938 97 10 01 torrellesf@diba.cat

El 17 d’abril torna el tradicional Aplec al Santuari de Foix

4 d'abril de 2017

Coincidint amb el dilluns de Pasqua, el proper 17 d’abril, se celebrarà el tradicional Aplec al Santuari de Santa Maria de Foix, amb les següents activitats:

A les 9 del matí, caminada popular amb sortida des de la font de Sant Pere fins al Santuari de Santa Maria de Foix. (Es recorda a tots aquells que no vulguin pujar a peu, que hi ha zona d’aparcament). Es farà una aturada pel camí per esmorzar

A les 12 del migdia es farà la tradicional missa de dilluns de Pasqua, oficiada pel bisbe de Girona, Francesc Pardo.

A la 1 del migdia ballada de sardanes

En acabar, dinar amb paella d’arròs, a càrrec del xef Pere Torrents. Els tiquets són a la venda a les botigues de Torrelles de Foix i via online des del web www.enoturismepenedes.cat. També es podran adquirir el mateix dia al Santuari, al preu de 13 euros.

El menú inclou: primer plat paella; segon plat butifarrà amb patates xip, garlanda de postre, vi i cafè.

Organitza: Associació del Santuari de Foix, amb la col.laboració de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Parés Baltà i Pastisseria Can Pardo.

Tradició

Des de fa gairebé tres dècades, coincidint amb la finalització de les orbes de restauració que van permetre recuperar el santuari, són moltes les famílies que s’hi apleguen el dilluns de Pasqua per lloar Santa Maria de Foix, la patrona del Penedès. Com és habitual, es farà el cant dels Goigs i la veneració a la verge.

L’emotiu acte serveix també per posar en valor aquest patrimoni arquitectònic de Catalunya, construcció romànica situada en un emplaçament immillorable i que esdevé també un referent per a la promoció turística de Torrelles de Foix i el Penedès.

 

santuari