte 28 d’octubre a les 22 hores. Les entrades es poden adquirir anticipadament a ticketea al preu de 12 euros, o a taquilla el mateix dia de l’espectacle a 15 euros.

Podeu accedit al portal ticketea per comprar les entrades clicant al següent enllaç

TICKETEA

homesmart

El dimarts 10 d’octubre ple extraordinari de l’Ajuntament

6 d'octubre de 2017

L’Ajuntament de Torrelles de Foix convoca un ple extraordinari que se celebrarà a la sala de plens el proper dimarts 10 d’octubre, a les 21 hores, amb el següent ordre del dia:

ORDRE DEL DIA
1.- Compte General del pressupost municipal corresponent a l’exercici 2015.
2.- Moció de condemna de la violència i repressió efectuada per part de la policia
el diumenge 1 d’octubre a Catalunya.

Projecte de millora de l’eficiència energètica de l’enllumenat a Plana de les Torres

22 de setembre de 2017

Aquesta setmana s’ha signat el contracte d’obres entre l’Ajuntament de Torrelles de Foix i l’empresa SECE, SA, adjudicatària del projecte de millora de l’eficiència energètica de l’enllumenat públic a la urbanització Plana de Les Torres. L’adjudicació del projecte, que compta amb un pressupost de 113.007 euros i una subvenció de la Diputació de Barcelona, va ser aprovada el passat mes d’agost. En l’acte de signatura van participar-hi l’alcalde, Sergi Vallès, acompanyat pel regidor Jordi Torné, a més d’un representant de l’empresa encarregada de l’execució del projecte.

Aquesta actuació de millora de la xarxa d’enllumenat de la urbanització s’iniciarà en les properes setmanes, i suposarà una millora de l’eficiència energètica de tots els carrers de Plana de Les Torres. Es substituiran les lluminàries actuals per models més eficients i moderns. Aquest projecte suposa un pas més en la decidida aposta de l’Ajuntament de Torrelles de Foix per avançar en l’estalvi i l’eficiència de la via pública i dels equipaments i serveis municipals, així com per les energies renovables. Aquesta renovació implicarà també un progressiu estalvi en la factura de la llum, així com un salt substancial en la qualitat lumínica i la resolució dels problemes que arrosseguen les lluminàries en l’estat actual amb què es troben.

A més del canvi de lluminàries, també  es preveu la reparació i sanejament de la instal·lació existent i la substitució dels elements i accessoris de connexió de les antigues lluminàries, a més de proves de funcionament.

torrellessignatura

Gimnàstica per a gent gran

20 de setembre de 2017

El 2 d’octubre també començaran les classes de gimnàstica per a gent gran. Les inscripcions es faran a l’Ajuntament, en horari d’atenció al públic: de dilluns a divendres, de 9 a 13 hores, i dimarts de 16:30 a 19 hores.

El preu general és de 15 euros al mes i per als pensionistes de 10 euros al mes.

Les classes de gimnàstica per a gent gran seran els dilluns i dimecres a la tarda a la sala polivalent de l’antic Ajuntament, en dos torns: De 16:30 a 17:30 ohres; i de 17:30 a 18:30 hores.

gimnasticagentgran

Inscripcions obertes per al nou curs de Multigimnàstica

L’Ajuntament de Torrelles de Foix ha obert el termini d’inscripció per a les classes de Multigimnàstica adreçades a joves i adults i que ofereixen sessions de zumba, steps, aeròbic i manteniment.

La sol·licitud d’inscripció s’haurà de presentar a l’Ajuntament en horari d’atenció al públic. De dilluns a divendres, de 9 a 13 hores, i dimarts de 16:30 a 19 hores.

Les classes s’iniciaran el proper dilluns 2 d’octubre amb els  següents horaris: Els dilluns i dijous de 18 a 19 hores i els dimecres de 21 a 22 hores, al gimnàs de l’Escola Nova.

El preu és de 10 euros mensuals 1 dia per setmana; 15 euros mensuals si són dos dies per setmana; i 18 euros al mes tres dies per setmana.

multiclasses

L’Ajuntament aprova la liquidació del pressupost 2016 

Aquest dimarts es va donar compte en el ple municipal de l’Ajuntament de Torrelles de Foix de l’aprovació de la liquidació del pressupost de l’exercici 2016.

Els comptes de l’any passat s’han tancat amb un superàvit de 362.958 euros i un romanent positiu de tresoreria per a despeses generals de 845.190 euros.

El govern ha mostrat la seva satisfacció perquè progressivament s’estan posant al dia els comptes municipals, després d’uns anys de desordre a les finances de l’Ajuntament.

Així mateix també agraeix el suport que estan oferint tant la Diputació de Barcelona com el personal d’Intervenció i la regidoria d’Hisenda i confia en poder actualitzar definitivament la situació financera municipal aquest mateix any.

Torrelles millora la xarxa wifi a tot el municipi

19 de setembre de 2017

Aquesta setmana l’Ajuntament de Torrelles de Foix ha signat un contracte de servei amb Wifi Penedès per tal millorar el servei d’accés a internet a tot el municipi.

Durant les properes setmanes es realitzarà la instal·lació de diverses antenes que s’ubicaran a l’aparcament de Foix, a Plana de les Torres i el camp de futbol que desplegaran aquesta millora de la cobertura. La previsió és que les obres puguin finalitzar a mitjans de novembre. Precisament el camp de futbol s’habilitarà també com a zona amb accés de wifi gratuït.

Aquest projecte compta amb una inversió municipal d’uns 16.000 euros. Un cop es posi en funcionament, tots aquells veïns i veïnes que desitgin beneficiar-se del servei al seu domicili hauran de sol·licitar el servei a la companyia Wi-Fi Penedès. La instal.lació del router té un cost d’uns 150 euros IVA inclòs i amb una quota mensual d’entre 12 a 24 euros mensuals, depenent de la qualitat de la connexió.

Amb aquesta inversió l’Ajuntament de Torrelles de Foix continua apostant per facilitar l’accés a la xarxa i a les tecnologies de la informació, a més de fomentar una major connectivitat entre els veïns del municipi.

Per a més informació podeu visitar el web www.wifipenedes.cat

wifitorrelles

El dimarts 19 de setembre ple corporatiu municipal

15 de setembre de 2017

El proper dimarts 19 de setembre, a les 21 hores, la sala de plens de l’Ajuntament acollirà el ple corporatiu municipal, una sessió que tindrà el següent ordre del dia:

Ordre del dia:

 1. Aprovació de la minuta de la sessió extraordinària del 5 de juliol de 2017
 2. Aprovació de la minuta de la sessió ordinària del 25 de juliol de 2017
 3. Aprovació del pla d’ajust de l’Ajuntament de Torrelles de Foix per al període 2017-27 per a sol·licitar l’adhesió al compartiment Fons de Proveïdors Refinançament 2017.
 4. Aprovació del Pla de Sanejament de l’Ajuntament de Torrelles de Foix per al període 2018-2023, sobre procediments en matèria de tutela financera dels ens locals.
 5. Donar compte del decret d’alcaldia d’aprovació de la liquidació del pressupost 2016 de l’Ajuntament de Torrelles de Foix.
 6. Desestimació de les al·legacions presentades per Building Factory i aprovació definitiva del projecte de reparació de les patologies detectades en l’obra executada a la urbanització Can Coral.
 7. Donar compte al ple dels decrets de l’alcalde
 8. Donar compte al ple dels acords de la Junta de Govern Local
 9. Informacions de la Presidència
 10. Mocions i/o propostes de resolució dels regidors
 11. Precs i preguntes

Oferta d’activitats esportives i lúdiques per al curs 2017-18

L’Ajuntament de Torrelles de Foix i el Consell Esportiu de l’Alt Penedès presentaran el proper dimecres 20 de setembre, a les 16:45 hores, la nova programació d’activitats esportives i lúdiques per al curs 2017-18, que començaran el proper 2 d’octubre i fins al 2 de juny. L’acte es durà a terme a l’escola Guerau de Peguera.
La butlleta d’inscripció s’haurà de retornar emplenat abans del 25 de setembre a l’AMPA de l’escola Guerau de Peguera.

Les activitats previstes són molt diverses i hi haurà la possibilitat de realitzar pràctiques esportives com gimnàstica rítmica, bàsquet, voleibol, psicomotricitat o iniciació, a més d’altres de tipus formatiu com robòtica o anglès. Les propostes s’adrecen a alumnes de P3 fins a 4t d’ESO.

La realització de l’activitat dependrà del número d’alumnes, ja que caldrà un mínim de cinc inscrits.

Al següent enllaç podeu trobar la butlleta d’inscripció i més informació sobre els horaris i preus de les activitats.

Activitats per infants i joves

Obert el termini de sol·licituds de beques per a llibres escolars

13 de setembre de 2017

Fins al 31 d’octubre s’ha obert el termini per presentar sol·licitud de subvenció per a l’adquisició de llibres escolars per al curs 2017/18. Aquests ajuts s’adrecen a famílies amb alumnes de P3 fins a 4rt d’ESO.

 

A banda de la sol.licitud, caldrà aportar la següent documentació:

 • Certificat d’empadronament de la unitat familiar. Serà necessari portar com a mínim 1 any empadronat al municipi.
 • Rebut de compra dels llibres escolars del curs 2017/18 i el rebut de pagament en concepte de la quota de socialització

 

La subvenció cobrirà un 30% de la despesa en llibres per al curs escolar 2017/18, així com la socialització de llibres i llicències digitals.

Per a més informació podeu adreçar-vos a l’Ajuntament de Torrelles de Foix, a la plaça Lluis Companys s/n, o trucant al telèfon 93897 10 01.

Als següents enllaços podreu trobar la sol.licitud, les bases de concessió de la subvenció i el model de transferència

BASES CONVOCATÒRIA

MODEL SOL·LICITUD

MODEL TRANSFERÈNCIA

La Fira d’Artesania i el Festival Clownic ja tenen dates

El cap de setmana del 27 al 29 d’octubre Torrelles de Foix acollirà una nova cita de la tradicional Fira d’Artesania, a més del Festival Clownic d’arts i espectacles al carrer, que celebrarà la seva quarta edició.

Parades d’artesans, de manualitat, de productes d’alimentació i de proximitat coincidiran amb un festival artístic que en molt poc temps ha aconseguit una gran acceptació per part del públic i els visitant i que ofereix un gran al·licient lúdic als veïns i veïnes i tots aquells que s’acosten a Torrelles. De nou la programació comptarà amb propostes musicals, d’humor i màgia que faran gaudir a grans i petits.

Les activitats arrencaran el divendres 27 al vespre amb un concert, que donarà pas a dos intensos dies en què l’activitat no s’aturarà al centre de Torrelles. Per acompanyar la Fira i el Festival, de nou visitaran el municipi diverses food trucks i elaboradors de cervesa artesana que li donaran encara més fust i sabor al cap de setmana. Reserveu-vos ja aquesta data al calendari, del 27 al 29 d’octubre us hi esperem a Torrelles de Foix!

clownic

Actes de commemoració de la Diada Nacional de Catalunya

6 de setembre de 2017

El proper dilluns 11 de setembre, Torrelles de Foix ha programat diverses activitats per commemorar la Diada Nacional de Catalunya:

Diada 11 de setembre

08:00 hores
Punt de trobada a la plaça Lluís Companys
Caminada popular per pujar als Quatre Termes i fer el tradicional canvi de senyera

En arribar
Esmorzar popular a càrrec de l’Ajuntament

11:45 hores
Ofrena als soldats republicans caiguts en la defensa de Catalunya i les llibertats, al cementiri municipal

12:15h
Ofrena floral a Guerau de Peguera
1r Marquès de Foix
A l’antiga capella del Roser, a la plaça de les Moreres

Commemoració de la Festa del Naixement de la Mare de Déu de Foix

5 de setembre de 2017

Aquest divendres 8 de setembre  es commemora la Festa del Naixement de la Benaurada Verge Maria al Santuari de la Mare de Déu de Foix.

A les 6 de la tarda, tindrà lloc una conferència sota el títol de “Devocions al Penedès -Història, tradició i patrimoni“, que anirà a càrrec de l’historiador Daniel Sancho París.

A les 7 de la tarda, se celebrarà la missa presidida pel rector de Santa Maria de Foix, mossèn Xavier Aymerich i es cantaran els Goigs a la Mare de Déu de Foix.

Acabada la missa, hi haurà un petit refrigeri per a tots els assistents.

L’acte està organitzat per la Parròquia de Santa Maria de Foix i l’Associació Cívica del Santuari de Foix, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Torrelles de Foix i el Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

el_terme_03

Tot a punt per la Festa Major de Torrelles de Foix

23 d'agost de 2017

Aquesta setmana Torrelles de Foix celebrarà la seva Festa Major amb una nodrida programació que omplirà d’activitats i animació els carrers i espais més emblemàtics del municipi des d’aquest dijous i fins diumenge 27 d’agost. Aquí teniu la programació:

Dijous 24 d’agost

16:00 TORNEIG DE FUTBOLIN Lloc: Cal Torrents Xic Organitza: Cal Torrents Xic

22:00 PREGÓ DE LA FESTA MAJOR I CANVI DE PUBILLES I HEURES Lloc: Plaça Lluís Companys

En acabar NIT DE FOC Lloc: plaça Lluís Companys; Organitza: Diables de Torrelles de Foix i Drac Foxi

Tot seguit REPIC DE CAMPANES I CERVAVILA GEGANTERA Inici: Plaça Lluís companys. Organitza: Colla gegantera de Torrelles de Foix

0:00 FESTA DELS ANYS 80 AMB MARC ORIOL Lloc: plaça Nova

Divendres 25 d’agost

11:45 TROBADA D’AUTORITATS, PUBILLES I HEUREUS 2017 AMB GRALLERS Lloc: Plaça Lluís Companys

12:00 MISSA SOLEMNE EN HONOR AL PATRÓ SANT GENÍS Lloc: Església Sant Genís

En acabar REPIC DE CAMPANES I FORTA TRONADA

Tot seguit CERCAVILA DE LA FESTA MAJOR. Diables, drac, gegants, Pandaretes, cintes, cercolets i grallers
14:00 VERMUT POPULAR. A la Plaça de la Vila a càrrec de Cal Torrents Xic

17:30 TOBOGAN GEGANT Lloc: C/ Major. Activitat d’aigua per a totes les edats

19:00 INAUGURACIÓ DE LA MAJOLICA Lloc: Plaça de la Vila. Organitza: Coral Foix

20:00 EXHIBICIÓ DE COUNTRY. Organitza: grup de country El Centre Lloc: Davant de Cal Torrents Xic

21:30 TAMBORINADA. Inici: Casal Torrellenc fins a l’escola

Tot seguit CORREFOC. Inici: Escola Guerau de Paguera Organitza: Diables de Torrelles

Tot seguit VERSOTS DIABOLICS Lloc: plaça de la Vila

0:30 BALL DE NIT AMB STRESS BAND Lloc: Plaça de la Vila

0:30 CERKATASKES a càrrec de Xaranga Toquem Toquem. Inici: Plaça de la Vila

Tot seguit DJ KIKUX. Lloc: Plaça Nova. Col·labora: Pa amb Xocolata-teatre

Dissabte 26 d’agost

9:00 CAMPIONAT DE PETANCA. Organitza: associació torrellenca de petanca Lloc: Camp municipal de Petanca Josep Balcells

10:00 GIMCANA BTT. Lloc: Zona plà del Setze Organitza: BTT Els navegants

11:30 CURSA AMERICANA. Lloc: Zona Plà del Setze Organitza: BBT Els navegants

13:30 VERMUT ELECTRÒNIC. organitza: Diables de Torrelles de Foix. Lloc: Pla del Setze (Davant la Pastisseria Pardo)

17:30 PARADA DE SUCS NATURALS, COQUES, PUNTES DE COIXÍ I MANUALITATS Lloc: Plaça de l’esglèsia Organitza: Associació de Dones i puntaires

17:30 PRESENTACIÓ DEL NOU EQUIP C.E. TORRELLENC. XUT D’HONOR DE LA PUBILLA 2017. Lloc: Camp municipal Jaume Brichs

18:00 PARTIT DE FUTBOL: C.E. TORRELLENC vs C.D RIUDEBITLLES Lloc: Camp municipal Jaume Brichs

19:00 CERCAVILA. Inici: Escola Guerau de Peguera. Colles: gegants, diables, drac, panderetes,cintes, cercolets, drac i Trabucaires dels Monjos. Col·labora: Cal Torrents Xic

22:00 SOPAR DE FESTA MAJOR. Lloc: Casal Torrellenc. A càrrec de Cal Torrents Xic. // Organitza: Comissió de festes.

0:00 BALL DE NIT AMB ORQUESTRA TRIO LEYENDA Lloc: Plaça Nova

0:30 EMPALMADA ORUS NIGHT Lloc: Plaça del Casal

Diumenge 27 d’agost

7:00 MATINES AMB GRALLERS. Inici: Plaça del casal. Organitza: Comissió de festes i Pa amb Xocolata-teatre

10:00 TORNEIG DE BITLLES CATALANES Lloc: Zona plà del Setze. Organitza: Club de bitlles Sant Martí

11:45 MISSA DOMINICAL En memòria dels germans difuns traspassats des de la darrera FM. Lloc: Esglèsia Sant Genís

13:00 ACTUACIÓ SARDANISTA. Organitza: Assamblea Nacional Catalana Lloc: Plaça Nova

17:30 CONCURS DE DIBUIX. Lloc: Plaça Nova

18:30 CONCERT DE LA FESTA MAJOR Lloc: Esglèsia Sant Genís Organitza: Coral Foix

18:30 PARTIT DE FUTBOL I XUT D’HONOR DE LA PUBILLETA 2017. EQUIP JUVENIL BASE TORRELLES vs FUNDACIÓ ATLÈTIC VILAFRANCA Lloc: Camp de Futbol municipal Jaume Brichs

20:00 BALL DE TARDA AMB L’ORQUESTRA SLOGAN Lloc: Plaça Nova

23:30 BALL DE COMIAT AMB L’ORQUESTRA SLOGAN Lloc: Plaça Nova. BALL DEL FANALET. Durant el ball SORTEIG DE LA FESTA MAJOR

En acabar FORTA TRONADA. Lloc: Plaça Lluís Companys

festamajortorrelles

Nou fulletó turístic de Torrelles de Foix

15 d'agost de 2017

L’Ajuntament de Torrelles de Foix, amb el suport de la Generalitat i la Diputació de Barcelona, ha editat un fulletó turístic del municipi que ja està disponible a les dependències municipals i als diversos establiments turístics de Torrelles.

En aquesta publicació es pot trobar un repàs a la història i patrimoni, així com alguns dels principals atractius, com el Santuari de Foix, les Dous i el ric entorn natural, que ofereix grans oportunitats per a fer senderisme i rutes a peu i en BTT.

Podeu consultar el fulletó turístic en format PDF al següent enllaç

torrellesdiptic

Arriba la Festa Major de Plana de les Torres

10 d'agost de 2017

Plana de les Torres celebra aquesta setmana la seva Festa Major i convida a tots les veïns i veïnes del municipi a compartir aquests dies d’alegría i diversió que comptarà amb un complet programa d’activitats que es prolongarà fins dimarts 15 d’agost:

Divendres 11 d’agost

20:30h Inici de Festa Major. Pregó a càrrec de l’alcalde de Torrelles de Foix, Sergi Vallès

21:30h Correfoc i timbals amb els Diables de Torrelles. Sopar de Carmanyola

22:30h Festa dècades 60 a 90. Vesteix-te de la teva dècada preferida i vine a ballar.

Dissabte 12 d’agost

11:00h Inici dels torneigs i competicions. “Empastifats a l’aigua. De 0 a 14 anys.

17:00h Continuaciño dels torneigs

18:00h Futbol infantil, fins a 14 anys

18:30h Zumba

19:30h Futbol solters contra casats

22:00h Sopar a la fresca. “Impromàgia”

01:00h Música per a ballar a càrrec del DJ Jumpy

05:00h Xurros amb xocolata

Diumenge 13 d’agost

11:00h Continuació dels torneigs

11:30h Inflables i tobogans d’aigua per a nens i grans. Festa de l’escuma

17:30h Triatló infantil. Final dels torneigs

19:00h Zumba

22:30h Latinos. Música en directe a càrrec de Sandra Carrillo

Dilluns 14 d’agost

11:30h Fira Planera. Vine a jugar a la nostra fira, hi haurà molts jocs i regals

17:00h Zumba

22:00h Curtmetratge per a tots els públics

22:30h La nit de Planas. Actuacions a càrrec dels veïns de Plana de les Torres. Sorteig Cistella Major. I després música per a ballar.

Dimarts 15 d’agost

12:30h Gegants i capgrossos

13:30h Paella Popular. Preu tiquet anticipat 5 euros. A l’hora del dinar: 7 euros

17:30h Bodypercussió. Xocolatada. lliurament de premis. Recerca del tresor

19:00h Traca final Festa Major 2017

planadelestorres

Sortida a Port Aventura el dissabte 19 d’agost

3 d'agost de 2017

L’Ajuntament de Torrelles de Foix, amb la col·laboració del Servei Comarcal de Joventut, organitza una sortida a Port Aventura el proper dissabte 19 d’agost, que s’adreça a famílies i persones de totes les edats.

Les inscripcions es poden realitzar fins l’11 d’agost a l’Ajuntament. Les places són limitades, amb preferència per als veïns i veïnes del municipi. Els menors d’edat han d’anar acompanyats d’un adult.

Cal lliurar el full d’inscripció i el comprovant de pagament al número de compte que se us facilitarà al mateix Ajuntament.El preu inclou el transport, l’entrada i el dinar.

La sortida serà a les 9 del matí des de l’Ajuntament, a la plaça Lluís Companys i la tornada es preveu a la 1 de la matinada.

Podeu descarregar-vos el full d’inscripció al següent enllaç

sortidaportaventura

Nou repartiment d’aliments de primera necessitat per a famílies del municipi

1 d'agost de 2017

El passat dijous, la regidoria de Serveis Socials, amb el suport de l’Associació de Dones i l’Associació Casal Torrellenc, va lliurar aliments frescos a famílies de Torrelles de Foix usuàries del servei municipal de Serveis Socials.

Aquests ajuts complementen les aportacions que ofereix Càritas, mitjançant un lot d’aliments frescos amb carn, peix, verdures i làctics, entre d’altres, que s’ofereix dues vegades a l’any.

A més, es va facilitar un val de compra a les persones usuàries per tal que el bescanviïn a la peixateria del municipi, entre un llistat de productes de primera necessitat, una iniciativa que permet també promocionar el comerç local.

L’Ajuntament de Torrelles de Foix agraeix la col.laboració de l’Associació de Dones, per la seva cerca de voluntaris d’altres entitats del municipi i veïns del poble, així com al Casal Torrellenc per cedir les instal.lacions i facilitar l’entrega dels lots de productes.

Acte previs de la Festa Major

24 de juliol de 2017

Reserva la teva agenda per als dijous del mes d’agost, ja que hem preparat una sèrie d’interessants activitats per escalfar motors de cara a la  Festa Major, i que se celebraran tots ells a la plaça Nova.

Així, el dijous 3 d’agost a les 22:00 hores, Gintònic i monòleg amb Edu Mutante.

El dijous 10 d’agost, també a les 22:00 hores, Trifàsic amb Gel + mojito. I el dijous 17 d’agost, a les 19 hores, concurs de truita de patates, amb sopar de carmanyola, i teatre.

festaestiu

Millores a la xarxa d’aigua

L’Ajuntament de Torrelles de Foix, amb el suport de SOREA, compayia encarregada de la gestió de l’aigua, realitzaran diverses actuacions per a la millora i actualització de la xarxa municipal.

Entre les inversions previstes destaca el condicionament d’accés al dipòsit Costa, la modificació de l’escomesa al cementiri municipal i la reconnexió del camí del cementiri. També s’aprofitarà per instal·lar comptadors amb datalogger, que permetran controlar l’estat de la xarxa i el fluxe de l’aigua. Una altra de les intervencions previstes serà la renovació de prop de 200 metres de canonada entre els carrers Raval, Sant Genís i Bassons.

Tot aquest pla d’actualització de la xarxa permetrà augmentar i optimitar l’aprofitament de l’aigua, així com la qualitat del servei.

aigua

El dimarts 25 de juliol se celebrarà el ple municipal

21 de juliol de 2017

El proper dimarts 25 de juliol se celebrarà el ple corporatiu ordinari de l’Ajuntament de Torrelles de Foix. La sessió començarà a les 21 hores a la sala de plens. 

Aquest és l’ordre del dia:

1. Aprovació de la minuta de la sessió ordinària realitzada el dia 16 de maig de
2017.
2. Aprovació de les Festes Locals per l’any 2018.
3. Designació dels representants de la comissió municipal de delimitació dels
termes municipals del Montmell i Torrelles de Foix.
4. Sol.licitud d’autorització prèvia per a la desafectació de l’Aula 3 de l’Escola
Guerau de Peguera.
5. Donar compte al ple dels decrets de l’alcalde.
6. Donar compte al ple dels acords de la Junta de Govern Local.
7. Informacions de la Presidència.
8. Mocions i/o propostes de resolució dels Regidors.
9. Precs i preguntes.

El dissabte 29 de juliol 4t Sopar Contra el Càncer

L’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), amb la col·laboració de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, l’agrupació de teatre Pa amb Xocolata, el Casal Torrellenc i la Comissió de Festes, organitzen el proper dissabte 29 de juliol a la plaça Nova el 4t Sopar Solidari Contra el Càner. Tots els beneficis es destinaran a l’AECC.

El sopar, que començarà a les 21:30 hores, comptarà amb música en viu a càrrec de Titus, teclat i saxofonista.

El preu del sopar serà de 12 euros i de 5 euros per als menors de 10 anys. Constarà de pa amb tomàquet i embotits, amb vi, beguda i gelat.

Els tiquets es poden adquirir fins al dijous 27 de juliol a diversos establiments del municipi, o bé als telèfons 664 072 602 (Juani), 93 897 10 17 (Carme) o al 677 438 631 (Lourdes).

En cas de pluja el sopar es traslladarà al Casal Torrellenc.

IMG-20170720-WA0041

Torrelles de Foix aprova un pressupost municipal de dos milions d’euros per l’any 2017

7 de juliol de 2017

L’Ajuntament de Torrelles de Foix va aprovar aquest dimecres en ple extraordinari el pressupost municipal per a l’any 2017, que serà de 2.027.345 euros, i que suposa un increment del 7,5% en relació al de l’any passat.

La proposta va tenir el suport de tots els grups presents al plenari – a més de l’equip de govern del PDeCAT, també van votar-hi a favor ERC i PSC-  amb l’absència per motius personals de la portaveu del grup d’electors Torrelles Font de Futur.

El pressupost 2017 accentua l’aposta del govern, incrementant les partides de serveis a les persones, la millora de la via pública, especialment per al mateniment de camins, i el reforç en la dinamització del municipi i la promoció turística.

En l’apartat de despeses, cal destacar la reducció d’un 30% dels crèdits amb entitats financeres i la baixada d’un 15% de l’endeutament municipal.

La sessió plenària va servir també per fer la liquidació del pressupost de l’any 2015, que es tanca amb un superàvit de 132.298 euros i un ajustament del romanent de tresoreria que redueix  les quantitats pendents d’aplicar d’exercicis anteriors.

Pressupost 2017: 2.027.345 €

Ingressos
Capítol 1 981.890 €
Capítol 2   17.690
Capítol 3 349.460
Capítol 4 655.120
Capítol 5   19.220
Capítol 7    3.965

Despeses
Capítol 1 686.780 €
Capítol 2 741.730
Capítol 3 104.630
Capítol 4 204.930
Capítol 6     3.965
Capítol 9 285.310

Reunió informativa sobre el proper curs de la Llar d’Infants Alt Foix

5 de juliol de 2017

Després que s’hagin admès totes les preinscripcions escolars i s’ha obert el termini de matriculació a les oficines municipals de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, el proper dimarts 18 de juliol a les 5 de la tarda, es convoca a les famílies a una reunió informativa que tindrà lloc a les mateixes instal·lacions de l’escola brressol, per tal de facilitar tots els detalls sobre el proper curs 2017-18.

L’horari d’atenció al públic de l’Ajuntament és de dilluns a divendres de 9 a 14 hores i els dimarts a la tarda de 16 a 19:30 hores.

CARTELL CONVOCATORIA REUNIÓ -LLAR INFANTS CURS 2017-2018

Aquest dimecres 5 de juliol ple extraordinari

Aquest dimecres 5 de juliol, a les 21 hores, se celebrarà ple extraordinari a la sala de plens de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, amb el següent ordre del dia:

1.- Donar compte del decret d’alcaldia núm. 38/2017, de data 19 de juny de 2017, d’aprovació de la Liquidació del Pressupost 2015 de l’Ajuntament de Torrelles de Foix.

2.- Aprovació del pressupost general per a l’exercici de 2017.

Festa Major del Terme del 7 al 9 de juliol

3 de juliol de 2017

Del 7 al 9 de juliol El Terme celebrarà la seva Festa Major. Aquest és el programa d’actes de celebració

Divendres 7
21:00 Gran botifarrada per a tothom. A la pista de la Capella
Tot seguit, espectacle amb el monòleg d’Edu Mutante, gran imitador i còmic. Durant l’acte rifa popular amb increïbles regals i riures garantits.

Dissabte 8
09:00 XIII Caminada Popular. Sortida des de la Capella
A mig camí, esmorzar per a tots els caminaires. Es recomana portar calçat i roba còmode. Col·labora: Torrelles per la Natura.

17:00 Jocs infantils i gimcanes. Berenar per a tothom i gran partit de solters contra casats. Camp de futbol Cal Seguer.

21:00 II Gran Sopar de Festa Major. A continuació bingo popular. Espectacle de monòlegs.
Menú: Amanida verda / Primer plat: Fideuà / Segon plat: Llobarro al forn o Ragut de vedella / Postres: Gelat; Cafès. Hi haurà menú infantil. Places limitades. Reserves fins al dimecres 5 de juliol als telèfons: 687520670, 648036897 o 619435688. Preu del sopar: 12 euros socis / 15 no socis.

03:00 Pista de la Capella. IIa Empalmada a càrrec de DJ Gody. A la sortida del sol esmorzar per a tothom.

Diumenge 9
13:00 Missa solemne cantada. A la pista de la Capella. Seguidament toc de gralla amb els Grallers del Foix i gran vermut popular. Col·labora: Cal Torrents Xic

19:30 Gran espectacle amb el mag Selvin. A la pista de la Capella. A la mitja part sorteig d’un fantàstic xai. En acabar, piscolabis pels socis i sorteig de la Gran Rifa del Soci.

elterme

Tasques de manteniment i neteja de les zones verdes de Can Coral

30 de juny de 2017

L’Ajuntament de Torrelles de Foix ha realitzat aquests dies tasques de desbrossament i manteniments a les zones verdes i el perímetre de les voreres de Can Coral.

També s’ha requerit als veïns de la urbanització que netegin de restes vegetals i mantinguin en bon estat les seves parcel·les, per tal de prendre les mesures de seguretat necessàries i minimitzar el risc d’incendi. Moltes gràcies a tots i totes per la vostra col·laboració

proteccio2

El Futbol Base Torrelles al torneig comarcal de futbol 7 d’aquest cap de setmana

El Futbol Base Torrelles serà un dels participants al torneig comarcal de futbol 7 Copa Vilafranca – Gran Premi Consell Comarcal que se celebrarà aquest cap de setmana a La Granada i en què hi prendran part més d’una quinzena d’equips de la comarca.

Aquest dijous es va celebrar el sorteig de competició a la sala biblioteca del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, i que va comptar amb la presència del regidor d’Esports de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, Ferran Carbó, i el president del Futbol Base, Miguel Àngel Sabariego. A l’acte també va assistir-hi el president de la Federació Catalana de Futbol al Penedès-Garraf, Manel Duran

El Base Torrelles ha quedat enquadrat al grup B dels quatre que conformen el quadre de competició, juntament amb l’amfitrió, La Granada, el Sant Cugat Sesgarrigues i el Sant Llorenç d’Hortons, i jugarà els partits de la primera ronda el dissabte 1 de juliol al matí. Diumenge se celebraran les semifinals i la final a les 14 hores.

futbolbase

Entrades i abonaments per la piscina municipal

22 de juny de 2017

Aquest dissabte 24 de juny s’inicia la temporada d’estiu de la piscina municipal amb una jornada de portes obertes amb entrada gratuïta.

L’horari de la piscina serà de dilluns a divendres d’11 a 19 hores i els caps de setmana d’11 del matí a 12 de la nit. La piscina romandrà oberta fins al 31 d’agost.

Si voleu informació sobre els cursets de natació, consulteu-ho a la recepció de la piscina.

Aquests són els preus de les entrades i abonaments a la piscina d’estiu:

ABONAMENTS:
Preus ABONAMENT TEMPORADA / ABONAMENT MENSUAL

 • NENS DE 3 A 14 ANYS 38 € /  20 €
 • ADULTS (MÉS 14 ANYS) 50 € / 30€
 • JUBILATS 40 €  / 20 €

ENTRADES:
Preus ENTRADES LABORABLES / ENTRADES FESTIUS

 • DE 3 A 14 ANYS 3,00 € / 3,50 €
 • MÉS DE 14 ANYS 3,60 € / 4,00 €

ALTRES:
ENTRADA JUBILATS 2,80 €
ENTRADA DE PASSEIG ( PER TOTES LES EDATS) 1,90 €

Totes les famílies amb 4 o més membres en la unitat familiar poden disposar d’un descompte en un abonament infantil per a la temporada, presentant una instància a la recepció de l’Ajuntament sol•licitant el descompte i adjuntament, llibre de família i certificat d’empadronament. Descompte a les primeres 30 famílies que ho sol·licitin.

El divendres 30 de juny el consultori mèdic estarà tancat

Divendres 30 de juny el consultori romandrà tancat i no comptarà ni amb servei mèdic ni d’inferemeria.

Per a qualsevol urgència podeu trucar de 8 a 15 hores al telèfon 938879254 o de 15 a 20:45 hores adreçar-vos al servei d’atenció d’urgències de Santa Margaria i els Monjos, al telèfon 938186748. Disculpeu les molèsties.

Pla d’informació i vigilància contra incendis forestals

21 de juny de 2017

El Pla d’Informació i Vigilància contra Incendis Forestals (PVI) és un dispositiu actiu durant els mesos d’estiu a la província de Barcelona que porta a terme un conjunt d’accions informatives, dissuasives i d’anticipació, adreçades a evitar l’inici dels incendis forestals. Aquest dimecres s’ha celebrat a Canyelles una reunió de la Mancomunitat Penedès-Garraf que ha comptat amb la participació del regidor de Medi Rural de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, Manel Arévalo.

Les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF), els Ajuntaments i la Diputació de Barcelona treballen conjuntament per la planificació i gestió d’aquest pla informatiu i de prevenció que promou la col·laboració de tots els agents implicats.

Per altra banda, el PVI també es coordina amb els programes d’altres institucions, com els serveis d’extinció d’incendis i serveis forestals de la Generalitat de Catalunya.

Dades generals
El PVI es va iniciar com a prova pilot el 1996 i posteriorment es va estenent a les diferents comarques de la província de Barcelona. Des de 2001 aquest dispositiu és present cada any a totes les comarques de la província.

PVI

Gaudeix de la revetlla però amb seguretat

Per gaudir de les revetlles i tradicions catalanes cal tenir en compte els riscos que comporten el foc i els petards.

Quant als petards, s’ha de vigilar el comportament dels més petits, seguir les instruccions d’ús dels fabricants i no llançar coets a prop del bosc.

Les fogueres s’han d’encendre aïllades dels edificis, sempre sota la supervisió d’adults i no s’hi ha de llançar elements que puguin explotar o enlairar-se.

En els correfocs cal seguir les instruccions dels organitzadors i vestir-se adequadament.

PROHIBIT ENCENDRE FOGUERES I LLENÇAR COETS A LES URBANITZACIONS

A les urbanitzacions de Can Coral i Plana de les Torres, degut a que es troba a menys de 500 metres de zones boscoses, està PROHIBIT, entre d’altres, encendre foc i llençar coets, focs d’artifici o qualsevol artefacte que contingui foc. És molt important recordar que el dia de la revetlla de Sant Joan i Sant Pere, ni dies previs ni posteriors, a les urbanitzacions del municipi de Torrelles de Foix, NO ES PODEN LLENÇAR COETS, FOCS D’ARTIFICI NI FER FOGUERES.

petards_01.jpg_156285465

Horaris consultori mèdic de l’1 de juliol al 30 de setembre

20 de juny de 2017

De l’1 de juliol al 30 de setembre, l’horari del consultori de Torrelles de Foix serà de dilluns a dijous de 8 a 15 hores.

Per atenció continuada i urgent fora de l’horari del centre els dies laborables podeu:

 • De 8 a 15 h Trucar a l’administració de l’ABS Penedès Rural, al telèfon 93 887 92 54
 • De 15 a 21 h Dirigir-vos al CAP Els Monjos, al Passeig Fluvial s/n Santa Margaria i els Monjos. Telèfon: 938186748

Fora d’aquest horari, podeu dirigir-vos a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, al carrer Espirall s/n de Vilafranca del Penedès, o trucar al 061.

Per a programar visites podeu trucar al 933268901 o al 902111444.

catsalut

La piscina municipal obre la temporada el proper 24 de juny

17 de juny de 2017

El proper dissabte 24 de juny la piscina municipal de Torrelles de Foix iniciarà la temporada de bany i ho farà aquell dia amb una jornada de portes obertes. L’horari de la instal·lació serà de dilluns a divendres d’11 a 19 hores i els caps de setmana d’11 del matí fins la mitjanit.

Totes aquelles persones interessades en els cursets de natació o activitats com l’aquagym, poden adreçar-se a la mateixa instal·lació per a més informació.

Es recorda a les famílies del municipi de quatre o més membres que l’Ajuntament de Torrelles de Foix posa a la seva disposició un carnet familiar amb el qual s’estalvien un abonament infantil. Per a sol.licitar-ho només cal que us adreceu a l’oficina d’atenció al ciutadà de l’Ajuntament amb el llibre de família i posteriorment fer la sol.licitud de l’abonament familiar a la mateixa piscina.

piscinamunicipal

Avançant en el Pla Educatiu d’Entorn de l’Alt Foix

9 de juny de 2017

Aquest dijous es va celebrar a Torrelles una reunió per avançar en el Pla Educatiu d’Entorn (PEE) de l’Alt Foix, un projecte en què hi participen els municipis de Torrelles de Foix, Sant Martí Sarroca, Pontons i Font-rubí. La sessió va comptar amb diversos regidors d’Ensenyament de les localitats implicades, entre ells la regidora torrellenca Sira Carbó, i representants dels serveis educatius de l’Alt Penedès.

Aquest Pla es tracta d’una proposta de cooperació educativa entre el Departament d’Ensenyament i les entitats municipalistes, amb l’objectiu d’aconseguir l’èxit educatiu de tot l’alumnat i contribuir a la cohesió social mitjançant l’equitat, l’educació intercultural, el foment de la convivència i l’ús social de la llengua catalana.

El PEE s’adreça a infants i joves d’entrre 0 i 18 anys, vol tenir incidència més enllà del temps escolar i abraça tant l’àmbit familiar com l’educació informal.

Com a principals línies d’intervenció hi ha: contribuir a la millora de les condicions d’escolarització i l’èxit acadèmic; potenciar l’educació en valors, el compromís cívic i la participació dels alumnes en espais de lleure;potenciar la implicació de les famílies en l’educació dels fills i la participació en la vida escolar; millorar la presència i l’ús social del català i valoració de la diversitat lingística; potenciar l’aprenentatge en xarxa dels agents educatius.

Per tal d’avançar en el disseny d’aquest Pla el Departament d’Ensenyament posarà un assessor a disposició dels Ajuntaments. S’organitzaran comissions participatives i grups de treball amb la presència d’entitats, associacions i organismes participants.

Torna la Cimera del Xarel.los al Santuari de Foix

8 de juny de 2017

El dilluns 26 de juny de 2017, de 17 a les 22h, l’Ermita de Santa Maria de Foix, amb unes espectaculars vistes sobre tot el Penedès, tornarà a ser l’escenari d’una singular trobada professional al voltant de la varietat xarel·lo.

La tercera edició de La Cimera del Xarel·lo acollirà a més de cellers i elaboradors que oferiran els seus vins, caves, clàssics i ancestrals, elaborats únicament a partir de la varietat xarel·lo.

En un entorn màgic i amb unes vistes de 360º, La Cimera del Xarel·lo és un lloc de trobada entre professionals del sector: elaboradors, sommeliers, periodistes, botigues especialitzades, restaurants… Per a debatre sobre la varietat i tastar algunes de les seves múltiples interpretacions. Amb més de 95 referències de productes 100% xarel·lo, aquesta tercera edició espera consolidar-se com el fòrum més important dedicat a aquesta varietat autòctona del penedès.

xarello

Vols fer aquagym a la piscina municipal?

7 de juny de 2017

El proper 26 de juny arrenca la temporada d’Aquagym a la piscina municipal.

Aquesta activitat s’oferirà conjuntament amb les sessions de gimnàstica i aeròbic que ja es duen a terme al gimnàs de l’escola Guerau de Peguera i que continuaran durant l’estiu.

L’aquagym es farà els dilluns i dijous de 18 a 19 hores i la gimnàstica els dimecres de 21 a 22 hores.

Les inscripcions es faran a l’Ajuntament. El preu d’una hora a la setmana serà de 10 euros al mes, 2 hores a la setmana 15 euros al mes i 3 hores a la setmana 18 euros al mes. Per poder assistir a les classes d’aquagym també caldrà treure’s un carnet, a la mateix piscina, que tindrà un preu de 10 euros.

Per a més informació pots adreçar-te a l’Ajuntament de Torrelles de Foix o al web www.torrellesdefoix.cat

aquagym

El 17 de juny Festa de la Gent Gran

El dissabte 17 de juny se celebrarà al Casal Torrellenc la Festa de la Gent Gran, organitzada per l’Ajuntament i el Casal d’Avis i que constarà d’un dinar i sessió de ball amb el Duet Amor.

El preu és de 15 euros per persona i els tiquets es poden adquirir fins al 9 de juny a l’Ajuntament de Torrelles de Foix i al Casal d’Avis.

El menú del dinar constarà de: aperitiu, entremès i llom a l’avellana de Cal Torrens Xic; Pastís de Can Pardo; aigua, via i cava Parés Baltà, cafè i licors.

Torrelles prepara un any més una gran celebració per rebre la Flama del Canigó

L’Ajuntament de Torrelles de Foix, Òmnium Cultural i un bon grapat d’entitats del municipi organitzaran el proper divendres 23 de juny una gran festa per celebrar l’arribada de la Flama del Canigó i la revetlla de Sant Joan. 

Aquest és el programa d’activitats previst:

-A les 14 hores, arribada de la Flama al C/ Ronda (davant el Casal d’Avis)
Tot seguit dinar de la Flama al Rest. Cal Torrents Xic.
(Cal inscriure’s prèviament a l’Ajuntament (Sra. Montse Artigas), abans del dia 20)
-A les 16:45 hores, trobada de tots els voluntaris i inici del recorregut de la Flama fins al Santuari de la Mare de Déu de Foix.
-A les 17:45 hores, recollida de la Flama a Foix, a càrrec del Centre Excursionista del Penedès, iniciant el recorregut per anar repartint la Flama als municipis de l’Alt Penedès.
-Al Santuari de Foix, llegida del manifest amb cava i coca per a tothom !!!
-Seguidament actuació de la Coral Foix.

Al casal Torrellenc
-22 hores Sopar de Revetlla
-23:45 hores Recollida de la Flama amb Tamborinada a càrrec del Ball de Diables

A la Plaça Lluis Companys
-22 hores Sopar de Carmanyola
-00 hores Encesa de la tradicional foguera de Sant Joan i Festa Nit de Sant Joan

 

Organitza: Casal d’Avis, Diables de Torrelles de Foix, Associació Cívica Santuari Santa Maria de Foix, Òmnium cultural i Ajuntament de Torrelles de Foix.

Col•labora: ADF., BTT els Navegants, Coral Foix, Ass. de Regants, Ass. de Dones, Xic Torrellenc, Ass. Petanca Josep Balcells, Drac Foxi, Grallers de Torrelles, Pandaretes, AMPA Guerau de Peguera, Colla de Geganters, Grup de Teatre Pa Amb Xocolata, Caminants per Torrelles i voluntaris.

flamafoguera

Inspecció tècnica de vehicles agrícoles

6 de juny de 2017

 

El departament agrícola informa que ja s’han definit les dates per a la realització de la inspecció tècnica de vehicles agrícoles a Torrelles de Foix.

Seran els dies 13 de juliol, al barri Cursconar, al costat de la capella; i el 14 de juliol al centre urbà, darrera l’Ajuntament. En tots dos casos, de 9 del matí a 1 del migdia.

Cal fer inscripció prèvia a l’Ajuntament de Torrelles de Foix.

Les tarifes són les següents:

 • Tractor agrícola 36,46 €
 • Remolc agrícola 10,66 €
 • Ciclomotors 21,01 €
 • Màquina exacavadora 39,30 €

*Es recorda que la primera inspecció tècnica de vehicles agrícoles es farà als 8 anys de la data de la primera matriculació. En el cas de ciclomotors als tres anys de la primera matriculació.

Es precisa socorrista i responsable de taquilla i entrada de la piscina municipal

2 de juny de 2017

L’empresa que s’encarregarà aquest estiu de la gestió i el funcionament de la piscina municipal de Torrelles de Foix precisa d’un socorrista titulat i un responsable per a la taquilla i l’entrada a la instal·lació.

Totes aquelles persones que puguin estar interessades poden presentar el seu currículum vitae a les oficines de l’Ajuntament de Torrelles de Foix.

L’horari d’atenció al públic és de dilluns a divendres, de 9 a 13 hores i els dimarts també de 16 a 19’30 hores.

piscinamunicipal

SOREA ofereix una modalitat de quota fixa en el servei de l’aigua

31 de maig de 2017

Vols pagar una quota fixa per l’aigua?

SOREA, companyia subministradora del servei d’aigua, ofereix als seus usuaris un nou sistema de pagament, amb una tarifa fixa mensual, que anomenen modalitat 12 gotes, i que es regula a finals d’any.

La companyia proposa ajustar la tarifa amb una quota mensual atenent l’històric de facturació, és una modalitat que no comporta cap cost afegit ni tampoc canvi en els condicions del contracte.

Els requisits són: tenir modalitat de pagament per domiciliació bancària, tenir activat el servei de factura sense paper i disposar d’un contracte de subministrament amb una vigència superior a un any.

Per a més informació us podeu adreçar a l’Oficina virtual de SOREA a sorea.aguasonline.es o trucant al telèfon d’Atenció AL CLIENT 902 250 070

aigua

Tasques de manteniment al camp de futbol municipal

29 de maig de 2017

Aquest dilluns s’ha dut a terme tasques al camp de futbol municipal per tal de mantenir el terreny de joc en les millors condicions possibles.

S’ha descompactat, netejat i pentinat la gespa, a més de revisar les juntes d’unió i reparar aquelles zones més desgastades. També s’ha reposat el cautxú superficial i s’ha realitzat un tractament preventiu i desherbat químic.

campfutbol2

Sessió de Zumba el dissabte 3 de juny

26 de maig de 2017

La regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, amb el suport de Josep, instructor de fitness i activitats dirigides, organitza el proper dissabte 3 de juny una divertida sessió de Zumba fitness.

Serà de 12 a 1 del migdia, al gimnàs de la nova escola Guerau de Peguera. Cal inscripció prèvia, bé a les oficines de l’Ajuntament de Torrelles o al número de compte del Banc Sabadell ES-18-00811629440001012504, incloent al concepte el nom i l’activitat.

El preu de la sessió de zumba fitness és de 8 euros. Anima’t i gaudeix d’una bona estona de diversió i ritme en moviment!

zumbaFITNESS

Conveni amb SOREA per crear un fons solidari per a persones en risc d’exclusió

25 de maig de 2017

Aquest dijous al matí l’Ajuntament de Torrelles de Foix ha signat un conveni per a la creació d’un fons de solidaritat adreçat a persones en risc d’exclusió social. A la signatura han assistit l’alcalde Sergi Vallès i el regidor Jordi Torné, a més de Berta Mercadé en representació de SOREA (Sociedad Regional de Abastecimiento de Aguas).

Aquest acord permetrà crear una partida per ajudar a persones amb precarietat econòmica que tinguin dificultats en el pagament de la factura de l’aigua.

L’Ajuntament de Torrelles de Foix i SOREA mostren amb la signatura d’aquest conveni el seu compromís i responsabilitat social amb les famílies més vulnerables.

Properament es determinaran els requisits necessaris per optar a aquests ajuts, que es gestionaran a través de la regidoria de Serveis Socials , presentant una instància al registre de l’Ajuntament.

conveni

Gran ambient a la Festa de l’Esport

22 de maig de 2017

Aqust diumenge es va viure una gran jornada d’esport i salut al camp de futbol de Torrelles de Foix en el Dia de l’Esport. Molt bona participació i gran ambient, amb activitats per a grans i petits i una festa que va finalitzar amb pica-pica i una bona remullada. Gràcies a tots i totes per la vostra participació!

festaesport2017

Torrelles se suma un any més al Festival En Veu Alta

18 de maig de 2017

Torrelles de Foix acollirà un dels actes del Festival EVA (En Veu Alta) que durant el mes de juny visitarà diversos municipis de l’Alt Penedès.

El dijous 8 de juny a les 19 hores a l’Escola Guerau de Peguera, s’oferirà “La canalla d’en Guerau”, una activitat familiar i gratuïta. S’anima a participar a tothom que vulguis llegir en veu alta, prèvia inscripció

 

Les escoles són el planter de la comunitat lectora, després de la família. La quitxalla ens aporta frescor, vivesa, espontaneïtat, diversió, tendresa i mil i una sensacions més quan escoltem les seves lectures en veu alta. A Torrelles ja tenen experiència i allà us esperen per estrenar la nova
escola. Les mestres i els mestres també llegiran. Només falteu vosaltres…

Inscripcions a
lectures@enveualta.com
i al tel. 650 47 36 39

Per a més informació visiteu el web www.enveualta.com 

Eva17_Banner_02-

Beques menjador escolars per als mesos de maig i juny

16 de maig de 2017

L’Ajuntament de Torrelles de Foix ha obert el termini per presentar la sol·licitud de subvenció per al menjador escolar per als mesos de maig i juny, adreçada a les famílies amb alumnes de l’escoles Guerau de Peguera.

Fins al 31 de maig aquells interessats poden presentar la sol·licitud de subvenció, que trobareu a les oficines municipals de l’Ajuntament, a més del certificat d’empadronament de la unitat familiar i el full d’inscripció com a usuari del menjador escolar.

Es recorda als sol·licitants que, per poder optar cal estar empadronat com a mínim des de fa un any al municipi, i que la subvenció cobreix el 25% de la quota de maig i el 50% de la quota de juny.

Per a més informació adreceu-vos a l’Ajuntament de Torrelles de Foix o truqueu al 93 897 10 01.

beques menjador

Aquest dimarts 16 de maig se celebra ple corporatiu municipal

15 de maig de 2017

Aquest dimarts 16 de juny, a les 21 hores, la sala de plens acollirà el ple corporatiu municipal de l’Ajuntament de Torrelles de Foix.

La sessió comptarà amb el següent ordre del dia:

1. Aprovació de la minuta de la sessió ordinària realitzada el dia 21 de març de 2017.
2. Aprovació de la creació de grups municipals a l’Ajuntament de Torrelles de Foix.
3. Aprovació de l’Ordenança Fiscal núm. 31, per a l’establiment del preu públic per la prestació dels serveis de manteniment d’una franja exterior de protecció al voltant de les urbanitzacions, nuclis de població, edificacions i instal.lacions situades en terrenys forestals, de manteniment de les parcel.les i zones verdes lliures de vegetació seca i massa arbòria aclarida en les mateixes urbanitzacions al municipi de Torrelles de Foix.
4. Ratificació del conveni de cessió temporal d’ús de les finques situades a la zona del Pla dels Setze per destinar-les a aparcament municipal.
5. Aprovació del Pla Local de Joventut de Torrelles de Foix, període 2017-2020.
6. Aprovació del conveni d’adhesió entre el Consorci de Promoció Turística del Penedès i l’Ajuntament de Torrelles de Foix.
7. Donar compte al ple dels decrets de l’alcalde.
8. Donar compte al ple dels acords de la Junta de Govern Local.
9. Informacions de la Presidència.
10. Mocions i/o propostes de resolució dels Regidors.
11. Precs i preguntes.

La sessió la podreu seguir en directe a Ràdio Foix, al 107.9 FM

Visita institucional del delegat del govern

4 de maig de 2017

El delegat del govern a Barcelona, Miquel Àngel Escobar, ha fet aquest matí una visita institucional a Torrelles de Foix, on ha estat rebut per l’alcalde, Sergi Vallès, amb qui ha mantingut una reunió de treball juntament amb el regidor Jordi Torné.

Entre les diverses qüestions que s’han tractat sobre el municipi, hi ha la nova escola Guerau de Peguera, construïda per la Generalitat i que va entrar en funcionament el passat mes d’abril. Sergi Vallès també ha posat en valor l’atractiu natural i el patrimoni històric del municipi, que fa que sigui una de les destinacions més visitades de la comarca de l’Alt Penedès. En aquest sentit, el proper diumenge se celebra la cursa dels 7 cims, a la qual s’hi han inscrit prop de 700 participants. Al finalitzar la reunió, el delegat ha signat el llibre d’honor. Tot seguit, l’alcalde i el delegat han visitat les fonts de les Dous i el Pèlag de les Dous.

Aquesta visita s’inscriu en el programa de treball del delegat per conèixer directament els projectes i l’actualitat de municipis, entitats i empreses de la demarcació territorial de Barcelona.

delegat

Es precisa cobrir 4 places de peó de la brigada municipal

Fins al 15 de maig aquelles persones interessades poden presentar a l’oficina d’atenció ciutadana de l’Ajuntament la seva sol·licitud per participar al procés selectiu per a la contractació de quatre peons de la brigada municipal de l’Ajuntament de Torrelles de Foix.

Aquesta oferta laboral s’inclou en el Pla Xarxa de Governs Locals 2016-19 i va adreçada a persones en situació d’atur i amb dificultat per accedir al món laboral.

Podeu consultar les bases i més informació a l’Ajuntament de Torrelles de Foix i al següent enllaç:

Bases procés selectiu

El 21 de maig Festa de l’Esport de Torrelles

3 de maig de 2017

El diumenge 21 de maig, a partir de les 10 del matí, el camp de futbol acollirà la Festa de l’Esport. Hi haurà activitats per la canalla, amb jocs infantils, tradicionals, futbol, hoquei, entre d’altres.

I de 12 a 13 hores, activitat de ball per a tots els públics. A continuació, fi de festa amb pica-pica per a tots els assistents.

Organitza l’Ajuntament de Torrelles de Foix amb el suport del Consell Esportiu de l’Alt Penedès.

festaesporttorrelles

Casal lúdic esportiu a Torrelles de Foix del 26 de juny al 28 de juliol

L’Ajuntament de Torrelles de Foix, amb el suport del Consell Esportiu de l’Alt Penedès i Eureka, presenten una nova edició del Casal lúdic esportiu infantil i juvenil, que tindrà lloc del 26 de juny al 28 de juliol, i que oferirà enguany una setmana complementària, del 31 de juliol al 4 d’agost, per aquelles famílies que hi estiguin interessades.

S’establiran quatre grups d’edat: petits (de P3 a P5), mitjans (de 1r a 3r de primària); Grans (de 4t a 6è de primària) i Joves (de 1r a 4t d’ESO).

Preus

El preu de tot el Casal serà de 170 euros, 91 euros si es fan dues setmanes i 51 euros si es fa una setmana. L’Ajuntament de Torrelles de Foix oferirà una subvenció del 37% sobre aquests preus.

La setmana complementària del 31 de juliol al 4 d’agost tindrà un preu de 51 euros (sense bonificació).

Per fer la inscripció cal omplir la butlleta d’inscripció fins al 9 de juny i presentar-la a l’oficina d’atenció de l’Ajuntament de Torrelles de Foix. Caldrà aportar la següent documentació: el comprovant bancari de pagament (en què ho consti el nom del nen/nena inscrit) i la fotocòpia de la targeta sanitària del CatSalut.

Les inscripcions seran per ordre de pagament. Les sortides que es duran a terme durant les setmanes de Casal serán optatives i el pagament es farà a part. El Casal també comptarà amb servei d’acollida al matí.

El número de compte corrent per fer el pagament del casal és el següent:

Banc Sabadell ES18 0081 1629 4400 0101 2504 (*Cal especificar el nom del nen/nena)

 

Reunió Informativa el 6 de juny

El dimarts 6 de juny se celebrarà una reunió informativa a les 18:30 hores a la sala de plens de l’Ajuntament, i a les 19 hores, una sessió per a famílies amb nens de primer a quart d’ESO.

 

Podeu descarregar-vos el full informatiu i la butlleta d’inscripció al següent enllaç

Inscripció

Cartell Torrelles 2017 _v7

Franges de protecció a La Montsarra

26 d'abril de 2017

Aquests dies també s’està treballant en les franges de protecció perimetral a la zona de La Montsarra, una actuació que compta amb la subvenció de la Diputació de Barcelona i que suposa una intervenció molt necessària en zones forestals per tal de reforçar la seguretat i millorar la prevenció davant el risc d’incendis.

Les franges de protecció perimetral són unes franges obligatòries legalment que han d’envoltar les urbanitzacions, els edificis aïllats i les instal·lacions en
contacte amb el bosc.

• En aquestes franges s’ha d’eliminar gairebé tot el matoll i tallar part dels arbres per reduir la força dels incendis i dificultar que arribin als habitatges.
• Han de mesurar com a mínim 25 metres d’amplada i han d’estar lliures de vegetació seca i amb els arbres podats i aclarits.
• Les parcel·les han de complir les mateixes condicions que les franges de protecció perimetral.

frangesproteccio

Comencen les obres d’arranjament del Camí de La Berna a Can Coral

Aquests dies s’han iniciat les obres d’asfaltament del camí de La Berna a Can Coral, una actuació que s’inclou en el pla d’arranjament de la xarxa de camins rurals comarcals i que compta amb la subvenció de la Diputació de Barcelona.

En aquesta fase s’asfaltarà un tram d’uns 500 metres i l’Ajuntament de Torrelles de Foix treballarà per aconseguir noves subvencions que permetin completar l’arranjament de tot el camí.

Es recorda que fa tres anys es va arranjar també l’enllaç amb la carretera de Plana de les Torres i que en els propers mesos també està previst fer les obres a l’accés principal de Can Coral. Una de les grans prioritats del govern és millorar la mobilitat, la comoditat dels veïns i veïnes i la connexió del veïnat amb la resta del municipi.

laverna

Del 2 al 12 de maig preinscripció a la llar d’infants municipal

Del 2 al 12 de maig s’obrirà el termini de preinscripció a la llar d’infants municipal Alt Foix per al curs 2017/18.

Totes aquelles persones i famílies interessades poden omplir el formulari que trobareu a l’Oficina d’Atenció al Públic de l’Ajuntament de Torrelles de Foix.

Es recorda que per ser admès o admesa en una escola bressol o una llar d’infants pública el nen o la nena ha de tenir, com a mínim, un any d’edat a l’inici del curs 2017-2018. Si el centre té vacants, pot admetre al llarg del curs nens i nenes a partir del moment que compleixin l’any.

Caldrà també aportar la següent documentació:

 • Fotocòpia del llibre de família
 • Fotocòpia del carnet de salut de l’infant (vacunacions)
 • Fotocòpia de la targeta sanitària de l’infant
 • Fotocòpia del DNI dels pares/tutors legals

La publicació de la llista de l’alumnat admès es donarà a conèixer a partir del 2 de juny i el període de matriculació serà del 6 al 9 de juny.

Per a més informació podeu adreçar-vos a l’Ajuntament en horari d’atenció al públic, de dilluns a divendres de 9 a 13 hores i els dimarts a la tarda també de 16 a 19:30 hores, o bé trucar al telèfon 938971001.

llarinfants

Vols treballar al Casal d’Estiu?

25 d'abril de 2017

L’Ajuntament de Torrelles de Foix informa que l’empresa que gestionarà el Casal d’Estiu municipal 2017 precisa cobrir diverses places de personal temporal.

És imprescindible comptar amb experiència en casals d’estiu. L’empresa que gestiona el servei serà l’encarregada de la selecció i la contractació del personal.

Aquells interessats poden presentar el seu currículum vitae a les oficines municipals de l’Ajuntament fins al 5 de maig.

Horari d’atenció al públic és de dilluns a divendres de 9 a 13 i els dimarts també de 16 a 19:30 hores.

curriculums casal estiu 2017

Fins al 19 de juny obert el termini per demanar ajuts al lloguer

20 d'abril de 2017

Són ajuts a fons perdut per fer front al pagament del lloguer de les unitats de convivència que tinguin ingressos baixos o moderats, a qui el cost de l’habitatge pot situar en risc d’exclusió social residencial.

Ja s’ha obert el termini de la Generalitat per demanar ajuts per al pagament del lloguer. Aquests ajuts són per al lloguer, en règim de concurrència competitiva, per facilitar l’accés i la permanència en un habitatge per a sectors de població en risc d’exclusió social. El termini és obert fins el 19 de juny.

Aquests ajuts estan adreçats a persones que siguin titulars d’un contracte de lloguer que constitueixi el seu domicili habitual i permanent al territori de Catalunya i compleixin els requisits de la convocatòria.

L’import de la subvenció serà del 40 per cent de l’import del lloguer anual de l’habitatge habitual i permanent, amb un límit màxim de 2.400 euros anuals per habitatge.

Aquesta prestació és incompatible amb:

 • Les prestacions econòmiques d’especial urgència per als mateixos mesos.
 • El manteniment del dret a la percepció de la Renda Bàsica d’Emancipació per les mateixes mensualitats de l’any.
 • Altres ajuts o prestacions provinents d’altres administracions públiques que tinguin la mateixa finalitat.

– Certificats de Renda

Els Certificats de Renda corresponents als imports rebuts en l’exercici 2016 es poden obtenir a través de la oficina gestora on vàreu tramitar l’ajut.

Per a més informació adreceu-vos al Servei d’Habitatge del Consell Comarcal de l’Alt Penedès – Tel. 93 890 00 00 ext. 113 i 115 – Fax 93 890 69 83 – habitatge@ccapenedes.cat

habitatge4web

Multitudinari Aplec de Foix

18 d'abril de 2017

Un any més l’Aplec de Foix va ser un èxit. Fins a 360 persones van assistir al dinar i unes 600 en total al llarg de tota una jornada que va arrençar amb la caminada popular fins al Santuari de Foix. La missa, oficiada pel bisbe de Girona, Francesc Pardo, i la ballada de sardanes, van oferir els prolegòmens d’un dinar amb base de paella, butifarra amb xips, garlanda, vi i cafè.

I després, jocs infantils i gimcana per completar una gran festa.

L’Ajuntament de Torrelles de Foix felicita l’Associació del Santuari de Foix, organitzador d’aquest dia inoblidable, amb el suport del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Parés Baltà i Pastisseria Can Pardo, així com totes les entitats, voluntaris i col·laboradors que ho fan possible.

facebook_1492459734904

250 participants a la Marxa BTT de Torrelles de Foix

10 d'abril de 2017

La novena edició de la Marxa BTT de Torrelles de Foix, organitzada per l’Ajuntament amb el suport del Club BTT Els Navegants, va reunir aquest diumenge 250 participants en una jornada magnífica de sol i que va permetre gaudir els corredors i els espectadors d’un excel.lent recorregut per camins i corriols espectaculars. 

Amb sortida i arribada a Torrelles de Foix, la cursa presentava un recorregut d’una mica més de 30 quilòmetres i amb un desnivell de 900 metres.

Albert Planas, amb un temps d’1:22:17 segons, va endur-se la victòria de la prova, acompanyat al podi de la general per José López i Llibert Mill, que van arribar a la meta separats per un segon de diferència. Per la seva banda, Anna Bello va signar el triomf en la categoria femenina, per davant d’Aina Picas i Silvia Pociello. Podeu consultar tots els resultats al web www.manjisoft.com.

La Marxa BTT és una cita esportiva plenament consolidada en el calendari penedesenc, molt ben valorada any rere any pels ciclistes participants, i que permet a Torrelles de Foix continuar apostant per la promoció del municipi i el seu entorn natural, escenari immillorable per a la pràctica esportiva, el senderisme o simplement per gaudir de la fantàstica natura del municipi.

L’Ajuntament de Torrelles de Foix agraeix la bona tasca del club BTT Els Navegants, així com el suport i esforç de totes les persones voluntàries que una vegada més han permès brindar un altíssim nivell organitzatiu.

 

BTT1

Vols demanar cita amb l’alcalde o els regidors de l’Ajuntament?

7 d'abril de 2017

Amb la voluntat d’obrir l’administració local i acostar la gestió municipal a tota la ciutadania, des de l’Ajuntament volem donar resposta a totes aquelles qüestions que es plantegin els veïns i veïnes del municipi.

Us recordem que l’alcalde i la resta de regidors i regidores del consistori estan a la vostra disposició per tal d’atendre les consultes, queixes o qüestions que vulgueu plantejar-los. Podeu concertar cita amb els càrrecs electes adreçant-vos a les oficines de l’Ajuntament de dilluns a divendres de 9 a 13 hores i els dimarts de 16 a 19:30 hores o bé trucant al telèfon 93 897 10 01.

visitaregidors

El 17 d’abril torna el tradicional Aplec al Santuari de Foix

4 d'abril de 2017

Coincidint amb el dilluns de Pasqua, el proper 17 d’abril, se celebrarà el tradicional Aplec al Santuari de Santa Maria de Foix, amb les següents activitats:

A les 9 del matí, caminada popular amb sortida des de la font de Sant Pere fins al Santuari de Santa Maria de Foix. (Es recorda a tots aquells que no vulguin pujar a peu, que hi ha zona d’aparcament). Es farà una aturada pel camí per esmorzar

A les 12 del migdia es farà la tradicional missa de dilluns de Pasqua, oficiada pel bisbe de Girona, Francesc Pardo.

A la 1 del migdia ballada de sardanes

En acabar, dinar amb paella d’arròs, a càrrec del xef Pere Torrents. Els tiquets són a la venda a les botigues de Torrelles de Foix i via online des del web www.enoturismepenedes.cat. També es podran adquirir el mateix dia al Santuari, al preu de 13 euros.

El menú inclou: primer plat paella; segon plat butifarrà amb patates xip, garlanda de postre, vi i cafè.

Organitza: Associació del Santuari de Foix, amb la col.laboració de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Parés Baltà i Pastisseria Can Pardo.

Tradició

Des de fa gairebé tres dècades, coincidint amb la finalització de les orbes de restauració que van permetre recuperar el santuari, són moltes les famílies que s’hi apleguen el dilluns de Pasqua per lloar Santa Maria de Foix, la patrona del Penedès. Com és habitual, es farà el cant dels Goigs i la veneració a la verge.

L’emotiu acte serveix també per posar en valor aquest patrimoni arquitectònic de Catalunya, construcció romànica situada en un emplaçament immillorable i que esdevé també un referent per a la promoció turística de Torrelles de Foix i el Penedès.

 

santuari

El 8 d’abril jornada de trasllat a la nova escola Guerau de Peguera

29 de març de 2017

L’Ajuntament de Torrelles de Foix fa una crida a la ciutadania per tal de comptar amb persones voluntàries que col·laborin amb les tasques de trasllat a la nova escola Guerau de Peguera.

El proper dissabte 8 d’abril, a les 9 del matí, es convoca a les portes del centre tots els qui vulguin participar en aquesta jornada per portar tot el material educatiu i pedagògic i altres elements.

Una vegada s’han enllestit les obres i que la instal.lació ja compta amb tots els serveis, durant els dies de Setmana Santa, amb l’aturada de les classes, s’aprofitarà per condicionar i posar a punt la nova escola per tal que els alumnes i el professorat puguin estrenar el centre el 18 d’abril.

Es demana als veïns i veïnes que prèviament facin la inscripció a les oficines de l’Ajuntament en horari d’atenció al públic o bé trucant al telèfon 938971001.

escolaOK

Fins al 7 d’abril es poden sol·licitar beques per activitats esportives extraescolars

Fins al 7 d’abril es pot presentar sol·licitud per optar a beques per activitats esportives extraescolars per al curs 2016/17.

Podran sol.licitar l’ajut:

 • Les famílies amb menors a càrrec d’entre 0 i 16 anys  empadronats en el municipi de Torrelles de Foix amb una antiguitat d’un any.
 • L’activitat esportiva s’ha de realitzar en el propi municipi o en altres entitats esportives sempre i quan la modalitat esportiva sol·licitada no s’oferti en el municipi.

A més de la sol.licitud emplenada i signada, caldrà aportar la següent documentació:

 • Certificat d’empadronament de la unitat familiar.
 • Rebut de pagament de la quota de l’activitat esportiva a subvencionar.
 • Document verificat per l’entitat bancària amb el número de compte.

La sol.licitud s’ha de presentar a l’Ajuntament de Torrelles de Foix en horari d’atenció al públic. Podeu consultar les bases al web municipal clicant al següent enllaç

 Bases beca activitat esportiva extraescolar

 

convobeques

Cloenda de la Roda de Teatre de l’Alt Penedès al Casal Torrellenc

27 de març de 2017

Aquest diumenge va tenir lloc al Casal Torrellenc la Cloenda de la Roda de Teatre Amateur de l’Alt Penedès. El grup de Teatre El Fanal de Sant Quintí de Mediona va oferir l’obra de teatre ‘El bon doctor’. En acabar l’obra es va dur a terme el repartiment de records per tots els grups participants a la Roda.

L’Ajuntament de Torrelles de Foix vol felicitar especialment al grup local, la Colla de Teatre Pa Amb Xocolata, la bona feina i progressió que han mostrat en els darrers temps. Moltes felicitats!

rodateatre2

Torrelles de Foix aprova la capitalitat compartida per a la Vegueria Penedès

22 de març de 2017

És el primer municipi que dóna suport a la proposta que ja han recolzat públicament els presidents dels quatre Consells Comarcals

Aquest dimarts el ple municipal de l’Ajuntament de Torrelles de Foix va aprovar amb el suport de tots els grups -6 vots de PDCAT, 2 vots del PSC i 1 vot de l’Agrupació d’Electors de Torrelles de Foix – i el vot contrari dels dos regidors d’ERC (2) la moció per declarar la capitalitat compartida de la futura Vegueria Penedès.

L’alcalde i regidor del PDCat, Sergi Vallès, va defensar la necessitat d’apostar per un model que fomenti la cohesió i l’equilibri del territori, reconeixent el paper i la igualtat de condicions per a les quatre capitals de comarca – Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú, El Vendrell i Igualada -.

Torrelles de Foix ha estat el primer municipi de la Vegueria Penedès que es posiciona a favor d’aquesta articulació territorial amb capitalitat compartida.

pletorrelles

Resum del ple municipal de març

Aquest dimarts es va celebrar el ple corporatiu de l’Ajuntament de Torrelles de Foix del mes de març. A l’inici de la sessió es va aprovar el punt relatiu a una modificació de crèdit, amb el vot favorable dels regidors del govern i l’Agrupació d’Electors, així com la moció d’adhesió al Pacte Nacional pel Referéndum, a petició de l’Associació de Municipis per la Independència i l’Associació Catalana de Municipis. PDCat i ERC van donar-hi suport, mentre el PSC i l’Agrupació d’Electors van abstenir-se.

També va veure llum verda la moció per declarar la capitalitat compartida de la Vegueria Penedès, una proposta que va comptar amb el vot favorable de tots els grups, a excepció d’ERC que va votar-hi en contra. Torrelles ha estat el primer municipi de la demarcació que aprovar aquesta moció.

L’alcalde Sergi Vallès va informar durant la sessió de l’aportació de 35.000 euros que l’Ajuntament rebrà del Consell Comarcal per arranjar el camí de La Verna.

Reparació de les obres en mal estat de Can Coral

El ple municipal es va estendre a l’apartat de precs i preguntes amb motiu de la documentació que l’Ajuntament de Torrelles de Foix ha traslladat als jutjats en relació a la sentència del cas de les obres de Can Coral. Tant la portaveu de l’Agrupació d’Electors, Teresa Rodríguez, com la resta de grups de l’oposició van expressar la seva disconformitat a formar part de la llista de persones que podien veure’s compromeses a assumir responsabilitats si no s’executa la reparació dels carrers de la urbanització en mal estat. Rodríguez també va insistir en el sobrecost de les obres i va queixar-se de la manca d’implicació de l’Ajuntament durant els darrers anys.

Sergi Vallès va subratllar que els regidors han d’assumir les seves responsabilitats com a membres del plenari, òrgan màxim de decisió, i va recordar que l’actual govern ja ha presentat un cronograma amb l’execució de les obres per tal d’evitar les responsabilitats patrimonials dels regidors. També va assegurar que està fermament compromès a resoldre la situació de Can Coral, que es comptarà amb una nova direcció d’obra i s’exigiran les garanties a l’empresa constructora. L’alcalde va puntualitzar que la llei de contractes del sector públic i l’aval de l’obra ja permeten reparar l’actuació de Can Coral sense la necessitat de presentar una denúncia. Així mateix, també va lamentar la precipitació de la Junta de Cooperació iniciant la via judicial en lloc de resoldre-ho a nivell polític, a més de la despesa econòmica que aquest procés ha generat als veïns.

En aquest torn de precs i preguntes també es va respondre a qüestions de l’oposició com les obres a la via d’accés a Les Espolles, els problemes d’aparcament i mobilitat a la plaça de l’ Ajuntament, la via pública o el tancament pressupostari de l’exercici 2015, entre d’altres assumptes.

El ple ordinari de març va finalitzar passat dos quarts d’onze de la nit, després de més d’una hora i mitja de sessió.

 

L’Ajuntament fa una crida per col·laborar amb el trasllat a la nova escola

21 de març de 2017

L’Ajuntament de Torrelles de Foix fa una crida a la ciutadania per tal de cercar persones voluntàries que col·laborin amb les tasques de trasllat a la nova escola Guerau de Peguera.

Està previst que aquest trasllat es pugui realitzar pels volts de Setmana Santa, aprofitant els dies en què l’actual centre romandrà tancat per vacances escolars, evitant així interferir en el funcionament diari.

Tots aquells que vulguin participar-hi poden inscriure’s com a voluntari/a adreçant-se a l’Ajuntament de Torrelles de Foix en horari d’atenció al públic o bé trucant al 938971001.

El proper dimarts 21 de març ple municipal

17 de març de 2017

El proper dimarts 21 de març a les 21 hores se celebrarà el ple corporatiu municipal ordinari de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, amb el següent ordre el dia:

1. Aprovació de la minuta de la sessió ordinària realitzada el dia 24 de gener de 2017.
2. Aprovació de la minuta de la sessió extraordinària realitzada el dia 7 de febrer de 2017.
3. Aprovació de l’expedient de modificació de crèdit núm. 10/2016, en la modalitat de transferència de crèdit.
4. Moció d’adhesió al Pacte Nacional pel Referèndum.
5. Moció per declarar la capitalitat compartida a la Vegueria del Penedès.

CONTROL DELS ÒRGANS DE LA CORPORACIÓ
Art. 46.2.e) de la llei 7/85, de 2 d’abril, LRBRL,
modificada per la llei 11/99, de 21 d’abril

6. Donar compte al ple dels decrets de l’alcalde.
7. Donar compte al ple dels acords de la Junta de Govern Local.
8. Informacions de la Presidència.
9. Mocions i/o propostes de resolució dels Regidors.
10. Precs i preguntes.

Prohibició de fer foc al bosc

15 de març de 2017

Aquest dimecres 15 de març comença la prohibició d’encendre foc en terrenys forestals, que es mantindrà fins al 15 d’octubre, amb l’objectiu de prevenir els incendis forestals.

Aquesta prohibició està recollida en el Decret 64/1995, que regula que en els terrenys forestals, estiguin o no poblats d’espècies arbòries, i en la franja de 500 metres que els envolta no es pot encendre foc sigui quina sigui la finalitat.

Especialment, no es poden cremar restes de poda i d’aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria, ni marges pròxims a zones forestals, sense una autorització expressa del Departament d’Agricultura. Tampoc no es poden fer focs d’esbarjo ni d’altres relacionats amb l’apicultura. Dins de les àrees recreatives i d’acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, es podrà fer foc quan s’utilitzin barbacoes d’obra amb mataguspires.

També queda prohibit llençar objectes encesos; abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser la causa de l’inici d’un foc; llançar coets, focs d’artifici o d’altres artefactes que continguin foc, i utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

PERMISOS PER FER CREMES CONTROLADES

Les sol·licituds de les autoritzacions en zona forestal i la franja de 500 metres que l’envolta en el període comprès entre el 15 de març i el 15 d’octubre, cal presentar-les a les oficines comarcals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

Durant el període comprès entre el 16 d’octubre i el 14 de març les persones que tinguin previst fer foc les zones citades no necessiten d’una autorització administrativa però sí que ho han de comunicar prèviament.
La normativa també preveu, només per a l’eliminació de restes vegetals i restes de poda procedents de treballs agrícoles (brancatge d’olivera i ametllers, vinya i restes vegetals procedents dels horts… ), la possibilitat de presentar les sol·licituds als ajuntaments. D’aquesta manera, els pagesos només han de fer un únic tràmit al seu ajuntament i s’estalvien desplaçaments posteriors a la capital de la comarca.

foc

Borsa de treball per cobrir vacants del personal de neteja

14 de març de 2017

L’Ajuntament de Torrelles obre una borsa de treball per a contractacions laborals temporals, amb l’objectiu de crear una llista de personal per cobrir vacants o substitucions del personal de neteja de les instal.lacions municipals.

Totes aquelles persones interessades en prendre part en aquest procés selectiu pot presentar la seva sol.licitud, conjuntament amb la documentació necessària, a les oficines municipals de l’Ajuntament de Torrelles de Foix fins al 30 de març de 2017.

Tens clàusules terra al teu préstec o crèdit hipotecari?

Què son les clàusules terra?

Són clàusules establertes en els contractes de préstec o crèdit hipotecari a interès variable que preveuen que, encara que el tipus d’interès baixi per sota d’un determinat llindar establert per l’entitat bancària, se seguirà abonant el corresponent a aquest límit, sense beneficiar-se de la baixa del tipus d’interès de referència (habitualment l’euríbor).

Com podeu saber si teniu clàusula terra en la hipoteca?

Reviseu l’escriptura de préstec o crèdit hipotecari que vau signar amb l’entitat bancària. Comproveu si, en l’apartat que fa referència als interessos, s’estableix que el tipus d’interès aplicable no pot ser INFERIOR, per exemple, al 3%, 4%, etc. És a dir, que quan la suma de l’Euribor + Diferencial sigui inferior al límit establert, s’aplica el límit. Un bon indicador per saber si s’aplica la clàusula és que en els darrers 4 o 5 anys s’ha pagat exactament el mateix; si és així, probablement teniu clàusula terra.

Si ho creieu necessari, contacteu amb nosaltres.

Com podeu reclamar els imports pagats?

S’ha establert un procediment extrajudicial, gratuït i voluntari, perquè pugueu recuperar els imports pagats.

Si residiu a l’Alt Penedès, podeu sol·licitar al Servei d’Habitatge del Consell Comarcal que us elaborem la vostra reclamació personalitzada. Descarregueu-vos el formulari des del portal de Tràmits i Gestions del Consell Comarcal. Des del Servei d’Habitatge, us retornarem la reclamació preparada i l’haureu de fer arribar a l’entitat bancària, preferiblement per burofax.

L’entitat haurà de fer el càlcul de l’import a retornar (amb interessos) i fer-vos arribar per escrit la proposta detallada. Abans d’acceptar-la o si teniu dubtes, podeu demanar-nos orientació.

El termini màxim per arribar a un acord, i per a la devolució de l’import, és de 3 mesos des de la presentació de la reclamació. L’entitat us ha d’informar de les obligacions tributàries que pugui generar la devolució d’aquests diners.

El procediment finalitza sense acord si:

 • L’entitat refusa la vostra sol·licitud.
 • Passen 3 mesos sense cap comunicació de l’entitat.
 • No esteu d’acord amb el càlcul que ha fet el banc.
 • Transcorreguts 3 mesos no s’ha fet la devolució.
clausulasol

Conveni de pràctiques amb dos alumnes de cicle mitjà de pintura

L’Ajuntament de Torrelles de Foix ha signat un conveni de pràctiques amb l’IES Alt Penedès per tal d’incorporar a la brigada municipal dos joves torrellencs que estudien al centre un cicle mitjà de pintura.

En total realitzaran 180 hores de pràctiques que duran a terme al llarg de deu setmanes i que els permetrà seguir forjant-se el seu futur i desenvolupant la seva formació professional, alhora que col.laboraran en tasques de millora i arranjament dels equipaments i espais públics del municipi.

ciclemitjapintura

Aquest diumenge reunió amb els veïns de Plana de les Torres i Can Coral

13 de març de 2017

L’Alcalde i regidors de l’Ajuntament de Torrelles de Foix atendran aquest proper diumenge 19 de març als veïns i veïnes de Plana de les Torres i Can Coral per respondre a totes aquelles qüestions i consultes que els plantegi la ciutadania.

A partir de les 10 del matí estaran al local social de Plana de les Torres i a partir de les 12 del migdia ho faran al local social de Can Coral. 

L’Ajuntament anima a tots els veïns i veïnes a traslladar als responsables polítics les inquietuds i necessitats d’aquests veïnats en aquesta sessió de participació ciutadana.

participacion-ciudadana

Jornada de portes obertes de l’escola Guerau de Peguera

6 de març de 2017

El proper dilluns 13 de març l’escola Guerau de Peguera celebrarà la seva jornada de portes obertes a les actuals instal.lacions, per tal de donar a conèixer el programa pedagògic i educatiu de l’escola a totes aquelles persones interessades.

També s’informarà sobre l’estat de les obres del futur centre, que obrirà les seves portes aquest 2017.

L’horari de l’escola és de 9 a 12:30 i de 15 a 16:30 hores.

Pre-inscripció

El termini de preinscripció per al proper curs 2017-18 serà del 23 de març fins al 4 d’abril, ambdós inclosos. L’horari d’atenció al públic serà els dies 24 , 27 i 29 de març i 3 d’abril, de 9 a 13:30 i de 15 a 16:30 hores.

El període de matriculació al centre serà del 12 al 16 de juny, amb cita prèvia.

Per a més informació o si voleu posar-vos en contacte podeu adreçar-vos a l’Escola Guerau de Pegeura, al carrer Escoles s/n, al telèfon 938971377, bé al correu electrònic a8030637@xtec.cat o al web www.xtec.cat/centres/a8030637

gueraupeguera

Gran festa de Carnaval

Aquest dissabte es va celebrar una gran festa de Carnaval a Torrelles de Foix, amb una rua que va sortir des de la plaça de la Vila i fins al Casal Torrellenc. Música, guerra de confetis, premis i molta diversió en una festa que va comptar amb una gran participació.

L’Ajuntament de Torrelles de Foix vol agrair sincerament la tasca, esforç i entusiasme de la Comissió de Festes, organitzadora del Carnaval, així com el suport de les entitats i establiments col·laboradors.

Podeu veure una àmplia selecció d’imatges a la galeria de l’Ajuntament a Flickr, que podeu consultar clicant al següent enllaç

Galeria fotos Carnaval 2017

DSC_0495

Subvenció per a la millora de camins

4 de març de 2017

El Ple del Consell Comarcal de l’Alt Penedès va aprovar aquesta setmana incloure un paquet d’actuacions per a la xarxa de camins i la integració paisatgístisca de polígons industrials i rotondes interurbanes de l’Alt Penedes, dins les línies de subvenció de les Meses de Concertació de la Diputació de Barcelona 2016-2019.

Un dels àmbits d’actuació seran  obres de manteniment en 14 camins rurals comarcals. En concret, camins d’àmbit supramunicipal, arranjaments consistents preferentment en el manteniment dels desperfectes en el ferm actual i camins de municipis disposats a col·laborar amb el Consell Comarcal en l’execució de l´obra.

La Diputació de Barcelona subvencionarà amb 400.000 € les obres de manteniment, que s’hauran d’executar durant el període 2017-2018. Torrelles de Foix serà un dels municipis de la comarca que rebran ajuts per a l’arranjament dels seus camins.

Cates a la urbanització de Can Coral

2 de març de 2017

Aquesta setmana un equip d’operaris està duent a terme unes cates a diversos carrers de la urbanització de can Coral, per tal d’analitzar i avaluar quines es troben en mal estat com a conseqüència d’una execució deficient durant la urbanització d’aquests carrers.

L’empresa encarregada de l’obra haurà d’assumir els costos de reparació d’aquests carrers. Aquestes prospeccions tècniques serviran per a redactar un nou projecte que estarà dirigit per un nou director d’obres que contractarà l’Ajuntament.

Més endavant l’Ajuntament de Torrelles de Foix convocarà els veïns de Can Coral a una reunió informativa per tal de donar tots els detalls d’aquesta obra d’arranjament dels carrers de la urbanització.

IMG_0947